Läkarna byter ut stetoskopet mot IPhone!
Publicerat den

Den klassiska symbolen för läkare - stetoskopet - försvinner i rasande fart från sjukhus över hela världen. Nu är det Iphone som gäller för att kontrollera patientens hjärtstatus. Fler än 3 miljoner läkare har valt att ladda ner en applikation som förvandlar Iphonen till ett stetoskop, skriver Brittiska The Guardian.

Ett vanligt stetoskop kostar några hundralappar. Istetoschope kan man få för 7 kr. Det är en app från App Store från The Undercover Scientist. Det finns också en enklare version av programmet som är gratis. Med programmet laddat är det bara att trycka mobilens mikrofon mot bröstkorgen och lyssna på hjärtat. När man lyssnat klart kan man skaka mobilen för att visa de sista åtta sekunderna av hjärtljuden i form av ett spektogram på bildskärmen. Ljuden spelas in och man kan höra dem i repris.

Mer än 500 nya användare tillkommer varje dag. Nu hävdas det att över 80 % av läkarna vill gå över till en smartphone de närmaste åren!Vart är vår värld på väg?
Skapa en egen action
Publicerat den

Till alla er som inte har eller bryr er om photoshop, ni kan sluta läsa här! ;}

Men till er som är lite intresserade, eller kanske till och med mycket intresserade av photoshop, läs & lär! Det här är ett hett tips för det sparar mycket tid i dagens stressiga samhälle. ^^

Nu kommer din action att ligga i den lilla rutan och den är färdig att användas när som helst! Glöm inte att du även kan ladda ner andras actions om du tycker att de är fina. Det är gratis och finns att ladda ner bland annat här. Hur du gör för att lägga in dem kan du lära dig här hos Sanna.
En vanlig måndag
Publicerat den

God kväll på er :}

Vad händer där ute? Gör ni något roligt?
Här hemma är det lugnt nu eftersom Julia precis somnade. Inte för att hon är särskilt bråkig av sig annars, men det är alltid skönt med lite egentid såhär på kvällen! Missan sitter på köksbordet och kikar ut i mörkret, och jag sitter här med en kopp te. Dubbelgrattis säger jag till min mamma som dels har namnsdag i dag, och som faktiskt fyller år i morgon! ♥ 43 hela år, jösskottapetter! ;} Tänk att hon kommer vara över 50 när min lilla Julia inte ens är 10 år! Old lady! :}

I dag, thank you Jesus, så har jag känt mig kanonpigg! Det kan ingen tro att jag låg och spydde tarmarna ur mig i förrgår. På med lite smink, kamma håret och några fräscha kläder bara så är man på topp igen. Jag tog med Julia ner till Ica förut för att köpa lite grejer, men den promenaden var allt annat än skön. Svinkallt ute plus att jag blev så sjukt trött! Energin har inte riktigt kommit tillbaka ännu.. Blööööh, vad jobbigt det var. Tilläggas bör att det endast är uppförsbackar hem till mig om man går nerifrån stan.

Jag har även i dag börjat förbereda inför tävlingen som börjar i morgon kväll. Hoppas att ni är tävlingssugna, men det tror jag nog. Det är inte särskilt jobbiga regler för att vara med, och priset är väldigt tjusigt!

Om ett par minuter kommer det en liten guide till hur man gör en egen action!Ibland är det lite sämre
Publicerat den

God kväll :}

Julia har fått sin andra tand nu vilket har inneburit ungefär 1000 bajsblöjor. Helt sjukt! Hon reagerade ingenting alls när hon för 4 veckor sedan fick sin första tand, men nu jäklar! Julia blev dålig i torsdagskväll och var dålig även under fredagen. Maginfluensa som troligtvis kom från Arken och efter att jag varit nära henne väldigt mycket så blev jag sjuk i går och var sängliggandes hela dagen. Spydde och spydde och spydde. Senare under dagen blev min brorsa sjuk och nu i morse även min pappa. Jobbigt! Men Julia är frisk nu i alla fall {förutom bajset..} och det är ju skönt. Johan har varit här och hjälpt till och även mamma har varit till stor hjälp! Tack för det! ♥ Med mig är det ju alltid så att när jag blir sjuk så blir jag ordentligt sjuk, och då klarar jag verkligen inte att göra något. Alltid så sjuk att jag önskar att jag vore död och att jag inte ser något ljus i mörkret.

Alldeles strax kommer det att komma upp en tävling här i bloggen! I samarbete med ApelsinGredelin! Håll era ögon öppna, för det är ett jättefint pris!
Maginfluensa
Publicerat den

Jag är sjuk, därför är jag väldigt dålig på att blogga. Har gått ner typ 2 kg på en dag, bra bantning! ;}
Hoppas att ni är friska och krya! Puss!Göra egna actions
Publicerat den

Det har jag lärt mig nu!
Superenkelt, verkligen! Och smidigt!
Är det något som ni skulle vilja lära er? Säg till i så fall så kan jag förklara hur man gör. :}

Här är mina resultat i kväll:

Visst är det skillnad? Själv tycker jag ju att med action är betydligt finare än originalet.Hundbajsplockare
Publicerat den

Det tycker jag att kommunen ska anställa! Nu när snön börjar försvinna allt mer så ser man alla korvar som hundägare helt enkelt har "missat" att plocka upp. Så äckligt! :( Man tänker att snön döljer allt, det tänker jag själv ibland, men sen när snön är borta så ligger grejerna där och visar sig så glatt så glatt.

Här i stan har vi en kyrkogård som ligger mellan skolan och en halvstor väg. Längs hela kyrkogårdsmuren ligger det fimpade cigaretter och hundbajs. Jag vill inte begravas där! Dessutom sitter det alltid en massa ungdomar på muren och röker, och för ett tag sedan så var det några som hade sparkat ner gravstenar osv. H e m s k t . . .

Man ska ha respekt för de döda, tycker jag.Hjo stad...
Publicerat den

...sett från Vättern! Längre än såhär vågar jag inte gå ut, tänk om isen brister! Då vill jag hellre vara nära land än långt ute till havs. Usch, tycker synd om de stackars älgarna som gick ut på isen och som inte kom in till land igen. Det var för halt. Har ni hört om det, ni som inte bor i Hjo? Det var ett par älgar ute på isen, eller en älgko och en kalv tror jag att det var. Kon kom in till land till slut, medan ett par människor fick dra in kalven. Senare hittade man kalven ensam, alldeles förvirrad stackarn! Mitt i stan var det också! När man trodde att läget var räddat så sprang den ut på vägen och blev påkörd. :( Ibland har man otur! Jag hörde något senare på radion som jag tyckte var så himla känslokallt! Det handlade om ifall älgkon i fråga skulle undra över och sakna sin lilla kalv, men nejdå! Hon hade antagligen en ny kalv i magen nu som snart skulle födas, och hon skulle ändå ha sparkat bort den andra kalven nu till våren. "/
Aurautvecklingen!
Publicerat den

Nu så!

Nu när Julia sover så kan jag passa på att skriva om min kväll i går, då jag och mamma var på aurautveckling i Skövde. Den ägde rum i samma hus som Ensam mamma-Johanna bor i, visade det sig haha. Jag och mamma gick nämligen fel och kom nästan in i hennes lägenhet. ^^

Det hela var som ett föredrag, som hölls av ett par som var norrmän! Något som vi inte visste om tidigare och jag fick koncentrera mig rätt mycket för att förstå vad de sa. Kvinnan pratade väldigt fort, och väldigt mycket norska, så det var lättast att förstå sig på mannen. Mannen med hästsvans.

Kort och gott så fick vi veta lite mer ingående om vad en aura är, vad som har det och hur den ser ut. Och hur man kan se den! Vi fick göra en övning, och jag såg att min aura var turkosliknande. Lite mörkturkos. Oerhört häftigt faktiskt! En grej som var lite intressant just för mig som har ett litet barn, det var just hur barn den första tiden i livet ser auran hos andra människor. När en bebis är ungefär 3 månader så ser den inte mammans ögon, hår, hudfärg osv, utan de ser auran runt omkring mamman. Det är auran som barnet känner igen sen och känner sig trygg med. Hos vissa barn försvinner de "kunskaperna" med tiden, det kan bero på att de märker mer och mer hur föräldrarna är. Tänker föräldrarna inte på auran så lär sig barnet att okej, en aura behövs inte osv. Hos andra barn stannar det kvar hela livet. Sedan var det så att om en människa har en stor och positiv aura, då gillar barn det och drar sig till den människan. Vill gärna sitta i knäet och vara nära.

Vill du se din egen aura?
Gör så här:
» Sätt dig på en stol med fötterna placerade på golvet med ungefär 50 cm mellan varje fot.
» Lägg ett vitt papper mellan fötterna
» Lägg dina underarmar mot dina knän och ha händerna med ovansidan av handen mot dig.
» Se till att det är ungefär 10 cm mellan fingerspetsarna.
» Pappret måste ligga så att det blir som en vit bakgrund mot händerna.
» Fäst blicken på pappret samtidigt som du kan se dina händer.
» Titta en stund, snart kommer det färger! Om du sakta drar isär händerna så kan du se att auran {färgen/färgerna} flyttas med.
... HÄFTIGT!

