Lite trots piggar upp vardagen!
Publicerat den

Även om Julia är en enligt mig väldigt snäll och ordentligt liten tjej så kan jag inte sticka under stol med att även hon testar våra gränser då & då! ;} Jag har varit väldigt tålmodig och snäll måste jag erkänna, för jag är så rädd för att bli en "NEJ NEJ NEJ-mamma". Ordet "nej" biter ändå inte har jag förstått.
 
Det hon gör som ibland går en på nerverna är:
1. Äter inte ordentligt. Ställer sig upp på stolen, slår med besticken i bordet, spottar ut maten på golvet osv. Härom veckan höll hon på med någonting och råkade ramla ner på golvet, tillsammans med besticken. Lite gnäll blev det, men där var mitt tålamod borta så jag drog henne på plats igen, berättade att så går det om du inte sitter still! Då satt hon snällt stilla och åt upp resten av maten.. ;}
 
2. Krånglar vid tandborstningen. Det verkar alltid finns något som är bra mycket roligare än att borsta tänderna. Bada de små plastdjuren i handfatet till exempel, eller spola hur mycket vatten som helst så att hela handfatet blir fyllt. Och att slänga tandborsten i golvet.
 
Som tur är {peppar peppar} är hon inte skrikig eller bråkig på något annat sätt. När man skriver det såhär så låter det ju inte så farligt kanske, men efter ett par gånger blir man rätt less! I går fick jag i alla fall nog och sa till Julia att om hon inte borstade sina tänder noga fick hon minsann lägga sig själv i kväll, utan någon saga eller att jag sitter bredvid i sackosäcken. Det gick bra, sa hon, men hon förstod nog inte riktigt vad jag menade.
 
Jag gjorde i alla fall som jag sagt! Hon fick lägga sig i sin säng, jag städade i ordning hennes rum medan hon började förbereda sig för bokläsning..
"Du vet vad jag sa förut, Julia. Är du inte snäll och lyssnar på vad jag säger så vill inte jag läsa någon bok för dig."
"Jo, det vill du!"
 
Hon blev lite tvär, haha, och snart kom tårarna. Men jag gick ut ur rummet och hon fick sitta där i sängen. Jag sa att hon kunde läsa Pettson själv och sedan lägga sig när hon blev trött.
 
Jag passade på att bädda rent i vår säng medan hon tjöt på bäst hon ville, men det dröjde inte länge innan David gav upp och gick in till henne. Han kände igen sig sa han, att han inte heller ville ligga själv i ett mörkt rum när han var liten. Så han gick in och läste lite saga eller vad de nu gjorde.. Hihi, lite gulligt ändå!
 
Dock ville Julia så gärna att jag skulle sitta där inne bredvid henne så hon var inte nöjd. För att göra en lång historia kort så slutade det hela med att jag satt bredvid henne när hon skulle somna, och hon lovade dyrt & heligt att hon minsann ville lyssna och tänkte vara snäll.
 
Nu i morse var hon ängeln själv! :D Hoppas det håller i sig, annars tänker jag göra samma sak igen!
 
Ett exempel på en ypperlig förälder som verkligen inte ger upp... :PFrustration
Publicerat den

Hej hopp!
 
Tisdag i dag och Julia är på dagis! Från att ha ingenting alls att hitta på i dag så blev det visst full rulle. Både jobb & tandläkarbesök. Ska bli spännande att gå till tandläkaren, se hur mina gaddar ser ut. Hoppas att det ser bra ut och att det inte ligger nån skit och skaver mellan mina riktiga små stumpar och porslinet. Tänk att jag har fyra porslinständer... galet ju! Är ju "bara" 21 år.. Tänk om de åker ut när jag är gammal? Vad gör jag då?? 60 bast och utan framtänder! :l
 
Jobbet börjar inte förrän vid 12:00, och i och med tandläkartiden strax innan två så blir det inte en så lång arbetsdag. Desto mer spring.. Tänk om man kunde ha ett jobb som var i alla fall lite mer stillasittande. Det skulle passa mig ypperligt! ;} Men, alla jobb är bra jobb i tider som dessa.
 
