Skärtorsdag
Publicerat den

Har lovat både mig själv & min kära fästman {heheh} att städa vårt hem idag. Ser verkligen hemskt ut! Det värsta av allt är alla Julias smådjur som ligger överallt. De står för flera nackdelar: 1: det ser stökigt ut, 2: de gör himla ont att trampa på! Men ett litet inlägg innan städningen ska jag väl ändå hinna med. ;} Har precis betalat räkningar, lika roligt varje månad.. Känner ändå att vi har väldigt bra koll & ordning på alla papper, vilket aldrig är fel! Jag har en pärm, David har en, Julia har en samt att vi har en för gemensamma räkningar. Dessutom har jag investerat i "månadsarkiv" på Hem & Hobby för typ 15 kr, vilket gör det lätt att hitta senare om man skulle behöva.
 
Julia är på dagis nu vilket ger ett ypperligt tillfälle att städa i ordning. Få se nu.. det finns nog inget rum som INTE behöver sig en omgång. Är så trött på dammsugaren bara. Den har hakat upp sig på något sätt och skriker som en stucken gris så fort man sätter igång den.
 
Hittade några presentkort från jul & min födelsedag under alla papper som jag tänkte använda snart. Bland annat från Åhléns och Encore i Skövde. Där kan man hitta mycket fint! Dessutom hittade jag en lapp med 25 % rabatt på valfri vara hos KappAhl. Första tanken var att köpa bebiskläder, men det är sjukt svårt när man inte vet vad man har där inne i magen. Då slog det mig istället att jag kanske ska köpa en skaljacka till Julia. Känns faktiskt som att våren kommit för att stanna nu {peppar peppar} och att allt mer snö försvinner! Julia kunde faktiskt åka trehjuling till dagis idag! :} För första gången hade hon hjälm på sig {till dagis alltså, har alltid glömt det innan då hon har en tjock mössa på sig} och såklart gjorde hon en liten vurpa just idag. Klarat sig flera gånger, haha. Betyder det otur med hjälm? Ska jag tolka det så? ;}
 
Åh! På tal om Julis så var hon så gullig i morse. Jag satt på golvet i badrummet och väntade på att hon skulle lägga sig så att vi kunde byta blöja. Då frågar hon om jag vill se & höra "I ett hus vid skogens slut". Som hon tydligen kan rörelserna till nu. Det var så gulligt att se! Hon kom ihåg alla rörelser, även om orden blev lite sluddriga ibland. ;} Sötnos ♥ " Jäjp ack jäjp ack jäjp du mej, annas hutej jägan mej!"
 
Hade för övrigt en väldigt mysig morgon {läs: kl 04:00}. Sessan höll låda vilket höll både mig & David vakna, så han passade på att krypa ner bredvid mig {har alltid Julia mellan oss annars} och hålla om magen. Så mysigt! ♥ Somnade sedan om och vaknade vid 07:10 då Julia kom in med en liten djurbok som jag skulle läsa för henne. Dessutom denna härliga mening: "jag har BAJJAT!" Haha!
 
Nu: städning!



MVC-besök i vecka 34
Publicerat den

Idag lämnades Julia några minuter tidigare på dagis då jag hade besök hos barnmorskan redan kl 9. Jag tycker att besöken känns riktigt täta nu trots att det går 2-3 veckor mellan varje! Var lite nyfiken på hur järnvärdet nu såg ut efter att jag ätit Niferex i snart 20 dagar. Det roliga är att det hade hjälpt! Jag har tagit en tablett om dagen och ätit mycket apelsiner och C-vitamin, vilket har gjort att järnvärdet har gått från 104 till 119. Att jag är otäckt hård i magen ska vi dock inte tala om, haha. Man känner sig bajsnödig.. men INGET kommer. Så jäkla trist! Sitter säkert på toaletten " i onödan" fyra gånger om dagen.. Menmen, det är en annan femma! Inget gott som inte har något ont med sig! ;}
 
Förutom ett litet stick i fingret så fick jag lyssna på den lilla krabaten i magen. Blir allt mer inne på att det är en liten flicka! Att det ska vara så svårt att känna på sig vad det kan vara.. Är fortfarande väldigt kass på att hitta ljuden med den där maskinen, hehe, så det är ju tur att barnmorskan prickar in rätt direkt..! -_- Magen mättes och blodtryck togs. Bm försökte känna hur bebisen låg, men kunde inte riktigt avgöra om hon kände ett huvud eller en rumpa, haha! Något av det befinner sig i alla fall strax under mitt högra bröst. Där jag alltid har så ont när jag suttit ner för länge. "Där jag alltid har så ont", fy vad hemskt det lät. Jag vill inte klaga när jag har fått turen att vara gravid igen. :} Meeeeen, smärtan går i alla fall att leva med.
 
