Nyårskrönika
Publicerat den

Jag såg i Patricias blogg att hon hade gjort en nyårskrönika, och då tänkte jag att DET, det vill jag också göra! Mycket har hänt i år så antagligen blir det en hel del text. Vill ni inte läsa, gör inte det! ;) Men om inte annat så är det roligt för mig att kunna läsa senare i mitt liv.

Januari: gravidmagen började alltmer att ta form och i skolan var det full gång med projektarbete och det allra sista i kurserna som skulle sluta ungefär då. Bland annat företagsekonomi B, en sjukt tråkig kurs som slutade med ett G i betyg. Även svenska B och textkommunikation slutade den månaden, och de betygen var mycket bättre! Precis i början av månaden kände jag av lite foglossningar vilket oroade mig en aning, men det slutade nästan lika snabbt som det kom och sedan var det bra med det. Nelly var inomhus mycket, planerande av barnvagn var i full gång och jag var mycket ute i naturen och fotade den vackra snön. Kallt var det, som fan! Jag åt på restaurang också, 2 gånger under 2 veckor.

 

Februari: snön låg tjock på marken och det var fortfarande kallt ute. Skolan var i full gång och jag gick så ofta jag orkade, vilket ändå blev ganska mycket. Fullt med prov och en massa spring mellan Skövdes alla resuatrangen & fik. Allt för projektarbetet! Magen växte ännu mer och bebisen där inne [som jag trodde var en liten Leon] växte fint och mådde bra. Även jag mådde riktigt bra och var smidig trots den allt större magen. var klädd i leggings, linnen och stora tröjor hela tiden - precis som nu! Bakade cupcakes, lekte i snön med brorsan och kaninen, tog en massa magbilder och såg filmen Snabba Cash. Den sög! Joel Kinnaman var självklart galet snygg, men själva filmen var väl inte så bra direkt. Synd! Jag fyllde även 19 år den fjärde och var i Danmark med släkten eftersom morfar fyllde 60 bast. Badade på badhotell och åkte färjan över till Fredrikshamn. Föräldrargruppen började och jag gick dit så ofta jag kunde.

v. 27

Mars: snön låg fortfarande kvar (!) och den 1 mars var det ett riktigt yrväder ute! Jag var mycket i skolan och när jag inte var det så trackade jag mina vänner genom att konstant fråga dem om vilket kön de trodde att bebisen i min mage hade. När de väl gissade på något frågade jag dem varför och så fortsatte det. Stackarna! Haha, förlåt! Jag sprang ner till mvc mest hela tiden och det mättes och klämdes och togs en massa blodprover. Allt såg fortfarande strålande ut och jag var inte oroad alls. Den tron hade jag nämligen: oroa dig inte! Ingenting blir bättre av att man oroar sig, nästan bara sämre! Gjorde en massa test hemma på datorn som alla visade på att det var en son jag skulle föda fram, men oj så fel alla test hade! Projektarbetet blev även färdigt, i alla fall själva boken, och vi var på mässa i Tidaholm. Fick även en massa bebiskläder från Johans mamma som vår lilla bebis skulle ha sen. Köpte barnvagn!!

 

v. 33

April: köpte ett spjälskydd till spjälsängen och fick även Johans gamla babysitter som hans mamma hade fixat nytt tyg till. Hela jag växte och benen svullnade rejält. Kände inte mina fotknölar på hur många veckor som helst. Jag började bli allt mer trött och sov mycket. Träffade mina kompisar och åt tacos hemma hos mig, mycket lyckad kväll! Jag och Johan hade varit tillsammans i 17 månader och jag hade mycket tankar kring det lilla livet i min mage. Väntade med spänning på barnvagnen som jag skickat efter! Hade hundratals prov i skolan och käkade krämbullar från skolans cafeteria mest hela tiden. Hade ett oerhört dåligt järnvärde och fick börja knapra Niferex. Det hjälpte och snart hade jag normalt järnvärde igen. Skönt! Jag och Anton kämpade på med fysiken i skolan och efter ett antal omprov klarade vi det! ♥ Den 9 april var en underbar dag och då kom även barnvagnen. Den var jättefin och jag var nöjd över mitt köp! Var på IKEA i Jönköping och inhandlade skötbord, spjälsäng och lite andra nödvändigheter. Fotade blommor eftersom snön hade smält bort och Nelly fick en ny bur!

 

v. 35

Maj: den stora månaden! Jag fotade naturen, satt ute i trädgården med Nelly och inväntade the big day. Magen var stor och tung men jag klarade mig fint ändå. Träffade vänner och skrev en del prov. Det senaste och sista provet jag skrev ägde rum fredagen den 14 maj, det var i samhällskunskap. Jag satt där ungefär 1 meter ifrån bordet eftersom magen var i vägen och jag klarade det. Fick MVG i samhällskunskap, något som för mig var helt otroligt. Det tyckte läraren också, visade det sig. Vi hade en liten diskussion om ifall det kunde vara graviditetshormonerna som gjort mig så smart? Haha..

Jag shoppade, läste en massa djupa texter och jag och Johan hade varit ihop i 1 och ½ år. Fixade mig e-legitimation och kände mig väldigt lugn inför förlossningen. Kände nästan att det kunde vänta lite extra eftersom den enda jag behövde tänka på var mig själv. Jag njöt de sista dagarna! 3 dagar innan beräknat datum började förvärkarna komma och jag kände att det började närma sig. Tankar om att bebisen skulle komma på beräknat datum blev allt starkare, och det var riktigt häftigt att hon faktiskt också kom på beräknat datum! Förlossningen kom och gick utan några större problem och äntligen var vår lilla prinsessa här! Världens sötaste lilla tjej som var alldeles, alldeles perfekt! ♥ Hennes mörka hårfärg gjorde att jag kom att tänka på namnet Julia, och det namnet blev det. Inget favoritnamn för varken mig eller Johan, men hon passade så bra i det så det fick det bli!

Mitt liv som mamma började!

 

Juni: en varm månad där varje dag spenderades utomhus och Julia sov mestadels i sin barnvagn. En del promenader blev det och de flesta graviditetskilona försvann. Tittade på Lost varenda dag och ammade för fullt. Mina bröst var antingen hårda som sten, eller mjuka och slappa som en kärrings. Haha, underlig känsla det där! Jag startade den här bloggen och såg ett halofenomen för första gången i mitt liv. Wow! ;) Gjorde cheesecake som jag åt. Släktingar och vänner kom och hälsade på mig och Julia. Insåg dock att jag var väldigt ensam. Ung mamma utan några kompisar i liknande situation..

Juli: fick kontakt med IDA! Tjoho. Inte ens ett år äldre och även hon har barn, hur perfekt kan det bli? Vi började gå promenader och pratade om allt och inget. Kom väldigt bra överens redan från början, tycker i alla fall jag! ;) Julia växte och utvecklades i snabb takt och hon blev allt mer medveten för var dag som gick. Vi låg ute på filtar i trädgården, gick promenader och jag levde i min amningsbh. Otroligt skön, men otroligt ful! Vi var i Skänninge och Julia fick träffa sin gammelgammelfarmor för första gången. Det var jättevarmt och vi sov i husvagn. Fick hem mitt intyg från projektarbetet, försökte lära mig illustrera och försökte bli av med liten kilon. Gick sådär.

 

Vilka jävla pattar! Jag som aldrig har haft bröst innan. Nu är de dock borta igen..

Augusti: Gick promenader med Ida och Leo och Malin och Ebba, fotade Julia en massa och filmade även lite då & då. En rolig grej var också att jag var med i tidningen. Första sidan i lilla Hjo tidningen. Jag blev tillfrågad, vill jag poängtera (så att ni inte tror att jag är någon mediakåt människa som gör allt för uppmärksamhet). Skulle inte gärna själv ringa dit och fråga om de ville ha med mig.. :P Jag var med av anledningen "Ung mamma", men eftersom jag inte är onormalt ung så tänkte jag inte att det var särskilt intressant. Men det var mycket roligt och det var en mycket trevlig journalist som jag träffade! Att se sig själv på löpsedlarna tillhör inte direkt vardagen, men någongång ska väl det inträffa också. Fick änglakort av Julias farmor som jag använder flitigt än i dag. Började gå till Arken och träffa andra mammor!

 

 

 


September: började banta ordentligt och gick ner 3 kg på 2 veckor. Det gick bra, men sedan gick det utför och jag väger nu mer än vad jag gjorde innan jag började banta. HAHAHA! Shoppade skor och kläder till mig själv, vandrade ner till Arken ett par dagar i veckan och Julia började äta smakportioner. Den 4 så döptes även Julia och det gick jättebra. Hösten hälsade på mer och mer och jag blev totalfrälst i Twilightfilmerna. Ge mig mer mer mer! Började även på körskola eftersom jag ville ha körkort!

 


Oktober: Var i full gång med att designa bloggar åt folk. Det gick väldigt bra, men jag tröttnade fort eftersom många bara klagade. Det gjorde att jag nu inte designar bloggar längre, men kanske att jag längre fram lottar ut en design eller liknande. Svarar dock på frågor om design, så fråga på! Prinsessan och prinsen kom till stan och jag fick ganska bra bilder på dem! Eller, Malin tog bilderna med min kamera, i alla fall några! ;) Fotade vattendroppar och vann en overall från Polarn o Pyret till lillan. Dock för liten eftersom det är strl 62, men kanske att jag säljer den eller också sparar den till nästa barn. Hade ett sminkparty hemma och det var också kul! Julia lärde sig att rulla och jag såg på en del filmer.

 

 

 

 

November: jag och Johan firade att vi varit ihop i 2 år genom att åka till badhuset i Skövde och relaxa och åka rutschkanor! Vi åt även på Mangos och såg på Harry Potter. En mycket lyckad dag, helt underbar! Jag hade en del tävlingar i bloggen där ni kunde vinna stjärnfilter, bloggsvar och ett presentkort från Barntavlor. Jättekul att ha tävlingar och jag hoppas att de som vann blev nöjda! Min nyårsoutfit inhandlades och jag köpte vinterskor. Julia sprang omkring i sin gåstol och jag hittade ständigt nya saker att fotografera! Snön och minusgraderna kom och stannade kvar! Hade halkkörning och riskettan vilket betydde att körkortet är nära!

 

 

December: sista månaden på året med julafton och allt vad det innebär. Köpte en massa klappar och var nere på Arken på lussefirande. Julia åkte pulka för första gången och vi har myst en massa. På nyårsafton ( i dag) lärde hon sig att krypa och hon växer och växer för var dag som går. Hon är frisk, fin och helskinnad! Min fina lilla älskling. Summan av det här året = LYCKA! Det har varit bra hela tiden. Jag älskar mitt liv och är så glad över att jag har fått min lilla älskling Julia. Och att jag har min älskling Johan!




Från vattenkranen
Publicerat den

Nikon D700

Dagen har bestått av att fota, leka, se på film, gå promenad, shoppa och mysa. Puss!