Förresten så är det en grej som gör mig så jäkla arg! Vet ni vad det är? Försäkringskassan.. I och med våra låga inkomster så har vi fått bostadsbidrag under hela tiden som vi bott tillsammans, men när David lyckligtvis fick ett jobb för ett par veckor sedan så passade jag på att ringa försäkringskassan omedelbart för att tala om att vi inte längre behöver bidraget! Vi vill ju inte bli återbetalningsskyldiga.. Men! Sötnosarna berättade så fint att vi nog blir återbetalningsskyldiga i alla fall, eftersom vår totala årsinkomst blir så pass mycket högre än väntat. {De räknar alltid på den totala årsinkomsten.} David kommer ju hinna få typ 2 ½ lön innan det här året är slut.. Så suuuuuuuuuurt! Så mina vänner: använd er inte av bostadsbidrag, eller, om ni gör det, skaffa er inte högre inkomster innan året är slut!! Vi vet ännu inte vad vi blir skyldiga, utan det får vi reda på i vår. Det är ju helt galet egentligen! I september hade vi inte alls många ören, och hade verkligen inte klarat oss utan bidraget! David fick från a-kassan {eller vad det var} och jag hoppade in som timvikare någon gång i veckan. Blöh! Att man ska förlora på att skaffa sig ett jobb?
 
Med det sagt så tackar jag för mig.
Nu ska jag ta tag i tvätten!Nervös..
Publicerat den

På lördag ska jag och mamma in till Skövde för att skriva högskoleprov. Är så rädd! Har suttit och övat på tidigare test ett par dagar nu, men hjälp vad klurigt det är! Läsdelen på svenska verkar inte vara några problem {skönt eftersom jag har pratat svenska i hela mitt liv..} men däremot orden! Kan de inte använda lite vardagliga ord istället? Jag säger aldrig "seraf" eller "schablonmässigt". Matten ska vi inte tala om! Alla dessa x & y och abc, där lär jag inte kamma hem särskilt många poäng. Men det får gå som det går. Jag gör inte detta för att komma in på någon högskola {inte just nu i alla fall}, utan mest för att få ett kvitto på hur pantad jag egentligen är. -_- Även om det gärna skulle få förbli osagt!
 
Men ibland måste man utmana sig själv! Dessutom har jag redan betalat skiten, över 300 spänn! Crazy.
 
Väggtexten har förresten kommit! Snabb leverans, tog bara ett par timmar! :D David ska köpa ett par tavlor in till vardagsrummet också, sen är det klarrt! Kommer nog bli jättefint tror jag. Mamma och pappa var i Ullared förra helgen och köpte med sig lite smått & gott till oss. Fina kläder till Julia, underbara doftljus, en fågelbur som jag ska ställa en blomma i tänkte jag, samt lite annat som kan vara bra att ha. Perfekt att de åkte dit, så slapp vi trängseln! ;} Men jag skulle gärna åka dit ändå.. haha. Älskar att gå omkring och fynda! :D
 
När jag lämnade Julia på dagis i dag var det endast 1 stackars grad ute! Det blev underställ, fleecetröja, termobyxor & vinterjacka på för lilltösen. Då ska hon förhoppningsvis inte frysa. :}
 
Lovade David att städa hemmet idag. Tycker inte att det är särskilt stökigt, men vi har lite olika syn på vad som är stökigt & inte. Jag ser bara möjligheterna att det går fort att plocka undan om det ligger typ, 10 saker på golvet, medan han ser ett KAOS! Hihihi. Men det är lika bra att sätta igång, medan Julia ej är hemma. :}
 
Ha en fin dag allihopa!
 Väggtext
Publicerat den

Vi vill ju ha en väggtext över skänken i vardagsrummet. Ser sorgligt tomt ut på den vita väggen. Nu har jag precis varit kreativ och skapat en, enligt mig vacker, väggtext. Texten är tagen, men så vitt jag kunde se så fanns den tyvärr inte redan som färdig väggtext. Ska bli spännande att se hur den ser ut på plats! Men jag får nog be mannen i huset att sätta den på plats, jag är alldeles för slarvig för att lyckas med något sådant!
 
