Det där med rutiner
Publicerat den

Såhär års, då dagarna blir något längre tack vare solens strålar, då blir det inga ordentliga rutiner. Alls. Inte hos oss i alla fall. ;} Henry har börjat vakna tidigare om mornarna, något jag har förståelse för då vårt sovrum har fönster mot norr och det är precis superljust där inne varje morgon. Vita gardiner har vi också, och ljusa persienner. Med andra ord är det inte mörkt någonstans. Han skulle säkert gärna gå upp då, runt 6-7, men peppar peppar har jag lyckats få honom att somna om. Och idag fick vi sovmorgon ända till kl 9! Inte fy skam det inte! :} Kändes som att förmiddagen nästan var förbi, haha.
 
Hur som helst så är han fortfarande väldigt trött på förmiddagarna, och sover gärna en blund på minst 1 timme. Gärna 1 ½ - 2 timmar! Meeeeeeeeeeen... inte på eftermiddagarna! Oftast är vi ute då och har fullt upp med roligheter, eller också är vi hemma och fixar och donar. Då sover han ingenting alls. Möjligen är han så pass "stor" nu att två sovperioder inte längre behövs. Med tanke på att vilan på förmiddagen är så pass lång så får han kanske sitt där! Istället har han dock börjat lägga sig tidigare, redan runt 18 på kvällen. Helt otroligt skönt med lite egentid, och eftersom han varit vaken så pass länge under dagen så klarar han av att sova hela nätterna också. Sedan kanske allt spring gör sitt också! Sitter man inte still några längre perioder så är det klart att man blir trött. :}
 
Välling, det dricker han enbart på kvällen. Han brukar få en flaska när han ligger på plats i sin säng. Jag gick nyss in för att titta till honom, och såhär såg det ut då ↓ Haha. Det är så himla varmt i vårt hem nu att en pyjamas vore elakt att sätta på honom. Blöja duger gott! Han var visst inte så hungrig ikväll. Fika hos mormor, glass och en massa festis måste ha gjort honom mätt. Men han kommer säkert vilja ha en skvätt till lite senare ikväll.
 
Hur är era rutiner för era 1-åringar? Eller var! Om ni nu har barn. :} 
 
Henrys ser väl ut ungefär såhär:
07:30 Vaknar
08:00 Frukost
10:00 Sova igen
12:30 Lunch
15:00 Mellanmål
18:00 Kvällsmat
19:00 Sova för natten
 
Ungefär! Varierar väldigt mycket. Ibland något mellanmål även på förmiddagen, men då somnar han inte förrän efter 12 kanske. Helt beroende på vad man gör. Jag är inte en sån rutinmänniska att jag tar rutinerna i första hand. Försöker anpassa mig till dagens aktiviteter! :}

Nu ska jag gå in och lägga den här gossen till rätta! ;}
 
 



 Hanna

Har exakt samma rutiner som ni med undantaget att Ellen sover efter lunch istället. Och att Ellen sluta med vällingen när hon fyllde 1år i februari.



URL: http://hanniie1.blogspot.com


 Beatrice, mamma till Devin & Lili ♥

Vi har kört med dessa rutiner till båda barnen också. Och fortfarande så lägger sig barnen runt kl 18-19 på kvällarna. Det är verkligen skönt med lite egentid på kvällarna ;)



URL: http://beabus87.blogg.se





 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?