Ett inlägg om typ, tänder
Publicerat den

I dag jobbade jag mellan 7-15:30. Upp kvart i sex för att sminka mig, klä mig, få med lunchen osv. Jag måste ju förändra mig något så oerhört med smink, för varje gång jag har det får jag höra av tanterna jag är hemma hos hur fin färg jag har i ansiktet, samt att jag har så fiiiiina, jämna tänder. Har nämnt x antal gånger att det är faktiskt är porslinständer, men det verkar inte riktigt gå in hos dem. De har väl antagligen viktigare saker att fundera över än ett stackars vårdbiträdes tänder. ;}
 
Varit en lugn dag i dag, väldigt lugn. Både skönt och segt. Men det kan man behöva ibland. Jag trivs för övrigt så bra med mitt arbete, måste jag säga! Det är väldigt fritt, och gud vad jag gillar att jag inte är i samma byggnad i 8 timmar... Skönt att komma ut och se sig omkring och få lite luft mellan varven! :}
 
Något jag glömt att nämna är att jag helt & hållet avslutat mitt läskintag! Känns gudomligt faktiskt, och skönt nog var jag inte beroende av det eftersom det inte varit svårt att sluta. Skulle varit utan en vecka i dag typ.. OM DET INTE VORE FÖR ATT JAG TOG FEL GLAS FÖRUT OCH FICK I MIG TYP EN TSK AV DAVIDS COCA COLA. Ååååååh. Men det räknas knappt, det var inte ens en mun! ;} Tänk var mycket socker man får i sig av läsk egentligen... Det slipper jag nu! :D Jag får i mig det när jag dricker saft & festis istället! Men det känns snällt mot tänderna att skippa sockret & kolsyran. Vem vet! Annars kanske porslinet ger med sig och där står jag utan gaddar..
 
 
Ni kan få höra min vackra lilla tandhistoria
Redan från start har jag haft väldiga mellanrum mellan framgaddarna {att få in tummen mellan framtänderna var ingen konst när det var som värst!} , och när mjölktänderna försvann och ersattes av de permanenta så var tänderna intill framtänderna yttepyttesmå. En lillfingernagel är gigantisk om man jämför om ni förstår vad jag menar.. Det var prat om tandställningar & "operationer" eftersom dessa små tänder från början låg horisontellt i munnen på mig, men Gud tyckte väl att jag förtjänade bättre än så för på något märkligt sätt rättade tänderna till sig och slank ner fint ändå. Hur som helst.. Någon tandställning {räls} behövdes aldrig, dock sov jag med en form av tandställning i något/några? år för att bettet skulle ordna sig. Jag var nämligen en flitig nappanvändare när jag var barn. Som 14åring gick jag till tandläkaren för att få plast på och mellan tänderna. Ville bli av med mellanrummet, och de var så sneda och fula så det är inte klokt. De har dock alltid varit vita, men vad spelar det för roll om resten ser ut som en pommes frites-tallrik..
 
Som ni säkert förstår så lossnade plasten med jämna mellanrum, ibland redan innan jag kommit hem från tandläkaren...-_- Sprang där år ut & år in och fyllde på och fyllde på, innan beslutet togs att munnen var tillräckligt utvecklad för att vi skulle ta porslin istället. Meningen var att endast de små tänderna skulle få porslin på sig, men på grund av det stora mellanrummet där så skulle dessa tänder då enligt tandläkaren likna sockerbitar. Istället slipades alla fyra framtänder ner till små spetsiga fjun, och fyra porslinständer till värde av ca 20 000 kr sattes dit. Tack och lov att jag inte var äldre!! Men nu är de så fina så fina. Är tacksam för att man kan ändra på det man inte tycker om!



