Nervositet
Publicerat den

Shit!
 
Imorgon startar min fitnessfight {äntligen!} och jag börjar bli nervig! Det är så mycket att tänka på gällande maten. Träningen känns plätt som en lätt i jämförelse, men då har jag inte ens sett träningsschemat än, hahahahahaha. Åh. Jag har längtat hela året, men dragit mig för att börja tidigare då vi alltid är så himla sjuka just i början av året. Hela februari var vi sjuka, och därför tänkte vi att det kanske kunde vara bra att smygstarta med träningen i mars och inte gå alltför hårt ut på en gång. Så det har jag gjort! Tränat hyfsat mycket men inget överdrivet under mars månad, och varit FRISK hela fucking månaden! Helt otroligt. :} Nu hoppas jag på ännu en frisk månad där jag ska köra järnet. Jag ska inte fuska en enda gång. Det skulle vara så oerhört pinsamt om detta inte gav några resultat då jag har pratat om det så mycket. -_-
 
Om en stund tänkte jag ta med mig mina barn och åka och shoppa ingredienser till min kommande kost. Lätt är nyckelordet. Allting ska vara lätt. Lättmjölk & lättyoghurt. Minimalt med fett och inga goda såser överhuvudtaget! Såvida de inte är gjorda av kesella, haha. Inget socker heller. Ska man sammanfatta det här året redan nu så kan jag ju säga att det är typ socker & fett som jag har livnärt mig på. Det här kan bli kämpigt. MEN! Lååångt där framme, i slutet av april alltså, så tänker jag mig en fin Melinda. En Melinda med något mindre fettvalkar och en frisk & jämn hud! Möjligtvis kanske några hakor har försvunnit också? :}
 
I morgon kör vi!
Och ikväll är jag sugen på att gå till gymmet! Har inte tränat sedan i onsdags!



Vilken dröm!
Publicerat den

Alltså cheez vilken dröm jag hade i natt!
 
En såndär verklighetstrogen dröm som man allt eftersom dagen går får påminna sig om att det visst bara var en dröm! Till exempel så körde jag i drömmen bil in till Skövde. Fullt med barn i bilen och i en RASANDE fart. Jag gled då & då ner i kurvorna, och blev såklart fotad av hastighetskameran när jag susade förbi i 100 km/h istället för 80.. Blev livrädd eftersom jag då skulle få en saftig böter i form av typ 200 000 kr! Haha. Hoppas verkligen inte att man får det på riktigt? Dessutom skulle jag i drömmen plugga på högskola till hösten och då behöva hjälp av CSN, men eftersom jag åkt fast på kameran skulle jag inte få ta lån & bidrag därifrån. {När jag satte mig i bilen förut tänkte jag att shit, har jag fått böter eller inte!?} Haha :P
 
Eftersom man drömmer en hel del varje natt så hade jag även lite andra drömmar. Jag var på Liseberg bland annat, och skulle åka den där AtmosFear. Dock var den istället mer lik slänggungorna, och de satt endast fast i små snören. Självklart lossnade mitt ena snöre när jag precis satt mig, så jag hoppade snabbt av och tittade på de andra istället. Fytusan! Jag har åkt den i verkligheten och den var inte alls lika läskigt som jag tidigare trott, men allting är alltid mycket värre i mina drömmar.
 
Den tredje och typ sista drömmen som jag minns handlade om att jag var i något hus med en massa burar med djur i överallt. Jag minns den bara suddigt och kan verkligen inte förklara den på ett bra sätt. Men jag tror att det handlade om lite hamstrar.. och kaniner!
 
