Staket
Publicerat den


Enligt feng shui ska du inte vara omgiven av för mycket vitt om du är utbränd. Turligt nog är jag bara en ung tvåbarnsmamma, sjuksköterskestudent och nu under sommaren också nattarbetare inom hemtjänsten, så någon utbrändhet ser jag ännu inte skymten av! Tack och lov.. ;)

Men nu till saken! Vårt staket blev vitare i takt med att plånboken ekade allt mer tom. Hur kan färg vara så sjukligt dyrt? Trots att man har 30 % rabatt? Det är för mig ett mysterium! Men visst blev det stor skillnad? Hela huset blev på något sätt mer inramat och känns mysigare! Tanken är dock att huset också ska bli doppat i den vita färgburken så småningom.. Som ni ser på bilderna ovan så skiljer det några månader mellan dem. ;} 
 
Davids mamma var jättesnäll och hjälpte till att måla vilket var tur det! Själv är jag nämligen värdelös på att måla (det är därför det inte kommer några närbilder på mina möbler, hehe). Det rinner överallt och ser helt enkelt för jäkligt ut! :)
 
 Vitt förändrar
Publicerat den

När mamma först frågade mig om jag ville ha hennes och pappas gamla sängbord tackade jag nej. Sedan tänkte jag om. Lite ny färg och en ny knopp kanske kan göra susen tänkte vi! Sagt och gjort, och jag är nog ganska nöjd ändå! De förra sängborden vi hade var kanske snyggare, men ack så opraktiska! Dessutom stod de ganska ostadigt också.. Men med det sagt så finns det ju inget som säger att vi inte kan byta tillbaka igen om vi känner för det nångång. 
 
Det är så roligt att ha möbler som man själv varit med och skapat! Det blir en annan känsla än att köpa nytt, helt klart! 
 
Förutom att ha målat om sängborden fick jag även idéen igår om att måla trösklarna på övervåningen vita! Några omgångar färg senare blev det riktigt fint. Dock satte Henry foten på den ena som inte hunnit torka ännu, så den fick vi slipa ner och måla om idag. Det känns mer enhetligt med vita trösklar eftersom karmen och listerna är vita. 
 
Såhär blev det: 
 
 Istället för såhär: 

OBS! Den här bilden är tagen mellan hallen och Julias rum där golvet ännu inte har blivit utbytt. Hon ska få samma golv som vi andra har sen. Golvet i hallen behåller vi då det är i så fint skick. 
 
Ett litet inlägg om vad som händer i vårt hus just nu! Ursäkta för dåliga mobilbilder än en gång! :/
 
 Feng shui
Publicerat den

Att jag är lite galen vet väl redan alla, men nu har jag blivit snäppet vassare vad gäller galenskapen och börjat intressera mig för feng shui! Hur ballt är inte feng shui!? Att det handlar om energier som trycker och far omkring eller vad de nu gör, det orkar jag inte bry mig så mycket om, men desto mer spännande är det med de olika elementen! Inne på Jannice's blogg har jag funnit en massa bra tips och tanken är att tänka feng shui när det är dags att inreda huset efter renoveringen! Det känns så självklart på något sätt, även om jag aldrig har tänkt på det innan! De olika elementen är kort och gott: jord, eld, vatten, trä och metall. Olika saker ingår i elementen och det gäller att se till att alla element finns i samma rum. Så att där råder en balans! Simple as that! 
 
 
När jag ändå är inne på sovrummet så kan det tilläggas att jag häromdagen gick igenom vad för element som finns där inne. Enligt mig var det alldeles för mycket trä! Jag hoppas kunna rensa bort lite trä genom att byta ut sängborden. I och för sig är även de nya sängborden gjorda av trä, men med en vit färg känns det kanske lite mer okej! :)
 
Visst låter jag knäpp?
Men det är riktigt roligt!
 