Reklamation
Publicerat den

Jag beställde ju hem barnmöbler till Julia för någon vecka sedan ungefär. Ett bord och två stolar. När vi öppnade allting hemma så var i princip allting fult och trasigt. Kom nästan en liten tår i mitt öga när jag insåg att 900 kr hade gått åt till trasiga grejer. Visst, det är bara att skicka tillbaka och få nytt, men det kändes så jobbigt just då eftersom jag ville ha det på plats där & då. Jag mailade företaget {Jollyroom} på momangen, men självklart var det ju en fredagskväll så svar kom inte förrän på måndagen. Turligt nog var de snabba med att svara, och i dag fick jag prata med Jabadabado's chef, eller vad man ska säga. Lyckligtvis slipper jag skicka tillbaka något och krångla med det, utan får behålla "skiten", samtidigt som jag får nya exemplar hemskickade nästa vecka! Känns riktigt skönt! Det enda som var bra med möblerna var bordskivan. Den var hel och ren.
 
Följande fel var det {för er som vill läsa det}:
› Färg var bortskrapat på bordsbenen.
› Stolsbenen var slarvigt målade. De är randiga men det var färg lite överallt. Inga tydliga avgränsningar!
› Skruvarna gick igenom sitsen när vi skuvade på stolsbenen.
› Färgen på grodhuvudet var bortskrapad på sidorna.
 
Skrattretande vad dåligt det var! :P Men som sagt, nu är det fixat och jag hoppas att de nya delarna är fina och ordentligt gjorda!
 
Här, här & här kan ni vad jag beställde!



Orange
Publicerat den

Känner mig mer eller mindre som en apelsin i mitt nya linne från Gina Tricot. Men jag kände att lite färg skulle sitta på sin plats...Annars blir det så lätt att man klär sig i svart & ... vitt!



Orange
Publicerat den

Känner mig mer eller mindre som en apelsin i mitt nya linne från Gina Tricot. Men jag kände att lite färg skulle sitta på sin plats...Annars blir det så lätt att man klär sig i svart & ... vitt!



Trälåda förgyller
Publicerat den

 
Äntligen har vi köpt en underbar trälåda! Som hittat i en blomsteraffär i Skövde. Lite uppiffad med diverse böcker, en murgröna och en vakande ängel. Nu får vi hoppas att katten inte förstör alltihop... Vardagsrummet börjar kännas fulländat. Endast ett par tavlor som fattas, samt en väggtext!



Pratigt var det här!
Publicerat den

Hej på er!
 
Ganska fint väder i dag ändå, lite kvavt bara! Har en ledig måndag och hittills har jag bara tagit det lugnt med Julia & David. Vi var och åt frukost på Vete & Råg, gick till banken en sväng för att sedan vara en stund i lekparken. Just nu är det "bäbisgungan" som gäller för Julia, som hon så fint säger. Hon ska gunga HÖGT upp i luften, annars är det inget roligt alls! Det är med hjärtat i halsgropen som man står och puttar på tills hon nästan voltar ur gungan. Ha ha, dock har det inte hänt.. än!
 
Strax ska vi lämna Julia hos min far & mor en stund, eftersom vi ska in till storstan {Skövde} och storhandla! Snäppet enklare utan en snabb 2-åring som mer än gärna springer omkring överallt! Näe, så fördomsfull ska jag inte vara! Hon var faktiskt med förra gången och satt snällt i vagnen hela handlingen. Förvånad var förnamnet. Lättad var efternamnet! ;}
 
Hon är inne i en period då hon pratar väldigt mycket nu. Eller.. den perioden har väl pågått rätt länge haha. Nyss låg hon i soffan och gjorde en massa konstiga rörelser varpå hon hela tiden frågade: kan du göra så David? Kan du göra så?
 
Förut vid lunchen så skulle jag ge henne sallad. Då sa hon:
"Jag kan ta sallad själv! Så det blir som jag vill!" Bestämd dam det där! ;}

För ett par dagar sedan sa hon nog den längsta meningen hittills. Det är så att man sitter och räknar orden på fingrarna och blir lite paff.
"Jag kan sätta mig här på stolen så att vi kan prata lite, mamma!" Hon är mycket för att sitta och prata nu. Överallt. Förut ville hon sitta på ett gammalt träd och prata lite. Fast grejen är att vi aldrig direkt pratar om något då, det bara låter väldigt viktigt! ;} Hon ska också alltid fråga hur det går för en. Fast det säger hon mer i den här stilen:
"Nu går det, David?"
"Nu går det, mamma?" Egentligen ska det ju vara hur, menjag tycker att det låter så sött ändå. Det är många ord som hon säger som man själv tar efter. Egentligen ska man väl säga det rätta ordet, men jag kan inte låta bli att använda hennes ord! Om man frågar henne hur det går, då svarar hon ofta "det går bra på mig".. vilket jag också har börjat svara nu när hon frågar... Haha!
 
