Tråkigt.
Publicerat den

Jag är tråkigt i dag. Usch, allt känns trist! Är trött och ska gå och lägga mig nu. Bra dag fast ändå inte, på något konsigt sätt. Det har hänt för lite, kan man väl kanske sammanfatta det som. Men vems fel är det? Mitt.



Dansa loss
Publicerat den

Nu har jag hämtat mina böcker som jag ska använda till kursen som jag börjar läsa på måndag (!). Gud, jag är så nervöser så.. Känns som att det kommer vara jättejobbigt och skitmycket att göra, men jag tänker positivt ändå! Snart kommer farmor och då ska vi äta fläskfilé. Den fläskfilén alltså... MMMMMM! Ååh, den är så god! Jag tror att jag skrev ner receptet på den här i bloggen nån gång för några månader sedan, ni får leta om ni känner er sugna! ;} Jag längtar i alla fall! Efter maten ska vi in till Skövde där jag ska försöka hitta några galonbyxor till Julia. Perfekt och nästan ett måste när hon sitter och leker på gräsmattan/grus/sand. :}

Hah, i går var jag ute och dansade med mina kompisar Lollo & Cajsa. Det var riktigt kul och en rejält kaloriförbrännande kväll. Om jag ska vara sån så kan jag berätta att jag nu väger mindre än vad jag gjort på nästan 1½ år! Inuti den fina lilla ringen så befinner sig jag, ständigt dansande. Men tvivale vilken smärta man fick i fötterna när man studsade runt i 10 cm klackar. Ajajaj. Jag fick emellanåt luta mig tillbaka och hämta andan {och hämta fötterna..}. Det var skitkul, det enda som var jobbigt var att det var en massa äckel överallt som bara skulle vara nära och åma sig och ha sig, usch! Jag mår illa. Jag försökte alltid stå ensam och dansa så att jag hade utrymme. ;}

Kvällen startade på Pim's i Skövde där jag tog mig en cafe Dumle, himmelsk! Sedan drog vi vidare till Harry's och där delade jag och Cajsa på en nachotallrik. Sedan avslutades den med en massa dans på Bogrens salonger! Jag kan ju säga att allt smink och ordning på håret var helt onödigt, man dansade ju bort allt! Och Lollo, det var INTE ditt fel att jag tog en vidrig drink, bara så du vet! :}

Tack för en fin kväll, tjejer!




Tårarna rinner
Publicerat den

Här sitter jag och gråter. Usch! :'( Läs det här {LÄNK}, och se om ni kan hålla tillbaka tårarna. Ni som har barn kan antagligen inte det. Det är så orättvist, så hemskt.



Graviditetstest
Publicerat den

Solig dag, Julia sover! Har varit ute på en kort morgonpromenad för att få henne att somna, och det gick! Det är oerhört tråkigt när man gått en promend i "onödan" och hon ändå inte har somnat.. även om promender är nyttiga. Har även satt på en maskin tvätt och ska alldeles strax byta sängkläder i min säng. Allra helst vill jag lägga mig och sova {gick upp 6} för jag är otroligt trött, men jag känner att jag vill hinna städa lite och äta lite. Det är hårt att vara mamma ;}

Ringde ner till mödravårdcentralen för en stund sedan eftersom jag har och har haft ganska ont i magen. Jag vill inte tro att det är pga. spiralen, men man vet ju aldrig. Bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite, även om jag ogillar att stressa upp mig i onödan. Vill helst inte springa ner trösklarna på sjukhus titt som tätt {som det känns som just nu..} men vad gör man inte. Skulle det vara något fel så är det ju bättre att man får reda på det nu, än när det är för sent. Tänk så har jag värsta tumören och har typ 3 dagar kvar att leva. Vad gör jag då? Då åker jag ner till Liseberg och åker den där jävla AtmosFear så att jag har bevisat att jag inte är någon fegis. ;} Sen ska jag hoppa fallskärm också. Har jag (o)tur så dör jag redan då, och slipper lida sen. Haha, usch vilket deppinlägg det här blev då. Vi ska väl ändå hoppas på det bästa!

Barnmorskan ville göra ett graviditetstest också, haha. Jag skulle säga att det är lika stor chans att jag är gravid, som att min döda gammelfarfar är det.

Ha en fin dag ute i solen!
PUSS



AtmosFear - fy fan!!
Publicerat den

Jag sitter och läser på lite om Lisebergs nya åkattraktion AtmosFear. I vanliga fall är jag ingen tönt, men nu börjar jag känna mig lite känslig. Vågar man eller???

Man faller i 110 km/h, 90 meter ner.
Man börjar och slutar under jord. Buuhuu. Det värsta är ju egentligen att sitta fast där uppe! Fin utsikt kan jag tänka mig, men uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusch vad läskigt det ÄR! Jag som börjar tycka att Höjdskräcken är otäck.. Jag vill inte gärna säga att jag har höjdskräck, men jag tycker allt att det är lite läskigt..


Läs mer här..

Vågar ni åka den??



Friends ♥
Publicerat den

Snodde den här bilden från Malin, den är ju så söt! Synd bara att de inte stod med ansiktens mot kameran! Ser ni vilken unge som är min? ;}



I'm a man
Publicerat den

Julia somnade utan protester, gud vad skönt! Hon låg i min säng och rullade fram och tillbaka, tungan ut och tungan in, innan hon slutligen la sig till rätta och somnade i mammas armar. Johan var här en liten sväng och vi gick till lekparken som ligger strax ovanför där jag bor. Jösses vad Julia hade roligt åt det! Gungade och klättrade på klätterställningen och åkte kana. Johan busade med henne så att hon nästan kiknade av skratt! Man blir så glad i själen när ens barn skrattar!

Eftermiddagen bjöd på en tripp till Hem & Hobby där det bland annat införskaffades 3 nya par antihalksockor åt lillan. Behövligt, kan jag säga! Även ett fotoalbum för 50 spänn {kap!}, 2 limstift och en kombinerad hammare med kapsylöppnare fick följa med hem. Haha, man kan hitta lite smått och gott där kan jag lova. Albumet var självklart till alla miljontals bilder som bara ligger i min byrå och tar plats. Skönt att få lite ordning på allting. Möblerade även om i rummet i gårkväll, kan visa bilder någon annan dag!

Snart ska jag äta, sen ska jag tvätta bilen! Ska även besiktiga {besikta} den snart, för första gången! Wow, känner mig så... manlig?!




Åh vad jag blir sugen
Publicerat den

Hejsan snyggingar!

Nyss hemkommen i en hejdundrande fart eftersom rörmokaren väntade utanför dörrn. ^^ Äntligen ska vattnet ute fungera igen {det som används till slangen}! Under förmiddagen har jag träffat Ida och Malin med barn och vi fikade på Vete & Råg och lekte i lekparken. Busjulia stoppade sand i munnen! Hon gungade lite också vilket alltid går hem och nu ligger hon och sover i vagnen. Hon är besegrad! Alltid ska hon krångla och stå upp i vagnen, men nu spände jag fast henne ordentligt så att hon satt på plats. Konstigt nog var hon tyst och lugn hela vägen hem, och sedan slumrade hon till, sötnosen!

Jahapp, nu var rörmokar'n färdig och det var fel på backventilen. Han kom fram med en liten manick och sa:
- Vet du vad det här är?
- Ööh, näe ingen aning!
- Gissa!
- Ojdå, nej men jag har ingen aning verkligen.
- Det är en backventil, där har du problemet. Nu är den borta och det är bara att tuta och köra!

Jahapp, gött när det går snabbt!
Funderar på vad jag ska käka i dag... får väl bli flingor eller något i den stilen. Fast det här vore inte helt dumt ↓

Lövbit med pommes, persiljesmör och sallad




Filmtajm!
Publicerat den

Haha, Julia är alltid så lycklig när hon springer omkring!




Hunden Vilda
Publicerat den

Det är hundar som Vilda som gör att jag vill ha hund. Oerhört lydig och jättesnäll! Älskar den översta bilden! ;} Hon var med oss på en lång promenad och blev aldrig trött, jösses. Den energin skulle man ha!



Ute på vift
Publicerat den

I dag ska jag och Julia träffa Malin och Agnes! Blir antagligen en utedag så jag hoppas att vädret håller i sig! Just nu sover hon i bilen eftersom det var det enda sättet som det gick att lägga henne på, hehe. Ska bara packa ner allting och sedan ska vi åka.
Ha en underbar dag! =)
kram!



När man lägger sig ner
Publicerat den


Jag la mig på gräsmattan häromdagen och knäppte några bilder. Bland annat dessa. Älskar att fota macro! Men det har ni väl redan märkt.. ;)



Annandagen
Publicerat den

Livsnjutare av allra högsta grad! ;}

Mina ben värker! Dagen har i stort sett bestått av att , för min del. 4 promenader har det blivit där 2 av dem var riktigt långa. Fortsätter det såhär så har jag inte mycket till ben kvar snart, ajaj! Det är så himla skönt nu när man slipper ta på Julia en massa overaller, halsdukar och mössor. I dag har hon endast haft på sig en keps och en kofta utomhus. Solen har skinit och hon har hjälpt till i trädgården. Rensat ogräs med mormor, till exempel. ;} ↑ Vi har en massa grus i trädgården, överallt känns det som. Det är spännande kan jag tala om för er! Det ska plockas och det ska slängas och det ska.. smakas på.. Någon gång har hon varit snabb nog att få in en liten sten i munnen, men som tur är så har jag hunnit hindra henne från att få den i halsen! Bara att hoppas på att turen är på vår sida så att det inte sitter en liten sten i hennes lilla hals snart!

