En ledig onsdag
Publicerat den

Hej hopp!
 
Under förra veckan hade vi ett helt ljuvligt väder med både värme och sol. Ena dagen packade vi strandväskan och gick ner till Vättern och njöt av värmen till och med. Barnen badade fötterna och grejade med stenar. Inte visste jag att september var en sommarmånad? :D David har länge pratat om att han vill ha höst nu. Mysa ner sig inne i soffan med tända ljus framför en film utan att ha dåligt samvete för att man inte är ute i värmen.. Jag är ju inte den som inte vill ha värme, men nu börjar jag nästan hålla med honom! ;) Idag är väl egentligen första dagen som var lite råkall på morgonen. Så pass att Julia hade både fleece och skaljacka på sig. Hennes skola har alltid utedag på onsdagar, och nyttig fika ska skickas med (alltså vad är detta med att alltid behöva skicka med fika/mat!?!? Jag som trodde att jag var skonad nu när vi bytte förskola till Henry..). Idag fick hon i alla fall med sig en ostmacka, hallon, clementin (de är som godast nu!!) och en flaska vatten. Har kört med saft tidigare, men hon vill gärna "vara nyttig", så vatten fick det bli idag. Själv kan jag tycka att vatten är lite tråkigt, men egentligen får man väl inte skicka med saft då det ska vara "nyttig fika", men... det är väl ingen som ser det!? ;)
 
Jag har börjat jobba så smått inom äldrevården nu såhär i slutet av graviditeten. Äntligen hörde de av sig och jag har jobbat två pass förra veckan, samt att jag fick två inbokade pass den här veckan. Faktiskt helt perfekt! Jag blir otroligt trött och förra veckan krävdes det 2 dagars rehab för att åter igen vara på benen. Trots att jag inte gör något jobbigt! Antar att det är själva grejen bara, att åka hemifrån tidigt på morgonen, vagga omkring i korridorerna och ständigt vara alert ifall något händer. Det är uttröttande. Dock väldigt roligt faktiskt, och SKÖNT att komma hemifrån när man annars bara går hemma och grejar. Jag har tvättat som om ingen gud fanns den senaste tiden. Hela matsalsbordet på 1x2 meter är FULLT med kläder. Till 4 pers.. Haha, självklart är jag tacksam för att vi har kläder, men ibland undrar man vart allt kommer ifrån?!
 
Idag tänkte jag och Henry (som är hemma från dagis idag då han enligt sig själv får ont i huvudet för att alla barn pratar så mycket...?!) åka till Fralla för alla och leka lite och äta frukost. Mysigt! Förra onsdagen var vi också där och han satt som fastklistrad i mitt knä för att han var så blyg för de andra barnen. Skönt när jag vet var jag har honom. ;) Det återstår att se om han behagar leka idag?
 
Dags att göra sig i ordning!
Ha en toppendag. Bebis är redan i full gång med sin morgongympa ♥Dagis, mäklare och goda nyheter
Publicerat den

Hej på er denna härliga 7 september.
En tillsynes grå och tråkig dag, om än väldigt varm faktiskt. Julia är i skolan och Henry är på förskolan... Eller näe! Det känns inte rätt att säga "förskolan". Dagis säger jag, det är vad det heter enligt mig även om det för flera, flera år sedan bytte namn till förskola! ;) Henry grät och klängde sig fast vid mig som vanligt vid lämningen, när ska det vända tro? Han är ju ändå över 3 år.. En känslig ålder det där! Det sorgliga är att han vaknade vid ca 05:30 i morse och grät. Han frågade om vi var lediga idag eller om vi skulle till dagis, och när jag sa att vi skulle till dagis började han gråta och ville absolut vara hemma med mig. Lilla gubben.. ♥ Efter mycket om och men kom vi i alla fall iväg till slut, och vid 13:30 ska jag hämta honom igen.
 