För övrigt har jag lämnat in min telefon på lagning och har nu en HTC som jag inte förstår mig på. Har nog råkat stänga av ljudet också då jag inte hör när det ringer.. Skulle ta 7-10 dagar innan det var färdig, som jag längtar! Är ju lite smått beroende av instagram och sådana där härligheter!
 
Julisen fick nya trekvartsjeans för några dagar sedan. Från en affär i Karlsborg som hade halva priset på nästan alla kläder. Riktigt fina! Gav 80 spänn för dem! :}
 



Word.
Publicerat den

Nu har jag beställt ny inredning till Julias rum! Hon har ju haft ett stort, rosa tält ända sedan vi flyttade in - vilket är grymt sött & ger ett jättefint rosa sken i rummet, men nu är det dags för förändring. Hoppas hon kommer att tycka om det! :D
 
I dag har solen skinit. Jag jobbade förmiddagen och solade eftermiddagen. Blev en tripp till Karlsborg för lite mat, solning och lek. Tyvärr blåste det en hel del! Nu på kvällen har mamma & pappa varit här. Vi åt rostbiff och potatissallad och hade det gött på balkongen i värmen. Bjussar på en bild på mig & Marie från Cajsas kalas i förra veckan :}
 



Vilket minne!
Publicerat den

Ibland tappar man hakan, det vet ju alla. Detta hände mig i går, eller rättare sagt så tappade jag hakorna, då jag är rätt tjock i ansiktet som ni såg på bilden i förra inlägget. ;} Hur som helst, det skedde vid läggdags för Julia. Vi brukar alltid läsa en massa böcker tillsammans, såsom Märta rider vilse, Emma-böckerna, Prinsessor & Drakar, Alfons Åberg osv. Julia tog en Emma-bok och började läsa för sig själv:
 
"Hej jag heter Märta. Jag älskar hästar. Särskilt Julia. Hon är den finaste av ridskolans hästar. Simsalabim är näst finast."
 
Visserligen var det fel text till fel bok... :P Men det var EXAKT så som det står i Märta rider vilse! Detta bevisar ju att jag uppenbarligen har läst den boken ett par gånger.. Men vilket minne! :D



Underbar minisemester
Publicerat den

 
Hemma igen efter en underbar minisemester med David & hans släkt! Vi åkte i lördags morse och kom hem måndag kväll. I söndags var vi på Kolmården hela dagen vilket verkligen var en upplevelse. För gammal som ung! Julia hade en toppendag och skötte sig exemplariskt. Istället trotsade & gnällde hon dagen innan, och dagen efter. Jösses vad det tar på energin med ett barn som inte lyssnar..! Att sova i husvagn var hur mysigt som helst, man sover ju som en prinsessa! Julia upprepade hela tiden "inte åka hem", och sa i morse "det är jättemysigt att sova i husvagn", så hon var inte helt överens med oss när det bar av hemåt förut. Stannade en stund på IKEA i Jönköping där lite "nödvändigheter" inhandlades. Såsom plastblommor, krukor, snapsglas osv... ;P Vi skulle ha lakan, var meningen, men det fanns inte i vår storlek..



"Jag har jiiidit"
Publicerat den

 
Min lilla snutta har för första gången i sitt 2-åriga liv ridit! Det värmde i mammahjärtat att hon verkar tycka om det lika mycket som jag gör! Hon hade till min förvåning jättebra balans och höll i sig ordentligt i sadeln {för det mesta, ibland släppte hon..} och tyckte helt enkelt att det var skitkul! Vad hon grät när det var över sen! :{ Mera mera! Som tur var så var kompisen Lowa jättesnäll och lät henne rida sista biten hem. Lowa är ett år äldre än Julia, och superduktig på att rida. Så himla gulligt att se de små liven så intresserade & duktiga! Hoppas verkligen att detta är något som Julia vill fortsätta med, alltid bra med ett intresse {om än lite dyrt..}, så att jag slipper skitsporter som handboll, fotboll osv!
 
