Vecka 28
Publicerat den

Okej, nu gick det lite för långt här. Bilderna är vidriga, jag vet. Hela jag är likblek och ärret efter piercingen är inte att leka med. Menmen, ni behöver inte kika så noga. Dock kan det vara kul att ha sådana här bilder sen, och se hur det utvecklades vecka efter vecka. (Som jag redan har skrivit flera gånger innan, haha)

Hur som helst så går jag in i vecka 28 idag, tiden går fort fort fort!


Jag & min älskling satt nyss och funderade på om det är tvillingar i min mage, ifall den ena av dem faktiskt gömde sig under ultraljudet. MEN, det måste vara omöjligt. Hade det varit två av dem, då borde väl magen vara betydligt större? Och dessutom borde de ju på MVC ha hört flera hjärtslag med tanke på alla de gånger jag har fått lyssna på dem? Rolig tanke hur som helst! Vad jobbigt det skulle vara om man har köpt en säng, en enkel barnvagn och ja, helt enkelt en sak av varje, och att det sedan ploppar ut två små liv! Jag skulle nog få lite panik!

Barnet

"Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är ca 24 cm lång från huvud till rumpa, och ca 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1,2 kg. Den kommer dessutom att öka mycket i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större. Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90 % chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen fortsätta att växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunstsystem är underutvecklade och kan ställa till med komplikationer vid för tidig födsel."

Jag

"Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig ca 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämpligt munskölj för att minska risken att drabbas."

Tilläggas bör att min och Johans lilla bebis rör på sig för fullt, och har gjort det hela kvällen. Den vrider på sig så att jag riktigt undrar vad den gör, men det är så gulligt! Har haft sammandragningar till och från sedan i eftermiddags, och det var ett bra tag sedan jag hade det sist faktiskt! Jag var ute och skottade en massa snö tidigare idag, kan det vara det som gav sammandragningarna tro? Haha, mamma sa till mig att jag nog skulle skita i snön och ta det lugnt istället, så att inte förlossningen sätter igång nu! Smart tänkt..

På onsdag ska jag till MVC igen, för att bland annat mäta SF-måttet. Eller helt ärligt så tror jag att det är det enda som ska göras, för jag har ju redan tagit blodprover osv. I och för sig så kanske de tar det igen, för att kolla till blodvärdet och se hur järnet i kroppen är. Sist var det 110, dvs. för lågt. Hoppas att det har stigit! Har ju inte ätit så mycket järn dock, men jag känner mig frisk och det är väl huvudsaken!

Nu ska jag läsa på det sista inför provet i morrn, ha en fin kväll!

Puss ♥







 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?