Black & White
Publicerat den

Lillan Bulan bestämde sig för att lägga sig sent i dag och somnade inte förrän vid 9 i sin spjälsäng. Hon låg där med sin napp och blundande medan jag satt intill och sjöng Sov du lilla videung.. Det har inte fungerat om det inte varit för att hon varit så trött, det vågar jag lova! Tyvärr vågar jag inte hoppas på någon sovmorgon i morrn, även om den skulle vara välbehövlig!

Jag är så sugen på att gå på bio! Var så längesen nu och jag tycker att det är så mysigt att sitta där och vräka i sig godis och bara helt uppslukas av en bra film. Vågar man sig på att gå själv? ;O



Julias svamppool
Publicerat den

Åskvärme, och snart kommer åskan. Det har redan mullrat lite här. Då är det datorer avstängda som gäller, i alla fall den stationära. Jag älskar åska, det är helt underbart! Jag har dock aldrig varit med om att den varit särskilt nära eller att någonting har börjat brinna pga. den, det kanske är därför jag fortfarande tycker att den är mysig. Det bästaste är ju att befinna sig i en husvagn under tiden!

För ett tag sedan var ju vi i Ullared, min familj! Där köpte jag en oerhört prisvärd pool till Julia {typ 80 spänn} och den användes för första gången i dag. Fyllde den med ljummet vatten och Julia satt där och plaskade. Dock var den inte riktigt lika uppskattad som jag först trodde. Hon tyckte att det var roligare att läsa den lilla säkerhetslappen som medflöjde. ;} Utan hatt och endast en sko, precis så som mamma vill ha det. Eller inte.. Jag har inte brytt mig om att köpa någon löjlig dräkt till henne heller, badbrallor och en T-shirt duger gott! Sverige är väl inte direkt känt för att ha extrema somrar, så jag tror att det kommer gå bra. Dessutom har ju poolen tak vilket = skugga. :}

Spana in sötisen! ♥

Har varit ute på en liten promenad med Ida och Leo, usch vad varmt! Fast nere vid Vättern var det snarare kallt, så där kom bitterfittorna fram med sitt klagande. Aldrig kan man vara nöjd, haha. ^^ Här hemma är det däremot kokande hetta. Rena rama grytan! Men vi gillar det! Då är inte elen särskilt dyr, när den inte behöva. ;}

Puss & kram!



Imse vimse spindel..
Publicerat den

God morgon,

äntligen är värmen här! Det var som att gå ut genom dörren och landa i Spanien, nästan i alla fall! ;} Inte det minsta kallt, inte ens i skuggan! Åh! ♥ Julia sover i sin vagn efter att hon somnat i bilen. I och med att jag är sjukt förkyld så orkade jag inte gå en promenad med henne, så bilen fick det bli. Hann bara åka i 3 minuter innan hon somnade, lite lagom! ;} Den lilla luspudeln vaknade kl 5 i morse! Ej ok! Som tur var så fick jag lite vila ändå eftersom mina föräldrar var uppe eftersom de skulle till jobbet. Julia var med dem så länge och roade sig bäst det gick antar jag, kanon!

Den här godingen sitter uppe i duchen. Jag får rysningar...Någon frivillig som vill ta bort den? Jag vågar inte!

Ha en fin dag i värmen!



Påfyllning
Publicerat den

En liten påfyllning i fotoalbumet. Synd att jag inte är lika bra på att sätta in riktigt kort i fotoalbumet som står i mitt rum! Det blir ju aldrig av..Vilken är er favorit? Jag är svag för 3:an..




Mums med godis!
Publicerat den



Julia älskar choklad! Och att dansa! ;}



Koka i blod
Publicerat den

Hur kan man göra såhär? Hur kan man vilja skada någon över huvudtaget? Vad är det för fel på folk? Jag blir så förbannad, men i och för sig så sa jag nyss emot mig själv. Jag förstår om man vill skada någon, för jag skulle mer än gärna skjuta idioterna som gör såhär. Men oskyldiga människor/djur? För att det är roligt, eller? Vad är det roliga med att skada någon? Tack och lov för att det finns karma. Dessa hemska människor ska allt få lida för det de gjort! Jag får glädja mig åt det så länge så blir det lättare att leva. Må de brinna i någon fucking eld och långsamt plågas till döds. De får inte vara här på jorden och förstöra för andra, då kan de lika gärna skyffla kol nere i helvetet. Eller sitta fastfrusen och aldrig komma loss. Kokas i blod i all evighet kan de också göra, samtidigt som de får långa stickor inflikade under naglarna! De kan också sakta få bli uppätna av hyenor.

AAAARGH! Fyfan!




Mat- och sovklocka!
Publicerat den

Nu är katten kammad!
Hon har så mycket päls vår lilla kisse! Hela huset är fullt, men nu när det är varmt och skönt ute har vi börjat med att kamma henne varje dag! Hon tycker att det är skönt, riktigt njuter! Det förstår jag.

Jo, min mening med det här inlägget var att skriva att jag i dag har plitat ner ett schema till Julia. Eller för Julia. Ett papper där jag skrivit ner mat- och sovtider för nu fick det banne mig vara nog. I över 1 år har vi daltat omkring här hemma och inte haft några ordentliga rutiner. Visst, hon har matats vid ungefär samma tidpunkter och vaknat på morgonen ungefär vid samma tider, men ändå! Jag vill ha fasta rutiner för jag tror att vi mår bäst av det. Sova kommer hon härmed att göra en gång om dagen, om inget särskilt inträffar. Efter lunch i ca 2 timmar har jag tänkt mig. Det funkade faktiskt i dag så jag har höga förväntningar över detta! :}

Såhär lyder schemat:
07:00 - Upp & hoppa!
07:30 - Välling!
Fria aktiviteter
08:30 - Frukost bestående av gröt eller yogurt + macka, ta på sig och göra sig i ordning.
Fria aktiviteter
10:30 - Mellanmål (frukt, yoghurt osv.)
12:00 - Lunch + efterrätt
12:30 - Sova minst 1 timme, helst 2!
15:00 - Mellanmål  igen
Fria aktiviteter
18:00 - Kvällsmat
19:00 - Välling och läggdags

Vad tror ni om det? Självklart kommer det inte att följas slaviskt eftersom alla dagar ser olika ut, men på ett ungefär! Kanske att det funkar med sovningen, kanske inte. I dag var hon oerhört trött när hon ät vid 12, kanske att hon skulle behövt en liten blund även på förmiddagen. Vi får se om det fungerar! Kan inte ni komma med lite tips annars? Hur ser era rutiner ut? :} Jag är nyfiken!



Hemklickad mobiltelefon!
Publicerat den

Så, då var den hemklickad! Förväntas komma inom 1-3 dagar. I do hope it's good! Inte världens bästa enligt olika recensioner, men äh! Jag har inte så högra krav. ;}




Det gör ont att föda barn
Publicerat den

Ååh, i natt hade jag en dröm där jag var gravid och skulle in och föda mitt första barn. Den är lite suddig men jag minns att jag visste hur det skulle kännas, och det var inte skönt. Jag var rädd! När jag vaknade från drömmen kom känslorna tillbaka av hur jävla ont det egentligen gör att föda barn. Ont ont ont. Det gör så jävla ont när hela underlivet spricker på en. Faktiskt, så gör det så ont att man inte vet vart man ska ta vägen. {Att bli sydd eller att få in ett rör där de tappar urin på en kan låta lite skrämmande kanske, men det känns inte. Verkligen: känns inte.}Man får helt enkelt bara acceptera det och sakta men säkert komma in i någon slags dimma där man varken är medveten eller omedveten. Vilken tur att kroppen går in i den här dimman, kan jag meddela er om. I och med att värkar och diverse andra smärtor har tagit kol på kroppen ett par timmar innan så är den ju rätt slutkörd när det väl är dags att börja krysta. Thank you Jesus.

Hur som helst, min poäng med det här inlägget är inte att göra gravida tjejer eller blivande gravida tjejer nervösa, utan det är väl mest att.. tja.. jag vet inte. Alla klarar det, även om det gör ont. :P Tacka dimman! Dessutom är det värt smärtan när man får se resultatet.. eller? ;}

Egentligen skulle jag vilja föda barn varenda dag, tack vare motionen alltså! Det sägs ju att en förlossning = ett marathonlopp. Vilken topptrim man skulle vara i! Jag var ju så trött att jag nästan var blind på det ena ögat efteråt. xD Men det gick över efter ett par timmar!

Ibland känner jag mig lite lurad. Jag gick igenom en ganska lång reda med graviditet och grejer utan att egentligen fatta grejen, tror jag. Nu sitter jag här 1 år efteråt och fattar ingenting. Har jag varit gravid? När händer det? ;O Hur var det och framför allt; har jag fött ut ett barn? ;O Näe, jag förstår det inte!

Ändå, bör tilläggas: så gör man det igen! Vi föder och föder, inga rädslor här inte! Äh, vatusan! Vi måste ju föröka oss så att vi inte dör ut. Det är något i kroppen tror jag som tränger bort de där känslorna så att vi vill göra det igen och igen. Eller tror och tror, är inte det bevisat förresten? :P



Barn lär av varann
Publicerat den

Jösses vad barn påverkar varandra!
Jag, Julia och min mamma var på besök hos min mormor förut och där var även min kusin på 3 år. Hon och Julia "lekte" eller vad man ska kalla det, och det är otroligt vad Julia tar in av henne! Min kusin räckte ut tungan vid något tillfälle och det har Julia nu börjat härma. Tidigare hade jag aldrig sett henne räcka ut tungan sådär, men nu åkte den ut & in ett par gånger, haha. Så roligt att se, hon är nog stolt själv att hon kan! ♥ Min stora stora tjej!

Hon hade i alla fall haft det jättebra med sin morfar i Karlsborg och hon hade levt rövare mest hela tiden. Min faster {som de var hos} har två små hundar som i sin tur har en hundbädd som Julia gärna bäddade - om och om igen! När hundarna kom i närheten för att kika på henne så puttade hon bara undan dem. Inget rädd här inte! Stackars hundar, bortfösta från sin egen säng! Men de överlevde nog. ;}

Julia sover sedan ungefär en halvtimme tillbaka. Blev sängen tidigt i kväll eftersom hon knappt sovit något på dan. Jag fick dessutom en morsdagpresent från henne i morse - sovmorgon! Vi var inte uppe förrän halv 8. En riktigt suveränt bra tid om ni frågar mig, lite lagom sådär! 6 är alldeles för tidigt, 7 är lagom men 8 känns nästan sent! I alla fall på vardagar då jag nästan alltid tittar på The Voice.

