Ett underbart ultraljud
Publicerat den

Den 8 juni kl 14:00 på SkaS i Skövde var det äntligen vår tur! ♥ Datumet som sedan mars känts som en evighet bort har passerat med råge (!) i skrivande stund, och jag kände att det var dags att skriva ner det innan minnet sviker mig alltför mycket.
 
Innan undersökningen åt vi lunch på Thai House, men nervös som jag var fick jag knappt ner en bit. Kände mig inte särskilt nervös, men det var ju uppenbart att jag innerst inne var det när jag helt plötsligt kände mig mätt utan att ha ätit något innan, haha. Nåväl, mot sjukhuset! Endast 10 minuter försenat visade en mysig sköterska in oss i ett undersökningsrum, och jag fick "dra ner byxorna och dra upp tröjan" innan jag la mig på britsen och fick en kall gel på magen. David satt intill och vi tittade tillsammans på skärmen framför oss som visade vår lilla bebis! Precis innan blev jag ännu mer nervös och hoppades för mitt liv att det faktiskt var någon där inne i magen, för tänk om jag bara inbillat mig alltihop? :'D Dessa tankar..
 
Men någon fanns allt där, och det var så otroligt häftigt att för tredje (!) gången få uppleva känslan av att se en liten sparkande krabat med tickande hjärta där inne i magen. Sköterskan tryckte ganska hårt mitt på magen ibland, något som ömmade ett par timmar efteråt. Hon visade de fyra hjärtrummen och dess klaffar, hjärnhalvorna, lillhjärnan, ansiktet som såg ut som en döskalle, njurarna och urinblåsan. Hon mätte den lilla kroppen, och hon mätte även lårbenet som var ca 2,5 cm. ♥ Händer och fötter fanns på plats, och enligt henne "verkade det vara en flicka". Då detta sedan innan var min gissning sken jag upp som solen. Inte just för att det var en tjej, utan mer för att jag gissat rätt! Dock är det ju inte med 100 % säkerhet, det kan ju lika gärna vara en liten gosse där inne, det vet vi! Och lika glada blir vi för det, givetvis! Davids första känsla var också en tjej, men han ändrade sig några veckor innan ultraljudet, haha. Det vore så roligt om det faktiskt är en tjej! Då har mina "första känslor för var det är" varit rätt alla tre gånger! 
 
Framflyttade blev vi, och det rejält! 15 dagar förflyttade hon oss vilket gav oss beräknat födelsedatum 11 november 2016. Det känns så overkligt det här. Dels att det faktiskt är på riktigt nu, och inte bara i tankarna att "det skulle vara mysigt med en till", men också för att jag aldrig upplevt en graviditet såhär års innan. Bägge tidigare graviditeterna har ju varit mer eller mindre exakta då båda barnen kom i maj! Blivit gravid i augusti, ultraljud i november/december, första rörelserna fram i december, stor mage på våren och sen födsel en varm försommardag! Riktigt spännande att få uppleva det även på hösten, och det är bara att hoppas på att bebisen förlåter sina föräldrar för att h*n fyller år så sent på året! ;) Och att det just blev 11/11 (vilket är i vecka 45). 11 är ett nummer som länge följt mig. Jag säger då det: antingen kommer h*n på beräknad dag eller också kommer hon någon dag i vecka 47 (4+7=11), vilket är 2 veckor senare. Mina tursiffror! Julia är född den 22 (2+2=4) och Henry den 16 (1+6=7). Dessutom såg jag tidigare i våras att namnet Julia har nammsdag på årets 47:e dag, haha! Kalla mig knäpp, men lite roligt är det ju faktiskt! :D
 
Är så tacksam för att jag får äran att uppleva detta!
 
Försökte ladda upp en bild utan framgång.. och nu börjar det bli sent! Försöker en annan dag!
Kram & ta hand om er! ♥