Och min var som sagt mörkt turkos. Mamma hade lila och gult.
Allt har en aura. Eller det var fel beskrivet av mig. Allt levande har en aura. Träd, växter, djur & människor. Och kanske något mer som jag inte kommer på just nu.. Jag tror faktiskt att jag har sett auran på ett träd en gång.

Det finns kurser man kan gå som gör att man blir en sån här aurautvecklare, men den kursen kostar 14 500 kr. Enligt mig är det inte värt det, guud. Så fet är inte min plånbok just nu. Eller någonsin, antagligen. Om man däremot bara vill genomgå en sånhär "behandling" så kostar det 2 500 kr. Det tar ca 3 timmar och även ett återbesök är medräknat i priset. För att se om det hände något, liksom. Man får ligga väldigt bekvämt i en fåtölj medan de som "arbetar" med det, arbetar med dina fötter och lår. De berättar vad de ser och det kan bli både positivt och negativt för patienten i fråga. Vad det handlar om? Typ allt. Kärleken, arbete, talanger man har osv. Kanske värt ett försök? Tydligen ska det fungera varje gång!

Nu ska jag äta, pusspuss!Min otursdag
Publicerat den

Det verkar som att i dag är en mindre lyckad dag för mig.
Som att någon högre makt tycker att jag ska få betala igen för allt ont som jag nånsin gjort. ^^

Förut i dag var jag ute på en promenad med Julia i den friska luften. Det är nollgradigt ute så det var riktigt varmt! Hon sov mestadels och har inte spytt något alls i dag. Däremot bajsat ett par gånger, om det är nån som bryr sig.. -_- Hur som helst så märkte jag när vi kom hem igen att våtservetterna nästan var slut. Fick en liten idé om att ta bilen till Hem & Hobby och köpa på mig ett par förpackningar eftersom det är billigast där. Sagt & gjort så packade vi in oss i bilen, men när vi kommit ungefär halvvvägs så spottar Julia ut nappen och spyr rätt ut på bilbarnstolen och sätet. Och vad ska jag göra? Där sitter jag bakom ratten och har inte haft körkort i en vecka ens. Jag gör i alla fall som så att jag kör in på en parkering och försöker torka av Julia så gott det går, sedan gasar jag hem igen.

Det var mest stolen som fick ta emot spyorna, så den tog jag ur bilen och tänkte tvätta av. Eftersom Julis spydde på den för ett par veckor sedan också, så kan den lika gärna få sig en rejäl tvättning nu! Jag satte Julia i sin barnvagn och skurade bilen och sätet ordentligt. Just då såg det finfint ut, och jag hoppas att det gör det senare också. Stackars lilla Sabbe! [som jag så fint har döpt saaben till..]

Usch vad tråkigt det är när Julia är sjuk! Som tur är händer det inte alltför ofta, men det är så synd om henne. Hon är alldeles mörk under ögonen nu och har ingenting i kroppen. :(
Lite vatten petar jag i henne emellanåt i alla fall, så att hon inte torkar ut fullständigt. :}
Dåliga tider
Publicerat den

Oj oj oj...

Jag ska berätta för er om aurautvecklingen i ett annat inlägg, men först måste jag skriva en annan grej. I går när jag på kvällen satt vid datorn och tittade på Gynekologen i Askim som jag har blivit helt fast vid, så hör jag att Julia skriker från vårt rum. Jag springer dit och ser i mörkret att hon står upp och håller i sig i spjälorna. Väl framme vid henne så känner jag att hennes huvud är blött, och så även kudden och lakanet i sängen. Har hon kissat på sig på något konstigt vänster? är min första tanke. Fel. Hon har spytt! Hela sängen är full av hennes lunch och stackarn är helt dränkt i sina egna spyor. :( Jag lyfter upp henne och hon gråter och är antagligen jätterädd för vad som just hände. Vilket hemskt sett att vakna på! Jag får hjälp av mamma som byter hennes sängkläder och torkar upp det som hamnat på golvet. Även jag får en spya på axeln.

Efter ett tag går vi upp och gör i ordning ett bad och stackars lilla Julia fryser så att hon skakar. Hon fick sitta i badet ett tag och bli tvättad, för att sedan bli invirad i 2 handdukar. Det kommer lite spy till, fast det är mest slem. Usch! Någon elak bacill som antagligen har kommit nerifrån Arken. Hon biter ju på nästan alla leksaker, så det är ju inte så konstigt om det är en massa baciller på grejerna.

Hon är helt utmattad stackarn, och efter ungefär någon timme så somnar hon igen tillsammans med mig. Naken, endast iförd en blöja. Jag vet inte om jag blev bönhörd eller om Julia bara var så utmattad, men hon sov hela natten lång, och vaknade inte förrän kl 7. Som för mig i dagens läge kan liknas med sovmorgon.

Som om det inte vore nog med alla spyor så är även min lilla prinsessa dålig i magen. Usch. Stackars min tjej! Hoppas att den där hemska bacillen lämnar henens kropp omedelbart!
Nu vet ni lite, jag skriver mer sen! Dock inte om detta.. ;}
KramNu har jag mitt körkort!
Publicerat den

Körkortet blev snabbt skickat! Nu sitter det så fint, så fint i min plånbok! Dock väldigt fult. Jag vet inte vad det tog åt mig där i fotoautomaten, men jag skulle vilja påstå att jag liknar en dränkt, oerhört olycklig katt. Och min namnteckning ska vi inte tala om! Fast det gör vi ändå.. Den är ungefär 2 mm hög, och då överdriver jag inte. Om någon kan se vad det står där, då får han eller hon ett pris. :}

Nog tjatat om mitt körkort. Nu har jag det och kan slippa tänka på det mer {förhoppningsvis..} Annars i dag så var jag, Johan och Julia nere på Arken. Där åt vi en supergod kräftsoppa gjord på kräftost. Himla god och himla mättande!

I kväll väntar något ovanligt faktiskt! Jag och mamma ska på Aurautveckling i Skövde. Ingen av oss har någon aning om vad det innebär, men det ska bli spännande! :}

Kram!

Nikon D200
Lite kvällssnack
Publicerat den

Kul att en dle av er svarade på min fråga i inlägget nedan! Roligt med blandade åsikter!
Det var en tjej som undrade varför jag tillåter saft men inte läsk för Julias del, och svaret på det är att jag tycker att läsk genast blir så mycket "värre" än saft. Plus att det är kolsyra i som kan kännas starkt för hennes lilla hals. Tyvärr har jag inget bättre svar än, så, hehe. :}

Julia somnade precis så förhoppningsvis får jag en liten sovmorgon i morgon. I alla fall till kl 7, om jag har tur! 7 är en bra tid, inte alltför tidigt!

Usch nu babblar jag om om ingenting känner jag. Men förut i dag så var jag en sväng med Malin & Ebba. De har precis flyttat till en ny lägenhet och det var jättefint där! Blir så sugen på att flytta själv, men det får vänta ett litet tag till. Julia och Ebba lekte lite och min lilla älskling skulle krypa och gå omkring överallt. Hon stod till och med upp själv för en sekund! Nu ni, nu är det nära. Snart går hon nog.. det lilla grynet!

Puss!
Publicerat den
Hur hård ska man vara?
Publicerat den

Ett inlägg som är riktat till er som har barn, fast ni som inte har barn får givetvis också komma med era åsikter! Min fråga är hur pass hård man bör vara när det gäller sötsaker och liknande? Julia får dricka saft, äta kaka och äta choklad. Givetvis inte varje dag, men då & då. {Just nu äter hon lite choklad..} Är det OK? Hon borstar ju tänderna ändå, och jag tror inte att detta kommer att göra henne beroende i framtiden på något vis. Om jag inte trycker i henne varje dag såklart! :}

Vissa föräldrar verkar ju vara stenhårda med vad man får och inte får äta, men det är inte jag, som ni märker. Fast läsk, det får hon inte dricka!! Det är ett strängt nej på det.

Tummen, 99 kr. Babyproffsen
Inställt!
Publicerat den

Crap!
Vid halv 9, när jag och Julia satt och åt frukost, så ringde telefonen. Ett okänt mobilnr. Jag svarar och får reda på att fotografen är sjuk vilket då betyder att det inte blir någon fotografering i dag. I stället är vi välkomna om en vecka! Satan. Nu har jag inga planer för dagen alls. Mamma kom med förslaget att jag kan baka bullar, men jag vet inte det jag...

Hoppas bara att klänningen som Julia ska ha på sig passar om en vecka, för den var lite tajt i dag. Haha, men så mycket ska hon väl inte växa! ;'}

Julia somnade precis till Lady Gaga {vi får byta ut musiken emellanåt för annars tröttnar hon..} och jag tänkte fota lite. Försöka hitta ett lämpligt fönster med mycket solljus {för det är superfint vänder ute! Dock 12 minusgrader vilket gör att vi håller oss inne i alla fall.} så att det kan bli någon bra bild.

Jag återkommer! :}Julia 9 månader
Publicerat den

I dag har Julia varit ute lika länge som hon låg i magen - s.j.u.k.t. Hur fort har inte tiden gått eller? Jag kan i alla fall säga att tiden med barn går fortare än utan barn. Jiises... Vad tycker ni om min lilla sparv? Visst växer hon & gror! ♥ I dag har vi övat lite smått på att stå själva, utan att jag eller Johan håller i henne, men det är ingen hit! Inte än så länge.. ;} I morgon står det fotografering på schemat, spännande!