Nu har det faktiskt varit lite ruggigt ute de senaste dagarna. Regn & blåst. Dock ska sommarvärmen komma nu i veckan, det gillas! ^^ Bjuder på lite bilder från någon vecka sedan:

Frihet!



Lite bilder bara
Publicerat den

Nu är jag barnfri! Min lilla skatt har rymt iväg med sin morfar för att fira sin gammelfarmor på morsdag! ♥
Vad ska jag hitta på så länge då? Jag har fotat lite och sitter här och lyssnar på musik och njuter av ledigheten. Fast man slutar ju aldrig att tänka på henne! Ständigt nyfiken på hur hon mår..

Buuhuu, jag köpte blommor nu i veckan, pioner, i tron om att de fina varelserna skulle förgylla mitt rum. Fel. 1: de luktar väldigt starkt och i mitt lilla rum kan de inte vara medan vi sover. 2. De är ledsna.
Jag trodde att de skulle kvickna till, men icke. Till och med knoppen ser ledsen ut. :( It makes me sad. Fast jag tycker att bilden på dem blev väldigt bra ändå, alltid något! :}

Nu ska jag städa, ciao! :}



Långtråkigt
Publicerat den

God kväll snöggingar!
Örs, snoret rinner på mig och huvudet dunkar. Typiskt! "/ Hoppas att du får det roligt på din fest, Malin!
Måste bara klaga över hur jobbigt det är när snoret täpper till hela näsborren så man inte kan andas, eller vad säger ni? Är det inte sjukt jobbigt? Nåväl, hellre snorig och täppt än illamående & trött. Jag tror faktiskt inte att det finns något som är värre än illamående, helt ärligt.

Vad har jag gjort i dag då? Alla dagar är varandra lika känns det som, men jag tog mig faktiskt tid till att duscha i dag! Tillsammans med Julia, fast hon satt i sin badbalja och plaskade. Helt underbart att slippa tänka på att hon ska skvätta ner en med vatten. Nu var det tvärtom, mohahaha. ;} Men hon såg lite frågande ut så hon undrade nog varför jag satt där naken i duschen och tvålade in mig själv istället för henne. Att sitta ner och duscha är för övrigt ingen hit, faktiskt! Känns lite snuskigt om jag ska vara ärlig, men hellre det än att inte duscha alls! Skäms för att säga det men det går typ 1 vecka mellan mina duschar. ^^ Så är det när man är mor!

Tidigare i kväll var jag och Julia uppe vid lekparken som ligger nästan vid oss. Hon skulle gå dit själv samtidigt som hon höll i sin gröna filt. Gick sådär. Hon snubblade ju bara på den där filten och kom inte särsskilt långt. Störande. xD Just det! Hon var så himla söt förut för hon hade det så tråkigt. Man såg på henne hur långtråkigt hon hade det. Gick omkring, vevade med armarna och visste inte vad hon skulle göra. Allting som gick att leka med hade hon lekt med. Så himla gulligt att en 1-åring går runt och har tråkigt! ♥ Hon blir alltmer mänsklig för var dag ;)



Coola tjejer
Publicerat den

I går fick jag plötsligt tanken: näe, jag ska fanimej inte ha nån tatuering. Det är ju så jävla fult! :O Såg nämligen en tjej med helt söndertatuerade armar för någon vecka sedan, det förstörde hela henne. Meen, nu till grejen. Så fort jag tänkt den där tanken så kom en bild upp i hjärnan på en så himla snygg tatuering som jag mycket väl kan tänka mig att ha. Jag vet vart den ska sitta och den finns där för en anledning. ♥ Nu ska man bara få tag på nån tatuerare och lite money! :)

Lite för mycket ↓
Dock tycker jag att det är snyggt på killar, men inte på tjejer! Vet inte varför, men jag får känslan av att tjejer bara ska visa att de minsann också ska vara "coola" ;P
Jag må vara knäpp, men så äre!


länk




Tävlar hos Linda
Publicerat den

Jag är med och tävlar om dessa produkter hos Linda!

Skulle mitt hår verkligen behöva, hoppas på vinst! :}
Tävlingen avslutas den 31 maj!




My green eye
Publicerat den

Jag är beroende! ^^ Köpte mig ytterligare ett par linser, den här gången gröna. De är inte så jättefärgade, utan ska mest förstärka färgen man har innan. Synd bara att de är så himla taggiga runt om {var nära på att säga i kanterna, men har en cirkel några kanter..?}. Är nöjd i alla fall, och dessa kommer nog användas mer flitigt än de bruna eftersom det mest bara såg ut som en misslyckad photoshopretuschering. -_-

I dag har varit en tråkig dag, både för mig och Julia. Vet inte hur många gånger jag bett om ursäkt för att jag är en sån tråkig mamma i dag som inte orkar göra något. Jag har mest legat på golvet och gnällt över att jag är trött/kallsvettas. Dock känns det mycket bättre nu, hoppas att jag är så gott som frisk i morrn så att jag kan partaja! :} Julia fick i alla fall sitt när mina föräldrar kom hem och lekte med henne, jädrar vilket drag det var då! Hon åt hur mycket godis som helst och sprang omkring och skrek glädjetjut! ♥ Choklad gillar hon enormt mycket!




Från tidningen
Publicerat den

Här är tidningsutklippet på Julia när hon fyllde 1. Söt va!? :}




Då var det min tur
Publicerat den

att bli sjuk! Har precis tagit en IPREN och sitter här och äter en clementin i hopp om att jag ska må lite bättre. Trött, kallsvettig, täppt, illamående och magont. Inte så konstigt eftersom Julia varit förkyld i stort sett hela året, och min bror har legat hemma med en förkylning nu också. Så tråkigt bara! Men jag ska bli frisk tills i morrn, det ska jag. Då ska Malin ha fest och den ska jag gå på. Det är ju för fan pinsamt att jag blir sjuk så fort det är en fest på G. Vad är detta egentligen? Huh?

Nåväl, jag satt uppe tills långt in på natten i går {i dag} och skrev på min debattartikel som jag ska skicka in i dag. Tusen tack Therese för all hjälp, utan dig hade det inte gått! :} Du är en klippa!

Trots mitt mående så gick jag nyss en hastig promenad för att dels posta ett brev och dessutom få Julia att somna. Båda sakerna lyckades och nu sover hon ute i sin vagn på verandan. Skönt för henne. Brevet var till min gammelfarmor och det innehöll 2 bilder på Julia samt ett urklipp ur tidningen när Julia fyllde år. Det ska hon nog uppskatta! :} Min gammelfarmor fyller 92 år i år, det är inte illa pinkat av henne att ha barnbarnsbarnbarn. Undrar om jag också kommer få det? Rolig tanke, fast ändå inte på något sätt. Sååå långt in i framtiden vill jag inte tänka. ^^

Nu ska jag finslipa artikeln och sedan skicka in den. Nervöst, men skönt när det är gjort!
Puss på er!

Och återigen GRATTIS till Emelie på 20årsdagen! Nu är tonåren förbi, välkommen in i vuxenlivet :D



Förvirringens dag
Publicerat den

I dag är en förvirrad dag. Ytterligare ett test i mitt annars ganska vardagliga liv. Har varit på soptippen och lämnat in kläder till Myrorna, kände att garderoberna behövdes rensas lite. SÅ skönt att bara slänga iväg en massa gamla saker, det är nog det bästa jag vet. Att få plats & ordning! ^^ Har jag fint i mina garderober så har jag fint i min själ, typ. Fast då ska vi inte prata om hur det ser ut i den andra garderoben som är fylld med Julias gamla kläder som är för små.
I-landsproblem! Vad gör man med gamla bebiskläder? De är för fina för att ge bort och man vill inte sälja dem eftersom varje plagg har en liten saga. De får helt enkelt läggas i kartonger och ligga och skräpa på vinden tills man inte orkar ha kvar dem längre och ger bort dem i alla fall eftersom man har glömt varifrån man fick dem. Finfina klänningar är ju dock ett måste att spara på! Kanske kan hänga upp dem i framtiden? För det där med att kläderna går i arv till nästa barn är bara delvis sant. Man köper ändå så mycket nytt och modet ändras hela tiden.

Julia hjälper till att kratta i landet! I sin finfina klänning och hatt av gammelfarmor!



Bob-Ulf
Publicerat den

Halli hallå! :}

I morse bestämde jag mig för att ha en nyttig dag! Var nere på ICA och köpte grillad kyckling som jag åt till lunch. Köpte även melon, avocado och andra nyttigheter. Men vad hände? Jo! Farmor kom på besök och hade med sig både bullar, dammsugare och choklad. Buuää :/ Åt inte allt för mycket av det, men ändå mer än vad jag borde ha gjort! Som tur är så tränade jag i morse och gick 3 km förut med Julia {hon fick frisk luft trots att hon har feber, men hon satt ju still i alla fall} så det är ju alltid något!

Weeelll, håller på med min andra insändningsuppgift som jag också vill få VG++ på, men det tror jag tyvärr inte. Mailade nyss läraren i hopp om hjälp, och jag hoppas att han svarar. Lilla Bob-Ulf! Hur sjukt kul är inte det namnet förresten? Får jag tvillingpojkar nångång ska de LÄTT hela Bob-Ulf och Bob-Alf! Skönare namn får man leta länge efter! :D



Utvilad!
Publicerat den

Ojsan hoppsan! :D Jag råkade somna till i nån halvtimme.. Känner mig utvilad faktiskt, och bra är ju det för jag hann med ett träningspass i morse också! När jag skulle göra plankan samtidigt som man ska sparka upp med benen i luften, då la sig Julia på mina ben, sötisen! Gick sådär med sparkarna då, men jag tror minsann att det gav något i alla fall. Att hålla uppe 12 kg är ju alltid något!

I dag är ännu en blåsig dag, storm verkligen! Så himla tråkigt, då vill man ju inte vara ute. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad som är värst? Regn eller storm? Storm eller regn? Vad tycker ni? Båda väder är ju innesittarväder - enligt mig i alla fall. Som tur är så ska vi ändå inte vara ute i dag. Julia fick hög feber i gårkväll och är inte riktigt kry i dag heller. Sprutorna har gjort sin verkan!

Nu ska jag i alla fall trotsa stormen och gå upp och hämta posten! Alltid lika spännande, men i dag tror jag inte att jag har fått något. Har inte beställt hem något i alla fall. Ha en fin dag, puss.

