Den 13 januari
Publicerat den

Hallå hallå!
 
Svinigt många minusgrader idag vilket gör att jag och barnen håller oss inomhus! Men mycket har blivit gjort: bytt gardiner i köket samt tvättat fönstret {på insidan}. Blev rosa gardiner som jag fick av mamma, riktigt fint. Första gången jag har gardiner med färg i köket, haha. Har alltid haft vitt eller beige innan. Men det blev supermysigt! Ska bli spännande att se Davids reaktion på det, hihi..
 
Jag har även städat ur några lådor och bytt plats på lite grejer. Lagt handdukarna i byrån istället för i kökslådan, och istället lagt plastfolie m.m i kökslådan. I den översta byrålådan hade vi BARA SKIT. Blev en hel Nettokasse full med skräp. Jag älskar att rensa, och borde göra det bra mycket oftare egentligen! Har även tvättat, strukit, vikt och lagt in tvätt. Diskat, tvättat fönstren i vardagsrummet och Julias rum, samt gjort i ordning Henry. Haha, det är alltid bara han som har rutiner. Han får alltid frukost i ungefär samma tid, sedan gör han sig i ordning, borstar tänderna, kammar sig, leker och sover. Han somnade på två röda i sin spjälsäng och ligger nu där och sussar så sött. Julia och jag däremot.. ojojoj! Hon har suttit och ätit chips i soffan nu en stund, haha. Och jag har fått på mig lite kläder, inte mer än så. Men ibland är det tillåtet att vara slapp! Särskilt en sånhär kall innedag! :}
 
Vi var förresten hos Hälsocentralen med Julia igår. Var säker på att jag placerat om henne till vårdcentralen liksom Henry, men tydligen inte. Vilket ju var tur igår! Söndag som det var. Under förmiddagen ramlade hon och fick armstödet på tripptrappstolen mellan benen. Ajaj, stackaren fick superont, och när hon en stund senare behövde kissa så gjorde det så ont att hon vägrade kissa klart. Det kom bara några droppar. "Det gör ont när kisset kommer!" Vi tänkte inte mer på det, utan förstod såklart att det gjorde ont när hon slagit sig ganska nyss. Men dagen gick, hon hade fortfarande ont och gick inte på toaletten en enda gång. Eftersom hon slutat med blöja även på natten {!!!!!!} så kom jag på att oj, hon har ju inte kissat sedan igårkväll! Under eftermiddagen var hon JÄTTEKISSNÖDIG men stod bara och hoppade på stället och vägrade kissa då det gjorde så ont. Hon skrek av smärta, men vägrade kissa. Vi frågade om hon ville stå i badkaret och skölja sig med varmt vatten sålänge, eller kanske till och med ha en blöja att kissa i? Men ingenting. Jag ringde 1177 för att fråga om råd, och sköterskan där tyckte att vi skulle åka till läkaren så att de fick titta på henne. Det är ju inte bra att hålla inne urinen för länge.
 
Väl där var Julia jätteblyg och vägrade att ta av sig. Vilket jag förstår då det var en manlig, utländsk läkare som man knappt förstod vad han sa.. Julia är annars inte typen som vägrar, och efter en stund gick den manliga läkaren ut och istället kom det in en kvinna. Vi lockade med klistermärken och då gick Julia med att lägga sig på sängen och ta av sig byxorna. Modigt. Ett litet rött sår hade det blivit, nästan precis där kisset kommer ut. Med oss hem fick vi en bedövningssalva, men tror ni att Julia tog den? Icke.. Hon påstod att det gjorde ont att bara sära på benen, så någon salva blev det inte. Hon skrek och skrek, och var nästan nära att kissa på sig. Vi sa att vi ville hjälpa henne, och kom med en massa förslag. Det slutade med att jag bar i henne i badkaret och duschade henne. DÅ kom det äntligen kiss. "Braaaa!", sa jag, varpå hon svarade: "varför säger du bra!? Det gör ju jätteont!!" Dock blev hon som förbytt efter att hon kissat. Hade inte det minsta ont och lekte och hade sig. Då gjorde det minsann inte ont att sära på benen, haha. När hon somnat smörjde jag på lite bedövningssalva och satte på en blöja. Inatt hade det kommit kiss också som tur var, men i skrivande stund vägrar hon gå på toaletten. Trots att hon är suuuuuuuuuuupernödig!
 
Hon har inget ont inne i magen eller så, utan det är endast när det kommer kiss eller något annat som nuddar såret. Klart det svider.. Ajaj! Hoppas verkligen att hon i framtiden slipper alla de urinvägsinfektioner som jag själv har haft. Det är det VÄRSTA som finns! :O
 






 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?