Lite bilder på min skatt
Publicerat den

Oredigerade bilder, direkt från kameran. Jag har det där objektivet som gör att det verkligen blir närbilder. Med andra ord så blir det lite suddigt och sketet.. På bilderna ser hon väldigt rödhårig ut, men det är hon inte. Något konstigt med vitbalansen bara..
Nu ska Julia bada! :)



Melinda 2009
Publicerat den

Jag har hittat mitt gamla USB-minne och kikar igenom lite bilder.. haha! :)



Börjar ta i saker
Publicerat den

Julia utvecklas och förändras mycket för varje dag som går! I dag fyller hon 10 veckor och hon sitter i sin babysitter och tar på figurerna som snurrar runt på babygymet intill. Det är så sött att se på när hon grejar och har sg! Ännu tror jag inte att hon riktigt har förstått att hon har händer, men jag ser det ändå som ett framsteg att hon börjar röra vid sakerna och tittar på dem samtidigt!

Hon gör en massa ljud ifrån sig och "pratar" jättemycket! Bara vokalljud dock, haha. ;) Visslar man mot henne så ler och blir riktigt till sig! Vet nog inte riktigt vad hon ska ta sig till. Antar att det blir så eftersom det blåser på henne. Hon ler väldigt mycket på dagarna och när man ser de glada ögonen så smälter hjärtat verkligen! Jag läste i en tidning häromdagen att ens barns ögon är de finaste ögonen man vet, det stämmer verkligen! ♥
Emellanåt kommer det ett litet, litet skrattljud. Can't wait tills hon börjar skratta ordentligt, så fantastiskt! =)
Godingen ;)



Fredagkväll
Publicerat den

Hejsan!

I dag har varit en dag lik alla andra och för tillfället sitter jag i soffan med datorn i knät och tittar på en film, Oss torpeder emellan. Den går på SVT och eftersom jag älskar Bruce Willis så finns det ingen anledning att inte titta på den! Johan sitter i andra ändan av soffan och drar barnvagnen fram och tillbaka eftersom lillan tittade upp lite från sin sömn.
HAHA vad rolig filmen är.. bara så att ni vet. Fick ett litet skrattanfall här!
Det har regnat i dag, varit grått och eländigt. Gick dock en promenad ner till ICA förut och köpte lite godis och "Regionen runt-kort". På tisdag ska nämligen jag, älsklingen, Cajsa och Olle till Göteborg och Liseberg. Ska bli riktigt roligt och medan vi är där så är min mamma barnvakt åt lilla Julia. Jag kommer sakna henne så mycket! ♥ Dessutom kommer jag nog ha ganska ont i brösten också eftersom jag inte kan amma under hela dagen.. Får amma riktigt ordentligt på morgonen! Promenaden i alla fall. Den gick bra ner till ICA, men där började Julis skrika av någon okänd anledning. Hon skriker JÄMT när vi går promenader och jag förstår inte varför!? Johan var med då och tog hand om henne medan jag sprang in i affären. Vi trodde ett tag att hon var hungrig, även om det verkade orimligt eftersom hon nyligen ätit, men hon skrek på ändå. Hela vägen förutom de sista 100 metrarna skrek hon, sen somnade hon. Fy vad jobbigt sådant är!
I kväll har Johan fixat med dopkorten så nu väntar vi bara på att få hem dem så att vi kan skicka ut dem till alla som vi vill ska komma på dopet! När lilla Julia döps! ♥ Vi beställde 50 st kort men kom på i efterhand att vi bara tänkt bjuda knappt 30.. hmm! Vi får försöka finna några mer som kan komma, om de vill! :)
Nu ska jag fortsätta kika på filmen och sedan ska vi lägga oss! Johan sover över här i natt. :)
Puss och kram



Julia #3
Publicerat den







Jag och godingen låg uppe i mammas och pappas säng förut och myste lite. Att hon inte får nackspärr! :} För övrigt i dag så har lillan varit otroligt snäll. Inget skrik eller gnäll. ;) Kände att jag fick till ett rim där! Fast med tanke på att hon ätit lite mat nästan hela tiden i dag så kanske hon får ont i magen i kväll.. men jag hoppas inte det!