Badbrallor - Check!
Publicerat den

I går var vi i Skövde hela familjen och shoppade. Äntligen köpte jag ett par badbrallor till lillan. Har dock inte testat dem än men de borde passa. Strl 74/80 kan väl inte vara för litet till den där lilla rumpan?! Visst är de underbart söta? Hon fick även ett par mockasiner med mumin på. Mumin är gulligt!

Köpte en hel del annat men eftersom det mesta är "gammalt" som de säljer ut nu så finns det inte kvar på hemsidorna. Ta kort på det orkar jag inte heller. Men ni ser väl lite allt eftersom! ;)



Plastat tänderna
Publicerat den

Nu har jag återigen plast på min stackars lilla yttepyttetand! Känns mycket bättre!
Jag träffade en mycket trevlig tandläkare och hade en bra stund där i tandläkarstolen. Inget ilande och ingenting annat obehagligt. Medan jag satt där funderade jag över varför vissa är rädda för tandläkaren? Jag menar, det finns ju bedövning vilket betyder att man inte får ont. Sedan började jag fundera på sprutor och varför folk är rädda för sprutor. Själv är jag inte rädd, läkarna får gärna ta blod från mig. Däremot gillar jag inte att få saker insprutat, typ vaccin. Känns inte helt 100. Men då är det ju inte själva nålen jag är rädd för, utan innehållet. Hmm, alla är olika! Men vissa saker känns bara så onödiga att vara rädd för.

Nog om det, nu går vi över till min lilla räka. Söt va!? ↓


Haha Malin, jag vet att jag härmade dig med tröjan. Men den är ju så himla gullig! 50 kr från KappAhl. Här övar Julia för fullt på att krypa och komma framåt, men hon kommer bara bakåt.



Proffsets bästa klädvårdstips
Publicerat den


Långt ifrån alla kläder mår bra av att torka på tvättlina. Skjortor och blusar hänger ut sig och blir lättare att stryka om de får torka på en bredare galge, gärna uppblåsbar eller vadderad. Stickade plagg ska helst torka liggande. Fina plagg i ull mår bäst av att rullas in i en frottéhandduk medan man försiktigt trycker ut fukten. Undvik vridande och gnuggande. Låt torka liggande på torkställning.


Vädrig är ett underskattat skötselråd. Tar man för vana att vädra sina kläder behöver de tvättas mer sällan. Skaffa en bra vädringsstång på altanen eller balkongen - det sparar du många tvättar på!

Festkläder är ofta tillverkade i känsliga tyger och är sköra. Ett tips är att investera i ett bra strykjärn med ångfunktion. Det slätar ut och fräschar upp plagget. Det går oftast att ånga svett- och röklukt ur plagget med ett vanligt strykjärn.


Jackor, kostymer, kavajer och fina ytterplagg i ull behöver som regel inte tvättas så ofta. Det räcker att borsta, vädra eller ånga efter användning. Just borste och roller är nycklar till att hålla plagget fräscht länge. De flesta fläckar kan borstas bort eller försiktigt baddas bort med fuktig trasa.


Ett krympt ylleplagg kan ibland räddas genom ett dopp i ljummet vatten med bikarbonat. Färg kan fixeras med lite vinäger efter tvätt i sista sköljvattnet. Svettdoft och annan dålig lukt kan tas bort med ättika: lägg kläderna i blöt i handfatet, häll i ca 0,5 dl ättika. Låt ligga en stund och tvätta sedan som vanligt. Man kan även dosera ättikan direkt i tvättmedelsfacket, då behövs 1,5 dl 24-procentig ättika.



Stoppa det som luktar illa i en plastpåse och lägg i frysen över natten. Glöm inte att ta ut plagget ur påsen innan den tinas upp för att slippa fukt. Kan hjälpa mot illaluktande plagg och skor.


Torktumlaren sliter onödigt mycket på fibrerna i plagget. Den enda gången det är motiverat att torktumla är när du vill undvika kemtvätt, exempelvis för dunjackor. Kemtvätt är ur både miljö- och slitagesynpunkt ett ännu sämre alternativ till tvättmaskin.


Fakta från: Allt i hemmet NR 2, 2 jan 2011.



Besök hos gammelfarmor
Publicerat den



God morgon
Herregud vad säger jag? Klockan är nästan mitt i natten och jag säger god morgon?!?
Hahaha, hur som helst så har dagen spenderats i Östergötland hos min gammelfarmor, Julias gammelgammelfarmor. Mycket trevlig dag, mycket lyckat! Julia var jätteduktig hela tiden, vi åkte ju trots allt 30 mil (!). De första 3 milen sov hon, sen var hon vaken  i 12 mil. På hemvägen sov hon i 13 mil, och var vaken 2. Kanon! :}

Pensionärer tycks alltid ha så fucking varmt!! Julia fick klä av sig mer och mer ju längre vi var där och tillslut låg hon där i bara bodyn. ^^ Skönt för henne! Vi fikade lite och pratade mest. Sedan orkade varken min gammelfarmor eller Julia med mer.



My day
Publicerat den

Hej på dig dumhuvve!

Haha, kan ni gissa vart det kommer från? Antagligen inte om ni inte har sett Bonde söker fru. Så jäkla skön hälsning, ta det inte personligt bara! ;) Jag kom nyss hem efter att återigen ha försökt gå till banken här i Hjo. Dock hade de julledigt den 27 och den 29 december. Fan! Det är nämligen bara öppet på måndagar och onsdagar här i Hjo, övriga dagar är man hänvisad till Tibro. Jävla sugnordea! Fick ta en kall promenad istället och vänta in Malin och Ida som var på G eftersom vi skulle äta på Vete & Råg. Vi satt där och tjöta lite skit och tog det lugnt ett tag, innan vi for hem.

Stannade till vid Johan ett tag och där fick Julia mat, spaghetti med köttfärssås, och jag lyssnade även på lite sång som Johan spelat in i dag. Han är så duktig, den där grabben! ♥ Även om musiksmaken inte riktigt är i min stil, så är det ändå coolt att höra honom sjunga!

Nu under kvällen har jag sänkt lillans säng! Det blev supermysigt verkligen! Bäddade även rent med ett nytt, rosa örngott som hon fick i julklapp och fixade äntligen så att lampan över sängen lyser! Hon drar sig upp till stående när hon sitter där i sin spjälsäng. Lite läskigt eftersom hon när som helst kan ramla baklänges, så jag bävar inför morgondagen. Kommer jag att vakna av att en liten tös ramlar baklänges och slår i huvudet?? Dock vet jag inte om hon kommer att klara det eftersom hon kommer ligga ner. Fast ligger hon på mage så kan hon sätta sig upp, så vi får väl se vad som händer... Jag uppdaterar er!

Redan vid halv 10 i morgon ska vi dra till Östergötland och till Julias gammelgammelfarmor Margit! Det kommer att vara andra gången vi är där under Julias tid, och vi får väl se hur det går. Sist gick det kanonbra, men då var hon ju så liten att hon inte fattade något. Nu när hon har mognat till sig lite (hehe) så kommer hon antagligen få en hel del tankar i sitt lilla huvud. Kommer hon att tycka om sin gammelgammelfarmor eller inte? Hoppas att hon gör det! :)

Bjuder på en bild som jag tog tidigare i dag på lillgumman!
Nu ska jag titta på Nyår med Tina, haha!
Puss!



30 dagar 30 inlägg
Publicerat den

Liksom många andra så tänkte nu även jag köra igång med en såndär "30 dagar 30 inlägg"

Dag 01 – En presentation
Dag 02 – Mina syskon
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Mina vänner
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Dåtiden
Dag 07 – Framtiden
Dag 08 – Ett ögonblick som jag vill minnas för evigt
Dag 09 – Min tro och livsfilosofi
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Min personlighet
Dag 12 – I min handväska skötväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Våra resor
Dag 15 – Mina drömmar och önskningar
Dag 16 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Det här är jag bra på
Dag 22 – Det här är jag mindre bra på
Dag 23 – Det här gör mig glad
Dag 24 – Det här gör mig ledsen
Dag 25 – Hemma hos mig
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Mina favoritsaker
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Saker som jag är tacksam över
Dag 30 – Saker som jag vill göra innan jag dör

Dessa tänkte jag besvara, och jag börjar i takt med det nya året! Hoppas att ni gillar det!



Annandag jul
Publicerat den

Hejsan! :}

Har ni det bra såhär strax efter julafton? För mig känns det superbra och särskilt nu eftersom en viss grej har hänt som betydde väldigt mycket. Borde kanske inte dela med mig av det egentligen, men vad tusan! Nu spelar det ju ändå ingen roll.. Saken var den att det har varit en mycket pirrig Melinda här ett par dagar eftersom den älskade mensen inte kom när den skulle... Den brukar vara regelbunden [innan graviditeten] och den brukade komma nästan direkt efter en månad med kanske någon dags marginal.

Hur som helst så skulle den ha kommit den 20 december, enligt mig. Det gjorde den inte. ... Den kom i dag! Den 26:e! Nästan en hel vecka försent och jag började bli orolig. Ytterligare ett barn till nu skulle vara HÖGST olägligt även om det är mysigt med bebisar. Men som tur var [den här gången] så kom mensen till slut! Jag antar att den kan vara lite oregelbunden såhär efter en graviditet och en förlossning, men det var skönt att den kom i alla fall. Nu kan jag pusta ut! :D

Nåja.. dagen i dag har spenderats hos min farmor i Karlsborg och jag har ätit, ätit & ätit. Vågen skulle antagligen visa ERROR eller något liknanade om jag ställde mig på den just nu, därför så tror jag att jag avstår. :') För vågens skull alltså! ;) Det ska bli skönt att bli nyttig och börja träna efter nyår, dvs. om typ en vecka. Jag måste hålla det nu. MÅSTE. Annars får jag straffa mig själv, ordentligt!

Om ni kikar noga så ser ni mig på en bild bakom där på hyllan. Gick i 9:an då!

Det känns lite snopet att julhelgen är över nu. "/ Men den har varit mycket trevlig!
Dock hände det en mindre trevlig grej förut! Mitt fina halsband som jag fick av mamma i studentpresent gick sönder! Det är en liten smal guldkedja med ett guldhjärta i. Jag har haft det runt min hals sedan den 4 juni då jag fick det.

Jag märkte det när jag bytte blöja på Julia och böjde mig neråt för att plocka upp en grej. Då "rinner" kedjan av mig och inget hjärta syns till! Kedjan har alltså gått sönder. Letar och letar efter det lilla hjärtat och ringer farmor och hör om hon kan leta. Men det tycks vara lönlöst.. "/

Men det måste vara min turdag i dag! För när jag sitter på golvet med Johan här i rummet där vi har datorn, då glimmar det plötsligt till på den vita mattan och där ligger det lilla hjärtat! Hur i helsike har det hamnat där? Skitsamma, jag hittade det i alla fall och det är det viktigaste! :D

Jag är stundtals en människa fylld med tur! Jag tycks stjäla turen från andra ibland och ta den själv, dock utan mening! Men ibland känns det som att jag har det lite för bra. Jag tackar för det. ♥



Tävlar om ett badset!
Publicerat den



Jag tävlar om ett badset från Libero hos Patricia.
Tävlingen avslutas 2/1.



