Nyårskrönika
Publicerat den

Det här året lider mot sitt slut, konstigt nog!
Jag tycker att det har gått hur fort som helst, liksom varje år nu när man är äldre..
Året för mig har varit otroligt händelserikt och toppar helt klart tidigare år!
 
För att göra det enkelt för mig delar jag upp månaderna var för sig.
Januari:
Nyårsafton firades hos Frida & Lowa med familj och det var riktigt roligt. Dock drack jag någon drink som det var alldeles för starka saker i {drack dock inte särskilt mycket} så det nya året började med att stoppa fingrarna i halsen för att få ett slut på illamåendet, haha. Vi hade snö och åkte till Korsberga med mina föräldrar där det åktes pulka för fullt. Vilken backe! Vi hade förkylningar om vartannat och Henry hade maginfluensa. Vi bodde i lägenheten. Var på husvisningar.
 
Februari:
Jag fyllde 23 och var som vanligt sjuk på min födelsedag. Henry lärde sig att säga mamma och ville bara gå och gå hela tiden medan han höll i oss. Jag började träna och äta nyttigare och gick således ner lite i vikt.
 
Mars:
Jag var frisk en hel månad vilket för mig var helt fantastiskt. Gick mycket promenader med Frida & Elvis och började samla mig inför vad som komma skulle månaden därpå.. Henry lärde sig att gå! Skrev på papper om huset..
 
April:
Gick med i fitnessfighten och gick ner ännu mer i vikt. Låg på siffror som jag inte varit på sedan flera år tillbaka. Tror också att jag fick någon form av depression när jag hela tiden åt så äcklig mat. Man vaknade upp på morgonen, glad att man kände sig smalare, men sedan deppig för att man visste att vidrig kost väntade. Men jag tränade som en galning och kände mig mer fit än någonsin. Det var sommarvärme och vi längtade efter vårt hus.  Sökte in till både undersköterske- och sjuksköterskeutbildningen.
 
Maj:
Henry fyllde 1, Julia fyllde 4, David fyllde 30 och vi flyttade in i vårt efterlängtade hus. Jag sydde mössor för fullt och hade funderingar kring min framtid.
 
Juni:
Min nya vikt höll i sig men det dalade fort när David gick hem på semester. Vi renoverade Henrys rum, jag fyndade en möbel till hans rum på blocket och vi njöt av att ha vårt eget hus. Lärde känna våra grannar. :) Jag fick brev hem om att jag kommit in på undersköterskeutbildningen. Dessutom hade vi kalas för barnen, både släkt- och barnkalas!
 
Juli:
JAG KOM IN PÅ SJUKSKÖTERSKEUTBILDNINGEN! Helt otroligt. Jag stod i kön till kassan inne på H&M i Skövde när jag via mobilen kunde se att jag var antagen. Tankar om hur jag skulle välja uppstod. Hade nästan bestämt mig för att bli undersköterska då det kändes mer "slappt" än sjuksköterska, men ganska snabbt kom jag fram till att sjuksköterska är snäppet vassare, och att jag skulle ta chansen att läsa nu när jag fått den! Solen sken hela juli och det solades och badades. Jag blonderade mig.
 
Augusti:
Henry skolades in på dagis och jag skolades in på utbildningen. Det var så roligt. Så mycket folk, tillbaka till skolbänken och med en betydligt högre månadsinkomst {jag är medveten om att allt ska tillbaka, hehe}. Träffade underbara människor och trivdes som fisken i vattnet. Jag och grannen gick långa promenader dagligen eftersom vi båda gått upp så mycket i vikt. I-landsproblem. Henry fick en ny barnvagn och jag shoppade loss ordentligt innan skolstart! Trivdes i mitt blonda svall.
 
September:
Var på matfestivalen med grannarna och åkte den läskigaste karusell jag någonsin testat. Allt blir mycket läskigare när det är mobilt tycker jag. Känns inte lika säkert. ;} Vi hade en massa uppgifter i skolan och jag var på VFU på Närhälsan i Tibro.
 
Oktober:
Blev nyansen mörkare i håret igen för att få en något mer mognare look, haha. Det gulblonda blev lite tröttsamt, även om det var roligt att ha det. Kanske blir det ljust till våren igen! Jag bakade bröd och fick upp ögonen för Netto. Vilka fynd man kan göra! Fyndade ytterligare en möbel på blocket och var på 25-årsfest hos Frida. Vi köpte oss en fin matsalsgrupp som gjorde vardagsrummet komplett! Köpte oss en till bil som jag kunde ha som pendlarbil.
 
November:
Mycket självstudier och en del julpynt av hemmet hanns med. Tog kort på barnen som jag sedan printade ut och fick upp på väggen. Ramlade av en häst och fick hjärnskakning och lovade därmed släkten att aldrig mer sätta mig på en häst. Målade om mitt blocketfynd och den underbara möbeln fick en fin plats i vardagsrummet. Var i Göteborg med mamma, vek bokgranar och rensade i landet på baksidan.
 
