Skinande rent!
Publicerat den

 
Vardagsrum - check!
Sovrum - check!
 
Hehe, om ni undrar varför taklampan hänger som den gör så är det för att David alltid hänger upp den med en fiskelina i en krok då vi tittar på film genom projektorn. Sen glöms det alltid av att ta ner den.. och jag är för kort för att nå! ;p
 
Såhär såg vardagsrummet ut i januari förra året. Galet vad det förändras! Men skönt att man sätter sin egen stil på det, även om jag själv hade föredragit allting i en vit & lantlig stil. Med ett gammalt trägolv! En vacker dag!
 
 Tänkvärda ord
Publicerat den

Dalai Lama lär ha fått frågan vid något tillfälle om vad som förvånar honom mest. Så här löd hans, som alltid, kloka och tänkvärda svar:Smärtsamt
Publicerat den

 
 
Det känns som att jag har varit gravid hur länge som helst! Det där snacket om att den andra graviditeten "flyger förbi" stämmer inte för fem öre. Jag kan nästan minnas varenda dag, trots att jag inte mått dåligt. Långdragen är bara förnamnet! Skulle jag någon gång i framtiden bli gravid igen, då ska jag banne mig inte göra något graviditetstest förrän tidigast 2 månader efter försenad mens! Idag och även igår, så har jag haft fruktansvärt ont i magen. Vid revbenen, ungefär, precis under brösten. Jag kan knappt lägga mig ner, och särskilt inte ligga på sidan. Att resa sig upp gör djävulskt ont! Hoppas att det är på gång! ♥ {Men det gör alltså inte ont på det sättet att bebisen trycker på, utan mer som att något är i kläm eller har fått sig en rejäl känga!} För en stund sedan nös jag, haha. Det var det värsta på länge. Helvete vad det gjorde ont. Jag svor till och med av smärtan! Det är ju så att man blir nervös inför förlossningen bara på grund av detta.. Hur ska jag kunna "andas mig genom" värkarna när jag inte kan ta ett djupt andetag?
 
Har försökt att inte svanka så mycket under den här tiden för ryggens skull, men med en mage på 10-12 kg så är det svårt att hålla ryggen rak. ;} Som ni kan se på bilden.. Alla bristningar är för övrigt från förra graviditeten, har endast fått 1-2 nya och de är mitt på magen och syns inte på bild. 5 dagar kvar!
 
Jag tror att jag ska städa lite. Känns som att bebisen håller sig inne i magen tills det är rent & snyggt här hemma. Jag våttorkade golven bara för några dagar sedan, men det har blivit en stor kladdig fläck mitt på golvet i vardagsrummet? Hmm..
 
I eftermiddag ska jag till barnmorskan igen. Mäta och kolla lite värden. Hoppas att det är det sista besöket! ♥
 Magen i vecka 39 ♥
Publicerat den

 
Fick en liten idé om att ta en bild på magen med någonting annat än telefonen. Alltid roligt att ha i efterhand. Ser ni vad den har sjunkit? Hur den praktiskt taget hänger! I morse kände jag för första gången hur det rörde sig innanför trosorna, haha! Aldrig känt av rörelser så himla långt ner innan. :} De senaste dagarna har det tryckt neråt och det har känts av både i bäcken och i slutet av ryggen. En stramande känsla, skulle jag nog beskriva det som.
 
Dagen till ära så är det 10 dagar kvar till föreställning. Mycket möjligt att någonting händer snart. Haha, känns dock som att jag varit gravid i en evighet, och eftersom jag skriver så mycket om det överallt så får jag känslan av att folk tror att jag redan gått över tiden. Eftersom jag längtar så! Vet att det var likadant med Julia. Någon frågade mig en vecka innan beräknat hur pass mycket jag hade gått över? "Eeh, jag har inte gått över.."
 
De där fina bristningarna kan ni väl försöka att förbise..? Varför ska just jag drabbas av århundradets värsta bristningar, när ingen annan i släkten verkar ha lidit av det? Inte för att jag lider.. men nog ser det tråkigare ut MED än utan.. Känns för övrigt som att kroppen har svullnat upp och blivit några mm större runt om. Förutom brösten, de har minskat i storlek. Men de är fyllda och gör riktigt ont! :D {Som ni säkert förstår så ser jag minsta lilla smärta just nu som något väldigt positivt!}Nya pjux
Publicerat den


 
 
Julias mormor & morfar har varit snälla och köpa nya skor till henne. Perfekt att ha nu på vårkanten, och även i höst eftersom det är storlek 27! Riktigt snygga tycker jag. :} Haha, men vet ni vad Julia sa när hon fick dem?
"Men jag har ju redan skor. Jag har redan skor, tack."
Och hon var inte alls sugen på att få ytterligare ett par..Den finaste stunden
Publicerat den

Tiden då min lilla älskling kom till världen, 19:17. 
 

