Den första studieuppgiften
Publicerat den

Min allra första studieuppgift i den här utbildningen är så gott som klar. Det är ett grupparbete och i morgon ska det redovisas i våra seminariegrupper. Lite nervöst måste jag allt erkänna, även om det känns roligt! Det är en bra konstig känsla det här med högskola, än så länge! Allting känns roligt, även om det är svårt och jobbigt. I gymnasiet och även i grundskolan så fanns aldrig den där "rolighetskänslan", tyvärrr. Vad det beror på är för mig oklart, men förhoppningsvis för att jag har valt rätt linje, haha. Dock lovar jag inte att jag ständigt kommer ha den här känslan. Första arbetet var nog ganska simpelt jämfört med resten om jag fattar det hela rätt.
 
Eftersom jag är så glad i min älskade skrivare som vi investerade i för ett bra tag sedan så drog jag på mig uppgiften att sammanställa allting och skriva ut det. Om det var ett bra eller dåligt initiativ av mig kan ju diskuteras, men förhoppningen med det var att sätta mig in i arbetet ytterligare så att jag inte som så många gånger förr står där och knappt vet vad jag ska säga. Jag återkommer med hur det gick vid ett annat tillfälle. Om det inte går käpprätt..
 
Klockan börjar bli mycket och det blir en lång dag i morgon! Inte förrän vid 17 slutar den sista föreläsningen. Får nog ladda upp med ipren om min hjärna ska palla med all information. Ni vet ju hur det gick de första dagarna! Huvudvärk deluxe! ;}
 
Hoppas ni har en bra kväll och får en fin morgondag! Hörde ni att vädret skulle vända och att det framåt veckan skulle bli varmare igen? Härligt! :D
 
Kram på er!



Matsalen börjar ta form..
Publicerat den

Vårt vardagsrum är väldigt stort. Väldigt, väldigt stort. Särskilt nu då det till hälften står nästan helt tomt. Lite småpryttlar här & var som inte tar så mycket plats eller för den delen visar upp sig. Idag fick vi dock tummen ur att beställa en matgrupp. Chilli levererade bord och sex stolar till ett väldigt överkomligt pris enligt oss, så så fick det bli! Tanken var att göra ett eget först, men då vi inte har varken material eller verktyg så kom vi på att det säkert hade kostat ungefär detsamma. Så vi gjorde det lätt för oss!  Tanken är att lägga på några dynor på stolarna så att den här mer lantliga känslan infinner sig. Den är ju så mysig! Kommer nog att bli riktigt bra, men Davids morfars gamla skrivbord får nog allt byta plats. Både det, bordet och stolarna samt skänken på samma {helt plötsligt} lilla yta som matsalen består av blir nog lite för mycket. Har funderingar på att ställa upp skrivbordet i allrummet.. För HÄR är det tomt nu {jag sitter uppe i allrummet och skriver här & nu}.
 
David och Julia sitter bakom mig i min gamla säng som får agera soffa så länge {bred soffa! 105 cm.} tills vi hittar någon bra att ersätta den med. De spelar tv-spel som vanligt och Julia är galet glad. Hon har länge varit inne på samma spår: fis, prutt, plutt, bajs.. Det förekommer nästan i varenda mening, dygnet runt! ;} Fisfjärtis blev David nyss kallad, HAHA.
 
Nu ska jag förtära lite godis.. Jag är så sugen!
Kram på er!



Skolstart!
Publicerat den

Och så kom dagen som jag länge väntat på. Den första skoldagen.. Jag vill inte tro att jag varit sådär jättenverös inför detta, men något måste det ha varit. Det blev INTE många timmar sömn inatt nämligen. Mestadels var jag livrädd för att försova mig! Henry vaknade till några gånger under natten och efter det fick jag svårt att somna om. En gång vaknade jag upp alldeles genomsvettig. Fick bli en dusch i morse på grund av det.
 
Jag och min kära klasskompis S åkte tillsammans in till Skövde och var där i god tid. Lite väl god tid nästan, men hellre det än tvärtom. Det kryllade av folk och tillslut var vi ett stort gäng som stod utanför dörrarna till D-huset. Efter en stund gick vi in och fick sätta oss i en stor sal och lyssna när några pratade. Härligt med så mycket folk. Det var både sjuksköterskestudenter, barnmorskestudenter {avis!!} samt distriktsköterskestudenter. Full rulle alltså. Efter bara en kort stund fick vi fika i form av en stor och kladdig kanelbulle. SÅ god! Vi hittade nya bekantskaper på en gång, två härliga tjejer! Dessa höll vi ihop med resten av dagen och vi åt även lunch tillsammans. Roligt när man klickar så bra med andra så snabbt!
 