Våran jul
Publicerat den

Tänkte skriva lite kortfattat om min och Julias jul: den var bra! Riktigt bra var den, till och med. Lite mer info kanske ni i och för sig vill ha, så jag brer på med lite mer text! Julia, min fina lilla tjej, har varit på så gott humör hela tiden och inte lipat eller pipit någonting. Sovit har hon gjort en hel del eftersom det är utmattande att få så mycket julklappar och träffa så mycket folk! ;}

Jag har fått lånda 700:n över julhelgen vilket har gjort att jag tagit en hel del bilder. Både fina och lite mindre fina, haha. Använde blixt hela tiden. -_- Något som vissa är emot - men andra inte. I det här fallet blev det i alla fall betydligt snyggare bilder med blixt.  Jag tycker att den översta bilden till vänster är så jäkla härlig! Kan hon ha druckit lite för mycket julöl? ;)

Maten har varit jättegod, fikat likaså. I går under självaste julafton så fick vi besök av pappas släkt + Julias pappa och farmor. Både jag och Julia fick massvis med fina klappar! Av min mamma fick Julia bland annat den fina gåvagnen som ni ser på en av bilderna. Hon är inte särskilt stadig ännu, men hon är ju fortfarande så liten. Min lilla fis! Men som ni även kan se på bilden med gåvagnen, så vet hon i alla fall hur det låter när något går framåt (en bil t ex) för hon fiser med munnen, haha så sött! Julklappar är kanske inte det viktigaste som hör till julen, men nog är det i alla fall det roligaste. Här kommer 2 listor över vad jag och min lilla älskling fick:

Julias julklappar:
- Gåvagn
- massvis med kläder
- Barnkammarboken
- en personlig barnbok [från mig]
- Fisher-Price stapelbägare
- Titta- och kännbok
- Kids-Wood formsorterare - bondgård [från mig]
- mössa, pälsjacka och pälsskor [fejk, såklart! Så himla sött!]
- en liten skyddsängel
- en rosa liten "resväska" med en krona på (se bild nedan)
- en pulka, fast den fick hon för några veckor sedan lite förtidigt

♥Melindas julklappar:
- Carolina Gynnings parfym GO Girl!
- Djurboken
- En porslinstomte
- 500 kr presentkort på Gina Tricot
- 450 kr presentkort på KappAhl
- Presentkort för att köpa fotoprylar från tvspelsweb.se
- Pengar
- Kläder
- Tofflor
- godis
- duschtvål, bodyscrub osv.


Öh, nu minns jag inte mer såhär på rak arm! Det kanske inte var något mer. ^^ Hur som helst, är helnöjd och TACK!! alla om några av er nu skulle läsa det här. Självklart tittade vi på Kalle Anka också, fast jag fick avbryta mitt i för att byta blöja. -_-
Menmen, vad gör man inte? Man kan ju inte lukta skit mitt i självaste föreställningen? Det var en lugn kväll i alla fall och jag somnade gott sedan! Mätt och nöjd. Detsamma gällde Julia!

Nu i dag har vi tillbringat större delen av dagen hos min moster ute i Gate. I deras otroligt fina och mysiga hus! Åt julmat och firade där med släkten på mammas sida. Det var också mycket trevligt och Julia tog sig en liten blund i min mosters säng. Välbehövligt för det lilla livet! :} Bilder från gårdagen och i dag ser ni nedan. Det kanske inte är 1000 bilder som jag skrev, men det är i alla fall 16!

Puss!





Håll ut..
Publicerat den

Snart kommer ett inlägg med 1000 bilder från min och Julias julafton + juldag! :)



Övar..
Publicerat den

Haha, detta sitter jag och gör dagen innan julafton! Galen? Ja! Godkänd blir jag i alla fall, det är så skönt! God Jul på er, igen! Nu ska jag sova!



Den 23 december
Publicerat den

Nu blir det snart julskinka här!! Vi brukar alltid käka en liten skiva på ett knäckebröd såhär dagen före dopparedagen! Vi la in skinkan (som väger typ 5 kg..) i ugnen vid 3, och nu är den klar! Det tar sin lilla tid, med andra ord. Julia somnade nyss vilket kanske betyder att jag får en liten sovmorgon i morgon.

Cajsa har varit här nu i kväll! Superkul verkligen! Vi gav varandra julklappar och Julia fick en jättesöt mössa, vantar och en lite tjockare "jacka" eller vad man ska kalla den. Tack! ♥ Så kul att träffas igen eftersom hon jobbar som Au Pair i London och har kommit hem ett par dagar nu över jul. Min älskling Johan var också här en liten sväng, men behövde gå hem igen och återkommer i morgon - självklart! Julia ska givetvis få fira jul med sin pappa! Hon kommer att fira med sin mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, gammelfarmor och gammelfaster. Det blir ju kanon! Kanske får hon smaka på någon julmat också, om det inte är för mycket kryddor såklart!

I dag har jag skrattat åt följande, väldigt mycket:

VM i lättfotad sällskapshund

Älskar Galenskaparna! Hoppas att ni gör det också. Finns hur mycket som helst på youtube!

Har bakat kakor i dag, Julia har hjälp till. I alla fall med att vara söt. Det får bli bilder direkt från kameran i dag för jag orkar inte greja med de i photoshop. Ska ju snart käka, som sagt! ^^

En halvfärdig smet till kakorna, haha. Mycket smör!

En till smet, till cornflakeskakorna. De är ljuvligt goda!

En underbart söt Julia! Som leker nunna, eller något! ;)

Ha en underbart fin julafton allihopa! I morgon blir det antagligen inget uppdatering här, men jag lovar ingenting! ;) ♥




Det var ju skit!!
Publicerat den

Yes, som ni förstår av rubriken så har någonting hänt som inte är bra. Det är inte hemskt, inte särskilt allvarligt, men mest störande och lite jobbigt. Saken är den att min plast som jag har på tänderna har lossnat och ligger någonstans på den fjuniga mattan under mina fötter. Jag satt och bet i lillans napp medan hon lekte (varför jag nu gjorde det..?) och PANG! sa det och plasten lossnade. Buuää! ;/ Jag har haft plast mellan mina tänder sedan i 8:an (14-15 år) eftersom jag i princip inte har några tänder. Framtänderna, är det som vi snackar om nu. De är så yttepyttesmå och det är enorma gluggar emellan allihop, så det blir att hålla munnen stängd nu i jul. Jag vet inte hur många gånger som jag har sprungit till tandläkaren för att sätta dit plast som lossnat, men det är mer än 5!

Är lite avundsjuk på de som har fina tänder! Har alltid velat sätta dit porslin eller något så att det håller sig, men de har inte velat göra det eftersom jag varit så ung och att jag fortfarande utvecklas i munnen.

AHAHAHAHAHAH!
Vågar ni utmana mig i en tävling om vem som har århundradets fulaste tänder? Framtanden är fylld med plast fortfarande och har en ganska vidrig form, och den lilla minimala kycklinghjärnatanden som ni ser i mitten miste sin plast tidigare i dag. Stackarn! :/  Dessutom har jag en riktig vampyrtand bredvid! Fördelelen är att de är rena eftersom man kommer åt att med tandborsten! Okej, suddig bild, det är jag medveten om. Men det är svårt att ta närbilder på sig själv!

Något jag är glad över i dag är i alla fall min hårfärg! Visst är den fin? Inte svart som sot (skulle se så sjukt blek ut!), men mörk som kastanj! Kameran ljuger lite, men ungefär såhär är det! Och så får ni se min fina nya skjorta! Är så sjukt nöjd, så himla skön! Från H&M.




Hjo är en sjuk stad
Publicerat den

Vet ni vad jag läste i tidningen?
Tydligen hade några 15-åringar "rånat" en annan kille här i Hjo, nästan precis där jag bor. Jag hade tänkt skriva av den lilla notisen i tidningen men nu hittar jag inte den. Hur som helst så var det i närheten av Knivsmedsbacken och där går jag nästan varenda dag. Riktigt obehagligt ju, men framför allt helt sjukt eftersom de är så unga! 4 år yngre än jag själv och de går fortfarande i skolan. Sådant gör man bara inte.



Sovmorgon
Publicerat den



Nu är det så jädra nära alltså! Julia kryper baklänges än så länge, men snart tar hon sig nog framåt! Den här söta lilla grönsakskorgen köpte jag på IKEA och vi får väl se det som en förtidig julklapp till Julia. Den är så fruktansvärt gullig! Innehåller: morötter, vitlök, tomater, svampar, salladshuvud, gurka och en purjolök! Själva korgen fick agera mössa till Julia också, haha!

Fick sovmorgon i dag! Blev så himla glad när klockan visade 8 när jag vaknade av att lillan låg och snackade i sin säng. Dessutom såg jag att hennes mobil över sängen rörde sig så antagligen låg hon där och slog på den, sötnosen! Nu sover hon igen efter att ha varit vaken i lite drygt två timmar. Hon är så himla tjusig i dag också. Ska ta bild sen. Kjol har hon på sig, hjärtat. En jeanskjol som jag köpte på H&M i måndags.

Dock fanns en anledning till att hon i dag sov längre. Hon somnade nämligen inte förrän vid 23:30 i gårkväll. Vid 22-tiden vaknade hon och hade ont i magen efter att ha sovit i omkring 2 timmar och sedan höll hon sig vaken. Stackarn, det kom en massa pluttar ur hennes lilla rumpa och det spände antagligen en hel del i hennes mage. :/

Nu ska jag göra mig i ordning, borsta tänderna osv! Puss!



Julia & Leo
Publicerat den

Ida färgade mitt hår i dag i färgen Kastanj och jag är supernöjd! TACK!
Leo testade Julias gåstol och den var spännande, i alla fall ett tag, hehe. Julia är precis nyvaken när bilderna togs så det är därför hon är lite röd i kinderna, sötnosen! Hon håller en skyddande hand på gåstolen för att visa att den egentligen är hennes, haha! ;)

I dag inhandlades en ny bilbarnstol till älsklingen. En jättefin röd från Babyproffsen, en Multi Tech som är användbar till och med att hon är 6 år gammal. Wow! 2895 kr, gick den på!




Det kallas inlevelse
Publicerat den

Julia är mitt inne i sitt skapande..



Jönköping hela dagen
Publicerat den

Hej på er!

Heeeeeeela dagen har jag spenderat i en av Sveriges bästa städer - Jönköping! Jag älskar verkligen staden eftersom den har allt (!) och ligger supermysigt vid Vätterns södra hörn. Ni kanske undrar vad jag gjorde? Jo! Jag hade körlektion. Min körlärare drog med mig och 2 andra tjejer ner dit för att vi skulle få" känna på" hur det är att köra när det är fler bilar, fler körbanor och en betydligt större stad än Skövde. Det var annorlunda kan jag säga, men nog så nyttigt! Det gick väl sådär, om jag ska vara ärlig, men hey! Jag har inget körkort = jag kör inte bra!

Jag är helt slut i hela kroppen! Huvudet värker och jag vill bara sova! [Vilket jag också ska när jag har matat Nelly!] Jag vet inte hur många cirkulationsplatser jag har kört igenom idag, eller hur mycket jag har tryckt ner kopplingen. Stackars bil, säger jag bara!

