Sommarjobb
Publicerat den

Snart, snart, snart är 140 timmars praktik över! Eller fyra veckor om man så vill..
Vilken tid! Vad mycket jag har lärt mig och hur säker jag börjar känna mig på vissa saker. Blodtryck, puls och p-glukos har jag inga som helst problem med längre. PVK klarade jag av att sätta idag och jag ger en massa injektioner dagligen, såväl intravenöst som subcutant. Att sjuksköterskeutbildningen även innebär en rejäl språkkurs var jag inte riktigt beredd på, men jösses vad mycket nya ord det är DAGLIGEN. Synkopera till exempel.. vad fasen är det? Jo! Svimma! Varför säger man inte bara svimma..? Näe.. synkopera ska det vara tydligen..
Ordet blåmärke används inte heller särskilt flitigt, utan hematom heter det.
 
På lördag går jag min sista dag och har fått till mig att det "ingår" att bjuda personalen på något som tack för den här tiden. Jomen självklart! Funderar på om jag ska baka något.. eller kort och gott köpa lite chips eftersom det trots allt kommer vara lördag? ;) Vi får se hur jag gör..
 
Blev idag erbjuden sommarjobb som undersköterska på avdelningen! Jag har ännu inte svarat på frågan, men visst låter det lockande. Vilken merit! :) Sommarjobb på hjärtmedicin! Det är en fantastisk avdelning på många sätt och vis. Härlig personal och en god stämning överlag. Tåls att tänka på, men det lutar åt ett ganska starkt JA! :)
 
Egentligen sitter jag här vid datorn för att jag ska påbörja min VFU-uppgift som ska vara inlämnad på måndag. Jag tänker skriva om förmaksflimmer eftersom det är en vanligt förekommande diagnos på avdelningen. Det pendlade mellan det och angina pectoris som också är väldigt vanligt där, men det blir nog trots allt förmaksflimmer.
 
På tal om annat så köpte jag mig äntligen ett klaffbord idag! Det ska målas vitt och sedan få bepryda något av rummet i vårt hem. Blir nog riktigt snyggt!
 
Kram