Nu; matlagning!
Grattis till körkortet!
Publicerat denDen här underbart fina blomman fick jag i går av mamma som en grattis-till-körkortet-present! Fin va!? :} Älskar färgen! Tack ♥Vuxenstatus!
Publicerat den

God morgon på er :}

Nu känner jag mig vuxen på riktigt, hah! Anledningen till det är att jag nu kan kryssa för följande punkter:
♥ Körkort
♥ Barn
♥ ICA-kort
♥ IKEA family kort

..är inte det vuxenstatus om något? ;}
Jag måste faktiskt säga att jag gillar de där nervösa stunderna lite, för min vardag är annars inte särskilt spännande. Jag var så jädra nervös i går att jag inte ens kunde äta, och då är det illa kan jag säga! ;} Riskornen studsade upp ur halsen på mig. Vi får väl se när jag blir riktigt ordentligt nervös nästa gång? Kan det kanske vara om jag börjar en utbildning kanske? Eller blir man nervös när man letar bostad? Vi får se vad som händer! Jag kom på mig själv med att skriva fel i går också, i inlägget nedan. Nästa steg är inte alls att läsa in ämnen, det är att göra om rummet! Jag längtar redan! Då får tummen hoppa ur handflatan så att jag kan måla ordentligt!

Snart ska jag ta bilen ner till Arken och hämta Julias handavtryck, som jag målade vit förra gången. Hoppas att den är hel och ren, så att ingen har råkat tappa den eller spilla något på den! Det vore tragiskt. Efter det ska jag till Hem & Hobby och köpa resår. Varför? Det får ni reda på lite senare! ;}

kramen!


länk
Tack ♥
Publicerat den

Lyckan är total! Tack för alla era gratulationer! ♥
Nu har jag äntligen avslutat ett kapitel i boken "livet" och jag hoppar vidare till nästa! Som får bli något i stil med att läsa in ämnen så att jag får ett fullbordat gymnasiebetyg!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva nu! Julia somnade precis och jag bör väl gå upp och tömma ut badvattnet eftersom hon badade förut. Annars ska jag bara vänta tills klockan är 8, för då är det Familjen Annorlunda! Innan dess är det visst Halv åtta hos mig också, det måste ses!

Puss!Grattis, du är godkänd!
Publicerat den

ÄNTLIGEN! Nu har jag mitt körkort, wohoooo! :} Uppkörningen ägde rum i dag, i eftermiddags, och efter ca 40 minuter var jag färdig! Jag hade en otroligt bra och lugn körlärare intill mig och jag tror att det hjälpte ganska mycket. Han tyckte att jag körde bra! ♥ Så nu kan ni säga grattis allihopa, haha! ;} Äntligen är jag KLAR! Inga mer körlektioner och inget mer pluggande! Jag är i himmelriket!
Ny overall
Publicerat den

Julias overaller har blivit för små vilket gör att hon knappt kan sitta ordentligt. Det blir väldigt obehagligt för henne i bland annat vagnen, så i dag var vi i familjen inne på Elins Esplanad i Skövde och letade för fullt efter en ny. De hade inga på Kappahl, inga på Lindex, inga på Cubus, men räddningen fanns inne på Ica Maxi! Overallen påminner lite om ett regnställ med fleece inuti, men det var det enda som fanns. Gissar att det inte är rätt säsong för sådana vinterkläder nu, men eftersom det är bitande kallt ute så behövs det ju ändå! :} Jag tycker ändå att den är rätt tjusig, så den ska nog duga. Dessutom är det ju bra att den är lite "regnställsaktig" om det blir blaskigt och blött längre fram i vår. :}

Men nu får hon inte växa så mycket mer. 80 får allt räcka ett tag, för den här var inte billig!
Kram
Winter either bites with its teeth or lashes with its tail
Publicerat den

Ice ice baby,
jag kan knappt förstå hur mycket is det är! Helt sjukt. Nu ska jag designa lite till, puss & gonatt på er.19 februari 2011
Publicerat den

Jag och familjen var nere vid Vättern förut och traskade lite på isen. Fybubblan vad läskigt det är när man ser rakt ner till botten! Det återstår att se om det blir något bad i den här sjön i sommar, om isen hinner smälta bort.. ^^ Bilden är tagen vid strandpromenaden ner mot sydöst, för er som undrar. ;} Tyvärr var visst linsen fortfarande skitig så jag fick sudda bort lite i photoshop, men hoppas att ni är märker det!

Grattis på namnsdagen, Ella, min fina underbara lilla nin som nu är i kaninparadiset med sina vänner! ♥ Tänk att det snart var 2 år sedan du lämnade jordelivet, tiden går för fort!
Veta svaret innan
Publicerat den

Har nu bytt tvprogram och kikar lite på Postkodmiljonären! Riktigt gött när man kan hitta svaret via google och ha lite mer koll än snubben i heta stolen. Men det verkar ju gå hyfsat för'n i alla fall! :} Vad varmt det måste vara att sitta där, bland alla strålkastare! Och på det kanske man är nervös/svettig också. Hemska tanke! Haha :}

Nu; pizza! :}Min lilla oldie
Publicerat den

Vi har mycket kul på gång i vår lilla familj!
Det händer lite grejer hela tiden. Just nu står mamma och steker kebabkött och svamp eftersom hon ska göra en kebabpizza, mums! Själv känner jag mig lite småkrasslig, tyvärr! Trött & jävlig. Borde gå ner till vårdcentralen och ta ett blodprov och se hur min järnhalt är. Känner mig ju såhär med jämna mellanrum, så kanske att det är på tiden att knapra lite järntabletter igen. {Gjorde även det under graviditeten.}

Kate och 8 barn går på tv nu, på TLC. Vad snygg människan är! I och för sig väldigt sminkad och med hårförlängning, men att man kan ha en sådan kropp efter att ha fött så många barn! På tal om så många barn så tänkte jag in mig själv i samma situation för ett tag sedan. Vad skulle jag göra om jag väntade sexlingar? Riskerna är ju skyhöga att något ska gå fel, och vilken påfrestning för min stackars kropp! Jag undrar hur jag hade resonerat i det sammanhanget. Om det är värt det? Om man skulle ta bort några foster och behålla 1 eller 2? Näe, usch! Då skulle jag nog känna mig hemsk resten av livet eftersom jag då "valt bort" några av fostren. Buhu, hoppas att jag inte utsätts för den möjligheten någon gång! -_-

Här är min lilla bebis. Som inte är en liten bebis länge. Jösses, på tisdag blir hon 9 månader! Oldie! ;)
Vad kan det vara?
Publicerat den

Hejsan solstrålar!

Solen skiner men värmer, det gör den inte! Jag har suttit i bilen hela förmiddagen och övat & åter övat. Men allt sitter inte ännu, fasen vad störande det är! Jag har faktiskt ytterligare ett problem, fast det handlar inte om körningen. Det handlar om bloggen och om koder!

Kan ni det här, skriv gärna till mig då:
När jag istället för en text vill ha en bild som överkategori i min dropdown meny, då slutar en liten del av länkarna i menyn att fungera. Till exempel länkarna till inläggen under senaste inläggen. De 3 översta länkarna fungerar inte, men resterande gör det. VAD KAN FELET VARA? Tacksam för svar! :)

puss och kram!I'm designing..
Publicerat den

Jag håller på med en design åt er, därav tystnaden! Åh, den blir så bra att jag nästan vill behålla den själv... får fundera lite. ^^ Testar lite nya grejer faktiskt som jag aldrig gjort förr, spännande! :}
PussMissan
Publicerat den


Lite kul att greja lite i photoshop ibland! Vilken är er favorit? :}Experience is the name every one gives to their mistakes.
Publicerat den

Hade körlektion i dag. Det kan kort sammanfattas med: HAHAHA.
Det har aldrig någonsin gått så dåligt som det gick i dag, under en körlektion. Jag fattar inte vad som hände? Sitter ni där hemma vid datorerna och önskar mig all olycka och motgång? Snälla, gör inte det! Allt jag gjorde var fel i princip. Eller åtminstonde 2 saker. Placering & blicken. Jag använde speglarna dåligt och jag genade vid svängar. Usch! "/ Det var lagom roligt att sitta där och höra hur fel man gjorde. Det positiva var dock att jag {tydligen} är väldigt bra på att manövrera bilen, tummen upp! ^^ Jag parkerade utmärkt {både backa in på parkering och fickparkera!} och jag svängde runt hörn utan problem. Det var bara de där jävla speglarna som ställde till det för mig. MEN JAG SKA KLARA AV ATT TA KÖRKORT! Sitter här och lyssnar på helande meditationsmusik för att försöka samla mig, haha.