I morse var det tur att jag hade ställt klockan, för vi vaknade av att den tjöt kl 07:45! Julia klagade på magont och åt inte särskilt mycket frukost, men lite te och smörgås slank allt ner. Vår frukost som vi äter varje morgon: te & mjuk smörgås med marmelad & ost. Så smaskigt! Hur nyttigt det är kan man ju däremot fråga sig. ;} Hon borstade tänderna utan problem, men problemen uppstod då vi skulle ta på oss ytterkläderna. Hon ville inte ha på sig någonting för allt var så fult. Detta ledde till att hon låg på golvet och ålade sig och försökte springa iväg. Röt till ordentligt på henne att skärpa sig då vi skulle vara på dagis om ca 5 min, men då blev hon bara helt förstörd och tänkte på det hela vägen till dagis. Frågade om jag var arg och varför. Förklarade då för henne att det är så onödigt att hålla på att krångla med sådana måsten, men att jag inte var arg utan bara blev trött på det. Hon var även lite ledsen för att jag inte burit ner henne för trapporna. Jag har nämligen börjat få så ont i magen om jag bär för mycket, vilket känns lite onödigt. Sa att jag kunde bära henne sen när bebisen var ute, men det ville hon absolut inte. Haha, vad galet det är egentligen. Att man kan ha sådana diskussioner med någon som en gång kommit ut ur ens mage. ;O Att man kan bli arg på dem!?
 

Lämningen gick i alla fall bra, och på vägen hem kände jag att det tryckte på ordentligt neråt. Andades då med djupa andetag och då försvann det onda. :} Dock börjar jag alltid må så illa när jag andas in så mycket luft, haha. Andas, spy, andas & spy {typ}!  2013-04-23
Publicerat den

Även om jag borde sova och passa på att vila mig ordentligt så kom jag härom dagen på att jag inte alls behöver lägga mig vid 21 varje kväll. Hur underbart är det inte att sitta i lugn & ro vid datorn i någon timme istället? :} Så här sitter jag, men hela huvudet fullt av idéer till en ny bloggdesign. Haha, äntligen! Som jag skrev i ett tidigare inlägg så tycker jag att det är så trist att blogga om designen är tråkig.. Men snart ska alltså en ny på plats! Jag tänker dock vänta tills hela familjen är samlad, med andra ord tills bebisen är ute! Lite bilder på den & Julia slår aldrig fel! Vill ha det personligt. ♥ Som ni ser har jag redan hittat en annan bakgrund, men jag får se om jag behåller den eller om jag byter igen. Vad tycker ni om den? Jobbig?
 
Har varit så galet nära flera gånger att under tiden använda mig av en gratisdesign. Men något stoppar mig. Jag kan bara inte med! Varför låna någon annans koder när jag kan själv? Och hur kul är det att ha en massa länkar till andra bloggar? Näe.. även om det går trögt så ska jag banne mig sno ihop en på egen hand!
 
Just nu ligger bebisen och sparkar inne i magen. Mitt stackars skinn spricker snart tror jag! Är alldeles glansig, och under detta glans kan jag urskilja små fossingar, hihi! Enligt barnmorskan ligger bebisen med ryggen på min högra sida - alltså är benen till vänster! {Om den inte har ändrat ställning sedan i förmiddags.}
 
När min kära fästman kom hem från jobbet idag så sanerade vi vårt sovrum! Känns så jäkla fräscht nu när vi snart blir 5 (!) som ska sova där inne. Vi lyfte ur sängarna ur sängramen och dammsög samt torkade golvet där. Vi tvättade även av hela sängen med JIF, det enligt mig absolut bästa skurmedlet som man kan använda. Tar bort allt! Även byrån fick flytta på sig så att vi kunde dammsuga där bakom, och vädrat har jag gjort hela dagen. Nu kan det inte bli så mycket renare. Glömde jag nämna att jag även dammade av hyllan ovanför sängen? Jag förstår inte hur det kan bildas centimetertjocka lager med damm där upp så fort!
 
När jag höll på som bäst här hemma förut med matlagning, dammsugning, golvmoppning osv så gick jag och tänkte på att förlossningen kanske kan starta om man håller på för mycket! Tänk om det skulle starta nu inatt? Jag har ju alltid tyckt att den 24 april låter som ett så fint datum, haha. Men just nu känner jag ingenting.. Så jag får nog snällt vänta tiden ut trots allt. ;}
 
Nu lockar sängen även för en arbetslös själ som inte behöver iväg till något jobb..
Natti natti!Sammanfattning av graviditeten
Publicerat den

Såhär långt!
 
