Såå trött!
Publicerat den

Slitit som ett djur idag! Upp kl 06:00, iväg till jobb och inte hemma förrän 16:00. Hade å andra sidan en ganska lugn & skön dag, vilket underlättar när magen blir allt större. :)

Den här veckan och förra så har magen VERKLIGEN tagit fart. Nu ser jag gravid ut! <3 Känner rörelser till och från hela dagarna, men som tydligast när jag är i viloläge, om kvällarna! ;)

Har inte en aning om vem det är som ligger där inne och lever rövare, bara att den är så fantastiskt älskad alla redan! De allra flesta tror på en pojke, men faktiskt så är det ett gäng som tror på en tjej till. :)

Har precis badat med Julia, blir alltid lika trött efteråt. Verkligen helt slut! Det verkar dock inte Julia vara... ;)




Juldagen
Publicerat den

Så var julafton redan förbi & avklarad! Hade en jättebra dag med nära och kära, och Julia är mer än nöjd med alla fina saker hon fick av tomten! I början var hon lite rädd, men efter en stund vågade hon ta emot paketen direkt från tomten, utan skrik! ;)

Favoritklapparna var ett stort stall (som hon leker med nu..) och ett gäng nya dockor som kan prata. Hon fick sin första pojkdocka, Pinkepelle, som kissar om han dricker. Haha :)

Idag blir en slaskig dag verkar det som, utan minusgrader! Vi ska till Davids farbröder i eftermiddag och fira lite till, ska bli mysigt. I morgon blir det jobb halva dagen för min del, och ett besök hos mamma & pappa på eftermiddagen.

Kanske ska säga vad jag själv fick! :) Presentkort, pengar, kläder, fina kökshanddukar, doftljus, spray (tack fina Cajsa & Marie!! <3), glöggskedar & rejäla grytor! Säkert något mer som jag inte minns såhär på rak arm, men jag är så glad & nöjd! :)

Ha en toppendag!




Dan före dan
Publicerat den

Hej på er! :}
 
Kom nyss hem efter att ha arbetat lite smått. Fick förfrågan igår, och lite extrapengar är ju alltid bra. {Jobbar ju inte mer än 6 dagar/månaden..haha.} Och får en lön därefter! Men jag kämpar på, och på ett sätt är jag tacksam för det så att jag inte "jobbar ihjäl mig" när en liten minimänniska simmar omkring i min mage. Det är ju ingen risk som det ser ut nu i alla fall.. ;p
 
Har inte tagit någon magbild den här veckan! Jag skäms lite, men samtidigt tänkte jag på en sak igår. Vad skönt det är att bara va! Att inte vara beroende av att uppdatera dag efter dag.. Jag tar det som det kommer! Men givetvis skulle jag vilja ha fina magbilder. Har tagit med mobilen i och för sig, men det är ju inte riktigt samma kvalité. Egentligen ska jag inte skriva något om hur jag mår, för på något sätt verkar det som att det kommer igen senare. Skriver man att man mår superbra ena dagen så kan ni ge er fan på att man är liggande dagen efter! ;} I alla fall när det gäller mig.. Men jag är tacksam! Kan röra mig ordentligt och lilla hjärtat i magen har börjat röra på sig supermycket. Känt många, många buffar idag! ♥
 
En grej bara, som antagligen kommer bli min död. Jag är så HUNGRIG, ständigt! Sugen sugen sugen. Äter för 10 personer! Ett tag blev jag mätt bara av att titta på maten, men det verkar nu ha vänt. Har precis proppat i mig allt ätbart jag har sett här hemma. Kiwi, julkola, ostbågar, choklad. Nyttigheterna flödar. Borde köpa mig fisk & broccoli så att kroppen mår bra i alla fall, haha. Vågen visar +5 kg än så länge, i vecka 21+6. En tant på jobbet tyckte att det lät VÄLDIGT mycket... Oj. Längtar till i mitten av januari då jag ska till MVC och mäta och greja lite! :}

Årets julkort, för övrigt ↓
 Saknar min lilla älskling. Och stora också! De är i Skövde nu och hade ätit på Mc Donalds. Kanske ska passa på att ta mig ett bad!
 



