28 april Lördag 2012
Publicerat den

Äntligen en taklampa, efter 5 månader utan. Den mörkaste tiden på året, haha, men då är det ju bevisat att det fungerar utmärkt utan lampa också! Den här bloggen är nog rätt tråkig för er som även har mig på facebook, eftersom samma bilder hamnar här som där, men kanske är det någon annan som läser också? ;}

Lampan var hur som helst ett riktigt fynd! 250 kr på Hem & Hobby. Andra lampor i liknande stuk har legat på minst 400 spänn, så den här gången slog vi till! Nu är det bara den där förbaskade hyllan över sängen som saknas, sedan är rummet komplett! Förslag på vad man kan ha på hyllan? Det enda jag vet är ett foto i a4-format på mig & David. Några andra idéer? Tages tacksamt emot i så fall! :}

Julia ligger och sover på balkongen nu, i sin vagn! Smidigt att bara bära upp vagnen och låta henne fortsätta sova. I dag har det för första gången på länge varit fint vårväder, så det firade vi med fika ute på balkongen. Den på framsidan, Julia sover på den på baksidan som inte går ut mot vägen. Så grymt gött med 2 st. En kan man använda på morgonen {sol!}, skaka mattor och hänga tvätt på. Den andra kan man vara på resten av dagen {sol hela tiden förutom på morgonen!} och äta på. Ska skaffa en lykta och lite blomster ut dit, så blir det finfint! Bilder på insynsskyddet kommer också!

 

Här ser ni ju skyddet btw! ;}




Done!
Publicerat den

Så, det var skönt.

Insändningsuppgift nr. 2 är precis inskickad och nu återstår bara: Insändningsuppgift nr. 3, Examinationsuppgift, Sluprov samt Närvarouppgift. Allt inom en vecka, sedan är jag färdig! Sex kurser är lästa, 550 poäng rikare har jag blivit. Onödigt egentligen, men jag går in för't! Hoppas att jag slipper läsa mer sen, är lite trötter påt. Men är ändå förbaskat stolt över mig själv att jag klarat alla kurser helt på egen hand utan en enda IG-varning. Men det är skönt att jag har David, som hjälper mig med Julia på kvällarna när jag behöver plugga! Älskar dig älskling. ♥

Dagen har bjudit på lekparkshäng, matlagning, sovande {så skönt att ta sig en tupplur mitt på dagen!!} & gymmande. Tog det lugnt på gymmet eftersom jag inte varit där på e.v.i.g.h.e.t.e.r! 10 minuter cykling samt mag- och benövningar fick det bli. Och jag har fortfarande inte duschat..! Haha! Känner hur odören från armhålera börjar bli olidlig, så en svängom i duschen skulle nog inte sitta helt fel. Men först måste jag se hur det går i Let's Dance! Anton & Camilla Läckberg är mina favoriter!




Blue shirt
Publicerat den

Skjorta - H&M
Jeans - Gina Tricot




Dåligt.
Publicerat den

STÖRANDE!!!

Jag köpte ett armband till David i julklapp, men när vi öppnade det så var det trasigt! Någon fjäder i låset hade lossnat. Dessutom var det alldeles för stort. Jag skrev till företaget att det var trasigt och undrade om jag kunde få ett nytt, och de bad mig skicka en bild på armbandet för att försäkra sig om att jag talade sanning.. Varför skulle jag ljuga?? Hur som helst så såg de att det var trasigt och jag fick skicka tillbaka det kostnadsfritt, jag bad dem även förminska det vilket de inte gjorde eftersom det tydligt inte var en möjlighet. Fick tillbaka det efter ett par veckor men eftersom David inte kunde använda det eftersom det var alldeles för stort sa jag att jag istället ville ha pengarna tillbaka. Jag fick skicka tillbaka armbandet och själv betala portot, och jag skulle få en del av pengarna tillbaka. De drog bort 30 % eftersom de gjort armbandet särskilt efter mina önskemål.. Först sa de dock att de endast skulle dra bort 15 %, eftersom smycket var trasigt, men de hatade mig väl så mycket för att jag klagade.

Den 19 mars skulle jag få tillbaka pengarna men har inte fått några alls. Mailade dem nu och de påstår att de visst har skickat, men jag har kontaktat min bank och jag har inte fått några stålar. Så jävla störande. Man märker verkligen hur mycket de hatar mig när jag mailar gång på gång, men jag hatar dem lika mycket!!

Så handla inte HÄR! Värdelöst.



2 nya
Publicerat den

Kul att jag fått några nya prenumeranter, hej! Hoppas ni kommer för att stanna. ;}

Julia somnade nyss efter x antal blöjbyten. Verkar som att det är tänder på gång igen, den här gången nummer 17. Hon har i flera dagar klagat över att hon har ont i munnen, på vänstersidan i nedre käken. Ibland kan hon knappt äta för att det gör så ont, stackarn! :( Vi har trott att det kan röra sig om en blåsa eller att hon har bitit sig, men i dag när hon bajsat löst hela tiden kom vi på att det nog kan vara tänder! I höstas fick hon sina fyra hörntänder {alla samtidigt...} och nu verkar då de allra sista mjölkisarna vara på gång. Spännande.. Det kanske förklara den plötsliga febern & spyorna förra veckan?