Kletig bebishand <3



1 år & VG++
Publicerat den

Den 24 maj förra året kom vi hem från bb, det var alltså då som Julia började bo här! :} Tänk vad tiden går, jag minns den dagen så väl! Förmiddagen var väldigt tråkig och jag satt mest och läste i sjukhussängen medan Julia sov. Johan var i skolan och det var någon äcklig laxpudding till lunch. Vid 15-tiden slutade dock mamma och då fick jag skjuts hem! Det regnade ute så vi småsprang till bilen och Julia var så duktig hela tiden. Sov i sin lilla bilstol.

Mamma hade gjort i ordning mitt rum väldigt mysigt och på dörren satt den en välkommen-hem-lapp, väldigt sött! Då var man lagom mör i kroppen kan jag säga, haha. Ont gjorde det när jag gick också, det tar ju ett tag innan underlivet återhämtar sig efter en sådan kraftansträngning! ;}

Men nu på tal om något annat! Min lärare hade skickat tillbaka ett omdöme på min första inlämningsuppgift i Socialpsykiatri. Vet ni vad jag fick? Jag var oerhört nervös och vågade knappt titta, men resultatet var: VG++. Iiii!!!!!!!

"Bra skrivet! Du skriver tydligt och klart vilket brukar visa på god förståelse för det texten handlar om."

Dock tyckte han att jag skulle "Försöka att på ett harmoniskt sätt väva in mer av egna erfarenheter och funderingar i svaren på frågorna". Men jösses, jag har väl inga egna erfarenheter av detta? ;O Jag har aldrig jobbat med psykiskt störda människor, hur mycket kan man egentligen begära!?

Hur som helst så är jag lite ambivalent just nu. Jag som näst intill tänkte skita i kursen och bara skriva lite.. kanske ska jag satsa i alla fall? Det är ju den där jäkla källkritiken som jag nojjar över bara, skit! Vad tycker ni? Köra på eller bara satsa på G?

Glöm inte att titta på Kniven mot strupen i kväll, då sänder de från Hjo!




Vad tänkte jag med?
Publicerat den

I dag kom min topp hem som jag beställde från Nelly.com. Alltid så fina grejer där, men jag köper alltid från rean, hehe.  119 spänn gav jag för den här :

Den såg så himla fin ut på modellen här, men på mig liknar den skit. Alldeles för lång, jag har för korta ben! Men äh, jag behåller den ändå! Kan alltid användas någon gång, får nog stryka den innan bara! ;} Skön är den i alla fall, och man kan välja mellan att ha axelband eller inte. Som tur är så sitter den uppe väldigt bra utan, vilket kan vara snyggt sommmartid. 60 % rea var det på den, hade alltså kostat 300 kr innan! Bra kap! :} Fast ändå inte då, eftersom den sitter som den gör.. :P




24 maj
Publicerat den

God morgon :}

Gladare miner i dag! Dock lär det bli vila och lite tjut i eftermiddag för kl 12 ska Julia få sprutor med vaccin. Ser jag inte fram emot, men hellre detta än att hon blir allvarligt sjuk senare! Det är ju kanonbra att vi kan få vaccin så enkelt och snabbt här. Tänk de länder som kämpar som galningar bara för att få sina barn vaccinerade.

Nu ska jag göra oss i ordning! Ha en fin dag!



Åt helvete
Publicerat den

Jag har pluggat hela kvällen! Är ikapp med det jag ska ha gjort tills i dag, men jag har ändrat inställning till plugget. Jag är verkligen inte på plugga-och-skriva-inlämningar-humör just nu. Befinner mig i fel fas i livet kanske. Det fungerar inte att vara mammaledig på dagarna och skriva hemska inlämningar på kvällarna, när ska jag vila? Jag tänker såhär: jag gör mitt bästa nu, men får jag IG så skiter jag i det. Jag vet ändå inte vad jag vill utbilda mig till och tänker inte ens utbilda mig inom den närmaste tiden. Jag vill hellre ha ett jobb, och till många jobb behöver man ju inte ens ett gymnasiebetyg. Visst, det är väl bra att ha det, men det behövs inte..

Deppigt värre, jag behöver pepp.




Nya bikinin
Publicerat den

Min nya bikini från H&M. Trosorna har inte kommit än men de ska komma i början av juni. Är riktigt nöjd, brukar ju annars inte bära så mycket blått! Särskilt inte en blå bikini. Men nu så, ibland måste man ju bryta alla mönster! Tänkte lägga upp hela bilden först, men kapade av magen. Det får inte bli för mycket naket här i mammabloggen, haha. Leverfläcken under bikinin ska jag ta bort - den är vidrig. Jag ber om ursäkt över att ni ens måste titta på den. Jag hade en likadan på nyckelbenet men den hårdnade till och började blöda. Då drog jag bort den. 
Kan hända förresten att kupan är lite stor för mina småttingar, men vafan jag orkar inte byyyyyyyyyyyyyyyta! :}

Är inte pärlorna för härliga förresten? :}



Mammafakta
Publicerat den

Mammor i Sverige: 2,7 miljoner
Nya mammor: 50 000 (år 2009)
Genomsnittsålder: 29 år
Vanligaste namn: Eva och Anna
Flest antal barn: På Gotland med 2,3 stycken i genomsnitt
Minst antal barn: I Stockholm med 2,0 i genomsnitt

På ett reklamblad vi fick i brevlådan i dag så stod det lite mammafakta! :} Alltid roligt! Men vilken hög genomsnittsålder! ;O Jag trodde att runt 25 eller kanske 24 var mer vanligt! Och Eva? Döper många sina barn till det i dagsläget? Hur pass korrekt faktan är vet jag inte, men det är alltid kul med siffror! ;}



Plommonträdet
Publicerat den

Jag har verkligen kommit in i en såndär period nu där jag vill sitta och pilla med photoshop! Jag är tacksam för att jag har photoshop, det underlättar min vardag väldigt mycket. På bilden ovan har jag dock inte gjort så mycket; lagt på en action, lagt på en ram och satt dit mitt namn! Enkelt, men snyggt - tycker jag!



Ettåringar kan!
Publicerat den

Jag är helt förbluffad! Varför hade ingen tidigare sagt att ettåringar är så smarta!? Jag trodde att man fortfarande var en liten bebis som varken kunde prata eller röra sig, men icke! Julia springer ju förtusan. Hon kan dra upp byxorna på sig själv, hon vet att hon ska skölja nappen innan hon stoppar den i munnen och hon slänger skräpet i papperskorgen! :} Jag befinner mig redan långt efter henne i intelligens, känns sådär. -_- Men jäklar vad hon kommer att lära mig saker framöver. Mitt barn är mitt livs lärare, men borde det inte vara tvärtom? ;O

Julia har nu 6 gaddar i sin lilla mun! Vita & fina och de borstas morgon och kväll. Hon bits också, fysjutton vad ont det gör! Hon pratar ingenting än, inte mer än dadadada, neeeee, niiiii, mamamama osv. Håret är inte särskilt långt men det börjar mörkna. Även hennes ögonbryn är mörka så hennes hår blir nog inte så himla ljust i alla fall. Men man ska aldrig säga aldrig! :} Hon klättrar upp för trappan själv, går, springer, reser sig utan stöd och klappar händerna. Vinkar gör hon, men ganska slarvigt. Vift vift på hela armen, inget ordentligt med händerna än. ;} Men vad gör det?

Hennes utveckling har varit normal hela det första året skulle jag säga. Varken tidig eller sen utan det har kommit när det "ska" komma enligt alla barnmorskor och böcker. Känns riktigt bra! Hoppas att det håller i sig under det följande året också, och att hon växer och mår bra.

Här är den ungefärliga åldern för när hon lärde sig olika saker:
Vända rygg till mage: 4-5 månader
Sitta: 6 månader
Krypa: 7 månader
Vinka: 9 månader
Klappa händerna: 9 månader
Resa sig till stående: 9 månader
Stå: 9-10 månader
Gå: 10 månader

Jag vågar inte skaffa fler barn. Det kommer säkert bli Julias raka motsats: en seg rackare! ;}



Hipp hipp hurra!
Publicerat den

I dag fyller min älskling 1 helt år! Helt otroligt vad fort tiden har gått... men enligt många har jag hört att den tiden som kommer här näst kommer att gå om möjligt ännu fortare! Buhu, jag vill ju ha min lilla räka! Jag ser så mycket fram emot att leva mitt liv tillsammans med henne, ska bli helt underbart! :D

Släktkalas hade vi ju i går och då fick hon en massa fina saker! I dag blir det en lugnare dag för henne, fast vi ska förbi hennes farfar i eftermiddag som också fyller år, grattis till honom! :} Då blir det lite kalas och även träffa pappa!

Nu ska jag ut i solskenet och vänta på att Julia ska vakna! Ha en fin dag allihopa, puss & kram!

Paketöppning! Måste springa med paketet till morfar!

Fick ett regnställ av mormor & morfar!

 

Fick ett prinsesstält av mamma & pappa!

 

Måste busa lite också! Bara en strumpa också, som alltid, haha!

 

Fick fina blommor av gammelfarmor i går!



Så jävla kul
Publicerat den



Titta på det! Jag älskar sånt här! :}
Nu ska jag lägga mig, i morgon fyller Julia 1 år!
Pusspuss



Isigt i photoshop
Publicerat den

Jag följde den här guiden och fick det här resultatet:

Jag tycker att det är fruktansvärt kul att sitta och pilla i photoshop och lära sig nya saker! Roligt med redigeringar! :} Här är originalet:



Vilken är er favorit? :}



Mamman som upprör en hel värld
Publicerat den

"Drilla barnen i matematik och fiolspel flera timmar om dagen. Undvika att berömma dem när andra hör. Amerikanska tigermamman Amy Chuas håra uppfostran är en världs-snackis. Nu kommer hon till Sverige för att prata om sin bok."

Jag hittade följande artikel i en Ameliatidningen nr 11. Så tänker inte jag uppfostra Julia kan jag säga. Usch! Så mycket arbete varje dag i flera år tycker jag inte att någon ska bli tvingad till. Titta bara på listorna nedan ↓↓

Saker som tigerungar inte får göra:

» Sova över hos en kompis.
» Leka med kamrater.
» Vara med i en skolpjäs.
» Gnälla över saker de inte får göra.
» Titta på tv eller spela dataspel.
» Välja sina egna fritidsaktiviteter.
» Komma hem med sämre betyg än A (MVG).
» Vara sämre än bäst i alla ämnen utom gymnastik.
» Spela något annat instrument än piano och fiol.
» Väga spela piano eller fiol.