De senaste veckorna har bestått av ständigt städande här i huset. Det är rensat, undanplockat, dammsuget, våttorkat och ja, allt ni kan tänka er. Gräsmattan är klippt och trimmad och altanen är städad. Anledningen till detta spektakel är att mäklaren var här tidigare idag och kikade på vårt hem. När vi köpt huset fick vi nämligen en kostnadsfri värdering som vi ville använda oss av innan den gick ut (den går ut i januari 2017). Vi har ju bott här i huset nu i 2 år och 4 månader, och även om det inte syns så mycket utanpå så har det allt hänt en del inuti! Nästan alla rum är omtapetserade och har nya golv och lister. Vi har bytt diskmaskinen mot en nyare variant, satt in nya element på sina ställen, köpt en torktumlare, satt in en jordfelsbrytare, en fläkt i badrummet för att få ut fukt och renoverat värmepumpen (som kom på plats igår igen! Bra tajming där!). Staketet är vitmålat och ett stort trädgårdsland har istället blivit gräsmatta. Garaget är renoverat på utsidan och vi har ett stort trädäck med inglasad altan på baksidan (inte klart än dock). Fönstren är kittade och ommålade och väggar har rivits och satts upp på nya ställen. Ja ni hör ju själva.. David har inte legat på latsidan i alla fall, även om jag försöker bromsa honom ibland. :) Nåväl, nu hoppas vi att huset har stigit lite i värde i alla fall, och planerna är stora!
 
Det jag dock är mest sugen på just nu är att flytta ut vårt sovrum till allrummet och göra om lite här. Tapeterna var lite "beigedassiga" innan och vi strök bara över några lager med vit färg på det för att få upp ljusheten lite. Rummet ligger för övrigt i norrläge och har en balkong. Färgen var inte den bästa och resultatet blev därefter. Lite fläckigt och så. Och slarvigt.. eftersom jag var med och målade och verkligen suger på att måla! Rummet sträcker sig från sida till sida så det finns två snedväggar här. Ena snedväggen (den där vi ska ha sängen mot sen hade jag tänkt) är jag sugen på att sätta träpanel på. Så fräscht! När bebis får sitt eget rum sen så är nämligen tanken att vi föräldrar flyttar ut i allrummet. Jättemysigt ju! Vi sov här när vi renoverade vårt sovrum för snart två år sedan, och vi sov jättebra! Blir nog kanon. Tänk bara att ha en balkong i sitt sovrum! Det enda jag skulle vilja ändra på är utsikten.. Haha! Istället för en massa hus och asfalt så vore väl.. tja..VAD SOM HELST bättre? Ett gärde, en hage med hästar, en sjö, ett HAV.. Men jag kanske ska göra en Kalle anka-grej och sätta upp en stor bild på något istället!? :D Haha! Då kan vi ju ändra beroende på årstid.
 
 
Lite småglimtar från vårt hem. Överst till vänster är från allrummet, det med fläckiga väggar. Ett väldigt oanvänt rum just nu, ett för det mesta väldigt stökigt rum eftersom barnen drar ut sina leksaker dit hela tiden. Vi gjorde ett tappert försök att få en myskänsla med en fåtölj, lampa och ett bord. Men hey.. vem sitter någonsin där!? INGEN! Det står nämligen en stor soffa 2-3 meter bort (inte den på bilden), haha. :'D Betydligt mer bekväm än en fåtölj kan jag säga.
 
På bilden överst till höger ser ni en närbild på fondväggen i vardagsrummet och "matsalen" (matdelen, eller vad säger man!?). Och bilderna nere är från dessa rum. Lite hyllor ska upp på väggen bredvid klockan, men jag är ju som jag är. Livrädd att göra hål i nytapetserade väggar. Då får det se lite tråkigt ut tills det att vi bestämt oss för vad vi vill ha. Tänkte faktiskt göra det billigt för mig och köpa hyllplan och konsoller på IKEA vid nästa besök. Två hyllor tror jag blir bra. Visar resultatet sen!
 