Värden i vecka 34+2:
Urinprov: bra
Blodvärde: 119
Blodtryck: 95/60
Sf-mått: 33 cm
Bebisens hjärtljud: ca 150 BPM {bebisen var jätteaktiv under tiden jag lyssnade, så ibland gick det upp över 160}
 
Jag fick även uppleva något hemskt. Tiden var tydligen inne då jag ska öva mig på att andas mig igenom värkar och annan smärta. Liggandes, med benen uppdragna, tryckte barnmorskan hårt på bäckenbenet {eller strax över}. Gjorde något så fruktansvärt ont och samtidigt ska jag andas in genom näsan, och ut genom munnen. Särskilt ont gjorde det på den vänstra sidan. Känns lite lustigt att behöva få ont redan nu, haha. När samma sak gjordes med Julia i magen så fick jag blåmärken efteråt om jag inte minns helt fel. I dag strålade smärtan ut i ryggen. Gött mos!
 
Fredagen den 22 mars var vi hos Kajsa i Tidaholm och tog gravidfoton. Var då i vecka 33+4. Så mysigt att ha hela familjen samlad på kort. Dessa ska upp på väggen sen. ;}



Vårshopping till Julia
Publicerat den

 
Från Gekås
 
Från Din sko, strl 26
 
Vårjacka samt vårskor - check! :}
 



Välkommen vecka 35 ♥
Publicerat den

 
 
Enligt min gravidapp har jag nu gått 85,4 % av graviditeten. Som vanligt varje måndag så välkomnar vi en ny vecka, och idag är det dags för vecka 35. Oerhört glad för varje vecka som lilla bebisen får ligga där inne och växa till sig, men samtidigt trött på att vänta! ;} Men 41 dagar till ska vi väl stå ut? Undrar så hur vår lilla goding kommer att se ut. Om mina underbara kinder går i arv även med det här barnet? Haha. Nästan så att man hoppas. Så gulligt med stora, pussvänliga kinder! Hehe.
 
Ursäkta för endast instagrambilder hela tiden, men det blir verkligen aldrig av att ta några mer ordentliga bilder. Tyvärr! "/ Men hellre instagram än ingenting alls, enligt mig i alla fall. :} Klickade alldeles nyss hem en gratis babybox från just Babybox.se. Ska bli spännande att se vad den innehåller! :}
 
 



Bebissnack
Publicerat den

Nuvarande vikt 77,6 kg. Innebär en ökning på ca 10 kg sedan start. Mycket nöjd måste jag säga! Jag gick upp 19-20 kg med Julia, och jag hoppas att jag inte lägger på mig lika mycket till på bara 6 veckor. TÄNK ATT DET "BARA" ÄR 6 VECKOR KVAR!
 
Jag & David pratade igår om vad vi egentligen har införskaffat än så länge, och vad som behöver köpas. Det visade sig att vi har en hel del som återstår. Haha, jag kände mig nästan lite stressad! Om två veckor ska vi ner till IKEA och bland annat köpa spjälsäng och madrass. Känner jag mig själv kommer vi antagligen hitta lite annat också, små handdukar till exempel. Måste även köpa en skötbädd. Skötbord behöver vi inget då vi kommer att använda diskbänken i tvättstugan som skötbord. Alldeles perfekt! :} Någon fin mobil skulle också behövas, samt ett spjälskydd. Frågan är om det är roligare att köpa det sen när man vet vad det är för kön? Julia sov ju ändå inte i sin spjälsäng de första 3 månaderna.. ;} Åh! Längtar något så otroligt mycket till bebisen är här! Just nu känner jag mig tung, trött & klumpig! Det kan verkligen ändras det där. Nyss kände jag knappt av magen, och i morse vaknade jag till följande tanke: "just det! Jag är ju med barn!". Tänk vad lätt det kan vara att glömma av. ;}
 

De här byxorna har i alla fall införskaffats till lill*n. Dock strl 62/68, haha! Känner mig sjukt snål som bara köper stora kläder då jag vet hur fort de växer ur det allra minsta. Men det slog oss igår att vi nog behöver köpa lite kläder även i strl 50! Har ingenting i den storleken än så länge. 56 & 62 har varit storlekarna som jag valt när jag har shoppat lite.