Min stora tjej
Publicerat den

När jag ändå har tid så tänkte jag passa på att skriva mer om Julias utveckling! :}
För även om tiden ibland tycks så still så står inte utvecklingen still!

Hon har för det första lärt sig att säga S, i början av ord. "Jag smiter iväg" har blivit en populär mening när vi ska ta på oss kläderna eller borsta tänderna, haha.. Ord som snigel, små, sned osv, låter nu mycket bättre än nigel, må osv. 
 
Den senaste tiden har varit väldigt "nejjig" från hennes sida. Så fort man berömmer och säger något snällt, såsom att hon är duktig, söt, snäll osv, så säger hon bara: "nej, det är jag inte". Snacka om att nedvärdera sig själv, haha! Nu börjar det dock bli bättre, och hon är inte lika omöjligt längre vad gäller maten & tandborstningen. Dagislämningarna har gått sådär, helst vill hon att jag stannar kvar. När jag sedan ska hämta henne vill hon inte gå hem.. Vilken liten buse!
 
Nappen har hon {peppar peppar peppar peppar..} dragit ner på dagtid! Det var nu när hon var så förkyld som det underlättade att vara utan napp, något som jag är väldigt tacksam för. Hennes bett blir allt mer ett "nappbett", vilket inte är så roligt kanske. Men nu är det nästan inget gnäll om "nappin" eller "tuttisen", hoppas att det forstätter så! :}
 
Julia har även börjat leka väldigt mycket med sina smådjur, dockor & gosedjur. Hon pratar åt dem och bildar en konversation. Låter väldigt gulligt när hon pratar med ljus, pipig röst, hihi.
"Kan du klättra upp här lilla lammet?"
"Nej, det kan jag inte."
"Då hjälper jag dig!"
"Jaa, jag klarade det!"
 
Jag kan inte förstå att hon blivit så stor.. Hon är otroligt omtänksam och älskar att busa! Hon är inne i en period nu när det är mycket spöken överallt, och lejon som tar oss så att vi måste gömma oss under täcket. Förra veckan spelade jag nog över en aning när vi låg gömda under mitt täcke. "Du behöver inte bli SÅ rädd", sa Julia då. ;P Nähä... haha.
 
Vi pratar en del om bebisen också. Hon är väl medveten om att hon har legat i min mage, och det är mycket relaterande till "när jag var liten bebis". Det kan handla om typ vad som helst, till exempel att hon tyckte om gröt när hon var en liten bebis, eller att granen stod där när hon var en liten bebis. Men tro inte att hon ser sig själv som stor! Ofta påpekar hon att hon är ett litet barn, och att barn i allmenhet tycker om det och det, men inte det och det.
"Barn tycker inte om att sova..!"
 
Jag är så stolt över min lilla sötnos. Finns nog inga stoltare människor än föräldrar, för oavsett vad ens barn kan och inte kan, så är man så oerhört stolt ändå!
 
På tal om sova så är det nog dags för det nu, ska bara smörja in magen först! ;}
Puss & kram



Min tisdag
Publicerat den

Vad jag trodde skulle bli en skön hemmadag med lite pill, städ & diverse andra saker blev istället en heldag med jobb på förskola. Den förskolan som jag själv gick på som liten. :') Hade en superbra dag, utan några som helst känningar utav graviditeten. Är ju lite orolig eftersom min kropp gärna spelar mig små spratt, och att jag kan spy/svimma/skita ner mig lite närsom. Riktigt obehagligt, haha, men som sagt så skedde inget utav detta! Tack för det! Barnen var i samma ålder som min egen lilla pärla, några mindre glada för att deras ordinarie fröken var borta.. Klart att det är läskigt med en kärring som mig, det hade jag nog också tyckt. Men några ville allt komma till mig och läsa bok och visa saker. :}
 
Funderar faktiskt på om jag ska satsa på förskollärare istället! Har ju varit inne på sjuksköterska/barnmorska i flera år nu, men allteftersom familjen växer så känner jag att obekväm arbetstid inte är något för mig! Vill vara hemma på helgerna & kvällarna.
 