Förresten, vad är det här för jävla citat?
Your birth is a mistake you'll spend your whole life trying to correct.
Elakt..
Palle Kuling är gott det!
Publicerat den

Då och då får Julia en Palle Kuling, som hon fullkomligt älskar! Att en liten chokladbit kan kladda ner så mycket! ↓Ni borde ta er en titt!
Publicerat den

Hejsan på er :)

Klockan är 9 och jag ska gå ut till Nelly och mata henne snart. Usch, på tok för sent egentligen! "/ Stackars lilla kanin! Jag längtar så mycket tills hon kan få komma ut igen och slippa sitta inne i garaget - även om hon har en lampa tänd och en radio på!

Dagen har inneburit bland annat Arken, ett besök av farmor och en sväng i bilen! All körning är bra körning. Fickparkerade 3 gånger och satte allihopa! Hoppas på samma tur under uppkörningen. Ni kanske tycker att jag tjatar mycket om uppkörningen och att den aldrig blir av, men snart så! Jag lovar att berätta för er när och om jag klarar den. Fast klarar jag den inte, då säger jag inte det. Det blir alldeles för pinsamt, det hoppas jag att ni förstår. ;}

Usch, det ser ut som räva här inne i mitt rum. Det är rent och fräscht i och för sig, men det ligger prylar överallt. Leksaker, tyger och kläder om vartannat. Får bli att städa snart, men när ska orken komma? Sitter istället och planerar inför den nya inredningen, mycket trevligare! :}

Åh, jag sitter och läser igenom kategorin Vecka för vecka. Superkul ju! Älskar att läsa vad jag hade för tankar och grejer under graviditeten! Kika in där, om ni har missat det. Häftigt att se hur magen växte för varje vecka!

Puss på eder!Recension; Due Date
Publicerat den

Som jag nämnde i går så tittade jag och Johan på Due Date i gårkväll. Framgångsrika arkitekten Peter (Robert Downey Jr.) befinner sig på fel sida av landet när hans höggravida fru om några dagar ska föda. När han p.g.a. ett "missförstånd" får flygförbud och blir av med plånbok och legitimation tvingas han lifta med Ethan (Zach Galifianakis), en korkad, slarvig och småknäpp skådespelarwannabe med en problemfri attityd och flera egenskaper som sakta driver Peter till vansinne och utsätter dem för ett flertal bisarra situationer under resans gång {länk till info}

Åh, den var superbra! Rekommenderar den starkt. Jag vet inte om det kan ha med att göra att Robert är världens snyggaste man, eller om jag kanske hakade upp mig på den runkande hunden, men bra var den i alla fall! Helt klart en sevärd film, haha :)

♥♥♥♥/5
Babbel & Jönköping
Publicerat den

God kvällen :)

Dåligt med skriveri i dag eftersom jag har tillbringat dagen i Jönköping. W o w, blev nästan en hel tusing fattigare, men det var det värt! Köpte på mig en massa nya grejer eftersom jag ska måla/tapetsera om i rummet om ett tag. Ska vara avlsuta körkortet först, så att jag tar en grej i taget! Annars blir det bara stökigt & jobbigt. :)

Köpte bland annat ett nytt spjälskydd till Julias säng, är trött på det limegröna nu! Dock är det väldigt fint fortfarande och det kostade ju ändå närmare 400 kr eftersom det är köpt på Babyproffsen, så man kanske skulle ta att sälja det? Tradera kanske? Kan ju alltid vara någon som är i behov av ett. -_- När jag var gravid så köpte jag ju allting i limegrön typ, eftersom jag då tyckte att det passade båda könen. Och det gör det ju fortfarande i och för sig, men nu är jag inriktad på vitt!

Nu ska jag sluta babbla! Johan är här och vi ska titta på film, Due Date! Hoppas att den är bra, för jag älskar skådisen! ♥ Kan komma med en recension senare, samt svara på era kommentarer!
Pusspuss
My tuesday
Publicerat den

Hejsan vänner

Hela huset doftar {eller stinker, nu när jag är så förbaskat mätt!} spaghetti med köttfärssås. Det var gott när man var hungrig! Sitter i soffan nu och är väldigt trött, men vill samtidigt inte gå och lägga mig eftersom min säng delvis är täckt av kiss. Julia behövde givetvis pinka ner sig precis när jag skulle byta blöja. Jag trodde inte att det skulle vara någon fara med det, så jag hade henne i sängen istället för på skötbordet. Osmart drag just då. -_-

Förut i dag gick jag och Johan ner till Arken en sväng. Det var jättemysigt och Julia gjorde ytterligare ett handavtryck. Ska bli roligt att jämföra sedan och se hur pass mycket den lilla handen har vuxit! Har ju nämligen ett avtryck sedan innan, minns dock inte när det togs. Men det ska jag ta reda på! Det var inte alls många barn i dag, endast 4 st. Mycket trevligt och Julia var den enda tjejen, och dessutom busigast av dem! Känns lite märkligt eftersom både jag och Johan är ganska lugna av oss, haha. Ändå har vi den busigaste lilla bebisen som inte kan sitta still i en sekund. ♥ Eller bebis och bebis, Julia var nästan äldst också.. TIDEN GÅR, MINA VÄNNER!

I morgon ska jag till Jönköping med Julia, brorsan & papps.
Nice nice!
Puss!Apelsin Gredelin
Publicerat den

I gårkväll la jag en beställning hos Apelsin Gredelin {vars logga ni kan se i min meny till höger}. Jag fick nästan en chock när jag såg hur billigt det är där inne. Halsbandet gav jag 99 spänn för, och den söta lilla leksaken kostade inte mer än 35 spänn! Hur billigt?

Om du också vill köpa något fint, handgjort hos Apelsin Gredelin, så glöm inte att ange koden MANDO13 i kommentarsrutan. Då får ni nämligen 10 % rabatt!

Jag la precis Julia efter att ha ringt Johan och fått lite tips & råd. Kass jag är.. Hur som helst så tycker jag att det är så tråkigt att lägga henne ibland eftersom det tar en sådan tid. Det enda som händer är att jag blir trött och grinig, och hon likaså. Nu är dock fallet att Johan har skapat en spellista på spotify som heter Julia somnar. Där finns det lite smått & gott och om man bara lyssnar på låtarna och dansar i rätt tempo så somnar hon på under 10 min. Så underbart :} Han kan, min man!

Om ni undrar varför jag skriver "min man" hela tiden trots att vi inte är gifta, så beror det på att jag tycker att pojkvän låter så fånigt. Jag vet inte varför, men näe, det är inget ord som ska komma ur min mun. Eller genom mina fingrar.Ta stryk?
Publicerat den

Hejsan vänner :)

Har precis tagit mig en dusch eftersom lillan ligger och sover. Det gäller att passa på. Innan kunde jag ibland ha henne i hennes matstol medan jag duschade håret eller något liknande, men nu vågar jag inte det längre eftersom hon tar sig ur den. Den lilla klätterapan! Riktigt läskigt faktiskt, jag vågar inte lämna henne en sekund!

Det var skönt att duscha! Det enda negativa egentligen är väl att man ser sin kropp lite mer än vad man gör när man har kläder på sig. Min kropp har verkligen tagit stryk av graviditeten! Gjorde eran det? Ni som har barn alltså. Själv har jag bristningar nästan överallt, fast de som är på vaderna har nästan bleknat bort helt. Lite tråkigt faktiskt eftersom en del av bristningarna är så oerhört breda! Riktigt röda och hemska. "/ Jag trodde att jag smorde in min kropp ordentligt under graviditeten, fast det verkade inte hjälpa ändå.
Happiness
Publicerat den

H A P P I N E S SMin man &hearts
Publicerat den

Har precis varit ute på en körrunda med pappa! Saaben
Eftersom uppkörningen närmar sig {säger inga datum av vidskepliga skäl..} så vill jag få in en ordentlig körvana! I dag gick det sketabra (!) för att vara ärlig. Inga motostopp och inga krockar. Inte för att det sker så ofta, närmare bestämt aldrig, men ändå!

Något som jag måste lägga till i det här inlägget är att Johan är en fantastiskt bra pappa! Han kan till och med matcha Julias kläder (!) och det är inte illa, tycker jag! Han är så duktig, matar & leker & byter blöja utan problem. S K Ö N T ! Jag har hittat en bra man. ;} ♥ Nu kom jag på att jag glömde bort våran 27månadersdag! Den ägde rum på min födelsedag, men ingen av oss hade en tanke på att vi hade 27 månader tillsammans då. Haha, så det kan bli. Men å andra sidan var den väl inte så viktig, 3årsdagen är väl lite roligare att fira.

I kväll blir det god mat. Dels för att "fira" alla hjärtans dag, men också för att fira mig! Potatisgratäng med rostbiff och rödvinsås står på matsedeln. Finfint! Och på det ett avsnitt av Familjen Annorlunda, vilken kväll va!

länk
Alla ♥ ♥ dag
Publicerat den

Glad alla hjärtans dag på er, sötnosar! :} Hoppas att er dag har varit lika underbart bra som min har! I dag har jag nämligen gjort något som jag hoppas att jag aldrig någonsin behöver göra om, nämligen teoriprovet inför körkort B. Om jag var nervös innan? Ja. Om jag var nervös när jag tryckte på "rätta provet"? Ja!! Jag kände hur mitt hjärta slog så hårt att det ville hoppa ut ur kroppen. En ganska härlig känsla faktiskt, som jag inte känner alltför ofta nu för tiden! Min nervositet innan kan liknas vid den nervositeten jag brukade ha innan en redovisning inför klassen. Lite pirr i magen och en önskan om att verkligen lyckas och slippa gör om skiten! Men jag klarade det, och jag är i himmelriket! ♥ Jag vet inte om det är den Anderssonska dagen i dag eller något liknande, men fler än hälften av alla som skulle göra provet i dag hette Andersson. Även jag själv, om någon har missat det!