Saknar min lilla älskling. Nu är kompiskaninen på rymmen igen, så det blir att leta upp den innan det är dags för dagishämtning!
 
 Jag är för djup
Publicerat den

Att jag är ganska djup, det visste jag ju. Alltså i mina tankar... ;P Så ni inte får för er något annat nu, hahaha. Jag duschade nyss och får då syn på en stor myggliknande insekt som sitter på draperiet! Iiiih, tänker jag och försöker fundera ut hur jag ska få bort den. Kanske borde jag döda den? Slänga ner'n i avloppet?! Men vet ni vad jag sedan tänker..?
Vad ger mig rätten att döda den?
 
Så den förblir sittande på draperiet. För att sedan förflytta sig till "duschställningen", sedan till taket... Jag kan säga att jag hela tiden försökte ha koll på den så att den icke skulle landa i mitt hår. Den duschen gav inte mycket ro!
 
Där gick gränsen kände jag..29 månader
Publicerat den

I dag är en dag i trötthetens tecken. Känner mig inte särskilt sugen på någonting... vädret är grått men det verkar i alla fall inte blåsa så mycket. Sitter och funderar på om jag & Julia ska åka in till Skövde och köpa vantar till henne. Galonvantar :} Kan vara en fördel om man går på ett UTE-dagis, tydligen. ;}
 
Har även hunnit med att klicka hem ett underställ åt henne, i ull! Tänk så mycket det är att tänka på i klädväg nu när det närmar sig vinter. Dock har jag alltid haft en förkärlek till att klä henne varmt, så att hon inte ska behöva frysa! Men gränsen gick väl när hon fick använda overall när det var 9 grader "varmt" ute.. hah!
 
I dag är det den 22 oktober, vilket betyder att Julia blir hela 29 månader ung! Detta firade vi med pusskalas i morse, det var mysigt. Det är inte alltid hon är så positiv till att pussas, kanske bör jag tänka över min andedräkt!? Eftersom jag inte kände mig så sugen på att stiga upp innan kl 8 en ledig måndag så låg vi och drog oss i sängen samtidigt som Julia tittade på en massa Totte-avsnitt på youtube. Även Storasyster & Lillebror som jag kikade mycket på när jag var liten! :}
 
Gårdagen spenderade vi hos mina föräldrar som bjöd på mat! Tog även tillfället i akt att rengöra bilen invändigt, vilket veeeeeeeerkligen behövdes. Usch! Det är ju PINSAMT hur grusigt det blir efter ett tag! Tacka vetja att vi har ett skydd mot sätet där Julisen har sina fötter. Annars hade stolsryggen varit ett minne blott.. Vi krattade även i trädgården då de har 3 stora björkar som hade kastat av sig ett par löv.. Huruvida Julia hjälpte till kan man ju fråga sig, haha. Hon sprang omkring med en stor kratta i luften och vispade till oss då & då. Och hjälp vad hon pratar... Pratar och pratar.. Som jag brukar säga: hon är inte särskilt trotsig av sig, men allt prat gör en tillslut GALEN! Men jag är tacksam för att hon pratar.. det är jag verkligen! :} Och jag ska inte säga något.. jag har hört att jag var på pricken likadan själv... Jag får tillbaka det nu! ;} Men jag ska inte sticka under stol med att jag ibland försöker få någon slags bubbla runt mig så att man får lite lugn & ro.. Hihi.
 
Godingen ↓ Som alltid ska ha något i händerna. Helst småsaker, såsom hundar & kaniner. Hon har en miniplastkanin som inte är mer än 2-3 cm hög, den kallar vi för Kompiskaninen. Utan den klarar hon sig inte, haha. Och det är ju typiskt att den ska vara så liten eftersom den lätt kommer bort!
 