Haha!
Publicerat den

Som på beställning! Jag VISSTE det! Skriver man något om hur bra man mår så får man skit för det direkt. Lika bra att hålla tyst istället. ;)

Igår hade jag för första gången RIKTIGT ont i ryggen, svanken. Jobbade hela dagen och satt ner väldigt mycket vilket antagligen var anledningen. Dessutom fick jag i samband med det ilningar ner i låren. Hihi, underbart! Förstår inte att folk står ut med att vara gravida om de ständigt har ont i ryggen eller liknande. Plågsamt, det är vad det är. Känns bättre idag så jag hoppas att det inte återkommer.

Är idag i vecka 33+3 och måste ta mig in till Skövde & köpa lite saker. Om det inte kommer jobb i vägen så klart. :)

Ha en fin dag!




Tankar i vecka 34
Publicerat den

Egentligen ska man inte skriva såhär kanske, men jag tar den risken.
Är så sjukt glad över att graviditeten varit så pass smärtfri hittills! I går gick jag in i graviditetsvecka 34, alltså i vecka 33+0. Är idag är i 33+1. Kan bli lite rörigt det där med veckorna, men man kommer in i det.
 
Hur som haver. Det enda som egentligen varit jobbigt är att jag i början, mellan vecka 10-20, mer eller mindre var svimfärdig på mornarna om jag gick upp tidigt. Det gällde att jag åt frukost snabbt som satan. Dessutom hade jag illamående men spydde aldrig av det. Det som också varit annorlunda den här gången är att jag varit så mycket sjuk! Förkylning hit & dit och till råga på allt en riktigt härlig maginfluensa! Vad jag kan minnas hade jag inte ens en täppt näsa när jag väntade Julia. Antar dock att det är dagisbacillerna som är i farten den här gången..
 
Men jag har inte alls ont i ryggen, ingen foglossning, inga sammandragningar eller något som egentligen går att klaga på! Lite kramp i vaderna då & då på nätterna, och en jäkla värk {nästan konstant} i övre delen av magen precis under det högra bröstet. Som tur är varar den mestadels när jag sitter ner, så vore jag inte så lat utan stod upp lite mer så lider jag inte av det. ;}
 
Något som jag känner just nu också är att jag blivit så tung! Var är mina benmuskler, haha? Sätter jag mig på huk är det knappt att jag tar mig upp till stående igen. Lite jobbigt då Julia gärna vill att jag ska vara med och leka hela tiden.. Balansen är lite rubbad också, då jag nästan dagligen håller på att falla åt något håll. Men det är sådant man skrattar åt sen, hihi.
 
Jag och David pratar mycket om namn och är väl hyfsat överens om vilka vi tycker om. Men ännu känner jag mig inte helt 100 på något. Det ska bli spännande att se vad han eller hon kommer se ut som. Som jag sagt innan. Jag tycker att det är så läskigt att något som är så osäkert nu kan bli så himla naturligt sen! Man vet inte alls vem som kommer ut, men hur det än blir sen så är allt så självklart!
 
 
Bilder från vecka 34 {33+0}
Tröjan kommer från Gekås/Ullared och kostade 99:- Så värt det! Världens skönaste mammatröja. :}
 
Har svullnat upp något fruktansvärt i ansiktet! Vaderna är lugna än så länge, jag känner mina fotknölar tydligt i alla fall. ;} Men usch.. ansiktet! Känner mig aldrig fräsch utan bara plufsig. {Som ni kan se på nedersta bilden så är jag ju alldeles rund :p}



Ledig tisdag
Publicerat den

Tisdag idag vilket tyvärr innebar en ledig dag för mig. Vill ju jobba mer! Inte att det ska gå två veckor mellan varje pass.. Även om det fysiskt sett säkert är jättebra att vara i viloläge, så säger ändå hjärnan att det bästa är att arbeta lite grann i alla fall! Känns ju sådär att David ska stå för det mesta av alla utgifter! "/ Menmen, nu är det som det är! Jag hinner jobba.. Har ju 43 år kvar till pension! ;}
 

Jag har än så länge satt på en maskin tvätt, vikt redan tvättad tvätt {som hängt hela helgen..}, strukit och lagt in i garderoberna! Dessutom hann jag skrubba & städa i ordning lite i städskåpet. Stod vidriga flaskor med gammalt rengöringsmedel längst in, längst upp som bara var att hiva!
 