Har precis tagit mig en välbehövlig dusch! Har varit sunkig hela dagen och det är ett under att jag vågade visa mig i stan! Gick nämligen en promenad med Adam och vi tog en glass nere på Moster Elins som hade öppnat nu. Choklasglass och regnsbågsglass tog jag, gudomligt! Träffade även på en väldigt söt och snäll tjej där nere som läser min blogg! Jag skriver inte hennes namn för säkerhets skull, men det var jättekul att prata med henne! Drömde oss bort till det soliga Spanien

Puss och kram!



Låt det hålla i sig!
Publicerat den

Bild tagen med camen i datorn, därav kvalitén! Just nu sitter jag utomhus och solar min nuna. Nelly ligger under sin rutschkana/trappa och vilar sig och Julia sover i vagnen. Snälla låt det här vädret hålla i sig! Jag kan i alla fall leva med det. :D




Såpbubblan
Publicerat den

Halli hallå!

Jag hoppar att ni förstod att inlägget nedan var ett skämt, även om det inte är en så dålig idé trots allt! ;}
Solen skiner över Hjo i dag med och har gjort det hela påskhelgen. Underbart härligt! Jag har redan varit ute på två promenader och känner hur fläsket sakta börjar tyna bort. Eller är det önsketänkande kanske...

Häromdagen kom mamma hem med såpbubblor i tron om att Julia skulle finna det intressant. Lite intressant var det allt, men kanske inte så mycket ännu.. Blir nog mer sen när hon är större och kan göra egna! Men visst är de fina? :}




Man vet aldrig när man kan behöva slå ihjäl någon
Publicerat den

Julia har fått ett eget litet kit med verktyg som kan vara välbehövliga om det skulle komma någon otäck gubbe! Med en liten slägga, en hammare, en kniv och en yxa så går hon säker överallt! :D Och jag kan vara lugn! ;)



Hugo
Publicerat den

Hua!
Äntligen fick jag lillan till sömns, hon är så sjukt envis! Hon vill alltid vara vaken tills hon stupar.. Jag har inga ordentliga rutiner alls, förutom att hon brukar äta vid ungefär samma tidpunkter på dagen. Känner mig ganska misslyckad om jag ska vara ärlig, är själv uppvuxen med fasta rutiner så hur svårt kan det vara? Menmen, det kommer väl det också någon dag.

Nu ska jag designa en blogg, så länge får ni njuta av Hugo!




Caramel colour
Publicerat den

Lekte lite med karamellfärg i går! Resultatet ↓ Gick inte att få skärpa, hur mycket jag än försökte. Men den har sin charm ändå, lite abstrakt sådär. Det är ju väldigt poppis!




Glad påsk!
Publicerat den

Jag älskar bilden! Får man säga så om sin egen bild? Det gör jag i alla fall Mystiken, färgerna, rubbet! En riktig fotograf skulle säkert ha en miljon saker att klaga över, men det skiter vi i. ;}

Glá pösk på er! :} Strålande fint väder har vi också.
Fått nåt påskägg ännu? Det har jag faktiskt fått! Fylld med godsaker och en liten penning. Alltid bra med extra klirr i kassan. Tack mor! I dag blir det ingen påskmat för min del, åt grillat till lunch och i kväll blir det rostbiff. Däremot blir det mer påskkäk i morgon då min farmor och faster kommer. Då ska de äntligen få se att Julia kan gå också! Räknade ut att Julia faktiskt har gått nu i över 1 månad, så nu är hon riktigt duktig faktiskt! Mamma blir stolt som en tupp!

Sötast i stan {enligt mig} ↓
Jacka: Gekås
Mössa: H&M
Brallor: Ellos
Skor: Eurosko




Bisolvon, Bricanyl & Tavegyl
Publicerat den

Det är de mediciner som Julia just nu går på. Stackars liten!
Tidigare i dag lät hon så pass dålig att jag ringde 1177, i hopp om hjälp. Som alltid så är sjukhuspersonalen väldigt trevliga och hjälper till så gått de kan, det uppskattar jag! Att de jobbar helger och nätter bara för att kunna hjälpa andra. Jag berättade läget: hostat länge, lite feber har hon haft, massa slem i halsen, rinnande näsa och ögon och nu i dag så lät det som att hon knappt kunde andas. Eftersom vårdcentralen i Hjo inte behagar ha öppet sådana här dagar så tog vi oss till Skövde vårdcentral {läget var inte så pass akut att vi behövde KSS}, och väl där så fick vi komma in med en gång. Trånga luftrörsvägar, blev beskedet efter att doktor Olle hade lyssnat på henne.

Jag har haft lite funderingar på om det antingen kan vara astma eller pollenallergi som hon har fått, men jag hoppas kunna stryka de sjukdomarna. Ingen i den närmsta släkten till Julia har något av det, så hon borde inte ha det.. Skulle vara oerhört jobbigt i så fall, orkar inte hålla på att medicinera henne. Det orkar nog inte hon själv heller, usch. Jag tycker synd om de som är allergiska, alltid får de vara på sin vakt. Tänk vad skönt om alla bara kunde få leva normala liv. Fast.. vad skulle vi då kunna klaga på? ;}

Inte heller doktorn trodde att det var pollenallergi eftersom det är ytterst ovanligt att så små barn har det. På tal om små barn så blir Julia 11 månader i dag! Det var ju skit att det skulle "firas" med ett läkarbesök. Och på tal om i dag så fyller min mormor 60 bast! Inte illa att vara 60 år och ha både barn, barnbarn och barnbarnsbarn va? :}

 




Skit
Publicerat den

Här var det dött!

Sitter och dricker te nu med lite värk i benen. Gick en så kallad powerwalk för någon timme sedan och det känns kan jag säga. Men det är bra att det känns, då är jag nöjd. Vet ni vad min mormor sa till mig i dag? Att jag såg liten ut! { }. Njae, sa jag, jag har gått ner ca 7 kg sedan nyår, men mer ska bort! Snäll som hon var så sa hon att jag inte behövde ta bort mer, men det ska jag göra ändå. Kul ändå att någon lägger märke till min viktnedgång, haha! Usch vad jag ogillar att behöva träna och äta nyttigt för att få en snygg kropp, varför föddes jag inte bara smal och smärt med en gång? Det här skulle vara drömmen för mig: kunna äta kopiösa mängder mat/godis utan att gå upp i vikt!

Julia har en ordentlig slemhosta som såklart är värst under kvällarna och nätterna. Mamma köpte lite slemlösande medicin som skulle hjälpa, hoppas verkligen det. Hon var så duktig min lilla sessa som åt upp den vidriga medicinen utan att krångla. Hur kan hon vara så snäll och redig, min tös? Hon är verkligen det, medan jag bara är arg, grinig och bitchig mot henne. Känner mig ibland som världens värsta mamma men jag vet inte vad jag ska göra eller vart jag ska ta vägen när jag blir så trött och rastlös. Jag vill inte sitta på golvet och leka med samma leksaker dag ut och dag in. Jag vill sitta vid datorn, rida och gud vet vad. Hud vet vad. Hud. Jag vill inte vara otacksam men det är svårt att vara glad och positiv jämt!

Nu är i alla fall Cajsa i Sverige och henne ska jag snart träffa! Jag längtar!



Finito
Publicerat den

De flesta av er vet nog redan om det, men för er som inte vet om det så kan jag väl göra det offentligt här i bloggen nu: jag och Johan är inte tillsammans längre. Ni behöver inte komma med några ånejvadtråkigt-kommentarer, hehe, för jag mår superbra!! :} Det känns bra, vi pratar fortfarande med varandra {ett måste! Vi har ju Julia som behöver föräldrar} och min magkänsla säger mig att det var rätt att det blev såhär. Känner mig fri, på något konstigt sätt! Inte så att jag kände mig låst innan, men den här frihetskänslan är härlig! Jag är ju vuxen nu, jag gör som jag vill, jag kan inreda mitt kommande hem som jag vill och mycket mer än så. Har redan planer på att aldrig skaffa fler barn för häromdagen kom känslan tillbaka av hur det kändes när allting sprack där nere, faaaaaaan vad obehagligt det VAR(!), nej jag vill flytta till USA och ha en stor hästranch sen när Julia är vuxen.

Haha, men det är bara tankar. Vem vet? Om 10 år kanske jag har 5 barn till? Det ska minst sagt bli spännande att se hur livet formar sig. Jag har ingen aning! :D Kan inte låta bli att känna mig väldigt självisk, men vad ska jag göra? Man kan ju inte sitta fast någonstans där man inte mår bra, det håller aldrig i längden ändå..



LIP VOLUME
Publicerat den

Morrn på er!

I dag är en såndär dag då jag inte orkar göra mig i ordning känner jag nu. Har precis duschat och blivit av med 5 kg {läs: rakat bort allt hår!!} och nu sitter jag här i blött hår som jag inte vågar sätta borsten i ännu. När jag kommer ihåg det så brukar jag skölja mitt hår i kallt vatten precis efter duschen, då behåller håret sin glans. Ett litet tips! Bara så att ni vet så tar jag inte kallvatten i duschen så att hela jag blir kall, utan jag välter ner håret i handfatet. ;} Funkar bra faktiskt, i alla fall på mitt hår.

Skärtorsdag i dag! Vi har hela huset fullt av godis som jag ska försöka hålla mig undan från. Vill inte gå upp allting igen som jag har lyckats gå ner. I dag visade vågen faktiskt 69,9 kg! Woooho! :} JAG ÄR UNDER 70! Äntligen. Ett tag sa jag att jag skulle nöja mig med att vara under 70, men nähäerå! Jag är fortfarande fet så jag tänker gå ner en storlek till, till 65! Jag tänkte nämligen ha en liten deal. När jag är nere i 65 så ska jag lägga upp en bild här på bloggen för att visa hur jag ser ut då. Kul? :P Det är väl mest en liten pepp till mig själv att våga visa the body, så att jag MÅSTE gå ner mer i vikt. Ge inte upp Melinda, du kan klara det. Du är stark, som en björn!

