Olivträd ♥
Publicerat den

Jag verkar ha fått en förälskelse för just olivträd. Dock bör det tilläggas att jag avskyr oliver! Inte namnet, för det tycker jag är jättefint och vill gärna döpa en framtida son till det, hehe, men just själva frukten.. Hur som helst så sålde Netto finfina olivträd och jag var givetvis tvungen att fynda ett. Eller fynd och fynd vet jag inte; 199:- för ett träd. Jag vet inte om det är dyrt eller billigt? Hittade ett desto mindre träd i Ullared för 69:-, men det var ju hälften så litet bara..

Jahapp. Här sitter jag inne vid datorn trots det fina vädret utomhus. Jag har studerat virus i ett par timmar nu och sitter  och förundras av hur mycket vi ändå är friska här i landet? Trots alla virus som finns överallt. Det är faktiskt ett riktigt intressant ämne det här, Mikrobiologi! Det känns som att jag har missat ett helt universum eftersom det verkligen finns bakterier ÖVERALLT. Lite läskigt.. Jag funderar nästan på att utbilda mig till biolog istället med tanke på att jag inte är särskilt bra på att hantera människor. Människor är så svåra! Jag vet aldrig hur jag ska bete mig.. Oftast gör jag väl bort mig också, haha. Men det bjuder jag på!
 
Fy! Blodcirkulationen i mina händer är verkligen inte på topp just nu och naglarna har antagit en blå färg. Jag har nu förlorat flera år av mitt liv eftersom jag suttit stilla alldeles för länge. Det är också en sån där grej som jag aldrig tänkt på innan! Har du ett stillasittande jobb (eller om du sitter stilla i alla fall) så minskar det livslängden avsevärt! OAVSETT om du har en aktiv fritid!! Så att du springer 1 mil efter 8 timmar stillasittande jobb har ingen påverkan alls på din livslängd. Spännande. Våra lärare i skolan brukar vara noga med att 45 minuters stillasittande räcker, sedan har vi en paus på minst 10 minuter då vi får rast och kan röra på oss Lite gulligt! :} Nu har jag suttit stilla i ungefär 2 timmar. Dags att röra på fläsket kanske? Att jag gymmade en timme i morse är inte alls väsentligt. Jag kommer ha ont i morgon!Hylla till Henry
Publicerat denJag gjorde ett riktigt fynd tycker jag! 99 :- på Mio för en fin liten hylla till Henrys rum. Man skulle väl kunna uttrycka sig som så att hans rum består av otaliga nyanser av blått, men det gillar vi! ;} Känns aningen kallare än Julias lite varmare rum som mest består av rosa saker, men det får väl gå! Tanken är att han ska få en spis från Ikea i tvåårspresent, men frågan är om den får plats nu när hyllan står där.. Hyllan går väl alltid att flytta i och för sig.. ;}

Idag har det varit en regnig tisdag vilket jag är tacksam för. Kanske kan det "snabbväxande" gräset äntligen börja växa nu efter x antal veckor? Men det kanske är för kallt? Jag är dålig på gräs..

...Något som jag däremot inte verkade vara så dålig på är Folkhälsa. Betyget kom idag och jag kan stolt meddela att jag fått ännu ett VG att bepryda mina betyg med. Det har inte varit ett överflöd av den varan tyvärr, men det känns skönt att ha i alla fall två stycken. Frustrationen över att vara EN HALV poäng ifrån VG på förra tentan har ännu inte lagt sig. Ibland är livet orättvist. Men idag är det oerhört rättvist, haha.En trevlig helg
Publicerat den

Hej på er vänner, lite varstans bort i bygda!
Jaa, jag är såld på Västgötanytt. Hur underbart är det inte!? :}