Julias farmor var här en sväng för att se hur mycket hon har vuxit!Det hade hon verkligen.. Julia var lite blyg i början men sken sedan upp som en sol och började snacka för fulla muggar. Så roligt!




29 juli Torsdag 2010
Publicerat den

Det regnar och är grått!
Jag tror att min lilla älskling är inne i ännu en växarperiod! Hon bara sover och sover. Håll i hatten nu för nu tänker jag skriva en snuskig grej:
i går bajsade inte Julia på hela dagen men hade ändå inte ont i magen som tur var. Dock tänkte jag att nu, i dag, då kan det vara dags att bajsa kanske! Jag la henne på skötbordet och körde det lilla tricket som går ut på att man kör in febertermometern i rumpan på henne. Man håller den där inne ett tag och tillslut låter det som att en hinna spräcks och uuuut kommer bajset. Det gjorde det verkligen också.. En fet, gul korvliknande sak ålade sig ut och jag höll på att svimma! Stanken var vidrig.. Haha, tur att mamma var där och kunde ta undan bajset medan jag fick hålla upp Julia (så att inte hela hennes rygg skulle bli inkletad). Direkt efter händelsen så badade jag henne.. ;) .. och direkt efter badet och ny blöja så kom det lika mycket bajs igen!

Eftersom den här bloggen handlar om mammalivet så skriver jag om bajs.. förlåt ;)


På posten i dag hade jag fått ett kuvert med lite "presenter" i från Vi Föräldrar. En tidning, våtservetter och lite broschyrer.. Fick en gratis olycksfallsförsäkring från Trygg Hansa som gäller fram till att Julis är 6 månader. Den kan ju vara bra att ha!

Bjussar på lite bilder från mammas kamera..


Glad Julia i bilen påväg till Östergötland.


Min fasters nya hund, Selma (1 år gammal)


Fasters "gamla" hund, Pyret (2 år gammal)


Trött och varm Julia i sin gammelgammelfarmors säng. Jösses vad lång hon ser ut att vara, haha!


Sov i min säng i går :-)


Det var underbart fint här i Hjo i gårkväll!




Ont i benen
Publicerat den

Jag har träningsvärk!

AJ! säger jag bara. Mina ben gör så ont, så ont. Anledningen till värken är att jag varit på vandrande fot i princip hela dagen. Bra med motion, dåligt med träningsvärk! I morse behövde jag komma iväg till ICA och inhandla lite stuff, bland annat blöjor och ersättning. Hörde med Ida om hon ville med och det ville hon, kul! Vi köpte med oss lite att käka och satte oss i parken med våra små. Vi satt där en bra stund och snackade, riktigt mysigt. En perfekt glänta och det var alldeles lagom varmt!

Efter lite snack där som sagt, och en sväng förbi apoteket (köpte ny salva till Julia) så stack vi hem. Julia var nog lite hungrig trodde jag så jag svängde förbi Johan och hans bror innan för att slippa skrik hela vägen hem. Där trivdes Julia riktigt bra tillsammans med pappa och farbror! :} Stannade inte särskilt länge utan gick senare hem till mig, Johan följde med. Jag passade på att äta lite och städa undan innan jag begav mig iväg mot Cajsa som hade kalas idag. Hon fyllde 19 den 21 juli och det firades i dag med grillspett, brinnande sådana! ;) Haha, men det var gott ändå! Julia var självklart med mig och hon var allt lite grinig stundtals. Dock berodde det ena gången på trötthet, och andra på hunger! Tur att jag hade med mig ersättning till henne! ♥ Av mig och Marie så fick Cajsa en bok (Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer) och lite prylar som passar till badet och när man sover, dock verkade det som att någon hade bitit sönder delar av det söta lilla paketet där alla prylar låg! xD

Har tyvärr inga bilder att bjussa på eftersom jag sitter vid den där gamla skithögen till dator igen. Eller jag borde inte säga skithög, den fungerar ju åtminstone! <3 Tacka gudarna för det. Min lånetid av Johans dator äro över..

