Som hittat!
Publicerat den

Den här är införskaffad till lillan! Dock var det inte jag, utan Johan, som köpte den. "Gå in på Babyproffsens hemsida och titta vad de har", sa jag till honom. Sagt och gjort. Sedan sa jag "kolla bland erbjudanden", och där fanns den. Den passar ruggigt bra i vagnen och lillan trivs i den! Mjuk, skön, perfekt!




Julia diggar hoppgungan
Publicerat den

Tidigare i dag var jag och Julia, tillsammans med Ida och Leo, nere på Arken och där fick Julia testa hoppgungan för andra gången i sitt liv. Jag tror att hon uppskattar den!! Hon studsade lite själv och jag gungade henne fram och tillbaka. Hon är ju faktiskt så pass tung att hon når golvet med sina små fötter, så gulligt! Är hon inte underbart söt? Jag kan titta på bilderna om och om igen och bara känna L Y C K A!! Tänk att just JAG fick henne. Denna underbara tjej. Vad har jag gjort för att förtjäna en sådan underbaring? Jag älskar henne! ♥




Starlight
Publicerat den

Bilder med stjärnfiltret i stadsparken i dag. Tjusig effekt!




Stark morgonsol
Publicerat den





På ängen som jag går förbi varje dag fanns det vackra motiv i dag! Med en stark morgonsol!



Svar på en fråga!
Publicerat den

Fick en fråga av Frida i går om vilken action jag hade använt mig av till den här bilden.

På bilden högst upp till höger har jag den här. Den filen innehåller ett antal actions så jag vet inte riktigt vilken av dem det var, men någon av dem i alla fall! :}

På bilden längst ner till höger har jag den här.

Jag älskar actions! ♥




Det här blev det:
Publicerat den

Den här tavlan blev det för min vinstpeng! Jag tävlade ju hos Sanna och den här tavlan tog jag som vinst! Jag tycker att den är jättefin, min lilla skatt! ♥ Sen att jag har tagit bilden själv gör ju att jag blir extra stolt.. haha! ;) Den ska upp på väggen! Eller kanske stå på en hylla.. Vi får se! :D Tavlan är 20*30 cm stor, eller liten kanske man ska säga. Den ser väldigt stor ut på bild. :O




Min sötnöt
Publicerat den


 

Dags för lite bilder på Julia kände jag! Hon är så söt så!




Jag är arg.
Publicerat den

Underbar bild, inte sant? :}
Den största bilden är originalet, de andra har jag använt mig av actions till.


När man ser en sånhär bild på fin natur så tänker jag att världen är underbar. Och det är den också, antar jag. Men nu är jag arg. Efterlyst går på tv nu och där berättas det om att en ung tjej har blivit mördad. I Göteborg, om ni har hört om det. Det är så orättvist!! Så ska det inte vara tycker jag. Jävla människor som mördar. Ska man mörda så kan man mörda folk som förtjänar det. Inte oskyldiga människor som har så mycket kvar att göra i livet, så mycket att ge. Orättvist är vad det är. Och onödigt.

 




LR Health & Beauty systems
Publicerat den

Nu i eftermiddags så kom det två tjejer hit till mig som visade mig lite om LR. Undrade om jag var sugen på att bli medlem där och sälja fina grejer. Egentligen är det ingenting för mig kände jag, men ju mer jag tittade i katalogen, desto mer intresserad blev jag. Den hade tonvis med produkter, allt från parfymer, krämer, smink och bantningsprodukter. Jag ger det ett försök, tänkte jag tillslut, så nu på onsdag (alltså om en vecka) så ska jag tillsammans med Kim som var här idag, ha ett sminkparty här hemma. Själv är jag sugen på en ny mascara, det vore inte helt fel! Alla som vill får komma!

Hela jag luktar (eller doftar kanske man ska säga) parfym nu eftersom jag har provat nästan hela parfymboxen som jag fick låna. Leona Lewis, Heidi Klum, Desperate Housewives osv. Riktigt goda allihopa, men det börjar bli lite jobbigt för min näsa.. :P



Kastanj
Publicerat den

Tjoho! =)

Jag har fått 2 prenumeranter till på bloggen! Vad roligt! Hoppas att ni stannar, haha.
Tänkte bara lägga upp en sötisbild på en kastanj som jag fotade förut under min och Julias lilla promenad. Det stod en gubbe intill och klippte häcken så jag skämdes lite. Sen var det en så dum sits också eftersom han stod bakom häcken och knappt syntes. Då hälsade jag inte eftersom vi egentligen inte såg varandra, fast än att vi gjorde det.. förstår ni? Pinsamt situation.. som sagt!




Körkortsteori
Publicerat den

God kväll i mörkret

Usch, det är ju alldeles kolsvart utomhus och klockan är bara 9 på kvällen. Men så är det. Nu är det höst på allvar och sommaren försvann lika fort som den kom - om inte ännu snabbare. Jäklar alltså, den försvann ju på typ, en dag!

Hur som haver... i kväll har jag varit på teorikurs. Den tredje "lektionen". Vi pratade om människan i dag och vad som krävs för att få körkortstillstånd osv. Visste ni att även döva människor får ta körkort? Det visste faktiskt inte jag. I och för sig hade jag inte spekulerat särskilt mycket kring det innan, men hade jag inte vetat om det hade jag nog sagt att döva inte fick ta det.

Jag räknade ihop hur mycket jag har betalat för körkortet än så länge, detta är vad jag har betalat:
» 1:a körlektionen
» 2:a körlektionen
» 3:dje körlektionen
» Teorikurs
» Tillgång till datorer med frågeprogram

Allt detta har kostat mig 2380 kr.
Då har jag inte ens kommit halvvägs.. Fytusan vad dyrt allt ska vara!

I går hade jag min tredje lektion och då var det bromsning som stod på tur. Läraren tyckte att jag var skitduktig {jag var tydligen den 3 eleven nånsin som klarade av bromsningen på första försöket} så det kändes skönt! Kul att få beröm, då känns allt mycket bättre! Samtidigt blir man lite.. hmm.. osäker?! Haha jag sa i alla fall att det nog bara berodde på tur. Inte skicklighet som det enligt min körlärare var..

Innan april.. innan april..




Effektfilter 8x Star Ø72 mm
Publicerat den

 

Jag beställde ett stjärnfilter i fredags och i går {måndags} så kom det hem, direkt i brevlådan. Fantastiskt! Jag älskar det! Mycket roligare att ta kort med filtret än utan, och det häftiga är att man kan titta genom filtret med bara ögat och se fina motiv. Som till exempel blomkrukan ovan. Jag såg att det blev så när jag höll filtret framför ögonen och satte snabbt som bara den på det på kameran och knäppte en bild!

Filtret kostar 139 kr och kommer från tvspelsweb.se.
Snabbt, enkelt och felfritt gick allting. Kan inte bli bättre! :)

 

 




Alla är vi olika
Publicerat den

 

Haha, sånt här hör kanske inte hemma i en blogg som mestadels handar om hur det är att vara mamma (och diverse fotografier), men jag kunde inte motstå. Hittade bilden hos Tina och den är ju bara för rolig! Vi tjejer ser allt bra olika ut va.. ;P 18 och 28 ser ju inte allt för fräscha ut.. till exempel.



Designutlottning
Publicerat den

God kväll på er!

Anledningen till att jag inte har bloggat nåt i kväll är att jag har suttit och gjort en design som jag nu tänkte se ifall någon vill ha! Jag är faktiskt jäkligt nöjd, tyckte att den blev superfin! Haha, lite ego får man vara för att slit. :} Designen passar blogg.se och webblogg.se.


Vill du se bloggen "in action" så klickar du HÄR.
Om du är intresserad av designen så lämna en kommentar i det här inlägget och glöm inte att ange din bloggadress!

[Bilderna i headern är lånade så självklart får du ha dina egna bilder där. Samt att jag kan lägga till bilder/text i menyn om så önskas.]

 




Då var tiden slut
Publicerat den

Nu har det gått två veckor. Helt otroligt va!? Tiden springer iväg (som jag alltid säger).
Det här är måtten för i dag:
Vikt: 73,2 kg (75,9)
Höft:
98 cm (100)
Lår:
43 cm (46)
Överarm:
30,5 cm (34)
Midja:
82 cm (88)
Rumpa:
103 cm (106)

-2,7 kg på de här 2 veckorna. Det är ju inte jättebra, men det är ju alltid något. Med tanke på att jag har fuskat {usch det känns hemskt att skriva det} så är det ju kanon. Men jag tänker fortsätta med Nutrilett till frukost ett tag till. Tills jag når 70, som sagt. Ett mål mat om dagen ska jag också äta. Och träning på det. Det borde väl gå hyfsat snabbt?

Puss!



Lite om kvällen
Publicerat den

God kväll!

Håller för tillfället på med en design samtidigt som jag fryser fötterna av mig. Den blir helt okej faktiskt. Visar den när den är färdig ifall det är någon som kan tänka sig att ha den! :}

Julia sover och senast jag kollade till henne så andades hon bra. Dropparna gör nog allt susen ändå! Skönt det.

Tidigare i kväll så tränade jag på motionscykeln tills dess att jag bränt 210 kalorier. Gjorde lite armhävningar, situps etc. på det och efter det en härlig dusch! Det är härligt att träna faktiskt, och nyttigt! Fast tråkigt när man bara har en liten katt att titta på. Som förövrigt inte är så liten och som ligger och gosar i sängen som gör att man blir sugen på att göra detsamma!!

I morgon {tiidigt} så har jag min tredje körlektion så under tiden ska mamma vara barnvakt eftersom hon ändå är ledig. Hon hade köpt en jättesnygg väska {mörkbrun, fejkskinn} i Rom. Det kan bli min nya körkortsteoriväska, perfekt ju! Använder ju aldrig väska längre eftersom man alltid har med sig skötväskan, typ.

Nu ska jag mata Nelly och sen sova! :D



26/9 Söndag 2010
Publicerat den

Hej vänner! :)

Mulet, kallt och tråkigt utomhus - därför håller jag min inne! Har städat nästan hela dagen men även varit ute i trädgården en liten, liten stund med Julia. Hon är så snorig så jag tänkte att hon kanske tycker att det är lättare att andas utomhus än att vara inne bland allt damm och katthår. Jag tror att det hjälpte lite.

Mamma och pappa kommer hem i dag igen eftersom de varit i Italien sedan i torsdags. Rom för att vara mer exakt! Jag är inte avundsjuk eftersom jag tyvärr bara har kassa minnen därifrån, haha. Jag var ju där förra året tillsammans med klassen och det var precis i början av min graviditet. Med andra ord mådde jag inte sådär jättebra och den italienska maten fick mig att vilja spy {vilket jag även gjorde såfort jag tänkte på det förra hösten}. Champinjoner och spaghetti tog det mig flera månader innan jag kunde äta igen, men nu går det som tur är. Det är ju så gott! :)

I gårkväll var jag inne på att göra en bloggdesign och jag kom så långt som till bakgrunden. Dock blev den så fin (tyckte jag) att jag använder den själv istället. Haha. Ser ni den inte så tryck F5! Den är brun/beige med blommor högst upp och lite hjärtan. Söt, tyckte jag! Hur som helst så ska jag göra en design snart, i färgen blå tänkte jag. Var inne på rosa först, men kanske blå istället.. hmm! Det blir nog bra vilket som!