För att fira både min lycka för provet, men även alla hjärtans dag, så var jag förbi Rådhuscaféet och köpte med mig två bakelser av den här typen ↓ Om jag ska vara ärlig så var det inte det godaste som mina smaklökar har upplevt i sina dagar, men den var väldigt fin att titta på!That's what I'm talking about! ↑

Nu kallar Julia, kram!Lite dåligt med uppdatering
Publicerat den

Hejsan :} Lite uppdatering i dag, förlåt för det! Julia har varit vaken hela dagen och busat och härjat, så det har inte blivit mycket datorsittande för min del. Dock har jag städar på rummet och även gjort plats för min fina dator på mitt lilla skrivbord. Skönt, så att den slipper ligga under sängen eller på något annat olämpligt ställe. ^^

I går fick Julia en fin tröja av mamma som matchar hennes snygga brallor! Jag försökte få till en outfitbild på henne, men det var inte det lättaste jag kan tala om för er. Kameran ville hon gärna ta en närmare titt på!

Var nere på trafikskolan i dag och pluggade lite mer teori. Blev väldigt chockad när jag hade 69 rätt av 70 möjliga. Tjoho, kanske har jag en chans! :]

Nu; en gåta:
Vad är det första ordet i almanackan?
Svar: Alma
Hamnen i Hjo
Publicerat den

Här sitter jag och tittar på Melodifestivalen! :}
Inge höjdarlåter direkt, men det är en helt ok lördagsunderhållning. Julia sover och förut i dag så badade hon. Så mysigt! Dock lekte hon lite för mycket med vattenslangen så att hon fick en kallsup, haha. :'D

Minusgraderna är tillbaka men förut trotsade jag dem och tog med Julia ut på en promenad. Ner till ICA och ner till hamnen, för lite hamnbilder. Träffade även Lollo på vägen, riktigt trevligt! :}

Titta ↓ Visst att Hjo är en sommarstad, men hamnen kan allt vara bra fin även vintertid. Om vädret är rätt!
HAHA, kul att objektivet var skitigt så att det är 3 fläckar på bilderna! Syns framförallt på första och sista bilden!A house is made of walls and beams; a home is built with love and dreams.
Publicerat den


Vår bänk i vardagsrummet, intill det lilla fönstret! Så himla fint, tycker jag. Tycker ni? ^^ I sukkerskålen har mamma satt i syrénris. Den skålen är för övrigt inhandlad på Vita Ranunkler här i Hjo, där finns otroligt mycket fint helt i min smak!

Btw så blir det nog så att jag gör en liten renovering på mitt rum! Gräddvitt och någon form av fondvägg på samma vägg som fönstret är. Några förslag på fina mönster? Jag tänker mig en vit tapet med antingen något rosa motiv, eller kanske beige?“The key to wisdom is knowing all the right questions.”
Publicerat den

Fick ett enormt fotosug och började fota allt & inget som jag kunde hitta i hemmet. Det fick bland annat bli mammas halsband i form av en nyckel, som är en klocka! Ganska fin va? Jag tror att hon fick den i julklapp av min lillebror något år! Inte för att jag är världens bästa fotograf nu, men jag tänkte komma med ett litet tips till er. Väldigt simpelt, men ändå! Ska ni fota någon lite pryl så blir det superfint om ni lägger en glasskiva under! Då speglar sig objektet och det ger lite liv i bilden! På bilden nedan så har jag en glasskiva från en tavla under halsbandet. :}Tuppen!
Publicerat den

Sitter och dricker te samtidigt som jag kollar på den gamla filmen Tuppen på tv4+. Älskar den, för härlig! :} Med Magnus Härenstam i huvudrollen.

Tänkte bara säga det, kram och gonattFel!
Publicerat den

Jag kom på ett jag stör mig på en grej!
Ett riktigt i-landsproblem, men ändå!

Härom veckan läste jag igenom förlossningsjournalen och det är alltid kul. Då kommer man liksom ihåg hur man kände och hur borta man var osv. Haha :} Hur som helst: de har skrivit fel!! Det står att Julia föddes i vecka 39+6, men så är inte fallet. 40+0 ska det vara. Aaargh...Lagt sig under kniven?
Publicerat den

Är det någon som har lagt sig under kniven tro? Både brösten och näsan ser allt lite annorlunda ut... På vilken bild tycker ni att Leona Lewis ser bäst ut? Hon ser faktiskt mysigast ut på den högra bilden, tycker jag!Julias favoritleksak
Publicerat den

Julia älskar att dra ut burken från bokhyllan och ner på golvet. Sedan försöker hon öppna den för att få tag på ljusen. Det går ibland! Bilden ovan visar hennes min innan hon förstod att jag hade en kamera, den andra bilden visar hennes kameraleende! Så sött! ♥

Fina kläder hon hade på sig i dag va? Jag är medveten om att strumporna kanske inte matchar sådär superbra tillsammans med det andra, men hon har bara varit hemma i dag i alla fall. Då spelar det ingen större roll. ^^ Tunikan är en aning för stor för henne - stor uringning och för långa armar, men den är söt ändå. Hon brukar ha på sig en liten dreggellapp eftersom hennes mun är som en rinnande vattenkran, men i dag blev det ingen sådan.

Jag var nere på körskolan förut och har nu klarat alla test. Hurra! LYCKLIGTVIS fick jag skjuts både dit och hem av snälla David! Oerhört skönt att slippa gå i det här hemska vädret! Johan var hemma hos oss under tiden och hade hand om lilla dottern. :}Fina effekter
Publicerat den

En blomma som är i en fin bukett som jag fick när jag fyllde år. Som redan var för en vecka sedan!
La på lite prickar och ränder - snyggt ibland faktiskt! :}Busväder!
Publicerat den

Hej på er i busvädret!

Har precis tagit mig en välbehövd dusch och väntar nu på att Julia ska vakna så att hon kan få sin gröt. Även om vädret inte lockar mig särskilt mycket just nu så måste jag ut senare för att ta mig ner till trafikskolan och plugga lite. Har nästan klarat hela programmet nu, men behöver göra sista delen av repetitionen och även sluttestet! Egentligen är det väl inget måste, men körläraren säger att det är bra om man har gjort det. Och det får jag väl lita på då.. Jag har ju faktiskt betalat 300 kr för att få sitta där nere, så är jag smart så utnyttjar jag det!

Vägde mig i morse och det visade sig att jag har gått ner 1 kg den här veckan! Det var ju väldigt skönt måste jag säga! Om jag ska vara ärlig så har jag fuskat lite, i alla fall i början av veckan. Sötsuget fanns kvar efter att ha ätit en massa onyttigt under fylla-år-veckan. Jädrar vad jag hatar sötsug! Fast det kanske kan ha med att göra att jag satte in en spiral?

Den här morgonen har varit fantastisk! Johan sov över och han tog sig an Julia i morse så att jag kunde få ytterligare 2 timmars sömn! Ljuvligt.. Dock kände jag mig pigg i morse vid halv 7, och hade lika gärna kunnat gå upp då. Men efter att ha rättat till lakanet och lagt en handduk på stället där Julia har pinkat ner sig, så somnade jag om i alla fall. Usch, jag måste byta lakan sen! Madrassen var också helt genomsur! Libero up & go fungerar inte särskilt bra, inte på Julia i alla fall.

Puss!Another pic
Publicerat den


Ytterligare en gammal bild. Redigerad i photoshop av mig.Green is harmony
Publicerat den

En sida som jag vill tipsa er om är Sannas photoshoprecept! Där finns det många och enkla guider inom photoshop om man vill piffa till sin bild lite extra. Bilden ovan har jag till exempel gjort mer grön. Det är faktiskt en ganska gammal bild som är tagen med D100:n tror jag. Inte överdrivet tjusig kanske, men den har allt sin charm! ^^

I dag har jag agerat husmor! Har dammsugit hela undervåningen, skakat mattorna, rengjort köksbänken, strukit kläder och diskat! :} Trots att jag bor hemma hos föräldrarna så är jag inte så lat - inte jämt i alla fall! ;}Johans hörna #2
Publicerat den

Kong Lin, 27, hade lånat en sax som han tänkte använda som en tandpetare efter att han hade ätit. Olyckligt nog drog hans kompis just då ett skämt vilket fick honom att börja skratta - och därmed svälja saxen! Otroligt nog hamnade saxens spets uppåt, och röntgenbilderna visade följande:

Mannen försökte först att hosta upp saxen, det hjälpte inte. I och med att spetsen var uppåt så gjorde det bara att saxen skar in i hans kött. Han åkte in till sjukhuset och när han kom dit hade han mycket svårt för att svälja och det kom blod från hans hals. Turligt nog kunde de operera bort saxen och själva operationen tog inte mer än en halvtimme!