Nu tänkte jag ta mig lite välbehövlig sömn!
Dessutom, jag har en spännande grej på gång tror jag! Missa inte det, mer info kommer.. ;)
Puss & Kram på er



Jag & min älskling ♥
Publicerat den


Älskar min söta tjej ♥



Ny vecka med nya tag
Publicerat den


God morgon :)
Vilken natt! Kommer dock inte dela med mig av så mycket mer än att lillan sov från 22-05. ;) En sån duktig liten tös! Jag älskar nätterna, för det är alltid samma visa. Vi lägger oss, och sen, när hon vaknar, så lägger jag henne i sängen och ammar henne liggandes. När hon sedan ätit klart så somnar vi båda om och vaknar igen vid olika tider. Ibland kan det vara 7, ibland 8, 9 eller 10. 9 är den bästa tiden, för då har man inte sovit bort hela förmiddagen! =)
.
Just nu sitter Johan i soffan med lillan och gosar! Ni skulle bara höra vad hon snackar. Dock inga ord, utan mest ljud! ;) Skrattet är inte långt borta nu känner jag på mig! Ibland kommer det några små skrattliknande ljud! :-)
.
Julis sprattlar och snackar. :-)
Här är min vita patte och Julia i finklänning från Sofia! :-)
.
Nu ska jag byta blöja på henne, sen ska hon få lite mer mat och efter det ska vi leka och gosa! Pappa kommer hem lite senare för i går på vägen ner till Falkenberg så la bilen av 2 gånger. Den andra gången gick den inte att starta och antagligen är den bensinpumpen det var fel på. De fick bli bogserade fram till vandrarhemmet de skulle till, höjden av otur haha! Nu var jag nyss uppe hos grannen med lite linor eftersom han ska åka och hämta hem bilen och pappa! Sedan tar pappa vår andra bil tillbaka till Falkenberg och de fortsätter semestern..
.
Puss!



Fjortis och bak
Publicerat den

I dag är det pissväder ute. Regnet har öst ner så gott som hela dagen och jag har inte ens satt min fot utanför huset. Även fast jag borde eftersom jag måste slänga blöjpåsen och soppåsen i soptunnan. De stinker där de ligger i hallen! Ahja, jag ska inte klaga så mycket, jag gillar faktiskt regnet av flera orsaker!
.
1. Jag slipper gå ut (haha)
2. Jag har en anledning att sitta framför datorn.
3. Jag slipper vattna alla blommor (förutom blommorna på altanen, men det gör jag sen)
.
Usch jag tog ett par fjortisbilder på mig själv förut. Jag ska sluta med det omedelbart för det är ju bara vidrigt. Har inte ens klätt på mig för det är ett nattlinne jag har på mig på bilderna. Har bakat idag, cupcakes, det är därför jag inte har gjort mig i ordning riktigt ordentligt ännu.. På grund av att jag är så mätt så har jag inte provätit någon cupcake ännu! Endast 2 vanliga muffins eftersom glasyren inte räckte till, haha. Och jag var för slapp för att orka göra mer..
I kväll kommer det folk hit och äter tacos. Johan, Emil och Natalie för att vara mer exakt. Det ska bli väldigt trevligt, och väldigt gott! Har inte ätit tacos på jag vet inte hur länge! :O Det är verkligen på tiden att jag gör det i alla fall.
Julia har på sig den grå sparkdräkten som hon fick av mamma från Gran Canaria i dag. Det var verkligen bra att jag använde den nu, för den är nästan för liten! Det är på pricken att hon får plats i den på längden, min långa tös! ♥ 58,5 cm vill jag minnas att hon är va!? Jag och mitt minne..



Världens längsta dag
Publicerat den

Är det fortfarande lördag verkligen??