Vi blev senare utledda av våra glada faddrar som hälsade oss välkomna och berättade allt om nollning och vad mycket aktiviteter som väntade de kommande veckorna. De gav oss varsin bit kartong med en bit garn på att hänga om halsen. Dessa skulle vi senare pryda med "nollerska", namn, födelseår, stad, intresse & motto. Haha, fantasilös som jag är så körde jag på Biggest Losers ständigt återkommande motto: vill du så kan du. {Detta måste jag intala mig för den här utbildningen verkar vara ganska svår!} De var riktigt välkomnande och glada och det fick i alla fall mig att känna mig välkommen och lugn. ;} Tyvärr kommer jag nog inte att delta i så många aktiviteter då jag har barn att hämta på dagis och en familj att ta hand om. Det är nästan så att jag kan känna att det vore smidigast om jag läst detta INNAN jag skaffat mig familj. Men nu är det som det är, och det ska nog gå vägen! ;}
 
Det var mycket lyssna idag. Ojojoj. Rundvandring med faddrarna för att hitta lite bättre runtom i husen och jösses vad hungriga vi blev. Det var nämligen precis vid lunchtid som vi gick runt i ösregnet och försökte komma ihåg vad de berättade, haha. Eftersom jag ibland kan ha ett riktigt lågt blodtryck så var jag såklart livrädd för att falla ihop i en hög på golvet. Det har hänt mig innan och jag är inte sugen på en repris. Det var så pinsamt så jag höll på att dö. Visserligen var jag gravid då, men jag kände nästan samma symptom idag när vi stod helt stilla och lyssnade i minut efter minut.. Men jag klarade mig! Strax innan 13 kunde vi kila iväg och äta. Bara för att lyxa till det lite första dagen så åt vi på en Thairestaurang. Det var gött! Men i morgon blir det matlåda.
 
Efter lunchen var det introduktion inför den kommande kursen Omvårdnad & profession. Turligt nog har jag fått tag på alla böcker! :} Vi blev även indelade i studiegrupper och jag hamnade ihop med ett gäng tjejer. Det var nästan bara tjejer där förresten, bara några få killar. Det var häftigt att se blandningen av folk. Eftersom man fick skriva födelseår på sina fina halsband så kunde man ju se hur gamla de andra var. Kände mig faktiskt ganska gammal när jag såg att många var födda 93, 94 & 95.. Men en var född 62! Snacka om att vara ute i sista stund med utbildningen! ;}
 
Var hemma runt 16:30 och var tvungen att ta mig en ipren. Den här mamman klarade tydligen inte av en enda dag utan en saftig huvudvärk. Men nu är den bortblåst! ;} Spänningshuvudvärk säkerligen..
 
Ha en fin kväll hörrni!
Jag taggar för en hel vecka i skolan!



I morgon..
Publicerat den

I morgon är det dags! Då är det slut på sommarlovet och dagis och skola drar igång. Äntligen! Har faktiskt längtat och hoppas på att det kommer bli så pass roligt som jag tror att det kommer bli. Henry får sig en mjukstart i morgon och är bara på dagis mellan kl 9-11. Med David. Och med Julia! Själv går jag fram till 16:00 så det blir en hyfsat lång dag för mig. Dock har jag sett på mitt schema att jag på torsdag och fredag inte slutar förrän 17:15.. Kul! Jag hoppas på att schemat kanske får sig några små ändringar. Igår var jag inne på skolans hemsida, eller ja, min inloggningssida, och såg min klasslista. Vet ni? Det kommer gå en till som heter Melinda i min klass! Haha, så roligt! Det har aldrig hänt förr. Jag är ju nästan ensam om det namnet jämt. Tror till och med att jag är ensam om det i min stad!
 