Ska kika runt lite på olika utbildningar och se vad som kan passa mig. Skulle vara perfekt att påbörja en utbildning när lille parveln i magen är runt året!
 
För övrigt så var jag igår halva tiden gången! Lycka :} Känner massvis med sparkar nu och det är en obeskrivlig känsla. Tänk att få vara med om det här en gång till, något som vissa tyvärr aldrig får uppleva. Orättvist, kan tyckas! Julia började också sparka i december, men eftersom Julia var beräknad senare än den här lilla bebisen är, betyder det att sparkana kom senare den här gången. Äh, huvudsaken är ATT de kommer. Vår lilla oxe! {Vilket det antagligen blir om det inte blir väldigt försenat eller förtidigt.}  Jag går runt som i en rosa bubbla hela dagarna, samtidigt som jag bara vill ha förlossningen nu nu NU! Blir så peppad när jag läser andras berättelser, så sugen på att klara av det även lilla jag. Tänk om det går jättefort den här gången? Jag hoppas att vi hinner in till sjukhuset i tid. ;}
 
Vad tror ni att det blir? Själv har jag inte den blekaste. Verkligen ingen aning, vilket jag skäms lite för eftersom vissa mammor verkar ha sådana fruktansvärda känslor för vad det är som ligger i deras kroppar, haha. Men första magkänslan var att det är en pojke. Har jag sagt det förut, förresten? Samtidigt vill jag tro på en liten flicka till, eftersom alla andra tror att det är en pojke, hihi.
 
Kille eller tjej? :}



Dove Pure & Sensitive
Publicerat den

Jag har fått hem ett paket innehållande flera flaskor Dove hudlotion i och med att jag är medlem i Buzzador. Jag har flertalet flaskor kvar om någon är sugen på en! :} Själv har jag provat lotionen många gånger och är nöjd över resultatet. Med tanke på graviditeten passar ju det här perfekt, med en ständigt växande mage som gärna kliar lite när huden utvidgas. Smörjar jag in mig varje eller varannan kväll håller sig huden mjuk och len, vilket uppskattas eftersom jag gärna inte vill ha fler bristningar än vad jag redan har.. ;}
 
Fakta om produkterna:
Dove Pure & Sensitive är Doves mildades hudvårdsserie, och går att köpa i de flesta livsmedelsbutiker såsom ICA, Coop, Willys & Hemköp. 
 
Ungefärlig prislista:
Deo Roll-on 50 ml ca 30 kr
Body wash 250 ml ca 24 kr
Body lotion  250 ml ca 45 kr
Deo spray 150 ml ca 30 kr
Beauty cream bar 2x100 g ca 22 kr
 
Fem steg till vackrare hud:
1. Ät sund kost och drick vatten! Mycket grönsaker, en varierad kost och mycket motion, gör tillsammans med god sömn att din hud håller sig ren och fräsch!

2. Använd mild rengöring!
Används produkter berikade med naturliga hudfetter när du rengör din hud. Dessa återuppbygger hudens mjukhet från insidan och hjälper dig att få en vacker hud. Undvik att duscha/bada för mycket och duscha i ljummet snarare än hett vatten.

3. Undik koffein & alkohol!
Dessa är vattendrivande och kan torka ut huden. Sluta röka! Det får din hy att åldras snabbare.

4. Skydda dig mot vädrets makter!
Klä dig varmt under höst och vintersäsongen, eftersom det kalla och torra klimatet torkar ut vår hud.

5. Smörj!
Alla hudtyper behöver återfuktning och särskilt känslig hy. Dmörj kroppen direkt efter dusch och bad eller flera gånger om dagen vid behov. Gör smörjandet till en daglig hudvårdsrutin! Det kommer att förbättra hudens kvalitet på djupet och stärka den mot yttre påverkan.