Hur som haver. I dag när Julia var på dagis passade jag & David på att åka in och storhandla på Willys. Blev inte alls dyrt, även fast det blev 7 påsar! Underbart! Köpte mig även en superskön skjorta för 99 riksdaler inne på H&M, helt fantastisk. Pösig, ljusblå, skön.

När vi kommit hem igen och hämtat hem Julia, kom Davids mamma hit och hjälpte oss med insynsskydd till balkongerna! Blev faktiskt jättebra, och det känns mycket mysigare nu när inte alla ser allting... ;} Davids mamma hade sett i reklamen att det fanns jättebilligt insynsskydd {eller vad man ska kalla det..} på Lidl, så då passade vi såklart på! Tack för tipset & hjälpen! ♥

Nu måste jag plugga. Har mycket arbete kvar på min insändningsuppgift som ska in på fredag, men jag känner mig inte så sugen på att läsa om en massa tumörsjukdomar & annat som bara får mig att känna mig sjuk och tro att min begravning närmar sig.. Är man hypokondriker så är man! ;}

Tjingeling!



Vitsippor
Publicerat den

I dag efter dagishämtningen plockade vi lite vitsippor, som sagt! :} Mysigt i skogen, Julia är en riktig liten skogsmulle! På vägen dit förklarade jag för henne att det fanns vatten där vi skulle plocka blommorna {Hjoån, för er som bor här omkring!;}} och hon tänkte så det knakade! Till slut kom hon fram till följande:

"Plocka. Blommor. Vatten. Finns."

Haha, det var med ett leende på läpparna hon lyckades säga vad hon har hört av mig! Så roligt att se hur stolt hon blir när hon får till det. Dagispersonalen säger att hon pratar mycket på dagis också. Lyssnar, tänker, kommenterar, reflekterar. Ni kan inte ana vilken utveckling som sker för var dag! Härom dagen lyckades hon trassla in sin napp i mitt hår, vilket hon förklarade på detta vis: "hänger nappen mammas hår."

Ord som används flitigt här hemma nu är: kanske & okej. Vad man än säger/frågar så är svaret okej. Ett sånt där okej som liksom betyder: är du dum? Hihi.
"Ska du verkligen göra sådär Julia?"
"Jaa. Okeeeeej!"

Ordet "kanske" lägger hon till bakom alla substantiv. David, kanske! Mamma, kanske! Dockan, kanske!
"Vem ska lägga dig ikväll Julia?"
"David, kanske!"



Solat ♥
Publicerat den

Efter att ha suttit i böckerna hela morgonen och läst om cancer och andra tumörer så vart jag sjukt sugen på att besöka solariet. Det var allt för länge sedan! Sagt & gjort, 20 minuter blev det och nog är min hy liiiite, liiite brunare/rödare. Av erfarenhet vet jag att 3 gånger behövs för att det ska synas ordentligt på mig, så vi kör på fler gånger den här veckan! :}

Kontot är ju inte sådär överfullt direkt, tur att pengar kommer in i morgon! Då blir det storhandling som gäller! Var tvungen att besöka Hem & Hobby på hemvägen från solariet, och det blev bland annat det här ↓ Äntligen lite färg i det otroligt färglösa köksfönstret. En grönväxt ska dit också, men det får vi ta en annan dag. ^^ Och hmm, veken får nog klippas av lite... Haha!

24 april i dag, och det är faktiskt vårväder! Tänkte att jag skulle ut och knycka lite vitsippor från naturen. Så fint att ha inne, även om det så bara gäller någon dag innan de har tackat för sig. Och på tal om datumet! Jag älskar det! 24 april, det låter så fint! Önskar att Julia var född då.. eller jag själv för den delen! Låter så somrigt & fint!

Nu blir det till att stoppa i sig något innan jag ska hämta Julisen på dagis! ♥ I dag var det Knopp, Knytte & Mulle som vanligt och hon älskar att ha med sig sin ryggsäck med sin mat i. Helst ville hon äta maten hemma redan innan dagis.. När jag lämnade henne förut kom en liten tjej gående som Julia faktiskt kunde namnet på! ;O "Tove går där!!", utbrast hon varpå Tove pekade på Julia och sa: Juuja. Tilläggas bör att båda är under 2 år. Hakan i marken.. Duktiga!! ♥




Gått upp 5 kg?
Publicerat den

23 april redan! Men än är det inte särskilt varmt ute.. När kommer våren?