 
Hett tips: köp aldrig en beige vagn. Inte när de inte är bebisar i alla fall. S t ä n d i g t skitig. Tråkigt!
Nu behöver Julia kissa, så pottan it is!
Puss & kram
 
Psssst...! Jag har ett par väldigt roliga saker på gång framöver! Som kommer få lite fart på bloggen igen hoppas jag! :}Vår morgon
Publicerat den

Efter en liten tids ledighet var det dags för min lilla pingvin att gå till dagis idag. Jag vaknade av väckarklockan {läs: telefonen} kl 8.00, Julia sov vidare. Passade på att titta facebook, instagram osv innan jag väckte henne ett par minuter senare.
 
Jag: Dags att vakna Julia..
Julia: Ja! Och sätter sig upp direkt.
Jag: Ska vi gå upp nu? Och fixa din ryggsäck inför dagis.
Julia: Ja. Vi kan göra det om en liten stund. Vi kan göra det i morgon!? :D Vi kan sova en stund till. Tills solen går upp. Lägger sig ner, drar på sig täcket och blundar.
 
Haha, det är inte varje dag man har en morgontrött liten tjej! 
 
Jag och Julia bakade bullar för ett par dagar sedan! De blev riktigt mumsiga :}Nummer 13
Publicerat den

Min lilla stumpa är hos sin pappa en sväng i dag. Saknar henne! ♥ Hon var så mysig i natt & i går kväll, ville verkligen vara nära och kramas. Det gillar jag! Btw! AAAAAAAAAAAAAAAAH! Jag stör mig. Hur ska jag skriva egentligen? I dag eller idag? Ska det sitta ihop eller ej? Jag gör olika varje gång känner jag. Usch, hatar att skriva fel. Särskrivningar eller för många konsonanter i ett ord kan verkligen förstöra min dag. Då har jag inte många andra problem... Men jag fattar inte varför folk inte L-Ä-R sig!? Nu har jag dock mer förståelse, fast inte för konsonanthanteringen!! Bara för särskrivningen..
 
Nåväl..

Strax ska jag åka in till Skövde med David. Är så himla sugen på Mangos så jag tror jag spricker snart! Hoppas innerligt att de inte endast serverar dagens lunch utan att man kan välja mellan allt i menyerna... Synd att det ska vara så förbaskat dyrt bara! Men det är inte mycket som slår en Black & White..
 
Ha en fin dag!
Puss
 
 
 Städat hemmet
Publicerat den

Fredag innebar för mig en ledig dag! Även Julia har varit hemma.
Eftersom jag inte gjorde ett jota igår fick det bli en städdag i dag! Bildbevis ↓
 
 
 
 
 
 
Lite kalt här & där, men bland annat en väggtext över bänken i vardagsrummet ska upp. Vad det är för text vet jag inte riktigt än, men det får vi klura på! :}
 Tycker ni att tjejer = rosa och killar = blå ?
Publicerat den

Torsdag
 
För det första måste jag ju berätta för er att min kära sambo har fått ett nytt jobb! Känslan är helt obeskrivlig och jag vet inte om han eller jag är mest glad. ;} Nackdelen är ju att han är borta större delen av dagarna.. I dag till exempel, så kommer vi inte att ses förrän vid 22 i kväll! {Beror på att jag jobbar till 21:30} Men det är ändå HELT fantastiskt att någon av oss kommer ha en ordentlig lön! Så man slipper oroa sig varje månad..
 