Julia både skrittade & travade. Vad jag skrattade när hon guppade iväg där på grusvägen {rida lätt är ju inte enkelt att kunna första gången! ;)}. Såg så roligt ut! Men vad mygg det var. De anföll verkligen. Det har resulterat i sönderstuckna armar & rygg, haha. Men det var värt varenda bett!
 
Självklart hoppas vi på att det blir flera dagar med ridning! ♥



Ledig dag!
Publicerat den

Trots att dagen varit jobbfri har den gått i ett! Den startade i morse vid 9-tiden när Julia vaknade och därmed också vi andra. En timme senare kom hennes pappa hit och hämtade henne för att umgås en liten stund. Hann ta på mig lite kläder för att sedan ta bilen upp till torget för att träffa kära vänner! :} Mysigt, mysigt!
 
Hem igen, sminka mig och göra mig i ordning för att sedan åka till Hamnkrogen och käka med David. Bookmaker blev det, gott som alltid men jag tycker att de kan vräka på lite mer kött! Det tar alltid slut så fort.. "/ Happ happ, efter måltiden kom Julia hem igen och jag kan meddela att hon inte har sovit middag i dag. Som tur var har hon varit duktig ändå, det var bara förut hon fick ett litet utbrott när jag inte lät henne stå på en pall på balkongen och hänga ut över räcket. Då morrade hon en bra stund! Lillan.. men jag vill ju inte gärna att hon ska ramla ner från balkongen! Hon är dessutom så söt när hon blir arg. Hon morrar verkligen, och sparkar/slänger saker omkring sig. Så mycket känslor i en så pass liten kropp!
 
Nåväl. När Julia var hemma hjälptes vi åt att storstäda hela hemmet. Plocka, dammsuga & torka golv. Diska, vattna & tvätta. Nu är det riktigt fint här hemma !!
 
Vid 17-tiden gick jag till gymmet för att träna ett pass body combat med Emelie! Såååååå sjukt svettigt var det. Jag riktigt kände hur kalorierna flydde min kropp, haha! Tror dock att jag sträckte insidan av låret för det smärtan hyfsat rejält just nu!
 
Gud vad jag skriver. I dag är dessutom en speciell dag, men mer om det senare! :} Nu blir det film - Mirror Mirror.
 
 
Duktig tjej som städar sitt rum!
 
 
I går var vi på en långpromenad. Närmare 8 km faktiskt! Riktigt fint väder blev det till slut, även om det regnade en skvätt i början! Julisen tyckte att det var så mysigt och satt snällt i vagnen ovanligt länge!



Reserv..
Publicerat den

Åh! Störande. Jag vill veta nu nu nu om jag kommer in på högskolan i höst eller inte. Är nyfiken och vill dessutom kunna planera lite smått.. Måste dock vänta till den 30 juli {tror jag att det var?} innan jag får veta vad som sker. Hoppas att många tackar nej! Tiden går långsamt..
 
I går jobbade jag 15:00-21:30, och i dag 07:00-15:30. Känns alltid lika segt att veta att en heeel dags jobb väntar, men å andra sidan gör det inget att jag jobbar så pass mycket när väderleken ändå inte är med oss. Vilket skyfall det kom förut, va! Helt plötsligt blev min lillla skitiga bil alldeles ren & fin, vilket ju kan ses som positivt! I morgon är jag ledig, på torsdag är det kvällsjobb igen, på fredag är det halvdag som gäller och till helgen är jag ledig! Gött kött :} På fredag ska jag & ett gäng andra sköna människor till min underbaring Cajsa eftersom hon fyller år dagen därpå. Längtar! ♥ Tyvärr ses man ju inte lika mycket som man önskar när man lever så olika liv i olika städer. Annat var det när vi alla gick i samma klass för.. hmm.. få se nu.. 5 (!!!!!!!) år sedan! Kors! Helt plöstligt går tiden inte lika långsamt längre..
 