Helgen har mestadels bestått av att ha varit utan barn, något som trots att de är underbara (barnen alltså) faktiskt kan vara mycket skönt. Redan igår eftermiddag lämnade vi av barnen hemma hos mina föräldrar där de sedan sov över till idag. De hade lekt, plockat blommor och haft det riktigt roligt vad jag förstod det som! Medan de var där igår så passade jag och David på att "götta" oss med lite likör 43 (blandat med mjölk och apelsinjuice!) samtidigt som vi gjorde oss i ordning för att åka in till Skövde och äta på Mangos. Black & White med bara black blev det för min del. Tycker att fläskfilén är så torr där så den försöker jag undvika.. Herre min skapare vad gott det var. Då vi skippat lunchen igår just för att vi skulle till Mangos så gick nästan allting ner också! 

Efter maten var vi tvugna att gå en promenad för att få ner maten ordentligt - innan vi fick vidare till nästa ställe. Lite dricka och prat med Davids gamla vänner fick göra den kvällen. Tack och lov känner jag mig ganska pigg såhär dagen efter.

I skrivande stund befinner sig Julia på maskeradkalas hos sin dagiskompis. Elsa var ett givet val av utklädnad, och vi panikbeställde både klänning och peruk på internet i tisdags. Kom i torsdags - bra service! Peruken har en lång fläta också, men den syns inte på bilden. ;} Jag kan inte förstå hur stort Frost har blivit!? Julia och många av hennes kompisar är helt galna i framför allt Elsa, och det leks och pratas om det nästan dagligen. Själv försöker jag förstå vad det är för "fel" på Anna? Jag säger i alla fall jämt att Anna är min favorit, just för att få det lite mer jämnt. ;} Tydligen ska kommande lillasyster heta Elsa också.. Fint namn tycker jag! Men varannan flicka heter ju Elsa nu för tiden. Det får räcka med ett populärt namn i den här familjen (Julia), haha. Vad hände med mina planer på att ge min barn ovanliga och framför allt LÅNGA namn? 5 bokstäver blev det bara.. inte mycket att skryta med.

På tal om något annat så är leken "Under hökens vingar kom" väldigt populär hos Julia nu, och det har hänt vid ett par tillfällen att vi sprungit fram och tillbaka i vardagsrummet och lekt den. Både "vilken färg?" och "vilken bokstav?" används, och då är det väldigt bra att ha ett långt namn som jag! Julia tyckte att jag skulle heta mamma, men jag menade på att jag ju faktiskt heter Melinda och att det är det namnet som ska användas. Stackarn kom ju knappt inte på en enda bokstav som jag inte hade i mitt namn. :') Det gick bra för mig, om jag säger så! :D
Dags att hämta hem Julia från kalaset för att sedan laga flygande jakob! :}
 Gammalt inlägg - Inskrivning 15/10
Publicerat den

Det här inlägget skrevs hösten 2012, jag hittade det bland mina opublicerade inlägg. Så mysigt! ♥

När jag och David träffades förra sommaren så pratade vi ganska snabbt om barn. Att det var något vi absolut ville ha, och inte inom en alltför lång framtid. Men vi ville ha några saker fixat för oss först. Jobb, boende, körkort och sådär. Med det mesta fixat så bestämde vi oss i våras/somras att vi nu i höst skulle försöka. Vi var även lite petiga med att lilla bebisen inte skulle behöva komma för sent på året, utan gärna det första halvåret. Jag ville inte ha för långt mellanrum mellan barnen heller, då jag tror att de kommer närmare varandra om de är i liknande ålder. :} För skojs skull räknade jag lite på när jag skulle ha min ägglossning, något jag aldrig gjort innan. Jag minns inte exakt när jag skulle ha den, mer än att det var i början av augusti. Min senaste mens hade jag den 21 juli. När tror ni att det tog sig då? Otroligt nog direkt. Jag blev lite chockad, för jag trodde inte att jag var så pass fertil, hehe. Det trodde inte barnmorskan heller, så vi ser det hela som ett litet mirakel. ♥ Vilket såklart alla barn är!! Hade som vanligt en urinvägsinfektion någon gång där i krokarna, och vi pratade på vårdcentralen om att vi skulle göra en njurröntgen vid nästa mens eftersom detta tydligen inte görs om man är gravid. Jag sa lite försiktigt: "men tänkt om jag inte får någon mer mens...? Jag kanske är gravid..?" Haha, det trodde läkaren absolut inte att jag skulle bli så fort. Hade ju slutat med p-piller för bara någon vecka sedan!
 