Tigermammans tumregler för barn i skolåldern:

» Skolarbete kommer alltid först.
» VG är ett dåligt betyg.
» Beröm aldrig ditt barn så andra hör.
» Om en konflikt uppstår i skolan, ta alltid lärarens parti.
» De enda sporter dina barn får utöva är de där de har en chans att vinna en medalj.

Läs mer här





Släktkalas för Julia
Publicerat den

I dag har det firats så det har stått härliga till! Julia har fått massvis med fina presenter, vi sjöng för henne och hon har lekt med min kusin som bara är 2 år äldre än henne själv. Hon älskar verkligen lite äldre barn, helt förundrad! Tårtan beställde jag från Vete & Råg här i stan, visst är den fin?! :} Supergod var den också men Julia hade dock inte tid att smaka. Hon får käka lite i morrn istället, av det som finns kvar! ;}

Grindar till trappan har vi också fått tag på! Helt underbart, i morgon ska de sättas på plats! Min släkting bor i ett precis likadant hus som oss och hade grindar hemma som de inte använde. De var måttanpassade till våra trappor och passar perfekt! Skönt att kunna slippa tänka på att Julia klättrar upp där i framtiden. Ramlar hon ner blir det inte roligt!

Kakorna på bilden ovan har jag bakat. Oerhört simpla och tar inte mer än 20 minuter allt som allt att göra. Kan skriva receptet i ett inlägg om ni vill, och även på den franska chokladtårtan som också den var sjukt god {fast mastig, så ta en liten bit!}.

Pappa grillar just nu och jag är sjukt hungrig! Åt ju knappt några kakor eftersom Julia ständigt var på vandrande fot. Har jag sagt att hon kan springa nu? Nåja, halvspringa i alla fall! Fort går det och jag hinner knappt med, haha.

Stillbilder äro omöjligt, kan jag säga. Jag får nöja mig med mina blommor, de står alltid still! ;} Klänningen har Julia fått av min mosters jobbarkompis, sjukt söt! Vit med röda/rosa blommor på! Den tillsammans med en korallfärgad T-shirt och ett par vita strumpbyxor fick bli festens outfit för hennes del - och halkstrumpor!

Nu ska jag äta, pusspuss!




29 frågor
Publicerat den

Bästa maträtt? Tacos, lövbiff, black & white - jag kan inte välja. Något med kött!
Bästa efterrätt? Fruktsallad är gott!
Bästa dryck? Coca Cola
Hatdryck och maträtt? Öl och sushi, det är vidrigt, haha.
Bästa alkoholdryck? Jag förtär inte så mycket alkohol, men all typ av cider!
Använder du smör på smörgåsen? Givetvis!
Smågodis eller färdiga påsar? Smågodis - då kan man välja & vraka!
Bästa soppan? Kräftsoppa
Favoritglass? Chokladglass
Hur mycket shoppar du för varje månad? Så mycket som jag har råd med.
Har du mer skor än kläder? Absolut inte!
Favoritplagg? Leggings!
Favoritfärg på kläder? Svart och korall
Favoritfrisyr: Långt hår när det gäller mig! Mycket volym ska det vara {fast på vissa passar det bäst med kort hår}
Bästa mönster: Blommigt ♥
Bästa accessoar: Örhängen
Underkläder? Spets
Hatplagg? På mig - jumpsuit. HAH!
Jobbar eller pluggar du? Pluggar slash mammaledig
Vad vill du bli? Lycklig :} {det är jag nu också, men jag vill förbli lycklig!}
Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Funkar!
Är lönen viktigast? Huvudsaken är att man får vardagen att gå ihop!
Har du barn? Älskade Julia, 1 år
Är otrohet okej? Nej!
Älskar du någon? Julia, bland annat!
Betyder familjen mycket för dig? Väldigt mycket! ♥
Vart åker du helst på semester? Nu vill jag åka till Thailand!
Bästa klimatet? Lagom är bäst, haha. Tråkig svensk, men vafan!
Hemmafest eller krogen? Beror på humör :}

Hittade en liten lista! :}



21 maj - dan före dan
Publicerat den

God dag lördag!

En blåsig men solig dag och jag har hittills hunnit handla & baka. Bakat cheesecake och kärleksmums {mockarutor} och jag tror att de blev bra! Har hela huset fyllt av bakverk nu, här ska det ätas i mängder! Jag hade en bebisfri förmiddag i dag för Julia följde med morfar och morbror till Tibro. Det var visst något som hade med fordon att göra där. Hon hade tydligen haft det väldigt bra, käkat korv med bröd och grejer! Nu ligger hon helt utslagen i vagnen bakom mig!

Klockan 15:00 ska det firas i dag! Då kommer släkten hit och förhoppningsvis är Julia utvilad, pigg & glad tills dess. Själv sitter jag och spexar framför camen, har inget bättre för mig. ^^ En läppenna och ett läppglans förstorar min underläpp något fruktansvärt ↓ Men jag gillar det!




Buzzadorkampanj - Jogolino Persika Banan
Publicerat den

Hela kylskåpet är fullt av yoghurt. Julia älskar den, och jag med! Nyttig är den också, innehåller inget tillsatt socker. Jag har skrivit om den tidigare, här. Tänkte att jag skulle utvärdera den lite och jag har faktiskt bara positiva saker att säga om den! Julias kompis Leo fick häromdagen smaka på den och han ville bara ha mer mer & mer. Riktigt mumsigt! Julia har ätit en varje dag sedan vi fick hem dem, haha. Det är faktiskt en perfekt mängd yoghurt i de små behållarna också, och på de små plastförpackningarna eller vad man ska säga så är det små björnar längst ner, supersött! :}

I och med att det inte är något tillsatt socker i dem så är de lite syrliga och fräscha. Inte alls för söta som endel har en tendens att bli. Det är inga bitar i yoghurten och den är heller inte rinnig - som enligt mig är väldigt skönt. Ibland när jag matar Julia med vanlig yoghurt som jag själv äter så rinner det så lätt av skeden och därmed kladdar det ner hela henne. Så det var ytterligare ett plus!

En förpackning som på bilden ovan kostar ca tjugolappen på ICA, inte särskilt dyrt! :} Har ni inte testat Jogolino så tycker jag att ni ska göra det. Och för er som träffar mig - säg till om ni vill ha ett smakprov! :}




Smink från LR
Publicerat den

Om ni undrar vad jag gör när jag inte bloggar nu för tiden, så har jag svaret åt er: jag går. Går och går och går och går! En promenad hit & en promenad dit. Mina ben blir hårdare för var dag och snart kan man nog hugga ved mot dem. Hårda som sten.

Hade beställt lite grejer från LR ↓ och dem fick jag i dag. Supernöjd, nu kanske äntligen läpparna kan blomstra lite! ;} Visst är den rosa färgen på läppglanset fin? Jag älskar den, en riktig färgklick på mitt annars så bleka anlete.


Nu är jag superduperhungrig. Till kvällsmat blir det julmat! Janssons, köttbullar, prinskorv osv. Haha, roligt med gott! Har ni haft en bra dag kära läsare? Tell me about it!



BVC - 1 årskontroll
Publicerat den

Hej mina vänner!

Klockan 10:40 hade vi tid nere på BVC i dag och jag gick hemifrån strax innan 10. Kom fram prick i tid, snacka om att det tar sin lilla tid! Men nu har jag fått dagens motion i alla fall, alltid något! ;}

Sprutorna hoppade vi över i dag, tack & lov så gick det bra! Sprutorna tar vi istället på tisdag i nästa vecka. Dock var det fortfarande en läkarundersökning, mätning och vägning. Julia skrek som en stucken gris! Haha, livrädd var hon, stackarn. Men det var inte så konstigt eftersom hon var precis nyvaken. Hon visste väl inte om hon var vaken eller drömde, kan jag tro..

Sköterskan lyckades i alla fall konstatera att hon var felfri från topp till tå, och ett barn som har en sådan lungkapacitet som Julia har {skriket!} är det oftast inget fel på. Ni ska nämligen inte tro att det är små gny som kommer från Julia mun, det är sjukt starkt och överröstar så pass mycket att man inte kan prata med någon annan. Hör inget! Oerhört störande, men det försvinner väl någon gång. :}

Här är hennes mått vid 1 års ålder {nästan i alla fall}:
Längd: 78 cm
Vikt: 11 610 g
Huvudomfång: 48,5 cm

Hon följer kurvan perfekt, även om hon ligger en aning över den. Men det har hon alltid gjort så det är inga konstigheter, haha. Efter BVC-besöket gick vi till ICA och där fick Julia en smoothie som lite tröst, mysisen!



E v i l b i b l e
Publicerat den

Johan tipsade mig om något förut som absolut är nämnvärt här.
http://www.evilbible.com/

Om ni går in på 'Murder in the Bible' till vänster i menyn så ser ni något häpnadsväckande. Jag kan egentligen inte uttala mig så mycket om detta. Jag har pinsamt nog inte läst bibeln nämligen, men dessa meningar står bland annat där:

Kill Homosexuals
"If a man lies with a male as with a women, both of them shall be put to death for their abominable deed; they have forfeited their lives." (Leviticus 20:13 NAB)

Kill Fortunetellers
A man or a woman who acts as a medium or fortuneteller shall be put to death by stoning; they have no one but themselves to blame for their death.
(Leviticus 20:27 NAB)


Death for Hitting Dad
Whoever strikes his father or mother shall be put to death.
(Exodus 21:15 NAB)


Death to Followers of Other Religions
Whoever sacrifices to any god, except the Lord alone, shall be doomed.
(Exodus 22:19 NAB)

 

Några tankar eller funderingar kring detta? :}

 




The real colour
Publicerat den

Här har ni en bild på mitt öga utan lins i. Grönt är skönt, harmoniskt som man brukar säga. Melerade är nog den mer rätta färgen förresten, de är lite grönblå! Jag gillar den mörka kanten längst ut, som liksom formar cirkeln.

Nu är det plugg och i morgon är det BVC som gäller. Dock inga sprutor, det tar vi en annan dag. De sa att det gick bra att skjuta fram det, skönt nog! :} Hoppas ni har det kanonbra, pusspuss.