Det känns som att den här dagen har varit den enda dagen i mitt liv, den tar aldrig slut! Julia har inte sovit ordentligt på hela dagen. Jag vet inte riktigt varför egentligen, hon har väl helt enkelt inte varit så trött eller något. Hon ligger bredvid mig nu i sin vagn och jag ser hur den gungar lite fram och tillbaka av hennes rörelser. Tyst är hon, fast då och då ser jag hennes små händer vifta vilt omkring sig. Jag undrar när hon kommer att upptäcka sina händer!? Jag måste verkligen filma när hon gör det, eller jag ska försöka i alla fall. Grymt kul att kunna titta tillbaka på det senare i livet!
Något som jag glömt att nämna är att jag haft en hel del besök i veckan. Marie & Alexandra kom förbi en kväll och vi pratade lite. Alexandra hade inte sett Julia innan och jag hoppas att hon inte blev avskräckt.. Men det tror och hoppas jag inte! ;) Emelie kom förbi kvällen efter och vi såg (tillsammans med Johan) filmer Har du hört ryktet om Morgans? Det går ju så sjukt mycket reklam om den filmen på tv hela tiden, så jag bestämde mig för att äntligen se den! Den var väl helt OK, fast en typisk Hollywoodfilm får jag väl säga. Hugh Grant flikade in en del sköna kommentarer då och då, det var väl i princip det som gjorde att filmen var någorlunda sevärd, haha. Efter filmen så beställde Johan och Emelie pizza och kycklingrulle, och själv åt jag grillat som familjen fixat! Smarrismask!
På tal om film så ska jag och Johan antagligen se en film som inte har kommit ut ännu! The Expendables heter den och nästan alla mina favoritskådespelare medverkar i den! Jason Statham, Bruce Willis, Sylvester Stallone, Arnold Schwarznegger m.fl. Vi ska försöka att gå på premiären, gud så skoj det vore! :)
Nu verkar Julia ha somnat, mamma hjälpte till! ♥
Lika bra att jag passar på också, man vet aldrig när man ska ut i skogen och skjuta nån (oj fel, det där var en filmreplik av Reine Brynolfsson i filmen 7 miljonärer) jag menar: man vet aldrig när man behöver gå upp igen!
Sometimes it's ok to be retarded..



Älsklingen skrämmer mig
Publicerat den

Jösses!
Förut idag så klättrade Johan upp på vår vind. Klättrade. (Anledningen till att gå upp på vinden var för att hämta ner en bärsele till Julia som vi fått av Johans mamma, men som jag glömt att vi fått!) Jag var livrädd för det såg ut som om både han och bokhyllan skulle mista livet. Som tur var så är han väldigt stark i armarna och väger inte så mycket, så han klarade sig utan några skador. <3 Men mitt hjärta åkte upp i halsgropen! Nu har jag skickat iväg en beställning till honom med en massa ingredienser eftersom jag ska till och baka i morgon! Cupcakes hade jag tänkt!
Vi provade selen och den fungerade ganska bra faktiskt! Tillräckligt bra så att vi slipper köpa någon i alla fall, fast det var jobbigt för henne att sitta med huvudet framåt, men det är ju inget måste! Det är ju mysigare att vara nära mammas/pappas hjärta och kunna höra slagen.
Mamma, pappa och Adam drar till Falkenberg ett par dagar så nu ska jag, Johan och Julia testa på hur det är att bo ensamma, med 3 husdjur i en villa. Det kan väl inte vara så jobbigt? :) Äta, diska, ta hand om allt osv. Det ska nog även det gå smärtfritt!
Julia sover i sin vagn nu efter att ha varit vaken i stort sett hela eftermiddagen. Hon låg en stund på en filt på golvet och vädrade rumpan, sötnosen! Låg och snackade för fullt medan jag spelade gitarr för henne och mormor snackade och pysslade. Efter 100 ml ersättning, en rejäl rap och lite gos så ligger hon nu så sött och sover. ♥



Påfyllning i fotoalbumet
Publicerat den

Tog lite mer sötisbilder nu när jag ändå har kamera på datorn.. ;D Mer bilder till fotoalbumet! :D Nederst ser ni mig med anorexi!



Godmorgon lördag!
Publicerat den

God morgon folk :)

Sitter vid köksbordet och har precis ätit frukost. Julia vaknade lite tidigare än vad jag ville i dag men det spelar ingen roll. Rätt skönt att vara uppe ensam ändå! Nu sover hon dock i vagnen bredvid mig, sockersöt som vanligt! Jag som i går kväll trodde att hon skulle sova till tidigast 4 hade väldigt fel eftersom hon vaknade redan vid halv 3. Crap! Menmen, det är bra att jag får känna på hur det är att vara mamma, man kan ju inte gå upp 10 varje dag! ;)
Nu på morgonen har Julis (kallar henne Julis, det är inte så att jag missar a-tangenten och istället trycker på s eftersom de sitter bredvid varandra..) varit väldigt pratglad och vi har snackat en bra stund. Hon tycker att det är så roligt att göra ljud ifrån sig! Jag undrar om hon kommer få en sån röst som jag själv hade när jag var liten, dvs. en väldigt "falsk" röst som skar sig hela tiden haha. Och ljus! Dock inte pipig..
Har INGEN aning om vad jag ska göra idag, bara vara hemma antar jag. Kanske gå en promenad senare! Johan ska (hoppas jag verkligen) åka in till Skövde och köpa en bärsele till lillan! Tänker inte vänta till oktober utan avbeställer den där skiten istället.. Hoppas att det finns någon bra i Skövde, på Babyproffsen! På tal om Babyproffsen så hörde jag på nyheterna att det varit typ inbrott där häromdagen! Scary! :S
Bild lånad från Deviantart i brist på andra..