Julia är på dagis i dag efter en veckas uppehåll. Näsan rinner fortfarande på henne, och på mig. Vintern verkar inte riktigt vara min grej i år, har varit sjuk nästan hela tiden sedan slutet av januari. Så aptrist! Känns ju sådär att jag köpte ett gymkort som jag betalar dyrt för i månaden, när det aldrig används. Hur som haver. Har suttit och pluggar nu i snart två timmar, ganska välbehövligt. Har en deadline på fredag då min insändningsuppgift ska vara färdig. Det visade sig dessutom att jag HELT hade missförstått uppgift 1B. Jag tog det som en följdfråga till A-uppgiften, men tydligen var det inte det..

Som den hypokondriker jag är så kommer jag väl bli alldeles fantastiskt sjuk i kväll nu när jag har läst om alla möjliga smärtor. Vävnadssmärta, nervsmärta och idiopatisk smärta. Hualigen, vad är det jag ger mig in på!? När jag var liten var jag tvärsäker på att jag skulle drabbas av digerdöden {vi läste om det i skolan just då}, och jag låg och tänkte på det så mycket en kväll att jag dagen efter hade fått feber! Hur rädd tror ni då att jag blev?? ;O Haha!

BTW! Mina Bust-Up piller gör susen. Var helt säker på att jag gått upp MINST 5 kg men hepp, tydligen inte enligt vågen. Jag har aldrig känt mig så.. fast! Det känns som att hela kroppen har fyllts ut och man är så mjuk & go. Önsketänk I guess.. Men David tycker nog allt att det har förändrats lite också! Och då har jag endast använt dem i en vecka. På pappret står det att det ska ta en månad innan resultat visas, undrar hur jag ser ut då! Som en ballong. :P Här kan ni läsa om dem!

 

Nu blir det dusch & hårinpackning. Välbehövligt, känner jag.

Kram ♥




Min fina familj
Publicerat den

Haha, ibland blir bilderna inte riktigt som man har tänkt sig!



Chock!
Publicerat den



Otroligt nog har Julia kommit in i en period då hon tycker att det är rätt kul att vara med på bild! Till min stora glädje! :DSjälvklart ska dockan vara med överallt!

Min fina, fina älskling! ♥



Monday
Publicerat den

Älsklingen slutade skolan tidigt i dag så när han kom hem runt 13-tiden så åt vi spaghetti & köttfärssås och kikade ett avsnitt av Robins. Älskar Robin Paulsson, så skön!  Strax efteråt hämtade jag Julia på dagis och hon hade varit pigg & glad i dag. Hon sov när jag kom, men vaknade snabbt till liv! Hem igen och hon fick mat, sedan for vi iväg till lekparken med hink & spadar i högsta hugg.

Väl i lekparken så såg vi en ekorre som Julia självklart blev mycket intresserad av. Hon älskar djur! Jag tror hon sprang efter den där ekorren i minst 10 minuter, och ekorren tyckte nog att det var rätt roligt också då den skuttade upp & ner för massvis med träd. Passande nog klättrade den upp i en gran också, Julia är nämligen en fena på barnsången Ekorrn' satt i granen. Så nog vet hon vad en ekorre gör! Det enda som fattades var bandaget om svansen. ;}

Efter lekparken fikade vi på Vete & Råg, och i samma veva insåg jag & David att vi borde ta itu med träningen. För mig är det viktnedgång som gäller, för honom uppgång. Hemma ställde vi oss på vågen och han hade faktiskt gått upp ett par kg, liksom jag...-_- Men -5 kg gäller för mig, och +5 för honom. Det är vår deal! Annars....!! Men jag SKA klara det. Promenader varje dag till att börja med, och pass på gymmet. Har ju faktiskt gymkort som måste utnyttjas! Det är så galet, sjukt dyrt med gymkort. Jag är för snål för att inte gå dit. Även om det var ett tag sen nu..

Nu ska jag planera en ny design till mig själv!
Puss


Vårblommor & kvittrande fåglar, u.n.d.e.r.b.a.r.t




Säljes!
Publicerat den



Eftersom Julisen blivit så pass stor att hon inte använder spjälsängen längre så finns det inget behov av spjälskydd. De kommer från Gekås {till vänster, knappt använt!} respektive IKEA, och om ni är sugna så är det bara att hojta till! De är i fint skick båda två.




“Books are for people who wish they were somewhere else.”
Publicerat den

Köpte fyra gamla böcker i en affär tvärs över gatan i somras. De har legat lite varstans i vårt sovrum, men nu fick de ligga under klockan. Det är klockor från IKEA, som ni säkert er, och jag varnar er: tappa dem inte i golvet! Min har blivit nerkastad ett antal gånger och den låter värre än kyrkklockorna. I och för sig är jag van vid tickande och finner ljudet ganska sövande, men jag kan säga att det finns det andra i rummet som inte gör.. ;} Jag får alltid ge min en omgång {skakar den!} innan det är dags att sova, men på morgonen är den igång igen! TICK TICK TICK!