Jag är hälften av var!
Publicerat den

Nu har jag precis bakat igen! Har jag väl börjat så kan jag inte sluta, haha. En fransk chokladtårta blev det och den är nyss uttagen ur ugnen. Ser finfin ut! Lovar att ge er receptet ifall den är god, annars kan det ju kvitta menar jag! Brukar ni låta ugnen vara lite öppen efter att ni har bakat? Liksom för att låta värmen komma ut i hemmet. Eller brukar ni stänga den bara? Vi har den alltid öppen, varför inte ta del av värmen? ;}

Julia ligger ute i vagnen nu och i förmiddags var vi nere i hamnen med morfar. Tog en glass och handlade lite på ICA. Nu har jag köpt 120 ballonger och en massa serpentiner. Kalaset kan börja! :}

Nedan ↓↓ kan ni se skillnaden mellan lins och inte lins. Vettefasen om det inte är snyggare.. utan? Säg gärna er åsikt, haha det är ju ni som träffar mig som får dras mä't! På bilden äter jag en satsuma och fan vad goda de är nu! Helt perfekta! Köp i stora lass, är ett tips! En massa vitaminer får man i sig också!

I morse vägde jag mig igen. Jag trodde inte att man kunde bli så glad när man väger 68 kg. När jag var liten hade jag som "mål" att aldrig komma över 60-gränsen, haha. Nu är 60 min drömvikt, typ! Fast äh, jag måste sluta vara så jävla fixerad! Ett par siffror betyder ingenting, man kan vara jättesnygg fastän man väger 80, det är inte vikten som är viktig.

Tack för mig! :}




Scary shit
Publicerat den

Ser ni någon förändring? Just det, ögonen! Jag beställde hem linser i helgen och i dag kom dem. Från http://www.fargadelinser.com. Om jag ska vara ärlig så ser jag lite läskig ut, oerhört annorlunda. Det kanske inte ni ser? Kanske bara är jag som är ovan.. Det kändes så dumt att sitta här och ta en bild och jag är så ofräsch och äcklig så det fick bli en riktig fjortisbild, haha, men bättre än inget!

Det tog mig hur lång tid som helst att få in dem, fick till och med lite stöd av Ida i min depression, haha. Till slut gick det i alla fall, pju! Dock ska jga beställa hem blå linser istället, det blir nog bättre om det är lite ljusare. På tal om Ida så var hon och Leo här en sväng i eftermiddags, det avslutades med en liten promenad!

Nu i kväll så har jag bakat kakor eftersom vi ska ha kalas här i helgen för lilla Julia. Småkakor med sylt på, och småkakor med smält choklad på, det är mumsigt! Julia älskar dem.



:)
Publicerat den

Är nöjd med designen! Mycket roligare att uppdatera när bloggen är fin, haha. Vad har det egentligen för betydelse? :O Jag vet inte riktigt hur bloggen ser ut hos er, om texten i dropdownmenyn ligger i rutorna eller ej, men jag hoppas att de gör det! Som ni kan se nu så ligger 'Senaste inläggen' även i dropdownmenyn..



Färdigt!
Publicerat den

Nu är den nya designen på plats! På min dator ser den bra ut, och jag hoppas innerligt att den ser bra ut på era datorer också! Har inte så mycket mer att tillägga just nu, hehe. Bjuder på en jättebra låt så länge, älskar den verkligen!




Snart..
Publicerat den

Nu är den nya designen snart klar, håll ut! :}



Vi börjar dagen med
Publicerat den

..en nyttig frukost! Har ni någonsin druckit rött te? Väldigt gott faktiskt, men passa er för att ha i påsen för länge! Det blir lätt för beskt. En klick honung i gör susen också! Kände att jag kunde behöva något nyttigt eftersom vi i går åt på Mc Donalds... HRMM! Men gott var det, haha. Någon gång måste man ju få unna sig nåt gott ju!!

Julias hosta blir inte bättre och hon hostade till & från hela natetn. Har ringt ner till vårdcentralen och hoppas på att få en tid. Hon får ju inte vara sjuk nu när hon snart fyller år! Det MÅSTE gå över! Nu!

Nu ska jag plugga, Julia sover.
puss



Det var den hållningen det
Publicerat den

Usch, älsklingen hostar för fullt! Hoppas verkligen att det lugnar ner sig under natten. Orättvist att sådana små ska behöva ha det så jobbigt! Sjukdomar är ett dåligt påhitt! Har haft henne uppe och vaggat henne {mamma också} och då blev det lite bättre. {Dock står man i en jävligt konstig ställning vilket antagligen inte är särskilt bra för ryggen!}Hon fick även lite ljummet vatten för att försöka lena halsen lite. Nu hoppas vi på ett mirakel som gör att hon är pigg och som vanligt i morgon! :D

Ska säga till sköterskorna på BVC på fredag att jag inte vill att Julia ska få sprutorna då. Hon kommer bergis bli sjuk {hängig/feber} och det vill jag inte. Vi ska ha kalas på lördag nämligen och då vill jag att hon är pigg & frisk! De dumma sprutorna kan hon få veckan därpå, tycker jag! Man borde väl kunna säga att man inte vill ta sprutorna, väl? Det kan de väl inte tvinga en till? Jag vet inte, men jag tänker absolut säga till!



I'm on a train again jammin' on my own again
Publicerat den

I love you I love you I love you...

Usch, näe! Det här får bli en hålla-oss-borta-från-alla-andra-vecka! Julias hosta är jättejobbig och hon får så ont av den. Jag har gett henne både Bisolvon och Bricanyl i hopp om att den ska försvinna. Som tur är verkar det hjälpa, för nu har jag inte hört henne på ett tag!

På tal om något annat. Gillar ni September? Alltså Petra Marklund? Det gör jag! Hennes låt Party in my head går på ständig repeat här hemma, vilket danslåt! Love! I don't care about the VIP 'cuz every single DJ is inside me...

Nu ska jag försöka göra klart min bloggdesign, haha!
puss



Jag börjar fundera på
Publicerat den

om man över huvudtaget ens behöver ett lösenord till sin hotmail? Jag har aldrig misslyckats med att skriva in mitt lösenord, hur snabbt jag än knappar in tangenterna. Flertalet gånger har jag tänkt: nejfan nu missade jag den eller nu skrev jag alldeles för snabbt och fick med fler tangenter ön vad som behövs. Dock har jag alltid kommit in ändå, knäppt!

Aja, en liten tanke bara. Hur som helst så håller min order som jag beställt på att bearbetas, och jag väntar med spänning. Känner mig sjukt slö i dag också! Jag tror att det har med att göra att jag fick sovmorgon i morse, Julia ville inte gå upp förrän närmare 8! Tjoho, tänkte jag när jag såg vad klockans visare pekade på. ;} Tjohotvärtemot säger jag nu efter att ha gått en lång promenad med Julia. Jag praktiskt taget hängde över vagnen för att orka ta mig framåt, regnade gjorde det med. Kände mig helt utpumpad och nu har jag precis tryckt i mig en banan. Den var nog välbehövlig. :}

Näe, slut med tråkigheter! :} Tell me about your day! Vad har ni gjort/ska göra i dag?
kram



Bara en sån sak
Publicerat den

Julia har blivit förkyld. Näsan rinner och nysarna kommer titt som tätt. Tråkigt, men skönt att det inte är värre i alla fall. Hoppas bara på att det går över till på söndag - hennes birthday! Men, en positiv grej med förkyldningen kan ju vara att hon kanske slipper sprutorna på fredag då det är 1-årskontroll för hennes del. Där ingår nämligen också sprutor som ofta resulterar i feber - vilket vi inte vill veta av i helgen då det är kalas som gäller. Vore ju betydligt skönare om hon kunde ta sprutorna veckan därpå.

I går blev det inget bloggande för jag visste verkligen inte vad jag skulle skriva. Mitt huvud var domt på idéer men jag gjorde rätt mycket ändå, som hade kunnat gå att skriva om. Jag tränade på kvällen med Paulo Roberto, haha. Fyfaaaan vad jobbigt det VAR. Fettförbränning handlade det om och gud vad skönt, men vad pinsamt. När jag gjorde "hästsparken" så kände jag hur hela benen dallrade. ;/ I dag känner jag mig i alla fall lite hälsosammare men tänker träna i dag med! Det är lika bra att köra på när man väl känner någon lust till det!

I dag kunde jag spänna fast bh:n på den innersta knäppningen - bara en sån sak!




Nelly är helt slut!
Publicerat den

God kvällisch! ;}

Sitter ni bänkade framför tv:n, eller? Jag tittade fram till Sveriges bidrag, sedan tog jag mig en dusch! Orkade inte sitta kvar längre och dessutom kände jag att jag var i behov av en skrubbning! Att duscha har blivit vardagslyx för mig nu när jag har en liten bebis, haha. :} Men skönt äre!

Har precis klickat hem en bikini från H&M och några andra saker som jag tills vidare håller lite hemligt. Ni ska få gissa lite senare.. hehe. Kanske ser ni någon skillnad på.. någon/något. Spännande va? ;}

Nelly hade kalas förut. Efter att ha ätit ett par hundra maskrosblad var hon helt slut! ↓ Hon ligger och chillar under sin "trappa" för er som inte hittar henne! ;}




1-årskalas för Ebba!
Publicerat den

I dag har jag och Julia varit på kalas hos Ebba som fyllde 1 förra veckan. Det bjöds på glass och chokladsås men det som Julia var allra mest förtjust i var bollhavet! Hon dök i direkt och jag vet inte hur många bollar hon slängde ur sen, haha.. Julia hade på sig sin nya fina pippiklänning som hon fick i går, riktigt fin på! Det tillhör en söt hatt också, men den hade hon inte på sig inne. Måste visa er nån dag, sjukt söt!

{Jag försökte få Julia att titta in i kameran nån enstaka gång, men icke sa nicke! Däremot ser ni en glad Ebba på översta bilden! }

Nu sover Julia så gott i vagnen och jag ska snart bege mig ut på vägarna!
pusspuss



Pepsodent White Now
Publicerat den

Jag är som ni vet med i Buzzador och för ett tag sedan kom jag med i en kampanj som gällde Pepsodent White Now. För ett par veckor sedan fick jag hem ett paket innehållande det här {Tack Buzzador!} ↓ En tandborste och en stor tandkräm samt 15 små tandkrämstuber att ge bort till vänner och bekanta. Inte helt illa att få hem så mycket tandkräm, va?

Tandborsten använder jag varje dag och den är verkligen kanonbra! Kommer åt överallt och är mjuk och bra. Tandkrämen smakar gott och blir blå när man borstar. Det är det blåa som gör att tänderna med en gång blir lite vitare, vilket jag faktiskt har märkt av!