Men till de goda nyheterna! Jag sommarjobbade ju på Hjo Camping i somras och trodde att jag kunde vara kvar där till stängning i slutet av september. Så blev det dock inte. Istället har jag nu gått hemma i flera veckor och städat i stället, haha, och dessutom sett till att Julia kommit in bra i skolan och skolat in Henry på sitt nya ställe. Helt sysslolös har jag därför inte varit! Men, hur rik blir man på att gå hemma? Jag tjänar inte ens ett ruttet lingon. Hörde därför av mig till vikarieförmedligen för mer än en månad sedan i tron om att jag ganska enkelt skulle kunna hoppa in som vikarie i äldrevården, men därefter inte hört något (jag har legat på och ringt dem igen..).. Konstigt tänkte jag, men det behövdes väl tydligen ingen hjälp då.. Fram till idag! Förut ringde vikarieförmedlingen och jag ska "skolas in" på ett boende här i stan nästa vecka. Jippi!! Jag hoppas för mitt liv att det kommer gå bra. Lite orolig är jag då magen ibland gör väldigt ont, men förhoppningsvis ska det gå. Jag är i dag i vecka 31 (30+4) och tycker väl i alla fall att jag borde kunna jobba fram till vecka 36-37. Lycka!! Hur lycklig det blir för Henry är däremot oklart.. det blir ju längre dagistider.. Men det ska nog fungera! Det kanske rentav är bättre och lättare för honom om han är där oftare och inte bara 15 timmar i veckan?
 
Nu är jag trött i fingrarna, haha! Vad långt det blev!
Puss och kram!Vecka 31
Publicerat den

 


Idag, lördagen den 3 september, har vi kommit 211 dagar in i graviditeten. 75,4 % har passerat och den 11/11 känns inte jättelångt bort längre om jag ska vara ärlig. Varje lördag byter vi vecka, och jag tycker att det är lördag mest hela tiden. Magen växer och växer, men den är olik i storlek för varje dag tycker jag. Vissa dagar känner jag mig enorm medan den andra dagar knappt märks. Jag pratade med en tjej vid busshållsplatsen häromdagen och hon såg inte ens att jag var gravid!
 
På fredag ska jag till MVC igen och det ska bli ruskigt spännande att se hur magen vuxit sedan sist. Om den fortfarande håller sig mitt på kurvan eller om den kanske hamnat under eller över? 
 
Enligt 1177 är bebisen i skrivande stund ca 1600 g tung och har en längd på 43 cm. Heeeeelt individuellt naturligtvis, men ändå roligt att ha ett hum om hur stor hon är. Vad kan det fattas till ankomst? Ca 10 cm och 1,5 kg kanske? Bebis lär växa och så även jag, hur det nu kan vara möjligt, haha. Stackars lilla hud som blir så uttänjd.
 
Hur mår jag då?
Den här veckan har varit väldigt bra jämfört med förra veckan. Trycket vid höger revben är inte riktigt lika starkt som tidigare vilket jag tackar för. Sover gott om nätterna förutom lite andfådd precis när jag lägger mig ner. Vill gärna sova med täcket eller en kudde mellan benen. Som jag sa tidigare så varierar dagsformen. Ibland kan jag lätt springa uppför trappan med jag dagen efter knappt kan resa mig från sittande till stående. Ingen påtaglig trötthet eller illamående, enbart lite halsbränna om kvällarna när jag precis lagt mig ner. Svullen om ben och fötter är jag däremot, samt att även händerna känns större än tidigare. Men förlovningsringen är fortfarande på och den går att få av. ;) Nämnvärt är också att jag nu börjat vagga mig fram! Känns tidigt och jag känner mig jättelöjlig, som om jag skulle föda i morgon liksom!  Men det kanske också är individuellt och olika mellan olika graviditeter.. :)
 