Nu har jag kommit in i graviditetens absolut sista tid, äntligen! Vi har längtat & väntat så himla länge nu känns det som. Ända sedan den 28 augusti för att vara mer exakt.. Julia & David var de absolut första som fick veta, så ni kan ju tänka er vilken evighet det här måste ha känts som för Julisen! Jag tänkte i vilket fall som helst skriva en sammanfattning av den här graviditeten, för idag är jag i graviditetsvecka 39 {38 +1} och det kan ju faktiskt hända när som helst.
 
Det första tecknet på att något stod annorlunda till med min kropp var ömma bröstvårtor och ett svagt illamående på mornarna. Detta hade jag redan i slutet av augusti/början av september. Faktiskt så höll det där svaga illamåendet i sig hela september, men under helt andra former än vad jag upplevde med Julia. Jag spydde aldrig av det, och tog jag en Postafen när jag gick och la mig så kände jag ingenting när jag vaknade.
 
Under oktober kände jag mig vidrig! Håret på framför allt benen växte så det knakade, och det kändes varje dag som att jag klenat in ett smörpaket i håret. Ofräsh är väl bara förnamnet! Mådde lite illa även den här månaden, men bara när jag inte ätit på en stund. När november kom avtog dock illamåendet, men istället kände jag av mitt låga blodtryck {98/58} och spydde en gång på grund av det. Självklart när jag var på jobbet... Något riktigt positivt under november var dock att jag började känna små, små rörelser samt att vi var på ultraljud! En fantastisk upplevelse som verkligen är värd att upplevas! Man kan kanske tycka att första gången {alltså som förstföderska} ska vara så himla speciell, men jag kan nästa tycka att det är mer speciellt {eller i alla fall lika speciellt!} att uppleva det en andra gång. Så har i alla fall jag tänkt den här graviditeten: tänk att man får vara med om det här underbara EN GÅNG TILL! :D Så fantastiskt och jag känner mig väldigt lyckligt lottad. ♥
 
I december kom rörelserna igång ordentligt och på juldagen kunde David för första gången känna även han. Första januari kunde jag se rörelserna utanpå, och under den här perioden mådde jag fantastiskt bra! Absolut ingenting att klaga på. Anledningen till att jag vet datumen är att jag skrivit ner i min gravidapp varje gång det har hänt något, haha. De dagar jag inte har skrivit något har alltså ingenting speciellt hänt. Perfekt! :} Dock kände jag i januari/februari att bebisen började bli stor då det började trycka väldigt mycket upptill. Det där svidet i övre delen av magen som jag skrivit om förut började komma. Det enda egentligen som varit lite jobbigt under den här graviditeten. Men i och för sig. Jag har under tiden också haft maginfluensa två gånger samt en rejäl förkylning. Det trodde jag faktiskt inte, eftersom jag var frisk hela tiden med Julia. Inte ens en snorig näsa! Men jag antar att man inte har samma immunförsvar när man har ett barn på dagis. ;}
 
I slutet av februari tyckte jag att bebisen var väldigt lugn. Kanske lite för lugn? Jag kände små buffar varje dag, men inga ordentliga rörelser och kullerbyttor som det hela tiden pratas så mycket om. Jag ringde in till förlossningen och förklarade läget, och turligt nog fick jag komma in samma dag så att de kunde undersökas saken. {Självklart blev det ett väldigt liv på bebisen så fort jag slagit numret till förlossningen.. haha, så typiskt!} Det jag oroade mig för var att bebisen kanske låg konstigt och därmed inte kunde röra sig ordentligt. Allt såg dock bra ut och det enda de kunde säga var att bebisar har olika personligheter. Bara för att Julia gjorde akrobatiska konster i magen hela tiden så behöver inte den här bebisen göra det. Med de orden åkte jag hem igen, och sedan dess har bebisen sparkat & haft sig konstant. Antagligen för att visa att han eller hon minsann inte alls är någon lugn bebis som vi trodde! ;}  Men jag är glad att jag fick komma in och kolla - jag fick ju även se bebisen igen med ultraljud! ♥ En liten tumsugande krabat, hihi.
 
Jag har hela tiden känt mig väldigt smidig vilket är väldigt skönt. Om det beror på att bebisen ligger bra i magen eller att jag helt enkelt hållit igång och inte varit sängliggandes hela tiden, det vet jag inte. Men skönt är det! Jag har ökat i vikt med ca 12 kg nu, och jag hoppas att jag kan stanna där tiden ut. Många tror att jag kommer föda innan beräknat, varför vet jag inte. Men den får gärna komma ett par dagar innan, eller på beräknat! :}
 
Nu de sista veckorna har jag varit lite andfådd till och från, till exempel när jag legat på rygg i sängen och haft huvudet för lågt. Såklart känner man sig också väldigt tung när man ska upp för trappor eller resa sig från golvet. Även balansen känns en aning rubbad, haha!
 