Alla små tuber är borta och vad jag har hört så har tandkrämen funkar riktigt bra! Kul när det ger resultat så snabbt!

Att vara en buzzador, som jag är, innebär att man får vara med i kampanjer och prova nya produkter eller tjänster - givetvis helt gratis! Tidigare var jag med i en kampanj gällande Neutrogena och nu är jag med i ytterligare en som gäller Jogolino yoghurt - mer om den senare i ett annan inlägg! Är man exempelvis mammaledig som jag är så är det perfekt att vara en buzzador eftersom man träffar många andra mammor som kan prata med och ge bort prover till!




Gratis är gott!
Publicerat den

Haha, jag känner mig fattig som typ bara lever på gratisvaror! ;/ Men äh, det är ju toppen!
Beställde nyss hem en goodiebag från goodiebag.nu innehållande en flaska Elvital volume schampoo och en Nivea duschcreme!

Gratis är gott, inte sant? ;}




Skohörnan
Publicerat den

Julias skor, än så länge! Hon har mer än mig... Barnskor är ju så sjukt söta! För tillfället används de silvriga sandalerna mest eftersom de sitter så bra + att det är varmt ute. Men som ni kan se så är de rosa skorna på sista bilden flitigt använda. De användes i början när Julia mest släpade fötterna efter sig, därav alla gräsfläckar och slitage! Nu lyfter hon ordentligt på fötterna, rejäla kliv ska det vara! ;} Sötnosarna på bild nr. 3 fick vi i dag, så himla fina!



Så var det
Publicerat den

fredag den trettonde. Har det hänt  er något oturligt ännu? Det har det inte hänt här i alla fall, skönt! Snarare tvärtom skulle jag vilja säga. Jag och Julia har besökt min moster och fått finfina kläder + en leksak, visar när jag tagit kort! :} Efter det var vi och handlade på ICA där vi träffade en trött Malin, haha. ;}

Nu har jag precis skickat in en annons till SLA eftersom min sötnos blir 1 år nästa vecka!! Myyyy goood! Stora tjejen nu! Man ska ju vara ute i god tid, vilket jag nu var, och nu hoppas jag på att tidningen klarar av sin uppgift. Jag har ju redan betalat och allt! Tråkigt om de missar hennes bild!

Nu sitter hon i sin säng och leker med mina smycken. Hon hänger på sig halsband och försöker hänga på sig armband, men det gick inte lika bra. Hon sitter där med sina nävar och pillar på allt, så sött!

Bortsett från den mörka väggen så ser det riktigt fint ut nu! :}

Pusspuss!



Fredag den 13 närmar sig
Publicerat den

Sådärja!

Nu har jag skickat in min inlämningsuppgift och gjort mitt närvaroprov. Lika bra att passa på eftersom det i morgon {när det egentligen skulle ha gjorts} är fredag den trettonde! Är ni vidskepliga och tror att 13 betyder otur? ;} Själv kan jag inte direkt säga att den dagen brukar ge mig så mycket otur, men man ska aldrig säga aldrig. Ska ta det försiktigt ute på vägarna i morrn..

På tal om vägar! Har jag sagt hur mycket jag älskar att köra bil? :D
Det är så underbart skönt! Fart ska det vara även om jag såklart kör försiktigt när lillan sitter intill. Är så himla glad för mitt körkort så det är inte sant. Tänk; nästa lördag har jag haft det i 3 månader redan! Synd bara att bensinen inte är helt gratis, men det får det vara värt! Aldrig mer buss!

Förut satte jag upp Julias sänghimmel över hennes säng, så fin! Det är en Fabler från IKEA och jag tror att hon känner sig som en prinsessa.

Haha, hon är så skön på den här bilden! :}

Nu ska jag ta ur tepåsen ur mitt te, det börjar bli sådär beskt och gött ni vet.
Ha en fin kväll ungdomar! Puss



Skjortan åker fram
Publicerat den



Jag har blivit en riktig skjort-tjej! Hade skjorta i går och har det i dag, sjukt skönt ju! :} Jag glider runt i skjorta & glajjor, haha, det är sommar det!

Dessutom har jag fått den här låten på hjärnan:
Vill du ligga med mig då om sanningen ska fram.
Vill du ligga med mig då, vill du ligga med mig.
Vill du ligga med mig då, om sanningen ska fram.

Det är ju bara så typiskt.



Nestlé Jogolino Persika/Banan
Publicerat den

Nu till något roligare! :D
Vi ska avsluta kvällen på ett positivt sätt!

Som jag tidigare i dag nämnde så har jag kommit med i ytterligare en Buzzadorkampanj och den här gången gäller det Jogolino Persika/Banan. Jag hämtade hem paketet som innehöll 8 förbackningar med 4 yoghurtar i varje! Julia har redan smakat och det gick hem!

Osockard yoghurtmellis
Jogolino är en mellanmålsyoghurt som är speciellt utvecklad för barn från 10 månader och uppåt. Den finns i två smaker utan tillsatt socker. Jogolino innehåller kombinationen av två nyttigheter: frukt och yoghurt. Den innehåller kalcium, något som är extra viktigt för små barn med växande skelettt samt magnesium och zink. Det ska vara lätt för dig att sätta ditt barns goda matvanor redan tidigt i livet. Därför tillsätter inte Nestlé socker i sin barnmat. Det framgår tydligt av innehållsförteckningen på förpackningen där alla ingredienser som finns i en produkt måste anges. Naturligt socker har en viktig roll i en balanserad kost och räcker som smaksättning i små barns mat.

Vad är naturligt socker?
- Mjölk innehåller mjölksocker, laktos.
- Frukt och bär innehåller fruktsocker, fruktos och sackaros

Jogolino är skonsamt värmebehandlad och behöver därför inte kylförvaras. Att det dessutom går att äta direkt ur förpackningen gör Jogolino till ett smidigt utflyktsmellanmål. Det enda du behöver ta med är en sked! ;}

Ingredienser persika/banan:
Yoghurt (62%) bananpuré (15%), persikopuré (10%), vatten, stärkelse, vasslepulver, mjölkprotein, naturlig arom (persika), mineralämne (magnesium och zink) samt kalcium.

Låter väl bra, va? :}





Jahaja, se goddag då
Publicerat den

S j u k t  t r ö t t !

Med växtvärk i det vänstra benet (?) sitter jag nu och skriver det här. Hela kvällen har gått åt till plugg och jag känner väl ungefär såhär: röv. Piss vad tråkigt det är med inlämningar och all jävla källkritik och hej å hå. Jag suger på det och känner inte alls för att plugga vidare utan jag vill börja jobba med en gång. Härligt va? ;} Näe, jag ska väl inte vara sån.. jag skickar helt enkelt in några rader {typ 3000 ord} till lärar'n och hoppas på det bästa. Vad kan hända liksåm? IG i betyg, buhu jag går och dränker mig. Näe, inte alls! IG är jag van vid så jag överlever det. Jävla ämne bara, socialpsykiatri. Har ni hört något så dumt någongång? Okej, ämnet är ok, jag tycker att det är intressant, det erkänner jag. Men det är just alla diskussioner och särskilt källkritiken som ger mig ångest {och tydligen växtvärk också!?}.


Såhär glada var vi förut, happy! :D






Otroligt..
Publicerat den

är det inte mer än en person som tar illa upp av det här {LÄNK}?? Jag funderar seriöst på att starta värsta striden för att få bort skiten, det är ju overkligt knäppt!

Nåväl, inge idé att sitta och sura, det hjälper ingen! Jag kom precis hem i alla fall efter att ha varit ute hela dagen tillsammans med Ida & Leo. Först blev det lekparken en sväng, sedan käk och därefter strandpromenaden. Mysigt och väldigt varmt. Jag som inte trodde att värmen skulle hålla i sig i dag, men det gjorde den kan jag säga! Sitter här i linne, skjorta, leggings och strumpor.. SKÄMS på mig!

Nu ska jag ut och lägga mig och jäsa i solen, gudomligt skönt! ^^ Hoppas att ni har det lika bra som jag.
Psst, senare i dag ska jag hämta ut ett paket från Buzzador. Jag har kommit med i ytterliigare en kampanj, tjoho!



När man inte längre är ung så får man nöja sig med att vara ungdomlig
Publicerat den

Morning!

Jag har redan varit ute på en liten minipromenad för att få lillan att somna, vilket hon också gjorde. Nu är jag så sjukt uttråkad och vet inte vad jag ska göra. Städa behövs ju alltid, en dusch skulle inte sitta helt fel och lite andra kläder på kroppen kanske skulle liva upp - men jag orkar inte. Hah! :/ Är sjukt trött! Har gått upp 06:00 i flera veckor nu och det tär på min lilla tonårskropp. Eller vänta lite... jag är ju inte tonåring längre! ;O Det känns sjukt skumt att jag inte längre tillhör den där unga generationen, även om jag inte är direkt gammal... :P Men det kände jag mig faktiskt när jag, Cajsa och Lollo var ute på Bogrens härom veckan! Tanken på att vi antagligen var äldst var lite skrämmande, vi borde kanske sitta hemma i gungstolen och sticka åt barnbarn'a istället! ;} Fast näe, nu ska jag inte deppa ihop! 20 är väl ingen ålder på en häst!? Jag räknar med att bli minst 80 år, så jag har väl ett tag kvar!

I dag är det snäppet kallare ute och det gör mig irriterad, jag vill att värmen håller i sig! Annars tar jag mitt pick & pack och drar söderut! :}




It's almost impossible to watch a sunset and not dream.
Publicerat den

Har tagit mig en kvällspromenad på 3 km {rask!}. Hade dock på mig klänningen fortfarande, skönt! Tempen har hållit sig runt 30 grader hela dagen, sjukt skönt! Har ni haft en bra dag i solen?



JAG SKÄMS!!!
Publicerat den

Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig. Är tom på ord. Vad är det här? Jo, det är en liten ödla, inplastad och använd som nyckelknippa. Hur fan kan man göra såhär? Hur kan man komma på tanken? Bilden är från den senaste Ameliatidningen, och jag fick en chock när jag såg det. Det här skrämmer mig så oerhört, jag skäms för att tillhöra människosläktet!! HUR KAN MAN KOMMA MED EN SÅDAN IDIOTISK IDÉ?

Något annat som är helt sjukt är det här:


och..