December:
VFU på Sigghusberg här i staden vilket var riktigt roligt. Pluggat inför tentorna i januari, pyntat ännu mer. Köpt julgran och tvättade bilen för första gången sedan i somras. Pinsamt! Luciafirande på dagis, bakat julgodis. Börjar gå promenader med grannen igen för att återigen försöka göra något åt vikten. Gymmet har inte varit hållbart då jag känt att tiden inte räcker till.
 
Summa summarum så började jag året som ett fetto, jag gick sedan ner så pass i vikt att allt vad heter tuttar försvann, gick sedan upp i vikt igen så att jag numera är på jakt efter en ny bh med C-kupa (!) och jag avslutar då med andra ord året liksom det började - som ett fetto. (Okej, det var en parentes.)
 
Men heeey. Vem fan bryr sig? Jag lever världens bästa liv. Varje dag när jag vaknar upp är jag så otroligt tacksam för vad jag har. Jag har ett hus, två underbara barn, en underbar sambo, härliga vänner och en frisk kropp. FRISK. Jag kan säga er att jag har fått en och annan klump i magen under starten av den här utbildningen. Man får läsa om så hemska saker som händer med människor. Ibland undrar man om det finns en Gud eftersom det finns så vidriga sjukdomar. Jag har fått tårar i ögonen flertalet gånger, och inte minst när det handlar om barn i livets slutskede. Blir lipig bara av att tänka på det. :'(
 
Känner dock att jag befinner mig helt rätt. Jag har hittat rätt. Efter åratal av funderingar kring vad jag vill bli, men med barnmorska ständigt liggande i baktankarna, så är jag nu påväg ditåt! :) Känns bättre än bra. Såhär hade jag skrivit i bloggen i maj:
"Den 11 juli får jag reda på om jag kommer in på högskolan! Det är andra gången jag söker in, så mina förväntningar är inte särskilt höga.. Men jag slutar aldrig hoppas! Vill vill vill!"
 
Och som jag skrev som motto den första dagen i skolan: vill man så kan man (hehe, biggest loser).
Kloka ord.
 
 
 Luciafirande på dagis
Publicerat den

Dagen startade tiiiidigt med att barnen hade Luciafirande på dagis. 

07:15 var vi på plats och Julia var klädd som Lucia medan Henry var en bastant lite tomtefar. Hihi, så gulligt! Då Henry blev lite blyg när det var så mycket folk fick jag sitta med bakom honom när de sjöng sina sånger. Mysigt, men samtidigt tråkigt då jag missade att se Julia. Hoppas att mamma och pappa fick några bra bilder, eftersom både de och Henrys farfar var på plats. Och David givetvis! Efteråt bjöds det på skinksmörgås inomhus och Henry åt som en häst. Julia åt några pepparkakor men verkade sedan mer intresserad av att leka med de andra barnen. :}
 
Vi stannade kvar en liten stund för att sedan bege oss hemåt igen. Eller jag skulle hem och David till jobbet. Barnen stannar där till kl 14, och jag har redan fått mycket gjort och lämnat in en uppgift i Vårdandets etik.  Snart är även den kursen över. Bara tre saker kvar at göra, om jag nu blir godkänd på de jag redan gjort och inte behöver skriva om dem, vilket jag med all säkerhet inte har blivit eftersom det alltid finns något att klaga på, och det är: rätta en kompis uppgift {för att på så vis lära mig själv}, skriva vad jag tycker om kursen och var jag har lärt mig, samt en tenta! Tentan anmälde jag mig till idag, trots att den inte är förrän den 9 januari. Men jösses, det är ju snart! 4 veckor kvar bara! Det kommer bli 4 intensiva veckor, med både plugg, städ, julfirande och allt vad har med familjen att göra. Har för övrigt inte slagit in en enda julklapp än. -_- Men idag ska jag köpa gran!
 
Näst intill omöjligt att få en bra bild i mörkret, men här har vi mina små godingar:
 

En ganska skeptisk liten tomte..
 
 
Ha en fin dag! Ikväll ska vi baka julgodis och förhoppningsvis få ihop ett pepparkakshus! :} Julstämning på hög nivå!
 Nedräkning
Publicerat den

I morse kom jag och Julia fram till att det bara är 16 dagar kvar till julafton. Hon längtar jättemycket, och främst till paketöppningen och till att klä granen. En gran {KUNG, givetvis!} ska vi försöka få tag på redan på fredag då jag såg att det såldes då, och jag längtar lika mycket jag. Det blir vår första jul här i huset, men dessutom första gången som vi ska fira jul här hos oss tillsammans med släkten. Tidigare år har vi alltid varit hos mina föräldrar, men den här gången kändes det smidigast att vara där barnen bor, med tanke på att det är de som får flest paket, oftast! ;} Då vi inte hade så mycket grejer innan, och fult porslin, så har vi köpt en massa saker så att det ska vara juligt och fint sen. Nya glöggmuggar och mer skedar till dem, nya tallrikar - både djupa och platta - juldukar osv. Haha, det är inte billigt direkt! Men då har vi ju till nästa år också. ;}
 
I helgen var jag och David inne i Skövde och handlade alla paket till barnen. Henry fick en stor bilbana av oss, samt tre olika böcker med både ljud och inte. Han är ju väldigt djurintresserad även han {liksom storasyster} så minns jag inte fel köpte vi någon djurbok men också någon med fordon, vilket även det är ett stort intresse. "Tattoo", som är traktor till exempel.
 