Lämnade nyss Julia på dagis iförd termobyxor & vinterjacka. -2 grader visade iPhonen i morse, jäklar vad kallt! Kylan/vintern kom fort även den. Det är första dagen den här veckan som Julia är på dagis då hon varit väldigt hostig & snorig. Men i dag mår hon bättre och har inte så mycket till val än att vara på dagis då både jag & David jobbar. Men hon fann sig snabbt till rätta när hon hittade alla plastdjur hon brukar leka med. :}
 
Nästa vecka händer det spännande grejer kan jag säga er! :} Längtar som en tok! Och då menar jag inte till min tandläkartid på tisdag.. Fast jag ser faktiskt fram emot den också då jag kan meddela dem att mina tänder sitter löst. Det är ett jäkla skit med porslinständer egentligen, jag är ständigt orolig & på min vakt för att inte tappa dem.. Jag ska också träffa en fin vän någon dag i nästa vecka! ♥
 
Vet ni förresten vad jag hörde på Lilla aktuellt häromdagen? Att juice är sämre för tänderna än läsk! ;O På grund av pH-värdet tydligen. Där ser man! Det hade jag verkligen ingen aning om. Jag som i princip har hällt i mig min favoritjuice den senaste tiden. God morgon Blodapelsin. Muuuuuuuuuums!
 
För ett par dagar sedan köpte vi en ny matta till Julias rum, en stor rosa! Jag kan inte hjälpa att jag verkligen älskar rosa till små tjejer.. Hade jag haft en kille kan ni ge er på att allt hade varit blått & grönt! ;} Tycker att det är så himla sött! Sen är det inte fel att särskilt på små bebisar klä dem i kläder som verkligen visar om de är tjejer eller killar. Jag har flera gånger sagt fel och gjort bort mig när små tjejbebisar har svart & brunt på sig.. Det blir så pinsamt! Med det sagt måste jag även tillägga att jag inte har något emot de som väljer att klä sina barn i alla sorters färger. Färg som färg liksom! :} {Julia har faktiskt blåa byxor på sig just nu...} Men jag hade inte klätt henne i en blå body med en bil på när hon var bebis. Fast samtidigt.. hade bodyn varit blå med typ en blomma på, då hade jag tyckt att det kändes mer tjejigt! Sen beror det på vad för sorts blå det är.. Haha fan vad jag krånglade till det nu! :P Vad tycker ni om barn och färger på deras kläder?
 
I går gjorde jag förresten en supergod fiskgryta, recept från mamma! Det måste jag ju dela med mig av!

Ett paket fisk {torsk eller sej, jag valde sej för den var billigare}
200-400 g smör
Purjolök
Tomat
1 fiskbuljongtärning
Vatten
Salt & peppar
Citron
 
Smält smör i en gryta, en rejäl klick. Typ 200 gram! Lägg i den djupfrysta fisken. Skiva purjölök & tomat efter smak och lägg det i grytan. I med fiskbuljongtärningen och ett par dl vatten. {Så mycket som du tycker blir bra. Jag tog 5 dl igår men det blev VÄLDIGT mycket sås då.} Ta sedan saften från en citron och häll i grytan.Salta & peppra och låt småkoka till fisken är färdig!
Servera med potatis!
 
Det gick hem både hos mig och Julia. Hon hällde i sig smörsåsen efteråt, haha.
Sedan höstpysslade vi:
 
 
Vi hade plockat löven och kastanjerna innan vi lagade mat, och medan jag lagade maten hade Julia roat sig med att dela på alla kastanjelöv. Det var absolut ingen fara, för det syns ju inte ändå, men när jag såg alla löven på golvet så suckade jag och sa något i stil med:
"Nämen Juuulia... varför gjorde du sådär!?"
 
Inte alls arg utan mer "besviken", och ni skulle ha sett hur hon reagerade! Hon stod lutad mot soffbordet och tittade på mig och löven, och började snyfta något så in i den! Allt fler tårar kom och hon gick sakta fram till mig och satte sig i mitt knä. Hon var otröstlig! Grät och grät och la armarna runt mig. Skämdes hon tro? Jag berättade för henne att det inte gjorde någonting, men att man ändå inte får förstöra på det sättet. Stackars min lilla tjej! Jag fick börja sjunga för henne för att hon skulle lugna ner sig till slut. Snacka om dåligt samvete, hihi.
 
Näe, nu måste jag få i mig något ätbart!
Kram på er!
 Jäkla skit
Publicerat den

Usch!
 