 

 




Pratkvarnen ♥
Publicerat den

Julia sätter numera ihop 4 ord som mest i sina meningar. Vanligast är något i den här stilen: mamma bada också med. Alltså att hon vill att man också ska vara med! Såååååå gulligt, hah! I morse skulle jag koka ägg till henne, tyckte hon, och när det var färdigt så flyttade hon på den frukost hon redan hade. "Flytta yoghurten, flytta smörgåsen, flytta oboyen." Bara det att hon la på en på slutet tyckte jag var superbra. Det är så häftigt att de lär sig så mycket ord, och så fort. Man vet ju själv hur svårt det är med språk..

Några nya ord hon lärt sig nu är sköldpadda & papegoja. Hon kan upprepa orden flera gånger och ju mer hon säger dem, desto mer otydligt blir det. Papegoja, Bapegoja, Kakekoja.. Mycket {eller ska vi säga nästan allt} lär hon sig faktiskt från alla filmer hon ser, främst dem på mobilen när man ligger i sängen och myser. Till exempel så hade hon sett på Nalle Puh häromdagen, eller Nasse Puh som hon så gulligt säger. Där var det en fågel som var ledsen, och i går sa hon något i stil med: fågeln gråter. Vi får heller inte glömma alla sånger hon hör, de ger mycket också.

Hon vet också nu hur hon kan fjäska för oss. Eller framför allt för David, haha. {Om det funkar är en annan femma! ;)} Ibland hör man hur hon går omkring och säger tydligt & ganska långsamt: Daaaiiiiiiid!? Hihi, det ordet har ju faktiskt också ändrats en hel del. I somras sa hon Doi, i höstas sa hon Dai, men nu är det även med d på slutet. Bara v:et som fattas, men det kan hon inte säga ännu! ;} Man kan ju inte kunna allting heller!

Jag tycker att hon är hyfsat snabb med talet ändå! Det började i julas, innan dess var det inte så mycket. Hon hade fullt upp med att lära sig gå, springa & allt det där. Men nu så. Mammas lilla pratkvarn, det är hon! ♥




Det blir aldrig som man tänkt sig
Publicerat den

Helgen försvann fortare än kvickt!

Lördagen bjöd på en heldag på Julias dagis då det var en så kallad fixardag. Nästan alla föräldrar var på plats och min uppgift var att laga mat. Det blev brödbakning, soppa & pannkakor. Som tur var så var jag inte själv, utan vi var ett glatt gäng som fixade mat åt över 40 pers! Tur med vädret hade vi också, solsken och varmt & skönt. Det svetsades, sågades, grävdes och spikades. Julia hade nog en riktigt bra dag, kan jag tänka mig. Hon grävde för fullt ute i jorden och fick åka skottkärra. Dessutom klättrade hon i träd.

På lördagskvällen åkte jag till Hannah i Mullsjö! 6 mil att åka var det men det gick bra då jag satt och "sjöng" hela vägen till en massa låtar. Skruvade upp volymen till max och vrålade högre än högst! ;} Hahah, det är tur att ingen hör en.. Det var hur som helst trevligt där, kul att se hur hon bodde och att träffa hennes kompisar! Hade kanske blivit ännu trevligare med en cider eller två, men kör man så gör man. Hade kul ändå. :D Tack för att jag fick komma Hannah! Ni hade en supermysig lägenhet! ♥

Under tiden var Julia hemma med David & "Majjan & Janne". De åt tacos och hade nog haft en riktigt bra kväll! Varit på Julias favoritställe ICA (!!) och lekt med Davids syskonbarn. Så himla skönt att det går bra att åka ifrån ett tag utan att det blir sura miner. Då slipper man dåligt samvete!

I går var vi över hos mina föräldrar som bjöd på lunch. Flygande Jakob, mums! Blev även anananspaj till efterrätt och jag känner att jag borde börja banta igen. Vågen är ju inte direkt min bästa vän just nu, om det nu någonsin kommer att bli det.. Efter maten så hoppade Julia studsmatta som hon har tjatat om så himla länge! Hon studsade lite, men efter några minuter blev det "tååkit" och hon ville hellre sparka boll och titta på ekorren i trädet. Usch... tänk om hon börjar spela fotboll sen? ;O Har aldrig haft något vidare sportintresse och känner inte för att ägna all min fritid åt bollsporter senare i livet, men vill hon så ska jag givetvis inte hindra henne! Men hellre något annat.. ;}

På Blingovisningen som jag hade för ett par veckor sedan fick Julia lite nya plagg! Två söta klänningar/tunikor! Underbart fina, och kors i taket att det inte är rosa {som allt annat Julia har.. ;)}

Ha en fin dag alla! Min dag bjuder på lite telefonsamtal & plugg, samt städning..
Penicillinkuren för bihåleinflammationen tog slut i går, så nu ska jag förhoppningsvis vara frisk ett tag! Hoppas verkligen det. Men jag ska hålla mig lugn ett tag nu, och inte träna som en galning och åka på någon sjukdom direkt igen. Den här våren blev verkligen inte som jag hade tänkt mig. Planen var ju att träna så fort Julia var på dagis, men istället har vi varit sjukare än sjukast och fått stanna hemma och tråka.. :/ TYVÄRR, så har det inte varit något fel på min aptit. Hade det varit det hade det ju varit kanon, då jag kanske hade suttit här ett par kg lättare. Men icke sa nicke.