Idag är det mycket att tänka på. Nu under morgonen har jag och David gått igenom vår ekonomi och sett exakt hur mycket vi får in varje månad samt vad vi gör av med. Kan säga att det blev ett rejält lyft att gå från föräldrapenning till CSN-lån. {Jag vet att det ska tillbaka sen och att det bara är lånade pengar, men det är jag inte orolig över.} Vi gjorde ett litet impulsköp och köpte oss en torktumlare för några tusen nu under helgen. ÄNTLIGEN SLIPPER JAG HÄNGA UPP UNDERKLÄDER TILL FÖRBANNELSE OCH MÖJIGTVIS ÄVEN SLIPPA KÄNSLAN AV RIVJÄRN NÄR MAN TORKAR SIG EFTER DUSCHEN! :D Det känns grymt bra. Hur kan man leva utan? Vi gjorde det nu i tre månader, och visst, det gick ju. Men nej, roligt var det inte!
 
Förutom ekonomin då så gäller det ju att tänka på dagis och allt som hör dit. Kläder ska läggas fram kvällen innan då David var lite orolig för att inte klä dem rätt {och snyggt} på mornarna, hihi. {Igår tog han på Henry en orange tröja och ett par gröna byxor vilket fick grannarna att kalla honom för moroten..} Och lika bra att Julia får vara med och välja eftersom hon är ganska kräsen. Hon tar inte på sig vad som helst. Gärna ska det vara mycket mönstrade kläder, och tyvärr passar det ju sällan ihop. Ibland låter jag henne hållas, men då & då kan det ju se rent förjävligt ut. ;} Lite skoj ändå! Ibland måste de få bestämma själva. Men om Julia skulle få bestämma så vill hon JÄMT bestämma. Hon tycker det är hemskt att barn aldrig får bestämma allt. "Alla får göra vad dom vill!" är hennes motto.
 
Nu kom Julia precis hem efter att ha sovit hos sin pappa i Skövde en natt. Hon var bara borta i ett dygn så det gick riktigt snabbt! Hon är dock redan över hos grannen och leker med pojken där. Det skiljer bara ett år mellan dem så de leker bra. Julia har blivit lite av en pojkflicka tror jag minsann. Inte alls lika intresserad av dockor som jag själv var som barn. Leker nog faktiskt aldrig med dockor! Det som gäller nu är tv-spel, klippa i papper och fylla i målarböcker. Pärla arm- och halsband tycker hon också om. Utomhus åker hon gärna fyrhjuling, hoppar studsmatta, gör soppor i hinkar {vatten med klippta växter i..}, springer omkring med ficklampor på nätterna och leker tjuv samt klär ut sig i roliga dräkter. Låter som ett ganska roligt liv ändå? ;} Och just det.. surfplattan får vi inte glömma! Både spel och filmer på den hinner hon med varje dag!
 
Nog om det. Igår åkte jag på världens skit. Framåt eftermiddagen börjar jag få ont i nästan {sådär som man kan känna om man tagit för mycket eller starka näsdroppar, det riktigt värker alltså!} och ju mer tiden gick så började jag känna mig öm i kroppen som om jag hade hög feber. Blev dödstrött och yr i huvudet och låg i soffan resten av kvällen. Mamma tipsade om echinacea som jag nu druckit ett antal av. Känner mig betydligt bättre idag och vet inte riktigt vad som hände igår. Panik fick jag i alla fall, för inte vill man vara sjuk sin första skoldag!?
 
Ska dricka mer echinacea idag och hoppas på att jag mår lika bra i morgon som idag!



Att ha storasyskonet på dagis när man är mammaledig?
Publicerat den

Ja, jag läser ganska många bloggar och just nu läste jag precis Mirkas blogg där det handlade om att ha sina barn på dagis eller inte när man samtidigt är hemma och är föräldraledig. Enligt vissa kan det tyckas vara en kass idé, medan andra tycker tvärtom. Jag är FÖR, i den här frågan. Jag menar, varför inte? Skulle Julia varit hemma med mig och Henry hela tiden skulle vi krupit på väggarna allihop. Att hon får gå på dagis, GRATIS, under 15 timmar per vecka är ju hur bra som helst. Nu var hon i en väldigt bra ålder i och för sig, där lek med jämnåriga är och var väldigt viktigt för henne. Att få gå till dagis och just leka under ett par timmar i veckan tyckte hon var jätteroligt, och för mig var det väldigt skönt också. Dels att veta att hon var utomhus, lekte och förhoppningsvis lärde sig ett och annat kändes superbra för mig. Dessutom fick jag mer tid för Henry och hann med lite husliga sysslor också. Det enda negativa var att behöva ställa klockan på 07:30 för att hinna upp och iväg, haha.
 