Vid 13.00 började vi köra, jag och Johanna. 8.15 lämnade vi Hjo. Vi blev nämligen avsläppta vid IKEA och A6 innan för att den tredje tjejen skulle köra, och då passade vi på att shoppa. Oj oj oj, så fattig jag är. Dock köpte jag bra grejer. Kläder till mig och Julia som kommer till användning, en julklapp till min älskling och även lite smått och gott från IKEA till Julia. En liten grönsaksskål (tyg), haklappar fast i form som en tröja och en underbart söt handduk/morgonrock som ser ut som en kanin. Jag visar bilder någon annan gång!

SER NI FÖRRESTEN MIN NYA RUBRIK? Det är snälla SANNA som återigen har hjälpt oss okunniga "bloggdesignare" och jag är dönöjd! :)

Nu ska jag mata Nelly, puss!



Julkänslor
Publicerat den

Jag har en anledning till min usla uppdatering!

Mitt lilla hjärta har fått för sig att man inte behöver sova på dagarna och väljer helt enkelt att vara vaken mer eller mindre hela tiden. Ibland får jag henne att somna någon halvtimme, men inte mer! Nu sover hon dock gott i min säng - nybadad, nyäten, nyskiten och förhoppningsvis nöjd!

Nu i kväll har vi klätt vår gran! Vår julgran! En kungsgran som vanligt de senaste åren, vilket är både bra och mindre bra enligt mig. Bra = barrar inte, Mindre bra = luktar inte gran! Jag älskar ju verkligen grandoften.. I alla fall så fungerar ju stjärnfiltret perfekt till sådana här tillfällen! Visst blir det tjusigt? I år valde vi att ha rött och guld i granen, andra år har vi haft silver bland annat. Brukar ni tänka på färgerna i er gran? Eller hänger ni i lite av varje? :)

Dagen har gått i ett! Jag tackar gudarna för att Johan sov här i natt eftersom lillan bestämde sig för att vakna redan vid 4. Dock sov jag fram till 9 ändå! ;) Johan den stackarn fick dock vara uppe hela tiden. :/ Den sötnosen har köpt en julklapp till mig också! Den står i mitt rum, inslagen och grann, och jag har listat ut vad det är, haha. Ska dock vänta med att öppna den ändå!

Här i huset har vi bakat bullar, både med kanel och vanilj, och nu har mamma precis gjort köttbullar. Här köper vi ingen färdig julmat minsann! Eller jodå, visst köper vi en del färdigt, men köttbullar, janssons frestelse och julskinka som man gör i ordning själv, det gör vi allt! Och julgodis givetvis! Det är det som är så mysigt med julen tycker jag, för det luktar hela tiden mat och nybakat överallt. Mysigt!

Jag skriver mer sen! Annars blir det ett sådant jäkla långt inlägg! :)




Dec. 18, 2010
Publicerat den

ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖH
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH
ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖH
...

jag är så MÄTT! Anledningen är att jag har tjockat mig i kväll med kycklingrulle och kebabtallrik. Dock åt jag inte hela alltet utan delade det med Johan och hans brorsa. Gott, men jäkligt mättande. Dessutom börjar jag tro att det var något fel på kebaben för jag har lite ont i min stackars mage..

Nåväl, har precis gjort en ny bloggdesign åt Patricia och den blev söt tycker jag! Dock gjorde hon headern själv och det underlättade betydligt! :) Dum som jag är så klistrade jag bara in koderna i hennes blogg sen och glömde att hon hade lite koder som jag inte tagit med! Känner mig URDUM! Förlåt! Hoppas att det fixar sig bra ändå..

En favoritbild i repris..




Frånvaron är oundviklig
Publicerat den

Ursäkta för frånvaron!
Jag pillar med designer och leker med lillan.
Snart ska jag övningsköra med pappa!

Puss!



Tänk efter
Publicerat den



Jag såg att Linn hade skrivit om den här videon i sin blogg, och jag kan inte annat än att hålla med henne. Så himla vackert, och jag börjar gråta när jag ser den. Om vi människor bara kunde tänka efter lite mer ibland. Jag lägger den här videon i kategorin Oförklarligt. För det är fasen oförklarligt hur vi kan göra såhär.




Fördelar med att vara fet
Publicerat den

° Tidig död (?)
° Man flyter
° Isolerar mot kyla
° Isolerar nerver
° Man överlever desto längre utan mat
° Man kan smuggla med sig en massa grejer i fläsket
° Man får ha propellermössa
° Man glider sakta och lugnt och ser cool ut.
° Kan skylla allt det dåliga i sitt liv på att man är tjock
° Blåser inte bort när det är storm
° Man får två egna platser på bussen
° Är man tjej så blir man inte våldtagen lika lätt


HAHA! Fyll gärna på listan, kära ni! Dessa hittade jag på lite forum på nätet..



Pluggat körkortsteori
Publicerat den

I dag har jag varit duktig! Efter att både jag och Julia var klara med frukost, kläder och tvättning i morse så drog vi på oss ytterkläderna och gick iväg till körskolan. På ditvägen är det nästan bara nerför, vilket betyder att hemvägen blir desto mer uppför...Jag FATTAR inte hur jag kan vara så tjock?! Jag promenerar längre sträckor VARJE dag! Usch, under hela hemfärden gick jag och funderade på hur det egentligen är att vara tjock. Försökte komma på några fördelar!

° Man fryser inte.
° Man kan sitta och klämma på sitt eget fett och behöver egentligen ingen kudde eftersom man kan vila huvudet på fläsket på armen.
° Man får se folkets blickar mot en, hur de tittar med avsmak mot det där fläskberget som dundrar förbi.

Det var väl ungefär det som är positivt. Fast frågan är ju hur positivt det är, egentligen.. ;P

Både jag och Johan har flera gånger pratat om hur tjocka människor oftast försöker komma med en ursäkt till varför de är feta, och även klaga desto mer på smala eftersom de är "beniga" osv. Haha, jag tror att det stämmer. I alla fall för min egen del! ;)

Hur som helst. Jag hade med mig filtar och leksaker ner till körskolan så att lillan kunde ha något att göra under tiden som jag satt vid datorn. Det började med att hon bajsade, haha! :') Det stank i hela salen men som tur var är jag alltid redo (som den supermamma jag är) och hade med mig blöjor och våtservetter!

Jag hann svara på 140 frågor innan Julia tröttnade och hade det tråkigt. 140 frågor och allt som allt 18 fel. För att inte ha läst något i boken och inte pluggat teori på väldigt många månader, så är jag väldigt stolt över mig själv! Nu gäller det bara att körningen går bra också, men det ska den nog göra! Bara ta det lugnt och försiktigt!

Svängde även förbi Bokhandeln på vägen hem och köpte vattenfärg. Tänkte nämligen göra lite fot- och handavtryck på Julia och sätta in i en sådan där "Boken om mig"-bok som hon fick i doppresent. Det hör ju liksom till! Jag vet själv hur mycket jag gillar att kolla på gamla bilder och läsa om hur jag var när jag var liten, så det kommer nog Julia att uppskatta när hon blir äldre!

Nu blir det väldigt mycket text här känner jag, sorry! Hoppas att ni orkade läsa ändå, kram!




He.. he..
Publicerat den

Lite hemsk, men lite roligt också! xD




You're the light when I'm feeling dark
Publicerat den

Något som jag glömde nämna här i bloggen i går var att jag hade körlektion. Eller jag nämnde nog att jag skulle ha en lektion, men jag sa banne mig inte hur det gick! Det gick piss! Var apnervös verkligen och presterade sjukt dåligt. Det roliga var att det inte ens var svåra grejer vi gjorde. Vi åkte på landsväg och jag skulle öva på att blända av från helljus när det kom mötande och även svänga vänstersvängar. P I N S A M T! Men ahja, det kan inte gå bra jämt - antar jag...

På måndag blir det i alla fall ner till Jönköping och köra där. Gissa om jag är nervös!! Jag och 3 andra människor + körläraren åker ner dit och halva tiden så är jag på IKEA/A6. DET ska bli kul, däremot! Kanske kan inhandla de allra sista julklapparna.. Funderar på att köpa en nice nyårsblåsa till lillan, fast egentligen är det kanske onödigt. Vi ska ändå bara vara hemma hela nyårsafton och inte göra något speciellt alls. Men det kan ju ändå vara roligt att klä upp sig! :)




Depp stöter på den nya stjärnan
Publicerat den

Den 47-årige skådespelaren hängs ut för att ha flirtat med sin 19-åriga motspelerska

HOLLYWOOD. I tolv år har Johnny Depp och Vanessa Paradis varit ett par. Nu kan den 47-årige stjärnan ha tröttnat på sin sambo. Han hängs ut för att ha stött på sin 19-åriga motspelerska, Kristen Stephenson-Pino i nya ”Pirates of the caribbean”.
– Han är helt tagen av den tjejen, säger en källa i veckotidningen Star.
Kristen Stephenson-Pino
berättar själv om ett privat möte i hans trailer på inspelningen:
– Han sa, ”Älskling, du är utsökt – överlägset den snyggaste flicka jag någonsin sett”.

Ville inte dela henne
Första dagen de träffades bad Depps sminkör henne att följa med och träffa skådespelaren.
– Jag retade Johnny och sa att jag ville ha både honom och hans motspelare, Orlando Bloom. Han sa, ”Älskling, nej, nej, nej, nej. Jag delar inte med någon”.

Vanessa Paradis besökte aldrig sin man under inspelningen på Hawaii.

 


NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!! Min favorit. Han får inte vara ett svin! Usch! Nu blir jag arg.




Ny kategori; oförklarligt
Publicerat den

I går hände det mig en grej som var lite rolig/komisk/oförklarlig. Därför startar jag nu en ny kategori; oförklarligt! Det händer alldeles för mycket i mitt liv som är oförklarligt, så nu ska jag dela med mig av det. Dock händer inte det där riktigt oförklarliga mig som händer många andra, typ att tv:n stänger av sig eller att ljudet antingen blir högre eller lägre. Hur som haver!

I går när jag traskade ner till Ica och gick i en nerförsbacke och såg en del av stan, så börjar jag tänka på filmen Tuppen. Ni vet den med Magnus Härenstam! En lite smårolig film som jag såg någon gång när den gick på TV. Nu till det som var lite roligt: plötsligt hör jag hur en bil kommer åkandes i full fart mot mig från höger och dess reg. nr är TUP. Haha. :') Dock stannar ju bilen och jag blir ju inte påkörd, men ändå!




Morgonsnack
Publicerat den

Haha, ser ni vad fotot föreställer? Min pappa trodde att det var snoppen på en tupp. Men det är det ju inte! ;}

Lillan har somnat igen nu på morgonen efter att ha blivit lite ledsen. Hon råkade nämligen sätta på dvd:n med fjärrkontrollen vilket gjorde att en film startades och ljudnivån blev betydligt högre. Det var hon inte med på minsann! Man måste nämligen greja med en annan kontroll för att sänka ljudnivån när man ska se på film.