Drömmer ni också en massa varje natt? Jag har 2-3 drömmar som jag minns varje natt! :}



Stor & Liten
Publicerat den

Tusen tack för alla grattishälsningar angående huset! Det är nästan i stil med att vara gravid det här, folk kommer fram och frågar lite, säger grattis och "åh vad kul för er"! Och ja, det ska verkligen bli superroligt! Det är knappt att jag kan fatta det. Otroligt nog har lugnet börjat smyga sig på lite. Papprena är påskrivna och det enda vi egentligen kan göra är att vänta. Vänta på tillträdesdagen..  Förut tänkte jag på huset dagarna i ända, men nu har jag som sagt lugnat ner mig lite och andra tankar kan också få plats i hjärnan, haha.
 
Men: vi har massvis med idéer. Vi vill ändra på ALLT. Fula gamla plastmattor och 70-talstapeter vill vi få bort, vi vill sätta in en kamin, måla om huset, lägga tralldäck på altanen för att slippa stenplattor där ute. Och så vidare! Tänk om man kunde vinna på triss? ;} Nästan så att jag får gå och köpa mig en lott och hoppas på det bästa!
 
Hur som helst.
Nu lever vi i nuet ett tag.
 
Idag är det fredag och solen skiner. Julia är numera ledig från dagis på fredagar och tillsammans med underbara vänner har vi tillbringat förmiddagen på Stor & Liten. Det blev frukostbuffé, lek och sångstund. Frukostbuffén tycker jag är alldeles fantastisk! 20 kr för vuxen och gratis för barn. Det finns inte riktigt lika mycket att välja på som på onsdagar, men det är ändå flera olika mackor, pålägg och frukt! Mumsigt. :}
 
Stackars Henry är inne i en riktig slå-sig-period nu! Ajaj.. Igår stod han på näsan inne i badrummet när han skulle ta sig från elementet till bänken.. Jag hörde hur det "klickade till", och blodet bara rann hur munnen på honom. Stackaren hade bitit sig i läppbandet, men liksom de flesta gångerna verkade det inte göra särskilt ont för han skrek inte alls mycket. Så fort det blir blod inblandat så ser det ju så mycket värre ut..
 
Även idag ramlade han ett par gånger när vi lekte i lekrummet. Slog pannan i en låda och allt vad han gjorde. Det är en jobbig period när man lär sig att gå. Vill så gärna, men efter några steg tappar han balansen och faller för det mesta handlöst ner mot golvet. Plutten! ♥
 
Julia är idag superfin i en ny, blå klänning som hon fick av Davids mamma igår ↓

 
Som vanligt när den här lilla damen får något nytt så är ALLTING fel. Det är fult och det är obehagligt och det ska minsann aldrig användas. "Nähä, men då ger vi klänningen till någon som vill ha den istället", säger jag, men då blir det minsann andra bullar. Den är BARA hennes och hon ska minsann testa den.. Haha! När ska detta beteende försvinna? Själv skäms man för att man har ett "otacksamt" barn.. Jag lever liksom i en värld där mitt barn gråter för att hon får ett kinderägg och inte två..
 
Idag har hon dock använt den och jag har inte hört några klagomål alls. Ni skulle känna tyget! Så lent! :} Henry fick ett par snygga, bruna manchesterbyxor! :} Och som ni kan se så målades naglarna fina igår. Ena handen röd och andra lila!

Om ni undrar varför det inte kommer så mycket bilder på lilla fröken, men desto mer på Henry så beror det på att Julia sällan vill vara med på bild, och dessutom är inne i en sur-period där hon ständigt är grinig för något! Så trist! Vart tog lilla glada Julisen vägen?