Och nu då..
Yes, äntligen känns det som att det är på riktigt!! Klockan 10:30 i dag var jag & Julis på plats nere på MVC eftersom jag äntligen skulle skrivas in. Är i dag i vecka 12+2. Fick ha en annan barnmorska än den jag brukar ha, men det gjorde absolut ingenting för hon var superbra hon också. Och lilla Julia skötte sig jättebra. Lite blyg i början, men sen satt hon på golvet intill mig och lekte med gosedjur och någon gammal juicepress, haha!
 
Vi pratade & jämförde den här graviditeten med den förra, och kom väl i stort sett fram till att de inte alls liknar varandra. Har mått bättre än vad jag någonsin kunde förställa mig, med endast lite illamående på morgonen innan frukost. Men det är ingenting jag klagar på! :D Ingen spya så långt ögat når!
 
Blodprov togs i både armveck & långfinger, och Julia var väldigt fascinerad då hon tittade på. "Du är JÄTTEduktig, mamma!" sa hon när jag var färdig. Blodvärdet såg bra ut och även urinprovet. Det enda som jag var "orolig" för var mitt blodtryck. Orolig var väl fel ord kanske, men jag sa det när vi kom fram till MVC att jag absolut ville kolla upp det eftersom jag blir så otroligt trött fort när jag rör mig. Klarade knappt 1-2 km ner till MVC liksom.. Måste ta tag i träningen, då det tydligen är det enda som hjälper. 98/58 låg det på nu.
 
Blodvärdet låg på 130, kanoon! :D
 
Vikt: 68,9 kg
Kommer ju väga långt över 80 kg även den här gången....
 
Fick även tid för ultraljud. Den 22 november kl 09:30. Den dagen blir Julia 2½ år gammal, och både hon, jag & min mamma har namnsdag. Cecilia är det då. Ska bli så himla mysigt, längtar! Att få se den lille sötnosen ska bli alldeles underbart.
 
Fortfarande svårt att inse att jag ska bli tvåbarnsmor, David pappa för första gången & min lilla Julia STORAsyster! Ska jag vara helt ärlig så berättade vi det för henne samma dag som vi plussade. Hon har pratat mycket om en lillebror, men om det beror på att hon har några särskilda förmågor att se in i framtiden, eller om vi helt enkelt har läst om Emma & Lillebror för mycket, det låter jag förbli osagt. ;} Självklart hoppas vi varken på det ena eller andra, utan är tacksamma och glada för vad det än är för liten krabat. ♥8 april
Publicerat den
Idag har jag självstudier och jag har hunnit med en hel del. Både med hemmet och med skolan. Läst lite om kommunikation och alla dess delar i en bok jag lånat på bibblan. Även hunnit med att diska, tvätta och vika tvätt som hunnit torka för längesen. Konstigt nog hinner sådant aldrig bli gjort när pappan är hemma med barnen..!? Hmm, mycket märkligt. I morse hann jag även med ett gympass, något som jag inte ens minns när jag hann med senast. Det har med andra ord gått ett tag, tyvärr. Jag kan redan ana en ganska skön träningsvärk, men vad gör det när träningen aldrig kan bli sammanhängande? Ha en ordentlig träningsvärk en gång i månaden gör väl varken från eller till.. Menmen, man mår i alla fall bra när man väl tränar! Och det är väl ändå huvudsaken. :}
 