Just det! Något som inte fungerar bra, det är den här lilla krabaten ↓ Gör ont? Ja! Ger större läppar? Nej. Ger röda läppar som liknar en brännskada? Ja. Okej, jag ska inte döma ut den för hårt, men den funkar inte på mig och mamma i alla fall. Köpt för 49 spänn hos StylebyTyra. Ett plus är att det luktar väldigt gott, men det är ju egentligen helt onödigt eftersom man ändå inte vill använda det pga. stickningarna som verkligen sitter i. Hade ju ont i över 1 timme i går! 




Finaste som finns
Publicerat den

Mamma älskar dig mest av allt!

Älsklingen har 38,5 i feber, jäsiken också! Mitt under påskveckan så går man och blir sjuk, det är ju typiskt! Hoppas att det är något som går över fort! Hon måste ju kunna njuta av sitt påskägg! Är det inte underbart att ta ut barnen till skogen? Jag älskar i alla fall skogen. Den ger mig trygghet och lugn.



Den röriga röran
Publicerat den

Det här är mitt fönster just nu ↓ Jag slänger dit lite grejer som inte får plats nån annanstans, helt enkelt. En nalle, typ 400 kort, burkar från Gekås som jag inte vet vart jag ska göra av. Är det inte lite charmigt ändå att inte alltid ha det kliniskt rent? ;} Kan vara så att jag inbillar mig för att må bättre också.. ;P


Haha, Carolina Gynnings parfym har jag ställt INNE i lyktan för att den inte har någon annan plats att vara på.  :')




H♥M
Publicerat den

H&M katalogen hade trillat ner i brevlådan i morse och gissa om jag blev sugen när jag såg den översta bilden!? vill jag ha det i mitt sovrum. Bilden längst ner tycker jag inte alls lika mycket om, svartvitt är så... ja vad ska man säga.. det känns lite gjort. Lite färdigt, kan jag känna. När jag var liten ville ja ha allting i svart, vitt och rött. Älskade rött, vilket jag fortfarande gör, men inte i inredningen. Jag har helt och håller fastnat i naturfärger; vitt, beige, brun, ljusrosa, ljusaprikos osv. Rött förresten. Hmm, jag har inte några röda kläder tror jag, men ändå älskar jag färgen. Just färgen är underbar, på bilar t ex! Visste ni att rött står för passion och sexualitet, men även aggressivitet, krig och fara?

Tillbaka till tidningen. Jag är sjukt sugen på påslakansetet där, men det vill de ha 799:- kronor för. ALDRIG, säger jag. Haha, hur makalöst dyrt får det egentligen vara? :O



Grå utväxt
Publicerat den

Ho ho! Meningen med bilden är att ni ska få ta del av min ljuvliga utväxt! Nackdelen med att ha mörkt hår är att utväxten då blir grå... lite mindre kul kan man tycka, men sånt är livet! Dessutom kan jag aldrig bli blond, det har alla hråfrisörskor förbjudit mig. Jag har fel färger i min hy.

För övrigt så ser jag att jag fått några mer prenumeranter här i bloggen! Kul! Känn er välkomna, känn er som hemma! :D

Om ca 1 timme ska vi åka ner till VC eftersom Julia har en sådan otäck hosta. Dessutom har hon varit förkyld till och från ganska länge så det är lika bra att sköterskorna får känna och klämma lite. Min lilla trollunge som ligger och sover just nu. Förhoppningsvis sover hon bort hostan!!

Ha en fin dag, även om solen inte lyser här just nu. Kram!



En blandad kompott
Publicerat den

En blandad kompott såhär på kvällskvisten. Jag vet inte vad det är med mig och blommor egentligen..? Eller jo, det vet jag. De står stilla när man fotograferar dem! Då blir allting genast mycket enklare! ;}

Nu ska jag lägga mig! God natt och sov så gott!
Kram



Andligt, hostigt och underbart
Publicerat den

Häromdagen skrev jag ju hur pass bra jag tyckte om Fujidirekt. Jag vet inte om jag borde ta tillbaka det nu.. Haha, näe, det ska jag nog inte göra, men jag måste ändå klaga lite! I dag kom min sista bild {trodde jag} som jag faktiskt ska använda till en mycket viktig grej snart! När jag öppnar det hårda kuvertet så ligger dock inte den fina bilden som jag betställde där, utan en helt annan! Den föreställer två ungdomar som står och kysser varandra vid stranden i solnedgången. Hahahaha. Jag har aldrig sett bilden förut så det har ju helt enkelt blivit en förväxling. Har i alla fall skickat tillbaka bilden nu och hoppas på att få MIN bild så snart som möjligt..

Över till något annat. Julia hostar som bara den! Riktigt eländigt låter det och jag blir nästan orolig. :( Hon ligger i sin säng och sover nu, men då & då hörs de där otäcka hostarna som verkar göra så ont i hennes lilla hals. Jag vill att hon blir frisk!!

Något annat som hänt i kväll är att jag har varit på en föreläsning där ett medium pratade. Vi drog ut på tiden en hel timme, det var otroligt intressant! Mediumet sa att jag kunde en hel del och har kommit en bra bit på vägen. Att jag är uppmärksam, bland annat. Härligt att höra! Dock kände jag mig stendum när jag satt där på soffan och såg... just ingenting! Här och där hojtade folk till att där, där såg de minsann någonting och där var det något annat. Jag tror absolut på det, men jag blir så frustrerad när jag själv inte ser någonting. Näe, jag ska börja meditera så att det blir någon fart på min andlighet! Hatar att vara så.. vad ska man säga.. blind!?
Om jag ska kortfatta hela föreläsningen så kan jag säga: vi har gjort val i våra andliga kroppar innan det här livet, som sedan ska forma oss i våra mänskliga kroppar. Vi gör alltid våra egna val {oavsett om det är våldtäkter eller att vinna 1 000 000 kr på lotto} och det är aldrig någon annan som gör valet åt oss.
Tyck vad ni vill om det, det är inte mina ord... ;}

Blev sjukt trött av alla energier, fick huvudvärk som fortfarande sitter kvar, men en grej är jag glad över: jag kände enerigerna i form av rysningar/dragningar i ansiket. Jag är inte helt tjoflöjt! ;D

Det är i sådana här lägen man skulle ha en reflexskärm, men jag gillar bilden ändå! Eller snarare: jag gillar motivet! ♥




Påskfest på Arken
Publicerat den

Jag gjorde ett tappert försök till att försöka få lillan att se ut som en påskkärring..! Lyckades jag? Haha, söt blev hon i alla fall! Lite vattenfärg på kinderna och mörk ögonskugga som prickar gjorde susen! Själv var jag inte så påskfin direkt, men jag älskar verkligen den där virkade klänningen!

Det var bara lillan som var utklädd.. Det kanske inte var meningen egentligen, men i går när jag träffade Ulla som jobbar på Arken, så sa hon att det var påskfest och då körde jag på stort! Det bjöds på kladdkaka med vispad grädde och mackor med ägg & kaviar. Julia åt en banan. ;}

Nu ska vi gå ut och gunga, hoppas ni har en bra dag hittills! Kram



Idiot!!
Publicerat den

Dumma mig! Haha. Jag klantade mig rätt rejält. Efter att jag visat er det där om ISO-tal så gick jag ut och skulle ta lite fina kort. Tror ni inte att jag glömde att ändra tillbaka ISO-talet till typ, 100? Jo, det gjorde jag. Resultatet ser ni ovan. Kornigt till tusen, men det blev ändå rätt charmigt! Tyvärr blev inte blommorna lika tjusiga..



Åtalad för hustrumisshandel
Publicerat den

Herrejösses. Okej, det är inte så illa som det låter, men ändå! Lilla Nicolas Cage som jag tycker är en så bra skådespelare. Har sett flera filmer med honom i och de har varit riktigt bra. Ser han inte förskräckligt gammal ut?? Ändå är han bara 47 år.

Info från kändisnytt:
En kraftigt berusad Nicolas Cage, 47, greps natten till söndagen i New Orleans efter att ha grälat högljutt med sin fru Alice, rapporterar Tmz. Efter att ha hetsat polisen till att arrestera honom står han nu åtalad för både störande av allmän ordning och ringa hustrumisshandel.

Bråket ska ha börjat med att paret var oense över adressen till en lägenhet de tidigare hyrt i staden. De rök ihop utanför ett hus som skådespelaren bestämt hävdade var fastigheten i fråga, medan hans fru sa emot. Nicolas ska då ha tagit tag i hennes arm och dragit henne mot huset. När hon sa emot ska han börjat sparka och slå på bilar som stod parkerade i närheten, varpå ett vittne larmade polisen.

När polisen kom till platsen ska skådespelaren ha försökt att ta sig därifrån i en taxi, men beordrades att kliva ur fordonet. Han ska sedan ha skrikit högljutt.

— Varför griper ni mig inte bara? Vågar ni gripa mig?

Poliserna brottade därefter ned skådespelaren och satte på honom handfängsel. Han fördes senare till häktet men släpptes mot en borgensumma på motsvarande 70 000 kronor. Nicolas står nu åtalad för störande av ordning och ringa misshandel av sin fru, och döms han kan fängelsestraffet bli upp till 18 månader.

Tmz publicerar även en video från en övervakningskamera i en butik där paret befann sig strax innan gripandet. På filmen kan man höra hur han, kraftigt alkoholpåverkad, diskuterar med sin fru som vill lämna affären. Ögonvittnen uppger enligt nyhetssajten att han ska ha sagt att han inte visste var han bodde.

Alice meddelar däremot att hon inte kommer att anmäla Nicolas, och att de inte hade någon fysisk kontakt, skriver Tmz.