Att leva livet fullt ut!
Publicerat den

Som ni kanske har märkt så är inte jag en person som väntar med saker. Sedan barnsben har jag alltid haft ganska bråttom med allt jag tagit mig för, och avskytt att vänta och ha tålamod. Jag har inte tänkt på det innan, men det är först nu som det slår mig att jag fortfarande är samma person. I skrivande stund är jag 23 år och har redan hunnit med en hel del. Jag har två fantastiska barn, jag är förlovad, jag bor i en fin trea med två balkonger och har dagen till ära blivit husägare! Det är helt jäkla galet! Äntligen. Jag och David började vårt husletande redan i somras, och det har tagit oss 9 husvisningar för att hitta det rätta. Eftersom han är den enda av oss som har fast jobb så säger det sig självt att vi inte hade några miljoner att ta till för att hitta ett bra hus. Vi fick nöja oss med en mindre summa och försöka göra det bästa av situationen. Många gånger har vi till och med tänkt att vi ska vänta tills jag har fått upp inkomsten lite. För att kunna ta ett högre lån på banken och få ett bättre hus. De flesta husen är ju bra sunkiga alltså, med stora renoveringsbehov!
 
Vi har haft en del krav, även om vi snabbt fick lära oss att man inte får vara för kräsen.
Våra krav var:
♣ Alla kan sova på samma våning.
♣ Trädgård i söderläge.
♣ Ingen källare.
♣ Ingen onödig trafik precis intill {bara de som bor där har vägarna förbi så att säga..}.
 
Jag tror att det var allt, haha. :}
Vi har dock kikat på flera hus med källare, just för att det inte finns så mycket hus ute till försäljning i vår lilla stad. Dock var det flera av husen som krävde dränering, nytt tak - ja helt enkelt stora, dyra renoveringar! Stundtals kändes det omöjligt. Men nu! Det känns helt otroligt. Händerna darrade när jag skrev mina initialer och underskrifter på en massa papper hos mäklaren tidigare idag. Jag råkade till och med göra ena M:et lite för långt, men ytterligare ett sträck, haha!
 
Jag tänkta starta en ny kategori i den här bloggen, med namnet hus eller något {haha} och jag ska göra mitt yttersta för att skriva som fan! Vårt {galet att säga} hus är byggt 1976 och har inte renoverats sedan dess, haha! Lite småsaker hade de gjort, men t ex köket är ju typiskt 70-tal. Dock såg kaklet helt okej ut, så med lite ny färg på luckorna kan det bli riktigt bra! :} Allt är dock i fint skick, så till en början räcker det med lite färg & tapeter för att göra det mer i vår egen stil.
 
Huset är på 131 kvm och det är en 1½-plansvilla. På nedervåningen har vi en ganska stor hall, en liten toalett, kök, groventré med tvättstuga & klädkammare samt ett stort vardagsrum och matrum. Matrummet var innan ett sovrum, men de som bodde där tog ner väggen så att det skulle gå ihop med vardagsrummet. På baksidan är det även en inglasad (!) altan som man går ut på genom vardagsrummet.
 
Går man uppför trappan som ligger i hallen så har vi ett stort allrum, 3 sovrum och ett badrum. Med andra ord har vi alla ett varsitt sovrum! :} Och skulle man i framtiden få mer barn eller bara komma på att man behöver ett rum till, kan man göra ytterligare ett rum av delar av allrummet! Eller sätta upp en vägg där nere så att matrummet får agera sovrum igen. Från allrummet kan man även komma ut på en liten balkong. Kan redan nu varna för att det kommer vara ett ROSA tjejrum och ett BLÅTT pojkrum, hihi. Om jag får bestämma alltså. ;} Julia har mer och mer riktat in sig på lila och svart (!), så vi får väl se vart det kan leda. ;} Det viktigaste är att barnen trivs.
 
Jösses så jag skriver. Jag är helt uppe i varv! Vi var tvungna att tillsammans med Henrys farfar fira den här fantastiska, regniga dagen med en räkmacka på Vete & Råg. ♥
 
Bilder kommer självklart att dyka upp så fort vi fått tillgång till huset! :}



Smärta
Publicerat den

Hoppsan!
 
