BVC - tremånaderskontroll
Publicerat den

Hejsan

Solen skiner, underbart!
Jag och Julia var uppe redan vid 6 i morse då hon åt lite. Det gick kanon att sova i sängen inatt, dock vaknade hon redan vid 3 och var hungrig (hon somnade ju runt 7-8 så det var ju inte så konstigt) så resten av natten sov hon intill mig. Så mysigt när man ligger och ser hennes underbart söta ansikte mitt emot!

Anledningen till att vi gick upp så tidigt var dels att hon vaknade då, men också för att vi skulle ner till vårdcentralen och gå på en tremånaderskontroll. Vilket innebar sprutor.. Det tog mig en halvtimme att gå ner till vårdcentralen så det var riktigt segt, men Julia sov i vagnen hela tiden så hon hade det nog gött. Det var ganska kallt ute så jag hade satt på henne den nya jackan som jag köpte i Jönköping. En vit mysig jacka, dock i strl 74 så den är alldeles för stor! Men varm och skön och passade bra i dag.

När vi var framme så vaknade hon när jag tog av henne jackan. Hon blev lite grinig och undrade först vart hon var någonstans. Det satt en äldre kvinna i soffan mitt emot den vi satt i, hon pratade för fullt med Julia! Julia svarade genom att bajsa... som vanligt haha!

Barnmorskan mätte och vägde och hon följer sin kurva alldeles perfekt - trots att hon säkerligen har gått ner ganska mycket i vikt de senaste dagarna eftersom hon bajsar så jädra mycket!

Vikt: 6454 g
Längd: 62 cm
Huvudomfång: 42 cm

På 3 månader har hon alltså vuxit 11 cm på längden, inte illa! :} Måste bara tillägga att mamma innan besöker chansade på 6400 g och 62 cm. Hur kan hon ha så rätt?

Hon fick 2 sprutor, en i varje ben. Den första gjorde inte så ont, utan det var mest sticket som var läskigt tyckte lillan. Hon skrek i kanske 20 sekunder innan allt var bra igen. Den andra var dock värre och jag tyckte så synd om henne. Jag fick trösta henne ett par minuter efteråt, men det var inte så farligt. Hon fick nappen och somnade i sin vagn sen, tröttfian! Usch, jag hatar att se lillan gråta för smärta! Då blir jag själv ledsen och önskar att jag kan ta smärtan istället! Men jag tror att det är så för de flesta mammor..

Det återstår att se vad som händer i eftermiddag. Kanske får hon feber eller ont, eller både och? Barnmorskan sa dock att det allra vanligaste är att det inte händer någonting.. jag hoppas verkligen att det blir så! Vill inte se min älskling ha ont. :( Jag har barnalvedon som tur är, ifall hon skulle få feber!






 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?