Bjuder så länge på en sötisbild på min dotters fina naglar. Titta så hon har sparat ut !! ↓
 
 
Nääääe, såklart är det inte hennes riktiga naglar. Jag hjälpte min 11-åriga kusin med lösnaglar i helgen då min moster {hennes mamma} skulle gifta sig. Då blev det några över som Julia intresserade sig för. De satt kvar i ca 5 minuter innan hon drog av dem igen, haha. Så att ni inte tror att jag försöker göra henne äldre än vad hon är! På tal om ålder så hittade jag ett kort på henne i dag som togs för exakt 2 år sedan. ↓ Visst ser man ändå att det är hon? :}
 



Fiffigt!
Publicerat den

Vilket dåligt väder det är!
Jaa, det är det.
Kanske köpa nytt väder?
Ja, haha, det kan vi kanske göra!
Ja, fast vi måste äta upp frukosten först!
 
Sagt av Julia, ~26 månader
 
I går var vi iväg till Östergötland och åkte sammanlagt 30 mil i bilen. Julisen var superduktig, men det var kanske inte så svårt eftersom hon har tv i bilen som visade Bamse! :} Vissa har't lyxigt minsann!
 
Jag har börjat säga att Julia är fiffig! Hon får sina idéer som faktiskt är riktigt smarta.
"Jag ääääääääär inte fiffig!" säger hon då. Haha.
 



Friday night
Publicerat den

Äntligen är jobbet för denna veckan avklarat och 2 dagars ledig tid finns framför mig. Men mycket ska hinnas med! Eller mycket och mycket.. bröllop & besök hos gammelfarmor i Östergötland. Självfallet även underbar kvalitétstid med min mysiga familj!
 
Jobbet i dag gick bra. Var i princip hos samma människa hela dagen, och det är skönt det med eftersom man slipper åka runt så mycket. Men hur många besök kan ja ha hunnit med? En två...tre.. nio människor besökte jag! Några av dem flera gånger. Jag kan säga som så, att det är inget arbete där man sitter och tittar på klockan och väntar på att tiden ska gå. Det gillar jag!
 
Just det.. I går. Beskedet från högskolan var det ja. Jag kom inte in. Inte direkt i alla fall. Står som reserv och jag kan väl säga det att det finns ett gäng som står före mig. Ett par stycken. Inte hundra stycken, men det är tamejtusan inte långt därifrån! Det här får mig att tänka om! Kanske är det inte så roligt med vården ändå? Men vad sjuttsingen ska jag göra istället? Brist på idéer känner jag. Kom gärna med förslag på vad jag ska göra istället..
 
Men nu ska vi se positivt! Ännu vet jag inte om jag kommer in, men kommer jag inte in är det inte hela världen. Det har jag sagt hela tiden. Har pluggat i ett gäng år och det skulle vara skönt att vara ifrån det ett tag. Meeeeen, sen är det ju så att jag gärna skulle vilja ha en utbildning. Men förhoppningsvis har jag livet framför mig!
 
I går var jag hurtig och bakade 40 bullar på morgonkvisten. Med kanel och med vanillinsocker. Jag har just avnjutit 2 st och de satt fint i magen, tillsammans med ett glas mjölk! Nu ska jag vila lite, för sedan blir det Hjo Hamnfest!
 
 
 
 



Modig
Publicerat den

Efter 4,5 timmar jobb i förmiddags åkte vi in till Skövde för att ta oss ett dopp! Vi befinner oss snart i mitten av juli, men den här sommaren är så kall hittills så självklart blev det inomhusbad. Mysigt det med, även om jag hade föredragit en solig & varm dag på badet här i Hjo.. Men men, man kan inte få allt! ;}
 
Julia är en riktigt modig tös. Hon och hennes söta armpuffar bildar det perfekta teamet, och hon är helt orädd. Jag vet inte hur många gånger hon sa "släpp" till mig och David när vi ville hålla henne där i det för henne djupa vattnet. Även i poolen utomhus, där det strömmar ordentligt då & då, ville hon "simma själv!". Såg så sött {men farligt!} ut när hon flöt omkring där i vattnet, hihi. Hon fick vatten i ansiktet flertalet gånger, men det var inget som störde henne. Efter ett par gånger lärde hon sig att hålla munnen stängd och knipa ihop med ögonen {gud vad gullig hon var då!!}. Men det bästa av allt! Den stora vattenrutschkanan! Vi åkte badring ner för den ett antal gånger, och då mådde hon bra! Även där helt orädd, hon bara slänger sig iväg!
 