MEN! Nu kommer vi till en annan sak: pengar. Nu hade jag turen att kunna ha Julia gratis på dagis ett visst antal timmar. Hade jag tyckt att det var värt det om jag behövt pröjsa en massa hundralappar? Det hade helt berott på summan. Över 500:- i månaden så hade jag inte gjort det. Då hade nog öppna förskolan och lek med vänner varit med prioriterat! ;}
 
Vart står NI i den här frågan? :}
 



Regn & rusk
Publicerat den

Och nu kom den. Dagens härligaste tid, haha. Får man vara så fräck och säga så? Julia är på dagis, Henry sover och jag njuter av lugnet samtidigt som jag lyssnar på en lugn låt på Spotify. Strax ska hon i och för sig hämtas, men det är en liten stund kvar.
 
Julia var inte alls sugen på dagis i morse. Hon var trött och orkade inte gå dit. Inte konstigt sa jag, när du somnar vid halv elva på kvällarna. I sängen ligger hon redan vid 8, men sen ska hon somna också. Samma sak varenda kväll. "Jag kommer inte sova på hela natten!" "Jag tänker bara vila!" Förstår inte att det ska vara så tråkigt..? Nu måste den där surfplattan på allvar bort härifrån! Hon tittar på film  varje kväll eftersom hon vägrar att lyssna när jag läser bok. För ett tag sedan somnade hon bra till den, men nu tror jag snarare att hon tvingar sig själv till att inte somna. Och alla är dumma mot henne på dagis, enligt henne själv. Alla puttas och inget är roligt. Dock tror jag inte på henne, inte på allt i alla fall. Tror snarare att det är nyttigt för henne att få vara med andra och inte alltid få rätt. Och efter första dagen i förrgår var hon så glad och sa att det varit så roligt. Så.. det var nog bara ett knep för att få vara hemma. ;}
 
När jag väl lämnat henne där i morse {vilket gick jättebra!} for jag och Henry iväg till en tjej och hennes son och fick sålt hans fleeceoverall. Så perfekt när man både kan köpa och sälja begagnat. Behöver ju absolut inte vara i dåligt skick för att det är använt innan. Gjorde ju världens kap häromdagen! Overall från Polarn o Pyret samt ett par vinterstövlar från Kavat till lilleman för enbart 400:-. Wow! Lite stort då overallen är i strl 92, men det är ju ett tag kvar tills snön kommer så han hinner nog växa i den. :}

Titta vilken sötnos! :} Och rött funkar väl på en pojk också? Han hade ju rött sin första vinter med. Det kanske blir hans färg. ;} Är inte alls lika känslig mot färger som jag trodde att jag skulle vara. Henry har t ex rosa strumpor på sig nu eftersom de han hade innan blev blöta. Och han åt med en rosa sked.. Eller så orkar jag inte vara känslig? Haha :} Det är tillräckligt jobbigt att behöva städa hela tiden! ;} {Vilket inte syns eftersom det går en ettåring efter mig och drar fram allt igen!} Igår försökte jag att inte drabbas av panik. "Det är bara några dagar kvar.." försökte jag tänka medan jag för artonde gånger {typ} la tillbaka något som Henry dragit fram. Grytvanten t ex, eller olika bestick..  Men tänk vad jag kommer att sakna mina barn sen när jag inte träffar dem så mycket längre! ♥
 
Efter att ha sålt fleeceoverallen så åkte vi några hus bort och besökte Frida och hennes barn. Stora vovven kom och hälsade på Henry så pass att han råkade ramla och sätta sig på rumpan. Stackaren var livrädd och gömde sig bakom mig resten av tiden sen när hon var i närheten, hihi. ♥ Därifrån kom vi en stund senare med en hel kasse kläder till Julia! Så himla bra. Som sagt så verkar Julia ha sträckt på sig en aning under sommaren, så lite nya kläder var alldeles perfekt .Tack snälla! ♥
 
Inatt drömde jag för övrigt att jag tatuerade mig järnet! Hela armarna var fyllda, och jag hade till och med en på låret! Hmm.. Vi får väl se vad som händer! Drömde att tatueraren var så snygg så han fick hållas.. ;} Ena armen är jag som ni vet väldigt sugen på att fylla i. Helst hela, men det vågar jag inte ifall jag inte får jobb sen..
 



Shopping!
Publicerat den

Idag blev det några timmar inne i Skövde för min och Henrys del. Efter att ha lämnat Julia på dagis under morgonen var det bara att åka hem, göra sig i ordning och sedan sätta sig i bilen. Det har varit ett riktigt skitväder idag, och i skrivande stund vräker det ner utanför. Tur att man är inomhus..
 