Slutskrivet!
Kram



Tjockt & är redan i vecka sex
Publicerat den

Här var det tjockt.

När jag satte mig i Julias säng förut råkade jag sätta mig på sänghimmeln och vips så gick den sönder och flög ner över mitt huvud. Men kroken satt kvar! Då vet jag vad morgondagen bjuder på: sy ihop the shit igen! Är ju så himla mysigt med den lilla himlen, känns väldigt tomt utan den.

Har för övrigt gått och totalförälskat mig i Kids Concept. Vill ha allting. Har lite idéer på vad jag ska köpa till Julia när hon fyller år, tror att hon kan uppskatta det! Och mamma, om du läser det här.

Den här mätstickan önskar hon {jag} sig:
Så fiffigt att kunna sätta dit bilder på barnet också!

Kvällens middag blev tacos, en favorit hos Julia. På dagis i dag hade hon enligt henne själv ätit soppa. När jag frågade vad det var i soppan svarade hon kort & gott: vatten. Haha, vad smaskigt! ;} Fick en utbetalning från Nordea förut också, inte helt fel. Tydligen hade jag betalat dubbelt upp, hmm! Så över 400 spänn läggs i handen, inte helt fel det inte. Julias gummistövlar kom i dag också. Så stora fötter hade hon visst inte, men stövlarna var groteska. Haha. Det får bli till att använda dem i höst istället, nu snubblar hon bara i dem. Men jag ångrar icke köpet. Bättre att köpa dem nu i lågsäsong än när de är som mest populära.


I morgon; delprov i Medicinsk grundkurs. Mitt andra sådana. Spännande, hoppas att jag får alla rätt! Är redan i vecka sex.. herregud! Snart är den färdig, göttkött! :}

Ha det bra och ta hand om er, puss & kram




Bedroom
Publicerat den



Vårt fina sovrum som blev mycket bättre med lite nya tapeter.. ;p Det ska upp en hylla över sängen också, men en sådan har vi inte köpt än. Vit trähylla med konsoler, har jag tänkt mig. Där på ska det bland annat vara en bild på oss två, kanske en lykta och lite annat smått & gott.




“Three keys to more abundant living: caring about others, daring for others, sharing with others.”
Publicerat den

I över 4 månader har vi hängt alla våra nycklar på snabeln på en blå elefant som satt fastklistrad på sidan av garderoben i hallen {låååång mening...}. Har länge tänkt skaffa ett nyckelskåp, men så hittade jag den här fantastiska, enkla saken i en butik i går! Kunde inte motstå. :}


Det blev även en hel del annat.
Är inte frisk ännu men var tvungen att kila iväg eftersom present till Hannah behövde införskaffas. Var helt slut efteråt & hade någon form av träningsvärk i vaderna. Haha, vadå otränad.. Köpte en liten, beige mjölkkanna typ, för 30 spänn från märket Ib Laursen. Den kan man ju t ex sätta lite söta vitsippor i, eller kanske tussilago.  Blir nog finfint på köksbordet!

Var uppe en sväng på vinden och letade febrilt efter lite böcker. Råkade finna diverse gamla bilder på David. Hahahah, så underbart. Knappt att man känner igen honom. Det var väl för en sisådär 10 år sedan kan jag tänka mig.. Det var ju tur att vi träffades nu och inte då, hihi skämt åsido. I love youMen page är inte min stil... ;} Men på tal om bilder så hittade jag även några på mig själv. Det är helt GALET hur man såg ut. Hur klädde man sig? Och då var det här ändå i högstadiet, dvs. för runt 5-6 år sedan.. Stilen borde ju inte ha ändrats så fort tycker man.. men tydligen!

Pöss
{Har btw tvättat Julias "jacksäck" nu så nu blir hon väl glad när hon kommer hem från dagis!}




Melinda tipsar!
Publicerat den

Mätt är efternamnet. Propp är förnamnet. Kotlett, bearnaisesås & pommes stod det på menyn i dag. Snart dags att hämta Julia på dagis, och jag tänkte att vi skulle åka iväg en sväng efter det. Hemligt place dock! ;}

Hade tydligen vunnit ett nattlinne på Tradera som jag helt & hållet missat. Farligt att ha angett en mail man aldrig kollar.. Betalade i alla fall och jag hoppas att det är fint! Stod att det var oanvänt.  Råkade även buda på ytterligare ett nattlinne som jag helt missade att det var begagnat och typ, missfärgat! PANIK! Även om det bara gäller 40-50 spänn så känns det ju jävligt surt. SOM TUR VAR så var det någon annan som tog hem den förlusten, skönt! Hehe, om man får vara lite elak... ;}