Jag trodde att höns och getter hörde hemma på bondgårdar? Tydligen inte.
Bild 1 {LÄNK}
Bild 2 {LÄNK}



Maj 9, 2011
Publicerat den

Tycker ni att det ser ofräscht ut med mina fräknar?

Dagen började 05:58 då lillan stod i sängen och ropade på mig. Haha, samma visa varje morgon - samma tid! En mysig väckarklocka. Redan halv 9 var vi ute i trädgården och flummade omkring. Julia lekte med stenar som vanligt och jag sitter väl mest och tittar på, alternativt springer efter henne för att kunna ta emot henne i ett eventuellt fall. Försökte dessutom få en seriöst mor- och dotterkort! Ser ni att den hemska utväxten numera är eliminerad? ;}

Vi for upp till lekparken en sväng där det gungades och klättrades. Skönt med mycket sol och värme! Julia har endast varit iklädd ett linne hela dagen och jag tror inte att hon har frusit. Däremot har hon nog blivit brunbränd. Dags att skaffa solskyddsfaktor!

Bilden är ju bara för jäkla rolig. Mitt i en nys!



Och här nyser Julia! Kan det vara allt pollen i luften, må tro?

Skulle ju egentligen på kalas hos Ebba i dag, men hon var sjuk så det fick bli en annan dag! Krya på dig, Ebbis! :} I stället träffade jag Ida & Leo och vi gick till lekparken och käkade och hade det mysigt! Barnen gungade och busade för fullt. Julia drack en smoothie med smak av mango & banan, mumsigt värre!



Julia hade på sig sitt fina linne som kommer från London/Cajsa! Passar perfekt ju! Tack, Cajsa!
För övrigt så älskar jag Leos solhatt och funderar starkt på att inhandla en likadan till Julis! Dock inte grön/blå utan röd/rosa som det tydligen också fanns. Från Polarn o Pyret! :}

En underbar dag med en glad bebis, fin vän, besök av farmor och finfint väder! Kunde inte bli bättre, tack! :)



Sunny Sunday
Publicerat den

Hej alla 83!

Vad gör ni här inne i detta soliga väder? Det har varit över 30 grader i solen och både jag och Julia har fått färg. Hennes händer är brownie! Nu sover hon i sin säng efter en hård dag ute i solen, hon har burit och kånkat på grejor mest hela tiden!

I förmiddags var vi uppe i Högaliden och jag och mamma drog halvmilen! Fifän, usch! 5 km i Jönköping i torsdags var ingenting jämfört med detta. Krokiga grusvägar som inte visste vad plan väg betyder, mitt inne i skogen bland barr & damm. Fanns ju ingen luft, höll på att kvävas. Haha, vi klagade mest hela tiden, men vi tog oss runt tillslut! Jag sprang inte hela vägen, om ni trodde det! Nejnej, springa, gå, springa, gå. Men jag tror att min kropp gillar variationen!

I går var Julia {blomman} sjöblöt! Ni må tro att hon är stark, och envis som en gammal get! Hon skulle absolut bära legohinken som var fylld med en massa vatten, hur tung den än var! Gick det inte att lyfta blev hon så arg att tårarna sprutade, haha. Jag fick hjälpa henne lite på traven! :')



Nu i kväll har jag färgat min utväxt. Tonen mörkare, givetvis {kastanj som vanligt} och jag är nöjd. Slingorna syns fortfarande vilket är bra tycker jag, livar upp stämningen lite! Hur gärna jag än vill testa på livet som blondin så känns det far away, om man säger så. Har alldeles fel hudtyp för det, tyvärr!


På tal om något annat så är min mobilladdare borta! Bara sådär spårlöst, kan inte fatta vart den är?! Jag tror att jag senast såg den när jag möblerade om här inne för någon dryg vecka sedan, det börjar bli dags att ladda mobilen nu! Måste ändå säga att mobilen är grym som hållit sig så länge, bra jobbat där! Får sova på saken, och se om jag kan komma på vart den är..

I morrn ska jag på kalas hos Ebba, ska bli kul! :} Har presenterna redo! :}
Puss & Kram



Bajj Dajj
Publicerat den

Nytt hos ApelsinGredelin! De har även fått in så himla söta vimplar som kan pryda ett barnrum mycket bra! Ta er en titt, finns säkert något som faller er i smaken.



Snart 1 år
Publicerat den

God kvällen

Sitter och tänker lite på att det redan är maj. Månaden som jag blev mamma i för första gången. Förra året vid den här tiden satt jag här med en gigantisk mage och en tanke på att det endast var 15 dagar kvar till beräknat födelsedatum. Tänk, nu har det snart gått ett helt år och oj vad "bebisen i magen" har vuxit och lärt sig saker. :} För ett år sedan låg Julia fortfarande i magen och i dag kan hon gå. Helt sinnessjukt, hah!

4 tänder har hon fått, hon har lärt sig krypa, stå, gå och springa, klappa händerna och gnissla tänderna. Hon pratar så gott hon kan, äter, dricker, ler och skrattar. Dansar och busar. Flirtar, visar sin glädje men visar även sitt missnöje, haha. Det är fortfarande helt otänkbart att den där lilla tjejen har legat inne i min mage och har en sådan vilja av stål! Hon känner, ser, luktar, lyssnar och smakar. Att titta in i hennes blå ögon är det bästa som finns. Hennes själs spegel.

Min älskade tjej! Du är världens finaste och mamma är så stolt över dig!



Vad som väntar..
Publicerat den

Här har ni en liten tjuvkik på hur nästa design kommer att se ut. Nu är jag djävulskt trött så nu ska jag sova, men vi får se när den kan tänkas vilja bli färdig! Pöss!



My Friday
Publicerat den

Hooohoo!? Här var det dött, men det gör ingenting faktiskt! Solen har skinit i dag och värmen har äntligen hittat hit igen! Jag och Julia har varit ute mycket och jag har fotat med älskade D700:n! Lyx, vill jag kalla det. Bra bilder, bra ljus, bra allt! :}

Vi tog en tripp till Tibro förut för att inhandla Julias 1årsprillesent! ;} Jag ringde Johan för jag tänkte att vi kanske kunde dela på presenten så att hon får den från både mamma & pappa. Jag säger inte riktigt än vad det är, eller okejdå, det spelar väl ingen roll. Det är ett princesstält från Kids Concept ↓ Det var första & sista gången Julia var med och köpte sin egen present, haha. Skulle mer än gärna ha mattan också, men vet ni vad den kostar? Över 1000 kr! Kan säga att tältet endast är 1 m i diameter, så mattan är inte så himla stor ändå! Liite för dyrt för min smak, men jag får väl köpa någon billigare varinat på IKEA i framtiden.

Hur som helst så åkte Johan med och köpte tältet och sedan åkte vi tillbaka till Hjo och handlade. Lite köttbullar och mat till Julia. Sedan lagade han mat till oss {stuvade makaroner och köttbullar} och det var supergott! Tycker att det är väldigt skönt att vi fortfarande är vänner och kan träffas och prata utan problem, framför allt för Julias skull. Tycker att det är viktigt att visa för henne att mamma och pappa är vänner och kan träffas. Så hoppas jag att det alltid ska vara och att hon aldrig ska känna sig "mellan oss" eller behöva höra skitsnack från den ena till den andra.

Är färdig med Patricias design nu, ta gärna en liten titt här {LÄNK}. Alltid när jag designar åt andra så kommer jag på att jag borde ändra min egen också. Har ju haft den här ett tag nu och jag slipar faktiskt på en ny! Kommer väl upp om ett par dagar, beroende på hur snälla koderna vill vara mot mig.


Puss & kram




New things
Publicerat den

Jag måste komma ihåg att sluta designa på kvällarna, det går ändå inte. Jag misstänker att det inte bara är jag som sitter och pillar med koder, och då går det gärna väldigt segt. Tar ca 5 minuter innan man kan uppdatera och se hur ändringen blev. Örs! Nu till något roligare; mina inköp! Älskar klockan ♥



Vårruset 2011
Publicerat den

Skrev jag i går att jag hade varit motionen själv? Glöm det. Det var jag nämligen I DAG! Fyfaaaan vad jag har rört på mig i dag. Först gick jag till och från Arken i förmiddags som bara det är några km {vågar inte säga hur många, men över 2 i alla fall}. Sedan yrade jag omkring på IKEA med mamma i Jönköping. De höll på att bygga om där så vi hittade ingenting, haha. Vi gick i cirklar hela tiden så till slut fick vi fråga om hur tusan vi skulle ta oss ut {lite lätt panikslagna}. Hur som helst, hittade lite fina grejer, kan visa någon annan dag! Sedan gick jag ca 1 km bort till själva platsen där Vårruset skulle börja, och när vi stått där i regnet och väntat i ca 1 timme så var det dags för uppvärmning i form av zumba! Bara det var ju skitjobbigt, men rätt kul! :} Haha, jag gjorde bort mig lite i slutet. Alla skulle högt skrika I LOVE ZUMBA, men det fattade ju inte jag. Det var rätt brusigt ljud i högtalarna så jag trodde att man skulle ropa I LOVE SODA! Så det skrek jag, ett par tre gånger, innan jag fattade vad det egentligen var... Knäppgök!

Happ, sen i alla fall så vare dags för själva racet. Vi ställde oss i Springa-raden! Fanns "springa fort", "springa", "jogga" och "strosa". Det var ändå så möe folk så det var inte mycket springa som tur var! ;} Trångt men lite småmysigt. Vi sprang den första kilometern, sedan fick jag håll under bröstet och i höften. Ååååh, kände mig klen men kunde verkligen inte fortsätta springa. Mamma pinnade på medan jag gick någon km. Sedan bar det av igen! Allt som allt sprang jag kanske 3 km eller något, och hade en tid på ca 35 min. 5 km på 35 minuter. Jag är nöjd, och jag fick en medalj med blått band! Jag har inte sprunigt på jag vet inte hur länge, min kropp har nog fått en chock! Peter Siepen var där och snackade också, trevlig man! :D

Nu ska jag designa, hejsvejs! :} Hoppas ni haft en fin dag!



Lite funderingar, haha
Publicerat den

I dag har jag varit motionen själv! Först cyklade jag på motionscykeln i förmiddags när Julia sov, sedan tog jag en promenad och nu i kväll gick jag och mamma en rask promenad runt området där vi bor, ca 3 km. Trodde att jag skulle vara mer trött än vad jag var, men jäklarimig, jag tror att jag har börjat bygga upp en kondition. Kände att benen ville springa, och inte gå. Härlig känsla! Nu är jag laddad inför Vårruset i Jönköping i morgon!