Efter två timmars bad började Julias läppar skifta färg vilket innebar att vi gick till duscharna. Julia stod länge, länge där i duschen och ville absolut inte torka sig. Tvålade in lilla magen så gulligt också. Just det. Nu när jag la henne för natten så kollade jag i hennes blöja om hon hade bajsat. Följande konversation ägde då rum:
 
"Jag har inte bajsat, mamma."
"Näe, det hade du inte."
"Mamma vill kolla i min blöja."
"Mmm."
"Jag har ingen liten snopp, mamma.
"Näe, det har du inte."
"Jag har bara en liten rumpa."
 
Hahah. Älskar dessa givande samtal med mitt lilla gryn. Hon är mycket för rumpor & snoppar nu, haha. Kiss & bajs är inte lika kul. ^^  Här kommer lite bilder från de senaste dagarna:
 
 
Fyndade en fin mössa till Julia inne på Polarn o Pyret för endast femtiolappen. Perfekt att ha på dagis sen i höst. Jättemjuk och mysig inuti också. Meningen var att jag skulle köpa en solhatt, vilket jag också gjorde när det regnade som allra mest! Har dock ingen bild på den.
 
 

Busungen hade, via sin dockvagn, klättrat upp i sitt fönster förut eftersom hon "bara ville titta på gräsklipparen". Farligt, men ändå fiffigt! Hoppas att hon lugnar ner sig snart, innan det sker en olycka.. Hon har faktiskt börjar trotsa lite, lyssnar inte riktigt på vad jag säger ibland. Springer iväg i affärer osv, vilket tar på energin kan jag tala om!
 
 
Älsklingen hjälpte mig att färga håret igår, skönt att slippa den sabla utväxten som så gärna vill visa sig hela tiden. Nackdelen med att vara mörkhårig är att utväxten alltid blir så "dassig". Blondiner blir ju nästan bara finare i lite utväxt, enligt mig. Orättvist! Klippte även av håret i början av veckan, känns kort men otroligt skönt att de slitna topparna en gång för alla är borta.
 
 
Så kort är det! Löshår nästa känner jag. Känner mig otroligt obekväm i denna korta frill.
 
 
Min snygging är också nyklippt och granner. Snart varit ihop i ett helt år! ♥ Känns helt underbart, han är mannen i mitt liv! ♥



Perfektion
Publicerat den

Blev så inspirerad av Hanna som lagt ut bilder på sin dotter i olika åldrar. Måste göra detsamma! ↓
 
Nyfödd
 
Ca 2 mån
 
Ca 6 mån
 
Ca 8 mån
 
Ca 10 mån
 
Ca 1 år
 
Ca 1 ½ år
 
Ca 2 år



Min torsdag
Publicerat den

Hur går det med uppdateringen? Inte särskilt bra va..
Har jobbat hela dagen i dag också, var hemma strax efter 3. Det var en körig dag med flertalet inköp, både på ICA & Systembolaget. Vad tror folk om mig när jag köper 4 flaskor vin på en torsdag? Att jag ska dricka allt själv? ;} Men näedå! Jag gillar inte ens vin! Usch & fy & blä.
 
Medan jag jobbat och David "sov ut" efter nattens arbete så var Julisbulis hos sina morföräldrar och levde rövare. Lite bad & lek, det skadar aldrig! :D De hade varit ute i Brevik och badat tydligen, men då hade Julia velat åka hem till dem igen och leka och därför var hon smart nog att säga: jag tror jag glömde något... Haha, så listigt!
 
