29 augusti 2013
Publicerat den

Hej på er!
 
Satt och försökte mig på att fylla i lite lappar från försäkringskassan. Alltså.. hur krångligt får det VARA? Dör lite. Det rör sig om 1 ½ dag när jag i förra veckan fick mjölkstockning och David fick åka hem från jobbet. Alltså ska han få pengar för 1 ½ dag, och jag ska stänga av min föräldrapenning. Låter kanske inte så krångligt, men jag förstår ingenting.. Alla lappar... alla kolumner.. åh! Jag lämnar helt enkelt det åt David.. ;}
 
Julia har gått och blivit förkyld. Det började i tisdags med att hon vaknade med ont i magen och illamående. Det var ganska snabbt övergående och istället blev hon snorig. Under kvällen fick hon feber {ca 38 grader bara} som försvann under natten, men igår och idag är hon fortfarande väldigt snorig. Med mitt ickeexisterande immunförsvar satt jag i princip och väntade på att bli smittad. Det kunde röra sig om sekunder! Men nejdå, inte ännu. Istället dammsög jag golvet i en alldeles galen ställning, vilket gjorde att jag fick SJUKT, alltså verkligen SJUKT ont i ryggen. Minsta lilla rörelse fick mig att stöna av smärta. Julia frågade varför jag var så trött, haha. Jag fick dock säga att nej, jag är inte trött. Det gör bara så JÄVLA ONT!
 
Henry fick sova mellan mig och David inatt då jag aldrig hade klarat av att lyfta honom ur spälsängen mitt i natten. Det är just den rörelsen som gör att ryggen låser sig. Men! Det har faktiskt blivit bättre under dagen! Jag har hållit igång nästan hela tiden, rört mig sakta osv vilket har gjort att det har lossnat lite. Jag känner mig inte som 22 år gammal, snarare som 92 år och totalt oförmögen att röra mig som en normal människa. Alltid. Är. Det. Något. Typiskt mig :')
 
Henry var vaken nästan hela förmiddagen. Kom helt enkelt inte till ro i sin säng. Kan det bero på att jag vant honom vid att somna i sin vagn på balkongen? Det tror jag. Jag trotsade min ryggsmärta och drog upp vagnen uppför trappan {som faktiskt inte gjorde särskilt ont. Som sagt, bara vissa ställningar.} och han somnade som en stock ute på balkongen efter 30 sekunder. Och sover fortfarande! :}
 
Nu ska jag laga kyckling och nudlar! :}



Julia har börjat på ridskola! :} Här var hon lagom nervös {eller var det bara jag?} innan första lektionen! Det går sådär, om jag ska vara ärlig. Men mer om det i ett annat inlägg!



Lillgrabben
Publicerat den


Henry, 3 månader & 11 dagar gammal ♥



Alltid ska det vara något..
Publicerat den

Jag hade ju som plan att jag skulle gå ut promenader nu när Julias dagis kom igång, men inte då! Självklart blir vi sjuka om varandra.. Mjölkstockning, huvudvärk tills jag nästan spyr {typ migrän!?} och nu är Julia på väg att bli förkyld. Näsan rinner, och det första hon sa när hon vaknade i morse var: "jag behöver spyyyy". Jätteont i magen hade hon. Gick inte alls in på sitt rum och lekte som vanligt, utan la sig i soffan och orkade inte göra något. Ville inte ha något att äta.
 
Jäkla höst! Vi brukar klara oss rätt bra den här årstiden faktiskt, det är på våren vi brukar vara sängliggandes i månader! Men hoppas nu att detta ger med sig snabbt.
 