Och nu slutade det. Knepigt.
 
Hur som helst så hittade jag en hel del smått & gott. Jag fann mig ett par treggings på rean inne på KappAhl. Där inne hittade jag även två tröjor till lilleman och en tunika till Julia. Vidare in på Åhléns där jag letade efter en snygg väska. Hittade ingen snygg som inte kostade under tusenlappen, så därifrån kom jag enbart med en praktisk kalender. H&M fick bli nästa butik och där hittade jag en väska. Skitstor och skitbra, hoppas jag! Fattas bara att den går sönder första skoldagen.. Fick även med mig ett halsband och lite mer kläder till Julia. En tröja och ett par byxor för 99:-. Jag som levde i tron om att Julia hade massvis med kläder. Sommaren har dock gjort att hon rest på sig lite och det mesta är för kort eller för tajt. Så tråkigt! Bara att börja om..
 
Jag behöver väl inte gå igenom exakt vad som hände sedan, in i minsta detalj. Men det blev även lite överdelar till mig, lite nytt smink och lite skor. Har inga för tillfället utan lånar sambons Converse. Och DET, mina vänner, det gillar jag inte. Usch, tycker inte om converse! Köpte mig ett par ridskoliknande skor inne på Skopunkten. Inte den bästa kvalitén, jag vet, men jag hade inte råd med några andra, haha. Dessutom är jag så fruktansvärt oförsiktig och slarvig med mina saker så det lönar sig inte ens att köpa dyra skor till mig. Jag sliter sönder dem lika snabbt i alla fall. Eftersom Skopunkten som alltid har erbjudandet att man får det andra paret till halva priset så köpte jag också ett par fodrade gummistövlar till Henry.
 
Och sist min inte minst så köpte jag två mattermosar till barnen inne på Skövde Natur som de sen kan ha på dagis. En grön och en rosa eftersom svart kändes lite dystert. Den gröna hade stått i skyltfönstret och därav blivit solblekt, så den fick jag lite billigare! :} Inget man tänkte på direkt ändå!
 Haha, Henrys fot kom visst med på två av bilderna! :'}
 



Inredning högt & lågt
Publicerat den

 
 
Bilder från min instagram. Kände att det var dags att ta tag lite i hemmet igår. Byrån som står inne i sovrummet har varit överbelamrat med diverse saker från det att vi flyttade in för snart 3 månader sedan. Ingen ordning alls. Tog mig en rundtur i huset och fann lite allt möjligt som jag ställe dit. Tyckte att det blev riktigt snyggt! :}
 
Bokhyllan som står nere i vardagsrummet hämtade jag hos mina föräldrar igår. Mamma hade fyndat en möbel på blocket och då fanns det inte rum för den här godingen längre. Visste först inte vart den skulle få stå, men det blev bra där. Ljust och härligt. Den underbara lilla "trälådan" som det står 2 liter på, kom svärfar med under gårdagen. Han hade tidigare frågat David om han ville ha den, men då han sagt nej så frågade han mig med. Hur kan man tacka nej till en sådan skönhet? :} Fick bli ett besök på blomsteraffären också för att fräscha till det lite. Växter gör ju nästan 80 % av inredningen skulle jag vilja påstå. I alla fall om man ser på Sommar med Ernst. ;} Blommor överallt!



En vecka kvar!
Publicerat den

Oooh..
 
Nu närmar det sig hörrni! Om bara en vecka sitter jag i skolan och förhoppningsvis ska det bankas in lite vett i skallen på mig. Med posten idag kom ett brev från skolan, men lite information samt en lista över den kurslitteratur jag behöver få fram till och med måndag. JÖSSES. 10 böcker ska jag ha! Och vet ni hur DYRT det är? Jag är mållös. Vissa böcker ska även användas till andra ämnen längre fram, så det känns ju bra. Men 10 böcker till 1 kurs..? Jag känner mig redan nu körd. Lite trist, men det känns som att jag inte kommer ha en chans. VAD HAR JAG GETT MIG IN PÅ? 
 
Är det här verkligen rätt? Det handlar om att ta hand om människor. Jag som inte ens kan ta hand om mig själv ibland. Men jag ska verkligen ge det en chans!
 