Måste bara säga en sak om mitt sommarjobb! Det är verkligen krävande av en, både fysiskt & psykiskt. Även fast det kanske inte låter så på namnet "hemtjänsten".. Utan att avslöja för mycket {jag har ju tystnadsplikt} så kan jag säga att det finns en vårdtagare som inte mår sådär jättebra. Med andra ord är denne döende. Det kan ske i princip vilken dag som helst nu. Jag kan inte påstå att jag känner denne särskilt väl, men vi har ändå pratat flertalet gånger och på något sätt känns det otroligt tungt! Jag har ju ingen som helst utbildning för att klara av sådana här fall, utan får helt enkelt bara "ta det som det kommer". Men usch, jag gillar inte tanken på det. Blir så otroligt ledsen och jag tycker så synd om den här vårdtagaren och dess anhöriga!! 
 
Nog om det. Det är ju tyvärr livets gång, alla ska vi vandra vidare någon vacker dag.. Jag både gillar & inte gillar tanken på att jag en dag kommer försvinna härifrån.. Gillar det, det gör jag endast för att jag är så förbaskat nyfiken av mig och dessutom är jag tvärsäker på att man kommer till ett underbart ställe och får träffa alla kära igen, men ogillar, det gör jag eftersom jag inte vill skiljas från mina närmaste! Men samtidigt lever jag med den tron att man faktiskt aldrig gör det. Skiljs åt alltså. Sätter allt jag har på att avlidna släktingar & vänner allt håller ett vakande öga på oss, skyddar oss & finns bland oss. Hela tiden. 
 
Har för övrigt möblerat om på skänken i vardagsrummet. Fick låna diverse saker från mamma förut, bland annat "skålen" i kristall och fatet med bägarna på. Det skapades en mysig känsla tycker jag! Även lampan i köksfönstret blev som ny med en ny fossing från Gekås.
 
 
 
Lillan fick nya kläder av mormor också, även de från Gekås! Älskade mumin, och det passar väl ett litet mumintroll? ;} Hon var inte särskilt förtjust i att bli fotograferad, och tro inte att jag tvingar henne att hålla upp armen sådär. Haha, det är en pose hon gärna gör på alla bilder som tas vid den där väggen.. ;}
 
Och den här fick jag i går! Viiiiiiiiiiiiilka kan det vara ifrån tro? ;} Så mysigt! Tack ♥



Så trött..
Publicerat den

Haft en ledig dag i dag, mycket härligt!
Dagen började dock lite väl tidigt då Julia höll låda hela morgonen. Stackars David som försökte få sig en sovmorgon eftersom han jobbar natt nu! ;} Det var tjo & tjim & snack hela tiden, och inte ville hon viska heller. "Jag kan inte viska", sa hon när jag bad henne om det. ^^
 
Happ happ, vi begav oss mot badet under förmiddagen, och vi hann säkert vara där i hela 30 minuter innan molnen jävlades med oss och luften kall och vattnet inte fullt så inbjudande. Julia frös så att hon skakade, men ville ändå bada! Jag har köpt armpuffar åt henne, och hon hoppade glatt från kanten ner i "mellanbassängen" flera gånger! Badkruka är det minsta hon är! :D På tal om henne så vägde & mätte jag henne häromdagen. Hon mäter nu 92 cm och väger ca 14,5 kg! Big girl! Alltså 41 cm på ca 25 månader.. Cheese! Men hon äter och mår bra, har inga sjukdomar eller dylikt. Det enda negativa med henne är att hon verkar ha "gott" blod då myggorna gärna ger henne grymma bett. Hon har nu två stora bett i ansiktet, ett på kinden och ett vid ögat. Som tur är börjar de försvinna, men för ett par dagar sedan gick hon runt och tog på dem och sa: det kliiiiiar!
 
Solen bestämde sig som tur var att komma fram igen, och det blev någon timme ute på balkongen medan Julia sov så gott i våran säng. Hon sov i nästan 2 timmar! Tror minsann att solen tog lite, för jädrar vad tagen jag var efteråt. Helt slut! Tur att vi hade sparat en sprutflaska som förut innehöll skurmedel, så att jag kunde använda den som avkylning! Synd att det fortfarande luktade skurmedel bara.. ;P
 
David drog och jobbade vid 16-tiden när Julia vaknade, och då gick vi till lekparken. Fast först lämnade jag tillbaka ett par byxor och fick 60 spänn tillbaka, och för lite av dem köpte vi jordgubbar! :D Det blev en liten visit där, Julia gungade och vi träffade Sofia, Elias & Julie. De är så mysiga! :} Sedan bar det av hemåt igen för då kom min mormor & morbror med pizza som vi åt. Mumsigt!
 