Av Henrys farfar hade vi fått pengar till att köpa något till dem, och då han tyckte att barnen hade så mycket leksaker så köpte vi bra grejer istället. Rejäla vintermössor från Didriksson, vintervantar till Henry, fleecejacka till Julia och en rolig Snowie surfer till dem. Mest är det väl Julia som kommer kunna använde den i år, men förhoppningvis håller den i några år så att även Henry har glädje av den! :}
 
Julia har tittat mycket på youtube när de gör glass av play doh deg, så självklart fick hon ett sådant set av oss! Hoppas att det är uppskattat. Vi hittade även en jättefin, rosa klocka {att ha på armen} i en fin rosa ask för en billig peng på Ur & Penn. Två strumpbyxor {rödglittriga och vita med guldprickar på} ska hon också få, samt ett stall med småhästar i, i tyg! Strumpbyxorna kan hon egentligen få redan nu, men för att vara säker på att de är hela och rena till julafton så är det väl lika bra att hon får dem då.
 
Hon är riktigt duktig på klockan, och när jag frågat om hon önskar sig en har hon sagt ja. Lika bra att vara i tid med att börja öva på den! Än så länge kan hon hel och halv, hehe. Tänk att hon snart blir 5.. Inte ens ett halvår kvar! Stora fina tjejen.

Haha, Henrys min på denna bild! Så typiskt honom :') Vilket ljust hår de båda hade i somras. Framför allt Henrys hår har blivit mycket mörkare nu! Julia har mörk vid hårbotten, men har ljusa toppar.
 Praktik bland annat
Publicerat den

Hallå hallå! :}
 
Jag försöker pränta in i min hjärna att ingenting är omöjligt, men det tycks inte ge någon större effekt. Mina två skrivuppgifter som ska vara inlämnade nästa vecka känns helt hopplösa. Jag förstår inte hur jag ska bära mig åt!? Det handlar om lagar hit och dit, etiska principer och liknande vilket inte är mig särskilt bekant.
 
Självstudier hemma var tanken för både dagen idag och i morgon, men då barnens näsor rinner blev det istället att vara hemma och ta hand om barn. Leka med barn. Mata barn. Underhålla barn. Duscha barn.. Osv. Då jag blir någon form av superwoman när jag är själv hemma med båda barnen {till skillnad från när David är hemma..} så har jag hunnit med en hel del:
• Diskat undan all disk
• Strukit en duk och lagt på köksbordet
• Gjort i ordning adventsljusstaken några dagar för sent..
• Dammsugit undervåningen
• Tagit hand om ALL tvätt {det var i och för sig igårkväll, men ändå..} Det var sjuka mängder. Man kan tro att vi är 10 stycken i familjen!
• Duschat båda barnen och mig själv, SAMT haft i hårinpackning vilket som alltid är ljuvligt.
• Lagat mat och diskat efter mig
• Pärlat dagens pärlplatta eftersom Julia har fått för sig att hon inte kan
 
Och nu sitter jag här med en kopp kaffe och tänkte ta tag i det ogreppbara. Jag vet inte ens vart jag ska börja.
 
Måste ju förresten berätta! Måndag, tisdag och onsdag den här veckan var jag på praktik på Sigghusberg här i staden. Vilket ställe. Det ligger otroligt vackert med fin utsikt och det var fina och fräscha lokaler. Känns otroligt nyttigt att få komma ut och se hur det är i verkligheten, och inte enbart sitta med näsan i böckerna och försöka förstå hur det ser ut. Demens är ingenting som jag tidigare har tänkt att jag vill jobba med, men samtidigt tycker jag att det är riktigt roligt att prata med de gamla människorna. De har alltid så mycket att säga! Vem vet, jag kanske inte alls blir barnmorska..? ;} Just nu vill jag dock inte bli någonting, jag klarar verkligen inte av att gå upp så otroligt tidigt på morgonen. Eller egentligen klarar JAG av det, det är mina barn och främst då Julia som verkligen inte kan komma upp i tid. Vi blev försenade både en och två gånger, vilket är riktigt pinsamt. Därför är jag nu oerhört tacksam att jag befinner mig där jag gör. Att jag pluggar {även om det ibland är svårt}, för det är så oooooooerhört fritt och det gillar jag!