Snuvig
Publicerat den

Min lilla tjej har gått och blivit lite förkyld. Trots att hon jämt har mössa och bluffolle så har hon blivit täppt i sin lilla näsa. Jag har fått springa in till henne flera gånger ikväll för att lyfta upp henne eftersom hon tycker att det är otäckt när näsan är alldeles tjock av snor. Har gett henne droppar i näsan som hjälper någorlunda! Lilla älsklingen, i dag på sin 18-veckorsdag och allt! Men nu sover hon sedan en stund tillbaka..

Nu ska jag gå och lägga min intill henne i sängen och sova jag också. Ska lägga en kudde under hennes lilla huvud så att hon kommer upp en bit, det kan säkert hjälpa! :)

Godnattpuss! ♥

Bilden är tagen tidigare i dag när hon satt ute på verandan i sin babysitter. Fullt påpälsad som ni ser! Hon var så glad. :)




Försöker äta fossingarna
Publicerat den

 

I morse låg Julia under sitt gym och övade sig på att vända runt. Hon lyckades också!! Hon låg ett bra tag på mage med armen under sig men sedan så drog hon fram den och låg där och kikade. Sötnosen! Dock vände jag tillbaka henne på rygg sedan, så om hon kan vända sig så själv vet jag inte.

Hon har även fått ett stort intesse för sina fossingar! Vill gärna äta upp dem men hon är lite för "stel" för att nå ännu. Men håller i fötterna, det gör hon hela tiden. När hon sitter i knät, ligger i sängen och barnvagnen eller när hon ligger på golvet. Varenda gång hon har chansen!

Det är så häftigt det där med utveckling. Plötsligt bara kan de allt! Från att aldrig ha rört sina fötter till att göra det hela tiden. Häftigt! Jag vill inte missa en sekund!

(Anledningen till att hon är naken är att hon vädrar rumpan! :) Det är viktigt att göra det! Hoppas att alla ni mammor där ute vädrar era barns rumpor. Tänk på att de mestadels är instängda i en kissblöja.)




Man hinner med mycket om man tar sig tid
Publicerat den

Vad mycket man hinner med om man inte bänkar sig framför datorn! Hittills i dag har jag gjort massor:

» Satt på en maskin disk
» Satt på en maskin tvätt
» Sorterat tvätt
» Matat lillan och ätit frukost själv
» Duschat
» Busat med lillan


Okej, det var kanske inte jättemycket, men jag är ändå rätt stolt över mina förmågor, haha!

En grej som inte är okej just nu är att mitt hår åker av. Tar jag tag i det och drar handen igenom det så får jag med all säkerhet av minst 10 hårstrån. Jag kommer sluta som flint, garanterat!

Planer för dagen är noll. Det är klädbytardag i Korsberga men eftersom jag inte kunde ta mig dit så sket det sig. Dock kanske det bara var bra för Julia behöver inga kläder. Jag hade nog bara slösat pengar i onödan!

Nu ska jag göra mig i ordning! Puss!



Efter 13 dagar
Publicerat den

God morgon på er! :)

Jag har inte ökat i vikt!

Vikt: 73,4 kg (75,9)
Höft:
99 cm (100)
Lår:
43 cm (46)
Överarm:
30,5 cm (34)
Midja:
83 cm (88)
Rumpa:
103 cm (106)

Skärpning nu, det kan fungera detta! Nu längtar jag ihjäl mig efter att det ska stå 72 på vågen. Vilken lycka det kommer att bli! Men jag vet ju att om jag bara håller mig till min diet så kan jag se de där siffrorna redan på måndag antagligen. Jag ska verkligen göra mitt bästa! Ska klara det!



Fleur de lis
Publicerat den

Det vart en ganska bra bild. ↓ Jag och mina blommor... ;) Jag försöker sitta och göra en design som jag tänkte lotta ut senare, men jag har 0 inspiration. Har ingen susning om hur den kan tänkas se ut. Bad! Till råga på allt så åskar det ute och regnet har precis öst ner en bra stund. Härligt, då slipper man vattna! ;) Adam och Johan kikar på film, nya Robin Hood, men den sket jag i. Hur filmsugen jag än är så är inte det riktigt min typ av film. Alldeles för mycket krig, slagsmål, skrik och gap. Usch och fy!

Vill bara tacka för den fina responsen jag får för mina bilder! Det är jättekul!! =)




Det där med vikten
Publicerat den

Usch, i morrn är det dags för vägning och mätning igen. Haha, jag har lite ångest över det. Funderar på att fortsätta ytterligare en tid eftersom jag fuskat så, men jag vet inte om jag pallar. Känner mig klen som inte klarade av Nutriletten hela vägen, men apa, det är vad den smakar. Jag har faktiskt hållit mig borta ifrån godis och läsk, det har inte ens varit svårt så det ska nog inte vara några problem. Men mat. Jädrar vad gott det är!

Än så länge, på knappt två veckor, har jag gått ner 2 kg. Det är ganska bra ändå. Försöker jag tro.. Nejmen det känns hyfsat bra. Då kan jag kanske gå ner ytterligare 2 kg på två veckor till? Då är jag nästan nere på 70 sen! :D



Besatt av film
Publicerat den

Nyss hemkommen från återträffan med föräldragruppen. Haha, det var bara jag, Malin, Malin och hennes kille där. Och våra 3 bebisar såklart! Julia, Ebba och Agnes. Tråkigt när inte alla kan dyka upp! Det hela kändes väldigt.. ovärt! Julia var trött så hon satt mest och gnällde, men hon somnade i bilen hem sedan. {Fick skjuts av Malin eftersom jag inte orkade gå dit ner igen (BVC ligger i samma byggnad).. haha. Tack!!}

Över till något annat så är jag filmsugen!! Riktigt jäkla sugen alltså. Har nu sett 5 st filmer på kort tid vilket inte har hänt sedan Julia föddes. Filmerna är: Twilight, New Moon, Eclipse, The Karate Kid och The Expendables. Den sistnämnda var helt ok. Om jag ska vara ärlig så vet jag inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Men Sylvester Stallone och Jason Stathham är snygga så filmen var bra ändå. ;) Någon i min ålder borde kanske inte tycka att 63åringar är snygga, men jag kan inte hjälpa det!! Dessutom så var han rätt rolig i den här filmen också, ett extra plus i kanten! :)

Jag har faktiskt god lust till att se Twiligtfilmerna ännu en gång. Haha, jag är som besatt!! Jag ska nog se dem en gång till, snart! Hellre se filmerna igen än att läsa böckerna. I alla fall just nu eftersom jag bör fokusera på körkortet istället!

Nu ska jag fota mitt öga och se hur det blir! :}



Effektfilter 8x Star Ø72 mm
Publicerat den

Nu har jag shoppat IGEN! Jag kunde inte motstå ett sådant underbart filter. Jag hoppas att det blir många fina bilder. Det bör ju komma på måndag eller tisdag så då lovar jag att visa en massa bilder! :} Det kommer alltså att göra att alla ljus {t ex värmeljus, stearinljus, lampor etc} ser ut som stjärnor. Fiiint!




Utsikt från Boda
Publicerat den

Ingen vidare utsikt va? Usch, det är det här jag får leva med när jag tar mina promenader med barnvagnen... ;) Det är två mil över till andra sidan, som är Östergötland.


 




Hjordnära
Publicerat den

Tog den här till frukost/lunch i dag. Mums! Så sjukt god. Nästan första gången jag äter något från Hjordnära fastän jag bor så nära. Så krämig.. så underbart god. Inte så onyttigt heller. :} Visst är det en söt liten miniförpackning?

 




Fyramånaderskontroll
Publicerat den

God förmiddag! :}

Jag och lillan fick så bråttom iväg i morse att jag inte ens hann att äta frukost. Inte ens dricka.. Vi kom dit i tid i alla fall {tar omkring en halvtimme att gå} och allt gick bra. Nedan ser ni hennes mått:

Vikt: 7570 g
Längd: 65 cm
Huvudomfång: 43,5 cm

Inte illa va?! Jag tyckte väl att hon har blivit tung! Över 1 kg har hon ökat på en månad. Det måste vara banangröten. ;) En stadig tjej, enligt barnmorskan!

Något som lillan inte tyckte om var när barnmorskan pratade med henne. Då kände hon sig utelämnad där hon låg naken utan mamma i fokus {jag stod intill fast hon tittade inte på mig}. Då var det inte roligt längre och då skrek hon för full hals.



Ordning på torpet
Publicerat den

Jädrar vilken tid det tar att göra bloggdesign. Ni som inte sysslar med det ska veta att man får lägga ner sjukt mycket tid på det! Jag förstår att de som säljer designer tar ordentligt med betalt för det. Faktiskt så funderar jag på att sälja designer även jag.. fast billigare! ;) Hehehe, vad tycks om den idén? :}

Jag är hyfsat nöjd med min nya design faktiskt. Är supernöjd över headern! Fick dit riktigt fina bilder tycker jag. Alla är tagna av mig...

Annars då? Facebook har inte fungerat för mig på hela kvällen! Har ni samma problem? Det är riktigt störande faktiskt! Hur som helst så har jag varit på teorikurs i kväll och där pratade läraren om bilen och dess olika delar. Det var bra för det kan jag inte så mycket om. Eller kunde kanske jag borde säga eftersom jag vid det här laget borde veta, haha. Åh! Jag längtar som en tok efter körkortet. Det känns så långt borta, men ändå inte på nåt sätt! Innan april nästa år i alla fall, innan april.. :}

I morgon {tidigt} så är det BVC-besök igen. Dags för en fyramånaderskontroll redan! Tjohej sa farbror Frej vad tiden flyger iväg. Det känns som det var i går som lilla mini föddes.


Puss och godnatt! Julia sover sedan länge så nu ska även jag hoppa ner i sängen!





Det är lite rörigt..
Publicerat den

Ursäkta röran.. bygger om lite! =)



Yes!
Publicerat den

Så, nu är jag motiverad igen. Det gick fort, haha! =) Puss!



Ett tag efteråt
Publicerat den

Vilken dag blir det idag? Jag orkar inte hålla räkningen längre. Usch, jag har fuskat mer än jag borde.

Vikt: 73,6 kg (75,9)
Höft:
99 cm (100)
Lår:
43 cm (46)
Överarm:
30,5 cm (34)
Midja:
83 cm (88)
Rumpa:
104 cm (106)

...som ni ser så står det rätt stilla. Har till och med ÖKAT i vikt. Usch, jag har tappat motivationen!! Vad ska jag göra? Testade att äta den där potatis- och purjolökssoppan från Modifast till lunch i dag. Och som några av er ville så tänkte jag skriva hur den var! =) Den var okej, faktiskt! Jag tror jag tog lite för lite med vatten så den blev mer som en kräm, men själva smaken var det inget fel på. Väldigt salt i och för sig, men det gör inget tycker jag! :) Så testa den om ni vill. Det går inte att jämföra med exempelvis Nutrilett. Mycket godare!



Sagolikt
Publicerat den

Åååh det är så himla roligt! Jag grejar och grejar. Gör patterns, hämtar hem actions, redigerar bilder. Ett stoort intresse för mig! :} Julia sover och om ett par minuter så ska jag och stora älsklingen se på film. THE EXPENDABLES blir det och jag har skyhöga förväntningar eftersom mina favoriter är med där. Jag vill se den nu nu nu. Livet leker. Ibland älskar jag det! :D

Jag ska köpa en grej också.. men mer om det i morgon. ;)
Btw! Gött att jag ändrade rubriken va? Innan var den ju rosa med en jobbig skugga på. Man såg ju knappt vad som stod! Men nu är den svart, svart och svart! Tryck F5 om det inte är så för er!
Godnatt!




He know's when you're happy..
Publicerat den

Gissa om jag är nöjd! ♥ Ny dator + Photoshop CS4, nu lever jag igen! Det firar vi med något utav det bästa jag vet, en bild på en häst. Två bilder på en häst, menar jag. Tagna i dag i det fina höstvädret. Underbart!




Min lunch kom med posten
Publicerat den

Egentligen är det fel av mig att lägga det här inlägget under kategori; shopping. Jag fick nämligen hem dessa gratis! Anledning? De tycker synd om mig för att jag är så överviktig. Skämt åsido... (även om det mycket väl skulle kunna vara sant) Dessa 3 smakprover beställde jag hem från Modifast alldeles gratis. Gör det du med! Fick även med mig en oerhört praktisk liten bok med lite recept och så i.

De här SKA vara goda, det har jag hört. Fast jag fick bara 2 smaker. En med vanilj och 2 med potatis- och purjolök. Hoppas, hoppas hoppas att de smakar bra! Nu har jag lunchen fixad i alla fall, jag började nämligen bli lite orolig eftersom mina bares är slut. Och jag tänker inte äta upp sopporna för de är vidriga.

Åh, varför ska det vara så svårt att gå ner i vikt för? Jag är trött på att vara överviktig. Trött på att ha ett BMI som säger att man borde överväga att gå ner ett par kilo eftersom det närmar sig fetma. Även om BMI inte är hela världen och kanske inte särskilt pålitligt så är det väldigt.. tråkigt! Blä, jag vill väga 67 igen, som jag gjorde när jag skrev in mig hos MVC. Då kändes det mycket, nu känns det som en dröm!

Jag bryr mig inte om att stryka över adressen hem till mig på paketet.. i dagens läge så kan ju vilken idiot som helst hitta den i alla fall. Det står ju alltig om alla på både eniro, hitta, birthday osv. :}




Tidsfördriv
Publicerat den

När fick du reda på att du var gravid? 14 september 2009
Var bebisen planerad? Nej
Mådde du illa mycket? De första 20 veckorna..
Hur blev ditt hår? Det var som vanligt.
Hade du mycket halsbränna? I slutet var den hemsk. Kunde knappt sova!
Grät du för ingenting? Nej, det vill jag inte påstå att jag gjorde!
Var du känslig? Hmm, inte värre än vanligt. ;)
Vad gillade du för mat? Allt som jag gillade innan, fast svamp äcklade mig som fan!
När kände du bebisens första sparkar? Omkring vecka 20 ungefär.
Var du ofta orolig? Nej det var jag inte. Det är bara onödigt, anser jag. :)
Samlade du på dig gravidtidningar & böcker? Inte mer än de tidningarna man fick på MVC. Fast jag fick i och för sig lite böcker av Emelie och av Johans mamma.
Sparkade bebisen mycket? Ja det gjorde hon, särskilt på kvällarna när jag låg i fåtöljen och kollade på halv 8 hos mig, haha.
Fick du bristningar? Japp!
Hur kommer det sig att du behöll bebisen? Eftersom jag såg det som att det var meningen. :) Hade lillan inte velat komma till världen så hade jag antagligen inte blivit gravid.
Blödde du någongång? Nej
Levde du på som vanligt? Inte i början, men på slutet så var jag som vanligt. Lite klumpigare kanske.. ;)
Hur gammal var du när du blev gravid? 18 bast!
Hur tog dina föräldrar det? Jättebra! tycker jag.
Hur tog din partner det? Lite chockad i början tror jag allt, men sen var han glad! =)
Vart bodde du/ni? jag bodde (och bor) hemma med mina föräldrar och det gör även han. Hos sina alltså.
Hur ofta gick du till mvc? Jaa, vad var det? Med 2-3 veckors mellanrum tror jag. Behövde inte gå dit speciellt mycket eftersom allting såg bra ut hela tiden.
Hur många ultraljud gjorde du? 1 bara, i december. Hade gärna gjort fler!
Hur började din förlossning? Förvärkar...
Hur många timmar tog din förlossning? 14 timmar.
Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Vaginalt
Hur mycket var du öppen när du kom in? 1 cm, hehe
Vilken smärtlindring tog du? Riskudde, massagedusch, lustgas och epidural.
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? ½ timme
Blev det komplikationer? Nej det gick smärtfritt! Haha, eller inte. Klart det gjorde ont, men jag tror inte att det hände något konstigt. Inte som de sa till mig i alla fall.
Fick du sy? Japp, ett par stygn blev det.
Hur var vikt och längd? 3700 g och 51 cm
Ögonfärg: Mörkblå
Hårfärg: Mörkbrun
Ammade du? Ja.
Ammar du nu? Nej nu har jag slutat.
Hur gammal är bebisen nu? 4 månader i dag faktiskt!
Vad tyckte du om förlossningen? När jag väl var där så var det kanske inte så rockigt, men nu i efterhand kan jag tänka mig att göra om det. Det värsta med min förlossning var nog radion som stod på hela tiden. Samma. Jävla. Låtar. Hela. Tiden.
Vill du ha en till? Ja!
Planerar ni ett till? Nej, nu är det bara Julia som gäller!
När kommer andra barnet? Om minst 2 år. Måste hinna utbilda mig/skaffa jobb/skaffa körkort/skaffa eget hem innan.
Hur är ert förhållande nu? Bra! :)
Vilken vecka födde du i? 40+0 (beräknat datum! :D)

Jag tog den här listan från Johanna & Leia :-)




Tävling! H&M
Publicerat den

Jag är med och tävlar HÄR om ett presentkort på H&M värde 1500 kr.




Tävling! Bonde of Sweden
Publicerat den

Jag tävlar hos alltforforaldrar.se/theans om en prins eller prinsesspall.
Tävla HÄR du också!



Ny dator
Publicerat den

Yes Yes Yes Yes Yes

Äntligen (!) så har vi fixat en "ny" dator. Äntligen kan kan börja designa igen. Varför jag skrev ny inom citationstecken är bara för att det är min brors dator.. hrmm. Haha, jag hoppas att den fungerar. Jag får abstinens! Jag vet inte riktigt om datorn kommer vara på plats i morgon, men förhoppningsvis!

Hur som helst så har jag varit på teorikurs nu i kväll. 700 kr kostar det, så sjukt! Hur ska man ha råd? Detta kommer ta alla mina pengar.. Menmen, har man väl körkort så behöver man ju aldrig tänka på det igen!!

Nu kom datorn! :D



Update! Nu har vi den nya datorn och gud vad sköööööööööönt det är. Vilken hastighet, vilken bild. Åh! ♥ I morrn får jag photoshop också! :)



Underbar dag
Publicerat den

Åh vad jag älskar den här dagen! :D

Det är dagen innan min lilla prinsessa "fyller" 4 månader och allting har varit bra i dag, än så länge kanske jag ska tillägga. Kom hem för en stund sedan eftersom jag och Julia var nere på Arken en sväng. Där gjorde jag en pekbok åt henne. Det måste vara den fulaste i världshistorien, men det är ju lite charmigt när man har gjort den själv och så.. ;)


Under det gula hjärtat som jag klistrat på finns ett fult försök till en självritad stjärna. Den blev värdelöst ful, haha. Tur att allting går att lösa! ;)

Ett äpple som jag gjort själv, jag är mycket stolt! :}

Eftersom Julia är 25 % finne så måste ju självklart mumindalens folk vara med på ett hörn!

 

25 spänn kostade det att göra boken. Den får det väl vara värt. :)
Västen som jag beställde kom även i dag och den passade perfekt i strl M. Skönt det! Jag tänkte ju först ta L, men det var ju tur att jag ändrade mig! En annan otroligt rolig sak i dag var att jag VANN den här tävligen som jag var med i. Har aldrg vunnit nåt innan så det är jättekul!!

I kväll väntar min första teorilektion nere på trafikskolan. Jag har anmält mig till en kurs där så att jag ska lära mig lite nyttig information som kan vara bra till provet.. :)

Nu: Julia ska matas!




8 dagen
Publicerat den

Vikt: 73,4 kg (75,9)
Höft: 99 cm (100)
Lår: 43 cm (46)
Överarm: 31 cm (34)
Midja: 83 cm (88)
Rumpa: 104 cm (106)

Dagens mått ser ni ovan och det går sakta men säkert neråt. Måttet på överarmen måste ju vara felmätt för jag tror inte att det var 34 i början. Det var nog 31 hela tiden eftersom det aldrig ändras.. xD Men jag är jäkligt nöjd alltså, med tanke på att jag har fuskat. Men tror vi att jag kommer ner till 70 den här veckan? Tveksamt... men då är det väl bara att köra på ytterligare en tid! =) Ner till 70, det ska jag!



Grisar ♥
Publicerat den

De här små knoddarna mötte jag och Julia under vår promenad. Detta var strax innan regnet började falla..




Rabdidovisning
Publicerat den

Usch, nu shoppar jag alldeles för mycket känner jag. Tidigare i dag så var jag hos Patricia tillsammans med Ida och Malin och där spenderades det lite money. Hon hade nämligen en visning med kläder från Rabdido och jag kunde inte hålla mig. En rosa- och grårandig mössa och scarf blev det, båda till lillan. Jättesöta verkligen!! :) (Har dock inte fått hem sakerna än så kan inte visa bilder ännu!) Det hemska var bara att nu fuskade jag igen.. Blåbärspaj med vaniljglass bjöds det på och jag kunde inte motstå det. Fast jag tog en lång promenad efteråt så jag tycker ändå att det är okej.. ;P

Här är ett bildbevis på att jag var på promenad, haha. ↓





Typsnitt
Publicerat den

Jag är absolut inte den första att göra såhär, men jag tror att det kan vara till nytta för er som gillar att designa och roa er på så sätt. Här kommer mina favoriter, hämtade från dafont.com och fonts101.com:




Ett kvällsinlägg
Publicerat den

God kvällens! :)

Jag och Johan kollade nyss klart på filmen The Karate Kid, jag tyckte väldigt mycket om den! ♥ Visserligen en hyfsat förutsägbar film, men den var väldigt fin och rolig ändå. Det är Will Smith's son som spelar huvudrollen och gud vad de är lika utseendemässigt! Har ni inte sett filmen, gör det! :} Ett litet tips från mig såhär på kvällskvisten.

Annars då? I dag har jag röstat för första gången i mitt liv men jag borde kanske inte läcka ut med vad jag röstat på. Fast varför inte egentligen? Jag tycker att man bör stå för vad man tycker, so here it comes: jag röstade blått. Vissa påstår att man är ett egoistiskt svin om man röstar på Alliansen, men det tycker verkligen inte jag. Jag gillar deras tankar! :)

Har surfat runt lite på nätet och letat efter inspiration till en ny design. Lite nya photoshopsaker i form av penslar, mönster och även fina typsnitt. Nu tänker jag faktiskt klaga lite. Det jag tänker klaga på är folk som påstår att de inte hittar något de letar efter på internet. Men faktiskt, det gör man! DET GÖR MAN!! Sök på google, deviantart, flashback. De tre sidorna är självklara och jag lovar att man hittar saker där. På flashback så finns det väldigt många svar angående kodning till bloggen. Underbart! Till näst intill allt i dag så finns det guider till hur man går tillväga, både när det gäller photoshop och bloggen. Jag blir bara så arg på... latheten! På all kopiering och på... allt som rör detta. Själv är jag en sådan människa som (tyvärr) ger upp väldigt lätt när jag tycker att saker är svåra, fast jag har aldrig gett upp när det gäller bloggen, design, photoshop osv. Jag har letat tills jag funnit ett svar på min fråga.

Varför skrev jag på bilden för? Varför? Väldigt osmart drag för fyfan vad fult det bleeev! :P

Puss och kram





Träning på motionscykeln
Publicerat den

Nu har jag tränat!! Cyklade på motionscykeln till det att jag bränt 200 kalorier, dvs. ungefär 16 minuter. Det var uppfriskande. Min kropp har börjat gilla att ta ut sig ordentligt. Man ska svettas och man ska göra det ordentligt! Mamma har köpt Robyns skiva så det var den jag lyssnade på under passets gång. En del låtar är riktigt bra om jag ska vara ärlig. Hon gör härliga låtar.  Efter mitt lilla motionspass så gjorde jag lite situps, några misslyckade försök till armhävningar och diverse andra övningar som kan vara bra för min kropp. Men jag är ledsen. Vart är den där Melinda som orkade göra 20 situps utan ansträngning? Nu fick jag göra 2 försök för att klara EN armhävning. Jag höll på att gå åt, så jobbigt var det!!

Nåja, nu har jag i alla fall tränat och jag är nöjd över mig själv! :D Tog en välbehövlig dusch och nu sitter jag här vid Johans dator och tänkte designa lite. Julia sover och jag har ingenting annat för mig just nu.



Nu har det nästan gått en vecka
Publicerat den

Vikt: 73,7 kg (75,9)
Höft: 99 cm (100) (YES! Äntligen!)
Lår: 44 cm (46)
Överarm: 31 cm (34)
Midja: 83 cm (88)
Rumpa: 105 cm (106)

Hehe, det här är dagens mått (nu tidigt på morgonen) och vad kan man säga? Jag ha minskat 1 hg på 2 dagar, yey! ;) Å andra sidan så fuskade jag ju i fredags så jag är väldigt nöjd ändå! Och ÄNTLIGEN så har höften minskat, som jag har väntat på det. Som sagt, det är kul att banta när man ser resultat!


Under gårdagen åt jag nästan ingenting men ändå var och är jag inte hungrig. Hur kan det komma sig? Är det för att min magsäck har krympt eller vad sjuttsingen kan det vara? Skönt är det i alla fall, och jag tackar så mycket! Btw så tänker jag slänga den där jävla Allevosoppan, den är så sjukt vidrig. Jag spyr bara jag tänker på den.



Out of the blue
Publicerat den

Nu ska jag se på film med Johan resten av kvällen. Julia sover så gott! Godnatt på er! ♥



Nailheart
Publicerat den


Tidigare i dag så testade jag för första gången att fota saker när de ligger på en glasskiva. I det här fallet en liten glasskiva från en tavla. Fungerar utmärkt. Det var roligt faktiskt!



Fusk
Publicerat den

Vet ni?

I gårkväll fuskade jag. Jag satte min diet på spel och tryckte i mig lövbiff med klyftpotatis och bearnaisesås. Hur nyttigt!?!? Jag kunde (eller ville?) helt enkelt inte hålla mig men jag ångrar det inte särskilt mycket heller. Jag ska ju fortsätta med min diet tills jag är under 70 kg, det är mitt mål. Sedan är det nyttigheter som gäller! Hur lång tid kan det ta tro? Det återstår att se i morgon när det är dags för vägning igen..



Oj, det gick lite fort..
Publicerat den

Då var man igång igen. Så fort det ramlar in pengar på kontot så försvinner de lika fort igen. Men visst är det fina saker? Fråga mig inte när jag kommer använda klänningen och västen, men någon gång ska det väl bli av. Förr hade jag nog inte vågat mig på att köpa kläder i den här stilen, men vatusan, man måste ju våga testa lite nytt också! Och mössan till Julia kunde jag bara inte motstå.. :)


Västen skulle komma redan nu i veckan men de andra skulle inte komma förrän om 2-3 veckor. Underbart.



Tävling! Vinn ett presentkort från SUMOpix.com
Publicerat den

Hos Sanna tävlar jag om ett presentkort på 300 kr från SUMOpix.com. Tävlingen hittar ni HÄR.




Syns inte headern i alla webbläsare?
Publicerat den

Okej hörrni, nu ska jag läcka ut med ett kanontips! Jag led av det i typ 3-4 år innan jag tog mig tid till att verkligen hitta svaret på hur man gjorde. Min blogg såg ut som räva i exempelvis Internet Explorer eftersom min header inte syntes och att dropdown-menyn såg konstig ut. Jag fattade inte varför det krånglade och varför bloggen inte såg likadan ut i alla webbläsare. Själv använder jag Mozilla, love! ♥ Hur som helst, tipset är helt enkelt om hur man får headern och det andra innehållet att stanna kvar på samma plats oavsett webbläsare! Jag borde inte säga för mycket kanske, men det fungerar för mig!

Såhär ser det ut i min stilmall under #header { (fast jag ändrade namn på bilden så det är ingen bild)

background: url('http://melindaochjulia.blogg.se/systerblogg/images/2010/minbild.png') no-repeat;

Ser ni att det är ett sådant här tecken: ' som ramar in själva bildadressen? Där har ni svaret! Utan det där lilla tecknet så kan er blogg se helt galen ut, men om ni använder det så blir det kanon! Vet ni vart jag fann svaret på min fråga? På flashback {LÄNK}.. ;P Där finner man allt! :D



Tävling! Vinn en egendesignad almanacka
Publicerat den

Jag är med och tävlar om en egendesignad almanacka hos Linnéa Isabelle. Vill du också vara med och tävla så är detta en länk till tävlingen.

Jag hoppas på tur!! :D



Minis UGGs
Publicerat den

Tjoho! :D

I dag damp det ner ett paket i min brevlåda som innehöll skorna som jag köpte till mini. Tittade vad fina de blev (lite stora är de eftersom de åker av om lyfter upp henne)

Sista bilden blidde lite suddig.. men vaaaad gör det? Hon är ju så söt! :D Sockersöt!

Jag kan även passa på att berätta att de supersöta brallorna har hon fått av Cajsa. De är från London! Det är små fickor högst upp och längst ner är de vida och har volanger. Dessa fick hon, plus ett par andra som är helrosa. Jättefina!! :D




Den femte dagens mått
Publicerat den

Jag vet att ni har längtat... ;)

Haha, skämt åsido men nu är det återigen dags att avslöja mina inte alltför fagra mått. Vi får väl se om det har blivit någon förbättring sedan i förrgår.

Vikt: 73,8 kg (75,9)
Höft: 100 cm (100) (fan, det verkar ju vara omöjligt..?!)
Lår: 45 cm (46)
Överarm: 31 cm (34)
Midja: 86 cm (88)
Rumpa: 105 cm (106)

Jaha.. det var väl ingenting att hurra för direkt. Förutom vikten!! Det går neråt. ♥ Fan alltså, det är nog de där "bares" (hur säger man ett engelskt ord i plural??) som är bovarna. I går åt jag 2 st á ca 200 kCal. I dag ska jag bara äta en har jag bestämt mig för. Till kvällsmat får det bli för då håller jag mig mätt under hela natten. I går morse svimmade jag nästan när jag vaknade för att jag bara druckit lite soppa kvällen innan det. Inte roligt! Eller svimmade var väl fel ord, det svartnade för ögonen rättare sagt.

I dag är det 5 dagen jag håller på med detta. Jag säger ju att tiden rinner iväg! :D Det här är ju superenkelt. Dagens (okej, dagen har knappt börjat men ändå. Är man morsa så börjar dagen tidigt!;)) så har jag hittills käkat en shake, lite te och en banan. Jag som knappt gillar bananer.. ;D

Nu tänkte jag göra något som jag ännu inte har gjort. Visa en bild..

Jag vet att jag ser gravid ut men snälla kom inte med sådana kommentarer nu när jag försöker banta och allt, haha...

I kväll är det återigen dags för träning här hemma på motionscykeln. Lite situps, armhävningar och liknande ska jag väl också försöka orka med. Jag nästan längtar! Nästan sa jag.




Twilight ♥ New Moon ♥ Eclipse
Publicerat den

I dag (eller i kväll rättare sagt) så har jag haft min andra körlektion i mitt liv. På schemat stod att starta i uppförsbacke och det fick jag göra här i krokarna där jag bor så det var ju bra. Här känner jag ju till det, menar jag. Det gick faktiskt väldigt bra den här gången också, peppar peppar ta i trä! Mitt körkortstillstånd går ut i april nästa år och innan dess har jag garanterat körkort, enligt körläraren. Gud vad gött!!

Annars i dag då? Ida och Leo var här en sväng i förmiddags och jag visade mina kunskaper inom musik, haha. Jag spelade ljuvligt vackert på synthen.. ;P Var på Ica en sväng och köpte mera bares, det är det godaste inom min diet! Jag har inte fuskat ännu!! Såsom det känns nu så kommer jag klara 2 veckor, det känns inte ens svårt. Hur underbart är det inte? Dock måste jag bli bättre på att äta frukt. Äter endast 1 frukt/dag och det är nog lite lite. Tog en banan förut och då fick lillan smaka lite. Det var underbart gott tyckte hon, och hon blev sur när hon inte fick mer. Haha :')

I dag har jag ätit följande:
» Shake
» Te
» Banan
» Bare
» Bare
» Te
..och lite vatten emellanåt..

Fan, bares borde jag sluta med. Max en/dag i fortsättningen. Med tanke på att shaken är så vidrig så tar jag den bara till frukost och det fungerar bra. Det ser kanske lite lite ut för en hel dag, men tro det eller ej; jag håller mig mätt hela dagen! Min magsäck måste ha krympt lite?

I gårkväll tittade jag och Johan på New Moon (och i förrgår på Twilight) så i kväll är det dags för Eclipse. Jag längtar! Haha, jag är fast.. Fan också. ;P Bella är ju så sjukt snygg och det är så orättvist. Varför kan inte jag var snygg för? Edward är lite överskattad dock.. jag förstår inte riktigt varför alla tyckte om honom så mycket? Lägg vikt vid tjejen istället, tycker jag! :D Jag fattar inte varför jag var så emot detta från början..?

Vad tycker ni om Twilight? :D





Sunshine award
Publicerat den

 

Jag har fått en award från Beatrice, vad roligt!! Tack!! :D

10 av mina favoritbloggar är:

Teresa: en ung ensamstående tvåbarnsmamma som verkligen inspirerar mig till att bli en bra mamma. Hon hittar på så många roliga saker med sina barn och jag önskar verkligen att jag kan bli minst lika påhittig och duktig med barn själv!

Sanna: en jättebra blogg som jag dagligen läser. Hon tipsar om så många bra saker, bland annat om redigering av bloggen, photoshop och hur man tar en bra bild. Allt som jag älskar med andra ord!


Beatrice: en supermysig tjej vars blogg jag dagligen läser. Hon tipsar om bra barnmat och har supergulliga bilder och videos på sin son Devin!


Elin: en blogg fylld med härliga bilder och bra tips också vad det gäller photoshop, hur man tar en snygg bild osv. Den bloggen har jag länge följt och jag är med all säkerhet inte den enda!


Katrin: en rolig blogg där hon säger precis vad man tycker och tänker. Jag tänkte nyss skriva: det vore bra om alla var som henne, men jag tror att jag ändrar mig där. Man ska vara ärlig, men inte alltför ärlig alla gånger haha. Men jag tycker att hon är en störtskön människa!


Familjen Wetterholm: familjen med 8 barn från programmet Familjen Annorlunda. Ända sedan jag hittade bloggen har jag följt den slaviskt och jag är fascinerad och beundrad av att man kan ta hand om och orkar med så många barn. En jättehärlig blogg verkligen!


Familjen Norrström: även dem från Familjen Annorlunda. De har ännu mer barn (10 st) och det är en härlig blogg fylld med bilder som jag också läser ofta!


Jenny: en supersnygg och härlig tjej med världens finaste hår! En mysig blogg där hon skriver om hår, smink och om huset hon nyss flyttat till. Snygga bilder all over!


Linn: en supersnygg tjej med en otrolig talang för design! Allt är fint med den bloggen och bilderna är helt fantastiskt fina!


Cornelia: en jättefin blogg med otroliga bilder och jättebra photoshoptips och mattips! Hon har två megasöta hundar. Har tittat in i bloggen varje gång jag suttit vid datorn det senaste året!


Alla länkar öppnas i ett nytt fönster. Haha det blev många ord med "jätte" :P




Majskrokar
Publicerat den

Lillan har varit väldigt svår att roa hela eftermiddagen och det var inte världens lättaste eftersom jag samtidigt var tvungen att dammsuga. Hon satt både i babysittern ett tag, satt i sin vagn och pratade med sina gosedjur och hon låg på golvet på en filt. Allt detta blev väldigt tråkigt tillslut så jag försökte lägga henne för att sova i fall hon var trött. Det var hon tydligen inte. Hon blev riktigt arg! Haha hon blir väldigt ofta arg, men det är bra tycker jag! Hon visar tydligt vad hon vill och inte vill, så ska man vara. Hoppas att det sitter i jämt.. ;)

Tänkte att hon kanske var hungrig igen eftersom hon "bara" åt en massa morot- och potatispuré och ca 120 ml ersättning, men eftersom jag inte hade något vatten som var kokat och i ordning så sket jag i det. Jag gav henne istället en majskrok för första gången! Jag blev riktigt förvånad över hur grym hon var på att äta den. Hon tog den i handen (eller med bägge händerna haha, den var så stor) och åt och åt som om hon aldrig hade gjort annat. Se själva ↓




Mums vad det var gott! Hon åt nästan hela, men jag slängde en del av den så att hon inte skulle få ont i magen. Fast jag tror inte att det ska vara någon fara!
Efter majskroken så somnade hon så gott så! Jag lyckades igen, haha. ;)




Jag glömde!!
Publicerat den

I går, den 14 september, så var det exakt ett år sedan jag fick reda på att jag var gravid. Jösses vad tiden går! Tänk att det var lilla Julia som låg där inne då, knappt en cm lång. Ett litet embryo. Jag minns att jag efter skolan gick och köpte ett graviditetstest på apoteket i Skövde, efter övertalning av Emelie. Haha, jag tänkte att det var onödigt först eftersom jag var säker på att det inte var något, men oj så fel man kan ha! Det var med skräckblandad förtjusning som jag läste texten Gravid, på stickan.

Jag har aldrig ångrat att jag valde att ha kvar "bebisen i magen"! Mitt bästa val i livet, antagligen! :)



Den tredje dagen
Publicerat den

I dag, onsdag, så är jag glad. Det har gått 2 fulla dagar och jag har inte fuskat en enda gång. Jag har inte ens varit nära faktiskt, jag är inte sugen på något. Anledningen till detta är att man blir så väldigt mätt av soppan och shaken. Shaken är vidrig, så den dricker jag medan jag håller för näsan. Sedan, innan jag släpper näsan, så dricker jag en massa te så att smaken ska försvinna. Det funkar superbra! Ett hett tips!

Tänkte att jag skulle uppdatera mina mått idag. Varannan dag fungerar väl bra i och med att dieten är så pass kort tänkte jag. Fast såsom jag känner just nu skulle jag kunna fortsätta ett par veckor till, bara det att det är så jäkla dyrt! ;O 15 påsar nutrilett kostar typ 140 kr och soppan likaså. Jag har dock beställt hem 3 provpåsar från Modifast som tydligen ska vara väldigt goda. Alldeles gratis var det! :D

Aja, nog med tjat! Dagens mått och måndagens inom parentes:

Vikt: 74,9 kg (75,9)
Höft: 100 cm (100)
Lår: 45 cm (46)
Överarm: 31 cm (34)
Midja: 87 cm (88)
Rumpa: 105 cm (106)

Okej nu vet jag inte hur pass rätt jag mätte och om jag var på exakt samma ställe som i måndags. Överarmen låter ju lite för bra för att vara sann, menar jag. Men vikten!! 1 kg på två dagar kan jag leva med! Nu gäller det bara att inte gå upp lika fort sen igen, men det ska jag allt klara av. Jag har bestämt mig, och då ska det ske! :D




Jag ger den en chans till..
Publicerat den

Hej där :}

Usch vad tråkigt det är med mulna dagar! Så fruktansvärt hemskt när det blåser, är kallt och framför allt är riktigt grått! Dagen i dag har varit rätt ok. Jag håller mig till min diet och det går faktiskt förvånansvärt bra! Har inte fuskat en enda gång.. :) Jag väger faktiskt redan 4 hg mindre, men det är en annan femma! ;)

Morgonen startade inte alls bra så jag och Johan sprang till vårdcentralen med lillan. Som tur var så var det ingen fara och hon klarade sig med ett blåmärke i pannan. Men jösses vad rädd jag blev. Trodde att hon skulle dö ett tag! USCH. Barnmorskan däremot verkade inte ett dugg orolig och sa något i stil med: "nejmeen, ett litet blåmärke..", som om vi var världens töntar som hade sprungit (SPRUNGIT!) dit i en sådan hastighet. Aja, det var tur att det inte var något att oroa sig för i alla fall.

Under seneftermiddagen/kvällen så tänkte jag ta mig en promenad med lillan i barnvagnen. Jag funderar starkt på om vagnen har blivit hemsökt eller något, för hon fullkomligt HATAR att lilla i vagnen. Hon får panik, hon blir så arg!! Jag tänkte att eftersom hon inte är ledsen, utan bara arg, så låter jag henne ligga i vagnen ändå och hoppas att hon till slut slutar att skrika. Men icke! Jag hade tagit på henne jacka, skor, bluffolle och mössa men det var bara att ta av skiten igen. Hon var för arg, helt enkelt! Men jag gav inte upp i alla fall..

Ett par minuter senare var vi ute igen (hon var arg eftersom hon behövde ha jacka på sig som hon hatar så..) men jag drog bort vagnen till våran syrenbuske och lät henne ligga och titta på löven ett tag. Då var hon lugn igen! :} Jag lyckades! Sedan kunde jag gå min o så viktiga promenad och hon somnade i vagnen så skönt. Jag förstår inte varför hon inte tycker om den längre!? Vet ni det??

Nåväl, det är väl en period hon har just nu (hoppas jag..). För jag tänker då rakt inte gå omkring och bära på 7kilostjejen hela tiden. Även om det skulle vara bra för styrkan..

Nu ska jag titta på Twilight (jag har sett det innan och då gillade jag den inte, men jag ger den en chans till!). Johan har med sig filmen och han ska även sova här i natt! Mys!

Puss och kram!



Julia i dopklänningen
Publicerat den

Dålig bild, jag vet. Den kunde inte ens photoshop fixa till så att den såg bra ut. Dåligt ljus och ett rörligt objekt. Men söt är hon i alla fall! =)




All around me
Publicerat den

Jag har kommit på att jag inte är så mycket för att ta bilder, utan mest gillar jag att redigera dem i photoshop! Möjligheterna är oändliga, jag älskar det programmet så mycket. Det är en av mina största intressen faktiskt, photoshop. Det är ju bara skit att jag inte har mitt älsklingsphotoshop, nämligen CS 3, utan får nöja mig med endast CS numera. Men en dag, då är det vi igen. ♥ Hehe ;)


Bild innan redigering ↓ Den enda skillnaden är att jag har mixtrat lite med kurvorna, superenkelt om man kan det! ;)




Hösten hälsar på
Publicerat den




Det går bra än så länge
Publicerat den

Det går bra i dag faktiskt. Har inte varit sådär riktigt hungrig ännu. Jag har ju en del fläsk så att min kropp klarar sig länge.. ;) Till frukost blev det en halv shake i alla fall, som jag fick skölja ner med te. Efter det blev det en promenad till Ica med Ida och där köpte jag Allévo istället. Soppa med thaismak. Köpte även bares med browniesmak.

Ida följde med mig hem och vi åt soppan från Allévo. Vi kryddade asmycket med både curry, paprikapulver, salt och vitlök. Hmm, haha inte det godaste jag ätit direkt, men det dög! Jag tycker bara att det är så äckligt att det är "mjöligt". När jag dricker något vill jag ha det vattnigt och inte mjöligt. Men jaja, det är bara 13 dagar kvar, jag ska klara detta! =)



Då var man igång..
Publicerat den

Jaha, då var vi igång!
Det är måndag, mulet, och min första dag när det gäller det här bantandet. Grejen är bara att jag inte klarar av det. Shaken är så fruktansvärt vidrig att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Den mjöliga konstistensen får mina hårstrån att dra sig tillbaka in i huvudet och istället växa ut ur ögonen. Så vidrigt är det..

Men, jag ska inte ge upp. Även om den där shaken har fått mig att vilja äta nyttigt i resten av mitt liv bara jag slipper den, så tänker jag inte ge upp. Jag ska traska iväg till Ica senare och köpa mig soppa istället som jag kan äta. Kanske att den innehåller mer kalorier, men då får jag väl röra på mig mer då. Detta funkar inte. Det har tagit mig en timma att försöka få ner shaken, men jag slängde halva ändå. Sitter här med en kopp te istället, utan socker givetvis, och hulkar och håller på, haha.
Bra start!

Hur som helst, nedan ser ni mina mått {piiiiinsamt..} och min vikt {om möjligt, ännu mer pinsamt..}som utlovat:

Vikt: 75,9 kg
Höft: 100 cm
Lår: 46 cm
Överarm: 34 cm
Midja: 88 cm
Rumpa: 106 cm

Dagens planer är i alla fall:
» promenad till Ica, ca 4 km fram och tillbaka
» 20 min på motionscykeln i kväll
» 10 armhävningar och 10 situps nån gång under dagen (typ nu)



Smarta små lögnhalsar
Publicerat den

Bilder tagna av mig med Nikon D200

Barn hittar på. Och de som gör det är smarta. Det har kanadensiska forskare kommit fram till efter att ha studerat 1 200 barn i åldern 2-17 år. En unge som hittar på saker är smart, kreativ och fantasifull - inte en notorisk lögnare. Du behöver alltså inte bli orolig om ditt barn skarvar eller berättar rena fantasier. Så här ljuger barn:

♥ 20 % av alla 2-åringar ljuger eller fantiserar
♥ 40 % av alla 4-6-åringar är kapabla att dra stora lögner
♥ 12-åringar ljuger mest, till och med mer än tonåringar
♥ Först från 6-7 år förstår barn till fullo skillnaden mellan sanning och lögn
♥ Från 8 år förstår de vad som är rätt och fel

Låter det rimligt tycker ni?
Källa: tidningen "mama"



Mat, mat, mera mat!
Publicerat den

Jag känner att jag köttar sönder bloggen med bilder och inlägg nu, men det är lika bra. Jag vet ju aldrig när jag bloggar nästa gång. Julia sover nu och har sovit en bra stund. Fattas bara att hon vaknar mitt i natten sen och vägrar somna om.. ;)

På bilderna ovan ser ni en glad Julia som precis har ätit Morot- och potatispuré. En riktig hit, bara man värmde det lite i micron innan. Hon ville ha mer, mer och ännu mer. Men någon måtta fick det allt vara. Mamma fick ställa sig bredvid mig och säga roliga saker och göra grimaser så att hon skulle se glad ut, haha. Man har sina små knep! Haklappen är från Fisher Prise, oooh dyra saker! ;} Fick den faktiskt gratis från den där Babyboxen.. Ser nu i efterhand att skärpan ligger på babysittern, bra av mig! Ni anar inte hur svårt det är att fota barn. Nästan lika svårt som djur, bara liite svårare! De sitter aldrig still!

Det som lillan än så länge smakat på är:

♥ Blåbärspuré
♥ Majs- och potatispuré
♥ Palsternacka - och potatispuré
♥ Mangopuré
♥ Morot- och potatispuré




Shakers
Publicerat den

I dag när vi var på Elins esplanad i Skövde så gick jag in i butiken Life och köpte mig en shaker {till vänster} för 35 kr. Med på köpet fick jag den speciella shakern som är till för just Nutrilett, och som vanligtvis ska ingå när man köper Nutrilett. Men det gjorde det ju inte på Ica.. I den lilla shakern så går det i 300 ml, och en portion {eller påse} är ungefär 200 ml. Det får nog bli så att jag använder den lilla, känns smidigast så! Snubben som jag handlade var snäll och gav mig den lilla också, ifall jag lovade att köpa Nutrilett hos honom i fortsättningen. Det skulle jag gärna göra, om det inte vore så att butiken ligger 3 mil bort och jag saknar körkort.. ;P

Gud, i morrn kör vi! Jag är riktigt nervös. Mest för att det inte ska bli något resultat.. "/ Men jag måste klara av det! Skriver ner mått och vikt i morgon som jag lovade! :)




Höstdojjor
Publicerat den

När vi ändå är inne på shopping så kan jag ju visa er mina nya dojjor. Ett par boots, haha. Och ett par fejkconverse för 199 kr. De kommer från Skopunkten så det är väl bara en tidsfråga innan de går sönder. ;} De bruna kängorna kostade 399 men eftersom mamma också köpte ett par {det är ju 100 % rabatt på de billigaste paret om man köper 3 st} så betalade jag bara 300 för båda. Riktigt gött! :}




Från mormor och mamma
Publicerat den

 

I dag, söndag, har vi i familjen varit i Skövde igen. Vi var ju där för bara 2 veckor sedan.. Julia fick små skor och en bluffolle av mormor och av mig fick hon leksaker från Babyproffsen. Vilken jävla affär alltså! Skulle det varit en smula billigare hade jag köpt rubbet där. Pingus lillebrorsa på bilden ovan {tror jag att det är..?} kostade 99 kr och nycklarna i ringen kostade typ, 68 kr tror jag. Inte det billigaste med andra ord.. Men fint är det! Jag skulle mer än gärna jobba i den affären faktiskt. Det finns så mycket fint! Allt man kan tänka sig plus lite till.

Nu fick jag visst en kategori till; shopping!




Ny kategori; viktnedgång
Publicerat den


Nu har jag startat en ny kategori här i bloggen. Det är hemskt att säga det, men det är sant: jag är överviktig. Surprise!?! Haha.. Överviktig. Jag är överviktig. Egentligen är jag ganska van vid att säga det nu för jag har vetat om det ett bra tag. Men hey, jag har varit gravid. Jag har fött barn. Det borde i alla fall vara en hyfsad anledning.. På måndag startar i alla fall min lilla bantningskur. Jag köpte Nutrilett i dag, paketet som är på bilden. Med smaken Forest Fruit. Den är antagligen vidrig och kommer att ge mig kväljningar, men vad gör man inte? Hellre spy än att leva resten av livet med en dubbelhaka som räcker mig ner till tårna. Skämt åsido.. Fast jag har en dubbelhaka. Kanske till och med en trippelhaka om sådana existerar?

I två veckor kommer jag att hålla på med detta. 5 påsar om dagen i två veckor. Varje shake som jag dricker innehåller 100 kalorier, dvs. lika mycket som en banan typ. Ibland kommer jag nog att ta en banan istället bara för att få något att tugga på. Hur mycket man nu tuggar en mjuk banan haha..

Nu får ni vara med här i bloggen och peppa mig! Ni får ju vara med hela tiden under min bantningsperiod. Och efter de två veckorna så kommer jag äta nyttigt så att jag inte går upp allting igen! Min målvikt har jag ännu inte framför mig, men 65 kg tycker jag låter ganska lagom. 60 låter ännu bättre men till en början 65. Det känns lättare.

På måndag kommer jag att väga mig och mäta mig runt armar, ben, mage, bröst osv. Hur pinsamt det än må vara så kommer jag att skriva måtten och vikten här i bloggen. Jag har ett fruktansvärt dåligt minne så det är lika bra! Dessutom så är det ju roligare för er att veta. Själv tycker jag i alla fall om detaljer och jag tycker att det är aströkigt när folk inte delar med sig av sådant.

Wish me luck!



Kalas den 11 september
Publicerat den

I dag är en grå dag. Mulen himmel och ganska kallt. Den 11 september också, en hemsk dag!  Dock har den för mig varit helt ok. Dagen började dock väääldigt tidigt eftersom lillan vaknade halv 5 och ville ha mat. Sedan vägrade hon somna om.. Det är faktiskt en av de få nackdelar med att ha en bebis, hehe. Att gå upp i ottan är inte alltid så roligt. Det kan vara härligt om solen precis går upp och det är ett sådant där underbart ljus ute. Men det är det inte nu längre. Fast jag måste säga att jag inte är särskilt van vid att gå upp tidigt heller. Är lite bortskämd med den saken!

Eftersom min bror fyllde 17 i tisdags så firades detta i dag med ett litet kalas. Det var verkligen litet också eftersom hälften av släkten inte kom. Men det var trevligt ändå! Min fasters hundar var med och de var lite trötta då och då.. Se bevis nedan! Pyret till vänster och Styret till höger. Haha, eller hon heter inte styret, det är bara så kul att det rimmar. Selma heter hon! Vi åt mackor och marängsviss, supergott!




Smakportioner
Publicerat den

HAHAHAHAHAHAHAAHAHA! Bilden!

Vet inte riktigt hur jag ska tolka den? Det var nog inte det godaste som lillgrodan har ätit i sina dar.. Jag har ju börjat ge lillan smakportioner nu och det uppskattas starkt. Blåbärspuré var ju det första hon fick smaka på. Bara någon tesked sådär fick hon. Näst på tur stod Majs & Potatis som funkade det med. Fast blåbär var godare!! I dag när vi var på ICA så köpte jag Palsternacka & Potatis, men tvi vale vad äckligt det var, tyckte lillan. Som "plåster på såren" så gav jag henne lite mango som jag har hört ska vara väldigt omtyckt av de små liven. Men hepp, det var lite konstig smak tyckte hon. Det var när hon fick mangon som minen ovan framträdde så tjusigt! Tyvärr får jag nog slänga blåbärspurén snart för den har stått ett tag i kylskåpet nu. Högst en vecka fick den stå i kylskåpet om den var öppnad. Känns ju synd att slänga den eftersom det är så mycket puré kvar, fast å andra sidan så kostar den typ.. 8 spänn? Inte så farligt dyrt ändå!

 




Nytt
Publicerat den

Jag ska göra en ny design också. Snart! Det är jag verkligen sugen på!



Julias tavla
Publicerat den

Hej! :)

Titta vilket gigantiskt paket!! Det fick nätt och jämt plats under barnvagnen kan jag säga. Det tog mig ungefär 10 minuter att öppna det för det var rejält inplastat..

Först kartong, sedan sånt där papper man smäller med bubblor {gud vad heter det nu igen!?!? Jag har helt tappat ordet!!}, sedan lite mer kartong och SEN den fina tavlan. Jag är riktigt nöjd och jag tycker att jag valde helt rätt ord också. Jag tycker att det är så gulligt att födelselängden och vikten står i de små löven! Nu har jag ställt tavlan på den lilla hyllan på fondväggen i mitt rum. Där jag hade J M J förut. Nu har jag bara J och sedan tavlan. Kan ta kort någon annan dag. :}

Jag har tagit korten med mammas kamera så det är därför som datumen står med. Usch det är så fult! Hoppas att ni ursäktar.. På bilden längst ner så ser ni i alla fall Julias kläder som hon har på sig i dag. De är från Finland och är i ekologisk bomull. De är så söta, jag älskar kaniner! Kläderna är i strl 68 så de är en aning stora, men det är ju bara att vika upp så blir det kanon.


För övrigt så är jag ovän med Nikon {och alla andra kameror också} i dag. Usch! Pissväder och pissljus som gör att det inte blir en enda bra bild. Jag vill få bra ljus men det går bara inte. Antar att jag har för bra kameror för att förstå mig på dem. Ska jag nergradera mig till Nikon D3000 eller liknande? Nää... jag har ändå inte råd.


Förut i dag var jag grymt sur. Vet inte riktigt varför men jag kan väl skylla på.. vädret?! Jag skulle dra ner till ICA och hade precis matat Julia. Försökte få i henne de sista 50 ml men hon totalvägrade. Då la jag henne i vagnen och tog på henne jackan.. som hon HATAR! Usch vad arg hon blev! Hon skrek och skrek tills hon satte i halsen om och om igen. Dock kom det inga tårar så hon var inte ledsen, bara arg. Tog upp henne i alla fall och efter ett tag gick de 50 ml ner. Då passade det?! Ibland blir jag tokig.. Hur som helst så sov hon hela tiden fram och tillbaka från ICA och hon sover fortfarande.


Nu ska jag lyssna på Lill Lindfors! :P




Samson, döden, äppelknyckare
Publicerat den

Dagligen har jag över 50 besökare här i bloggen, det är ju jättekul! :}
TACK!



Samson - Regina Spektor

I går när jag såg IDOL så sjöng ju en tjej den här låten så nu har den fastnat i min skalle..

Jag sitter och fnissar lite i min ensamhet. Jag är otroligt glad och lycklig! Läser igenom min gamla blogg Pindilusen lite och tänker tillbaka på början av min graviditet.  Det var ett rent helvete, faktiskt! Dock var det en bra bantningsmetod.. Men tänk: allt illamående, alla spyor {som inte var så farligt, det var illamåendet som tog kol på mig}, nålar i armarna, yrsel, dåligt järnvärde. Men det skulle mycket till för att skapa en sådan perfekt liten sötnos som min Julia! ♥

Förresten. Vad är det som händer? Det dör folk som jag känner till hela tiden. Det är som att alla människor är som sköra löv på ett höstträd, och de faller ner till marken ett efter ett. Under bara några månader nu så har det dött omkring 5 st som jag känner till. Det tycker jag är läskigt. Jag har hört att 2012 ska bli det år som många dör, men 2010 verkar ganska saftigt det med. I och för sig så är det babyboom i år, och jag tror starkt på att de som dör kan återfödas i små bebiskroppar. Undrar vart Julia har varit innan det här livet?! :} Helst plötsligt blev det här stycket något positivt, men jag vill ändå ägna de här raderna åt de människor som har mist livet och jag hoppas att ni levde era liv fullt ut så gott det gick. Jag vet att ni är på ett bättre ställe nu, ett mycket bättre ställe. Genom att veta om det så blir det lättare för mig och alla andra att leva vidare. Vi ses ju snart igen! ♥ Jag {och alla andra som fortfarande lever} är inte riktigt färdiga med våra liv ännu, men en dag ses vi. Jag kan faktiskt inte låta bli att längta en smula!

Jag tycker att döden är ett fascinerande ämne. Kanske just för att ingen vet säkert vad det innebär.. Synd att många undviker att tala om det. Alldeles för många är rädda för det tror jag.

Mina älsklingar. Julia i jeansdress från H&M, äppelknyckarbody och Johans gamla käpa! Världens underbaraste lilla goding!





Italiensk kycklingsoppa
Publicerat den

Okej bra start där känner jag. Det började med att jag skrev Italiens kycklinsoppa. Har inte riktigt koll på alla bokstäver i dag märker jag. Ibland känns det som att jag skulle behöva en lektion eller två i svenska igen eftersom jag tycks ha glömt av hur saker och ting stavas och sägs. Blä på det!

Inläggets rubrik var i alla fall min lunch i dag, nere på Arken. Den var supergod, med både kycklinbitar (nähä..!) och makaroner i. Smarrigt och mättande! Jag får passa på att njuta extra mycket av allt jag stoppar i mig nu, för på måndag börjar det. Allvaret. Jag ska banta, på riktigt! Nutrilett. Jag ska gå ner i vikt. Mycket. Det ska SYNAS att jag har gått ner. Jag ger mig inte förrän 10 kg är borta, helst ännu mer!

Nere på Arken förut så var jag där först. Det började med att jag kom för tidigt och störde barnmorskorna/sköterskorna i något möte de hade. Haha vad bra av mig. Anledningen till att jag var där så pass tidigt i alla fall var att jag var hos läkaren innan. Tandläkaren. ;} Det togs lite bilder i min mun och de konstaterades även att jag hade en felfri sådan. Inga hål över huvudtaget och de skulle höra av sig igen om 2 år. Tandvården är gratis fram till 22 år tydligen, men om sossarna vinner så ska det tydligen vara gratis fram till 24 års ålder. Borde man rösta rött? ;P

Hur som helst så gjorde vi handavtryck i dag, med namn och datum inristat också. Jag tittade aldrig hur det blev utan väntar till tisdag. Då kan jag vara stensäker på att det har torkat i alla fall. Ska även måla den vit precis som med Julias fossingar. Hoppas att det blir snyggt!

UGGs
Jag har precis köpt Julias första skor i form av ett par UGGs. Från blocket.se hehe, men de var helt oanvända så det blir nog kanon.

PUSS



En doppresent från mamma
Publicerat den

Vet ni vad jag har beställt hem? :}

En underbart söt tavla till Julia. En exakt sådan tavla som ni ser nedan fast med helt andra namn och ord såklart! Tyckte att den var så himla söt så jag kunde inte motstå! En vit ram ingick i köpet också. Förhoppningsvis kommer den hem redan i morgon och då kan jag visa er hur den ser ut. Jag hoppas på det bästa! I och med att den var så jävla* dyr så ser jag det som en försenad doppresent till min lilla solstråle. 

 

* Hur är det med svordomar egentligen när man är mamma? Får man svära lika mycket som förut? Är det först när ens barn lär sig prata som man kanske bör vara mer försiktig med ordvalen? Hmm..




Bloggtips - ingen styckeindelning?
Publicerat den

Nu tänkte jag komma med ett litet tips här, som faktiskt Johan lärde mig! Ni vet ju att jag har haft problem med att få mellanrum mellan mina stycken när jag suttit vid hans dator, men nu är det ett minne blott! För att detta inte ska hända er {om ni nu har samma problem som jag..} också så gör ni följande:

1. Tryck på den blåa texten "Ändra redigerare" nedanför inläggsrutan till höger.
2. Skriv in koden <br/> där du vill ha ditt mellanrum.

Aslätt va? =)
Kände mig dum som inte fattat det innan..



Teddybjörnen Julia
Publicerat den

Älsklingen ser ut som en liten björn i den söta mössan som hon fick av Natalie & Kling! :}




Min första körlektion
Publicerat den

Jag har haft min första körlektion någonsin och den gick "väldigt bra", för att citera läraren. Jag var nervös som ett as innan och satt mest och nickade, men när jag väl satt i volvon så kände jag mig rätt lugn. Vi skulle mest bara köra runt ute på industriområdet för att titta hur jag skötte bilen och själva körandet. Trafikreglerna behövde vi inte gå igenom i dag. Det första jag fick var beröm för mitt nedväxlande! Så härligt!! Fast minuten efteråt, när jag hade stannat och skulle köra iväg igen, så fick jag motorstopp. Haha härligt! Nåja.. jag hade i alla fall så pass mycket pli på bilen att vi for till vårdcentralens parkering och övade på att parkera. Både vanligt och att man backar in. Det gick också hyfsat bra! Jag fick inte motorstopp och jag körde inte på nån, det är huvudsaken det! ;)


45 minuter gick fort och när vi var klara så fick jag en ny tid. Nästa torsdag klockan 18.00. Tänk! Ni som läser min blogg här kommer få vara med hela tiden tills jag får körkort... OM jag får körkort.. "/ Men det MÅSTE jag bara ha. 460 kr drogs från mitt konto men det fick det väl vara värt.


Fick sms om att min skinnjacka kommit också, den jag beställde härom veckan. Den kom i en gigantisk kartong som jag faktiskt lämnade kvar på Ica där jag hämtade ut den. Orkade inte cykla hem med den, även om den inte vägde mycket. Åh, jag älskar jackan!! Jättevarm och skön och den passade perfekt! Treggingsen var ju en aning stora i L, men jackan i 40 var kanon. Den var lite kort i modellen så den går mig till höften ungefär. Vad glad jag blev!! Det är ju alltid en chansning när man beställer från nätet.

Vet ni? När jag bytte blöja på Julia nu och när hon satt på skötbordet, då skrattade hon!! Mycket! Det är det bästa ljudet jag vet, så underbart!

 

 

Julias skyddsängel som hon fick av min farmor i doppresent




Ett gammalt dagboksinlägg
Publicerat den

När jag var liten hände det då och då att jag skrev dagbok. Gulligt va? :} Kanske var det därför som jag sedan också bloggade? När jag rensade min byrålåda idag så fann jag en gammal dagbok från -03, då jag var 12 år. Jag stavade som en kratta men då och då var jag faktiskt riktigt rolig, och elak! Haha. Detta är en sida ur dagboken:

Hej igen, igen! 5/4 -03
Nu är det helg. Vi har varit i Skövde & där köpte jag ett grönt linne & ett par gröna byxor. Dom köpte jag på Kappbahl. Vi var också på Obs "Copp forum" och köpte lite gjord & godis och sådant. Vi köpte också en film. Eller rättare sagt: Han som var i kassan såg inte att vi hade filmen så det blev som att vi stal den. Vi har också bowlat i Tibro. Jag förlorade. Hejdå!
Vi stal, Emma på bal.

HAHA jag brukade alltid avsluta alla små texter med ett härligt rim!





Tre små sötnosar
Publicerat den

Ytterligare en prenumerant via bloglovin, underbart kul! :}

I går var jag och Julia en sväng hos Malin och hennes Ebba, tillsammans med Ida och hennes Leo. Titta vad gudomlingt sött! ↓

Läser ni min blogg ofta så borde ni se vem av de tre sötnosarna som är min lilla ängel. Hon var mer fundersam än glad just då haha.. ;) Leo är ett februaribarn {precis som jag} och Ebba och Julia är majbarn, det skiljer bara lite mer än 2 veckor mellan dem. Haha Julia hade inga byxor på sig för hon sket mest hela tiden så det var bara onödigt att sätta på brallorna mellan gångerna... ;)




Julia skrattade högt
Publicerat den

I dag är en lyckans dag då vår lilla älskling för första gången har skrattat högt!
Det var lika underbart som jag har föreställt mig. Det som fick henne att skratta var babygymet! Hon satt i babysittern {mycket "baby" här}med gymet intill och skrattade när Johan snurrade på ett hjul så att det lät. Jag har skrivit ner datumet {6 septembet} i hennes bok som hon fick i doppresent. Ni vet en såndär Om mig-bok. Älskar sådana böcker!!

Nu sover Julia och jag ska snart ut till Nelly och mata henne. Har även dansat Zumba i dag och den här gången gick det bättre! Nu var det inte alls lika mycket folk och jag stid längre fram så att jag såg. Men fyfan vad fet jag ääär! Det är äckligt, ja vidrigt!

Hur som helst så kickade jag runt lite på facebook nu och hittade en klockren liten text:

Har du svårt att skilja på substantiv, adjektiv och verb? Inga problem, skolan har ändrat sina undervisningsmetoder: substantiv är ord som man sätter "fan" eller "jävel" efter: klockfan, gubbjävel etc. Adjektiv är ord du sätter "skit" före: skitbra, skitsnygg etc. Verb är ord "utav helvete" efter: drack utav helvete.

Hur bra är den inte!? :D
PUSS!




Vi är uppe i tid
Publicerat den

Julia ligger under gymet och grejar med alla gosedjur. Nu sover hon igen och jag och Johan lyssnar på Spotify och äter flingor.



Första träningspasset
Publicerat den

Yeah, i dag har jag tränat! Första passet sedan jag fick reda på att jag var gravid. Det var ett tag sedan med andra ord... Först var det afrodans vilket direkt följdes av ZUMBA. Jag är så sjukt trött nu, helt slut i hela kroppen. Känner att det gör lite ont i mina.. revben?! Jag ska i alla fall inte klaga, - jag behövde det här!

Jag har tjatat om zumba rätt länge men nu i efterhand så måste jag säga att det är grymt överskattat. Det kan ju bero på att det var så sjukt mycket folk i dag och att jag inte såg någonting och därmed inte visste hur jag skulle göra, men så kul var det faktiskt inte. Då var nog afrodansen roligare.. Hur som helst så är det inget jag vill betala för att göra så jag tänker nog vara lite olaglig och kanske ladda hem det..