Annars då? Jag har käkat lite frukost och fått lite ångest över min vikt. Eller snarare så är jag rädd för vågen, jag vågar inte ställa mig på den! Jag ser framför mig hur det visar 77, 78, 79, 80... bläh! "/

Om en stund [när lillan har vaknat och vi har gjort oss i ordning] så ska vi gå bort mot Ida och Leo och sedan traska ner till Arken. Den sista sopplunchen för i år blir det, härligt! :) Skämt åsido, det brukar vara ganska trevligt där, men det blir nog roligare när lillan har vuxit till sig lite. Än så länge är det ung mamma-grupperna som är roligast tycket jag (och Julia). Mindre folk och en lugn och härlig stund där man kan prata ordentligt istället för att bara höra en massa barnskrik och 20 andra människor babbla i mun på varandra.

När jag var barn (eller är jag det fortfarande?!) så trodde jag alltid att man växte upp och blev en bättre och snällare människa. Barn på dagis kan vara riktigt jävliga mot varandra och även under skolåren kan det vara rätt tufft. Dock hade jag fel! Nu när jag har glidit igenom tonåren så har jag märkt att vuxna inte alls är särskilt mycket bättre och klokare än vad barn än. Nästan tvärtom! Det är lika mycket skitsnack och annat tjaffs när man är vuxen, som när man är barn. Vad konstigt egentligen! Är människor motsatsen till vin kanske? Blir bara sämre med åren? ;) Nej, förhoppningsvis inte! Nu låter det som om jag hatar människor, men det gör jag inte. Jag är bara kass på att skriva helt enkelt. Vissa människor stör jag mig och de får mig till och med att vilja flytta från landet och aldrig mer komma tillbaka, men det är bara vissa det! ;)

Puss och kram! Ha en fin dag! :}



Red light
Publicerat den

Ställ in en lång slutartid på kameran och vifta för allt du är värd med kameran! Då får man ett sådant här resultat ↑



Pink & Grey
Publicerat den

Nu är det nära, känner jag! Julia tar sig framåt allt mer och jag slår vad om att innan jag vet ordet av det så kryper hon iväg! :) Gullnosen! För övrigt älskar jag att sätta lite färg på ett svartvitt foto. ^^,



297 kr..
Publicerat den

Jag älskar era kommentarer! Förlåt att jag är så dålig med att svara tillbaka, men så fort jag tänkte skriva till er så kommer det något i vägen och sedan hinner jag inte! :/

Just nu så sover lillan i alla fall och jag har precis ätit baguette med kyckling- och curryröra. Mums! Det är nog en av mina favoritluncher, även om det tyvärr inte är så nyttigt kanske.. Julia ligger i hallen i sin vagn eftersom hon somnade på vägen ner till Ica. Jag är så SUR! Tro mig, ni hade också stört er på det som hände mig. Såhär var det:
"Handla för 300 kr - få 1 Paradisask!"
Så fint stod det vid ingången till Ica och jag tänkte att jag skulle slå till om jag nu kom upp i 300 kr. Dock skulle jag ju bara ha en baguette, lite kyckling- och curryröra och lite bebisgrejer, så jag skulle nog inte komma upp i 300 kr tyvärr..  När jag har allting i korgen som jag ska köpa så räknar jag lite snabbt i huvudet ungefär vad det kommer gå på, men jag måste ha räknat lite fel. Väl i kassan så visar sig följande siffror: 297 kr. AAH! SÅ störande. Tänker att jag kanske ska slänga med några tuggumin eller något för att få den där förbaskade asken, men något får mig att låta bli. Fan.. 3 ynka kronor, liksom! Funderar även på att fråga kassörskan lite snällt ifall jag kan ta en ask ändå, men avstår. Varför gjorde jag det?

Jaja, jag kommer antagligen störa mig på detta resten av dagen, men senare i dag har jag faktiskt en körlektion igen! Det var ett tag sedan nu, på grund av att det sket sig med barnvakt sist. Vid halv 5 i dag ska jag köra här i Hjo faktiskt! Riktigt skönt att slippa ta sig in till Skövde och krångla och vänta. Mörkerkörning ska jag öva på, och jag hoppas att det går bra. Det blir lite dåligt med körningen nu när det är så mycket snö och mörkt så fort min handledare [pappa] kommer hem. Det är väl bra att öva kanske, men det blir ju samma hela tiden. Dessutom ser man ju inga streck nu när all snö ligger i vägen.




Mammas tomtegumma
Publicerat den

I dag har min lilla tomtegumma ätit något som jag själv aldrig har ätit, nämligen kalvkött! Hennes lunch i dag var Rotfrukter med kalvkött, något som enkelt slank ner i den lilla magen! Jag vill inte veta vad hon väger nu, haha. Vi proppar i henne nästan allting. Saker som hon har fått smaka på under den senaste tiden är:
° Clementin
° Kladdkaksmet
° Lussekatt
° Saffransmuffinssmet
° Potatismos
° Mjuk pepparkaka
osv..

Hör och häpna men hennes mage tål allt! Självklart har hon inte fått några mängder, utan mest en liten smakbit. Men hon har inte fått ont, blivit lös i magen eller något sådant otrevligt alls! Hur som helst så känns det som att det har satt sina spår, men hon är ändå alldeles perfekt! ♥ Om någon av er har missat att känna på bebishud, så gör det ifall chansen finns! Så mjuk och len. Julias små knubbiga ben, armar och händer är sammetslena och alldeles underbara att känna på. Och dessutom luktar hon så ljuvligt gott också! Man sniffar nästan sönder henne! ;)

Nu till något annat: det är återigen många som är intresserade av att beställa bloggdesign av mig. Trevligt! Alltid roligt när man blir uppskattad! Grejar för fullt med en just nu, och sedan är det nästa och nästa och nästa! :)



Luciatåg
Publicerat den

Tihi! De här söta små figurerna pryder vårt kök nu i juletider! ↓




Tell me you love me
Publicerat den


Nikon D200, 24-85 mm MACRO (1:2) + Close-up +10

Vad tycker ni om mina vattendroppar på en julstjärnas blad? :D Ni får inte tycka att de är fula, för jävlar vad jag kämpde för att få till en någorlunda bild! Dropparna ville inte alls ligga på bladen utan bara falla ner. När jag nästan givit upp hoppet om att få en liten bild så skvätte jag ner bladet istället, och DÅ fastnade det ett par droppar. Då var jag kvick att försöka få med några på bild!




Meteoritregn
Publicerat den

Vi har alltid radion på här hemma, och förut när jag satt och fotade lite så råkade jag höra att jorden just nu går igenom någon slags meteorisak. Jag lyssnade inte så noga, men tydligen är chansen STOR nu i dagarna att man inte bara ser ett, utan flera stjärnfall. Om vädret är klart i kväll runt 22-23-tiden så är chansen stor att man ser närmare 100 stjärnfall under en timme! Jag som älskar stjärnfall, jag kanske borde hålla utkik? =)



Natten går tunga fjät
Publicerat den




Kidz Shoppen
Publicerat den

Var med och tävla HÄR du också! Shit, tänk om man vinner den här tävlingen. Vad grymt! :)




Vad fan är det jag äter?
Publicerat den

Jag hade en liten Nutrilett Meal i skåpet i köket som fick bli dagens lunch för min del! Tvi vale vad vidrig den var! Inte som jag minns den! ;O Jag minns ju att den var ljuvligt god eftersom det enda man åt just då var sådana där shakes!  Nåväl! Jag LÄNGTAR tills efter nyår då jag drar igång med min nyttiga period! Jag vill så gärna gå ner. Är trött på att vara fet!!

Nu vet jag liksom hur det känns, nu är jag en erfarenhet rikare här i livet. Men nu vill jag faktiskt testa på hur det känns att vara smal också. Jag har större mage nu än vad jag hade för 1 år sedan, när jag var gravid i typ vecka 17. That sucks! :/ Men jag tror faktiskt att jag kommer lyckas efter nyår. Jag känner det på mig! Promenader + bra kost = fin kropp. Har jag hört i alla fall..

I går var det Lucia och i dag nere på Arken så var det Lucafirande! En massa tomtar och pepparkaksgubbar vad på plats och alla var så mysiga och fina. Min älskling tog en liten egobild på sig själv tillsammans med Erika! Självklart tog hon inte bilden själv, men man skulle nästan kunna tro det! Haha ;)

En otroligt suddig bild på Julia och hennes mamma. Vad hände? Är inte jag en bra fotograf? Tydligen inte!

Julia med bästisarna! Så jäkla svårt att fånga dem alla på bild. Alltid är det någon som ska göra/titta på något annat.

Julia hade på sig min gamla tomteluva (eller om det är min brors) eftersom den tillhörande är på tok för liten! Men den här funkade också, den är riktigt skön! Dock saknas den vita bollen, haha.

Här väntar hon på lite fika! :}

Hennes tomteklänning är från Lindex och även de söta strumporna! Jag tänkte först köra på röda strumpbyxor, men ändrade mig när jag såg de söta strumporna! Dessutom hade det nog blivit lite väl rött. Men visst är klänningen söt! Älskar de små hjärtanen (säger man så??). Strumpbyxorna är från H&M och under har hon en vit kortärmad body, alldeles perfekt! Har dock inte bestämt mig för om hon ska ha denna outfit även på julafton (det tänkte jag från början) eller om jag ska köpa en annan lite festligare klänning? Vad tycker ni? :D



Santa Lucia
Publicerat den

Har tagit 2 rejäla promenader i dag! Det känns i kinderna kan jag säga! Detta måste ju giva resultat! Dock vet jag inte om jag kommer orka gå såhär mycket varje dag.. Näe, en promenad om dagen får vara nog! Något annat måste man ju göra också..

Sitter just nu och lyssnar på en låt som Johan rekomenderade. Boy Lilikoi med Jónsi. Sök på den på Spotify så får ni se vad ni tycker. Lite speciell är den allt! Det är sångaren i Sigur Ros som sjunger!

Den senaste promenaden gick jag tillsammans med Johan och vi gick där det inte finns lampor. Så otroligt mysigt när vägarna endast lyses upp av gårdarna runt omkring. Så vill jag bo! :}

I natt ska Johan sova över och vi ska kolla på filmen Shutter Island! Johan tror inte att jag kommer tycka om den, men vi får väl se! ;)

Bjuder på en mysig bild! ↓

Godnatt och dröm sött! :)



Verkliga hem
Publicerat den

Sådärja!

Nu är Jennifers design färdig och den blev ju sketasnögger! ;) Ni får se sen när den ligger på plats, jag skickade nyss koderna till henne nämligen! Nu är det bara att tuta och köra vidare med fler designer! Lite extra pengar såhär före jul är inte helt opassande! :}

Klockan är i skrivande stund 15:20 och mörkret börjar falla. Tidigare i dag gick jag en promenad med Malin. Vi har bestämt oss för att gå ner i vikt (japp, jag gör ett nytt försök! Känner mig så extremt misslyckad!!) efter nyår. Då är det noll godis, noll kakor, noll läsk som gäller. Promenader och övningar! Jag har faktiskt varit duktig och börjat med lite morgongymnastik när Julia ändå ligger på golvet och har sig. Då passar jag på att göra lite armhävningar, situps, står plankan och vevar lite med benen. Man kan ju alltid hoppas att det ger något resultat!