Jag vet inte hur ni ser det på era datorer, men på den här datorn kan man inte få mellanrum mellan styckena i inläggen! Jättestörande eftersom det lätt blir jobbigt när all text sitter ihop. :S



Kul med cam
Publicerat den

Haha, hoppas att ni ser vilka bilder som det är effekt på.. Har fått låna Johans mac i kväll och sitter och leker lite. Fattar knappt något men efter att ha ringt upp och frågat hur man får igång fotoprogrammet så gick det lite lättare! Mac är nog inget för mig, jag gillar gamla hederliga pc! Även fast grafiken är bra mycket bättre på mac..
Haha, har suttit här och skrattat mig tårögd när både jag och mamma stod framför kameran, men de bilderna tar jag nog bort snarast! ;) Ska bara dricka upp mitt te innan jag går till sängs! Har ingen aning om hur länge Julia kommer sova, men förhoppningsvis vaknar hon inte innan 4 i alla fall! :)
Det är jättemörkt ute, dvs. så börjar det gå mot mörkare tider! Det är verkligen ingen lång period som det är ljust nästan hela nätterna. Synd det, det är ju så mysigt!!
Ha en bra natt, kram! ♥



Fredag
Publicerat den

Ännu en vecka har flutit förbi och i morgon är Julia hela 9 veckor gammal. För tillfället ligger hon i vagnen och snuttar på sin napp, iförd sin rosa pyjamas. Själv ska jag käka om en liten stund. Grillat kött står på menyn, med potatissallad. Jag, Johan och Julia gick en liten promenad förut medan Julia sov så gott. Inte världens härligaste väder idag direkt, kallt och grått, men ut måste man ändå!
Dagarna går ganska fort faktiskt, även fast man inte har något speciellt att göra. I dag steg vi inte upp förrän 10, jag och Julis. Så himla gött att sova ut lite ibland! Vissa dagar går vi upp 8, men mestadels vid 9. Kanontider! =)
Nu är det mat och tv som gäller!
Puss och kram



Julia i bild och film!
Publicerat den

Julia fick finfina kläder och lite prylar från sina släktingar i Finland! Brillorna nedan fick hon bland annat. ↓ När bilden togs var hon lite hungrig så hon sög för fullt på sina små händer. Det låter som om hon pussas när hon suger haha, det smackar för fullt! Kläderna hon fick var aningen stora, men det är ju bara bra! Jättesöta var dem, gröna och vita med små kaniner på. Precis i min smak! :}

Videon spelade jag in igår när hon låg och gymmade. Underbart att jag fick med nysarna! :}

 

 




En onsdagseftermiddag
Publicerat den

Jag är så glad! Jag ska få låna Johans dator en liten tid eftersom photoshop snart finns där. Åh! Upplösningen på den här datorn är verkligen inte den bästa, allt är suddigt. Det är ju typiskt alltså. Jag har mina perioder då jag tycker om att sitta och pilla med photoshop, jag är inne i en sådan tid nu!! Varför kan jag inte vara sådär trött på det som jag är ibland, då skulle det här inte vara lika jobbigt. Men nu vill jag lära mig! Jag känner mig som en svamp som vill ha in en massa information om allting. Ibland vill jag vara kreativ.