Lågt/Högt
Publicerat den

Blööh, foton på blommor igen. Trist, tänker ni! MEN, jag tänkte faktiskt ge er ett litet tips, haha. Eller det är kanske inget vidare tips heller, utan mest lite fakta! Ni ser väl skillnad på bilderna hoppas jag? Grejen är att de är tagna med olika ISO-inställningar. Bild nr 1 har ett lågt ISO, 100 närmare bestämt. Bild nr 2 har H 1,0 i ISO. Som ni kan se så är den mycket mer brusig {kornig?} än 1:an. Inte alltid så fint kan jag tycka, men det är väl en smaksak som med allt annat. :} Dock kan man behöva ha ett högre ISO-tal om det är mörkt ute.

Så, nu vet ni det. Ta hand om er, kram!



HTC Desire HD
Publicerat den

Jag känner mig lite smått sugen på en ny mobil. ^^ Har dragits med gamla eländen i flera år nu som långt ifrån tillhör det allra senaste. Inte för att jag bryr mig så mycket, men lite kul kan det väl vara att gradera upp sig lite. Bara för att man är morsa så behöver man inte vara omodern! :D Dessutom vore det väldigt fördelaktigt om man kan ta bra bilder och även blogga från mobilen, det skulle jag tycka om!


Iphone är lite för dyrt för mig, höhö, men den här kanske? ↓ Ska fundera lite på saken i alla fall, det vore inte helt fel. 8 megapixel kamera liksom!




Natti ♥
Publicerat den

Det börjar bli dags att krypa till kojs.
Jag har ont i magen. Har haft det mycket på senaste tiden. Inte okej!

Gonatt på er, ♥



Krånglig blogg
Publicerat den

Tydligen fungerar inte min blogg för många av er. Tråkigt!! Nu har jag testat att radera ett stycke i kodmallen och hoppas att det ska hjälpa. Tog bort min rubrik som ju var i ett annat typsnitt! Hoppas hoppas..



En liten ko
Publicerat den

Julia har fått en kopyjamas av mormor {hennes mormor}. Sjukt söt! Dessutom har hon varit ute hela dagen och fått lite färg i nyllet minsann! Det var svårt att knäppa en bild på henne för hon var helt insjunken i presentsnöret från presenten hon fått av Anton! Han och Fanny var nämligen på besök i dag, vilket var väldigt trevligt! Emelie skulle varit med också egentligen, men pga. sjukdom så får vi ses en annan dag i stället! :} Vad vi gjorde var att gå en promenad i det härliga vädret, fika lite och busa lite med Julia. Hon fick superfina presenter, som jag tror att hon uppskattar väldigt mycket. Tack!

Lillskruttan har knappt sovit på hela dagen, men nu ligger hon så fint i sin säng och småsnarkar. Själv ska jag äta kvällsmat, puss!



Gullfian!
Publicerat den

Tänk vad kul man kan ha med en liten bit tyg, hehe. :}



Ridning och film
Publicerat den

Äntligen har jag knepet! Julia blir allt svårare att söva på förmiddagarna trots att hon är trött som bara den! Hon gör verkligen allting för att vara vaken in i det sista, men det klarar inte jag. Nu gör jag helt enkelt så att jag drar på henne en jacka och en mössa, sätter henne i sin vagn och går en sväng med henne. Jag behövde gå ca 200 meter, sedan hade hon somnat. Och nu sitter jag här! :D Ibland gillar jag mig själv! Solen skiner ute och det är ju jättebra att hon får frisk luft!

Oooh, om ett par timmar ska jag sätta mig i sadeln igen. Nervös, haha! Vill verkligen inte åka av och skada mig. Fast jag tror att det kommer gå bra. När man väl sitter på hästen sen så finns det inget bättre! Kommer antagligen aldrig vilja åka hem igen! Ett problem bara: vad ska man ha på sig? 4 gamla ridbrallor ligger ute i förrådet men de tänker jag inte använda av 2 skäl: de är smutsiga och har legat ute i flera år & de är antagligen för små. Kom istället på att jag kunde använda mina alldeles för stora jeansleggings som jag köpte på H&M för ett tag sedan. Känns bra att strl L är för stort i alla fall. De här skorna tänkte jag ha. Kängorna alltså! ;} Kan man ha jeans tro? Eller kommer jag att glida all världens väg?

Efter ridningen är det tänkt att vi ska grilla, så mysigt! Det blir första grillningen för i år! Jag och Johan köpte strips, bearnaisesås och dricka i går, och våra kompisar står för köttet och grillen! :} Hoppas på en toppenkväll!

Spana in den gående tjejen! ↓




This is the end
Publicerat den

Jag vill varmt rekommendera FujiDirekt {länk}. Jag beställde alltså hem 183 bilder i onsdagskväll och har dem nu i min hand! Det enda negativa är att alla bilder inte är lika stora - som jag ju fyllde i att jag ville ha! Med andra ord får de inte plats i vanliga fotoalbum, men jag får väl skapa mina egna. Klippa och klistra lite! Jag tog dubbelt upp också må ni tro, så det känns som att hela rummet är fullt av bilder nu. Men fina är de! Jag beställde ju faktiskt inte bara bilder på lilla gäddan, utan även sådana som jag tagit på typ, blommor {NÄHÄ!? Nämen, det var faktiskt bara en bild på en blomma. Eller två då, eftersom jag tog dubletter! ;)}, Vättern, små fågelholkar osv. Så fint så!

Hoppas att ni har en toppenkväll, det har jag haft! Johan städade mitt rum medan jag låg och vilade - lyx!
Kram och puss!



Gått ner i vikt
Publicerat den

Vad i helvete är detta? tänker ni när det första ni möts av är ett par groteska lår och ett par nakna fötter. Jo, det är mina ben och fötter, höhö. Jag har faktiskt gått ner i vikt, otroligt nog {jag har smällt i mig en cupcake varje dag den här veckan!} och nu passar mina jeans ännu bättre! Fick en smärre chock när jag i morse vägde 70,5 kg vilket jag inte har vägt sedan i januari -10. Okej, 70,5 är fortfarande för mycket och jag är fortfarande överviktig, MEN det är 16 kg mindre än vid förlossningen! Jag har 5 kg var tills jag är nere i det jag vägde innan graviditeten, en storlek med andra ord. Som jag ska kämpa! Jag ska äta så många cupcakes som jag bara orkar, för de verkar ha en himla effekt!

För övrigt så har jag nog onormala fötter? Jag tycker att var och varannan människa har en kortare stortå än vad de har.. ööh.. tå nummer 2! Men inte jag. Min stortå är längst och sedan går det neråt. Dock har jag väldigt stort mellanrum mellan tårna, men det är väl säkert bra, antar jag! Mindre svett och lättare att tvätta! Julia har nog ärvt det av mig, för hon har också mellanrum mellan sina tår och fingrar! :}



Nu är det bestämt!
Publicerat den

Wiiii!
Sketamånga inlägg nu såhär vid middagstid. Alltid lättast när lillan sover, vilket hon gör nu.
Vid 10:30 hade jag en tid för ett litet möte uppe på Folkhögskolan, gällande mina ämnen som jag ska läsa. Vi bestämde när jag ska börja och vad jag ska läsa. Det som är så GÖTT är att man kan läsa dessa ämnen året om, med andra ord är det inga lov som hindrar en. Jag ska börja min första kurs den 2 maj och den kommer att pågå fram till och med den 8 augusti. Läser den endast i 50 % takt så det är därför det kommer ta en liten tid. Men det är skönt det, tycker jag! Hoppas HOPPAS att det kommer vara en rolig kurs, eller framför allt lätt.. ;P

Det här är min kurs, som ger mig 100 poäng:
Socialpsykiatri
Du får en fördjupad kunskap om samspelet mellan den enskilda människan och hennes miljö och omgivning. Kursen ska även ge kunskap om kommunikationens betydelse för människor med psykiska störningar. Dessutom ger kursen kunskap om socialpsykiatrisk verksamhet.

Wow, som sagt! Hoppas på det bästa, haha.

Fina Nelly får pryda detta inlägg.




Kunde inte hålla mig..
Publicerat den

Haha, jag kunde inte hålla mig! Klickade hem några finfina saker redan nu ↓

6 st ärt/rispåsar som jag tror att Julia kommer gilla jättemycket! :}

 

En superfin kudde, älskar den verkligen!

Detta från ApelsinGredelin, som jag representerar. Glöm inte att ni får 10 % rabatt vid köp om ni anger koden MANDO13. Det står även i min högra meny! :}




Baby & Barnmässan
Publicerat den

Titta vilken fin och GLAD monter! Jag ska genast klicka hem några sådana kuddar som sitter på ena väggen! De runda, så otroligt fina. Ska ni åka till Göteborg i helgen? :} Kul att ApelsinGredelin är där!!! :D



Lite av varje
Publicerat den

Hah! Allt snack om 118800, 118100, RAKEL och alla möjliga få-ett-snabbt-svar-nummer kan slänga sig i väggen! ;} Jag har sms:at samtliga gällande min fråga om vilka låtar som spelades mellan tiden 17:30 - 18:00 den 26 mars, men av alla nummer får jag samma svar: vi kan tyvärr inte besvara din fråga, den här tjänsten är därför gratis!

Mnåh! "/ Det känns ganska hopplöst det där med låten kan jag tala om för er. Jag är ju så inne i att det är världens bästa låt och hej å hå, men jag kanske minns fel? Hah, den här låten kanske blir mitt livs mysterium - om jag ska vara så djup!

Än så länge har jag fått 2 köpa-kommentarer och inga inte-köpa, så det lutar åt rätt håll! ;} Är jäkligt sugen!! Sugen på att fota över huvudtaget.

På tal om något annat så hade jag en hemsk magvärk förut. Aj aj aj vad ont jag hade i min hängiga mage. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Toalettbesök hjälpte inte, så jag satte mig helt sonika på golvet i någon konstig yogaställning och började andas. Andas och återigen andas. Som alltid när jag har ont i magen så kommer det tankar om att jag aldrig mer kommer bli fri från det onda, och att det gör så hemskt ont att jag om jag hade haft en bössa nära till hands inte hade tvekat att använda den. Jag var nära på att spy och kände mig svimfärdig. Meeeen, som med allt annat här i livet så gick det över efter en IPREN och lite andning. Mensvärk, antagligen. Jädra spiral, ska inte den ta bort värken? Nåja, jag har inte haft ont nånting annars, så jag är nöjder ändå!