Idag hann jag visst med två inlägg. Lyckades faktiskt söva Henry på balkongen ytterligare en gång. Nu för tiden är det nästan lögn att få honom att sova 2 gånger per dag, trots att han behöver det! Tid tog det, och jag var alldeles iskall när jag kom in igen. Vilken jäkla blåst! Fint väder är det, men på tok för kallt för att vara ute! Men lite te på det! Nu är jag varm igen, och förhoppningsvis håller Henry värmen i åkpåsen! :}
 
Julias tre gosedjurshundar sover också på balkongen, i gåvagnen! ;} Medan hon kikar på film så satt jag och läste lite förlossningsberättelser av någon anledning.. Haha, men kul är det! :} Allt som oftast så går det ju jättebra! Men det jag fastnade vid var smärtan vid förlossningen, och hur olika den kan vara från gång till gång. Jag vet inte om det beror på att Henrys förlossning ligger närmast, eller att jag har glömt bort smärtan vid Julias haha, som gör att jag tycker att hans förlossning gjorde mest ont. Dels hade jag mindre smärtlindring, men med tanke på att hans gick något snabbare så blev ju smärtan också mer intensiv. Å andra sidan visste jag vid Henrys förlossning att det är när huvudet ska ut som det gör som mest ont, vilket gjorde att hela tiden som han "kämpade sig neråt" så måste jag ha spänt mig eller något eftersom jag visste att snart gör det ont som faaan! Det visste jag ju självklart inte när Julia skulle ut, då hoppades man ju bara att smärtan snart skulle vara över! :}
 
Undrar egentligen varför man skaffar barn på barn på barn, trots denna otroliga smärta? Jag har haft något så fruktansvärt ont under mina förlossningar att jag i något ögonblick har lovat mig själv att aldrig utsätta min kropp för det igen, haha, men jag känner mig inte färdig än! Okej, ibland känner jag mig färdig. När båda lipar och allting är jobbigt, men när de är små änglar så önskar man sig ett par till! ;} Det får dock vänta.. Som sagt. :P
 
Fast faktiskt: det finns nog ingen förlossning i hela världen som gör mer ont än när man ska komma igång med amningen. Alltså shit. DÄR kan man snacka smärta! Från topp till tå. Att man utsätter sig för DET är helt otroligt. Dock skulle jag personligen aldrig skippa amningen. Det får göra hur ont det vill, allt för min bebis skull. ♥ Jag kan tycka att de som bestämt sig redan innan för att skippa amningen är aningen själviska. Även om det inte lyckas så har man i alla fall försökt! Bebisen kommer ju inte ihåg det ändå, men jag tror inte att någon ersättning i hela världen kan ge det som den riktiga mjölken kan. Även om det gör ont och man inte kommer att ha ett ordentligt liv under några månader så tycker i alla fall jag att det är värt det! :}
 
Sedan är det en annan femma att jag bara har ammat i 3 månader. :P Trots amningar flera gånger dagligen så har min mjölk tagit slut. :O Barnmorskor påstår att det inte är möjligt, men min var i alla fall puts väck. Henry vägrade ta bröstet efter 3 månader eftersom det bara kom någon droppe.. Mysko!
 
Vad jag babblar! Hoppas inte att någon tog illa upp! :}



Lite av vår helg ♥
Publicerat den

Men hallå! :}
 
Som alltid när jag ska till att skriva ett litet inlägg så fastnar jag vid andras bloggar istället. Kommer på att jag inte har läst den och den idag.. Allt som oftast slutar det med att jag inte hinner skriva något själv, haha. Så sorgligt! :'}
 