På tal om kreativ så vill jag fota. Det kan jag eftersom jag har en kamera. MEN, jag kan inte redigera dem eller lägga in dem på datorn ens. Buää :'( Nåväl.. håll ut!! :}

Efter besöket på BVC förut så åkte vi till Hem & Hobby. Justde det glömde jag att nämna; mamma var med mig idag eftersom Johan inte kunde! På Hem & Hobby köpte jag lite smått & gott, ska visa er senare när jag har fotat det och har photoshop. ;P Julia skötte sig fint och satt i sin bilstol i kundvagnen och sög på sin napp! Vissa stunder älskar hon nappen numera, det är så skönt! Dock var det inte så roligt att sitta där efter ett tag så då satte skriket igång! Det ekade i hela lokalen så näst intill varenda kund hörde lilla Julis. Som tur var så slutade hon skrika när jag lyfte upp henne och bar omkring på henne. Efter några minuter somnade hon och sov i mina armar en bra stund. Gissa om jag var varm och trött sen!

En massa okända människor kom fram och påpekade hur liten och söt hon var. "Hon kan inte vara gammal!?" Sedan började de berätta om sig själva och om de hade barnbarn eller ej. Haha, det var lite kul. Den ena tanten jag pratade med hade tydligen nyss fått ett barnbarn som föddes 2 månader för tidigt och som bara vägde lite över 1 kg. Ojojoj..

Julia sover i sin vagn nu och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag ska nog vila lite!
Puss!



Proud mama!
Publicerat den

Jag lyser av stolthet!
I dag fyller Julia 2 månader och det "firades" med ett BVC-besök. Det gick superduperbra och Julia var så himla duktig. Inte ett knyst när doktorn kände och klämde överallt på henne. Tryckte på magen så att hela den flyttade sig, jag trodde att det skulle göra ont. Turligt nog verkade det inte kännas alls för Julis låg där på bordet (naken) och log och skrattade för fullt.

Hon fick både stå och ligga på mage för att se hur hon reagerade på det. Doktorn blev riktigt förvånad när han såg hur stark hon var i nacken. Hon lyfte nog huvudet nästan 1 dm över bordet. Ni får ursäkta att jag skryter så mycket om hur duktig hon är, men jag är så glad att allt ser bra ut och att hon mår bra. Då mår jag också bra! :)

Hennes siffror vågar jag knappt skriva, haha.
Men jag gör det ändå, det är kul!
Vikt: 5670 g (3700 g)
Längd: 58,5 cm (51 cm)
Huvudomfång:
41,2 cm (36,5 cm)

Som ni märker så växer hon så att det knakar! Hon har nästan gått upp 2 kg sedan födseln och nästan 1 kg på en månad. Hoppas att det fortsätter i samma takt som nu, det är ju så skönt när allt ser bra ut. :}





Jahaja
Publicerat den

[NI LYCKADES GISSA RÄTT PÅ ILLUSTRATIONERNA! VAD GLAD JAG BLIR!}

Hejsan :}


Det värsta tänkbara har hänt... min dator har gått sönder. Jag bävar för att det är hårddisken som bara helt plötsligt har lagt av. Jag är mycket ledsen och besviken på datorn! En av mina bästa vänner som helt enkelt inte längre orkade hålla sig vid liv. Alla bilder har gått till spillo..
Sitter istället vid en liten gammal bärbar dator nu (som har photoshop! Dock en tidig version..) så lite glad är jag. Är inte helt out om ni förstår vad jag menar. Hur som helst så får jag spara pengar nu så att jag kan köpa mig en ny. Alternativt använda den här tills den inte orkar mer..

I dag har jag inte gjort så mycket. Träffade Ida en sväng och vi satte oss på en filt på gräset en stund med våra bebisar. Julia såg ut att trivas hyfsat bra för hon låg där och pratade och höll igång. Min älskling! ♥ Idas Leo är ju nästan ett halvår så han kan ju betydligt mer än Julia, det är så häftigt! Greppa saker och skratta, det är så himla kul att se! Jag längtar så mycket tills Julia också kan det... menmen, det får ta den tid det tar. :}

På tal om älskling så mötte jag upp honom efter att jag sagt hejdå till Ida. Vi gick hem till mig tillsammans och tog hand om lilla Julis. Gav henne mat och fick henne tillslut att somna. Hon har varit ganska pigg i dag nämligen! Inte konstigt kanske eftersom hon sover hela nätterna nästan..Åh, förresten! Jag måste varna er för en sak! KÖP INTE SEMPERS ERSÄTTNING I PULVERFORM!!! Det luktar och smakar fullkomligt vidrigt, oätbart! Visserligen åt Julia med god aptit, men jag ska sluta ge henne det för jösses vad det stank! Är det någon annan som tänkt på det? Trodde ett ögonblick att jag köpt mat som redan gått ut, men det visade sig vara rykande färskt. Vågar inte ge henne det mer i alla fall {hon fick lite ont i magen senare av det} så jag fortsätter att köpa färdigblandad välling. Även om det svider lite i plånboken..

