Händelser från dagen
Publicerat den

Här hemma råder sjukstuga för fulla muggar.. Julia verkar ha åkt på någon form av influensa som inte vill ge med sig. Vi trodde att hon var på bättringsvägen då hon varit pigg i flera dagar nu, men för några timmar sedan kom febern tillbaka. Undrar vad det kan vara?! "Förstör jag för dig nu när du inte kan åka till skolan i morgon?" Undrade sötnosen förut. Lilla plutt! På ett sätt: ja. Jag skulle behöva höra de där föreläsningarna, men samtidigt måste det ju gå att läsa in i efterhand. Men det sa jag självklart inte till henne. Så hemskt att hon ens undrade! Jag blev dålig i söndags med feber, men nu har jag enbart en besvärlig hosta kvar att tampas med.. En sådan där man hela tiden harklar sig och inte riktigt har sin rätta röst! 

På tal om annat så håller David och jag på att planera husets framtid. Planen är att ta oss till banken inom kort för att se om vi ens får låna något :') Det får vi hoppas, haha. Vi skulle så gärna vilja byta panel på husets båda gavlar då förra ägarna målat samma plankor ungefär 100 gånger med Ö&B färg! Kanske inte bästa kvalitén.. Dessutom vill vi få bort de vassa och hårda plattorna på baksidan där barnen gärna ramlar och slår sig och istället få dit trall. Snacka om i-landsproblem när man inte kan bestämma sig för vad man "vill ha". Skäms över att ens känna den känslan! Usch, borde vara tacksam att jag ens har tak över huvudet - vilket jag också är! :) 

Idag gjorde jag något som jag borde ha gjort för länge sen - jag sa upp våra gymkort! Vi har gett 500 kr/mån senaste året HELT I ONÖDAN då vi inte utnyttjat det alls. Förstår inte att vi inte fått tummen ur tidigare?! Planen har alltid funnits i och för sig, att jag SKA dit och träna.. Men orken har inte funnits. Eller lusten. När Henry var bebis tränade jag flera gånger i veckan, och jag sa det till tjejen på gymmet: är jag mammaledig någon gång igen så kommer jag tillbaka. ;) Det är banne mig enda gången jag tycker att jag hinner. Sedan har jag blivit fet på kuppen också, haha. Får skylla mig själv. Skämdes nästan när jag gick in på gymmet förut med tanke på hakorna som bosatt sig på mitt ansikte som inte fanns där på mitt förra besök. Höhö.

Ska försöka vara lite duktig i morgon trots allt, och försöka läsa lite om det som sägs på föreläsningarna. Fick dessutom vetskap om min kommande praktikplats idag. Om några veckor ska vi ut och se hur det funkar på psyk. Om jag är nervös? Svar ja!! Samtidigt som det är spännande så är jag så enormt okunnig och lite rädd för det mänskliga psyket.. Så.. oförutsägbart.. Vilket jag egentligen fascineras av! Haha, svårt det där.. Men lärorikt! Självklart har vi en uppgift samtidigt, men den verkar ganska lovande faktiskt. Ska bli en rolig termin det här! Termin 4/6. Jag är nästan i hamn ju för tusan! :')

Godnatt! 

En stressig morgon
Publicerat den

Telefonen ringde 07:15, dags att stiga upp! Jag har börjat sätta barnen på dagis redan kl 8 för att hinna få ut så mycket tid till plugg som möjligt nu inför tentorna på fredag. Det är så skönt att slippa äta frukost och borsta tänderna innan lämningen, vilket gärna kan dra ut lite på tiden. Dock måste jag börja gå upp tidigare! Lättare sagt än gjort när man är en nattuggla och sällan somnar före midnatt. Barnen är också sjukt morgontrötta och är riktigt svåra att få upp på morgonkvisten. I morrn ställer jag klockan på 06:45 tror jag, så att vi slipper stressa. Jag ska i alla fall försöka komma upp!
 
För det här med stress alltså.. Dels sura miner från barnen, dels sura miner från mig. Jag vill komma i tid till saker och ting, hatar att vara försenad. Spelar ingen roll vad det gäller. Har jag sagt till dagis att barnen kommer kl 8, ja då vill inte jag komma fem eller tio minuter sent. Det är pinsamt. Men det händer nästan alltid! Bagatell, I know..
 