 Äntligen vågade vi..
Publicerat den
Sovrummets väggar har ekat tomma sedan i vintras då de fick nya tapeter. Trots att flera månader har gått så är vi båda fortfarande lika nöjda med rummet. Det är helt klart hemmets mest behagliga rum, enligt mig! ;} Det är skitsvårt att få till det kan jag tycka. Jag vet vad jag tycker är fint, men det är desto svårare att få till grejerna tillsammans.. Jag har innan idag inte vågat sätta upp något på väggarna med rädsla för att jag ska ändra mig och på så sätt få fula hål, men nu äntligen! 

Den allra mesta inredningen inne i vårt sovrum är väldigt billig! Jag menar.. sängborden kostade 99:- på Blomsterlandet (men det är nya på gång då jag har fått ta över mina föräldrars gamla pottskåp, så roligt!), tavlorna och glasvasen kostade 30 kr styck på Netto, det gamla fönstret och den gamla stolen har vi fått från Davids familj. Såå.. tack och lov behöver det inte alltid kosta en förmögenhet att göra om och piffa till! :} Thank God..

Annars då? Det här är återigen en sommar då jag jobbar, och givetvis är det dåligt väder liksom det var sommaren år 2012 när jag också jobbade. Nu har jag ju nattjobb i och för sig, men jäklar vad dagarna blir lidande i alla fall. Tanken var att jag på såhär vis skulle få en massa extra tid till familjen, men så himla mycket mer tid vet jag inte om det har blivit. Jag går på mina pass kl 21:15 om kvällarna, och slutar vid 07:15 på mornarna. Runt 18:30 lägger jag mig för att sova innan jobbet, och när jag kommer hem så sover jag från 07:45-13:00 (och är död ytterligare en timme), ungefär! Då kan ni ju räkna ut att de dagarna då jag har jobb flera dagar i rad, ja då har jag bara en liten stund på eftermiddagen till familjen och annan fritid. Meeen, det är ju bara i några få veckor till. Sen börjar skolan igen och allt kommer väl förhoppningsvis att rulla på som vanligt. :}
 
Jag måste dock medge att jag är lite nevös inför hösten.. För det första påbörjas år 2 på utbildningen vilket sägs vara det jobbigaste året av de tre som utbildningen ligger på. För det andra så har vi stora planer för vårt hem och en hel del renovering kommer att ske. Pengarna som jag skrapar ihop genom att jobba natt kommer att användas till nästan enbart renovering. Dörrar ska bytas, Julias rum ska göras i ordning. garaget ska få ny panel och ny färg.. Garaget är ingenting som vi egentligen vill, men då panelen har ruttnat nertill på grund av stora rosenbuskar så är det ett nödvändigt ont.. Och vi tänker måla garaget vitt med en gång då planen är att även huset i framtiden ska bli vitt. Att måla garaget svart för att sedan slipa och måla det vitt om kanske tre år.. det känns onödigt! Vi får leva med att det kanske ser lite roligt ut. ;} 
 
I morse tog jag fram små Änglakort som jag fick för några år sedan. Hela familjen drog sina kort och på varje kort står ett litet budskap värt att tänka på. Om man vill kan man fråga något innan man drar ett kort. Henry fick "du har kunskapen inom dig", och Julia fick något i stil med "höj dig själv". Själv fick jag "du har styrkan inom dig", vilket jag känner kan vara väldigt behövligt med tanke på alla planer vi har till höst. Som sagt, lite neröst känns det allt! Men på ett bra sätt. :)Minisemester
Publicerat den


Vi har haft underbara dagar i Östergötland och i Kolmården. Känner en otrolig stolthet över våra barn som sköter sig så exemplariskt när vi är iväg på något. Nästan aldrig något bråk eller tjafs, liksom jag kan komma ihåg att jag och min bror hade då & då! ;) 

Fler bilder och text kommer i ett mer ordentligt inlägg. Vår första familjesemester då enbart vi fyra var iväg, så mysigt! ;)