Gammal bild på mig från -08. Enda som finns på den här datorn än så länge..;/




Längtar!
Publicerat den

Jag längtar tills jag slutar amma!
Jag tycker verkligen att det är supermysigt och visst är det helt underbart att kunna mata sitt barn, men jag har en grej på G som kräver att jag inte ammar. Jag ska gå ner i vikt, och det ska jag göra ordentligt! "Ät nyttigt, motionera och lev sunt" fungerar inte för mig så det är inte ens någon idé att försöka. Har på tok för dåligt tålamod för sådant. Äter man nyttigt och motionerar ordentligt ska man {enligt mamma} endast gå ner 2 kg i månaden. Det har jag inte tid med! Man vet ju aldrig när man mister livet, kanske redan i morrn? ;O

Ska inte heller ta en massa bantingspiller utan det jag ska göra är att använda mig av Nutrilett. Har hört att det ger en riktig rivstart och det är just det jag behöver! För märker man snabbt resultat blir jag glad och uppmuntrad till att fortsätta äta nyttigt och sådär! Så, när Julia är tillräckligt stor för att mer eller mindre klara sig utan bröstmjölken så kör jag igång!

Min värsta mardröm är att om 20 år sitta och säga något i stil med: jag gick ju upp väldigt mycket under graviditeten och de där envisa kilona har aldrig försvunnit! Haha, jag ska visa att man kan vara en fräsch mama. ;) Men det lär ta ett tag att komma dit.. :P

Åh, jag är taggad!:D




"Vera"
Publicerat den

One more girl! :} Jag försökte få det att likna en viss kändis.. men jag tänker inte ens säga vem för det är helt omöjligt att se. ;P Därför så är det bara en helt vanlig tjej nu, låt oss kalla henne för Vera.




Vi idag
Publicerat den

Titta vad söt Julia är på de sista bilderna när hon tittar på kameran ♥




Scrapbooking
Publicerat den

 

Jag borde skapa en ny kategori; kreativt! Hittade lite scrapbooking-kit på internet som jag har lekt lite med. :}




Illustration #1
Publicerat den

 

HAH! Melinda som inte är särskilt kreativt lagd har precis suttit och mixtrat ihop en illustration i photoshop (♥). Kan man överhuvudtaget se vem det ska föreställa? Jag kan väl säga som såhär: man måste öva för att bli bra.. detta är min övning.. ;P Mobba mig inte nu när jag är modig nog att visa er detta pinsamma verk!




18/7 Söndag 2010
Publicerat den

Hejsan hejsan :}

Det luktar bröd i hela huset eftersom mamma nyss har bakat. Mumsigt!
Har idag varit på en promenad med Ida och Leo. Gick ner till marknaden lite som alltid är på söndagar och kikade lite. Hittade mycket fina bebissaker men köpte inget. Fastnade dock för en fin, vit body med blommor på. {När jag kom hem senare visade det sig att farmor hade köpt den och två bodysar till så det var ju tur att jag inte köpte den!:)}

Jag och Ida gick en sväng till, bort till stadsparken där vi la våra bebisar på en filt. Leo är intresserad av Julia och vill nog gärna busa lite, men Julia är lite för liten för att förstå det än så länge. ;) Ligger mest och kikar upp bland träden och snuttar på sin napp. Det såg så mysigt ut så! Mötte en stund senare två fina hästar med en vagn bakom. Fina nordsvenskar såg det ut att vara, blev nästan sugen på att själv hänga med på en tur!