I vecka 37 tyckte barnmorskan sig känna att bebisen var fixerad, men igår {vecka 38} ringde hon och frågade om jag ville komma ner så att hon fick känna ytterligare en gång. Även en annan barnmorska fick känna & klämma lite, och de var tillsammans överens om att bebisen absolut ligger med huvudet neråt. Skönt! :} Dock hade jag verkligen känslan av att bebisen var fixerad, då jag känner mig smidig och inte alls blir andfådd längre.
 
Jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar av den här graviditeten egentligen. Jag vill inte påstå att jag var rädd eller nervös för att behöva uppleva samma hemska illamående även den här gången, men det kanske är min lugna inställning som gjort att graviditeten flutit på bra? :} Man tar det som det kommer, helt enkelt!
 
Vissa dagar har jag haft riktiga "skitdagar" då man legat på soffan och inte haft energi eller ork till någonting. Som tur var har David funnits vid min sida och tagit hand om Julia dessa dagar. Inte för att det har varit så ofta, men jag vet att det var några dagar under hösten som de fick åka iväg och göra något själva. Besöka en bondgård bland annat, vilket Julia än idag kommer ihåg och vill uppleva igen! Underbart, då behöver inte jag ha något dåligt samvete för att jag inte orkade/kunde följa med. :}
 
Jag har inte någon som helst aning om vad det är som ligger och rör sig där inne i magen, men första känslan var som jag nämnt tidigare - en pojke! Vi får se om den känslan stämmer, eller om det är en liten flicka som jag de senaste veckorna nu har börjat tro. Jag både älskar & hatar känslan av att inte veta! Men det är faktiskt värt det. Jag vill ha den där överraskningen sen inne på förlossningen! :} Julia 35 månader ♥
Publicerat den

God kväll :}
 
Trots att jag inte uppdaterar så ofta så är ni över 40 pers om dagen som kikar in. Kommentera gärna! Mycket roligare att skriva om man får lite respons. :} Men jag vet att det är jobbigt.. jag är själv kass på att kommentera! I alla fall.. Idag har jag och min lilla goding {eller godingar om man ska räkna med bebisen i magen också} bara varit hemma hela dagen. Inte ens varit ute och fått oss lite frisk luft! :O Skandal! Men det har regnat... och inte sett sådär jättebehagligt ut.. Vi har roat oss bäst det går med garderobsrensning i Julias rum, rengöring av köket, badat badkar, målat, tittat på tv och ätit mat. Julias garderob ser så fin ut nu! En hel IKEA-kasse åker upp på vinden, och en stor påse har jag skänkt till Myrorna. Kan inte med att sälja det eftersom mycket ser urtvättat ut, det är små fläckar här & var osv.. Bättre att skänka till välgörande ändamål! :} Finns inget skönare än att rensa och bli av med gamla saker. Skulle kunna bo helt kalt tror jag, älskar när saker försvinner. {Ibland brukar jag tänka att det är skönt att människor dör eftersom det blir mer plats för andra.. men det låter ju bara sjukt så glöm att ni läste det!!}
 
Min kära barnmorska ringde mig förut och berättade att hon tänkt på mig under hela gårdagen. Och då var det ändå söndag, behövde hon tillägga. Saken var att hon inte var så säker på om bebisen verkligen var fixerad.. Hon frågade om jag kunde komma ner dit i morgon så att hon fick känna en gång till, så nu har jag att göra i morgon förmiddag. Men jag tror faktiskt att den är fixerad. Tycker mig se små fötter sparka uppåt, och bara det att jag blivit så smidig och inte alls så andfådd längre får mig att tro det ännu mer. Men man vet aldrig. Och skulle den inte vara fixerad så är det ju inte hela världen, än har den tid att röra på sig. :} Hela 13 dagar kvar till beräknad födelse idag!
 
Idag är även dagen då det är en månad kvar till Julias födelsedag. Hennes tredje sådan! Vi vet vad vi ska köpa, så det gäller bara att vi köper det innan den stora dagen! Och bild till tidningen måste tas! Tyvärr är hon inget jättefan av att ställa upp på bild, men jag ska försöka ta någon söt bild. Så kul att ha sparat. Det är ju otroligt vad de förändras från år till år.
 
Här är lillan i morse när vi låg i sängen och kikade på barnprogram. Hennes hår ser kanske inte mycket ut för världen {menar att det ser lite slarvigt ut, men å andra sidan är hon nyvaken, haha!}, men hon klippte sig faktiskt i förra veckan och vi satsar på att spara ut luggen! Annars ser hon ut som en liten Gustav Vasa, hihi.


Och ett litet minne av att jag faktiskt fortfarande kan bära mina ringar trots att jag gått 38 fulla veckor! Det trodde jag aldrig, faktiskt! Jag var ju så galet svullen med Julia att ringarna antagligen flugit av mig för flera veckor sedan om det varit likadant den här gången!
 
