Stök i köket
Publicerat den

Nu tror jag att Julia sover för natten. Hon somnade genom att ligga med ryggen intill mig i min säng, samtidigt som hon stretade och drog i mitt hår. Aj, säger jag bara. Känner mig helt kal på huvudet, riktigt ont gör det! Sedan får ju bebisar/barn alltid tag i småhåren som gör lite extra ont!

Menmen, nu hoppas vi på en lugn och skön natt, och en pigg och frisk {osnorig} Julis i morgon! :}
Till kvällsmat blir det tacos, det var inte i går kan jag säga! Vi brukade nästan alltid ha det på fredagar förut, men nu under den senaste tiden så har det blivit lite annat. Någon köttbit osv. Dessutom visade jag mina matlagningskunskaper i dag genom att göra köttfärssås! Ett hett tips: häv i en näve soya {Mushroom Soy}, det blir himmelskt gott. Dessutom hade jag i kryddpeppar, paprikapulver, crème fraiche, matlagningsgrädde, vitlök, gul lök m.m. Vissa har i krossade tomater men det har jag faktiskt aldrig föredragit! Men alla är vi olika, som tur är!

Vidare inom matlagning, fast bakning! Jag gjorde cupcakes också! Det fick bli det mumsiga för i dag! Men jag ska testa alla era tips också, lät så smarrigt! Kul att ni kommer med tips när jag frågar, det uppskattas!  Jag blev lite rädd i början eftersom jag hade fel recept (!), jag hittade inte mitt vanliga. På grund av det hade jag inte i någon smält choklad i smeten som jag brukar, men de blev faktiskt väldigt goda ändå!

Det här receptet följde jag för själva muffinsen:
150 g smör
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl gräddfil
1 1 st citron, skalet
3 3 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 dl kakao av god kvalitet {ICA:s..}
1 1 nypa salt

Exakt hur mycket är en nypa? Haha, i princip kan det ju vara hur mycket eller hur lite som helst, beroende av fingrarnas storlek! Jag blidde lite rädd eftersom smeten faktiskt inte var särskilt god! :O Men muffinsen var desto godare och jag lyckades till slut!

Den här frostingen hade jag:

60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
0.5 0.5 dl kakao av god kvalitet
100 100 g phiadelphiaost

Såååå otroligt gott! Synd att det inte är det nyttigaste som går att äta, men ibland får man unna sig! Testa på det, gott folk! Ni kommer inte att bli besvikna!







 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?