E v i l b i b l e
Publicerat den

Johan tipsade mig om något förut som absolut är nämnvärt här.
http://www.evilbible.com/

Om ni går in på 'Murder in the Bible' till vänster i menyn så ser ni något häpnadsväckande. Jag kan egentligen inte uttala mig så mycket om detta. Jag har pinsamt nog inte läst bibeln nämligen, men dessa meningar står bland annat där:

Kill Homosexuals
"If a man lies with a male as with a women, both of them shall be put to death for their abominable deed; they have forfeited their lives." (Leviticus 20:13 NAB)

Kill Fortunetellers
A man or a woman who acts as a medium or fortuneteller shall be put to death by stoning; they have no one but themselves to blame for their death.
(Leviticus 20:27 NAB)


Death for Hitting Dad
Whoever strikes his father or mother shall be put to death.
(Exodus 21:15 NAB)


Death to Followers of Other Religions
Whoever sacrifices to any god, except the Lord alone, shall be doomed.
(Exodus 22:19 NAB)

 

Några tankar eller funderingar kring detta? :}

 




 Wero

The thing is - allt det där står i GT, sen kommer Jesus i NT och dör för oss och tar alla de straff som vi egentligen skulle ha haft.



URL: http://izredam.blogg.se/


 Johan

@WERO Det kan man tro. Men glöm inte att Jesus sade "Don't misunderstand why I have come. I did not come to abolish the law of Moses or the writings of the prophets. No, I came to accomplish their purpose." Matthew 5:17



... Och läs sedan vad Gud, Moses och profeterna gjorde i GT ;-) ... Jesus bekräftar allt som skett.



Även Matthew 10:34 är en gammal klassiker.

Jesus: "Think not that I am come to send peace on earth: I came not to send peace, but a sword."



Matthew 11:20: "Then Jesus began to denounce the towns where he had done so many of his miracles, because they hadn’t repented of their sins and turned to God."



Tro eller bli fördömd av Jesus ;-) Är det detta vi är rädda för?



URL:


 Johan

...och här http://www.biblegateway.com kan man hitta och läsa bibelverserna på engelska. Så allt går att hitta =)



URL:


 Johan

Oh jag hittade bibelversen som säger att man ska döda de som inte visar respekt till sina föräldrar.



Folket klagar på att Jesus inte tvättar händerna innan han äter sin mat. Då försvarar han sig:



"Jesus replied, “And why do you, by your traditions, violate the direct commandments of God? For instance, God says, ‘Honor your father and mother,’ and ‘Anyone who speaks disrespectfully of father or mother must be put to death."

Matthew 15:2-4



http://www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew%2015:4&version=NLT



Där har vi Nya Testamentet i ett nötskal :-D



URL:


 Wero

Ja, Jesus pratar om att vi kommer att dö för våra synder - eftersom det är straffet för våra synder.



För det första så är inte döden i Bibeln en död som den vi pratar om till vardags, döden i Bibeln syftar till att vi inte kommer till himmelen.



Jesus kom, uppfyller allt som det var sagt att han skulle uppfylla - MEN när vi misslyckas med att uppfylla alla de lagar som Gud har satt upp för oss (vilket vi alla kommer göra...) så kommer Jesus att, när vi ber om förlåtelse, ta straffet åt oss. Där får vi ett val - att antingen skita helt i lagarna, be om förlåtelse på vår dödsbädd eller att helt enkelt göra vårt bästa, ödmjuka oss inför Gud och be om förlåtelse direkt - vi kommer till himmelen oavsett, MEN det ger en skillnad på vår "storhet" i himmelen.



Matt 5:19-20: "Den som upphäver ett enda av buden, om så det allra minsta, och undervisar människorna så, han skall räknas som den minste i himmelriket. Men den som handlar och undervisar efter dem skall räknas som stor i himmelriket. [20] Jag säger er att om inte er rättfärdighet överträffar de skriftlärdas och fariseernas, så kommer ni inte in i himmelriket."



Jesus tar vårt straff:

Joh 3:16-21 "Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. [17]Ty Gud sände inte sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom. [18]Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte har trott på Guds ende sons namn. [19]Och detta är domen, att när ljuset kom in i världen, då älskade människorna mörkret mer än ljuset, eftersom deras gärningar var onda. [20]Den som gör det onda avskyr ljuset och kommer inte till ljuset, för att hans gärningar inte skall avslöjas. [21]Men den som handlar efter sanningen, han kommer till ljuset, för att det skall bli uppenbart att han gör vad Gud vill."



URL: http://izredam.blogg.se/


 Johan

Jag anser bibeln vara hur motsägelsefull som helst + att den är skriven av människan. Inte av Gud.



Håller med allt som sägs i filmen religulous även om den bara visar anti-sidorna.



Visst, fördelarna kan vara fina. Men det finns saker i kristendomen jag håller med om och saker jag inte håller med om. Det finns det även i buddhism, judendom, islam, hinduism och varför inte även satanism. Men de alla har även saker jag definitivt inte håller med om.



Gud säger att man inte ska tro på andra Gudar än han själv - det skulle kunna tolkas som en egoistisk Gud men även att han erkänner att det finns fler Gudar. För mig är det även motsägelsefullt när han är en tre-enighet men ändå inte vill att man är polyteist.



Om jag gör dig förbannad tänk då på detta:

"You vigorously deny the existence of thousands of gods claimed by other religions, but feel outraged when someone denies the existence of yours."





URL:





 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?