Ännu är min underbara bihåleinflammation ej över, känner att huvudet dunkar lite smått. Kanske ska ta en ipren innan jag beger mig. Hoppas att Julia har haft en underbar dag, själv har jag inte gjort något för att förbättra världen. Suttit i min lya och lyssnat på musik, sminkat mig, handlat, kört bil, lagat mat. Jag borde ta itu med livet lite. Ska läsa i min kurslitteratur ikväll igen, har ett delprov på fredag! Den här veckan handlar det om njurarna och diverse sjukdomar man kan få där nere. Satt och rös i soffan igår när jag läste om hemska urinvägsinfektioner, njursten & annat otrevligt som jag har erfarenheter av. Inte njursten som tur är, men det förstnämnda.

Lite spontana tips som jag har hört ungefär 40 miljoner gånger om man vill undvika urinvägsinfektioner:
· Drick mycket. Gärna citronvatten & tranbärsjuice
· Torka dig alltid framifrån & bak när du kissat. Det kan komma baciller från ändtarmen som kan orsaka urinvägsinfektioner om de kommer i kontakt med urinröret, typ.
· Klä dig varmt {typ inte strumpbyxor i minusgrader}
· Kissa färdigt. Se till att få ut sista skvätten.
· Kissa efter samlag.

Lyssna på doktorn nu! ;}





Grym tjej
Publicerat den



Visst är hon grym? :}



Skönsång
Publicerat den

Haha, jag är ju lite galen allt.
Glömde ju berätta i går att vi faktiskt hittade den borttappade ringen igen. I söndags då snön nästan var borta. Det var älsklingen som hittade den och gud vad skönt det kändes! Det var ju alldeles tomt på handen. Här är den ↓ ♥

 

Julia är lämnad på dagis i alla fall och det gick super. Det bjöds på skönsång i morse & även igårkväll. Det brukar ju vara jag som ligger på golvet {gållbet} och sjunger lille katt {kattikatt}, men i går fick jag hålla snattran för då tog hon ton och sjöng Blinka lilla stjärna. Så. Sjukt. Sött. Jag låg och fnittrade. Något i den här stilen gick det:


Bincka stjärna dääär
Undra va det är
Färran lockan tjugo mej {tjugo mej? ♥}
Bincka stjärna däääär


Finns inget ljuvligare än att höra sitt barn sjunga så fint och framför allt med så mycket inlevelse! ♥




Min påsk
Publicerat den

God kväll :}

Helt galet hur kass jag är på att uppdatera!
Har hur som helst precis beställt fodrade gummistövlar till Julia, i strl 26. Hon är en storfoting! ;} Lite onödigt kanske, men eftersom hon går på ett ur- och skurdagis och Sverige inte direkt är känt för sitt fina väder, så kan det nog vara riktigt skönt! Dessutom gött att slippa vinterstövlarna, för de kanske är lite väl varma? I don't know.. men gummistövlar känns bra. Hoppas att hon kan ha de till hösten också, det borde hon ju.

På tal om dagis så var det stängt i dag. Snopet när vi kom dit och det var alldeles tomt {förutom fröknarna som var på plats}. Pinsamt också! De hade påmint förra veckan, men eftersom jag hade/har bihåleinflammation så hade jag helt förträngt detta. Stod i godan ro i morse och stekte pannkakor tillsammans med Julia som hon skulle ta med sig. {Så jävla typiskt att det var just en tisdag, när mat ska tas med!} Nåja, det var bara att traska hem igen, och Julia var riktigt förvånad och ville inte följa med hem för en gång skull. Hon hittade en massa roliga pinnar som hon skulle leka med.. Blev allt lite arg på mig själv, och på hela situationen. Hade ju verkligen behövt en vilodag i dag, och hade ställt in mig på det också!

Men istället blev det en mysig dag då Malin och hennes två döttrar kom hit. Hennes Agnes är 1 dag äldre än Julia och nog är det lite svårt att leka tillsammans ännu.. Det handlar bara om vem som ska ha vilken leksak och att den ena alltid tycks ha det som den andre vill ha.. ;} Vi pratade lite, gosade med lilla bebisen och åt tacos utan tacosås! Skandal!

Har ju inte bloggat särskilt mycket under påsken men tänkte skriva ner det mesta som har hänt. Jag har haft en fantastisk påsk på nästan alla sätt & vis. Davids mamma fyllde jämnt förra veckan vilket firades med en överraskning i fredags. God mat & jättebra underhållning bjöds det på, och det enda negativa den kvällen var att jag tappade min fina ring som jag fick av David i inflyttningspresent. Med ingraverat datum och allt.. Var så ledsen, och vi letade & letade i kylan och SNÖN! För självklart var det fullt med snö, och att hitta en silverring i snö är inte det enklaste.