Nu ska ni få veta något kul!
PÅ LÖRDAG SKA JAG RIDA! ♥ Har alltid älskat hästar och har ridit 2 år på ridskola och haft sköthäst i ett par år. Att sitta på hästryggen är det roligaste jag vet, så himla härligt! Nu har det dock gått nästan 4 (!) år sedan sist och jag hoppas att jag får en snäll häst. ;} Ramlade av en häst när jag var 9/10 år som skenade i galopp, och ramlade av en annan häst när jag var 14 och bröt handleden, blev trampad på foten av en annan och sparkad på fotknölen (!!!) av en häst när jag satt på en annan häst. Anledningen var att hästarna inte gillade varandra och oturligt nog satt jag där emellan..  Så det är inte bara bra minnen, men jag har överlevt! ;} Just det, jag blev nafsad i rumpan av min sköthäst en gång när jag kratsade hovarna, hah!

Har ni några erfarenheter av hästar/ridning? Tell me! :D

länk




The big question
Publicerat den

Jo förstår ni, jag sitter och funderar lite över det där med reflexskärmar. Jag är jäkligt sugen på att skaffa mig en sådan! Eller 2 st, i det här fallet. Bilden ovan kommer från tvspelsweb och som ni vet så kan man ha en tävling om en likadan produkt som man har köpt. Med andra ord: köper jag sådana här så kan ni i framtiden vinna likadana i en tävling som jag anordnar. Låter det inte kanon? :}

De här, i färgerna silver & vit som jag vill ha, kostar 149 spänn. Det är väl inte särskilt dyrt? Jag antar att det är en once in a lifetime att köpa reflexskärmar {om jag inte vidareutvecklar mig i och för sig..då kanske jag köper fler!} så det priset kan jag leva med. Lär ju få riktigt schysta bilder i alla fall! :D

Hur ska jag göra?
Köpa eller inte köpa?
Om jag får mer köpa-kommentarer än inteköpa-kommentarer, då köper jag dem. Och tvärtom.



Jackass in my heart
Publicerat den

Jag har kollat på en del avsnitt av Jackass, fan vad roligt det ÄR! xD
Vissa saker som de gör är ju helt galna, vedervärdiga och fyfan vad jag mår dåligt när jag ser det! Andra saker är så roliga att jag missar hela klippet eftersom jag ligger på golvet, håller mig för magen och tårarna sprutar. Lycka! ♥

Nu ska jag sansa mig lite.
Johan var nyss här och han hade köpt med sig grillad kyckling {efter mitt tjat!} som vi åt tillsammans med sallad. Och lite potatissallad. Känner mig nästan nyttig! Protein är bra, sallad är bra, ja det går bra för mig i dag!

Har precis tömt mammas kamera på bilder så att den återigen kan fyllas på. Julia går ju nu så det tänkte jag filma framöver! Det är något som man inte får missa, hon är jätteduktig faktiskt! :} I gårkväll tog hon närmare 10 steg, genom köket! Jag blev lite chockad när jag såg det men man vänjer sig fort. När hon väl kan någonting så känns det som att hon har kunnat det jämt. Är inte det konstigt!?

Nu ska jag försöka göra en bakgrund till det här stället, lite tråkigt med bara en färg! ;} Fast å andra sidan så är ju allas datorer olika så alla när ju inte se den ändå. Tråkigt! :/

Puss på er, sötaste!



Stå upp för dig själv!
Publicerat den

Är hon inte helt underbar? Så präktig och rund och go! Älskar henne! Här skäms man inte över sig minsann, precis som det borde vara. :} God morgon! Åh, störande!! Jag drömde om ett så bra ordspråk i natt, det handlade om att visa vem man är typ. Fan vad störande att jag inte kommer ihåg det, måste försöka minnas..




Eftertänksam
Publicerat den

- Julia, se cool ut. Samtidigt som du måste se fundersam ut!
- Såhär ↑, typ?
- Perfekt!




Chockad!
Publicerat den

Har ni sett på maken! Jag fattar inte hur det har gått till? :} 204 st!
Roligt att så många kikar förbi en liten stund, stanna gärna kvar, haha! Fast jag ska inte tvinga er, ni gör som ni själva vill.

Julia sover och hon somnade på bästa tänkbara sätt. Mellan mig och Johan när vi låg och pratade. Så mysigt att se henne fälla ner de små ögonlocken eftersom hon är så trött. Orkar helt enkelt inte ligga och höra på föräldrarnas babbel längre. ^^

Jag måste fylla på med mer text här, annars kommer allting se konstigt ut eftersom bilden är så hög! Vad kan jag skriva? Haha, jag får försöka babbla på så gott det går. Jag åt lax till kvällsmat, med sallad och sås. Värsta LCHF utan något bröd eller pasta, bra gjort av oss!

Vad har jag mer gjort? Jo, jag använde en rabattkod och beställde hem bilder från FujiDirekt för över 200 kr. Oerhört billigt för så himla många kort! Nu ska fotoalbumen {som inte existerar ännu..} fyllas på ordentligt, det måste bli av! Just fotoalbum, eller insättandet av bilder, blir ju inte gärna av en vanlig vardag då man har andra sysslor att sköta. Men någon dag ska jag nog få tid till det!

En annan tanke: hur värmer ni barnmaten till era bebisar? Ni som har bebisar då, såklart! Jag hörde av Anna Skipper när hon gästade The Voice härom dagen att man inte ska värma barnmat i micron eftersom en massa nyttigheter försvinner då. Det hemska är att jag alltid har värmt lillans mat i micron. Med undantag för när vi besökte min moster, som inte har någon micro (!), då fick det bli i en kastrull på spisen. Men hur farligt kan det vara egentligen? Kom gärna med era tankar och funderingar!

För min del är det nog bara ren och skär lathet. Att börja fippla med kastruller och grejer har jag inte lust med när en liten hungrig bebis väntar på käk. In i micron ½ minut och sedan är det action, liksom! Det är ju inte det att jag inte har tid, för det har jag. Dessutom så tar det ju inte så jättelång tid att värma på spisen heller, men längre tid än i micron... {i alla fall när det gäller vår kassa spis...oerhört seg!}



Vad är en Buzzador?
Publicerat den

Jag tänkte att jag skulle skriva lite om Buzzador, eller om det är lättare att förstå: stället som jag har fått Neutrogenaprodukterna och snart Pepsodentprodukterna ifrån!

Några av er kanske redan är medlemmar där och vet vad det innebär, men alltid finns det någon som inte har en aning, så here it goes! :}

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna {du får nämligen fylla i intressen mm. vid registrering, och de försöker matcha kampanjerna till medlemmarna de väljer ut}.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail. Du behöver inte tacka ja, om du känner att kampanjen inte är något för dig!

Om du trycker här {länk} så kan du registrera dig direkt! Mitt användarnamn är Pindilusen om ni vill fylla i det! :} Det vore otroligt snällt! Men inget måste! ;}

Puss!











Ryska dockan
Publicerat den

Det här kallar jag för vardagsunderhållning. Jag blir så glad när jag se de här små förvirrade ansiktena. Ryska dockor är väl fantastiska, eller vad tycker ni? :} Det här är de tre allra minst i den dockan som vi har. Lillen är ungefär i storlek med min tumme! ↓

Klicka för större bild




Knipp knapp knopp
Publicerat den

Wow, klockan är bara runt 2 och jag har redan haft 130 besökare! What!? Är jag länkad någonstans eller vad är det frågan om? :} Kulkul! Släng gärna in en liten kommentar så att jag vet vilka ni är, dessutom behöver jag bloggtips! Jag gillar bloggar som ger mig någonting, antingen fina bilder att titta på, läsvärda texter eller en massa bra tips! :} Shoot!

Vädret i dag är tvärtemot vad det har varit de senaste dagarna. Kallt och mulet = trist! Var ändå iväg på en ganska lång promenad i morse ner till Wennergrens för att skriva en intresseanmälan - vilket jag också gjorde! Tjoho! Känns så underbart att ta tag i saker, det är nog det bästa jag vet. Inte bara en massa snack om det, utan att man också gör det. Inte alls en pik till dig, Johan! ;} Fyllde i att jag är intresserad av antingen en 2:a eller 3:a, det beror lite på hur stora lägenheterna är. Om det är ett stort vardagsrum till exempel, då kan man ju dela in det i två rum med hjälp av typ en bokhylla, en stor gardin eller några avskärmare. Allt är möjligt om man har lite fantasi! :}

Jag vet att det blir mycket blombilder nu.. men det är det enda jag fotograferar, typ.



Morning
Publicerat den

God morgon! =)



Snygg med jobbig
Publicerat den

Jag ber om ursäkt för bilden nedan ifall den är jobbig att titta på. Men jag älskar den! ♥ Den visar så mycket.. så mycket detaljer och ljus och jag vet inte vad. Men härlig är den. Fast lite jobbig. Som sagt.




Mysigt vid Mullsjön
Publicerat den

Härlig vårdag som delvis har spenderats vid Mullsjön! Jag och Julia böörnade iväg til ICA och köpte potatissallad och rostbiff, sedan drog vi till Mullsjön. Riktigt härligt var det där, alldeles lagom varmt! {Nästan} Varenda gång jag är ute på stan hör jag kommentarer som: "vilken fin jacka!" {Om Julias jacka, alltså.} Jo, den är riktigt fin. Och ännu finare eftersom jag endast gav 50 spänn för'n på Gekås! En perfekt vårjacka nu när man slipper krångla med den jobbiga overallen!

