4-årskontroll
Publicerat den

Idag var det dags för Julia att besöka BVC igen. Det var ett bra tag sedan sist, och det har varit lite blandade känslor inför det här besöket. David har hotat med gigantiska sprutor, men jag tror inte att hon har gått på det. Jag har nämligen skojat bort det så fort han sagt något. Och Julia har skrattat lite nervöst.. ;} Idag på förmiddagen hade vi i alla fall tid, och lillbrorsan var också med.
 
Det första hon fick göra var att måla en gubbe. Hon skötte sig jättebra och var glad och trevlig hela tiden då jag lockat med att besöka mormor & morfar ikväll om hon skötte sig. ;} Man får ha sina knep! En jättefin gubbe blev det i alla fall, med ögon och glad mun, armar och ben & till och med hår på huvudet! BVC-sjuksköterskan ritade sedan ett kors som även Julia skulle försöka måla sen. Det gick också bra. När sköterskan sedan frågade om hon kunde skriva någon bokstav i sitt namn, då skrev Julia hela sitt namn uppe i det högra hörnet. Det var precis att alla bokstäver fick plats!
 
Hon fick sedan plocka upp olika klossar och saker från en tygpåse och berätta vilka färger sakerna hade. Hon fick beskriva vad som hände på olika bilder som sköterskan visade, samt väga & mäta sig. 105 cm lång och 19,5 kg! Stora tjejen! :}
 
I slutet var det också dags för en synundersökning. Julia fick sitta på en stol en bit från väggen och ha en lapp för ena ögat. Bokstäverna H O T V stod på tavlan, och Julia fick en lapp i knät med dessa bokstäver på. När sköterskan pekade på tavlan på väggen och frågade vad det var för bokstav, då fick Julia peka på lappen vilken som var likadan. Först berättade hon vilka bokstäver det var, för H och O kunde hon. När sköterskan sedan pekade på T så blev Julia osäker på vad hon skulle säga, och viskade till mig "vad heeeeter den?", men då fick hon berättat för sig att hon inte måste kunna vad den heter, utan bara se vilken som ser likadan ut. Men Julia vill gärna vara tydlig, haha! :}
 
Även balansgång på ett sträck på golvet, samt hoppa på ett ben testades. Och just det. Hon fick även visa att hon förstod vad bakom, framför, på & under betydde, genom att lägga de små klossarna på olika ställen. Bakom stolen, framför mamma, på stolen osv.
 
Alldeles godkänt! :} Skönt. Det tror jag å andra sidan att alla barn får. ;} Och det var en riktigt rolig stund. Närmare 50 minuter tog det allt som allt.
Nästa vecka är det 1-årskontroll för Henry som gäller. Och sprutor...
 
Om bara 9 dagar blir du fyra år lilla smulan! Som hon längtar!! ♥ Och visst är det orättvist att lillbrorsan fyller år före.. Men hon förstår ju att hon föddes före eftersom hon är äldre, haha!
 






 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?