Åkte dit dagen efter i hopp om att hitta den, men inte då. Fortfarande mycket snö kvar och jag såg inte skymten av min fina ring. Tänk om någon snott den eller om en bil kört över den och fått med den i däcken? :(

Lördagskvällen firades i alla fall hos Davids farbröder uppe i Grevbäck, och vilket mysigt hus! Vill bo på landet någongång! Janssons frestelse & oxfilé bjöds det på, och jag tror verkligen att det var supergott. Konsistensen var underbar i alla fall. Saken var den att jag var sjukt täppt i näsan och hade inte känt varken lukt/smak under flera dagar. Även under fredagskvällen. Glömde dessutom nässpray vilket antagligen hade varit min räddning. Men det var trevligt ändå, och Julia var jätteframåt och inte alls blyg! Sprang omkring och åt godis och pratade med de flesta!

Dagen efter, påskdagen, var fruktansvärd. Huvudet dunkade och jag trodde seriöst att jag skulle dö. Började planera min begravning och var skitledsen för jag tyckte att det var orättvist att jag skulle behöva dö så tidigt. När jag har barn & allt.. Brukar ju aldrig ha huvudvärk så jag var verkligen livrädd, det gjorde så galet ont. Kändes som att huvudet skulle sprängas! {Glad att jag inte har migrän...då hade jag varit död för längesen!} Försökte ändå handla oegoistiskt och tänka att jomen egentligen, varför inte? Jag kan väl dö likaväl som någon annan, och Julia klarar sig säkert. Men ändå kändes det så hemskt.. vill inte dö än! Jag överlevde i alla fall, och hos läkaren i Skövde fick jag beskedet Bihåleinflammation. Gick med huvudet helt stilla eftersom minsta lilla skakning gjorde mig svimfärdig, och nu har jag tagit 10 stora Kåvepenintabletter och en massa nässpray mot inflammationen.


Guuuuuuuuuuuuuuuud vad jag skriver. Har så mycket att få ur mig!
Fast nu var det nog slut. Julia, David & Sessan ligger i soffan och myser, snart ska hon nattas! Gör ett nytt försök med dagis i morgon, får se om de släpper in oss.

Älsklingen var och handlade också, så duktig! ♥ Mat, blöjor, toapapper.
Nu hör jag Julia säga: sova!

Time to go!



Brunett + klagan
Publicerat den

God morgon :}

Och där var vintern tillbaka. -7 grader var det i morse och Julia var påpälsad till max. Overall med stickad tröja under, tjock mössa osv. Kan vara skönt när man går på ett ut-dagis. ;}

Morgonen började som vanligt med att Davids jävla alarm ringer och väcker alla utom honom. Jag får alltid ruska lite i honom så att han ska stänga av! ;} Det fula är att han inte nöjer sig med att det ringer en gång, utan det ska ringa varannan minut i ungefär en halvtimme. Det är fruktansvärt! :O Vet inte vad jag ska ta mig till.. Eftersom han inte verkar vara samarbetsvillig att göra något åt saken så får jag väl flytta. Btw så hade vi i går varit ihop i 8 månader! ♥ Inte ska det väl få förstöras av ett jäkla alarm, men jag pallar fan inte länge till!

I morse åt Julia frukost som bestod av en macka med marmelad och ost. Adadat, som hon säger till marmelad. Hyfsat likt! ;} Hur som helst så kom hon springande med en ostskiva och sa: rulla runt den! Julla junt den..

Det har faktiskt slagit mig! Jag tycker ju oftast att hon är väldigt tydlig i pratet och förstår det mesta, men antagligen tycker inte alla andra det. Men jag förstår! Jag fattar nämligen inte alls vad andra barn säger ibland. Tänk att man lever så nära barnet och är med det när det utvecklas - vilken gåva! :}

Är ju faktiskt brunett igen! Färgade tillbaka det i förra veckan och det ska färgas ytterligare. Vilket tåligt hår jag har! Inte tappat ett strå. :} Livet som "blondin" var roligt så länge det varade, men jag tror att håret är lite lyckligare nu, likaså David, mamma och alla andra som tyckte att det sög med ljust hår. ;}


Tänkte att jag skulle träna nu på förmiddagen, men näsan är täppt och ögonlocken tunga. Kan vara så att jag har ytterligare en urinvägsinfektion på g, men kanske inte. Har ju "bara" haft det typ 4 gånger i år, fast läkaren har faktiskt inte funnit något konstigt. Alltså att det inte är någon urinvägsinfektion, det bara känns så. Ändå får jag penicillin liksom. Det är fan det vidrigaste som finns. Dessa jäkla urinvägsinfektioner. De bara kommer, och de gör något så FRUKTANSVÄRT ont. I går kändes det som att jag kissade ut en stor kniv. Men sedan var det bra igen. När jag lämnade Julia på dagis för ett par timmar sedan hade jag bara tunna träningsbyxor på mig, självklart sved det som FAN när jag kom in sen igen. Hur känslig kan man vara? Näe. Trötter på't, det är vad jag är! Ursäkta klagandet..