Hoppas allt är fint med er! Här hemma har vi en oplanerad dag. Henry ligger och sover i vagnen på balkongen och Julia gör lite allt möjligt. Hon har målat, pusslat, tittat på film och skrivit. Nu tittar hon på film igen i sitt rum, och jag troratt det kan vara Dora hon ser då hon då & då skriker ut olika ord, haha! Hon kikar på sin surfplatta så jag hör ingenting. Väldigt skönt! ;} I morse vaknade jag och Henry tidigast {06:30}, och vi var redan uppe när jag såg att det började röra sig i sängen inne i hennes rum. Under natten hade hon visst bytt plats på kudden och sov istället åt "fel" håll, haha. Lite Pippi Långstrump där kanske? Konstigt nog låg hon kvar istället för att hoppa upp, och hon påstod att hon inte mådde särskilt bra. Att hon måste ha blivit smittad av mormor när vi var där igår eftersom mormor haft influensa hela veckan. Dock var vi endast utomhus igår, i trädgården och i lekparken, så vi borde inte ha blivit smittade. Julia verkar dock frisk, har ingen feber eller andra symptom. Sååå.. kan det sitta i huvudet kanske? Jag kom med förslaget att vi kunde åka till arken i eftermiddag, men "det kan vi ju inte göra för jag är ju sjuk!", sa Julia då. Hepphepp.. kanske mår hon lite dåligt ändå för arken brukar annars vara jätteroligt enligt henne! Hoppas att det inte är något!!
 
På tal om mormor & morfar så åkte vi dit en sväng under eftermiddagen igår. Julia och Henry lekte av sig på olika sätt medan jag pysslade om vår älskade Volvo. Den fick sig en rejäl omgång inuti; dammsugen, våttorkad, fönstertvättad & vädrad. Bara utsidan kvar, men sålänge det är sånthär väder så får det vänta lite. Skulle bli alldeles för kallt att stå och tvätta den igår. ;} Henry roade sig mestadels med att gå omkring med en gammal gåvagn på gräsmattan. Alldeles perfekt då gräset gör att det går tyngre att köra. Här hemma på golven glider det ju så mycket att han nästan bara ramlar om man inte håller i honom samtidigt. Julia gick omkring och vattnade olika saker, och sedan fick båda barnen lite mellanmål i form av pannkakor i lekstugan. Det såg så gulligt ut! :}
 
 

Tydligare bild på fikastunden! :} Julia är verkligen en fika/mellanmåls-tjej! Hon är redan inne på sin tredje (!) macka idag, där 1 gick till frukosten och 2 nu till mellanmålet. Lunch och middag struntar hon gärna i, men liksom jag småäter hon gärna emellan..
 
Förresten! Är det inte galet många gravida nu? Jag kan räkna upp hur många som helst bara i lilla Hjo som har tillökning på gång. Så otroligt mysigt. Grattis till er om nu någon gravid skulle läsa det här! :} ♥ Vi har faktiskt något stort på gång vi med, hihi, men jag återkommer när det är helt säkert! ;} Det här känns SÅ jäkla bra! Är lycklig ända in i själen och hela min kropp liksom bubblar inombords! I morse hade jag någon konstig känsla i magen, typ menskänsla? Hmm.. Knepigt! Men nu känns det bättre igen! :}
 
Ha en fin dag allihop! Puss på er
 
Haha, måste bara tillägga vad Julia just "skrek" till filmen i sitt rum: Aaa laaav jo!



10 månader
Publicerat den


Älskade lilleman vad du växer! ♥ Hans underbara cardigan fyndade jag på H&M igår för femtiolappen, SÅ värt! :} Idag är han alltså redan 10 månader och då passar det ju bra att jag skriver lite om BVC-besöket vi var på för tre dagar sedan.
 
Uppenbarligen är inte jag så bra på att uppskatta vikt, för jag hade trott att han skulle väga mer än vad han faktiskt gjorde. Han följer sin kurva jättefint och han skötte sig bra under hela tiden trots att han på vägen dit hade tappat sin napp och fick vara utan. Han har fortfarande bara 2 tänder i underkäken och massvis med hår på huvudet! Dock ganska ljust. :} Lite varstans på kroppen har han torra fläckar, så jag har varit och köpt på mig en massa Decubal för att försöka hålla det mjukt. Han har ett torrt parti på ena handen, precis nedanför ringfingret, och lite på benen, armarna och ryggen. De syns knappt, men känns! Som tur är verkar han inte lida av det själv. Lite kliar han sig bakom öronen fortfarande, och jag smörjer även där. Jäkla öron.. Han har ju kliat sig där sedan födseln i princip..
 