Det händer ju helt sjuka grejer alltså, haha!
Här är länken till sidan
Vad betyder snooze?
Publicerat den

Vad är det här nu då!? Snö!? Usch, nu blir jag lite ledsen. I går satt jag och Johan ute på gräsmattan och njöt av det fina vårvädret, men i dag blir det nog inget med det.. Tre skator går förjäves och pickar i snön här utanför köksfönstret.

Julia somnade ganska nyligen igen efter att ha varit uppe i drygt 2 timmar. Jag har plockat i ordning lite eftersom hon ska riva i allting. I dag skulle tydligen alla DVD-skivor ut ur lådan - men de är tillbaka nu! En grej som är lite rolig med Julia är att hon inte riktigt har fattat snoozemetoden ännu. Direkt när hon vaknar, och då menar jag verkligen direkt, så ska hon resa på sig och gå ur sängen. Lite mindre roligt för mig eftersom jag vaknar samtidigt och behöver en liten stund på mig för att öppna ögonen ordentligt. ^^

Örhänget nedan köpte jag {också!} igår, jädrar vad jag handlade! Tyckte väldigt mycket om det eftersom det liknar en drömfångare lite. Det är också från Gina Tricot, och typsnittet på bilden laddade jag ner i gårkväll från dafont.com. Väldigt tjusigt tyckte jag att det var!

Nu ska jag göra mig i ordning, senare blir det Arken! Om vädret tillåter..
Hipp Hipp psykologen
Publicerat den

HAHA! Älska!
Floral top
Publicerat den


Söt va? 99 pengar.Ståljulis
Publicerat den

När jag sprang in på KappAhl förut så kunde jag inte motstå kläderna nedan som var till ett oerhört bra pris. Så våriga och fräscha till min lilla skatt! Jag har aldrig gillat KappAhl förut, har tyckt att det är lite tantig stil på det där inne. Men nu har jag ändrat åsikt {har antagligen blivit en tant..} för de har ju supermycket snyggt. Köpte till och med en topp till mig själv!

Nu i kväll tog lillan sig ett bad och efter det lekte hon stålmannen! Eller ståljulis! Bilden är ganska suddig, men ni kan fakiskt skymta en liten tand där i nedre käken! :}

Just nu är jag väldigt lycklig! Anledningen: Johans långa hår som ni kan se på bilderna nedan är numera kort! :D


Johans hörna #1
Publicerat den

Det här är helt sjukt. Verkligen alltså. HELT SJUKT!

En 5 cm lång gran fanns i en 28-årig mans lunga!
En 28-årig man, Artyom Sidorkin, kom till sjukhuset eftersom han hade ont i bröstet och även hostade blod. Det här hände i Ryssland. När läkarna röntgade mannen så trodde de att de upptäckte en tumör och de beslöt sig för att operera bort den. Dock fick läkaren en väldig chock när han i kroppen såg gröna små kvistar i mannens fråga!

Läkarna har verkligen ingen aning om hur den här lilla granen, som är 5 cm lång, har kunnat komma dit! Den är alldeles för stor för att svälja eller på något annat sätt få in dit.. De tror dock att mannen i fråga kan ha fått i sig ett litet frö av något slag som sedan har börjat gro i lungan! Läskigt! Nu har de i alla fall tagit en bit av lungan, med en bit gran, för att forska vidare i den här skumma historien!

Här är länken till sidan


Johans hörna
Publicerat den

Ny kategori; Johans hörna

Haha, jag fick en tanke om att ge Johan en egen liten plats här i bloggen, eftersom jag ändå är igång med bloggandet rätt så mycket! Typ mitt största och enda intresse, sorgligt nog.. Grejen är att Johan under den senaste tiden har tipsat rätt mycket om sjuka saker, och det är ju rätt roligt. Inte sant? Därför får han nu en egen kategori som det kommer att stå helt sjuka saker i. Fast jag kommer att skriva det. Det är bara det att faktan kommer från honom, ;}

Låter bra va? :}Jewelry & sunrise
Publicerat den

I dag har jag faktiskt unnat mig själv lite nyheter i garderoben och i min smyckessamling! Dessa underbaringar inhandlades på Gina tricot för ynka 19 kr. Hur billigt? Anledningen till att jag var på Gina Tricot och i Skövde, var att jag hade haft körlektion och väntade på bussen hem. Min körlektion gick väldigt bra och jag fick höra de uppmuntrande orden att jag kör på ett väldigt moget sätt. ;} Det var som ljuv musik för mina öron. Nu mina vänner, är det inte lång tid kvar till uppkörningen! Eller teoriprovet heller för den delen..

Jag köpte även nya kläder till Julia på KappAhl, lite våriga härligheter. Kan visa bild senare, just nu är hon sjövild!
Vet ni vad jag gjorde i morse? Jag kom på tok för tidigt ner till trafikskolan som inte öppnade förrän vid 8, så jag passade på att ta mig en liten promenix. Jag gick ner till stadsparken och ställde mig intill sjökanten och såg solen gå upp. Det var en utav mina underbaraste upplevelser någonsin! Helt sjukt hur något så "vanligt" och "naturligt" kan vara så himla vackert. Jag kommer alltid komma ihåg det ögonblicket. På sjön låg det 40 änder och simmade, men de simmade iväg ju mer solen tittade fram. Har ni aldrig varit med om en soluppgång {om det nu är möjligt..} så råder jag er starkt att gå upp tidigt en dag och vara med om en! Underbart vackert! ♥Planer?
Publicerat den

Jag fick en idé för en liten stund sedan.
Den gäller mitt och Julias rum..

Herregud! Jag kan inte ha det så som det är nu! Ändå känns det på något sätt onödigt att börja göra om eftersom vi ändå inte ska bo kvar någon längre tid. Fast samtidigt vill man ju trivas här & nu. Svårt! Just nu är det en svart fondvägg där inne medan resterande väggar är beige. En brun bastgardin hänger i fönstret och det är långa, vita gardiner på sidorna. Fullt med prylar i fönstret också. På väggarna sitter det hyllor i trä, brunt trä. Alla möbler förutom ett bord som är i träfärg, är vita. På golvet ligger det en stor skrikande röd matta. Inser ni vilken blandning av färger?

Helst vill jag att allting ska gå i vitt. Jag vill inte ha en massa träfärgat skit och en massa svarta döden-begravningar- och dysterhetsfärger. Vitt vitt vitt, och kanske lite rosa på ett hörn.. Jag vill ha en vit sänghimmel över min säng, och en vit/rosa sänghimmel över Julias spjälis. Sedan vill jag ha mycket änglar omkring mig, det är så fint!

Den stora och återkommande frågan? Ska jag? Ska jag ställa mig och börja måla väggarna vita och möjligtvis tapetsera en av väggarna i någon ljus färg? Bara för att få det lite roligare! Jag skulle inte tacka nej alltså! Borde jag köra?

länk
Herregud!
Publicerat den

Jag fick ett sött meddelande på facebook förut från min kära man Johan.
Följande stod:
detta vill du säkert skriva om nosbos ♥

som sedan fortsatte med en länk. Innan jag ger er den länken tänkte jag dock berätta vad det hela handlade om. Håll i hatten nu, för det är lite obehagligt faktiskt!

Pregnant for 60 years with dead child
Så stod det, vackert va?

Det är alltså så att en gammal gumma, 92 år för att vara exakt, var gravid för 60 år sedan. Då hon var gravid så berättade läkarna för henne att hennes barn hade dött i livmodern. Oerhört tragiskt! Dock skulle det kosta henne väldigt mycket att med hjälp av läkare få ut det döda fostret, och eftersom hon eller hennes familj inte hade råd att betala en sådan stor summa, ignorerade hon istället fostret i magen och gick hem..

Men nu, 60 år senare, då kom läkarna fram till att fostret fortfarande finns kvar i magen! Otroligt! Och helt otroligt att tanten är och har varit så frisk trots allt!

Här har ni länken om ni vill läsa lite mer ordentligt! :}Odla kött!
Publicerat den

Haha, nämen vilken fantastisk idé! Det är nu så att forskare odlar fram kött i provrör, och det är ju ett perfekt alternativ för de som vägrar att äta kött. Det blir som en köttbit, fast betydligt nyttigare och bättre för hälsan - tydligen! Och framställt av muskelvävnader m.m {tror jag att de sa}

Här har ni länken om ni vill kika på videon!
Dreaming
Publicerat den

God morgon på er!

Usch, nu har det snöat/regnat en massa igen så där försvann vårkänslorna! :( Det är blåsigt och kallt och jag tror att jag håller mig inne i dag faktiskt! Det är ju bara februari, men i och med att snön har legat så länge nu så skulle det lika gärna kunna vara april i min värld - och då vill jag ha vår!

Jag har nästan läst färdigt Bingo Rimérs bok. Jag älskar den eftersom den är väldigt rolig! Böcker borde vara roligare och inte riktigt så allvarliga hela tiden. Eller så kan det ju vara så att jag vanligtvis läser deckare och andra mordböcker. ^^

Sitter och drömmer mig bort lite eftersom jag är så sugen på att köpa inredningsprylar. Vill inreda ett eget hem och jag tänkte tipsa om en superbra sida där det finns jättefina saker - just i min stil. Just nu minns jag inte vad den heter {typiskt..} men jag ska rota igenom våra tidningar för där i stod det raklam om den nämligen!