Nu tänkte jag att jag skulle ta en kort paus och blogga lite. Skriver ju inte alls mycket om graviditeten vilket är så fruktansvärt trist! Har dock införskaffat mig en fyll-i-bok om graviditeten, men det kändes verkligen som att det var i senaste laget! Började fylla i den i vecka 31 liksom.. Har ju ingen aning om hur jag mådde & kände för 7 veckor sedan, eller för 20 veckor sedan!
 
Min lilla älskling är på dagis idag igen! Det är då jag hinner blogga.. ;} Dagen till ära påbörjade dem Knopp, Knytte & Mulle! Förra året vid den här tiden var ju vädret helt annorlunda och man kunde vara utan vantar & overaller. Idag var det dock flera minusgrader och en hemsk vind! De skulle gå en lite promenad, men sedan äta den medhavda matsäcken inomhus! Tack & lov! :} De har ändå skjutit upp starten med två veckor redan.. Hoppas verkligen våren närmar sig! 
 
Julia var ovanligt medgörlig i morse! Åt frukost utan problem {fruktsoppa & rostad smörgås}, borstade tänderna hyfsat duktigt samt klädde på sig ordentligt! Det som förvånade mig var att det hux flux dök upp ett fult ord från hennes söta mun! Vi satt och pusslade lite snabbt innan vi skulle trava iväg, då hon pekar på pusslet och säger "hejvette vad många djur det fanns!". Jag blev mållös, haha, men sa ingenting utan låtsades inte om det.. -_- Dock kom ordet igen en stund senare. "Hejvette vad mycket kläder jag måste ha på mig!". När jag frågade vem som brukade säga det ordet så var det stackars mormor som blev anklagad av Julia, haha! Hon luras mycket nu för tiden.. så man ska inte lita på allt hon säger. Mycket är påhitt! Lite roligt var det ändå, hahah. Tänk att min lilla bebis kan prata själv.. Om än inte bara fina ord. ;}
 

Från graviditetsboken! Det märks tydligt att jag gick på ett gymnasium där man använde dator, och inte penna. Ursäkta handstilen med andra ord.



Min lördagsmorgon
Publicerat den

Har bestått av städning & tvätt! Men någon gång måste ju även det göras..




Vårfräsch!
Publicerat den

Äntligen blev det av! Den hemska utväxten är nu ett minne blott i ett par veckor. ;) Tog färg i botten så att utväxten försvann, samt ljusa slingor över hela håret. Folieslingor! :) Underbart att bo i Hjo! Ringde och bokade tid dagen innan, haha! Jag som var rädd att behöva vänta några veckor..

En ganska dålig instagrambild, men bättre än ingen alls:




Utvecklingssamtal
Publicerat den

Igår hade jag tid för utvecklingssamtal för min lilla älskling. Åh vad jag älskar henne! ♥ Haha, bra. Nu vet alla det. Men det hade väl varit konstigt annars? Jaja, nu pratar vi om samtalet istället!
 
Julias fröken berättade lite i allmänhet om hur Julia betedde sig i grupp, om hon verkade trivas och vad hon tyckte om att göra. Jag fick höra att hon är väldigt bra på att anpassa sig i grupp, sitter still och koncentrerar sig på vad de gör för stunden. Sitter de samlade i ring så springer hon inte iväg, vilket känns väldigt bra! Enda gången hon egentligen har svårt att sitta ordentligt är vid maten, då hon gärna sätter sig på knä och hänger över bordet. Men äter gör hon i alla fall {varför kan hon inte göra det hemma också..? Okej mitt fel, jag ger henne för mycket att äta mellan måltiderna antar jag..}
 
Förutom att bara allmänt berätta hur barnet verkar trivas och liknande, så hade de nu börjat med individuell bedömning. De skriver ner konkreta saker som faktiskt händer. Till exempel så hade de i oktober förra året varit ute på en promenad, och då hade Julia frågat om någon trädsort och vad den hette. Pil, var svaret och det hade hon även kommit ihåg veckan därpå när de gick förbi där igen. Minnet är det minsann inget fel på. Hon får gärna ge mig lite.
 
De har även lappar med namn och ord på, egna lappar alltså. Hon har lappar där det står mamma, pappa, David & Julia på. Dessa ord känner hon igen och vet vilken lapp det står vilket namn på. Eftersom hon verkade väldigt intresserad av just ord så tänkte de utmana henne lite mer och skriva lite fler ord. Detta skulle de göra med alla barn - utmana alltså! Det som barnen verkar intresserade av ska de gå in mer på, och det är ju olika saker för varje barn. Jättebra tycker jag! Roligare för barnen än om man skulle gå in på det de inte kan så bra.
 
Hon verkade som sagt trivas. En glad och positiv tjej som ofta kommer med idéer och pratar och frågar om de sitter i lite mindre grupper och diskuterar något. Jag berättade att hon är väldigt frågvis här hemma just nu, och undrade om hon går fram till fröknarna och frågar saker på dagis också. Men det gjorde hon inte. Leker de ute på gården så är hon med de andra barnen och pratar med dem, vilket känns bra! :}
 
 
Oh så skönt! Men lite annorlunda att ha utvecklingssamtal för någon annan än sig själv.. ;O Jag är supernöjd med hennes dagis {förskola..} och det känns kanon att hon går där. Snälla barn och otroligt engagerade fröknar! Tur att det inte alltid blir som man vill. Sökte ju faktiskt helt andra förskolor åt henne, men efter att ha varit runt på en del av dem är jag oerhört tacksam att hon inte kom in där. ;}



En väldig massa babbel
Publicerat den

Lillan är på dagis igen efter en lång tids ledighet därifrån. Hon fick åka på sin trehjuling dit vilket var väldigt uppskattat. Tänk att känslan av att kunna själv kan vara så himla betydelsefull. ♥ "Jag kan åka SJÄLV på gruset!:D" Gatorna är ju fortfarande fyllda med grus vilket försvårar det hela en aning!
 
Har precis ätit en brakfrukost. Är jag den enda i hela världen som älskar frukostar? Kan äta hur mycket som helst. Är verkligen vrålhungrig så fort jag vaknar! :} Ska byta sängkläder tänkte jag, städa i ordning lite samt köpa en ny tvål till badrummet. Har även ringt och bokat en klipptid i morgon, eller snarare färgtid. Ska bli gudomligt skönt, om än gudomligt DYRT. Men det var snart 3 år sedan jag färgade/klippte mig hos frisören, så det kan jag faktiskt unna mig. ;} Ska iväg på en rolig grej nästa vecka, och då måste man ju se någorlunda okej ut! :}
 
Här är för övrigt min riktiga hårfärg ↓ Vidrig, om ni frågar mig. Usch! Vi får se vad frisören gör med mig i morgon.. Men bara det blir bättre än detta och det jag har nu, då är jag nöjd. På riktigt så får jag riktig ångest när jag går förbi spegeln just nu. Det spelar ingen roll hur mycket smink man har eller vilka kläder man bär, håret gör så himla mycket. Är hellre orange/morot än att vara så otroligt dassig som nu. Utväxten är minst 5 cm och alldeles råttgrå... :'(
 
Bilden är tagen under hösten år 2008, då hade jag ingen aning om att jag 5 år senare skulle vara förlovad med världens mest underbara och händiga man David { ;} ♥ } och ha två barn. {Nu gick jag in i framtiden lite.. hoppas verkligen att allting går bra med lilla godingen i magen!!} Undrar var jag har gjort för att förtjäna ett så underbart, kärleksfullt liv!? Andra tycker säkert att deras liv är bättre, och det är ju bara bra. Huvudsaken är ju att man är nöjd med sitt eget! Man kan ju se mitt liv som ganska trist då jag varken har utbildning eller jobb, men just nu bryr jag mig inte om det. I'm happy! :}

Förresten. I natt hade jag en hemsk natt, och en hemsk dröm! Dels hade jag svårt att somna då jag emellanåt inte kunde andas och emellanåt fick attacker med halsbränna! Inte skönt! Haha. När jag väl somnat så vaknade jag efter ett par timmar med VÄRLDENS kramp i ena vaden. Riktigt obehagligt. Man vet liksom inte vad man ska göra.. Låg och vred och vände på benet utan resultat, men tillslut kom jag upp på benen och gick till toaletten. Då försvann den. :} Sovställningen kan ju diskuteras också. Skulle behöva ligga högre med huvudet nu när magen trycker på och gör det svårt att andas i liggande ställning. Dessutom har Julia gärna sin fot tryckt mot magen och katten ligger gärna på bröstet.. Gaah! Den enda jag inte ser röken av är David som ligger i andra delen av sängen och sover så sött. ;}
 
Men jo! Drömmen. Den var hemsk. Det var en kille {Ted Gärdestad typ? haha} som var inne på förlossningen och han och förmodligen hans tjej hade precis fött en son. Dödfödd. Han var så otroligt ledsen, men det konstiga var att bebisen grät minst lika mycket. Låg på en filt på golvet och grät. Jag satt och tittade på, och kunde såklart inte hålla mig från att gråta jag med. Jag tror att även David var med i drömmen och jag berättade för honom hur sorgligt det här var och fortsatte att gråta & gråta.  Det gick en massa snack genom rummet att "änglarna ville ha tillbaka honom" och att de tyvärr inte fick behålla sin son. De fick lägga den döda lilla pojken i något kuvösliknande och där tog drömmen slut.. Tänk att sådana här saker händer på riktigt. Det är inte klokt. Nu hoppas jag verkligen inte att detta var en "förberedelse" inför något som kommer att drabbas oss.. Otroligt vad stark man måste vara för att klara av något sånt här! ♥
 


Hittade den här bilden i ett album från början av 2007, när jag ligger och solar på Gran Canaria. Har jag haft en såndär mage? Utan bristningar? Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men de obefintliga brösten är i alla fall ett minne blott. Det är nästan så att det är värt det! David har dessutom lovat mig en bröstförstoring i framtiden. Hell yeah! ;} Smart som jag är så sa jag då: "men är det verkligen smart? Tänk om jag gör en operation när jag är typ, 30. Då är ju jag fortfarande ung och alla kommer vilja ha mig. Då kommer ju DU att vara en gammal gubbe och då kommer ju jag tycka att du är gammal och schleten och hitta en annan." Hahah, näe vad elakt! MEN JAG SKÄMTADE BARA. Det är klart att ingen kommer vilja ha mig.
 



F r e d a g
Publicerat den

Idag känner jag mig mycket piggare! Vaknade upp kl 7 i morse med huvudvärk, liksom jag hade när jag gick till sängs igårkväll. Ögonen liksom svider om man har de öppna, så blunda är ett skönt alternativ idag. Dock inte helt acceptabelt av lilla Julia som inte vill se sin mor ligga och blunda på hennes golv. "Du fåj INTE vija! Upp mä dej." Förmiddagen ägnade vi åt att klä av och på hennes minibarbiedockor. Hon var mäkta stolt när hon faktiskt fick på en tröja och ett par byxor alldeles själv. Och lite sur på mig som ville ge henne ett hjälpande finger då & då! Nu ligger hon och slumrar så gott i soffan, och Sessan ligger en bit ifrån och gör detsamma. Jag borde kanske göra likadant jag också?
 
Har nu tagit mig en järntablett i form av Niferex. Hoppas att värdet har stigit en smula till nästa träff med barnmorskan! Jag började på 130 och målet är att vara där igen när det är dags för förlossning. Iiiih, jag längtar! Fick igår fylla i ett litet papper angående rädslan inför förlossningen. På en skala skulle jag rita ett kryss där min oro befann sig.
 
Inte alls orolig ---x------------------------------------------------------------------- Mycket orolig
 
Som ni ser så är jag inte så jätteorolig. Anledningen till att jag ens gick in några streck är att jag långt inne i mitt huvud minns att det inte var fullt sådär skönt som man kan föreställa sig. Att det gjorde bra ont! Snacka om att "trycka ut en melon" faktiskt stämmer ganska bra in som förklaring! Jäsiken alltså. Inte undra på att man går sönder! Men jag vet att man idag får väldigt bra vård, och jag hoppas att jag har lika mycket tur med mysiga barnmorskor som sist! Skulle nog faktiskt inte ha hjärta till att klaga face to face på en människa, och säga att jag inte vill ha kvar henne. Även om det skulle vara behövligt!
 
I skrivande stund rör sig bebisen där inne. Kan det vara min gigantiska kopp med kaffe som satte fart på godingen? Kan inte fatta att jag faktiskt har ett sug efter kaffe lite då & då. Oftast brukar man ju ha svårt för olika lukter/dofter som gravid {och då särskilt kaffe har jag hört} men inte för min del - den här gången! ;}
 
 
 
Nu vaknade Julis! Kram på er



MVC-besök i vecka 31
Publicerat den

Hej på er!

Igår var det återigen dags för ett besök på mödravården. Tycker att tiden går ganska fort mellan gångerna faktiskt, trots att det är minst 3 veckor emellan. Vi hade fått tid kl 17 för att David skulle kunna vara med, men stackarn behövde jobba över och var inte hemma förrän närmare 19:30.

Pappa kom hit och passade Julia medan jag for iväg. Kände mig risig! Barnmorskan tyckte att jag såg bra hängig & febrig ut, men mätningarna och prover togs ändå. : ) Bebisen var faktiskt väldigt livlig för en gång skull, den brukar hålla sig väldigt lugn. Men jag tror att han/hon störde sig på när barnmorskan var på och tryckte och grejade. ; )

Värden i vecka 31+3
Urinprov: bra
Blodvärde: 109 (just det skulle ju börja med tabletter! Får ta en när jag skrivit klart detta.)
Blodtryck: 100/60
Sf-mått: 30 cm (+2 cm sedan sist)
Bebisens hjärtljud: ca 140 BPM
Vikt: +9 kg sedan inskrivning

Det roliga är att min vikt, bebisens hjärtljud samt sf-måttet är exakt samma som med Julia den här tiden. Vad är oddsen? ; ) Kanske får vi en försenad tvilling till Julia? Haha, om det nu är möjligt..

Är så glad eftersom jag känner mig så smidig fortfarande! Eller fortfarande kanske var fel ordval... Känt mig klumpig ett bra tag men nu börjar det släppa! Känner knappt av magen faktiskt, förutom när bebisen rör sig så & då. Den är alltid livlig på morgonen, precis när jag vaknar. Så himla mysigt! Då ligger vi där både jag, Julia & magen och myser! : ) Har dessutom inte svullnat något än, inte nere vid fotknölarna i alla fall. Låt mig slippa!




Status
Publicerat den

God dag onsdag!

Statusen här hemma är ungefär likadan som sist, om än lite bättre för Julia & lite sämre för mig. Igår var jag tvungen att besöka vårdcentralen eftersom jag började bli orolig. Febern försvann ju aldrig och Alvedon fungerade ju inte heller! Vi fick tid kl 11 och kom in 11:30. Stackarn var nästan livlös och satt hopsjunken i mitt knä. Somnade till då & då. Lungorna lät dock bra, munnen såg fin ut trots att hon sagt att det gör ont. Lite röd i örat var hon, och läkaren misstänkte att en öroninflammation kunde vara på gång. Fick kåvepenin utskrivet men det spydde hon bara upp när jag gav henne det hemma sen. Stick i fingret togs också och Julia var duktig trots att hon var lite rädd. När blodet kom blev det dock lite synd om henne.. ;) Men hon fick klistermärke & tatueringar för att hon varit så duktig! Febern steg senare på eftermiddagen till 40,3 grader! I med alvedon! Mamma kom förbi en sväng och det gjorde henne lite piggare. Fick i sig lite yoghurt, fruktsoppa & banan. Penicillin sket vi i. Hon har nämligen haft öroninflammation 2 gånger innan och då varit väldigt tydlig med att det gjort ont i örat. Så länge hon inte har ont nu så avvaktar jag med penicillinet.. Bättre att hon får i sig mat och blir piggare, än att hon ska spy tarmarna ur sig av äcklig medicin om hon inte ens har öroninflammation.. Och då fortsätta vara slö.

Vid läggdags fick hon en dos Alvedon till, samt Bricanyl för hostan. Vi sov gott hela natten och i morse när vi vaknade vid 08:30 hade hon bara 38,0! Tjoho! :) Hostan var dock värre än någonsin så i med mer Bricanyl och te med honung. Hon kunde knappt prata stackarn, men nu känns det som att hon är piggare. Varit uppe och gått och lekt lite. Skönt! Har även borstat tänderna på henne och tvättat av henne i ansiktet, det var nog lite uppfriskande. Tänderna började se lite äckliga ut efter ett par dagar utan borstning..

Så! Det var lite info om Julisen. Förhoppningsvis går det snart över, även om hostan säkert sitter i ett bra tag till. För min egen del så rinner ögonen och näsan är täppt. Huvudet gör ont och även öronen. Kanske är jag som har öroninflammation? ;) Love my life, haha. Hoppas lille bebisen mår bra där inne i alla fall, och att vi hinner friska till på 2 månader! Men det borde vi väl hinna? ;)




Underbara måndag
Publicerat den

Julia har haft feber sedan i fredags kväll, legat runt 39 hela tiden förutom när hon precis sovit en stund på dagen. Då är den uppe i närmare 40... Mitt lilla hjärta! Ögonlocken hänger, näsan rinner och tungan hänger utanför munnen när hon hostar. Liksom på de flesta barn antar jag.

Så klart var det bara en tidsfråga innan mamman i huset också skulle bli dålig. Mitt immunförsvar kan inte vara särskilt starkt.. Det är ju pinsamt! En månad fick jag vara frisk efter maginfluensan i början av februari. Är som tur var inte riktigt så illa... Än! Börjar ha ont i kroppen lite överallt och känna mig tjock i halsen. Blir en dag i vilans tecken! Vill verkligen vara frisk den 15 mars! Då blir det... ULLARED! :D

Hoppas ni får en fin dag! Kram på er




3/3 Söndag 2013
Publicerat den

Det har varit soligt & fint i flera dagar nu, helt underbart att snön börjar försvinna! :} Hoppas verkligen att den håller sig borta nu fram till nästa vinter.. Dagarna går undan och för tillfället är lilla Julia sjuk - liksom förra året vid den här tiden. Feber & förkyld rör det sig om, och stackarn hostar och snorar mest hela tiden. Alvedon & Bisolvon är kära vänner i dessa sjuktider! Det kom i fredagskväll: hon började hosta framåt eftermiddagen/kvällen, och på kvällen hade hon 38 graders feber. Kan det bero på att hon har börjat slicka på alla saker i sin omgivning? Bebisfasoner! Jag och David sa att hon inte skulle göra det, eftersom man får i sig en massa basilusker då och blir sjuk, men det köpte hon inte. Det har hon däremot förstått nu, den lilla sjuklingen! ;} ♥
 
Vi är nu inne i årets tredje månad. 13-03-03. Har hittills varit på inte mindre än 3 begravningar. Fruktansvärt! Nu vill jag inte gå på någon mer - någonsin! Alla tre gick bort i januari, och det var en släkting på min sida och två på Davids. Hoppas de har det riktigt bra nu, och att vi ses igen när tiden är inne. ♥ Det var väldigt fina begravningar, men oerhört sorgliga då tårarna inte satt långt inne! Det hemska var att jag tänkte tankar som: tänk om det skulle varit Julia som låg där, eller mamma eller pappa. Fy! Hoppas att jag dör först så att jag inte behöver uppleva det. :(
 
Näe, nu blev det sorgligt här. Dags att prata om något annat! Den senaste tiden har jag blivit snäppet mer ordningsam av mig. Kan det bero på att bebisens ankomst närmar sig och att det ligger i naturen att förbereda sitt bo? I morgon går jag redan in i vecka 32, och på tisdag är det exakt 2 månader kvar till beräknat födelsedatum! Längtar något så otroligt! Ska bli så spännande att se vad det är för krabat som vill ha oss som familj. ♥ Sedan besöket på förlossningen för 1 ½ vecka sedan har det varit konstanta rörelser, vilket är så skönt! Men jag börjar känna mig tung.. trots att jag bara gått upp 7-8 kg än så länge. Framför allt börjar det bli tungt att resa sig upp från golvet. ;} Hemmet är hyfsat välstädat hela tiden tycker jag {David kanske skulle säga annat, haha} men det känns bra. Bara köket är i ordning, och soffan (!), så ser det inte så illa ut. Älskar vår lägenhet, förutom att den ligger en våning upp vilket är lite jobbigt ibland. Men vi har sol från morgon till kväll & nära till det mesta. Såklart drömmer vi om att en dag ha ett eget hus med en liten trädgård, men det får vi ta senare i livet. :}
 
Är för övrigt sugen på en fyll-i-bok för gravida! Den här. Jättekul att ha i efterhand ju! Lite svårt att minnas exakt hur det varit hela tiden, men jag har skrivit ner det mest viktiga i min app i telefonen, haha. Så fort det hänt något så har det dokumenterats. Resten av tiden har det antagligen varit lugnt. ;}

 
Magen i vecka 31 {30+0}
 
Det slår Julia att bebisen ju inte har någon filt!
 
Nytt tillskott till bebisens garderob. En body jag & älsklingen valde och som kostade oss gratis eftersom vi fått checkar från ett gravidpaket från alltförföräldrar. Än så länge har vi: 3 bodys, två mössor, ett par byxor, en vind fleece-overall & en mysoverall. Samt alla Julias gamla kläder... ;} Har inte köpt något plagg i stl 50 eftersom det är så litet, men vi får väl se om vi får en liten eller stor bebis. Vad som helst kan ju hända!
 
Nu: laga mat!