Lilleman mår bra i alla fall. Pigg & glad och utvecklas för fullt. Åh! Hans glada ansikte får mig att smälta. Han greppar numera tag i saker, och det bästa han vet är att köra in hela sin näve i munnen och suga på den. Hihi. Lägger jag honom under babygymet klarar han sig en bra stund eftersom han då tittar & känner på sakerna som hänger ovanför honom. Att ligga på mage.. nja! Det gillar han fortfarande inte. Vilket har resulterat i en söt, kal fläck mitt på bakhuvudet. Haha. ♥
 
Vill känna mig frisk snart! Har faktiskt inte känt mig ordentligt frisk någon längre tid på typ, hela året!? Alltid är det något! Ont i magen, huvudet, trött, svimfärdig osv. Jag måste ha någon form av vitaminbrist? Jag ska sluta med allt vad godis heter, och käka frukt istället. Möjligen någon vitamintablett? Såhär kan vi inte ha det!

Avslutar inlägget med en bild på vår fina son ♥



Se in i framtiden
Publicerat den

Haha.
 
Jag skriver ut lite foton till Julia som hon kan ta med sig till dagis. Vi har nämligen skaffat oss en fetingskrivare här hemma! En Canon MG 5450S, den är kanon! Hur som helst så hittade jag ett gammalt klippt från den 21 oktober 2011 där David filmar mig när jag letar kläder i mina gamla garderober. Jag hittar då Julias gröna vindfleeceoverall som jag vann en gång i tiden, och säger: "ska vi spara den här till vår son eller?"
 
Redan då var lille Henry påtänkt ♥



Mjölkstockning..
Publicerat den

Hej vänner! :}
 
Julia är på förskolan idag igen, som hon för övrigt går på gratis nu medan jag är mammaledig med Henry! Hur bra? :} Hon är inte överdrivet glad i att gå dit, men när det ska hämtas vill hon inte gå hem. Underbara treåring.. ;} 
Medan hon är där tänkte jag få lite gjort och städa av här hemma. Dammsuga och torka golv. Det berättade jag för Julia att jag skulle göra när vi höll på att göra oss i ordning förut. "Vart är dammstugan?" frågade hon då, haha! Hon är inte sen med att komma med schysta kommentarer och frågor.
 
Henry sover sin förmiddagsvila i vagnen ute på balkongen. För en gång skull kånkade jag upp den för trappan så att han slapp sova inne i vår bastu till lägenhet. Det kan seriöst inte vara nyttigt att bo så varmt som vi gör!? Det är nog 30 grader året om, skulle jag tro! Så går det när vardagsrumsfönstren samt köksfönstret ligger åt söder. Men det är faktiskt härligt ändå. Det ger en ljus lägenhet! :}
 
I eftermiddag ska vi in till Skövde och storhandla! Älskar det! Finns inget bättre än ett välfyllt kylskåp. Och känslan av att man har en rejäl frukost dagen efter är o s l a g b a r ! Jag är helt galen i frukostar!
 

För tillfället knaprar jag i mig antibiotika i form av Heracillin. Den fruktade mjölkstockningen som jag verkligen inte ville drabbas av drabbades jag självklart av ändå. Är jag förvånad? Så typiskt mig. Allt som jag inte vill ska hända, brukar alltid hända. Usch. Som tur var fick jag nog den lindrigaste varianten, om man bortser från mitt blodtrycksfall häromdagen som gjorde att jag nästan svimmade och blev sittande ute på gården i nästan en halvtimme innan jag kunde resa mig och komma in i lägenheten. Henry hade jag med mig, och han låg i vagnen och sparkade och hade sig under tiden. Som tur var {igen!} så var Frida med mig och var så snäll och hämtade vatten och satt med mig. Det värsta var ju att allting blir så pinsamt. Folk tittar och undrar vad fan man håller på med. Haha. Men det är så läskigt ju! All kroppskontroll försvinner, allt blir svart. Man hör inget och man ser inget. Det enda man kan göra är att vänta tills det går över.
 
Hur som helst. Allt gick bra och jag hade inte särskilt ont i bröstet. Feber dock. Kunde fortfarande amma, även om det var lite obehagligt. Åkte ner till vårdcentralen och efter att några läkare hade kikat på mig kunde mjölkstockning konstateras, då mitt ena bröst var rött och inflammerat.
 