Längd: 75,8 cm
Vikt: 10 835 g
Huvudomfång: 48,1 cm
 
Lilla parvel! Var bara tvungen att kika hur Julia var i denna ålder! Hon vägde mer men var  75,5 cm lång, haha! Och Henry har lite större huvud än vad hon hade!
 

Just nu sover han i vagnen på balkongen. Soligt och skönt förhoppningsvis. Jag ska strax ställa mig och laga lite spaghetti & köttfärssås. Smarrigt!



Den senaste tiden
Publicerat den

Jösses vad lång tid det tar mellan inläggen, knappt att man kan kalla det för att blogga. ;}
Den senaste tiden har det skett lite förändringar, inte minst för Julia. Vi tror att hon kan vara laktosintolerant och hon äter därför laktosfritt numera. Inte allting, och vi har inte uteslutit laktos ur olika maträtter, men laktosfri mjölk och yoghurt kör vi med. {Hon har haft magont och illamående nästan varje dag i ett år, så det var på tiden att vi reagerade!}. Ett tag trodde vi att det berodde på vällingen {hon har fram till nu druckit välling innan läggdags}, vilket jag i och för sig fortfarande tror, då hon alltid mådde illa efter att ha slukat en flaska. Fast, vem skulle inte må illa då? Nu har hon inte druckit välling på ett tag, och vilka framsteg! Nu behöver jag inte längre vakna upp varje morgon till "mamma... jag har ont i magen..". Så skönt! :} Inte minst för hennes egen skull..  Det var i lördags när vi åt tacos och Julia åt en massa gräddfil, som vi förstod att det nog ändå hade med laktos att göra! Jag hade inte en tanke på att köpa laktosfri gräddfil, så det var väl lite mitt fel att Julia sedan började må illa och få jätteont i magen. Stackaren. ♥ Enligt läkaren finns det inga prover att ta för att se om hon är laktosintolerant, utan vi ska fortsätta som vi gör i nuläget. Förhoppningsvis växer det bort! Orka allergier!? :O Har aldrig varit allergisk mot något, och hoppas så att även mina barn slipper det!
 
Idag var jag med Henry på BVC på förmiddagen. Men mer om det i ett annat inlägg när jag hunnit fota lite 10-månaders bilder! Alltid lika kul att ha. :}
 
På tal om honom så har han blivit omöjlig att få i säng på eftermiddagarna. Han somnar bara inte! Trots att han fortfarande enligt mig behöver sova två gånger/dag. Idag har han varit vaken 7 timmar i sträck! :O Han vaknade efter en sen förmiddagsvila 12:15, och ligger i säng först nu och ska sova för natten. David fick ta över. Jag orkar inte mer! Försökte i 2 timmar förut att få honom att somna, jättetrött som han var! Det tar på mina krafter kan jag säga! :l
 
Annars då?
Jag håller på med lite tavlor igen! Så himla kul! Men som med det mesta så går det i perioder. I höstas höll jag på massvis, och nu är jag igång igen! En tavla såldes förra veckan, och nu har jag ytterligare 3 på gång! Wiiie! :} Alltid bra med lite extrapengar för en tvåbarnsmamma som lever på lägstanivå. -_- Aldrig mer, säger jag! Får jag mer barn någon gång ska jag banne mig jobba ordentligt innan så att jag får en mänsklig föräldrapenning. Att inte ens få ut 4000 i månaden känns lite knapert.. :P 



Nu ska jag städa badrummet. Byta i kattlådan och moppa golvet. Det suger getpung att ha dusch/toalett/skötbord/KATTLÅDA/tvättmaskin & torktumlare i samma rum! Kan ni tänka er stanken? Ständigt fuktigt och en nysketen katt på morgonen.. Jag får alltid ställa ut kattlådan i hallen så att vi över huvudtaget ska kunna vistas i badrummet. Jag blir täppt i näsan och Julia gnäller på att det stinker så att hon inte kan andas. Och ändå byter vi kattsand varje vecka och tar bort bajset så fort vi ser något. Äckligt, det är vad det är! Bort med katten! säger en djurvän som jag..



