Bör jag hålla käften?
Publicerat den

Haha, jag har lite panik över en grej. Nästa vecka är det dags för 10månaderskontrollen för Julia och då brukar ju barnmorskan alltid höra lite om hur det går med mat osv. Vilka tider man äter och vad man äter. Att det är viktigt att man inte äter på natten. Inga nattmål, det är strängt förbjudet. Äter man på natten så går jorden under, ungefär så illa är det. Min lilla fundering är i fall jag ska berätta ärligt om Julias mat- och fikavanor eller om jag ska undanhålla lite information? Till exempel att hon nästan varje dag får smaka på kaka/bulle. Att hon ofta dricker saft & juice. Att hon de senaste veckorna har börjat äta ett nattmål någon gång mellan 1-4 på natten. Äter hon inte då så skriker hon. Och slutar inte skrika. Hon är så hungrig, stackarn!

Julia borstar tänderna varenda dag och är inte överviktig. Hon är en perfekt bebis som aldrig har gått ner i vikt eller haft några allvarliga sjukdomar eller behövt opereras för diverse problem med den lilla kroppen. Hon är alltid glad, pigg och nyfiken på livet. Då borde det väl inte spela någon roll om hon äter ett nattmål? Hon rör sig konstant när hon är vaken, verkligen konstant. Är det inte klättring så är det att springa fram och tillbaka i huset eller krypa omkring. Inte undra på att den lilla kroppen behöver föda! Så mycket som hon gör av med på en dag gör inte jag av med på en vecka!

"Såhär glad är jag varje dag då jag har min lilla äppelstund! Jag älskar äpplen! Jag kan sitta och tugga på ett under en hel eftermiddag. Det är perfekt eftersom min mamma då hinner göra en massa saker utan att jag vill bli buren hela tiden. "

"Mamma tycker att jag är jättecharmig när jag lägger mitt huvud på sned!"

"Jag är ett riktigt busfrö! Här står jag och vill pilla i mjölet och sockret, men det får jag inte.. Här kan jag stå själv, utan att behöva hålla i mig! Det är perfekt för då kan jag använda båda händerna till att rota igenom alla roliga saker! "



 Cajsa

åh vad söt hon är!!! <3



URL: http://cajsacajan.blogg.se/


 Wilja, mamma till Jamie!

Jag brukar faktiskt inte säga allt på bvc. Som när jag slutade amma så tog det säkert två månader innan jag vågade berätta det för jag trodde hon skulle bli skit sur. Jamie äter också på natten och de har dem inte sagt någonting om :s Kanske dem gör nu? :p hehe. Så länge dem går upp i vikt och mår bra så spelar det ingen roll tycker jag :D



URL: http://mmylove.blogg.se/


 sofia ejerblom

Hon är så otroligt söt din tjej! Och inte är det fel med ett nattmål, är hon hungrig på natten så klart hon ska få äta, man får ta det bvc säger med en nypa salt :) Det är du som är mamma o du som bestämmer över ditt barn, o du verkar vara en underbar mamma :)



URL:


 Mia

Vad stor hon har blivit.. troligtvis är hon i en tillväxtperiod när hon äter på natten vilket inte är farligt.. Maximus var likadan :) de där med kakor o bullar de kan du skita i, vem bryr sig liksom, hon ser ju hälsosam ut.. de viktigaste är att du borstar hennes tänder :) maximus åt rån hela tiden xD



URL: http://pienimustaenkeli.blogg.se/


 Hanna

Jag har U på BVC och hon blev inte jätte nöjd när jag sa att tove åt på natten när vi va där på 8-månaders kontrollen. Men jag menade på att hon blev helt hysterisk om hon inte fick mat och så tog hon hela flaskan när jag väl gav mat.

Hon menade på att man ska välja sina strider och i princip visa vem som bestämmer..

Man får ta det dom säger med en nypa salt, dom går efter massa papper och statistik! Vissa barn behöver nattmålet och andra slutar direkt när dom kommit ut från magen..



Jag började ge ett mellanmål på dagen, så nu äter tove ungefär var tredje timme och från hon får gröt på em/kvällen går de ibland bara 2 timmar tills hon får vällingen och godnatt.. Dock äter hon inte all välling då.. Men sen jag gjorde denna ändring har hon slutat äta på natten och sover hela natten! :)

Men det låter ju som du ger henne massor av mat redan så hon borde ju vara mätt på dagen rendan och då "ska" det räcka för att dom inte ska bli hungriga på natten. Men som sagt så är ju alla barn olika.

Berätta inte allt på BVC om du känner att det inte behövs och du inte vill. Inget måste att man ska berätta allt.. Så länge julia mår bra är det ingen fara! DU känner henne bäst av alla, inte BVC-"tanten" som går efter allt boken säger!



När tove var 2 månader gammal krånglade hon med flaskan något så hemskt så jag började så smått med smakisar och gröt, inget jag berättade på BVC förren hon var 3 månader ;)

Du kan ju berätta men att du finar till sanningen lite ;) Om de känns bättre :P



URL: http://hanniie1.blogspot.com


 Beatrice, mamma till Devin och liten i magen ♥

Se bara till att dessa nattmål inte blir en vana för henne när hon blir äldre. Då är risken för fetma stor om hon måste upp och äta om nätterna. MEn de vet du säkert redan :)



URL: http://beabus87.blogg.se/





 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?