Tabletterna är okristligt stora. "De är ju fan större än min snopp!" kläckte David ur sig när han öppnade burken. Hahah. Men delar man på dem så går det!
 
Kram!



Det första skrattet ♥
Publicerat den

I fredags, på Henrys tremånadersdag, fick vi äntligen höra det efterlängtade skrattet! Det var när vi satt i köket. Henry satt i mitt knä och Julia satt på sin stol intill och "fulade sig" genom att säga något i stil med "mimimimi" med väldigt ljus röst. Först log Henry jättemycket, för att sedan gå över till ett underbart litet skratt! Tyvärr fick jag inte se hans ansikte, men jag kunde höra det. Åh! ♥ Som tur var så stod jag framför spegeln med honom i famnen tidigare idag, och då kom ännu ett skratt. Finns det något mer fantastiskt!?
 
De senaste veckorna har han också blivit väldigt stark i sin nacke. Det kom från ingenstans! Man kan nu lyfta upp honom utan att vara "överdrivet försiktig" med nacken, vilket ju är skönt. :} Han sitter oftast med i mitt knä och gillar att vara med och kika. Liten blir stor.. Plutten!

Henry, 3 månader



Syskonkärlek
Publicerat den

Jag är så vansinnigt bra på att uppdatera min blogg just nu, men dagarna bara springer iväg och vi har fullt upp hela tiden! Det har inte gått en dag utan att vi har hittat på något, själva eller med någon annan. Är sommaren över nu? Det känns nästan så.. Bara de senaste dagarna har det börjat kännas mer höstigt och vi har börjat använda byxor och strumpor igen. Helt ärligt längtar jag faktiskt lite efter den mysiga hösten. Tända ljus, färgglada träd, lite kallare luft så att man kan vara ute utan att svettas... och så vidare! Nästa vecka är det dags för dagis igen, och Julia ska gå 15 timmar/veckan. Snacka om bra tajming! Från och med september det år de fyller 3, så får de gå 15 timmar gratis. Kunde ju inte bli mer lägligt! :}
 
Det brukar sällan bli som jag planerar, men min plan är i alla fall att när jag har lämnat Julia på dagis så ska jag direkt efteråt ta en hyfsad snabb promenad för att bränna lite kalorier. En timme räcker ju gott och väl, och Henry kan då få lite skönhetssömn i vagnen ute i den friska luften. Efter promenaden kan jag gå hem och bädda, fixa & dona{det är ju alltid stökigt någonstans}, äta m.m. innan jag hämtar henne igen. Sköna dagar! Aldrig i mitt liv kunde jag tro att det skulle vara såhär enkelt att ha två barn, får man säga så? Om Julia är borta { t ex hos sin pappa} så känns det som att jag kan göra precis vad jag vill. Henry hänger bara med och finner sig i det. Jag kan sitta och slappa framför en film medan han sitter hos mig eller sover, jag kan sitta en stund vid datorn, jag kan duscha eller gå på toaletten. Underbart! Men just i skrivande stund så går det riktigt bra med två stycken också. Den ena sover och den andra tittar på film efter en fartfylld dag nere på öppna förskolan. Det var ganska livat där nere idag, och Julia var till en början lite blyg. Meeeneee, det vände snart! Hon och hennes killkompis E lekte hur bra som helst och de klädde ut sig till prinsessor, byggde koja, jagade varandra och hade det helt enkelt riktigt roligt. Julia kunde dessutom stanna kvar på Arken medan jag och lillbrorsan gick iväg till BVC som ligger alldeles intill. :}
 
Syskonkärleken mellan Julia & Henry går nästan att ta på. Så stark är den! Än så länge gör ju inte Henry någon skada för Julia så hon har ju aldrig blivit arg på honom eller tyckt att han är dum eller jobbig. Faktiskt så är det snarare Julia som stör Henry på kvällarna..} Hon har många härliga kommentarer om honom, som till exempel: "vad härlig han är, lillbrorsan!". Ser hon honom inte så undrar hon var han är, och sitter han i sin babysitter så går hon fram och pratar och pussar på honom. Han älskar det! :} Hihi, hoppas att detta håller i sig nu! Även om jag kan tänka mig att det blir lite sura miner sen ju äldre Henry blir.. Om man skulle råka ta henne leksaker, dra henne i håret eller liknande.. Men det problemet får vi ta itu med då!
 