Nu ska jag gå till Hem & Hobby för att köpa färg. Här ska pysslas! :}




Sängen på plats!
Publicerat den

Och det blev ju precis så bra som jag drömt om! Lite gammaldags men ändå "nytt". Vad kan kalaset ha gått på tro? 300 kr för sängen & och ca 350 för färg & penslar, helt klart värt det! Den här sängen kommer hon ju dessutom kunna ha i flera år, beroende hur mycket hon tröttnar på den vill säga!;) Men kanske kan man använda den till framtida barn sen.

Julia var på dagis i dag, en skön dag kan jag tro med inte alltför många barn då det är påsklov. Medan hon var där befann jag mig bland annat på gymmet. Körde ett "skönt" spinningpass på en timme och dra åt helvete vad JOBBIGT det var! Det var faktiskt första gången i hela mitt liv som jag varit nära på att spy av ansträngning. Tur att jag inte ätit någon frukost innan, den hade garanterat kommit upp igen.. Hade ont överallt! Munnen värkte, och för att inte tala om röven med de där jäkla sadeln! Hahaha, jag var dränkt i svett efteråt & jag har varit andfådd i princip hela dagen. Borde kanske inte ha gått just i dag då snoret rinner & jag hostar för fullt, MEN jag orkar inte vara sjuk så jag skiter i mina sjukdomar!

På tal om sjukdomar så fick jag ett mindre trevligt brev från vårdcentralen i dag. Från läkaren som tog en massa prover på mig. Allt såg normalt ut, stod det. Jaha? Fan! Missförstå mig rätt nu. Ville så gärna ha ett ordentligt svar på varför jag mår som jag gör. Det är väl inte normalt att kallsvettas till & från för jämnan? Och känna sig trött och jävlig. Trist, det är ordet!! Vet inte om jag ska söka vidare om det eller skita i det...

När Julia kom hem så åt vi köttfärslimpa, potatis, brunsås & lingon. Gottit!!:) Efter det så åkte David & Julia till Julias favoritställe i hela världen... ICA!! Medan jag diskade..;)

Nytt ord från Julia i dag: jacksäck!
Betyder sackosäck!;) I den ska jag sitta när hon lägger sig tycker hon!

Här är hennes nya fina säng som hon somnade alldeles utmärkt i! :)




Större pattar
Publicerat den

Haha ursäkta rubriken...

Om man är som jag, 21 år & har hängpäätz likt en 83-årig tant, så är alla medel tillåtna. Har nu beställt Bust-Up piller från sthlmcompany och hoppas på underverk! Har bara läst bra recensioner om dem! :} Förhoppningsvis kan jag hoppa upp en storlek. Före- och efterbilder är ett måste! Längtar tills de kommer, det skulle ta 1-3 arbetsdagar!

I dag är det 1 april i alla fall, och jag blev verkligen grundlurad av älsklingen. Vill ni höra? Klart ni vill. ;} Han kom ut helt förskräckt ur köket och påstod att brödet jag åt till frukost i morse gick ut i dag! Skandal! ;O Varpå han fortsätter: nääe, april april! Det går ut i mååååårrn! ;}

Aaah, jösses....! ;} Jag tror han skämdes lite efteråt över sin dåliga fantasi! ;}

Våran dag spenderades mestadels hos mina föräldrar eftersom vi målade Julias säng en gång till. Nu är den färdig!! Äntligen, längtar så tills den ska sättas på plats! Har även kikat på en massa väggdekaler som jag tänkte sätta på sängen, tycker att det är så himla fint! Gammaldags stuk!Min dröm är ljus inredning, beige väggar och vita trägolv. Mycket filtar, ljus, gamla fönster & blommor. Mys! Hur som helst så bjöd mor på middag som bestod av schnitzel, svampsås & potatis. Riktigt gott, inte ätit det på evigheter!

När vi skulle åka hem tog vi en extrasväng med bilen så att lilla skruttan skulle somna en stund. Vi åkte upp till Grebban och vidare upp mot Långruder. Mysigt med all skog, och jag kan faktiskt tänka mig att bo i Grebban, det är ju ändå cykelavstånd till stan. Med tanke på barnen alltså. Det tänkte jag på förresten! Vad tycker ni är lagom avstånd att bo på från stan? Är det elakt att bo på landet om man har barn, eller är det tvärtom kanonbra? Jag personligen har alltid velat på på landet eftersom jag älskar djur & natur, men frågan är om man hade varit lika förälskad i det om man verkligen bodde där? Med tanke på att man är "låst" om man inte har körkort och vill till kompisar och liknande. Jag och David brukar prata om att vi vill bo på landet sen när vi är gamla och barnen är utslängda. ;} Då ska jag skaffa mig en häst!!

Coolingen i bilen som minsann ville ha keps på sig precis som Daiid! :}

Kärlek.