Jag vill inte verka alltför utseendefixerad, men det här är värt att tala om. Lagom nu till min hårdträningsperiod så har batteriet i vågen dött, och måttbandet är väck! Underbart! ;} Är det ett tecken från ovan? Stop doing what you're doing, for Christ's sake! Varför det skulle vara på engelska har jag ingen aning om, haha.

Det var också en grej jag tänkte på förut! Det där med att vi svenskar då & då slänger in lite engelska ord eller uttryck. För att det låter bra, typ. Gör de så i andra länder? Det är väl inte gärna så att amerikanarna slänger in lite svenska "coola" ord mitt i meningarna, fast å andra sidan slänger väl de in lite spanska, va? Har jag för mig.. Amigo osv, haha. ELLER JAG VEEEET INTE, vad säger ni?

Bild härifrån




Busunge
Publicerat den

Som sagt, busunge! Alla handdukar ska rivas ut - ingenting som hinner samla dam här inte! ;) Dessutom ska alla grytlock ut så att man kan trumma på dem!



AJ!
Publicerat den

Att Julia är en busunge visste vi ju redan, men att hon skulle ogilla sin mor så pass mycket att hon drar ner en tavla i huvudet på mig, det kom som en chock! Lite glasbitar blev det på mattan, men jag och Julia klarade oss oskadda som tur var. Ont mitt på huvudet har jag i och för sig, men det ska jag väl överleva. Frågan är hur glad tavlan är?? Allting flög isär.



Ebba och Malin på besök!
Publicerat den

Malin och Ebba var och hälsade på oss i går, mycket trevligt! :} Julia ser ut att vara full i fniss här, haha! Att tömma lådor på saker är bland det roligaste som finns, fick plocka slevar, vispar och kavlar lite varstans efteråt. ;} Jag tycker att det är roligt att se Ebba och Julia tilsammans, de är nästan lika gamla och kan ungefär lika mycket! Ebba fyller 1 år i övermorgon, grattis i förskott till henne! Julia får vänta i 18 dagar till!



Året runt med ugglan
Publicerat den

Jag är med och tävlar om en Året runt med Ugglan hos Hildas hem.
Hoppas på vinst, den är ju helt fantastisk!




En dag med hagel och snö
Publicerat den

I kväll körde jag ett litet träningspass uppe på övervåningen. Lite cyklande på motionscykeln och diverse mag/arm -och benövningar. Välbehövligt, känner nästan hur träningsvärken tränger sig på. Älskar träningsvärk! Läste någonstans att man inte ska göra situps när man varit gravid, men det är ju typ det enda jag gör.. Plankan är det istället som gäller men den är ju så damn jobbig. Får ju bara ont i armarna av den, vilket jag antar inte är meningen. Vad det än är som gäller så trivs jag med mina situps. Gör ca 50 varje dag.

Plugget är i full gång men jag känner mig måttligt intresserad. Boken som jag har är konstigt skriven och det känns inte som att meningarna håller ihop. Osammanhängande heter det väl, med andra ord! Tur att kursen snart är slut. ;} En liten stolle inom mig säger att det är onödigt att läsa upp en massa ämnen, man kan ju få jobb utan ett slutbetyg från gymnasiet. Fast en smartare stolle inom mig säger att jag bör kämpa på, bra jobb kommer med bra utbildningar och det ger mer money!

God natt! :}


En liten Julia ♥ Saknar tiden då hon låg still. ;}




Rita eget gosedjur
Publicerat den

Detta ska jag absolut testa sen när Julia kan rita! :} Visst är det en fantasisk idé?!? Helt sjukt skoj ju, och vilket minne för barnet! Gå in och kika på hemsidan vetja! ApelsinGredelin.



Gud vad billigt!
Publicerat den

Min mobilräkning damp ner i brevlådan i dag och visade att jag var skyldig 460 kr. Wow, det var billigt! Då är det alltså inte för en månad, utan från den 24 januari - 19 april. Väldigt bra tycker jag och jag ser inte alls fram emot hösten då jag ska ta över min brors Iphone 4 och då betala över 300 kr/månaden... Vi får väl se om jag hinner ångra mig, fy bubblan vad dyrt det ska vara med lite telefoni! Men det här var ju billigt i alla fall, och då är jag nöjd med det så länge! :}

Nu ska jag plugga! Bland annat ska jag svara på den här frågan:
Hur definieras psykisk sjukdom respektive psykiskt funktionshinder? Kan man ha en psykisk sjukdom utan att man samtidigt har ett funktionshinder?

Om ni är experter inom området så tar jag gärna emot ett svar! ;}



Bajs
Publicerat den

God kväll

Spännande att läsa om era tatueringar, älskar att läsa era kommentarer! :}
Jag får nog vänta lite med tatuering ändå. Hade tänkt att ha det som en liten present till mig själv när jag nått 65 kg, men sedan slog det mig att en tatuering inte är så billig som jag gärna vill tro. Får nog spara ihop några hackor innan! Men det ska bli av, I promise you!

Nu till något roligt!
I morse på Vakna! med the voice så pratade de om filmer, och att byta ut vissa ord i filmtiteln mot ordet bajs. Oerhört roligt tycker jag, man kan ju bland annat ta:
Bajs som hatar kvinnor {män som hatar kvinnor}
Bajsslottet som sprängdes {luftslottet som sprängdes}
Änglabajs {Änglagård}
Bajsfotografen {Bröllopsfotogafen}
osv..

Haha, gud vad fult. Har ni några på lager så hojta gärna till, det kan ju bli hur kul som helst det här! :D
Pöss, på er!

Julia och Nelly chillar! Det ska börjas i tid, så att Julia inte blir pälsallergiker i framtiden! Det får hon inte bli.



Funderar på en liten tatuering
Publicerat den

Haha, det har jag väl gjort nu i ett par år.. Men jag vill verkligen få det bra. Det ska vara något betydelsefullt och det ska gå att dölja. Det får inte se skitigt ut och det ska inte innehålla någon färg, endast svart. Det vore ju fint om det skulle stå Julia eller kanske snarare hennes personnummer. Det finns ju så många som heter Julia, menar jag. Fast kanske om man skulle ta någon text istället, på typ latin. I nacken kan jag tänka mig, eller på undersidan av överarmen. Hoppas inte att jag hamnar i det där jagkanintslutatatueramigträsket, för jag vill inte gå omkring med 100 blekta tatueringar när jag är 60. ^^ Kom gärna med tips på någon fin liten text, det skulle vara uppskattat!
Och en fråga: har ni någon tatuering/tatueringar? I så fall vad? Ångrar ni dem?



Då var man igång
Publicerat den



Då var man igång! I dag börjar plugget för min del och efter att läst igenom alla kriterier så känner jag såhär: bajs. Otroligt vad mycket man har tappat på knappt ett år. När man väl är inne i plugget så är det mesta enkelt ju, men nu känner jag mig lite rädd.

--------------------------------
Samtliga svar skall vara i essäform (uppsatsform). Skriv alltså med egna ord och utveckla dina resonemang i svaren. Förklarar och diskuterar man kring sina fakta, så visar man en förståelse för ämnet, det framkommer inte om man skriver för kort. Motivera och resonera mycket i dina svar.
--------------------------------

Buhuu....
Kursen är bara 10 veckor lång som tur är, slut den 8 juli!

Har precis läst s. 6-19 i boken {som jag egentligen skulle göra i morgon, men jag börjar lite tidigare} och det var väl inte så svårt egentligen. Mest lite historia och hur man gjorde med psykiskt sjuka förr i tiden. Lobotomi, bland annat. På torsdag ska jag springa vårruset i Jönköping så då kommer jag ju inte kunna plugga, bättre att börja i tid! :}

Jag startar en ny kategori också; skolan!



Malins häst
Publicerat den




Gullunge
Publicerat den




Lite fakta
Publicerat den




Make over
Publicerat den

1. Brad Pitt / Benjamin Button

2. John Travolta / Hairspray

3. Tom Cruise / Tropic Thunder

4. Gwyneth Paltrow / Shallow Hal

5. Robin Williams / Mrs. Doubtfire

Är det inte helt galet hur bra man kan sminka/göra om en människa? :D
Bilder tagna härifrån {LÄNK}




Nu kör vi!!
Publicerat den

Jag har haft en bloggfri dag, kors i taket!
Men även jag kan behöva det ibland, jag saknade det inte ens. :O När man inte sitter vid datorn så märker man att det finns så mycket annat som behöver göras. Typ träffa vänner! Hade en fantastisk kväll med min fina Cajsa i går. Vi var i Skultorp och kikade på raketer och på den stora brasan. Synd att de har tagit bort det firandet här i Hjo, det är ju så himla mysigt!

Nu över till något annat:
vädret!!!
nej, jag skoja.. I morse bestämde jag mig för att inte äta något onyttigt under maj månad. {Hade ju som nyårslöfte att inte äta onyttigt på hela året, haha men se hur det gick..}. Jag vill gå ner 5 kg {så att jag väger max 65!} och jag tror faktiskt att jag kan klara det. Tog precis före-bilder och det var väl inte den härligaste tiden i mitt liv direkt. Men jag har endast mig själv att skylla!! Jävla hjärna som ger efter för godsakerna.. Men nu ska dallret bort! I går köpte jag mig ett par supersnygga blommiga shorts på BikBok, för små. :/ Dock kunde jag ju räkna ut det med tanke på storleken, men jag har i alla fall som mål att komma i dem. Det är inte särskilt långt dit, bara någon cm vid höften. Det SKA gå! Är det någon som är med mig? Alltid kul om man är fler, så kan man ju tävla lite och på så sätt hitta kämparglöden!

Den här bilden tog jag nu, censurerade lite ifall någon är känslig, haha. Bilden får mig att skratta. HAHA! Jag är ju verkligen SMÄLLFET! Som en boll, jag rullar fram. Snyggt att byxorna sitter snett också. Den här bilden kan jag använda som mall i framtiden. Skratta gott åt, men även visa Julia vad som händer om man gottar sig för mycket. På djuret ovan kan ni även se fina hudbristningar, som jag läste att man lättare får om man är ung! Då är huden nämligen inte så elastisk som när man är gammal, och det var ju en helt okej förklaring tycker jag! Sedan har jag ett fint litet ärr i naveln också efter piercingen. Åh, LYCKA!

Nu kör vi på här! Bort med fettomelinda och in med ickefettomelinda :D
Vad tragiskt att mitt fick en sånhär vändning, men något ska man väl kämpa för!