Senare i veckan {när barnbidraget har kommit} ska jag åka in till Skövde och införskaffa mig lite fräscha grejer. En praktisk och snygg väska som jag kan använda, ett par nya skor så att jag slipper låna Davids converse, samt ett par snygga byxor är tanken. Mitt första intryck får gärna vara allt annat än en trött småbarnsmorsa. ;}
 
Nu: ut på jakt efter böcker!




En sportig lördag
Publicerat den

Idag är jag utan ett av mina älskade barn som tillbringar eftermiddagen med sin far. Den här gången är de dock i Hjo och hon kommer hem igen ikväll. Skönt! :) 

Då himlen var kolsvart tidigare idag var jag beredd på ett skyfall, men peppar peppar har det inte kommit så mycket alls. Än! ;) Kanske kommer ikväll? Hoppas verkligen att det håller upp ett tag till då jag om en stund ska på min dagliga promenad. Älskar att gå! Känner mig så nyttig.. (Då kan jag äta godis i soffan med något bättre samvete sen!) 

För första gången har jag idag varit i tennishallen och sett en match. Vår kära granne spelade och han var så duktig! Det ser allt lite klurigt ut. När jag var mindre ville jag gärna börja med den sporten, men då det aldrig blev av så provade jag istället på badminton, klättring & ridning. Det gick det med! ;) 

Även ett besök på ett av stadens fik där en macka med kyckling- & curryröra slank ner fick det bli. Gott värre! Henry satt och smakade av både mig & David, samt satt och tryckte ut hela sin festis över bordet och mig.. 

Myskläderna som Henry har på sig fick han av sin farfar i förrgår. Så fina! Fanns på rea på Team Sportia. Julia fick en liten handboll. Knallorange så att den liknar en apelsin. Galet likt faktiskt. 

Just nu håller ugnen på att värmas för att dagens andra mål mat ska tillagas. Även det kyckling. Vi köpte en Stinas kyckling så med lite ris & sås till så är den maten fixad. Älskar mat! Inte alltid man har fantasi till vad man ska laga, men jäklar vad rätter det finns att välja emellan! 

Dags att stoppa in kycklingen! 
Puss 



Förskolestarten närmar sig
Publicerat den

Efter att ha läst Lindas inlägg om huruvida ett litet barn behöver gå på förskola eller ej så kan jag inte annat än att hålla med henne. Henry känns på tok för liten för att börja om bara 10 dagar.. Men! Jag har ingen annan än mig själv att skylla. Då jag inte hade någon fast inkomst innan, eller för den delen har särskilt många mammadagar kvar att använda mig av så har vi inte något annat val än att båda barnen får gå på dagis om dagarna. Jag börjar min högskoleutbildning (!) samma dag som David ska skola in Henry. Med andra ord är det han som får ta den biten, vilket jag är mycket tacksam för. Det räcker att ha sett ett barn gråta för att jag lämnade henne i händerna på främmande folk.. Men jag håller båda mina tummar för att Henry ska trivas och känna sig åtminstone lite trygg eftersom även storasyster går på samma ställe. Även Julia säger att hon tycker att det är bra att Henry ska gå på hennes dagis, för då slipper hon att sakna honom så mycket. Hihi, gulleplutt! :}
 
Med förskolestart {jag kan inte sluta att tycka att dagis låter bättre än förskola..} så innebär det också en hel del inköp. Då Julia fick mycket nya kläder i våras så håller de ett tag till. En bra skaljacka i strl 110 som nog räcker under hösten, samt överdagsbyxor som även de är lite stora. Dessa är av märket Kaxs och jag är mer än nöjd! :} Mössor har jag ju börjat sy på egen hand, så det tänkte jag göra även i höst om tiden finns. Vilket den såklart måste göra! Roligast vore att kunna syskonmatcha. Kanske inte exakt samma tyg, men kanske samma mönster fast i olika färger. Funderar på om jag ska sy fast en liten lapp också där jag kan skriva deras namn.
 
Hur som. Henry hade ingenting sedan innan så för några dagar sedan var vi inne på en shoppingtur i Skövde. Julia var och lekte med sin pappa som bor i samma stad medan vi gick loss ordentligt. Hon är inte mycket för att gå i affärer så det var en smidig lösning för att göra henne nöjd. En jacka från H&M, överdagsbyxor från KappAhl, regnjacka från KappAhl {galonbyxor fyndade jag på en klädbytardag i våras i strl 86} samt ett par gummistövlar från Din Sko fick det bli. Huuaa.. Det är inte billigt att ha barn. Där gick det barnbidraget åt kan jag säga. Men allt var nödvändigt. Och även ganska stort. Vi köpte i strl 86 och 92 för att det ska räcka länge. Stövlarna i strl 23 tror jag det var. Nu klarar han sig ett tag han också.
 