Nu är jag helt slut! Ska göra en macka och sedan lägga mig. I morgon väntar jobb mellan 7-15:30. Seeeeeeeeeeeeeeegt. -_- Men jag trivs på mitt jobb, det gör jag verkligen! Det kan verkligen göra hela ens dag när man får höra något i stil med: ååh är det DU som kommer, du som är så duktig och rar. Hihi, visserligen är de flesta dementa eller näst intill i alla fall, men det värmer mitt lilla hjärta. Och är det något som jag har lärt mig av det här jobbet hittills, så är det att familjen är det viktigaste man har. Och vännerna! I slutändan är det de som räknas, och inte saker. Det är så fruktansvärt sorgligt att komma hem till de människor som inte har nån kvar. Inga barn, inga föräldrar, inga släktingar, inga vänner. Det känns som att de bara väntar på sin tur för de är så ledsna över det..."/ Det får mig att tänka på hur glad jag är över att jag har min fina lilla Julia. Att vänta med att skaffa barn kan ju tyvärr resultera att det inga barn blir, inte alltid men i viss fall! Är så jäkla glad att jag stod på mig och minsann behöll embryot i magen vid 18 års ålder! :} Det bästa som hänt mig, helt klart! ♥
 
Näe, nu måste jag säga tack & hej!
Kramar från mig & Julia ♥
 
Trötter katt i morse!



♡ 1 juli 2012 ♡
Publicerat den

Jag har aldrig druckit så mycket tranbärsdricka som nu! Ett beroende under helgen, i alla fall om jag vill slippa smärta när jag kissar. Jag berättade för en 88-årig dam på jobbet att jag hade urinvägsinfektion, varpå hon frågade vad det innebar och hon hade minsann aldrig haft det. Avundsjuk! Verkar dock vara en sådan "sjukdom" som vissa har ofta, medan andra inte har det alls. Men i morgon finns recept att hämta på apoteket, och jag slipper känna mig beroende av den där vidriga tranbärsdrycken..!
 
Dagen har gått i ett känns det som! Morgonen bjöd på regn & regn, så vi tog oss en sovmorgon till nio. Medan David hämtade vår nygamla möbel { hans gamla } så passade jag på att duscha och baka en kladdkaka. Kladdkakan tillsammans med vispad grädde som mest liknade smör och jordgubbar blev söndasfika lite senare. Julia hjälpte självklart till att baka, och måttade upp kakao, mjöl och vaniljsocker. Eller vanillinsocker!
 
Med möbeln på plats och en känsla av "jag är hyfsat nöjd men än fattas det lite saker" så åkte jag till ICA och handlade lite potatis, tvättmedel, bröd osv. Tänk att bara några saker ska kosta långt över 100 kr! Skamligt! Lunchen bestod av potatis, schnitzel & champinjonsås, vilket även får bli min middag i morgon på jobbet då jag jobbar kväll. Medan jag åt trodde jag att jag skulle . Nä, men nästan. Jag höll på att somna på plats. Så jäkla trött blev jag! Förlåt för mitt klagande hela tiden men något stämmer inte. Jag måste kolla mitt blodvärde! Gick och la mig direkt efter maten och lät älsklingen ta hand om disken och köket, och sov gött i över 2 timmar. Sjukligt trött! Otäckt när det händer saker med en som inte ska hända.
 
Efter att jag { och Julia, hon somnade på golvet i sitt rum för hon ville inte somna bredvid mig } sovit så gick vi ut och cyklade trehjuling. Eller hon gjorde, jag sprang bredvid. Gungade lite, sparkade lite boll osv. Solen sken och det var riktigt skönt, men nu regnar det igen. Första juli och allt!
 
Just det! Ni måste ju få se en bild på den nya möbeln - och presenten jag fick av min fina älskling i går: