Check!
Publicerat den

Då var tapeterna beställda! :)
 
1936,45 kr gick det på för 7 rullar. Hyfsat bra pris ändå!? :} Ska ge er en ledtråd till: rutigt och randigt blir det. HAH. Vilken blandning va! Men tror ändå att det kan bli riktigt bra. Nu ska bara nya sängbord inhandlas, men det tar vi när allting är färdigt. Nästa helg blir det inköp av golv. Shit, jag är så exalterad.
 
 
 Risker
Publicerat den

Den här söndagen har än så länge gått i städandets tecken. Jag tar tillbaka det där som jag skrev i ett tidigare inlägg - det där om att vårt hus är litet. Det är det inte när det kommer till att dammsuga det, haha. Tar ju hela förmiddagen att gå igenom bara undervåningen! Möjligen är jag lite för petig, men jag passar på att göra det ordentligt när jag ändå håller på! Man vet aldrig när det händer nästa gång, haha! ;} Nu har jag i alla fall fått motion så att det räcker för idag.
 
Igårkväll, lördag som det var, så satt jag i min ensamhet uppe i soffan i allrummet och läste Socialstyrelsens nationella riktlinjer. Inget som jag hade gjort om jag inte var tvungen på grund av att vi har seminarium i morgon om det, men det var stundtals ganska intressant. Så intressant att jag behövde skriva av mig inne på en Facebookgrupp. Det handlade givetvis om rökning, och det var rökning gällande gravida och mammor som fick mig att reagera. Så otroligt onödigt att röka när det medför sådana risker. Just så. Risker.
 
Långt ifrån alla barn som föds där mammorna har rökt under graviditeten blir ju sjuka, men de kan bli det. Och det kan de givetvis bli av andra orsaker också, självklart. Men! När det är så utstuderat att rökning skadar så förstår jag inte för mitt liv att folk inte slutar!? Ännu mindre förstår jag de som slutar under graviditeten för att sedan BÖRJA igen när barnet är fött. Det är galet! Jag vet inte hur jag som blivande sjuksköterska ska tackla sådana här fall, men jag antar väl att jag snällt får hålla mina åsikter för mig själv. Det är svårt att avsluta ett beroende, vilket jag har full förståelse för då jag har varit beroende av socker. Men herregud. Jag har slutat. Man måste våga ta kontroll över sin hjärna. Annars hade jag rullat fram nu.
 
Dessutom läste jag om snus och hur det påverkar kroppen {David (sambon) snusar ju}. Det förkortar tydligen livet med ett par år, samt att risken för cancer i bukspottkörteln ökar även om det är en ovanlig sjukdom. Dessutom har man lättare för att dö om man snusar och får en stroke eller en hjärtinfarkt. Med andra ord har man större chanser för överlednad om man inte snusar. Det känns ju bra.. Men han menar på att "något gött måste man ju få ha".. vilket jag antar att många andra också tänker. ;}
 
Jag försöker bli bättre på att sätta mig in i andras åsikter, vilket kan vara fördelaktigt i många fall. Något som jag reagerade på i skolan häromdagen var att det hela tiden talas om "leva längre". Man lever längre om man äter nyttigt. Man lever längre om man inte röker osv. Men.. Har de tänkt på att alla människor kanske inte VILL leva längre? Alla kanske inte vill leva hälsosamt {i mångas (även mina) ögon tråkigt} bara för att bli gammal. Uppenbarligen vill inte alla leva ett hälsosamt och långt liv. Men tilläggas bör att det mesta handlar om pengar. Allt är så DYRT inom hälso- och sjukvården. Visste ni att de lägger 434 miljoner kronorkvalificerat rådgivande samtal, kompletterat med läkemedel varje ÅR, på att få människor att sluta röka. Haha :') De pengarna kunde ju ha gått till något annat.. Kan man tycka! 
 
Ha en fin söndag! :} 
Och hoppas att ingen hatar mig efter att ha lättat på mina åsikter. Skriv gärna era åsikter också, om ni har några. :}Att ha alla rätt på ett prov
Publicerat den

Det kunde jag inte i min vildaste fantasi tro att jag någonsin skulle kunna få på ett prov på en högskola. Men yes! Det fick jag. Ett hyfsat litet prov i och för sig, med endast 22 poäng som max, men ändå! Jag satte det! Är det något jag har lätt för så är det ord/namn, och det framgick ju nu, roligt nog. Provet handlade alltså om anatomiska strukturer på bland annat könsorganen (hehe), magtarmkanalen, njurarna och lungorna. Det här lever jag länge på efter att ha vabbat större delen av veckan med en sjuk liten Henry som hade ett alldeles för högt CRP på sjukhuset i onsdags.
 
Kåvepenin blev resultatet - i inte mindre än 10 dagar! Det är riktigt hemskt. Läkaren kunde inte se vad som var fel på honom, då öron, hals och allt annat såg väldigt bra ut. Endast skyhög feber och ett högt CRP som sagt. Möjligen misstänkte de en lunginflammation, eller en kommande sådan. Därför blev kåvepenin utskrivet för att motverka detta. Han tycker in om det alls, bör tilläggas! Har ni några bra tips på hur man får i en lite kille en väldigt snuskig medicin? Här hemma kör vi med "hålla fast i knät och spruta in medicinen långt in i munnen så att han tvingas svälja det", men oftast läcker det ut lite då han inte vill svälja det. Febern har för övrigt gått ner - om än försvunnit helt. Har faktiskt inte tittat efter på ett tag men nu är han som han brukar och vill inget hellre än att lyssna på "siik" (musik) och dansa runt, runt, runt med helst hela familjen samlad i en ring. Lille myskillen! ♥Sovrumsfunderingar
Publicerat den


Åh, vad jag är glad idag!
 
Äntligen har vi bestämt oss för tapeter (& golv!!) till vårt sovrum. Vårt numera solgula sovrum som ständigt tycks ha besök av bomber med olika saker, ska äntligen få sig en makeover! Vi har funnit både snygga och prisvärda tapeter, men än säger jag inget mer än Boråstapeter och Eco Dimensions. Resultatet får ni se när det är klart. :} Tror att det kan bli riktigt bra. Dessutom ska golvet, listerna och dörren bytas ut.
 
En ny sängram lyckades vi även att fynda hos grannarna, hur bra!? :} Bara att bära över! Smidigare kan det inte bli. Vi ska med andra ord försöka bli av med vår nuvarande säng, en vit Malm från Ikea med tillhörande sängbord. Ska bli så skönt med en förändring! :} Dock har jag svårt för vårt sovrum.. det är så svårmöblererat! Vi kan ju i princip bara ha sängen på ett vis, och det är mot snedväggen. Och byrån kan bara stå där den står eftersom det inte finns tillräckligt med utrymme framför sängen.. Hmm. Ett avlångt sovrum, med inbygga gardeeober på ena långsidan. På den ena kortsidan finns det ett fönster som tar den mesta av platsen, och på den andra kortsidan går dörren in och täcker en meter av väggen.
 
Ovan ser ni i alla fall halva rummet, haha, och den andra långsidan är i princip där jag står - alltså finns där inget utrymme framför sängen då den gången blir väldigt smal.
 
Älskar att renovera, eller snarare älskar jag när det är färdigt. Dock lär nog det här rummet ta sin lilla tid då de tidigare ägarna inte var särskilt nogranna med att tapetsera snyggt! Mycket skarvar som måste slipas ner osv.
 
Tilläggas bör att det i övrigt är ett väldigt ljust sovrum med fönster mot söder. Synd att det inte fanns en balkong där. Älskar balkonger ut från sovrum! :} Tycker att det ger någon form av frihetskänsla, och myskänsla!
 
Glömde ju förresten att visa hur allrummet blev med den nya soffan!
Såhär ↓


Vi är helt förälskade. Det är ju så mycket mysigare att sitta på övervåningen, i värmen, och titta på tv och ha närmare till barnen som har sina sovrum här. Och storleken är ju också jättebra. Den där nere är ju bara onödigt stor, hehe. Här har vi balkong däremot, men dörren syns dock inte på bild. Den är precis till vänster om fönstren. Återigen snedvägg.. Kanske får det bli en fondvägg här? :} Någon gång i framtiden alltså!
 Söndagstankar och slutet på termin 1
Publicerat den

God kväll!
 
De två sista inlämningsuppgifterna för den här terminen är inlämnade och termin 2 av sjuksköterskeprogrammet påbörjas på tisdag den 20 januari. Då börjar vi läsa en kurs till 100 % som heter Hälsa och ohälsa utifrån ett folkhälsovetenskapligt perspektiv. Det ska bli skönt att läsa den kursen och enbart den fram till slutet av mars, då det räcker med att fokusera på den. Det ingår även en del praktik, vilket blir spännande! Roligt att komma ut - javisst - men jag ogillar att det blir som hela arbetsdagar så att barnen blir påverkade av det med långa dagisdagar. :/ Jag hoppas att det löser sig! Turligt nog har de Henrys farfar som ställer upp och hämtar om dagarna blir för långa, vilket kan vara skönt för dem! :}
 
Sitter inne med världens träningsvärk då jag var med sambon och hans bror på gymmet igår. Tyvärr körde jag inte lika mycket cardio som jag borde, men desto mer styrkeövningar! Det är ju så mycket roligare. Vågen går fortfarande neråt, och jag tror inte att det är så himla omöjligt att jag når mitt mål på -3,1 kg till den 1 februari. Har bara 0,8 kg kvar! (Ändå har jag mumsat i mig godsaker i form av nyttiga chokladbollar, skinka och melon, bröd och pasta till förbannelse.) Men vad gör det när det inte sätter sig! :}

Vi har för övrigt köpt oss ytterligare en soffa.
Nu har vi ett vardagsrum även på övervåningen och det blev så mysigt. Rummet fick en helt ny känsla, och är inte alls lika tomt som det tidigare kändes. Problemet nu är att vi har en möbel för mycket här uppe, och vi har ingen plats över i något av rummen i det här lilla huset. För det är just vad det är. Det är litet! Pyttigt! Jag som vill ha så många barn.. Det får inte plats! Möjligheten finns ju alltid att sätta upp väggar och förlora det här härliga "allrummet" här uppe, samt att man kan dela upp vardagsrummet/matsalen och möjligen göra ett rum där, men då blir det ju trångt.Haha, listan kan göras lång..
 
Nog babblat! I morgon i dagsljus tänkte jag ta en bild på det här "nya" vardagsrummet eller allrummet som vi annars kallar det. Lite tavlor ska få komma upp på väggen också, och möjligen en tavellist för det har vi några stycken som ligger i garderoberna och väntar.
 
Ha en fin kväll!
Puss på er
 
Haha, bjuder på en överdrivet jätteglad bild på mig från igår när jag för en gång skull hade fixat till mig med smycken! Vi var nämligen på 50-årskalas hos sambons mammas man! Så trevligt (trots att jag fick motstå alla goda bakverk..)!
 Äntligen helg!
Publicerat denÅåååh..
 
Tröttheten som nyss sköljde över mig är inte av denna värld. Jag antar att den ständiga tanken och oron över dessa tre tentor som vi nu har haft har gjort mig psykiskt trött. Nu när jag äntligen kan slappna av så gör jag det ordentligt!
 
Tredje tentan som handlade om fysiologi är alltså avklarad. Det kändes bra, faktiskt! Den såg ut som den förra tentan ungefär som jag har utgått ifrån, så jag HOPPAS verkligen att mina små kunskaper kan ha gjort att jag klarade av den. Orkar inte ha den bakom mig. Klarar jag den har jag min biljett till termin 3 sen. Anatomin och fysiologin måste vara godkänd nämligen, annars får man inte börja andra året. Det är lite läskigt.
 
Har ju haft mina tankar om att få VG på den här tentan bara för att jag vill. Men näe, jag tror jag får inse att jag helt enkelt inte är särskilt stark i ämnen som dessa. Sorligt nog. Som jag skrev i det förra inlägget: allt man vill kan man klara! Eller? Ville jag inte detta tillräckligt mycket..? Kanske inte. Jag har heller inte kommit på ett bra sätt att plugga på för att få det att fastna!
 
Hehe, jag firade faktiskt det hela med att svänga förbi Mc Donalds och köpa mig en meny bara för att jag är så grym ändå. Dock ingen läsk, men cheeseburgare ingår inte i mitt nyårslöfte. ;} Något gött måste man få ibland.
 
Nu ska jag göra lite rumpövningar igen. Träning är kul. Och nyttigt.
Sen kommer barnen och David hem och då tar vi helg.
 
Julia ville gärna sova hos sin far hela helgen, men en natt får räcka. Henry har det jättetråkigt utan henne, och vi med för den delen. Hur gör ni med era barn om ni är separerade från deras föräldrar? Vi har ju faktiskt inget upplägg utan tar det som det kommer, när det passar oss båda. Nu har det blivit nästan varje helg ett bra tag, men ibland vill man ju vara med henne även på helgerna och inte bara ha det vardagliga. Svårt det där.. :/ Hon har utvecklat en otroligt fin relation med sin pappa, trots att jag faktiskt inte trodde det då de sågs så sällan för några år sedan. Men det är ju jättebra att de har det! :) Är otroligt glad över alla fina människor som mina barn har i sina liv!
 
 Att vara stolt över sig själv
Publicerat den

 
 
Okej, här ser ni en snart 24-årig tvåbarnsmamma som {som sagt!} har som nyårslöfte att inte äta skräp.
Många gånger har jag hatat min kropp eftersom jag tyckt att den ser äcklig ut. Alldeles för mycket häng, både här och där. Men! Jag har faktiskt börjat tänka om. Jag försöker mer och mer att börja älska min kropp, och älska mig själv för den jag är. Jag har så många gånger fått idéer om vad jag vill göra {gå ner i vikt, bygga muskler, eller helt andra saker som jag har fått för mig}, och jag har faktiskt insett att kroppen har svarat bra varenda gång. Sedan är det hjärnan och behovet utav socker som har tagit överhanden många gånger..
 
Men just själva kroppen och det som jag har velat få till har alltid fungerat. Och det älskar jag min kropp för. Dessutom älskar jag min kropp för att den har burit på två av de vackraste barnen i denna värld, och att den relativt smärtfritt har lyckats komma tillbaka till sitt ursprungsläge. {Ja, jag var ganska plufsig innan graviditeten med Julia..}

Jag minns så väl förra våren, när jag höll på med fitnessfighten ni vet!
Jag såg vid något tillfälle en tjej som sprang som en idiot på löpbandet, och jag minns att jag tänkte att sådär vill jag också kunna göra. Jag vill ha den konditionen som krävs för det. Men det kändes väldigt, väldigt långt borta.. 
 
Men sagt och gjort! 1 månad senare var det jag som sprang som en idiot på det där bandet, och det kändes så jäkla bra, rent ut sagt. För att vara helt ärlig så tänkte jag på det där och då, och fick en liten tår i ögat när jag tänkte att yes, jag klarade det!! Känslan av att kunna öka tempot på vare sig det gäller crosstrainern eller löpbandet är en svårslagen känsla.
 
Det går långsamt fram, men ändå fram som man säger.

2,1 kg har försvunnit från kroppen på 14 dagar. 2,1 kg skit skulle jag tro. Det är en bra början, men jag har långt kvar till en trivselvikt. Ett alldeles för högt BMI, men egentligen: vem vet om det stämmer? Den där räknaren har ingen aning om hur mycket muskler som döljer sig i min kropp, haha. Näe, man ska väl egentligen inte stirra sig blind på vågen, det vet jag. Men åh, även siffror kan vara en svårslagen känsla ibland..
 
Just nu är jag inne i en period som får mig att vilja bygga upp my ass! En stor röv likt Kim Kardashian skulle jag inte tacka nej till {okej inte riktigt så stor..}, och jag ser en liten skillnad mot innan jag började göra en massa rumpövningar. Jag är på gång. Och inte en enda gång har jag fuskat med fika, godis eller läsk. Det är ju faktiskt inte så svårt när man får äta nästan allt annat!
 
Jag bakade till exempel "chokladbollar" häromdagen som jag mumsar i mig lite då och då. Gjorda på dadlar, kokosolja, kaffe, kakao och havregryn. Inte så äckligt som man kan tro! :} Funkar jättebra när suget efter något faller in! :}
 
Nog babblat om mig, men jag blir snart galen av att enbart tänka på aktionspotentialer, bildning av östradiol och tryck som påverkar glomerulusfiltrationen. Måste få tänka på NÅGOT annat. Men provet är i övermorgon.
Jag vill klara det.
 
Tänk så, kära vänner. Allt ni vill klara, det kan ni klara!
Det funkar för mig, och då funkar det garanterat för er också! :}
 BVC - 1 ½ årskontroll
Publicerat den

Igår var vi på BVC för Henrys försenade 1 ½ årskontroll. Egentligen hade han en tid för detta redan i november när han faktiskt var 18 månader, men pga. sjukdom ville jag inte att han skulle ta MPR-sprutan då så vi har ställt in det både en och två gånger. Men nu var det äntligen dags, och även Julia fick haka på då de kom direkt från dagis. Hon ville först inte följa med eftersom hon inte ville höra honom bli ledsen, men hon hade tyvärr inget val.. Först hann vi leka lite i lek/väntrummet innan det blev vår tur. Henry var lite nervös men skötte sig fint ändå. Han fick bygga ett litet torn av klossar, och sen pratade vi (mest om mig och min utbildning faktiskt..) om hur han sover, äter och ja, det vanliga ni vet!
 
Vågen visade på 13 260 gram och mätstickan visade 87 cm lång. Huvudomfånget låg på 50,8 cm. Han följde sin kurva perfekt och ligger ett snäpp över medel på samtliga värden. Känns som att mina barn är väldigt stora (även Julia är ganska lång för sin ålder), vilket för mig är märkligt då båda mina barn har korta föräldrar. Dels jag, som bara är 163 cm lång, David är runt 175 cm och Julias pappa är också något liknande. Men vem vet! Det kan ju stanna av sen i skolåldern. Jag fick ju lära mig i skolan i höstas att kommer man tidigt in i puberteten så blir man som regel "en liten vuxen". Stämmer in på de som jag känner. ;} David t ex. Tidigt in i puberteten men sedan växte han inte mer än det. Och samma gäller för mig. 13 år var jag, och min kropp ser likadan ut idag! :} Ibland använder jag tröjor som jag har haft på mig i skolkatalogen. :O Dock sitter de lite mer tajt över magen..
 
Pappa och min bror däremot! Sena som bara den! Inte förrän i 15-16 års åldern började de växa och idag är de riktigt långa. Över 180 cm i alla fall! :}
 
Hur som helst. Jag tappar tråden här.
 
Sprutan!
Han fick ett stick i vänster lår och skrek till eftersom det gjorde ont att få den. Skrek i någon minut men sen var det bra. Och har ingenting sagt efter det, inte ens pillat på plåstret! Jag levde i tron om att den sprutan gav feber samma kväll, men så var det tydligen inte. Skulle han bli sjuk {som inte var så troligt, men så säger de ju alltid och sen blir barnen sjuka ändå..} så kommer det tidigast 5 dagar efter att sprutan tagits. Då hinner jag med andra ord med min tenta på fredag utan en massa sjukdomar på det, förhoppningsvis! :}
 
Ny tid blir det när han är 2 ½ år. Jag hinner inte med! Min stora lilla pojke! :O Och Julia fyller snart 5. Nej, nu svimmar jag,
 
 Julen, barn, utveckling och nyårslöfte
Publicerat denÅterigen är jag inne i en så kallad "tentaperiod". Min första tenta har jag på fredag, alltså om tre dagar, de andra två är på måndag och fredag nästa vecka. Bra upplägg där. Jag hoppas att alla mina timmar av plugg under den här julen och "ledigheten" åtminstone ger ett godkänt resultat på samtliga.
 
Julen annars då? Den firades här i vårt hus och det var så mysigt. Lyckades få till en riktigt fin julstämning med en stor och ståtlig gran, julgardiner i nästan alla fönster, ljusstakar, stjärnor och små tomtar här & var. Pepparkakshuset stod pyntat och apelsinerna hade sina kryddnejlikor. Barnen fick mycket fina presenter, och mycket kläder till (kanske inte barnens men..) min stora glädje. Tomten kom och var lika rolig och härlig som alltid, det fanns alldeles för mycket mat på julbordet så att vi hade rester kvar i veckor (!) efteråt. Senapssillen {en av mina favoriter, bredvid bruna bönor!} finns fortfarande kvar så vitt jag vet! ;}
 
Datorn bestämde sig för att krascha alldeles före jul. Dessutom behövde skrivaren nytt bläck och när vi skaffade det så kraschade även den. Min värld rasade samman för ett ögonblick. En ny dator är dock inköpt och skrivaren fungerar numera tack vare min älskade sambo! ♥ Varför ska alla extra kostnader komma runt jul? CSN snålar alltid i december och ger mig ca 3000 kr mindre än en "vanlig" månad, men det får jag igen nu i januari när jag ska få så mycket som 12 (!!) tusen kronor. Det är sjuka mängder pengar. För mig. Tänk att jag i nästan hela mitt vuxna liv har levt på 3000-4000 kr i månaden. Det ni. Här börjar vi i botten. :} Men det är väl det rätta? Bara att ta sig uppåt!
 
På tal om något annat så har Henry börjat prata mycket mer! Han är så duktig!! Fortfarande en bebis i mina ögon många gånger, men konstigt nog är han ju inte en liten plutt längre (som Julia gärna kallar honom!). Hela tiden: "Plutteeeeeen!" Haha. Några ord som han kan:

Mamma
Pappa
Julia (iija)
Sessan (Sessa)
Mormor (Momo)
Morfar (Mmpa)
Katt (Ka)
Ko
Mjölk (Möö)
Dricka (Dicka)
Snus (Nuus)
Clementin (Tiin)
Kaka
Chips (Sii)
Duscha (Scha)
Vovve (vvve, offe)
Lampa (bapa)
Täcke (käcke)
Napp (Maaa)
 
Nu låter ju inte orden felfritt, hehe, men det är i alla fall så att vi förstår dem! :}
Jag är väldigt upp & ner när det kommer till vissa frågor. Ändrar mig stup i kvarten. Förra veckan ville jag inte ha fler barn. Nu längtar jag som BARA DEN tills den dagen det kan vara dags igen. Jag vill ha 3-4 st TILL. Jag älskar bebisar, älskar att vara gravid. Så fort jag ser en gravid kvinna på stan börjar jag le och blir så sugen. Och alla är gravida. Kanske tur att inte jag är det nu för det kommer väl vara fullt på bb det här året kan jag tänka mig. ;} Men nu vill jag bara gå klart skolan så att jag kan försöka få turen att bli gravid igen. Skaffa kan jag inte skriva, det låter hemskt. Barn är ingenting som man bara skaffar. Det är en stor gåva, verkligen!
 
Jag har förresten ett nyårslöfte. Ett hederligt sådant. "Hålla upp med godis, kakor och läsk hela året". Jag hade föreställt mig det som fruktansvärt, men trots att jag senast igår fick en Marabou chokladkaka nästan intryckt i munnen så tackade jag nej! Inte ens sugen! Vågen har knappt rört sig på en vecka och jag är på riktigt förbannad över det. Möjligen äter jag på tok för mycket kolhydrater, men jag orkar inte hålla igen med MAT. Husmanskost! Förhoppningen är att det "sakta men säkert" ska gå neråt, för så här mycket som jag väger nu har jag aldrig vägt när jag varit tillsammans med David. Det är äckligt. Förstår inte hur det kunde gå så fel. Jag som var så fit förra våren.. Huden börjar i alla fall bli bättre. Både jag och David var helt "prickiga" i huden pga. för dålig kost. Jag tror jag drack ett glas vatten i hela december. (Bara det lilla vattnet från kranen som jag tar p-pillret tillsammans med.) Annars var det bara läsk, juice, te och mjölk. Och kaffe.
 
I morgon ska jag försöka ta lite bilder i vårt hem när det är dagsljus!! Mycket har hänt på några veckor. Julia har fått en ny säng och lite lampor har kommit upp. Eller mycket och mycket..