Later! ♥

We♥it
Vinnaren av ett close-up filter
Publicerat den

Kul att ni har lite olika tankar angående färg/svart på barn! Tur att vi alla tycker olika. ;}
Tävlingen om ett close-up filter från tvspelsweb.se avslutades för ett par minuter sedan, och vinnaren är nu dragen!
Den förhoppningsvis lycklige vinnaren är: FRIDA! Stort grattis!
Vinnaren dras som vanligt via random.org.

Grattis, igen! :DKlä barn i svart?
Publicerat den

Vad tycker ni om det? Främst är det bebisar jag syftar på nu, men vad är er första tanke? Ok? Inte ok? Skiter i vilket? Julia har faktiskt aldrig haft på sig ett helsvart plagg. När hon var riktigt liten hade hon på sig en Lundmyr of Sweden body, och den är ju lite svart. Det var faktiskt mamma som fick mig att tänka i de där banorna. Varför ska man klä barnen i en dyster färg? När de ändå inte bryr sig om vad de har på sig så kan man ju lika gärna klä de i glada färger. Svart kommer de använda tillräckligt senare. {Se bara på mig! Ständigt svarta leggings..} Förut när jag beställde hem kläder till Julia så hittade jag en klänning som jag tyckte var helt okej, men den var svart. Då sket jag i den. Inget svart till min lilla tös, ännu! Svart står ofta för död, sorg - och svarta kläder bärs på begravningar.

Jag hade en bok hemma för ett tag sedan som handlade om just färger. Vad varje färg står för {grön betyder harmonisk till exempel} och jag tyckte att den var väldigt intressant! Brun är en neutral färg som man ofta använder om man inte vill sticka ut ur mängden, medan till exempel gul eller orange då betyder motsatsen.

Så? Dela med er av era tankar nu! Det här är ju lite spännande!
Ska man klä sina små barn i svarta kläder eller färgglada kläder?
Själv föredrar jag färger på de små liven!
Lite olika grejer här
Publicerat den

God morris, på er!

Har precis klickat hem 5 klädesplagg till min lilla sessa. Det kanske låter mycket men det var 2 olika set, riktigt fina! Min tanke är att hon ska ha på sig det ena setet när hon fotograferas den 23 februari! Därför tänker jag hålla det lite hemligt hur det ser ut. Men det är kanonfint så bilderna kan nog inte bli annat än just kanonfina! :} Egentligen tänkte jag bara beställa ett set, men på den satans hemsidan {Ellos} så behövde man beställa för minst 200 kr för att det skulle fungera. Så är det på H&M också. Om det just är 200 kr där med är jag osäker på, men det är i alla fal en viss summa. Jädra skit. Jag har inte råd att betala hur mycket som helst, men jag ville verkligen ha det där setet! Har kikat på det flera gånger men det har aldrig blivit av att beställa. Men nu jädrar! Som tur var så var det andra setet fint också, men det sviiir lite i plånboken..

Något som också svider i plånboken är att jag har en körlektion i dag.
Inte bara en förresten, utan en dubbel sådan! Närmare 1000 kr kostar det och GUD vad jag vill ha mitt körkort nu! Tänk er; inga mer körlektioner, betydligt mer sparande av pengar OSV.

Måste bara lägga till en sak!
I kväll är det som ni vet Familjen Annorlunda, som jag slaviskt följer. Vet inte vad det är som fascinerar mig så mycket, men något inom mig säger att jag måste titta på det. Hur som helst så såg jag i en tidning i går om en familj i USA som hade in bara 10 barn, utan 18 barn. Hon hade varit gravid i stort sett hela tiden som hon och hennes man varit tillsammans! Hur orkar man? De hade till och med en egen skola och ett eget dagis hemma, för sina barn. De var djupt religiösa, och de menade på att Gud vill att man ska fylla upp jorden av människor.. Jag är inte så insatt i bibeln så jag ska inte säga vad som står och inte står där i, men någon måtta får det väl vara? ;P Det som var lite kul var att det inte var några tvillingar eller något, utan endast 1 barn hade fötts åt gången. Däremellan ett par missfall, stackars kropp!

Puss!I quit!
Publicerat den

Hejsan!

Jag tänkte ta upp en grej angående bloggdesign.
Jag har beslutat mig för att lägga ner den verksamheten.

När jag får beställningar blir det mest bara stressigt och då kan jag inte tänka klart! Självklart vill jag att ni ska vara nöjda med era designer eftersom ni betalar för dem. Då vill man ju inte ha någon skit! Därför så tänker jag numera endast göra designer när jag har tid och lust, och jag kommer att lotta ut dem i bloggen. {Har faktiskt redan en på G..Wood, kan jag avslöja!}

Hoppas att ni förstår mig, käraste ni! :} Kreativiteten kommer när jag inte behöver den, lite så är det!I ♥ you
Publicerat den

Tusen tack för era gratulationer! ♥
Det känns som att hela min facebook har blivit bombardad av gratulationer men det är bara trevligt!

Ursäkta för min frånvaro men jag har haft fullt upp trots min lilla sjukdom. I går hade jag kalas både här hemma, för mina släktingar, och var på kalas hemma hos Johan. Har fått alldeles underbara presenter! Bland annat en pajform och massa fina skålar, vin (!), ett presentkort på bio, ett presentkort för en ansiktsbehandling här i Hjo, pengar och fina blommor! Tack alla, fina ni!

I dag var det kalas för Leo som gällde. Han fyllde nämligen 1 i går och det firades i dag med paket och daimtårta! Av mig och Malin fick han klossar, en skjorta och en framtida tavla, haha!

Sitter just nu och leker lite med webcamen här på datorn, går sådääär. ^^
Borde jag inte vara bra på att blogga nu med en egen dator och allt? Tydligen inte! ;O


 

Och hörrni! Glöm inte att tävlingen om ett close-up filter avslutas i morgon! Klicka på länken i menyn för att vara med och tävla! Snart ska jag kika på Solsidan, en klar favorit! Bloggen ska bli bättre, lovar! Puss!

Panda bear
Publicerat den

"i'm just a panda bear... sexy little ol' panda bear, and i'll dance for you - if you give me a quarter."

Hoho, här sitter jag med min nya älskling och lär mig en massa! Är otroligt glad och tacksam över min fina present! Tack mamma, pappa och lillebror! ♥ Tänkte bjuda på en bild {eftersom datorn självklart har en inbyggt kamera} men med tanke på mitt nuvarande tillstånd så tyckte jag att pandaansiktet passade förvånadsvärt bra in över mitt eget just nu! Är skittrött nu, men vill ändå inte missa vem som åker ur Let's Dance. Jag kikar inte på själva programmet, men jag vill se vem som åker ur!

Har för övrigt börjat läsa i Bingos bok. Den är kanon! Han skriver superbra! :}
Toppen & botten
Publicerat den

Wow! Jag är så sjukt glad! :D

Jag fick precis mina presenter och jag fick något som jag inte hade en susning om att jag skulle få - en dator! En alldeles egen, fin ASUSdator! Med Windows 7 Nu jädrar ska här designas bloggar! Av min bror fick jag även Bingo Rimérs bok, vilken jag hade önskat mig. En toppendag! ♥

I övrigt har dagen gått ut på att vila och försöka sova bort min jädra sjukdom! Snoret rinner, jag hostar konstant och jag känner mig alldeles svettig & yr. Ingen höjdare direkt, men nu skiter jag i det för jag är glad ändå!

Vill även passa på att säga förlåt till Ida & Malin som har planerat inför min stora dag länge! Jävla skit att jag skulle bli sjuk just nu när jag lika gärna kan bli det en annan dag! Tyvärr är det ju inget att göra åt, och det stör mig!

Det är inte bara jag som är sjuk, utan även min lilla stumpa! :/ I går fick hon en febertopp och spydde upp all mat hon hade i sin lilla mage - i bilen... Vi var nämligen på väg till min moster på kalas och precis när vi hade stannat utanför hennes hus så kom allt upp. Det bara sprutade ut! Vi gick in och sköljde av hennes overall, mössa och bilstol som blivit helt nerspydda. Sedan var hon allmänt slö och satt i mitt knä och vilade. Eftersom hon oftast inte är så mysig så var det faktiskt lite mysigt, men synd att hon skulle må dåligt. Efter en stund kom det ännu mer spy på golvet och när vi tog tempen på henne så visade den 39 grader. Usch!! Jag är inte van vid att min lillan är sjuk så det känns konstigt när hon inte är sig själv! Resten av kvällen låg hon på ett duntäcke i vardagsrummet och vilade.

...när vi kom hem så fick hon en flaska välling som även den sprutade ut! Mamma hjälpte mig att byta lakan och örngott och sedan sov Julia gott hela natten, som tur var! Dock inte jag, som kände hur febern smög sig på. Julia sov i min säng och jag hade hennes varma lilla fot på min rygg hela natten eftersom jag frös så!

Menmen, usch vad mycket text det blev!
MEN JAG ÄR GLAD NU! :D Jag har en dator!
PussGoes 20
Publicerat den

Grattis till mig själv på 20-årsdagen!
Trots feber, hosta, halsont och en allmänt seg kropp så tror jag att det kommer bli en toppendag!
Blä
Publicerat den

Crap!
Jag snorar, ögonen rinner, rösten är borta och halsen svider. Varför just nu? Kunde det inte ha väntat en månad i alla fall? Ungefär den här tiden förra året hade jag samma problem. En ordentlig förkylning där allt satt i ögonen! Jag kan knappt titta, för då svider det och ögonen tåras! Ursäkta om jag klagar men jag vill inte ha detta! Bort med det!

I dag är det i alla fall dagen före den stora dagen! Min moster fyller år {grattis!} och i kväll ska vi dit en sväng. Hoppas att det går bra eftersom Julia vanligtvis brukar lägga sig vid den tiden. Dock tror jag inte att det ska vara någon fara eftersom vi oftast tvingar henne att sova då. Bättre att hon blir ordentligt trött istället och ger mig sovmorgon istället! ;}

Känner mig så elak eftersom Ida & Malin har hållit på att planera inför min födelsedag och sedan går jag och blir sjuk. Det var nära att allting sabbades, men jag ska orka! Jag får leva på Ipren och honungsvatten så ska jag nog bli frisk! Får nog även kränga en och annan apelsin för att få i mig lite vitaminer!

kram!Dag 30 – Saker som jag vill göra innan jag dör
Publicerat den

Oh! Jag vill hinna med mycket!

♥ Hoppa fallskärm
♥ Besöka Island
♥ Besöka Australien
♥ Få fler barn
♥ Bli mormor/farmor
♥ Lyssna på låten Catch-33 som jag har lovat Johan (den är 45 minuter lång)
♥ Bo i ett fint hus
♥ Vara smal
♥ Ha en bra utbildning
♥ Ha ett bra jobb som jag trivs med
♥ osv...

weheartit
1/2 2011
Publicerat den

I går fyllde Johan år. Grattis i efterskott, älskling! ♥MVC - ett annat besök!
Publicerat den

Då ska vi se här nu då.
För det första så har Julia inte sovit på hela eftermiddagen vilket har betytt lite datorsittande. Jag tänkte att vi skulle reda ut lite vad som har hänt de senaste dagarna eftersom ni antagligen inte har en susning om det, inte alla av er i alla fall. ;}

Egentligen har ni kanske inte med detta att göra, men vatusan - det är väl bara bra att dela med sig av sina erfarenheter! Då får ni ju reda på något som ni kanske inte visste innan och sen är ni kanske inte lika rädda eller fundersamma längre! Okej, nu till saken: i går satte jag in en spiral. Jag har tänkt på det länge och tänkte faktiskt sätta in en redan i höstas. Dock ångrade jag mig eftersom jag ville att min kropp skulle återställa sig helt efter graviditeten och ville därför ha mens ett par gånger innan. Så nu har jag haft det 4 gånger och tänkte att det kunde vara på tiden nu!

Hade bokat tid och i går var det dags! Var ganska nervös innan eftersom gynundersökningar inte är mitt största intresse! Usch! Jag tycker att det är så obehagligt när barnmorskan grejar med alla "verktyg" där nere mellan benen! Fast jag älskar min barnmorska! Hon är väldigt lugn & trygg och berättar alltid exakt vad hon gör. Mitt i själva proceduren så börjar jag känna en mensvärkliknande känsla som sedan går ut i låren. Uuuh - minnen från förlossningen! Jag tänker alltid tillbaka på förlossningen med positiva tankar, men när man får utstå lite av den där känslan igen så är det inget kul. Just i den stunden kände jag mig väldigt nöjd med ett barn och kände absolut inte för ytterligare en graviditet och förlossning! Men jag lär väl ångra mig... ;}

Jag vill/ska inte gå in på allt för många detaljer, men själva insättandet kändes faktiskt inte! Det var efteråt som jag hade ständig mensvärk och kände mig lite konstig. Men som barnmorskan sa: du har nyss fört in ett helt främmande föremål i din kropp, inte undra på att den reagerar!

Läste på om eventuella biverkningar efter ett insättande av en spiral, men jag har inte fått några speciellt hemska biverkningar faktiskt. OM det nu inte är så att halsont och feber råkar vara biverkningar? Jag vaknade i morse av att jag inte hade någon röst nämligen. Ytterst jobbigt eftersom jag ska vara med Ida och Malin på fredag! Jag som har längtat så! Jag kan/får/ska inte vara sjuk nu!! Hoppas att det bara är några konstiga biverkningar som släpper under natten!

Så, nu har jag en spiral i alla fall och den håller i 5 år.
Hade en väldig tur eftersom jag köpte den nu när jag är 19, alltså kostade den 25 kr. Hade jag köpt den när jag varit 20, då hade den kostat över 1000! Lucky me! :} Fast jag vill inte ha 5 år mellan barnen, men det får framtiden visa!

Lotta ut en design?
Publicerat den

Jag har en idé, gott folk!
Sidan som jag tipsade er om i går, Shabby Blogs, där finns det ju verkligen kanonfina bakgrunder - och även header's! Jag tänkte att om ni är sugna så kan jag slänga ihop en sådan design åt er och sedan lotta ut här i bloggen! Skulle det vara av intresse tro? :)

Säg till, i så fall! :DTjock eller smal? Så har idealen ändrats genom tiderna
Publicerat den

Jag ska berätta mer om gårdagen i ett annat inlägg, i alla fall lite. ;} Så att ni slipper sitta och fundera över det, om ni nu skulle råka göra det...Men nu till något helt annat! Vi får hem tidningen Kattis & co i brevlådan ibland och i den tidningen stod det något intressant tyckte jag. Jag tänkte skriva av det så att ni också har chansen att läsa det, för det är ganska spännande.

Följ hur skönhetsidealet har växlat från antikens atletiska kroppar fram till dagens plastikopererade ansikten.

Gamla Egypten:

Cleopatra VII var den mest kända egyptiska skönheten. Hon levde 59 f Kr - 30 e Kr och var Egyptens sista farao. Hon hade relativt ljus hy, lång hals och kraftigt sminkade ögon.

Antiken: Både kvinnor och män i Antikens Grekland ska ha vältränade kroppar och kraftigt krulligt hår. Kvinnornas kurviga kroppsformer syns mjukt under fallande plagg.

1600-tal:
På 1600-talet visade kvinnorna gärna upp sina tjocka magar. Fetma var ett tecken på hälsa och rikedom. Kläderna framhävde höfter och rumpa.

1800-tal:
I mitten på 1800-talet var det dags för extremsmala midjor med hjälp av olika korsetter och snörningar. Vissa opererade bort de två nedersta revbenen.

1900-1920-tal:
Många kvinnor började yrkesarbete. Platt byst och smala höfter blev idealet. Och man klippte håret kort.

1930-1940-tal:
Pojkflickskroppens tid tog slut. Idealet blev mer feminint men inte så uttalat. Det var krig i världen och det fanns viktigare saker att bry sig om.

1950-tal:
Tid för filmvamper, som Marilyn Monroe med långt lockigt hår och kurvor. Idealvikten för en smal och vacker kvinna var mellan 70 och 80 kilo.

1960-tal:
Olika skönhetsideal rådde. Dels trådsmala modellen Twiggy, modell och stilikon, i minikjol. Och lössläpppt hippiemode med plats för alla slags kroppar.

1970-tal:
Under kvinnofrigörelsens tid kastade många bh:n. Kroppens former visades i mysiga velourkläder. Parallellt fanns striktare ideal kvar.

1980-tal:
Discomodets tajta och pråliga kläder hängde med in i 1980-talet från 1970-talet. Skönhetsidealet var inte överdrivet magert, trots att gym och aerobics var hett.

1990-tal:
Supermodeller fick en viktigare roll som förebilder. Med Kate Moss och hennes medsystrar i modellbranschen blev skönhetsidealet extremt magert.

2000-tal:
Ingen storlek alls-storleken »Size zero« lanserades. Parallellt finns ett porrfilmsinspirerat ideal med stor byst och tjocka läppar, som bland andra designerna donatella Versace tagit till sig. Olika former av skönhetskirurgi och kemiska preparat blir allt mer vanligt och accepterat. 2009 ökade försäljningen av nervgiftet botox, som används för att släta ut rynkor, med 20 %. Kritiska röster mot ett onaturligt ideal höjs. 

Dagens ideal?

Vad tycker ni om idealen genom tiderna? När skulle ni helst velat leva?
Jag orkar inte
Publicerat den

Bläh. Är trött. En ganska omtumlande dag då jag för första gången på länge kände mig riktigt feg. Den känslan gillar jag inte! Nåväl, vi hörs i morrn! Gonatt, kram! ♥Bakgrundstips!
Publicerat den

Hejsan mina vänner!

Såhär på morgonkvisten så vill jag bara komma med ett sjukt bra tips till er! :}
Känner ni er trötta på era gamla designer och har svårt att finna inspiration? Då har jag det rätta för er!

SHABBY BLOGS

Där finns ett stort antal superfina bakgrunder som man kan låna!
Tryck på get the code, kopiera koden och klistra sedan in den i era kodmallar under <div id="content">.

Åh vad jag älskar när saker är LÄTTA! :}
Tack Annika för att du visade mig hemsidan!