Något som bör tilläggas är att jag märkte att Julia i stort sett är ett stort muskelknippe! Hon måste ha extrema magmuskler för hon är alldeles stenhård över magen! Min lilla Arnold





Vi tänder ett ljus i advent
Publicerat den

Gillar verkligen den här bilden! :}
Är nästan färdig med en design nu och den blir riktigt snygg faktiskt. Helt enligt hennes egna önskemål är det så jag tar inte åt mig äran för någonting. Förutom att det är jag som har gjort det, haha! ;)

Strax börjar Parlamentet och snart är det även dags för lite kvällsmat. Blir limpa och varm oboy om jag inte tror helt fel, det är så himla gott! ♥ Julis har precis somnat efter att ha levt rövare här på kvällskvisten. Tjoar och tjimmar som jag vet inte vad! Mysig är hon i alla fall, och glad! Älskar när hon är glad, finns inget bättre! ♥

Later!



Övar krypteknik
Publicerat den

Lillan tar sig inte riktigt framåt ännu, men hon är stark i sin kropp! Hon ligger på golvet och snurrar runt med hjälp av händerna, men inte så mycket framåt, ännu. Skönt! ;) Då slipper jag flänga efter henne hela tiden. Hehe!



Min grötis
Publicerat den

Hejsan vänner!

Dagen i dag var helt och hållet oplanerad och jag fick nästan lite halv-panik i förmiddags eftersom jag inte bara ville gå hemma och strosa. Dock vände det helt och hållet och plötsligt gick tiden väldigt fort. Jag vill inte gå in mer på det här i bloggen, men vi alla mår bra nu, kan jag väl säga..

Johan och jag beställde hem varsin kebabtallrik och tittade sedan lite på Nisse Hult när Julia sov. Har ni sett Nisse Hult? Det är riktigt roligt ibland faktiskt, älskade Johan Glans!

När mörkret började falla gick vi en liten promenad bort till Johans bror och var där en sväng. Julia fick käk där och vi tittade lite på reprisen av Vem kan slå Filip och Fredrik. Narnia började sedan i samma kanal men ungefär då gick vi hem, men sällskap av Johans mamma som var där också. Trevligt! Hatar att gå själv, blir så uttråkad! ;P

I kväll har jag käkat revben med familjen och även kollat på Postkodmiljonären! Shit! Killen i programmet är på sista frågan nu och han har 3 livlinor kvar! Han kommer att fortsätta på fredag och jag HOPPAS att han klarar det! Det var ju riktigt länge sedan som någon klarade sig upp till miljonen nu! :)

Nu ska jag fortsätta designa!


Julia, grötisen, i går! Hon är så himla duktig på att äta och gapar alltid stort! Dock är inte jag så bra på att mata, spiller mest överallt! ;)



Pulka för första gången
Publicerat den

I går (101210) testade lillan att åka pulka för första gången! Solen sken och marken var snötäckt. Hon tyckte om det! Eller hon sa ingenting annat i alla fall. Vi gick upp lite i skogen ovanför oss och där kikade hon stort på träden. Härlig liten promenad! Pulkan fick hon av min farmor och den kommer från leksaksaffären i Tibro (vad den nu heter). Man kunde välja mellan en blå eller en röd, och valet var givet! Jag älskar rött! :)



Finalen!
Publicerat den

Nu är det final i IDOL! Undrar vem som vinner? Tippar på Jay! Det känns som att de allra flesta kommer att rösta på honom. MEN, man ska aldrig säga aldrig.. Minnah kanske tar hem det!



Mätt och nyrakad!
Publicerat den

Ööööh!! MÄTT är bara förnamnet.
Det känns som att jag är den enda i hela världen som är hungrig på mornarna. Då har man ju inte käkat på hela natten och magen skriker efter föda! Har nyss klämt i mig yoghurt + müsli, macka med leverpastej och gurka och ett glas juice. Känner mig nyttig för en gångs skull! :)

Kan knappt ta mig upp från stolen nu känns det som, men när lillan bestämmer sig för att vakna har jag inget val. Hon har sovit i snart 2 timmar!! :O Det är inte likt henne..

Fick även tummen ur och rakade mina ben. Åh, vilken lycka! Känner mig 20 kg lättare och benen känns fräscha. Insmorda i någon riktigt dyr kräm också, haha! ;) Dock har jag STORA blåmärken på mina knäskålar som jag inte riktigt kan förklara. Kan man verkligen få blåmärken där bara av att sitta på knä några minuter om dagen? Det känns ju lite väl... löjligt?



The sun always shines on TV
Publicerat den

I dag känner jag att jag inte har något värt att skriva - alls. Det enda som jag tänker på just nu är det underbara vädret. Ni skulle se hur det ser ut där jag bor! Jag stod alldeles nyss i mitt vardagsrum och tittade ut genom fönstret där man kan se Vättern om man tittar noga. Det ryker från sjön.. Eftersom jag bor i Västergötland så ser jag över till Östergötland och där solen går upp. Himlen är alldeles rosa och det riktigt lyser om den. Här och där ser man ett par rosa moln på den annars isblå himlen. Till och med de snötäckta hustaken lyser fint i en rosaröd färg - vackert!

För ett tag sedan hörde/läste (minns inte riktigt) jag ett citat om just vädret, eller snarare solen. Jag minns det inte riktigt (haha, bra minne jag har!) men det handlade om att världen inte är rättvis. Det var något i stil med: hur kan solen fortfarande lysa så glatt när det händer så hemska saker i vår värld? Jag måste hålla med om det, faktiskt! Usch. Menmen, solen är fin! Det kan jag inte säga nåt annat om..

/LÄNK




Lyckans dag
Publicerat den

I dag är en lyckans dag!

Min älskling har fått jobb. Sitt andra jobb i höst, som han förhoppningsvis håller kvar vid lite längre. Underbart och jätteskönt är det! Grattis älskling! Jag saknar honom..

Min lilla sötnosälskling somnade tidigt ikväll, och det är snart dags för henne att få lite mat - i sömnen. Hon somnade i sin egna säng till och med, men efter en liten stund hördes det gnäll inne från rummet. Dock var det bara min lilla tumme som hon behövde hålla i för att återigen sluta sina ögon och hälsa på John Blund. Vi var nere på Arken även i dag, på Sopplunchen, och det tar allt på krafterna en hel del! På torsdagar är det även stora barn där vilket gör att det blir en massa stoj och stim. Det har Julia ingenting emot som tur är, hon gillar att kika på vad de andra barnen gör. :}

Titta på henne! Hon är så fantastisk! Så underbar. Världens finaste tjej ♥ Jag är så tacksam över att jag har fått just henne som dotter. Hon är så snäll, rolig och smart. Det har hon ärvt av sin mor kan jag tro, haha ;)



Tävlar om ett presentkort till!
Publicerat den

"Jag tävlar hos Lifeofjohanna om ett presentkort

på 300kr från Sumopix. Var med du med! "




Tävlar om ett presentkort!
Publicerat den

"Jag tävlar hos LifeofJohanna om 
ett presentkort på 200 kr från Welovebeauty.se



Bloggsvar strular
Publicerat den

Bloggsvar som jag har i min meny, det har bestämt sig för att strula lite - i alla fall om man har Mozilla Firefox!  Jag gjorde en oerhört charmig bild för att visa er skillnaden mellan webbläsarna:

Så förlåt ifall jag är seg med att svara, men det var inte förrän i typ, förrgår, som jag kom på att det fungerade i IE. Så jag försöker svara på era frågor i alla fall! :) Jag gillar Bloggsvar väldigt mycket, så det är tråkigt att det strular! "/



1 år sedan och 1 dag sedan
Publicerat den

Ho ho, på er!

Jag glömde! I går var det ett helt år sedan som vi var på ultraljud och såg våran lilla älskling för första gången! Den 8 december 2009 fick vi se det lilla grynet som vi då tyckte såg ut som en kille. Med en ganska stor, spetsig näsa och ett urgulligt litet huvud! Nedan ser ni ultraljudsbilderna ↓

Det blidde en liten Ayla ♥

Nu ska jag hitta en massa tävlingar och hoppas på vinst! :D




Bekräfta känslorna
Publicerat den

Aah! Är det bara jag som inte förstår mig på den nya profilen på facebook? Jag har inte skaffat den och vill inte göra det heller. Jag tycker att en är sjukt jobbig att se på! En härlig liten inledning på det här inlägget.. ;)

I dag skulle jag egentligen haft körlektion, men eftersom Johan inte kunde ta hand om Julia och ingen annan heller, så fick jag ringa och ställa in den tidigt i morse. Usch, jag vill verkligen ha mitt körkort nu, nu, NU! Får börja läsa i teoriboken snart också så att jag kommer någon vart. Dock tycker jag att jag lärde mig en hel del under teorikursen som jag gick på, så helt pantad är jag inte inom ämnet. :)

På förmiddagen var jag nere på Ung mamma-grupp med Ida och Leo. Julia hoppade återigen i hoppgungan och det är så himla roligt tycker hon! Hon skrattade högt flera gånger, den lilla sötisen! Vi snackade en hel del med Ulla & Anders som är där nere, och i dag var ämnet barnuppfostran. Hur ska man egentligen göra i alla olika situationer man hamnar i med sina barn? Bekräfta känslor var det viktigaste vi pratade om. Oavsett vad barnet är på för humör, om det är argt, irriterat, ledset, besviket osv, så gäller det att man berättar för sitt barn att man förstår det! Det är ett hett tips till er om ni har barn! :)

T ex:
Fall:
Barnet är argt eftersom det inte får glass innan maten.
Tillvägagångssätt:
berätta för ditt barn att du förstår att det är argt eftersom det inte får glass som han eller hon så gärna vill ha och är så sugen på, men kom med en bra motivation till varför det inte kan få glass just nu. Som i det här fallet; vi ska snart äta mat och mat är jättebra eftersom man växer och blir stark av mat!

Vem är jag att sitta och skriva om detta egentligen? Jag har aldrig uppfostrat någon innan och jag vet inte ens om det här fungerar, men jag ska försöka!! :D

Kram, sålänge!



Drömmar..
Publicerat den

Åh, jag sitter och drömmer lite! Och inte om vad som helst, utan nämligen om bröllop! Inte så att jag planerar att gifta mig, för i nuläget tror jag inte att jag kommer att göra det, men man kan ju alltid drömma lite i alla fall! ;) Nu ska jag vara sjukt negativ (förlåt alla nygifta och gifta):

1. Ett par av alla jag känner är gifta (min mormor och morfar), alla andra har skitit i att gifta sig eller också har de skilt sig.
2. När man väl skiljer sig så blir det ju bara en massa pappersarbete och en massa tjaffs (haha, vilket roligt ord!) om vem som ska ta soffan och vem som får tv:n.