Kram på er!Provbäddat i barnvagnen
Publicerat den

Min (eller ja.. bebisens!) älskade åkpåse gick att hämta ut för några dagar sedan. Vilken åkpåse.. Helt fantastisk! I morse tyckte David att vi kunde ta in barnvagnen och provbädda och se hur det blev. Sagt och gjort! Den har stått ute i förrådet i ett par år nu men såg förhållandevis fräsch ut i alla fall. Betydligt fräschare än hur jag hade känt mig om det varit jag som stått i ett förråd så pass länge. ;) Den är ju i grunden svart, men på grund av en väldigt varm och solig sommar 2013 när Henry var bebis och låg i den (många härliga dagar på badet!) så har den blivit solblekt och ser därmed nästan mer brun ut.. Tyvärr! Sessan klöste dessutom sönder handtagen på vagnen för ett bra tag sedan (Sessan har vi inte kvar längre), men där har vi köpt nya fräscha läderhandtag istället så det stör inte alls.

Jag var lite orolig för hur en stor åkpåse skulle få plats i en relativt liten ligglift, och lite tajt blev det väl. Men samtidigt väldigt mysigt. Ingen risk att bebis fryser i vinter i alla fall, och det räcker då för lillan att ha en liten fleeceoverall är tanken. Eller någon annan mysig, mjuk overall! Ska kolla Newbie, de har säkert något fluffigt och mysigt. ;)

Såhär blev det i alla fall, i vår Teutonia Cosmo!

 Det finns också ett svart överdrag som kan sättas fast på liggdelen, och huruvida det kommer användas får helt enkelt bero på kylan.

Jag älskade vår Teutonia när Henry var liten, men jag ska väl inte sticka under stol med att jag varit bra sugen på ett köpa en ny vagn.. En Emmaljunga Super Nitro, white leatherette (som alla andra, haha). Den är ju SÅ otroligt fin, men samtidigt så otroligt dyr också. I alla fall för en som inte har något jobb. :} Nä men.. hade jag haft ett bra betalt jobb vet jag inte om jag haft lust att slänga ut 10 000 på en vagn i alla fall.. Jag var förresten inne på Polarn o Pyret häromdagen och FASADE över priserna där. Vem köper en jacka till ett barn för typ 800 kr? Eller en tröja i strl 74 för 299 kr? :O  Som barnet bara har en liten tid.. Känns så ovärt. Vi har faktiskt alltid kört på KAXS till barnen vad gäller skalkläder. Jättebra märke som har hållit bra tycker jag, och inte svindyrt heller! Har barnen då och då några dyrare märkeskläder så är de antingen ärvda eller presenter från min kära moder, haha. Minns att Julia i doppresent fick en jättefin röd overall från POP med tillhörande tossor som användes flitigt. Jag vann dessutom en vindfleeceoverall från samma affär till henne som också användes flitigt av både henne och Henry. Henry fick senare en jättefin Didriksonoverall som varit kanonbra! Men som sagt, det är ingenting jag själv köpt utan härliga, värdefulla presenter! ♥
 
På tal om vagn (igen), så har vi kommit överens om att vi ska köpa en ny till lillan i sommar istället, av märket jag nämnde ovan. Kanske inte just den färgen dock.. kan bli tråkigt om det kladdas banan och andra härligheter i den. ;) Vi provkörde den inne på Babyproffsen och David verkade gilla den lika mycket som jag. 

Det fina, virkade barnvagnshänget har ingen mindre än min granne gjort till mig. Så otroligt söt med små rävar i kjolar! Önskar att jag också kunde virka, det är ju så himla fint! Nu är vi redo för dig bebis. Eller nåja, nästan i alla fall. Än får du gärna dröja några veckor så att du klarar dig bra när du väl är ute. Men om du vill komma lite tidigare än bf är du välkommen! ♥