MIST Stockholm
Publicerat den

Min nya hobby: fota smink! Det är ju sjukt kul, och ganska lätt också! Grejerna ligger still, till skillnad från exempelvis barn & djur. Dessa 3 ögonskuggor fick jag med mig hem efter sminkkursen i tisdags som jag och mamma var på. 480 kr gick de på tillsammans, så jag köpte en liten "puderpadd" för 60 riksdaler också, pju! :/ {Man fick ju 490 kr att handla smink för när man blev sminkad.}.

Tänkte att jag kunde skriva lite om "kursen", som det ju faktiskt var. En kvinna sminkade oss och vi fick veta lite hur vi skulle göra, vilka färger som passade osv. Vad jag minns så sa hon inget om vilka färger jag inte skulle ha, men jag antar att det var samma som mamma eftersom vi har samma hudtyp. Orange och aprikos passade vi uppenbarligen inte i. Däremot lila, det skulle framhäva våra gröna ögon. Hon använde foundation, puder, ögonskugga, mascara, läppenna, läppstift och läppglans på oss. Och solpuder! 3 olika ögonskuggor {de ovan} som hon använde som bas, eyeliner och skugga. Hon hade en massa olika penslar i olika storlekar, men jag köpte inga eftersom de var hutlöst dyra. 260 kr för en minipensel, nej tack! Kan ju lika gärna köpa på H&M eller Kicks!

Den ljusrosa ögonskuggan som ni kan se i bakgrunden på de två nedersta bilderna användes som bas. Den lades på hela ögonlocket, enda upp till ögonbrynen. Sedan var det dags för den mörka ögonskuggan. Den blå/svarta. Den använde hon som kajal och la en tunn linje ovanför ögonfransarna på ögonlocket, och även nedanför. Sedan var det dags för den mörkare rosa som hon använde som skugga. Hon målade som en båge från ögats yttre kant och inåt. Sedan suddade hon ut det så att det inte skulle bli någon skarp kant.

Ska jag vara ärlig så blev det inte så bra. Bra blev det väl, men inte så bra. Kan nog göra det bättre själv! ;} De är så sanslöst snåla på de där ställena också! Knappt någon mascara får man, det syns seriöst inte att man har något. Trist! "/ Men jag tyckte ändå att det var kul att vara där, få lite knep som man kan tänka på. Sedan är det ju så skönt att bli sminkad också! :} Jag vill anställa en personlig sminkös!






 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?