Igår hade jag lovat Henry att få ha på sig sin "myspys", vilket är en onepiece i fleece som han älskar! Den var dock smutsig vilket innebar att den fick sig ett åkande i tvättmaskinen igår. Tror ni inte att den här glömska mamman glömde att hänga upp tvätten igår? Jag stängde inte ens av maskinen tydligen.. eftersom den stod och blinkade i morse att den var färdig. Men sagt och gjort. Tack och lov är fleece ett material som torkar snabbt, och trots att den legat i tvättmaskinen hela natten så var den bara lite fuktig på sina ställen. Detta löstes genom att stå i trappan och hålla upp plagget framför värmepumpen. Det gick på några minuter så var den nästan torr, haha.
 
Mitt i allt kom jag på att vi har ett fönster precis nedanför pumpen, dock med en spetsgardin för som tur är! Stod nämligen bara i nattlinne vilket såklart åker upp lite när man sträcker sig upp för att komma åt värmen så nära som möjligt. Hoppas inte grannarna fick sig en trevlig syn där.. ;)
 
Julia blev ledsen för att jag var stressad och tjatade på henne att skynda sig, och hon var lite deppig på vägen till dagis då jag sagt åt henne att dra åt bältet ordentligt. När hon drog utåt istället för inåt och gnällde för att det inte fungerade brast det för mig och jag skrek till att "det kan väl inte vara så svårt!?". Hon blev tyst och Henry undrade varför jag blev så arg. Stackars små barn ♥ Det dåliga samvetet hugger tag i en efteråt.. Men det är omöjligt att vara lugn i alla situationer.. även om jag vill tycka att jag mestadels är en lugn och sansad mamma.
 
Lite för snäll kanske, eftersom Henry oftast tar till våld när han inte får som han vill. 
Detta måste ändras. Det är det värsta barn kan göra enligt mig. Att slåss. Igår fick Julia sopborsten i bakhuvudet vilket såklart gjorde ont, även om jag inte tror att Henry menade att slå till henne. Men han fick åka upp på sitt rum i alla fall och stanna där en stund.
 
Nu måste jag fortsätta plugga.
KramNytt år
Publicerat den

2016!
 
Året som jag förväntas fylla 25 år och därmed VERKLIGEN räknas som vuxen.
Året som Julia fyller 6 år och börjar skolan. Henry (som nyss föddes) fyller 3 år. Dessutom fyller barnen och pappan i familjen inom samma vecka det här året, haha! Måndag, onsdag och söndag! Full rulle alltså.
 
Just nu borde jag verkligen läsa i mina papper. Funderar på att gå igenom tumörsjukdomar idag då jag inte gjort det ännu. Om en vecka och en dag har jag två tentor, liksom jag hade i höstas. Det är precis VÄRDELÖST att skriva två stora prov samtidigt. Dels får jag kramp i handen, men dessutom lägger hjärnan av efter en stund och inget vettigt blir skrivet.. Min största fråga just nu är vilket tenta jag ska börja med.. Patofysiologi tror jag, den är mest krävande och kräver mer hj'ärnkapacitet. Omvårdnaden går nog att få ihop ändå. Sålänge ord som "integritet", "autonomi", "ställa öppna frågor" och "smärtlindra" finns med, ja då tror jag att man är i hamn. Läste i en gammal tenta att man ska föreslåen massa lämpliga omvårdnadsåtgärder vid diverse sjukdomar. Inför akut operation till exempel, eller för att lindra smärta. Eller vad man ska tänka på när man palperar och undersöker en buk!
 
Nåväl..
 
Jag har faktiskt klarat av halva utbildningen nu! Och terminen bakom mig är tydligen den tuffaste?! Hoppas det, för då blir resten en baggis. Klarar jag av det med hus, barn och renovering så tror jag nog att alla gör det. :) Tack och lov ska de ändra på vissa kurser i skolan vilket ska vara fördelaktigt för de som började senare än vad jag gjorde. Det är ju kanon att de hela tiden ändrar på saker och ting som inte riktigt fungerar.
 
Nyårslöften då? Har ni några sådana? Jag har faktiskt inga alls det här året. Jag kan aldrig hålla dem ändå. Förra året hade jag något i stil med att bli smal och använda telefonen mindre, men inget av det höll. Snarare gick det utför inom båda områden..
 
Dock har jag en önskan detta år! Men den håller jag för mig själv, och hoppas att den går i uppfyllelse.
Kram på er