Näe, jag föredrar nog ogift framför gift. Jag vill inte vara en fru. Eller en hustru. USCH vilka hemska ord!

Hur som haver. Nu tänkte jag bli lite positiv igen. Titta vilka klänningar! ↑
Ska man gifta sig (man har hittat mannen i sitt liv som man bara blir mer och mer kär i för varje dag och man vill inte vara borta från honom en enda sekund. Att gifta sig känns verkligen helrätt!!) så skulle i alla fall jag gifta mig ordentligt! Ska man göra något kan man lika gärna göra det ordentligt, liksom!

♥ Pampig klänning. VIT, givetvis. Eller ja okejdå, någon annan ljus färg funkar också!)
♥ Dyra smycken såsom ringar, örhängen, halsband, armband.
♥ En stor blombukett
♥ En massa folk så att man får tonvis med presenter! ;)
♥ Stor fest efteråt med god (och dyr!) mat. En stor bröllopstårta!
♥ En 2-veckors smekmånad på någon härlig söderhavsö efteråt!

Skit i om det kostar skjortan, man får väl ta ett lån!

Så skulle i alla fall mitt drömbröllop se ut. Jag behöver inte vara i en kyrka, faktiskt. Jag skulle lika gärna kunna stå på en strand i solnedgången och höra havet brusa i bakgrunden! :) But, that's just me! ;)



Vinnaren av presentkortet från Barntavlor.se är:
Publicerat den

Hanna!

STORT grattis till dig, hoppas att du hittar något fint för presentkortet! :)

 




Madonna
Publicerat den

Det var den här Madonnan jag snackade om tidigare. På plåtbiten, eller vad det nu är! :) Fin är den i alla fall, fast den är inte svartvit på riktigt, bara på datorn! ;)



“I like to feel the burn of the audience's eyes when I'm whispering all my darkest secrets into the microphone”
Publicerat den

Yes, ni gissade rätt, det var jag som sjöng på låten ett par inlägg ner. Vågade först inte visa er, men äh! Det är ju bara en låt, bara en röst! Det är ju inte hela världen! ;) Ovan har ni i alla fall skönheten som jag stod och spottade, ]hrmm, förlåt!!], sjöng i!




Charmtrollet
Publicerat den

Är hon inte otroligt charmig? :) Min lilla älskling. Den lilla röda pricken strax under näsan är blod. ;/



Sjunde december
Publicerat den

Tjena moss! :}

I dag har jag spelat in sång för första gången i mitt liv, hehe. Johan tog med sig hela sitt sortiment hit under gårdagen och i dag small det! Jag var väldigt nervös eftersom jag inte kan sjunga, men ändå ville jag testa! Tänk er: jag har i över 2 år varit tillsammans med världens mest musikälskande kille, och sedan har jag inte utnyttjat det!? ;) Näe men... han är så himla snäll. Har offrat hela sin dag till det här. Jag måste göra något för honom också! Har ni några tips på bra grejer man kan göra för sin kille så HOJTA TILL! Alla tips är mer än välkomna! :)

Nu under eftermiddagen har jag varit i Tibro tillsammans med Julia och min farmor. Vi besökte äntligen Förr & Nu och jag köpte julklappar till min kära mor. Hoppas hon blir glad! Det finns så otroligt mycket saker där inne att det  näst intill är omöjligt att välja något av det, men jag tror jag valde ganska bra grejer. Köpte även en grej till Julia och en fin Madonna på en liten bit plåt. Helt onödiga saker egentligen, men man kan ju inte motstå! :)

Vi besökte även leksaksaffären som ligger i huset intill, och där fick Julia en förtidig julklapp av sin gammelfarmor (min farmor) i form av en pulka! En röd sådan, som ska provas så snart som möjligt! Hon fick även en liten tygbok som hon kunde kika i under hemfärden.

En fika på systeryster blev det också, fast för min del blev det en macka eftersom jag inte hunnit käka något. Den var mumsig, och Julia fick smaka på jordgubbssylt från farmors våffla. Det var suuuuurt! ;) Men gott ändå!

Nu ska jag leka med Julia, pöss!





Det här trodde jag/ni aldrig!!
Publicerat den


The Scientist - okänd artist... ;)



I'm Gonna Be
Publicerat den

God morgon folket!

Klockan är snart 8 men än är det inte ljust ute. Snön lyser upp en del i och för sig, men i övrigt är det mörkt. Som vanligt så har jag börjat min dag med en kopp te och Det okända medan lillan springer omkring i sin gåstol och undersöker minsta lilla vrå. Mitt i Det okända när jag var helt inne i programmet och hela min kropp var täckt av gåshud, så stängs tv:n av. MY GOOD! SPÖÖÖKEEEN!! Dock var det bara lillan som hade fått tag på fjärrisen och stängt av skiten, hähä :} Så det kan gå..

Nu sover hon igen i alla fall, det är mycket jobbigt för henne att hålla igång i 2 timmar. Hon brukar alltid vakna någon gång mellan 5-7 på morgonen, fast jag lämnar aldrig sängen innan kl 6! Någon gräns får det faktiskt vara!! Bestämmer hon sig för att gå upp tidigare än 6, ja då får hon hitta sig ett annat hem och någon annan mamma att jävlas med! ;P Skämt åsido.. Men det fungerar faktiskt. Är man bara tillräckligt tydlig med vad man går med på och inte, då följer de helt enkelt med i strömmen. I alla fall min lilla tös! :) ♥

I'm Gonna Be(500 Miles) [HD] - The Proclaimers, The theme song of Benny & Joon


Shit vilken tid det tar att skriva ett inlägg! Mitt i allt skrivande börjar jag titta på andra bloggar osv. och vips så har klockan tickat iväg. Nu är det ljust ute, liksom! Titta på klippet ovan i alla fall, det gick inte att bädda in så därför länkar jag till youtubeklippet, som det är. Älskar låten, och vill verkligen se filmen! Har ni sett den? För det är väl inte bara jag som är förälskad i Johnny Depp? ;)







“How could drops of water know themselves to be a river? Yet the river flows on”
Publicerat den

Nikon D700



Parlamentet på tv4play
Publicerat den

Förlåt, bloggen är tråkig nu! "/
Sitter och kikar på Parlamentet på tv4play, missade gårdagens. Per Andersson är ju så underbar. :}

Glöm inte att tävlingen om ett presentkort slutar om ungefär ett dygn!



Föräldraträff på Arken - igen!
Publicerat den

Hejsan på er,

Passar på att uppdatera er lite snabbt om min dag.
Tidigt i morse begav vi oss iväg, jag och Julia. Vi hämtade upp Johan och gick till Arken. Jädrar vilken tid det tar alltså. Det ligger på andra sidan stan vilket gör att det tar närmare 40 min att gå dit. Och det är extra jobbigt nu med alla oplogade vägar.. Det är nu man skulle ha haft körkort - och en bil! Fast jag får tänka såhär: motion!

Som vanligt så fattades det en hel del folk där nere. Vi var tre familjer som var där och vi skulle ha varit typ 8 eller något. Tråkigt när inte alla kommer, fast å andra sidan missade de inte särskilt mycket heller. Barnmorskan som skulle varit där var inte där (naturligtvis!) eftersom det var brist på personal där de jobbar. Istället var det en tandsköterska där och informerade oss om bebisar och deras tänder. Inte för mycket mellanmål, socker osv. Med andra ord sådant man redan vet! Dock fick jag reda på något som jag inte visste tidigare - att ost neutraliserar i munnen! Ta dig en liten ostskiva efter maten så tar det bort de värsta syrorna.. ;)

Happ happ. Efter den lilla träffen så mötte jag upp Ida och Leo och vi gick en promenad. Våra småttingar sov hela tiden och det var ingen särskilt lång promenad, men trevlig! Var en sväng förbi Ica och köpte på mig lite barnmat och barntvål! Barntvål är kanon när man tvättar Julia efter hennes måltider. Hon blir bra kladdig när hon käkat, särskilt om det rör sig om jordgubbspuré...

Tog tyvärr inga bilder i dag utan filmade bara. Bjuder på en liten Järvstigen-skylt-bild sålänge! Vackert.. ;P




NAN
Publicerat den

Nu vill jag tipsa er föräldrar och blivande föräldrar där ute! NAN är en underbart bra modersmjölksersättning! Vi började ge Julia det när hon var 15 veckor gammal, den 4 september. Det är nog ett av mina smartaste val här i livet. Innan hade hon haft ganska ont i magen till och från och då gav vi henne Sempers ersättning. Fick dock höra av både Ida och Malin att NAN var mycket bättre, och efter ett tag vart jag övertygad. Vet ni? Julia har inte haft ont i magen en enda gång sedan vi började med NAN. Helt otroligt! :) En förpackning som innehåller 7,7 liter  kostar ca 120 spänn på ICA. Sanslöst dyrt ju. På Willys kostar den 103 kr. Därför föredrar jag att köpa den på Willys!




Det var en gång
Publicerat den

Den här klickade jag hem! Så himla söt! ♥ Från barntavlor.se, 250kr.




Sötisar
Publicerat den

← Titta vilken liten sötis!

← Och den här!

← Haha, jag är förälskad!



You are my sweetest
Publicerat den

God kvällen

Vi får väl se om det blir nåt bra inlägg nu när jag måste slå på spacetangenten. Usch, riktigt jöbbigt!! Hur är det för er med designen btw? Som vanligt när man gör något så ser det olika ut beroende på webbläsare och upplösning. Min upplösning är 1680x1050 bildpunkter. Vad har ni? Ser ni alla vita hjärtan i vänsterkanten? Fick nämligen en kommentar om att en tjej inte såg dem, vilket är tråkigt! "/ Menmen, får byta bakgrund annars, inte mer med det! :)

Annars i dag då? Julia sov sammanlagt i en halvtimme under hela eftermiddagen vilket var riktigt jobbigt, särskilt i slutet! Hon var übertrött men vägrade sova. När hon blir sådär sjukt envis så vet jag inte vad jag ska ta mig till. Det vanligaste är att jag blir arg och slutar prata med henne helt. Taskigt kanske, men jag vet inte vart jag ska ta vägen. Lämna rummet och göra något annat kanske? Njae.. Jag la henne på golvet och satte mig i soffan.

Efter en stund kom Johan och vi badade henne vilket gick bra. Sedan gick jag ut till Nelly och var där väldigt länge. Behövde komma bort från inomhusmiljön och sitta där lite. Det hjälpte faktiskt. Djur är den bästa terapin, eller vad jag nu ska kalla det.. Klappade henne och rengjorde hennes päls. Hon hade hur mycket lös päls som helst som bara satt fast pga. en massa hö-och halmstrån. Nu är hon antagligen några kg lättare..eller gram eftersom hon väger väldigt lite!

Hon är oerhört social av sig vilket är väldigt roligt! Så fort jag pratar så kommer hon och vill bli klappad.  Sötnosan.♥

Bild tagen av mig, Nikon D200.




Glöm inte!!
Publicerat den

Glöm för all del i världen inte att tävlingen om ett presentkort från Barntavlor.se avslutas i övermorgon!! Man kan få mycket fint för det presentkortet!:) Tävla du också!