Igår var Davids mamma här och vi var på Hem & Hobby hela familjen. Anledningen var att vi skulle välja ut lite tyger eftersom hon är så snäll och syr påslakan & örngott till barnvagnen! Vi hittade några supersöta barntyger, så det blir säkert jättefint! :} Dock var det Julia som fick allra mest saker, haha. En supersöt kudde med en mus på, kritor & ett ritblock samt såpbubblor!
 
Nu fick magen en väldigt rolig form! Dags att inta soffläge! Ciao :}En regnig torsdag
Publicerat den

Nu har jag kommit in i den där perioden då det inte är särskilt roligt att blogga pga. designen! Den är så tråkig.. men ändå har jag ingen ro & ingen tid till att sätta mig och pilla med det. Känns som att hela blogg.se har förändrats och att det blivit så krångligt att koda.. Det kanske det inte har? Men bara det att utseendet är annorlunda gör att jag drar mig för att fixa i ordning designen. Men sen när bebisen är ute, då måste jag faktiskt ändra den. Sätta mig en stund i photoshop och få till en liten header med lilla familjen. :}
 
På tal om något annat så är jag nu en flitig "traderaspanare". Har kikat på flera auktioner eftersom jag är i behov av ett regnställ till Julia. Kikade på det som hänger på dagis och det är i storlek 86/92! Jag skulle tro att det går henne till knäna ungefär! Haha. Näe, 110 är det som gäller nu. Vågar mig inte på att köpa mindre eftersom det gärna får fungera i höst också! :} Även ett par gummistövlar, utan foder, behövs. Men det tänkte jag inte köpa begagnat, alltid bäst att prova skor innan man köper några.
 
Senare idag kommer finaste Hannah hit! Tillsammans med sin underbara hund. Det kommer nog Julia tycka om! :} Frågan är vad Sessan kommer att tycka om det, hehe. Men hon har ju sitt trygga ställe på skåpet i badrummet, så där ska hon väl kunna vara ifred om hon så önskar. ;} Men vem vet? Hon kanske tycker att det blir roligt med en kompis? Det trodde Julia i alla fall!
 
 

På väg till dagis häromdagen! I nya, fina vårkläder! Byxor + jacka från Kappahl. Tillsammans gick de på 350 :-
 


Och se så mysig barnvagnen är. Mycket färglös än så länge, men vi ska köpa en liten leksak att hänga på sufletten och sen när man vet kön så kommer det antagligen tillkomma lite fler färger! :} Vagnen kommer vi för övrigt inte att ta hem förrän bebisen är här, då den står i tryggt förvar hos Davids mamma. Vågar inte ta hit den då Sessan med all säkerhet lär klösa på den.. Kattkräk! Har fortfarande inte förlåtit henne för att hon klöste sönder Julias vagn {handtaget} det första hon gjorde.. Och hon har redan klöst på amningskudden! Varför har man katt? Va? Kan någon svara? ;P Missan är ju underbar eftersom hon höll sig på avstånd hela tiden, men Sessan!? Hon är ju på ALLT! :@
 
Nu ska jag städa så att Hannah inte får en chock när hon kliver in genom dörren! ;}

 MVC-besök i vecka 37
Publicerat den

Ytterligare ett besök hos barnmorskan är gjort och då var även en barnmorskestudent med. Hon var så trevlig och snäll så det var inga problem! Det vanliga gjordes, urinprov, stick i fingret, lyssna på hjärtat samt att barnmorskan kände efter hur bebisen låg. Jag sa åt henne att inte trycka så hårt som sist, då jag i princip får blåmärken och har ont i veckor (!) efteråt, men hon sa att hon var tvungen till det för att kunna känna ordentligt. Så ja - det gjorde ganska ont igår också, och jag har lite ont idag.. Men det gick att överleva! Det som var läskigt var att när hon tryckte på magen, då trycktes någon av bebisens kroppsdelar ut på en annan del av magen. Hihi, det börjar bli trångt där inne nu! ;} Och tryckte hon högt upp på magen så trycktes barnet neråt vilket kändes en smula. "Vi kanske skulle ta och starta förlossningen här & nu?" var en av kommentarerna. Men riktigt så roligt blev det inte, haha.
 
Det var även dags att prata om hur jag upplevt graviditeten, och jag hade bara positiva besked att komma med! Mått som en gud, med undantag för vissa dagar då energin varit som bortblåst. Dessutom mådde jag lite illa vissa mornar mellan vecka 10-15, men det ska väl märkas att man väntar barn!? :} Men jag har varit skonad från allt vad foglossning, ryggont & magont heter! Tack! ♥ Kan det bero på att jag är så oerhört ung? ;} Haha, nejdå. Jösses, jag är ju redan 22!
 