I går när jag skulle ta mig en varm & välbehövlig dusch så stukar jag till nacken! Vet egentligen inte riktigt hur det hela gick till, utan kände bara att det knäckte till när jag höll på att skölja ur håret. Tungt hår? Natten var förjävlig, och jag somnade på mage med näsan åt höger. När jag vaknade till några timmar senare och behövde byta ställning så satt jag fast. Fy tusan! Paniik! Och töntig som jag är så tror jag alltid att allt varar för evigt. Jahapp, nu får jag känna såhär resten av livet..!

David var i alla fall snäll och masserade mig med en varm gammal drickaflaska. Julia hjälpte till också, hihi. "Har du ont i nacken, mamma?" Min söta tös! I morse matade hon mig med "hackåsst" (frukost) också, allt för att hjälpa sin gamla moder.
 
Nog om min nacke! Ont gör det och handikappad är jag, men i morgon ska jag jobba 11 timmar så det finns ingen tid för klagan här inte. Ni missar väl inte Solsidan ikväll förresten? Som jag har längtat. :}Tankar
Publicerat den

Hej!
 
Torsdag i dag, och tydligen även kanelbullens dag! Mums! Själv har jag fullt sjå med att trycka i mig clementiner. De är ju så UNDERBART goda i dessa tider. Synd att de inte finns året om... fast å andra sidan kanske man inte skulle uppskatta dem lika mycket?
 
Snart ska jag sticka i väg till jobbet. Jobb mellan kl 12-15 i dag, haha det är inga långa dagar direkt! Men det passar mig perfekt med Julias dagistider och allt sånt. I går jobbade jag 2 timmar, och även i förrgår. Knappt 200 kr på 2 timmar... Men många bäckar små!
 
David & jag har precis tittar klart på serien om Lasermannen. Jävlar vad sur jag var hela tiden! Vilken polis! Polisen på 90-talet måste ju ha varit precis kass!? De gjorde absolut ingenting... var så ointresserade, fega och slappa! Hoppas verkligen att polisen i dag är bättre!
 
Snackade precis med David om han kom ihåg när han och hans förra tjej blev tillsammans, men icke. Sedan började jag snacka om oskuld osv, och där dog nog hans intresse... -_- Men ska jag vara helt ärlig så minns jag inte vilket datum jag förlorade oskulden. Månad och år minns jag, men icke mer. Blöh.. Kul konversation...
 
PussFjorton
Publicerat den

14 månader med min älskling idag! ♥
Känns som att det var igår vi träffades.. typ! Men tiden går fort när man har roligt. Nu har vi snart bott här i lägenheten ett helt år. Den känns ju betyyyydligt mysigare nu än när vi flyttade in. Och till min stora förtjusning så ska vi i år ha en livs levande julgran, och inget plasttrams! ♥ Hoppas bara att barn & katt kan låta bli den! ;}
 
Dagen har bestått av en lång arbetsdag, hela 2 timmar! Alldeles lagom, hihi. ;} Detsamma gäller i morgon. Hinner inte mer än att åka dit innan jag är hemma igen. Efter det i alla fall så kom Frida & Lowa hit och lekte lite. Vi åt glass med kola- och chokladsås, och när min mamma senare kom förbi med lite saker till Julia från Danmark så blev det full rulle! Jädrar vad det busades! Så härligt att se Julia LEKA med någon annan. Inte bara bredvidlekar hela tiden. Och hur de pratar med varandra. ♥ Är ju så jäkla sött. Fast Julia var så exalterad att hon mest skrek fram orden, hah! Lowa är strået lugnare än Julia, och det skiljer nästan exakt 1 år mellan dem. Vi får väl se om Julis lyckas lugna ner sig ett par hg på ett år, eller om hon fortsätter att vara sitt busiga jag!
 
Happ happ.. är riktigt trött nu. Har precis avnjutit ett stort glas juice, blodapelsin! Min favorit. Ska snart dyka ner framför tv:n för att se klart första delen av Lasermannen.
 
Love
Melinda