Det är faktiskt lite kul att hålla på med kläder, och jag har ingenting emot att köpa begagnat. Jag har fyndat en jättebra overall på Tradera som Julia hade länge, samt regnkläder. På klädbytardagen som jag skrev om nyss köpte jag även ett helt set till Julia. Regnjacka från Didriksson {det som är blått & rosa} och galonbyxor från ett annat märke. Lila, i och för sig, men det passar bra ihop i alla fall. :} Kostade under 50-lappen! Gick förbi lite affärer i Skövde, bland annat Polarn & Pyret. 799:- för en jacka typ.. VEM HAR RÅD? OCH OM JAG HADE HAFT RÅD HADE JAG ÄNDÅ INTE KÖPT DEN FÖR DET ÄR FÖR DYRT FÖR EN LITEN JACKA!
 
Dock är det ju inte bara kläder det gäller. Då dagiset anordnar Knopp, Knytte & Mulle så krävs även en ryggsäck. Julia har redan en, men Henry behöver ju också en. Även nya mattermosar behövs! Är sugen på någon från Skip Hop. Tycker att de är så söta när de liknar djur! :}
 
Den här gillar jag! Så gullig! :} Julia är väldigt sugen på en ny hon också, men jag tror vi avvaktar lite. Hennes funkar ju fortfarande! Hon har denna ↓
Det är inte gratis att ha barn direkt, men det är kul! :}
Jag tjatar på David nästan varje dag om att vi ska ha fler barn. I framtiden givetvis, inte nu. Gärna tvillingar vill jag, men det är han emot! Jag förstår inte varför? Det verkar ju underbart! :D
 
Om några månader måste även följande köpas:
HENRY
» Ullunderställ
» Overall
» Vinterstövlar
 
JULIA
» Vinterstövlar
 
Jag hoppas att hon kan ha samma vinterkläder som förra året! Men möjligtvis kanske hon också måste ha nytt..
 
Hoppas det blir en varm höst! ;}



Emmaljunga Scooter 3 S
Publicerat den




Och så äntligen fick det flytta in en ny vagn i vårt hem! Jag är kär. Det blev en vagn med samma namn som rubriken lyder till det här inlägget, något som inte var tänkt från början men som det nu fick bli i alla fall. Alla andra vagnar är ju så dyra! 

Innan jag fick köpa en ny vagn till Henry så skulle jag göra mig av med i alla fall en av de två som vi redan hade. Sagt & gjort. Tvättade av den beige vagnen grundligt och satte ut den på blocket. Ynka 1000 kr! (Köpte den för 3690kr inkl fotsack.) Inget napp förutom från en som bodde i Karlstad, men hon kom fram till att det var väl långt att åka.. Vilket jag kan förstå! 

Dumt nog åkte vi in till Skövde idag i alla fall, och till Stellas lekland med endast Henry. Julia har nämligen sovit hos sin pappa i två nätter och kom hem för några timmar sedan. Såklart var jag bara tvungen att titta in på Babyproffsen och kolla.. Vi tittar och tittar.. länge & väl! Sen ringer det i min telefon! Ett för mig okänt mobilnr. Det är en tjej som är intresserad av den beige vagnen! Tjoho! Hon bor inte alls långt ifrån och vi bestämmer att hon ska dyka upp under eftermiddagen. 

Vi köper vagnen ovan för ca 2500 kr och är så nöjda! Köper även en dyna som jag så länge suktat efter. Egentligen till för tjejer antar jag med tanke på allt det rosa & blommiga, men det sket jag i nu. ;) Henry får överleva! Och det gör han nog för jäklar vilken skön dyna! 

Tjejen kommer som planerat och köper den beige vagnen för 1000 kr. Så skönt! Och vilken grej? Då slapp vi ha tre vagnar samtidigt! Ibland har man flyt. 

Och den är så lättkörd vagnen! Vi älskar den både jag & sambon. Henry sitter som en smäck och gillar den höga bygeln. Så smidig då man lätt får igenom fötterna! Annars fastnar han jämt med skorna där.. 

Vilken bra dag!!