Jag älskar bild nr.3 och 4. Dels hennes flin men också hur liten hon är i jämförelse med mig! Min lilla mini! En minimal liten människa. Haha, det är så roligt när man ser henne sitta och leka med sina leksaker {usch, nu blev jag påmind om den där våldtäktsboken när lilltjejen får gå och leka med sina leksaker efter övergreppen och försöka glömma bort vad som nyss hänt.} eftersom hon är så liten! En sån liten rygg, nacke och små händer som hon grejar med.


Hoppas att ni har haft en toppendag i det fina vädret! Puss!



Du borde absolut inte gå upp mer i vikt
Publicerat den

Såg ni på En unge i minuten i gårkväll? Jag gjorde det.
Det var med blandade känslor kan jag säga. Dels att bli påmind om hur ont det gör, men också hur underbart det är när man får sin lilla bebis intill sig. {Fast jag hade ju bara Julia intill mig en kort stund innan hon togs ut ur rummet, och sedan hade Johan henne i knät medan jag syddes.} Nästan så att det kom en liten tår när jag såg hur lyckliga de blev, och jag som annars inte är så blödig! Jag har nog dock blivit allt blödigare sedan jag fick barn... Gråter alltid när lillan gråter osv, haha hur ska det gå!?

Well, i dag mår jag mycket bättre! Mina syrénkvistar har börjat blomma! Ja Dock är blommorna vita, och vår syrénbuske är lila. Haha, det måste vara grannarnas kvistar som har blåst över till oss då, för de har vita syréner! Menmen, de låg ju ändå och skräpade på backen i vår trädgård, så de kan inte kalla mig för en tjuv! :}

Lillan sover intill mig i sin lilla spjälsäng, öppen mun och allt! :') Har dansat henne till sömns och vad kan det ha tagit? 40 minuter ungefär. Det känns inte som att det är vad mammor brukar göra på mornarna med sina barn, eller vad vet jag? Jag har ju i alla fall all tid i världen, och den mesta får tillbringas ihop med Julis. Inte undra på att hon är mammig!

Vägde mig i morse och till min fasa har jag gått ner ca 15 kg på snart 11 månader. Segare än segast? {Jag är fortfarande inte normalviktig, utan klassas som överviktig.} Om BMI och min barnmorska ska bli nöjda så måste jag gå ner 10 kg till, buhu :') Jag minns så väl när min barnmorska satt och sa till mig att jag såg fet ut, och att jag absolut inte borde gå upp mer i vikt. Och då var jag ändå inte gravid... :P HAHA. Hon fick en smärre chock när hon såg att mitt BMI då var normalt. Jag älskar ärliga människor. Ibland. Jag tror att jag tillhör den där kategorin som inte kan få anorexia, faktiskt. {Om det finns en sådan kategori?} Även om människor säger till mig att jag ser fet ut, så bryr jag mig inte. Eller jag kanske tänker på det, men det får mig inte att sluta äta. :P INGENTING KAN FÅ MIG ATT SLUTA ÄTA! :D Mat är gott, eller godis är gott.

Äh, ha en fin dag! :}




FÅ UT MIN ILSKA!
Publicerat den

Jag har ju tidigare tjatat om att jag kan vara lite av en språkpolis och dessutom att jag tycker det är viktigt att man stavar rätt. Annars blir allting genast så oseriöst.

Här är ett utmärkt exempel, haha:

ser ni felet..?

Dessutom vill jag tillägga att det inte finns något som heter "väll". Aldrig någonsin ska man skriva "väll". Det är ALLTID väl. Väll är fel och kommer alltid att vara det. Oavsett om det låter som väll, så stavar det väl. Med ett L.




Influensa!?
Publicerat den

I går kände jag mig sliten på kvällen med huvudvärk och ont i hela kroppen! Det satt i under natten och även i dag. Troligen någon sorts influensa som Julia måste ha smittat mig med. Att man alltid ska bli sjuk så fort Julia är det! :/ Jädra bra immunförsvar man har. Dessutom har min mobil pajat vilket har resulterat i att jag nu har en gammal NOKIA från 1854. Men den fungerar i alla fall! Sony Ericsson, damn!

Men nu till något roligt! Jag har kommit med i ytterligare en Buzzadorkampanj! Den här gången för Pepsodent White Now - som jag har hört ska vara skitbra! Antingen får jag White Now Glacier Fresh eller Ice Cool Mint. Det visste de inte riktigt än, men det märker vi! :} Jag kommer att få 15 tuber med tandkräm att dela ut till 15 st av er. Så hör av er om ni är inresserade! :}

 

{En påminnelse till mig själv i mörka tider: i dag har solen skinit och det har varit över 20 grader varmt! }




Det är coolt att gunga
Publicerat den

Julia gungade i lekparken i går. Härligt väder, dock lite blåsigt! Hon är så oerhört cool i sina nya brills, haha, som sitter utanför mössan! ♥ Yo man, talkin' to me!? ;O

Mössa: KappAhl
Overall: ICA Maxi {totalt värdelös, köp INTE! En knapp har lossnat i luvan och den är svår att stänga ordentligt eftersom dragkedjan inte håller sig kvar!}



Makalöst
Publicerat den

Good morning sunshines! ;}
Allt väl med er?

Här är allt bra i alla fall! Förutom att jag känner mig helt indränkt i snor, haha. ;/ Lillans näsa tycks aldrig vilja sluta rinna! Men hon mår bättre och är jättepigg, så näsan kan vi leva med! Även jag kände mig lite krasslig i morse {typ lock för halsen} och det är ju inte så konstigt i och med att jag är i närheten av lillan hela tiden, men nu har det släppt och jag känner mig relativt pigg & glad!

Jag sitter i mitt rum och skriver nu, vid min dator som jag fick i 20årspresent. Min utsikt är makalös. Fönstret är precis bakom {framför} datorn och det jag ser är... sidan av ett rött hus. Lite rabatter, 14 gamla cyklar, ett gammalt staket som ligger på gräsmattan, torrt gräs, en förfallen lekstuga, mörkgrönt hönsnät, gamla fönster utan glas och lite träd bort igenom! Det var mycket gammalt, haha.

Jag har kommit på en grej. I går när jag städade mitt rum {främst fönstret} så slängde jag iväg min gamla blomma och blomkruka. Jag vill endast ha "naturliga" växter i mitt rum nu, haha. Okej, blommor är väl naturliga, men typ syrénkvistar, björkkvistar, vitsippor osv! Sådant som man kan plocka själv! Riktigt mysigt måste jag säga.

Tummen upp för en bra dag, haha. Mitt ansikte vill inte visa sig i dag.




Linjer i menyn
Publicerat den

I vissa bloggar kan ni se att det finns linjer under till exempel rubrikerna på 'Senaste inläggen'. Det är snyggt tycker jag och delar in det lite extra!

I min blogg har jag linjer som ser ut såhär ↓



Hur går man då tillväga? Jo, såhär:

1. Gå in på Design » Stilmall
2. Blädda ner till .nav li { (använd Ctrl+F om det är svårt att hitta)
3. Lägg till border-bottom: 1px solid #000000;
1 px = bredden på linjen
solid = heldragen (dotted = prickig, dashed = streckad)
#000000 = svart
där kan du välja och vraka som du själv vill.

I mitt fall ser det ut såhär:

.nav li {
list-style: none;
padding: 0px 0px 0px 0px;
font-weight: normal;
margin: 0px;
border-bottom: 1px solid #e3e2e3;
}

4. Förhandsgranska innan du sparar!

OBS! Nu kommer allting i menyn som ligger inom <li> och </li> i kodmallarna få en linje under sig. Är det endast 'Senaste inläggen' som ligger inom <li> och </li> så är det endast det som får en linje också. Man får trixa lite i sin kodmall och se hur saker och ting ligger! Du kan även lägga till border-bottom: 1px solid #000000; under .nav { så blir allting i menyn linjerat!

Fråga om det är oklart! Jag är ingen utbildad lärare och kan ingenting om pedagogik så det är inte helt omöjligt att det här är som kinesiska för er :D



Våren är här och sprider glädje
Publicerat den

Nu är våren hääääääääääääääääääär! :} Vitsippor, tussilago, skilla och krokus. Älskar! ♥ Bilderna är faktiskt oredigerade..

Dagen har spenderats med en massa städning av rummet, promenader i solen och typ, ingenting mer! Jo, jag har gjort närmare 100 situps och tänkte faktiskt visa er en bild av min vackra mage så småningom. För att visa er hur en gammal gravidmage ser ut = allt annat än fager't kan jag löva er.. Nä men jag försöker verkligen få en hyfsad mage och det sorgliga är att jag antagligen hade haft en kalasfin mage nu om jag inte hade varit gravid. Alltså om jag hade tränat såhär innan graviditeten! ;}

Hoppas att ni haft en fin dag med mycket sol!
Puss och kram



Neutrogena visibly clear
Publicerat den

INNEHÅLL I NEUTROGENA VISIBLY CLEAR-PRODUKTER:

Salicylsyra

Tar bort döda hudceller och rengör porerna.

Aloe vera och kamomill

Verkar lindrande och lugnande.

Trollhassel
Sammandragande och lindrande.

Mentol
Kylande.

Jag tänkte utvärdera blackhead eliminating som jag fick i samband med Buzzador. Kort sagt: den är underbar! Min hy är fri från finnar och annat skräp, och dessutom mjuk och inte alls torr! Just blackhead elimintating innehåller mikrokorn och salicylsyra för en mild rengörning av porer och avlägsnande av pormaskar. Den rengör på djupet och tar bort olja och smuts för att ge en ren hy. Du kan använda den varje dag {vilket jag har gjort i ungefär en veckas tid} för att hålla din hy fräsch, mjuk och smidig!

Såhär använder man skrubbkrämen:
Fukta ansiktet med varmt vatten och massera försiktigt in krämen i huden. Undvik det känsliga området runt ögonen. Skölj noga.