Berättade även att jag är lite nervös inför förlossningen till skillnad från förra gången. Kommer det gå snabbt? Kommer man hinna in? Ska jag vänta längre hemma den här gången? Som svar fick jag att förlossningen nog kan gå riktigt fort den här gången.. :l {Pga. att jag är ung och som hon beskrev det: mjuk i min kropp, och att det inte var så länge sedan jag födde barn sist!} Så barnmorskan började förbereda mig på hur jag ska göra om jag föder ensam hemma. HAHA! Oj, riktigt så långt hade inte jag tänkt.. Det viktiga var att hålla barnet varmt, så filtar, filtar & åter filtar skulle då vara viktigt! Och avnavlingen behövde jag inte bry mig om.. ;} Meneeeeee... jag ber till Gud att jag hinner in ordentligt till förlossningen. Vilket jag tror! Tog det 19 timmar sist ska det väl inte ta 30 minuter nu? Hehe. Hennes ord om snabba förlossningar lugnade mig nästan lite.. eftersom det lät så oerhört osannolikt! Men vi får väl se hur det blir. :} Sedan fick jag lite papper att fylla i och att läsa igenom. "Och här finns lite information till de som blir deppiga blabla..". Det lät så roligt när hon sa det. Som att "ja det finns ju de som blir deppiga otroligt nog, när de fått en bebis!". Inte för att jag tror att hon menade det på det sättet, men det lät lite så. Det tyckte jag var roligt i alla fall, hehe. Hoppas nu att inte jag blir deprimerad! :O
 
Mycket babbel, här är mina värden i vecka 37+1:
Urinprov: bra
Blodvärde: 119
Blodtryck: 100/60
Sf-mått: 36 cm
Bebisens hjärtljud: ca 150 BPM {vi lyssnade direkt efter att barnmorskan hade känt efter hur bebisen låg, så först var hjärtljuden uppe i 160, men sedan sjönk det efter en stund.}
Vikt: + 11 kg
Bebisens läge: Fixerad! :D {Nu känns det nära på riktigt!}
 
 
Snygg bild, haha, men bättre än inget :}Jag tävlar om den nya bärselen Babybjörn One!
Publicerat den

 
Jag tävlar om bärselen Babybjörn One hos Matilda, tävla här du med!Välkommen vecka 38 ♥
Publicerat den

Hej vänner! :}
 
Började ta tag i det här med föräldrapenningen idag.. något sent kanske vilket jag kom på nu! Usch, tycker inte alls om att fylla i blanketter. Så mycket & krångliga frågor hela tiden. För det första! Är jag anställd? Jag tror det. Jag har ju anställningsbeslut i alla fall, det borde väl innebära att jag på något sätt är anställd? Och om jag nu räknas som det, då måste jag ha arbetsgivarens underskrift, eller arbetsgivarna eftersom jag vikarierat både inom hemvården & på förskolor. Åh vad krångligt allting blev. {Behöva rusa iväg för underskrifter nu när jag är som allra störst, haha} Men samtidigt. Jag har inte jobbat så pass mycket att jag kommer få en högre föräldrapenning än det absolut lägsta. Då känns väl alla underskrifter rätt meningslösa? Aja. Ringde försäkringskassan och de ska ringa upp snart! Då får vi se om jag blir något klokare. :} Hope so!
 
Idag skulle Julia egentligen varit hemma men hon hamnade ändå på dagis {eller föskojan som hon ibland själv säger}. Vi gick nämligen dit och skulle lämna semesterlappen, men då blev hon sugen på att stanna kvar och leka. Perfekt! Då hinner jag städa & tvätta lite här hemma under tiden. Och så får hon vara ledig på onsdag istället. :} På onsdag ska hon även få klippa sig, äntligen! Har sparat ut hennes lugg länge nu, och tänkte ju spara ut den. Nu var hon dock lite sugen på att klippa den så vi får väl se hur det blir. Jobbigt för ögonen eftersom hon inte alltid har tofs eller hårspännen i håret. Men hur det än blir med luggen så ska hon i alla fall toppas överallt! Det ser så tråkigt och ovårdat ut när det är så slitet. :/ Det har faktiskt vuxit på ganska bra nu, haha. En riktigt, riktigt seg start på det där håret, så det är så himla roligt att hon äntligen kan ha lite frisyrer. ♥
 
På tal om himla så har hon börjat säga "himla gött!" väldigt mycket. Det gjorde hon i morse och det lät för roligt! Att hon är västgöte går inte att ta miste på, då hon säger ordet gött alldeles perfekt. ;} Haha.
 
