Julias utveckling
Publicerat den

Som utlovat, här kommer en uppdatering om Julias utveckling den senaste tiden!

Min lilla tjej, som nu har blivit så himla stor. Så redig, klok och underbar. Hon babblar hela dagarna, från morgon till kväll (precis som sin mor..haha) och det kommer nya ord varje dag. Man får börja akta sig för vad man säger, för alltid är det något ord hon ska försöka härma. Här är några ord som hon kan och som ofta hörs från henne:

»Mamma
»Pappa (betyder även lampa och papper)
» Daai (David)
» Mummum (mormor)
» Muhää (morfar)
» Kossa
» Giiis (gris)
» Basse, Maai, Appa (våra kompisar Basse, Malin och Ebba)
» Maaaat
» Bada
» Foffa, voffa (soffa)
» Gocka (docka)
» Nang (vagn)
» Kasse (kaffe)
» Kockaa (choklad)
» Nujj (snurr)
» Giska (diska)
»Bahaa (äpple)
» Nääa (stjärna)
»Mumma (blomma)
osv...

En hel del ord är det, minsann! Det började rejält vid 18-19 månaders ålder. Dessutom börjar hon få lite mer hår, i alla fall i bak och vid öronen. Dessutom börjar det mörkna så jag är inte säker på att hon kommer kunna klassas som en blondin senare. ;} Förutom att prata så ska hon hela tiden diska, snurra runt på golvet, mata kissekatten, springa omkring, hoppa från sängen och ner i kuddar & täcken på golvet och mycket mer. Just det! Film.. Hon är beroende av att titta på film, på sig själv givetvis. Duger det inte så säger hon "nannan", som betyder just "annan".

Hon är en riktig godisgris och ska alltid gå omkring och tugga på något. Chokladbitar, fruktnappar, hennes favoritfrukt kiwi eller kanske ett äpple. Läsa böcker, klä av dockor (de får aldrig ha kvar kläderna på!!) bädda till dockorna är också roligt. Duscha ska hon göra varenda dag, fastän hon inte får det för mig.. Men på något sätt lyckas hon alltid få som hon vill ändå. Ett tag, när hon hade bajsat, tryckte hon ner näven i blöjan och fick bajs på hela händerna som hon sedan kletade ut på magen. "Baaa", kom hon springande då, med händerna flaxande. Och ordet "dusch" kom tätt efteråt. Listig liten typ, det där. ;} Ta på sig mössan och byxor, det har hon lärt sig också.

Bilder har jag inga för tillfället, men det kommer snart!
Måste bli bättre på att uppdatera här! Det är ju så roligt att läsa senare.

Nu ska jag buzza lite och sen ska jag kramas med min man!
Julia sover redan gott för natten (förhoppningsvis!).
Puss och kram!




 Ellen Martinsson

Vad duktig hon är :-)



URL:





 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?