Sessan har flyttat hem igen förresten. Nu när värmen har börjat komma var det dags att ge henne ett nytt försök. Dessutom började hon tydligen klättra på väggarna hemma hos svärfar {där hon har bott} eftersom hon enbart varit innekatt där, och han tröttnade väl på hennes jamande. Jag lät henne vara ute större delen av förmiddagen, trots en del protester från hennes sida. När jag några timmar senare öppnade dörren sprang hon omkring uppe på garagetaket! Med tanke på att vi har grustak så vill jag inte tänka på vad hon har gjort där uppe.. ;P Nu hoppas vi dock på att detta går bra och att Henry kan hålla sig i skinnet och inte skrika och slå på henne alltför mycket. Det verkar i alla fall ganska lovande. Mig veterligen rörde han henne inte så mycket igår, men desto värre var det med volymen på rösten.. Tåls att träna på! Men han tycker om henne så mycket och gör sina glädjetjut (SEESSAA) när han ser henne!
 
När vi besökte mina föräldrar i helgen så klippte jag av lite syrenkvistar från deras buske och tog med hem. Det är en STOR sorg att vi inte har några egna syrener i vår trädgård. De är ju så ljuvliga! Jag väntar med spänning på att de små ljuslila blommorna ska träda fram.
 
Häromdagen bytte jag även gardiner uppe i allrummet. Tidigare hade vi dessa som köksgardiner i lägenheten, och jag tycker verkligen om dem. Varken chockrosa eller bebisrosa, utan helt enkelt bara fint rosa! Tror till och med att David tycker om dem! ;} Det blev lite mer "barnvänligt" också med lite färg! Är sugen på att köpa ett tyg och sy likadana kuddfodral till alla kuddar. De macthar ju inget vidare.. Kan det bli bra tror ni? Samma tyg på typ 10 kuddar? Eller kanske två olika tyger?Annandag påsk
Publicerat den

Hej där!
 
Usch, lilleman har skadat knät och har lite problem med att gå. Så fort han tagit några steg behöver han sätta sig ner eftersom det gör så ont. Antagligen kommer det från i fredags då han gick i skogen och ramlade på en sten och slog i benet. :( Med andra ord blir det VAB för Davids del i morgon då dagis har Mulle (=vara ute och gå hela dagen). Även Julia får stanna hemma då det känns smidigast, och hon är överlycklig, haha! På senare tid tycker hon att allt som rör dagis (i alla fall om man pratar om att det ska hända, men hon brukar tycka att det har varit helt okej när hon kommer direkt från dagis) och fysisk aktivitet är väldigt tråkigt , och hon vill helst av allt göra lugna aktiviteter såsom att titta på film, pyssla osv. Däremot är det en annan femma om det är efter hennes egna villkor, då kan det hoppas studsmatta i timmar eller cyklas för fullt! Det vill till nu när hon faktiskt har fått en ny cykel! :} En Sjösala Sessan från Team Sportia, 16". Riktigt bra och passar henne perfekt! En för tidig födelsedagspresent helt enkelt. Jag antar väl att det hör till åldern också att komma in i ett lugnare tempo? Jag är i alla fall tacksam för det! :') 
 
Skinnjackan fick hon när vi var i Ullared och oj vad hon känner sig cool i den!

Näe.. om jag skulle göra lite vettigare saker och försöka färdigställa min uppgift som ska in idag. Kommunikation som begrepp. Lätt egentligen, men jag har fastnat. Ska bara vara 2 sidor och det har jag lyckats få fram. Jag har ju en del ord att komma med som ni säker förstår när ni läser här. En mening kan bli egentligen hur jäkla sketalång som helst, vilket jag älskar. Blir alltid lika imponerad om jag läser en riktigt lång mening med bra flyt i (som någon annan har skrivit då..). Wow!

Ha en fin annandag! Själva ska vi grilla om en stund! Till det blir det potatisgratäng och en sallad med en massa gott i. Till efterrätt blir det grillade marshmallows och banan med choklad i. Herregud!