Idag är det måndag och det innebär att jag går in i vecka 38! Såhär såg jag ut igår kväll:

 
Man kan ju sammanfatta det med att det syns att jag har levt! ;} Ärr & bristningar om vartannat, haha! Men det blekar ju efter ett tag. 20 dagar kvar idag, vilket ju faktiskt innebär att det kan ske när som helst! :O Jag har blandade känslor: spänning, nyfikenhet, lycka, nervositet & lite rädsla.. Som det ska vara med andra ord, tror jag! ;}
 
Nu ska jag tvätta, städa & laga mat!För bra för att vara sant!
Publicerat den

Jag vägde mig nyss och kan konstatera att jag endast gått upp 10 kg den här graviditeten. När jag tittar tillbaka på förra graviditeten hade jag i den här veckan gått upp 20 kg! Det ni! ;} Vad är hemligheten? Tilläggas bör att jag startade från samma utgångsläge under båda graviditeterna. Hoppas, hoppas, hoppas att jag inte svullnar upp nu de tre sista veckorna {TRE! Fattar ni hur nära vi är nu!?} av graviditeten. Vore så underbart om alla gravidkilon ville försvinna så snabbt som möjligt efteråt! :} Hemligheten är antingen att det är en pojke som inte alls tar sin mammas skönhet såsom Julia gjorde, haha. Eller också beror det på att jag mått bättre och därmed kunnat röra mig mer, samt att jag varit så förbaskat sjuk att jag inte kunnat äta så mycket under perioder. 
 
På tal om sjuk så har vi åkt på någon jäkla bacillusk här hemma som vägrar ge med sig. Någon form av magsjuka fast ändå inte. Har inte spytt på ett dygn nu, så jag hoppas att jag inte kommer dras tillbaka igen.. Tycker så synd om den älskade lilla bebisen att behöva ligga där inne i magen och trängas bland en massa tarmar som aldrig kan vara nöjda.. -_- Bebisen själv har nog börjat tröttna på't också. Den lilla kroppen rör sig nästan konstant och trycker på mitt stackars utdragna skinn! Haha, så mysigt. Och jag lyckades faktiskt fånga det på film för första gången i princip! Den brukar annars sluta tvärt när kameran kommer fram..
 
Har slängt ni sängkläderna i tvättmaskinen nu på 60 grader och har precis tagit mig en dusch samt borstat tänderna! Härligt att känna sig lite fräsch. :} Fick dock ställa in mitt MVC-besök idag och ska istället dit nästa vecka och mäta och greja! Fick igår veta av Julia att jag inte rakat mig under armarna på några dagar...
"Vad är det där?" "Gör det ont att raka bort?" "Ska du inte ta bort det då?"
 
 Lika gissningar
Publicerat den

Hihi, kul att alla som gissat än så länge tror på en liten pojke! :} Tänk vad förvånade ni ska bli sen när det tittar ut en flicka. ;}
 
David har hela tiden tippat på en pojke även han, och Julia har sedan första dagen sagt att det blir en lillebror. Sedan har hon ändrat sig lite titt som tätt och häromdagen skulle hon minsann få en lillasyster som hette Algot. ;} Har även fått tag på Davids siffror vilket är kul att se! Han var en liten plutt! ♥ Han var endast 49 cm lång och vägde 3390 g. Endast & endast, men jag tycker att allting under 50 cm låter mini, även om det inte är så stor skillnad, haha!
 
Idag onsdag, så ska jag på den sista föräldraträffen. Den här gången utan Julia eftersom hon ska på gympa! Fy vad många gånger vi har missat den gympan förresten. Det kanske är bättre för oss att ha det på hösten då vi inte är lika mycket sjuka som på våren. Varit borta pga. sjukdom 3 gånger tror jag!
 
Nu ska jag fixa lite käk! :}
 
 Välkommen vecka 37 ♥
Publicerat den

 
 
Spänd mage och livlig bebis. Den rör sig jättemycket nu för tiden, och ibland känns det nästan obehagligt eftersom den drar sina kroppsdelar precis utmed skinnet. Antagligen en hand eller en liten fot, eller möjligen ett knä! Igårkväll fick jag mig en känga rätt ner mot höften, hihi. Det är så ofattbart att det ligger en liten människa i magen, det är svårt att tro att även lilla Julia legat där. 27 dagar kvar!
 
Vore roligt om ni ville chansa på när han eller hon kommer ut! :} Även längden och vikten! Beräknat födelsedatum är den 5 maj.

Julias siffror:

Vikt: 3700 g
Längd: 51 cm
Kom på beräknad dag.

Mina siffror:
Vikt: 3790 g
Längd: 51 cm
Kom 11 dagar efter BF.Monday
Publicerat den

Det blev en ledig måndag! Julia är hemma från dagis och jag känner i både kropp & själ att jag inte orkar jobba idag. Det trycker både uppåt, neråt & utåt, och står jag för länge känner jag mig svimfärdig. Julia sitter i soffan och äter äpple och tittar på Piff & Puff, och jag har både hunnit med att göra frukost, stryka kläder & sängkläder, samt ringa Ikea och reklamera spjälsängen. Typiskt att ingenting kan vara perfekt med en gång! Vi märkte ingenting när vi öppnade kartongen, men när sängen sedan var färdig såg vi att det var lite färg bortskavd på sina ställen, och visst - det är sådant som kommer bli sen ändå - men när det ändå är nytt så kan det ju få vara fint i några veckor! Reklamationen gick superbra och två nya spjälsidor ska skickas hem om 1-2 veckor. Älskar när det går smidigt! Hoppas bara att jag och killen i andra sidan luren förstod varandra rätt, så det inte blir en massa krångel sen i alla fall.. Haha.
 