Promenader
Publicerat den

Har precis avnjutit en god lunch i form av kalops och kokta grönsaker. Potatis till är ju egentigen ett måste, men såfort jag slänger i mig kolhydrater så blir vågen elak. Hur som helst var det galet gott, men potatis kokar på spisen just nu till lilleman som förhoppningsvis vaknar snart.
 
Vi har varit ute hela förmiddagen och gått en promenad tillsammans med Frida & Elvis, och Henry höll sig vaken riktigt länge. Kanske kan bero på att jag fick väcka båda barnen vid 07:45. De var galet trötta idag! Man undrar varför de inte kan vara det de dagarna som vi INTE måste upp i tid!?
 
Hur som helst väldigt skönt att komma ut! 6,91 km blev det. Vet inte hur många kartor på mina promenader från appen Nike Running som jag lagt ut på instagram, men mitt konto där börjar mer likna en kartbok så jag sparar den bilden, haha. SÅ skönt med lite motion. Undrar om jag har bra kondis nu? Det måste jag ju nästan ha. Tar ju dock sällan ut mig så pass att jag blir HELT slut, men jag vet ärligt talat inte om jag vågar det. xD Rädd för att inse hur kass jag är! Kanske.. Ikväll blir det gymmet i alla fall. Struntade i det igår då jag var galet trött efter en hård natt. Henry höll låda ett bra tag! Men idag blir det andra bullar! Är lika trött idag i och för sig, men någon måtta får det vara. Ska för övrigt börja gå på pass också. Ska bli roligt!! :D

Henry har lärt sig att dricka själv ↓
 
 
 
Och igår lät jag Julia välja kläder helt själv eftersom vi ändå bara var hemma. Hon klär på sig helt själv nu för tiden. Till och med strumporna. Hennes fina klädval resulterade i en stickad cardigan under, en somrig blus på det, samt leggings och tjocka strumpor! Lite fulsnyggt sådär, haha, men det viktiga var att hon själv var nöjd! :)

Hon har blivit väldigt medveten om sina kläder den senaste tiden. Något som jag själv inte är så det kan inte komma ifrån mig, haha. Tror säkert att det kommer från diverse barnprogram.. möjligen Lilla prinsessan!? Hon lär sig mycket genom att titta på film. Igår t ex: vi var ute och gick en promenad när Julia kliade sig i håret och sa: "det kliar i håret! Jag kanske har löss?"
 "Nejdå, det tror jag inte!" sa jag. "Det vore ju snuskigt i så fall!"
"Nej det är inte snusigt. Det är ju bara små kryp som kryper omkring i håret."
"Jaa.. är inte det lite äckligt då..?"
"Nej, småkryp är inte äckliga."
 
Det kanske bara är jag som är mamma som tyckte att hon var sjukt duktig som hade en sån koll på vad löss innnebar! Men det vet jag att de pratar om i Lilla prinsessan, haha! Tillbaka till kläderna: vad jag än tar fram så är det ingenting som är fint. Hon gnäller sällan på att kläderna är obekväma, men de är inte fina. Allt är fult. Allt allt. Idag spelade jag dock på hennes ständiga "jag är ett djur", och sa att jag skulle klä på igelkottsbebisen. Hon brukar nämligen vilja vara en igenkottsbebis. Men inte i morse. Då var hon en ekorrbebis. Men jag fick allt klä på ekorrbebisen! :D Så i morse fick jag välja!