Det närmar sig
Publicerat den

Ja det gör det verkligen! En vecka kvar till julafton i morgon, längtar! Vi har tagit fram alla tomtar & granen är på plats, det blev en kungsgran från Ekhammar. Lite dyr, men jag hoppas att det är värt det då dessa granar inte ska barra! Sedan är de ju så himla fina!! :)

I år har vi endast rött i granne, med silvrigt glitter & några dagissaker som Julia gjort. Så personligt & mysigt! Jag var duktig och satte i ljusslingan och allt glitter, men det första jag gör är att ha sönder lamporna! Tusan ;p Skulle släcka granen genom att vrida på ett ljus så att allt släcks. Tror ni inte att ljuset går sönder och därmed orsakar att inga lampor lyser? Perfekt. Men vi köpte en ny lampa, så problemet är löst och det lyser nu så vackert!




Tack älskling!
Publicerat den

David köpte en jättefin klänning/tunika till mig idag! Den är så himla skön vilket redan har gjort den till favoritplagget ;)




Jul i vårt hus
Publicerat den

En fin hyacint i vardagsrumsfönstret.
 
Och en lite tillpiffad skänk i andra änden av rummet. Jag har en dyr inredningssmak. Det ska var så mycket saker hela tiden! Det blir inte billigt det, haha. I morgon blir det julgransköp! Äntligen. Vill få upp den redan nu till helgen, det är ju så himla fint. Hemma hos mina föräldrar har vi alltid satt upp den dagen innan julafton, men jag tror jag ska göra om traditionen till en vecka innan, minst. ;}



Snorigt
Publicerat den

Jag trotsade min kropp och drog på mig & Julia ytterkläder och stack ut i snön. Inte farligt kallt, men jag höll på att avlida pga. min jäkla rinnande näsa! Har inte känt mig så ful och äcklig på oerhört länge. Men det kändes skönt att vara ute en sväng och få sig lite frisk luft! :)

Postade ett brev till David, fick skoskav på båda fötterna och Julia gnällde oavbrutet eftersom vantarna inte satt på ordentligt. Haha! En härlig vinterdag! <3

En mörk bild, men jag ville inte tända igår kväll när jag tog den. Så mysigt!




Svimma
Publicerat den

Usch, vissa dagar är värre än andra när det kommer till mitt största problem gällande graviditeten. Det låga blodtrycket! Eller, det måste vara det.. för annars vet jag inte vad det kan röra sig om. Stod nyss och strök Julias kläder när jag känner hur allt blod försvinner från huvudet, och hur benen inte orkar bära mig längre. Försöker stryka klart den lilla tröjan, men får slänga mig i soffan för att inte svimma. Eftersom jag har svimmat förut så vet jag hur det börjar.. Ligger på soffan i säkert 30 minuter, och känner hur det snurrar, hur jag mår lite illa och hur dålig & klen jag känner mig. Stackars Julia får snällt titta på tv medan mamma ligger utslagen i soffan. Så fort jag rör på mig känner jag hur det svartnar för ögonen.
 
Har faktiskt inte känt av blodtrycket så mycket på senaste tiden, kanske på grund av att jag jobbat ganska mycket och hållit igång. Nu har jag inte jobbat sedan i fredags och antagligen är jag alltför lugn för mitt eget bästa.
 
Julia blev akut sugen på sitt godiste {te med honung i} och jag gav mig ut i köket och värmde på det som hon inte druckit upp under frukosten. Tog en minut kanske, och under den tiden var jag nära på att ramla ihop flera gånger. Det är så himla otäckt!
 
För övrigt så vet jag inte riktigt om jag är sämre eller bättre från förkylningen idag. Snoret rinner ständigt, och då menar jag verkligen hela tiden, och rösten är som bortblåst. I morse fick jag harkla mig en stund innan jag hittade den.. haha!
 
Hoppas att ni mår bättre än jag!
Fast självklart mår jag bra ändå, i alla fall psykiskt! Är ju med barn, och är så oerhört tacksam och glad för att jag får vara det en andra gång! :} Borde egentligen inte klaga såhär mycket, men alla dagar är inte så roliga, även om man befinner sig i sin lyckligaste stund i livet!



Mystiskt det där...
Publicerat den

Ja det är det allt! Med feber, alltså. Julia fick feber i fredags och har varit dålig hela helgen. Snorig & grinig & trött. Igår efter eftermiddagsvilan hade hon så mycket som 39,6 graders feber! Hon var galet varm och jättehängig, av förståeliga skäl...

Idag hade hon endast (!) 36,6 grader! Kan det vända så fort? Hon har inte alls känts varm och varit piggare än piggast. Såklart lite snorig fortfarande, och rätt gnällig om jag ska vara ärlig, men febern verkar ju vara som bortblåst. Skönt! :)




Välkommen vecka 20 ♥
Publicerat den

Då var halva tiden passerad! Eller gäller det kanske inte förrän när jag går in i graviditetsvecka 21? Alltså 20+0. Hur som helst så är jag typ halvvägs, haha, och det känns riktigt skönt! Framifrån såg det ut som en boll nästan. 

Bebis:
Barnet är från huvud till stjärt ungefär lika stort som en honungsmelon. Alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20, sedan ökar skillnaderna. Fostret får nu det vita fosterfettet som ska skydda huden mot fostervattnet.
Vikt 350 gram.


Den här veckan har jag känt massor utav små buffar! Äntligen. ♥ Så himla mysig känsla, och för första gången så känns det så verkligt. Ultraljudet var såklart också ett bevis, haha, men det läskiga med det är ju att man ser något röra sig inuti än, utan att känna av det. Jag är så nyfiken på det lilla livet! :} 


Jag är ju som jag är och vill inte köpa en massa bebissaker alltför tidigt ifall ifall ifall det inte skulle gå vägen. Man kan aldrig vara säker. Dock har jag ju redan agerat tvärtemot  mina åsikter och köpt en barnvagn, men det var ett sådant kap att jag inte kunde motstå. Men den står hemma hos svärmor, gömd i ett litet rum med en filt över sig. Haha, inte tjuvkika förrän det är dags! ;} Det jag skulle komma till i alla fall är att jag är grymt sugen ändå, på att titta & kanske till och med köpa något bebisplagg. Men nej.. håll emot! Tänk vad hemskt ifall något skulle gå fel, och där står vi med bebiskläder, vagn och allting helt utan anledning. "/ Nu ska jag inte vara för negativ, självklart kommer allt gå bra! ;}




Jag har världens bästa man ♥
Publicerat den

Såklart blir även jag dålig när lilla Julia inte är särskilt kry! Hon kramade om mig hårt hela natten vilket antagligen förde över diverse basilusker. Det kombinerat med för lite sömn gjorde min morgon fruktansvärd! Trots en sovmorgon till 8:45 var jag helt slut och var nära på att spy flera gånger. Snorig och jäklig gick jag och la mig igen, medan min älskling var duktig han! Dels tog han hand om Julia och de åkte till hans pappa och hämtade en snyskyffel! När de kom hem igen {och jag var någorlunda utvilad} skottade han båda balkongerna (!). Hade hunnit bli en hel del snö där, så det tog sin lilla tid.
 
Jag lagade lite söndagsmat medan jag kämpade emot att ramla omkull {blodtrycket som spökar antar jag}. Hotdogs med pommes blev det, haha. Efter det diskade jag men sedan orkade inte jag med så mycket mer. David städade typ hela lägenheten så nu är den jättefin! Dessutom fick jag honom att byta gardiner i sovrummet, nu känns det mycket större! Så skönt med en händig man, haha! Helt underbart!
 
Vi har fått riktig julstämning här hemma nu! Doftande hyacinter, ett sött litet luciatåg på köksbordet och en STOR amaryllis i köksfönstret! Nu fattas bara gran & tomtar! Fast jag har faktiskt redan köpt en sötistomte och satt på hyllan i köket. Så mysig. Funderar på att döpa honom till Tord! Tåååård, alltså!
 
Puss på er!
 



Välkommen vecka 19 ♥
Publicerat den

Bild från vecka 19 (18+0)
Det är inte för intet jag börjar känna mig klumpig! Hihi, mysiga magen. Om än lite hängig.. Det gillas inte! Kan bara tänka mig hur kroppstackarn kommer se ut efteråt. Men det är värt varenda skavank! :} Längtar så till det är dags för förlossning, eller framför allt tills man har det lilla knytet i famnen. Hoppas så att allting ska gå bra. ♥
 
Bebis:

I vecka 19 (18+0) är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

Allt eftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Jag:

Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en nätmelon. 

Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo.Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning.

Egna tankar:
Jag har ännu inte känt av lilla bebisen mer än att det är något som "trycker" när jag ligger ner. Det kan vara lite hårdare på vissa ställen i magen, vilket borde betyda att det är där den befinner sig. Men moderkakan ligger ju i framvägg vilket förhoppningsvis är förklaringen. I skrivande stund visade vågen 70,4 kg (!), men då har jag dubbla byxor på mig, massa mat i magen samt lite godisbitar.. Men om vi ska gå på vikten ändå så innebär det en ökning på ca 3 kg. Ganska okej! :} Eller snarare väldigt okej eftersom jag har kunnat äta som vanligt den här gången utan att behöva spy var femte minut, haha. Är så nöjd! ♥ Inskrivningsvikten var 68,9 kg i och för sig, men sedan dess har jag gått ned i vikt, men nu tydligen gått upp igen.

Mitt blodtryck var lite lågt också, 98/58 första gången medan det gången efter ökat till...vad var det nu... 105/60, eller något i den stilen. "Rör mer på dig", var tydligen lösningen. Vilket jag har gjort! Springer runt på jobbet som en galning och det känns faktiskt mycket bättre! :} {Fast sitter jag ner länge och sedan reser mig snabbt så mår jag illa & är yr.}




Jag blir bortskämd..
Publicerat den

Dagen började med att gå upp 07:45! Kl 9 skulle vi nämligen vara på torget med Julias dagis och tillsammans klä året julbock. Med tanke på de 6 minusgraderna åkte till och med mina termobyxor på, men däremot var jag inte smart nog att ta varma skor. Tårna höll på att ramla av foten efter en halvtimme ute i kylan! Men mysigt var det, och Julia hjälpte till att ge grankvistar till de föräldrar som satte fast det.
 
Att krypa under bocken var roligt ↓
Suddigt men ändå sött!
 
När julbocken var färdig värmde vi oss inne på Vete & Råg. Åt årets första lussekatt, och en chocolatte! Så himla god! Perfekt för mig som inte är överförtjust i endast kaffe.. Här får man en blandning av choklad & kaffe! Efter en stund kom mamma och pappa dit och Julia lät över hela fiket tror, jag. Haha. Julia som var eld & lågor för att mormor och morfar var där, fick följa med dem hem medan jag och David åkte till Skövde. David var på jakt efter ett par varma vinterskor till sig själv, men vad hände? Jo, JAG fick nya stövlar! Tack älskling. ♥ Superfina och sådär höga som jag gillar dem! Mina ben blir som små korvar om jag har för korta stövlar.. Usch..
 
Köpte även en tomteklänning till Julia {till Luciafirandet på dagis}, samt lite adventsjulklappar i form av småfigurer. Blir nog uppskattat! Hon som älskar att alltid ha något i händerna. Och ja, vi struntar i julklappar varje dag fram till julafton, utan tar endast på advent. Annars kanske hon tröttnar på alla paket tillslut. ;}
 
Nu ska jag dricka saft! Och jag får inte glömma att se första avsnittet i julkalendern! Hann ju inte med det i morses. :}
 
Kram!