Igår förändrades vårt kök till det bättre! Hade turen att få låna mammas & pappas kökssoffa, vilket blev jättemysigt! Lite tajt vid frysen, haha, särskilt i mitt nuvarande tillstånd, men det fungerar bra ändå! Lite senare idag tänkte jag ta med mig Julia upp till Hem & Hobby för att köpa en ny lampskärm samt en korg in till toaletten där jag kan slänga i alla locktänger, plattänger, hårfön osv. Dags att göra i ordning skåpet i badrummet till bebisen. Blöjor, salvor, tvättlappar osv ska få plats där är det tänkt! :}
 
 Fix fix!
Publicerat den

Igår åkte jag och David iväg till Jönköping & Ikea, bland annat! Äntligen dags att inhandla nödvändiga saker till lilla bebisen - idag är det faktiskt bara 4 veckor kvar till beräknat födelsedatum! ♥ Vi gick coh strosade där inne i lugn och ro, och handlade alltifrån en bänk till badrummet, till en spjälsäng, madrass, kuddfodral till soffan osv. Lite smått & gott med andra ord, men allt lika nödvändigt! {I alla fall nästan..;)}
 
Efter Ikea gick vi in på a6 och köpte mer bebiskläder. Hade en body i stl 50, vilket jag tyckte kändes lite pluttigt.. Vi gynnade både Lindex och H&M när vi fyndade riktigt fina både bodys {ynka 40 kr!}, byxor, pyjamas, strumpor & mössor! Nu ligger allting snyggt & prydligt på en hylla i garderoben i sovrummet. Det ser inte så mycket ut för världen just nu, men jag har en liten tanke om att den där hyllan inte kommer räcka till särskilt länge! Känns helt underbart att vi näst intill är färdiga nu. Bebisen trycker på något så fruktansvärt. Inte neråt, men däremot uppåt & utåt! Hela magen är spänd och det svider något fruktansvärt! Den får gärna komma om typ, två veckor? :}
 
Med Julia var jag precis bombsäker på att gå över tiden, då de flesta i min släkt har gjort det med sina barn, Den här gången är jag bombsäker på att jag inte kommer gå över tiden... Vilket antagligen tyder på att det är precis det som jag kommer att göra! :D
 
Efter a6 och lite mat på Mc Donalds, vilken för övrigt inte alls var god, {jag tar alltid en QP och blir alltid nöjd. Men den här var typ, bränd? Och hade nog legat en stund.. Blää!} så åkte vi vidare mot Babyproffsen! Aldrig besökt den butiken där nere innan men jösses så stort det var! Satt ihop med en leksaksaffär nämligen! Det hade nog Julia gillat misstänker jag, men hon fick vara hos mormor & morfar under tiden. Där fann vi i alla fall både skötbädd, amningskudde, spjälskydd & ett myggnät till bebisen. Underbart, och jag är mer än nöjd! Något som däremot var lite jobbigt {men ändå skrattretande} var att vi fick vänta väldigt länge i kö för att betala! Där stod nämligen ett spån till mamma som hade tömt sina barns spargrisar på säkert, 500 enkronor? Det stackars biträdet i kassan såg alldeles svettig ut då han såg hur kön blev allt längre, och de där jäkla mynten aldrig tog slut! Men ut kom vi till slut, när en tjej fick öppna nästa kassa, och vi kunde fara hemåt! Nöjda & glada och inte ett öre kvar!
 
Magen en morgon för ett par dagar sedan! Och sötnosen i bakgrunden, hihi.
 
Däckad katt i fredagskväll..
 
Mina måsten innan läggdags! Helosan är för mina torra käringhänder.
 
Inte en instagrambild! :O Såhär ser vårt sovrum ut i skrivande stund, och spjälsängen står längst bort till höger. Secret.. ;} Nejdå, bild kommer snart! 3 sängar men ändå gott om plats! Vi har flyttat in Julias säng till oss då vi var trötta på att sova med hennes fötter i våra ryggar. Nu somnar och sover hon jättebra i sin lilla säng, och vi får väl se om hon vill fortsätta sova där även när bebisen kommer och risken för högljudda nätter ökar.. ;} Men för min del gillar jag att alla sover tillsammans. Då kan jag ha koll på att hon andas.. ;}
 
Nu längtar vi allihop efter dig bebis! ♥ Julia frågar gång på gång när bebisen kommer, och vill att den ska komma ut NU! Sötnosen. Men förhoppningsvis har vi honom eller henne här om fyra veckor! ♥