Just nu luktar det sjukt äckligt här i köket där jag sitter. Vi håller nämligen på att koka broccoli som vi ska ha i en paj. Johan är här och han tjatar för fullt om hur äckligt det är. "Hur kan man ens stoppa en såndär i munnen?!" osv..

Söndag i dag vilket alltid är deprimerande!! Man är ju så van vid att skolan närmar sig och att man ska gå upp tidigt så antagligen håller det i sig hela livet. Oavsett hur ledig man än är!!

Har varit ute och promenixat med Ida och Leo i dag också. Julia sov hela tiden vilket var rätt skönt. Det behövde hon nog efter en omtumlande dag i går. Vi åt på Hjogrillen och jag tog mig en hälften av varje med en kokt. Nyttigt det där.. men framför allt väldigt, väldigt, väldigt salt! Vi satt i hamnen en sväng och det var jättemysigt! :)

Nu ska jag snart äta, pusspuss!



Julias dop
Publicerat den

Hejsan

I dag har Julias dop ägt rum och oj vad skönt att det äntligen är över. Jag har tjatat om det här dopet ända sedan jag blev gravid i stort sett.. Jag tänkte att jag berättar lite om hela dagen, så here it comes;

Jag vaknade upp bredvid Julia och Johan i morse och smög iväg först av oss. Skrattade lite eftersom Julia låg och pruttade Johan rätt i ansiktet, HAHA! Hon har alltid så mycket luft i magen på mornarna den där lilla tösen! :} Passade på att äta frukost innan Julia vaknade och när Johan hade dragit hem (för att fixa sig och för att träffa "harpmannen") så åkte jag, Julia, mamma och pappa ner till församlingshemmet och dukade och hade oss. Det blev supersnyggt, med rosa servetter och fina blommor som jag köpte igår för 39 kr på ICA. ;) Det var verkligen ett perfekt ställe att vara på eftersom allting fanns i mängder. Både bord, stolar, porslin och bestick.

Efter att vi gjort i ordning församlingshemmet så åkte vi till ICA och där köpte jag på mig lite mat till Julia. Började med NAN 2 i dag istället för det vanlliga Sempers 1 som hon har fått. Sempers är ju känt för att vara lite "värre för magen", och eftersom Julia har haft ont nu i 3 dagar i rad så bytte jag. I dag har hon inte haft ont alls! :) Prisa NAN!

Hem igen och käka köttsoppa och fixa sig i ordning. Nu kommer det något mindre trevligt...
Jag hade precis gjort mig i ordning med ny klänning och uppsatt, lockigt hår när jag tänker byta Julias kissblöja. Jag befinner mig väl en sisådär 40 cm ifrån hennes kropp när PLÖTSLIGT det SPRUTAR ut bajs. Mörkgrönt bajs rätt på min fina klänning. :'( Ner på mattan kommer det också.. Försöker så gott jag kan att torka bort bajset men inser snabbt att det ju är lönlöst. Får helt enkelt agera snabbt och byter klänning till den där som jag köpte i Jönköping för 87 kr på rea. Det var ju faktiskt den som jag från första början ville ha, men sedan ändrade jag ju mig och köpte en från Nelly.com. Herregud så det kan gå hörrni!

Vad hände sen nu då? Hmm..

Jo, vi åkte till kyrkan! Johan befann sig redan där tillsammans med Jonathan aka Harpmannen. De hade ställt i ordning både harpan och gitarren eftersom Johan också skulle spela på en låt. Vi tog på Julia klänningen men hon var inte riktigt nöjd just då. Dels var hon trött och dels var det mycket nya intryck och nya ljud. Hon är van vid lugn och ro så det är klart att det blev en omställning för lillan.. Prästen kom efter en liten stund och han talade om hur vi skulle stå och vad vi skulle göra. Det kändes jättebra och dopet gick faktiskt kanon! Jag var inte nervös förrän minuterna innan, då fick jag lite ont i magen haha. Men när vi väl stod där framme så var det ingenting! Det enda jag tänkte på då var att jag var varm!! Som as!

Nedan ser ni när prästen, Lars, häller vatten över Julias lillla huvud. Det var ingen hit kan jag säga. Fast sekunderna efteråt var allting bra igen! :} Hon gillade att lyssna när han pratade och tittade jättemycket på honom. Log en del gjorde hon också, sötnosen! Julias faddrar Jimmy och Adam {Johans bror och min bror} är med på bild också. Själv står jag och ser tjock ut. Förlåt. Jag SKA banta.. när jag har slutat amma.

 

Här spelar Jonathan och Johan så fint! En egenkomponerad låt just för i dag, den var hur fin som helst.

 

Jag och Johan vid presentbordet. Vi fick (eller Julia fick) så sjukt mycket fina saker, och från fina märken! En massa sparbössor, böcker, tallrikar, bestick, gosedjur, kläder, smycken, ramar, kort och en gåstol som Julia kan använda senare. Känner på mig att hon kommer att älska den!


Vi var över 40 pers i församlingshemmet så det var ett stort partaj! Men trevligt var det och det kom släkt och vänner från både min och Johans sida. Kul att träffa alla eftersom det inte händer alltför ofta! Det bjöds på smörgåstårta och vanlig tårta vilket var jättegott. Min moster hade gjort en tårta själv och den var supergod och jättefin! :} Jag står och tjockar mig igen. Förlåt.

 

Här har vi ställt upp alla saker på bordet i vardagsrummet. Julia fick en jättefin, röd overall från Polarn och Pyret, och en jättesöt mössa som hon ser ut som en björn i. Haha, gullefjunet. :} Och sedan en hel del blombuketter som ni ser i bakgrunden.. :) Igelkotten som är på den rosa lilla "påsen" som hänger på stolen heter Gunnar. :D Det är ingen påse, men vad heter det då? :O

 

När vi kom hem så badade jag Julia för att få bort alla bacillusker från alla som rört vid henne. Det blir rätt många händer och med tanke på hennes mysiga kinder så är hon ju oemotståndlig!! Hon tyckte nog att det var skönt och avslappnande att bada för hon sa ingenting och gjorde inget motstånd alls. Nu sover hon i min säng och har gjort ett par timmar. Innan jag lägger mig själv så ska jag flytta över henne till hennes egen säng. Den är ju bara drygt 1 meter ifrån min så det är ju inte så farligt haha.

 

Nu är jag verkligen übertrött så nu sticker jag iväg till sängen!
Puss/gonatt ♥




Himlen är oskyldigt.. röd?
Publicerat den

Himlen var inte dåligt vacker i kväll!

Följ min blogg med bloglovin



Börjar bli stor tjej nu
Publicerat den

 

I dag har det hänt grejer vill jag lova! :} Ett litet steg för mänskligheten, men ett stort steg för våran lilla plutt. Hon har för första gången dels suttit i en matstol, men hon har också ätit något annat än ersättning/mjölk. Blåbärspuré stod på menyn! Jag köpte små skedar och en burk puré på ICA tidigare i dag och oj vad det var gott! Hon fick inte mer än en tesked (fast med småskedarna så blev det ett par skedar ändå) så det kan ju inte vara så farligt. Dessutom är den största anledningen (egentligen den enda anledningen) till att vi provade det redan nu är för att vi vill få bort hennes diarré! Hon har varit lös i magen i nästan 2 veckor och det börjar kännas lite jobbigt. Jag hoppas att blåbären gör någon nytta!


Att sitta i stolen var också en riktig hit! Hon gillar ju att sitta upp så stolen var ju perfekt. Fast man märker att det är jobbigt i ryggen för lillan. Därför så blev det inte särskilt många minuter i stolen. Haha bilden ljuger faktiskt lite tycker jag. Både hennes huvud och ben ser groteska ut. Men de är de inte! De är underbart gosiga och perfekt stora! :}

Nu sover lillan i vagnen och själv ska jag snart äta kvällsmat i form av pannkakor och ärtsoppa! Mums!

 

Ser nu att jag har fått ännu en prenumerant på bloglovin, välkommen! :D




No computer
Publicerat den

Åååååh! Det blir ingen ny dator. :( Inte än på ett tag i alla fall. Det verkade för bra för att vara sant. Jag saknar att photoshopa och jag saknar att ha en bra upplöst bild att titta på! Hur ska jag klara mig?

Fast så länge jag har en dator och internet så klarar jag mig antar jag..



Jäkla ersättning..
Publicerat den

Stackars, älskade lilla barn! ♥ Lillan har haft ont i magen och gråtit större delen av kvällen och jag tycker så synd om henne. Magen spänner och då och då kommer det bajs, usch! Vi funderar på om det kan ha att göra med ersättningen som hon numera får i pulverform. Det är sedan vi började med det som hon har haft ont i magen till och från.. Jag skickade ner min stora älskling till ICA för att köpa ersättning i tetrapack istället, jag hoppas att det hjälper! Vi kör ju med Sempers, men blir hon inte bättre så byter jag nog faktiskt till NAN. Jag har hört att det ska vara mycket bättre för onda magar. Eller känsliga magar kanske är mer rätt sagt.

Nu sover hon i alla fall gott i min säng. Jag ska lyfta över henne till hennes egna säng när jag går och lägger mig sen.

Jag tog ur och tvättade överdraget som är på vagnen, samt täcket och lakanet. Nu blev det som nytt igen. Det hade gulnat lite nämligen.. Vagnen såg inte alltför mysig ut utan allt det mjuka.. ;P

 

Julia var galet trött i gårkväll! Hon låg i vagnen och orkade knappt lyfta ett finger.

Såhär skönt har hon det nu. Fast detta kort är taget i förmiddags så nu är ju rummet mörkt istället..




Varför tycker man bäst om sina egna?
Publicerat den

Fråga: Varför tycker man alltid om sina egna barn mest? Finns det något vettigt svar?




Unna sig något gott
Publicerat den

Jag vet inte vad det tog åt mig, men jag hade lust att lyxa till det lite för mig själv i dag! Jag tog mitt pick och pack (Julia, barnvagn och pengar) och begav mig av mot ICA och köpte riktigt gott käk! Strips, lövbiff, bearnaisesås och persiljesmör! En vanlig onsdag? tänker ni. Fast varför inte egentligen? När man är hemma och är mammaledig så är varje dag sig lik och det spelar i stort sett ingen roll om det är måndag eller fredag. Det är samma rutiner i alla fall, med den skillnaden att det visas olika tvprogram. Jag får kompensera genom att äta något nyttigt och tråkigt på fredag istället.. ;)

Just nu sitter jag och väntar på att ugnen och stripsen (svensk stavning haha) ska bli klara.

Måste bara tacka för kommentaren jag fick av Johanna! Vad kul att du såg oss i tidningen! :) OCH sedan måste jag bara säga att vad kul det är att jag har så "många" prenumeranter på bloggen redan. 16 st är ju inte fy skam ändå, haha! :}


Älsklingen





Film; nybadad
Publicerat den



Här är min lilla älskling, nybadad och gullig {bör tilläggas att hon spydde direkt när jag slutade filma..} i soffan. Anledningen till badet var att hon spydde ner sig själv.. Man får passa på att filma nu när hon snackar lite, snart är ju den här tiden förbi och den vill jag gärna minnas. Med tanke på mitt usla minne så gäller det att både fota och filma.

Jag ber åter om ursäkt för min röst..