8 månaderskontroll
Publicerat den

Stoltareee kan ingen vaaara, än lilla Juliiis lilla maaamma [tryggare kan ingen vara blabla.. den melodin ni vet.] Är just hemkommen från BVC och 8-månaderskontrollen. Allting såg finfint ut och hon utvecklas som hon ska. Hon är till och med lite duktigare! ;) I dag var första gången som hon inte var så rädd för barnmorskan utan istället tyckte att besöket var hyfsat roligt. Hon lekte lite med någon leksak där inne och pratade och kröp omkring. Stumpan! Vi fick en massa information om olycksfall och diverse papper med information om ämnet. På hemvägen gick vi förbi apoteket och Johan köpte medicinskt kol som tydligen kan vara bra att ha hemma ifall olyckan skulle dyka upp! Det är nämligen en dryck i det här fallet [fanns i pulverform också] som barnet får dricka om de har stoppat i sig något olämpligt som t ex aceton eller hårfärg. Då neutraliserar kolet det giftiga och gör att det inte sprider sig i resten av kroppen. Kanon! Men jag hoppas ju så klart att det aldrig ska behöva användas! En hundring gick det på, så vi har inte förlorat särskilt mycket på det ändå ifall vi nu skulle ha köpt det i "onödan".


Julias mått vid 8 månader och 2 dagar:
Längd: 73,5 cm
Vikt: 10 125 g
Huvudomfång: 47 cm

Hon vägde betydligt mindre än vad jag trodde, och det var ju skönt det. Hon är inte överviktig alls, om någon skulle få för sig det. Jag måste försvara henne! ;} Barnmorskan undrade om vi ens ville titta på hennes kurva eftersom det såg bra ut, men det gjorde vi ändå. Hon ligger något hack över det, men hon följer ändå sin egen väldigt fint.


En tandborste inhandlades även till den första lilla tanden! ↓
Jag känner mig alltid så skrytsam i de här BVC-inläggen, men jag är så stolt och det tycker jag att jag kan få vara också. Här har man tagit sig igenom en hel graviditet [40 veckor] där 20 veckor bestod av vomering och diverse andra otrevligheter. [Värst vad jag gillar ordet diverse i dag..] Ha en fortsatt bra dag i alla fall, puss!

 




 tove [tuvi.se]

klart du ska vara stolt melinda! :)



URL: http://tuvi.se


 Jeanette

tiden går fort med dom små liven



URL: http://aurorasmamma.blogg.se/


 Liw

Shit! Din lilla donna som är fem månader yngre än min väger nästan lika mycket :-)



Fast då har min sprungit bort alla mat sista månaderna också iofs. Tänk så olika det kan vara :-)



HOppas ni får en fin tisdag!



URL: http://liwetochvardagen.se





 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?