Såhär glad är Henry när syrran busar ↓
 

Henry bär kläder i stl 68 som han fick av sin farbror med familj. Så himla sött! Till dem hör även en mössa med små öron på.
 
 
 
 



BVC - 3 månader
Publicerat den

Lilla knorren är redan 3 månader i morgon och nu i eftermiddag var vi på BVC för ytterligare en kontroll samt för att vaccinera honom. Åh! Har bävat inför detta hur länge som helst.. Men det gick bra! Över förväntan. Han skrek, såklart, men han var så otroligt trött att han däckade strax efteråt.
 
Liten börjar bli stor. Han ökar ganska kraftigt mellan gångerna, haha, men nu borde han stanna upp ett tag tycker jag! Han har redan börjat använda stl 68 i kläder.. Det är tur att jag inte har shoppat alltför mycket kläder i de små storlekarna. Nu är ju dock förhoppningen att han kommer kunna använda 68/74 ganska länge! 62 fungerar ju också faktiskt! :}
 
Längd: 65 cm
Vikt: 7 105 g
Huvudomfång: 42,6 cm 
 
Stor or what? Faktiskt så sitter jag med Julias bok intill just nu, och kan se att hon hade på millimetern lika stort huvud som Henry, fast hon var "bara" 62 cm lång och vägde "endast" 6454 gram vid samma ålder. Jag fick minsann inga mini-barn inte! :}
 
Han var så glad och snäll lille Henry. Han sa inget när vi vägde och mätte honom. Det kändes lite elakt att göra honom så ledsen. Men det är ju faktiskt för en bra sak! Man får försöka tänka så i alla fall.. 
 
Nästa tid är i mitten på september!



Ett kvällsinlägg
Publicerat den

Jag är så himla sugen på ett hus! Tänk att få inreda alla rum och helt & hållet själv bestämma hur det ska se ut {nåja, David har väl ett & annat att säga till om, men det jag tänkte på var främst hyresvärden}. Att jag dessutom har fått äran att inreda både ett flickrum & ett pojkrum är ju helt fantastiskt!Hela kvällen har jag suttit med photoshop och skapat diverse tavlor till våra hyfsat tomma väggar här hemma. Både familjetavlor & barntavlor. Så himla mysigt och personligt ju! Är inte helt säker på att jag får plats med allihop.. men det är en annan femma! ;}
 
Dagen har bestått av mestadels lek. I förmiddags tog vi bilen ner till öppna förskolan {pga. regnet, annars hade vi faktiskt varit nyttiga och gått istället, hehe} och var där fram till sena eftermiddagen. Henry körde en riktig långsovare i vagnen, antagligen eftersom han inte sovit så bra natten till idag. Orolig sömn på grund av hunger, skulle jag tro. Det var faktiskt första natten någonsin som jag har fått ge tillägg. Amningen har annars dugit under nätterna, men nu är han bra stor och kräver en hel del mat! :}
 
Julia lekte med sin kompis Ebba nere på Arken, och när vi sedan kom hem så kom hennes kompis Lowa hit och lekte! Nu ligger Julia däckad i sin säng efter en lång, men rolig dag. Mellan Lowas lillebror och lilla Henry skiljer det knappt två månader, och jäklar vad stor Henry är, hihi. Så grov! Svårt att inse hur fort de växer när man ser dem varje dag..
 
Ikväll har jag även gjort i ordning alla dopinbjudningar som ska postas i morgon! Det var på tiden! 20 kuvert blev det, allt som allt. Och präst har jag fått tag i. Nu gäller det bara att finna en dopklänning, samt något som han kan ha på sig efteråt. Men ännu finns det tid.
 
Nu ska jag lägga mig och läsa!
50 nyanser av mörker.