Nu en fråga till er läsare som fick lite tester med den här krämen! Vad tycker ni om den? Är det något ni kan tänka er att fortsätta med? :}
Kram!



Stök i köket
Publicerat den

Nu tror jag att Julia sover för natten. Hon somnade genom att ligga med ryggen intill mig i min säng, samtidigt som hon stretade och drog i mitt hår. Aj, säger jag bara. Känner mig helt kal på huvudet, riktigt ont gör det! Sedan får ju bebisar/barn alltid tag i småhåren som gör lite extra ont!

Menmen, nu hoppas vi på en lugn och skön natt, och en pigg och frisk {osnorig} Julis i morgon! :}
Till kvällsmat blir det tacos, det var inte i går kan jag säga! Vi brukade nästan alltid ha det på fredagar förut, men nu under den senaste tiden så har det blivit lite annat. Någon köttbit osv. Dessutom visade jag mina matlagningskunskaper i dag genom att göra köttfärssås! Ett hett tips: häv i en näve soya {Mushroom Soy}, det blir himmelskt gott. Dessutom hade jag i kryddpeppar, paprikapulver, crème fraiche, matlagningsgrädde, vitlök, gul lök m.m. Vissa har i krossade tomater men det har jag faktiskt aldrig föredragit! Men alla är vi olika, som tur är!

Vidare inom matlagning, fast bakning! Jag gjorde cupcakes också! Det fick bli det mumsiga för i dag! Men jag ska testa alla era tips också, lät så smarrigt! Kul att ni kommer med tips när jag frågar, det uppskattas!  Jag blev lite rädd i början eftersom jag hade fel recept (!), jag hittade inte mitt vanliga. På grund av det hade jag inte i någon smält choklad i smeten som jag brukar, men de blev faktiskt väldigt goda ändå!

Det här receptet följde jag för själva muffinsen:
150 g smör
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl gräddfil
1 1 st citron, skalet
3 3 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 dl kakao av god kvalitet {ICA:s..}
1 1 nypa salt

Exakt hur mycket är en nypa? Haha, i princip kan det ju vara hur mycket eller hur lite som helst, beroende av fingrarnas storlek! Jag blidde lite rädd eftersom smeten faktiskt inte var särskilt god! :O Men muffinsen var desto godare och jag lyckades till slut!

Den här frostingen hade jag:

60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
0.5 0.5 dl kakao av god kvalitet
100 100 g phiadelphiaost

Såååå otroligt gott! Synd att det inte är det nyttigaste som går att äta, men ibland får man unna sig! Testa på det, gott folk! Ni kommer inte att bli besvikna!




Nya pengar
Publicerat den

länk till bilderna

Ingen har väl undgått att vi kommer att få nya pengar inom en snar framtid {2014-2015}? :} Liknar euron lite, eller? Skönt att den fina guldpengen stannar kvar i alla fall! Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker att människorna som ska pryda sedlarna är helt OK! Särskilt Astrid Lindgren, henne tycker jag om! ♥ Dock måste jag pinsamt erkänna att jag inte har någon koll på vem Dag Hammarskjöld är..




En lång natt
Publicerat den

Min lilla ängel sover äntligen skönt i sin säng, med huvudet högt!
Natten som varit har faktiskt varit den värsta hittills för oss, men ändå skulle nog många säga att den inte är särskilt hemsk. Med tanke på en ständigt rinnande näsa så har hon haft svårt att andas och vid 12-tiden i natt hade hon antagligen skyhög feber. Jag tog den aldrig, men hela hon var varm och alldeles rödmosig i hela ansiktet. Hon orkade knappt titta utan hade ögonen lite halvöppna. Min lilla stackare! :( Hon fick en alvedon och efter ett tag somnade hon men vid 3 var det dags att vakna igen. Hon stod upp i sin säng och skrek och hela hon var dyngsvettig, trots att hon endast var iförd en tröja och en blöja!

Nu på morgonen verkar hon inte ha haft någon feber, men snoret rinner och likaså ögonen. Usch, jag vet precis hur det är!! Nu vill jag att hon blir frisk, omedelbums! :} Allt som allt så spv jag kanske 4-5 timmar i natt. 4 är nog mer rätt. Känner mig ändå ganska pigg får jag säga, och i dag ska det städas och bakas! Och fotas!



Sjuklingen :/
Publicerat den

Tack för alla era goda tips på mumsigheter! :)

Alla låter enormt goda så jag ska testa alla, jag lovar! Dock inte i morgon! ;} Får klura lite till på vad jag kan baka.. min farmor kom med förslaget kärleksmums, det är inte dumt det heller.

Stackars lilla Julia skrek sig nästan till sömns alldeles nyss. Helt snorig och hon visste inte vart hon skulle ta vägen. Jag hoppas verkligen inte att hon är pollenallergiker, men jösses vad ögonen rinner på henne. Jag fick vagga henne till sömns och sjunga högt och lugnande under tiden - då somnade hon. Jag gav henne en alvedon och lite vattten, så hoppas jag på att hon är pigg om en liten stund. Det är ju inte läggdags riktigt än, men en stund får hon sova nu för att få energi!

Jag har tagit 2 promenader under eftermiddagen för att försöka få henne att somna, och det var nära! Hon slumrade till lite, ett par sekunder, men sedan blev hon arg och ville komma upp. Haha, hon är söt när hon är arg!

Såg årets första tussilago också, och förbannade mig själv över att jag lämnade kameran hemma {som ligger vid mig nu}. Såg även flertalet andra blommor som gav mig hopp om sommaren! Om det bara kunde sluta blåsa så förbaskat nu också...




Snorjärsen
Publicerat den

Usch, min lilla bino är förkyld! Eller kan det vara pollenallergi? Njae, det är det nog inte! Näsan rinner och hon nyser stup i kvarten! Ögonen rinner också, men halsen har klarat sig och så vitt jag vet så har hon ingen feber heller. Hoppas att hon slipper det. Faktiskt, så skulle det kunna vara tänderna som är på G! Hon har kliat sig mycket i munnen på senaste tiden och vissa blir ju snoriga när det är på gång! Vi får låta tiden visa vad det är... Kan ju vara en vanligt förkylning också. :}

Vi kom precis hem från Arken där vi träffade bland annat Hanna, Malin och Patricia. Trevligt! Jag gav dem några Neutrogenatester som jag fått hem via Buzzador! Gud vad många länkar det blev här! ;) Dock åkte vi hem ganska tidigt eftersom Julia bara blev sämre.. men på hemvägen svängde vi förbi apoteket och köpte en ny tandborste + tandkräm. Hon gillar inte alls att borsta tänderna längre och jag börjar tro att det är på grund av den kanske äckliga tandkrämen. Köpte den på ICA och trodde att den skulle vara bra, men Julia veckar tycka om Zendium mycket bättre. Åtminstone gjorde hon det när hon fick sin första gadd, då vi använde en liten Zendium som kom med posten!

Nu sover hon ute på altanen i sin vagn i alla fall, och vi får hoppas att den friska luften tar bort hennes snoriga näsa! Nelly är också ute och ränner i rabatterna! Med tanke på att det blåser halv storm så blåser väl det lilla livet iväg! ♥

µ



Börja nu!?
Publicerat den

Jag ska ju läsa in 400 poäng i höst, som jag har sagt 10000 gånger, hahah. Men, nu är grejen att jag faktiskt ska höra med skolan om det är OK att börja redan nu! Japp, redan nu! Kurserna på distans börjar varje måndag, och det vore underbart skönt att ta en kurs nu och få en mindre i höst! Då har jag mer tid över till lilla bulis. :} Är väldigt inriktad på kuser som handlar om människor, psykologi och socialt beteende. Undrar varför!? Kanske för att jag tycker att människor är så svåra varelser och att jag behöver lära mig mer om dem? Oss!

Jag ringer skolan i morgon! :}



Svartvitt på olika sätt
Publicerat den

Tänkte ge er lite tips i dag som handlar om photoshop och om hur man kan göra sin bild svartvit. Det finns nämligen flera olika sätt för hur man kan göra bilden svartvit. Under varje bild skriver jag hur man gör ↓

Bild - Justeringar - Tunna ut eller Skift+Ctrl+U


Bild - Justeringar - Svartvitt eller Alt+Skift+Ctrl+B
Här har jag dessutom dragit i färgerna åt höger (Obs! inte på bilden. Men rutan som kommer upp ser ut såhär!) så att bilden ska bli ljusare. Testa dig fram vad som passar din bild!




Bild - Justeringar - Övertoningskarta
välj den som är svartvit


Bild - Justeringar - Blanda kanaler
kryssa i monokrom


Bild - Justeringar - Nyans/mättnad
Dra ner mättnaden så pass mycket som du själv tycker blir bra. Längst till vänster är helt svartvitt. På bilden ovan har jag bara dragit lite, så att det fortfarande finns en liten del färg i bilden. Kan vara snyggt på en del bilder! :}

Fråga om ni undrar något! :}



Me & my car
Publicerat den

Haha, jag såg det inte när jag tog kortet, men till höger i bilden så ser ni ju "min" lilla bil! Jag älskar den bilen, kärleken är enorm! Dessutom älskar jag bilden, för den är helknasig! Inte särskilt skarp, men ändå helcool! :}

I-landsproblem; när man inte hittar någon bild på internet på det plagg man har köpt för att man vill visa upp det i bloggen - när man är för lat för att fota det själv!

Hjälp mig med:
mamma vill att jag ska baka något smarrigt på fredag som vi kan mumsa på efter maten! Kom med idéer! :} Jag är idel öra, öppen för förslag och allt annat som har samma betydelse! Vad tycker ni är gott?