Intensive Cravings
Publicerat den

1.

2.

3.

4.

5.

6.

1. En fin liten smyckespåse med min beställning i.
2. En fin liten lapp som gör allting mycket mer personligt och mysigt!
3. En liten gåva. Som kom som en total överraskning.
4. Den fina gåvan som var en liten mini-uggla.
5. Min beställning, finfina ugglor.
6. Där ser ni storleksskillnaden emellan dem.

Hemsidan fick jag nys om hos Linn, och jag kommer definitivt köpa mer smycken hos dem! Otroligt fina smycken till ett mycket bra pris. Dessutom är det fraktfritt! 75 kr betalade jag för allt detta! Besök Intensive Cravings HÄR.

 




Something fun
Publicerat den

Jag har något riktigt roligt på G faktiskt! Ni kan aldrig gissa vad det är! Hehe..;) Detta trodde jag aldrig om mig själv,menimorgon smällerdet!Hållutkikgottfolk,detkan bli riktigtroligtförerockså!;)

För övrigt har min mellanslagstangent lagt av vilket är riktig tjävligt. Får trycka extremt hårt för att något ska hända..:/

Puss, sålänge!

Btw, vad tycker ni om den nya designen? :)

/LÄNK




Snart
Publicerat den

Ursäkta min frånvaro! Pillar fortfarande med min nya design som faktiskt blir riktigt bra! I alla fall tycker jag det. ^^ Den är snart på plats.. snart! Puss!



25 månader i dag ♥
Publicerat den

I dag är det den 4 dec, vilket betyder att jag och Johan har varit tillsammans i 2 år och 1 månad. Helt sjukt länge ju! Nästan så att man inte räknar månader längre, utan år och halvår, typ. Hur som helst, underbara månader. I love him! ♥

Bild från we♥it

 




3, 4, 5
Publicerat den


Åh! Pappa fick låna hem en skitstark lampa och ett jättestativ över jul! :} Lycka! Jag skojar inte när jag säger att lampan är sjukt stark. Det sitter små plåtbitar över så att man kan justera exakt vart ljuset ska gå, och dessa började ryka pga. hettan.. Dock var måttbandet det enda som fanns i min närhet just då som jag kunde fota.

Hela facebook är sönderskriven med namnet Jay och visst, han är bra. Men jag gillar verkligen Minnah! Är glad att de kom i final!! :) Hoppas Minnah vinner allt, det vore coolt! Då blir hon som Agnes ju. Först åker hon ut först av alla, men kommer sedan tillbaka och glider igenom tävlingen hur enkelt som helst!

Nu är min design nästan helt färdig, jag ska bara se till att alla kodmallar innehåller samma sak! ;) Kan vara skönt, så att man inte blir helt förvirrad! Dock får jag fortsätta i morgon, för nu tänker jag lägga mig och sussa bredvid min skatt. ♥



Bra låt!
Publicerat den


We are the people - Empire of the sun



Hope is a waking dream.
Publicerat den

God förmiddag! :)

Julia mår bättre i dag och ögonen har slutat att rinna. Nu är det bara näsan som rinner, men hellre det än att snoret sitter fast och är jobbigt. Ut ska det, skiten! Hon vaknade till ett par gånger under natten eftersom nästan var igentäppt och skrek lite. Men värre än så var det inte. Jag sprutade in en massa näsdroppar i hennes lilla näsa och så vart det bra igen! Hon sov dock i min säng så att jag hade koll på henne, och jag kvävde henne inte! Men förutom den rinnande näsan så är hon pigg och fylld av energi! Det är alltid ett gott tecken!

Blev för en stund sedan sjukt sugen på den där fläskfilégrejen som jag gjorde för några veckor sedan. Ringde upp Johan och bad snällt att han skulle köpa med sig lite ingredienser på vägen hit, men han lät inte helt okej med det. Fan... hoppas han ändrar sig!

Just nu är dörren in till vårt rum stängd eftersom jag stängde av värmen där inne och öppnade fönstret. Vill vädra ut den kvava luften och få in ny, fräsch luft till lillan! Slängde ut båda mattorna och skakade av hennes täcken. Dammsög även golvet. Ibland är jag bra!

Nu ska jag fortsätta med min design! ♥

Snoriga, sketiga ungar är det värsta jag vet. Det är så vidrigt. Men Julia är bara snorig, inte sketig. Och dessutom är hon min egen så jag älskar henne oavsett mängden snor på hennes lilla ansikte. På bilden ovan har hon min snygga mössa också, hehe.




Jag tar mig en funderare
Publicerat den

Min älskade lilla böna är sjuk. Förkyld är hon och det är jobbigt för henne. Snoret rinner och ögonen har runnit mest hela dagen. Jag antar att det är mitt fel eftersom vi var på promenad i går i det svinkalla vädret. Jag måste vara mer försiktig!! Hon har varit ganska ledsen i kväll och jag har fått vagga henne till sömns i min famn 3 gånger. Mitt hjärta! ♥ Hatar att se henne må dåligt!

Mellan gångerna som jag har sprungit in till lillan så har jag slipat på en design - till mig själv!! Nedan ser ni en liten tjuvkik. ↓

Vad tror ni om det? Gulligt, sött - precis som en mammablogg ska vara. Ljusa färger, lagom med krusiduller och lätt text att läsa. Hoppas ni gillar den sen när den väl är på plats! :) För övrigt så tänkte jag meddela en sak: jag funderar på att sluta med att göra bloggdesigner. Det är oerhört jobbigt när man får näst intill fria händer, och sedan blir "kunden" mer än missnöjd. :P Det är ASSVÅRT att veta vad en människa som man aldrig har träffat vill ha, och då är inte fria händer ett bra alternativ. Inte för mig i alla fall eftersom jag gör så fula designer. ^^ Så njae, jag funderar över det. "Gör något som du tycker blir snyggt" är alltså inget bra att säga eftersom det då blir skitfult, enligt kunden. Fyfan, trist är det! Kuk..

Men vet ni exakt vad ni vill ha och hur och vart det ska sitta och vilka färger ni vill ha - ja då är ni välkomna! Och glöm inte att ni kan komma med frågor om design och photoshop också, jag svarar gärna!


Här där jag bor har det snöat mer nu i kväll. Ytterligare ett vitt täcke har lagt sig på marken och jag kan inte säga annat än att det är mysigt. Kallt, men mysigt. Dock har vi bara runt 5 minusgrader här nu så jag kanske inte ska klaga. Ojdå, nu är klockan nästan halv tolv, jag borde definitivt sova! Julia kan ju vakna i princip hur många gånger som helst i natt och då gäller det att vara på sin vakt!

Nog babblat, god natt! ♥




A wise old owl sat on an oak; The more he saw the less he spoke; The less he spoke the more he heard; Why aren't we like that wise old bird?
Publicerat den

Bilden ovan är tagen med mitt nya filter. Love it! :) Fast den här är ändå inte tagen på så nära håll. De som är tagna väldigt nära blev så oerhört suddiga. Måste bli bättre på att hålla still min hand!



Hollywood powder
Publicerat den

Sminket som jag beställde från LR. Nöjd. :) (Eller egentligen vet jag itne om jag är nöjd eftersom jag inte har provat det ännu, men det är ju fint i alla fall.)



Close-up +10
Publicerat den

D ö m  o m  m i n  f ö r v å n i n g när jag såg vad som låg i brevlådan i dag! Filtret ovan beställde jag i går eftermiddag och jag hade inte räknat med att få det i dag, men jodå! Tvspelsweb är grymma! Var tvungen att ta ett par bilder direkt för att testa filtret, and it worked! [För övrigt så har jag börjat dela upp mina meningar med delvis svenska ord, och delvis engelska ord, även när jag pratar!!] Förlåt om det är jobbigt, jag vet inte varför jag gör så..

Men som sagt, jag tog ett par bilder och dem visar jag snart!
Har ni tur så lottar jag ut ett sådant här filtet framöver.. ;)



Dramatik bland bönderna
Publicerat den

Hey (:

Har precis kikat på Bonde söker fru och det är ju för härligt. Vilken dramatik! ;)
Jag tror att Johan kommer bli ihop med Amanda, hon den korthåriga, om allt går vägen.
Tomas blir nog tillsammans med Ulrika med långt mörkt hår, hoppas jag. De verkar fina ihop. Fast enligt vad man fick se i slutet av vad som händer i nästa avsnitt, så verkar det ju inte ha gått så bra för Tomas. :\ Ann-Katrin och Jonas har jag ingen aning om.. ;P Förresten, tittar ni ens på programmet? Eller har jag bara babblat på helt i onödan? Haha..

Till er som har kanin så hoppas jag att ni skonar dem från kylan. Vi har ställt in Nelly i garaget nu och där är det nollgradigt och gött! Hon har ju vinterpäls så det går ju bra, men även om hon skulle tåla -12 grader så vill jag inte ha henne ute. Det är ju inte skönt för dem, kan jag inte tänka mig! Jag som är djurvän, var snäll mot era djur! :')

Lillan somnade lätt förut runt halv 8. Det är så skönt när man slipper lip och pip. Men det är ju när hon blir övertrött som hon helt enkelt vägrar att somna. Hon kan ligga och blunda och skrika i en halvtimme, helt utan anledning. Sådant är inte roligt, ALLS! :/ Menmen, nu gick det ju bra, så mungiporna uppåt!



Time is free
Publicerat den




Mums!
Publicerat den



Mums! Torsk med potatis och morötter är smarrigt det! :) Hon satt som en kung på sin tron när hon käkade. Min perfekta lilla bebis! Som inte är en bebis längre försöker vi trycka i henne. Hon börjar nämligen bli lite för stor för att gå omkring med napp hela dagarna.



All human wisdom is summed up in two words - wait and hope.
Publicerat den

Nu när ändå lillan sover så passar jag på att blogga. Blogga blogga blogga. Bloggen är mitt liv. Det är ganska sorgligt.



1 december
Publicerat den

Trots den bitande kylan på närmare -12 grader så gick jag, Johan och Julia ut på en promenad förut. Kände på mig att det skulle finnas flera fina motiv att fota nere vid Vättern - och jag hade rätt! Hela grenar var istäckta och all "varm" ånga steg från Vättern och uppåt. Helt underbart fint, något sådant får man inte missa! Det är vid sådana tillfällen jag är glad att jag inte är blind!

På vägen hem från promenaden så svängde vi förbi Ica och det var skönt kan jag säga. Värme!! ^^ Gick sedan och mötte upp Johans mamma och fick skjuts hem resten av biten. Trots att jag hade termobyxor, jacka, mössa, halsduk och vantar så förfrös jag. Bläh! :\

Jag skrev det i går men jag skriver det igen: I dag fyller Marie år och det firar vi med ett GRATTIS!! Hela 19 år blir hon, stora tjejen! ;) Hon och Julia har faktiskt något gemensamt: de föddes på det beräknade födelsedatumet. Det ni! Hoppas du har en underbar dag i kylan vännen! ♥


Vilken är er favorit?



Judit och Judit
Publicerat den

Det här är min favoritreklam just nu! Så bra gjort! :)