Hormonplitor, värmeplitor & utslag
Publicerat den

Henry har haft lite otur med sin hud. Han verkar vara väldigt känslig!
De första dagarna var hans hy som vilken annan bebis som helst - gudomligt mjuk & go! Efter ca 2 veckor började han få lite hormonplitor strax under naveln, men dessa försvann efter ett tag. Han fick sedan lite plitor/sår vid höften, precis där blöjan sitter. Det såg riktigt illa ut, men efter liten Inotyol är det nu helt borta och inte ett märke syns! Det fortsatte sedan i ansiktet. Han fick knottror i precis hela ansiktet, på halsen och bakom öronen. Ingenting han verkade lida av då han inte visat minsta antydan till att störa sig på det. Vilket självklart är det viktigaste!
 
Jag har varit väldigt försiktig med mjölk, choklad och lök. Detta för att jag inte vill att han ska få ont i magen vilket jag har hört att de kan få av dessa saker. Dock har vi haft en väldig tur och han verkar inte ha ont någonstans. Dum som jag är så åt jag då efter en tid choklad.. i typ, mängder! Var så galet sugen. I söndags åt jag även korvstroganoff med en massa ketchup. I går {måndag} sa det PANG! och hela Henry var täckt av röda, knottriga plitor. Lillpojken! ♥ Hela överkroppen, kanske jag ska säga. Hans ben har inte en plita! Jättefina och lena är dem. Även rumpan och ryggen har klarat sig bra.
 
Tidigare förra veckan åt jag även jordgubbar {kunde inte motstå} och det är möjligt att han blev lite prickig av dem också. Jag är inte säker, men jag vågar banne mig inte chansa nu. Vågar knappt äta något! Vill bara att de otäcka plitorna ska försvinna från hans fina kropp. Hans kinder just nu är stenhårda! Det är som förhårdnader nästan. Pannan börjar sakta men säkert gå tillbaka, men jag tror att han har fått skorv vid ögonbrynen. Han är väldigt torr där, och jag smörjer och smörjer. Just nu använder jag Decubal, som jag blev tipsad om! Den salvan använder jag både i ansiktet och på magen, och magen har även den blivit mycket bättre bara under dagen.
 
Öronen då? Även där ser det ut som att han har något som kan liknas vid skorv. Både in- och utvändigt. Jag har både smörjt med Decubal och babyolja idag.
 
Och huvudet? Precis fyllt av skorv. Dock inte på bakhuvudet, men mitt på och fram mot pannan är det hur mycket som helst. Jag har köpt en luskam som jag har använt två gånger, det tillsammans med babyolja. Jag har även tagit en liten frottéhandduk och gnuggat försiktigt. I morgon ska jag lugna mig lite med huvudet så att han inte blir irriterad i huden där, men det blir en viss lukt av det där skorvet.
 
Hoppas innerligt att det försvinner snart, och att han inte har någon allvarlig allergi?! Men med tanke på att det redan har lugnat ner sig på bara en dag, så är förhoppningen att det andra också kommer att försvinna inom en ett par dagar. Lite av plitorna på magen är värmeplitor skulle jag tro, då han blir väldigt röd där när han skriker eller tar i.

 
 

Med eller utan plitor så är han ändå den sötaste lilla pojken mamma vet!



 Johanna

Hej!
Hur har det gått men plitorna? Min son har exakt likadana och jag börjar bli lite orolig. Smörjer med miniderm och barnolja men tycker inte att de blir bättre.
Mvh Johanna

Svar: Hejsan! :)
Vad sent jag svarar ser jag nu, jag har inte varit inne på bloggen på ett tag!
Hans plitor är tack & lov som bortblåsta, men de satt i riktigt länge! Rådet vi fick av BVC var att låta det vara, man ska inte smörja bebisars ömtåliga hud för mycket. Möjligen lite barnolja, men annars låta det vara. Henry har som tur är inga märken alls efter plitorna, utan är nu len och fin! :) Hoppas att din son mår bra! :)
melindaochjulia.blogg.se



URL:


 Amira

Hejsan
jag har en son som ser ut som din son i huden.
vad var det för något?
Vae på barnakut idag och dom såg ut som frågetecken allihop! Snälla kan du förklara vad det var som din henry hade? vad var lösningen, själv.fick vi pencillin, känns inte som lösningen för en enmånads bebis samt skulle jag sluta dricka/äta mjölkprotein? Du får jättegärna ringa mej 0707229330. Eller mejla om det känns bättre.
Det gula.i öronen vad var det???



URL:





 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?