12,5
Publicerat den

Hey dudes! :} Onsdag i dag, lillördag, som inte märks av här. Vet ni hur länge jag fick sova i natt? 10 timmar! Julia sov i 12, 5 timmar. Så underbart skönt och jag var riktigt utvilad när jag vaknade. Julia har faktiskt börjat sova väldigt lite dagtid {sammanlagt 1 timme i dag}, vilket kanske är bra då eftersom hon istället sover under nätterna. Dock skulle det vara skönt om hon sov lite mer under dagarna så att jag själv hann göra mer saker. Hon vill ju nämligen vara med på precis allting, och hela tiden vara nära mig, helst nudda mig! Kan vara oerhört irriterande ibland, men jag antar att hon inte kommer vara så hela livet, så jag får helt enkelt stå ut. Tur att hon är så mysig! I gårkväll gick jag och la mig tidigt bara för att få vara nära henne och känna hennes underbara doft. ♥

Pöss!




AC/DC
Publicerat den

Julia har väldigt mycket rosa kläder vilket i dag fick mig att vilja bryta av det hela lite med en riktigt cool keps! Lite pojkaktig kanske, men det är väl inte hela världen. Har varit i Skövde hela dagen faktiskt, kom nyss hem och har både hunnit sätta igång en maskin tvätt och koka alla Julias nappar som hon har slängt omkring överallt. Mycket smutsigt blir det när man är ute på resande fot {även om det bara är en natt..}. Julia kröp dessutom omkring på golven både på H&M och på KappAhl. Oerhört snuskigt, men hon blev alldeles vansinnig om man rörde henne. Istället skulle hon charma en massa gamla tanter. Det är tydligen någonting hon har börjat med på sistone. Flirta hej filt! ;} Men visst är hon ett charmtroll, min lilla ängel? ↓




Kvällen
Publicerat den

Hallå på er :)
Är i Skövde nu, därav den dåliga uppdateringen! Julia sover så sött efter att ha badat. Hon var så rolig! Johan höll i en liten hink och fyllde på lite vatten från kranen när hon bestämde sig för att det vattnet skulle hon dricka. Hon tog tag i hinken och började dricka som om det vore ett glas, men vad händer? Jo, hon får allt vatten i ansiktet i stället! ;) Det var hon inte beredd på, haha. Det blev en del hosta efteråt, men hon var glad så det var nog ingen fara!

Jag tog jättefina vårbilder i dag men eftersom den här datorn saknar photoshop så blir det ingenting av med några bilder. Trist! :/ Eller jo, vi tar en bild ur arkivet ↓ Där var hon inte stor, min lilla böna. Hon är så duktig nu och ska hela tiden hjälpa till med allt. Frågar man henne något så svarar hon med ett bestämt aa-a! Inte är det någon mesig liten pipa hon har heller, utan en rejält stark en! Det är min tjej det! (till skillnad från mig själv..)




3 meditationer att göra hemma
Publicerat den

Svårt att sova?
Ligg på rygg med händerna på magen. Andas in 10 sekunder - magen ska höja sig - och andas ut 10 sekunder - magen ska dras in. Upprepa tills du inte orkar mer.

Stressad på jobbet?
Pulsmeditation är effektivt mot stress och kan göras var och när som helst. Lägg två fingrar över handleden och hitta din puls. Säg ett mantra i takt med pulsen, till exempel sanskritmantrat "Sat nam".
Exempel: "Sat" - en puls. "Nam" - en puls. Du stillar sinnet och blir ett med din kropp.

Ofokuserad och virrig?
Håll fingret för den högra näsborren och andas in genom den vänstra. Andas ut genom munnen. Upprepa minst fem minuter. Du blir lugn och klar i huvudet.

Från Kattis & co

 

 




Painting
Publicerat den

Åh jag är så sugen på att designa en till blogg! Det är ju så roligt men jag har inte tid. :( Det tar ju så himla lång tid att göra en, och om möjligt ännu längre tid eftersom Julia måste tas om hand också. Menmen, någon dag så ska jag nog ha tid! ;}

Har ätit tomatsoppa till kvällsmat och nu går Ullare på 5:an. Haha, inte särskilt viktig info jag har i dag. Men nu ska jag göra en rolig grej - måla! :}




20 % rabatt hos Barntavlor.se
Publicerat den

Härligt va! Nu får alla mina härliga läsare 20 % rabatt på alla tavlor från Barntavlor.se. Rabatten gäller t.o.m. 1 maj. Där finns så otroligt många fina tavlor, både till barn & vuxna! Passa på, vetja! :} Fyll i koden: melinda när i kassan!




Apelsin Gredelin
Publicerat den




Underbara 4 april
Publicerat den

Jag älskar min kamera! Visst är det mycket finare med ordentliga bilder än halvtaskiga som jag tagit med den lilla icke-systemkameran!? Det tycker i alla fall jag. Fast å andra sidan måste jag erkänna att jag gillar den mindre kameran också eftersom den är smidigare att hala fram om man måste skynda sig! Vilket man oftast behöver om det är Julia som ska vara objektet på fotot. ;}

Solen skiner för fullt ute och krokusarna börjar öppna upp sig allt mer. Är så avundsjuk på många andra människor här i Hjo. De har hela rabatterna fulla av fina krokusar och snödroppar. Det märkte jag nu på min lilla promenad {för att få Julia att somna, vilket hon gjorde}. De bryr sig säkert inte ens om sina fina blommor..

Det var ett jävla tjat om blommor förresten! :O Kanske borde jag bli florist? ;} Det vore inte helt fel att lära sig sätta ihop sådana där underbart fina buketter. Till bröllop, till exempel!

Klickbara bilder





Tankar om skolan
Publicerat den

Sådär. 20 minuters yoga, en dusch, tröstat Julia, matat Nelly och vädrat katten, nu är jag nästan redo för sängen. Något som är så coolt med yoga, det är att man får så mycket energi! Nästan svårt att förklara, men man känner sig så otroligt utvilad och det är så himla härligt! Det måste vara själva andningen som gör det, antar jag! :} Är ni stressade/trötta där ute så rekommenderar jag yoga, starkt! 20 minuter, det hinner ni nog någon gång under veckan! :} Jag använder mig av Malin Berghagens yogaskiva, superbra!

Nu till det som jag ville ta upp med er! Jag tänkte ju {som sagt} plugga lite i höst för att få ett fullständigt gymnasiebetyg. Dels för att någon gång kunna komma in på en utbildning, men mest för att det kommer kännas så skönt att vara färdig med skolan för en gångs skull! Det rör sig om 200 poäng, eller 300 enligt snubben på komvux. Jag förstod aldrig riktigt det där men det var något om att idrotten/musik inte giltes!? Jag har nämligen både idrott och musik sedan gymnasiet {VG/MVG} så de vill jag ju gärna ha kvar xD Menmen, vi får väl se vad som händer. Har i alla fall kikat runt lite på utbudet av kurser eftersom jag får välja vilka jag vill. Jag har nämligen alla kurser man behöver ha, det är poäng som saknas bara. Just det, nu minns jag! Jag har ju 2 IG:n {matte c bland annat, ja ni förstår ju själva!!} sedan gymnasiet och det var dem som jag kunde välja att sparka undan för att få lite roligare betyg, om jag ville. Det skulle ju vara fördelaktigt kan jag tänka mig, så att inte arbetsgivare/utbildningar tror att jag är en looser.

Sååå... vad tror ni om?
♥ Barn, kultur, fritidsverksamhet
♥ Psykosocialt arbete
♥ Spanska steg 1
Tillsammans blidar dessa 300 poäng.

Jag var ju väldigt inne på psykologi ett tag, men eftersom den kursen endast är på 50 p så känns det lite tråkigt. Vill ju läsa så få kurser som möjligt - så snabbt som möjligt! Enligt hemsidan så bör varje kurs ta 10 veckor om man läser 50 % { 5 veckor 100 % och 20 veckor 25 %}. Vilket låter ganska bra med tanke på Julia.

Kom gärna med förslag! :}
Puss och godnatt



Sunday
Publicerat den

Hemma igen!

Julia sover i sin egna säng och jag har precis ätit kvällsmat. Tonfiskmacka som mamma gjort! :}
Vi var ute och gick förut, hon och jag. Riktigt svettig blev jag, härligt det! Som grädden på moset så gjort jag lite situps osv. hemma sen, allt för att få bort hängmagen. ;}

Nu har buzzadorpaketet kommit och jag har alla 75 förpackningar med Neutrogena.
Har använt det hela helgen och min hy är  f a b u l o u s. Säg till om ni vill ha så ordnar vi det på något vänster! Kan ta med mig till Arken eller något i veckan. :}

Näe, nu blire yoga för hele schlanten! ;}
Psst! I morgon kommer det lite fina vårbilder här i bloggen för nu har äntligen våra krokusar här i trädgården börjat blomma!

Dessutom kommer det upp en liten tävling så småningom. Jösses, mycket på gång!
Kram





Shoppinghelg!
Publicerat den

Nej jag har inte dött, jag har heller ingen dödlig sjukdom, jag är HÄR! ;) Sitter vid Johans dator och tänkte uppdatera er lite. Befinner mig inte hemma utan i en lägenhet. Till höger om mig är det stora fönster och åt andra hållet ser jag hur Johan får Julia att skratta. Hon sitter och äter lasagne för 6-månadersbebisar och viftar som en tok med sina små ben! Vi kom precis innanför dörren efter att ha varit på en hälsomässa. Där testade jag hur pass i form jag var, haha! I min kropp har jag nästan 46 kg muskler (!) och jag har ingen allvarlig bukfetma. Pju! :) Skyller på att jag varit gravid ganska nyss, och mannen som vägde mig sa att jag lätt kan komma i form eftersom jag är så ung.. Vi får väl se om jag har någon ork till det. Drack även Aloe Vera som tydligen ska vara superbra mot typ, allt! Just det, jag kan nog inte längre säga att jag är 20 bast. Min kropp är 35 år!!


Den här söta klänningen har Julia fått av Johans mormor. Är den inte för söt!? Till den fick hon även ett par vita strumpbyxor med spets!