Efter över 3 timmars "promenad" så kilade jag hem till Johan och matade Julia lite. Hon hade ju inte fått mat på ett bra tag så det började suga lite i tarmen. Hon åt och fick en ny blöja innan vi begav oss hemåt. Efter en riktigt snabb promenad hemåt slukade hon ytterligare 100 ml välling.. Hungrig liten bebis! =)

Johan kom hit för en stund sedan och har hjälpt mig lite med Julia nu. Skönt med avlastning så att man slipper vara upptagen 24/7. :) Nu sover hon så sött i sin vagn!

Puss

Ser ni någon skillnad från profilbilden? ;) Ungefär samma ställning som där.






Jag har badat Julia för första gången
Publicerat den

Eller ja, självklart har hon badat innan {det finns till och med bildbevis} men idag badade jag henne utan någon hjälp från någon annan. Hon har ju varit så svettig nu de här dagarna så jag tänkte att ett litet bad kunde sitta fint. Det tyckte hon också uppenbarligen, för hon låg där i baljan och såg mer än nöjd ut! Lite gnäll blev det dock när jag skulle torka henne sen för då blev hon lite kall...

Bilresorna till och från Östergötland kunde inte gått bättre! På ditvägen sysselsatte jag henne med lite gosedjur att titta på samt en napp i munnen. Dock inte hela tiden eftersom vi "snackade" lite de första milen. Enkel resa var ju 15 mil så det lyckades mycket bra, jag är så stolt över min lilla sessa! ♥ På hemvägen idag så sov hon nästan hela tiden! Väl hos våra släktingar så skrek hon lite till en början eftersom magen krånglade, stackarn! Men efter lite mat och gos var allt tipptopp!  Hon sov bra i husvagnen verkade det som, bättre än i mitt rum! Först från 23-06, sedan från 06:30 till 08:30. Haha, jag fick väcka henne :')

Det var jättetrevligt att träffa släktingarna igen, det tyckte Julia också {dock var det första gången för henne}. Hon fick fina klänningar och ett par strumpbyxor. God mat fick vi, och kanske ska vi till och med skaffa en sån där stor, underbar pool i trädgården. Mina sysslingar hade det så vi blev sugna vi också.. det som är lite negativt är väl att gräsmattan blir helt förstörd.. fast vafasen! Den är redan så "törr å knastri". Så underbart det skulle vara med en pool i den här varmen, kunna ta sig ett svalkande dopp! Fast antagligen lär det inte bli av att vi köper någon. ;P

Min gammelfarmor blev helt till sig när hon fick se Julia. Det är ju femte generationen, helt sjukt! :) En 91:åring och en 8-veckorsbebis. Julia blev 8 veckor idag ju! Man kan ju undra ifall jag, när jag är 91 år, får sitta och titta på mitt barnbarnsbarnbarn!? ;)

P&K






Hej så länge!
Publicerat den

Jag kan ha blivit knäpp, men då får ja ha blivit det då! Jag har en ny favoritlåt och den är så underbar!

Dan Viktor - Glad

Den är grym. ♥

Tänkte passa på att uppdatera lite nu eftersom det inte blir något senare. Vid 17-18 ikväll tar vi bilen till Östergötland och jag är lite spänd över hur det kommer att gå med lillan. Hon sover nu och har precis ätit, vilket alltså bör resultera i att det är dags för mat igen precis när vi ska åka. Bra planerat av mig, verkligen! 2 timmar i bil med en hungrig bebis är nog inte så roligt kan jag tänka mig. Men vi löser det på nåt sätt. :}

Johan var här förut och vi gick en promenad ner till hamnen. Köpte oss glass och lyssnade på sommarmusikanterna. Kul att folk spelar, synd bara att de inte verkar tycka om det själva. ;P Står där och spelar/sjunger lite halvhjärtat vilket gör att man (i alla fall jag) undrar vad de har där att göra över huvudtaget..

Nu ska jag packa i ordning det som jag kan tänkas behöva när man sover i husvagn. Dvs. lite kläder, lite tandborstar, lite smink osv. I och för sig så har jag bara en tandborste!

Puss och ha det bra!





Mina älsklingar
Publicerat den

Det här fina halsbandet har jag beställt hem. 300 kr gick det på och det är superfint tycker jag! Beställde det för 3 dagar sedan och det kom hem i brevlådan idag, kanon! :}




Annan muspekare?
Publicerat den

Häromdagen var jag lite fiffig och ersatte den gamla hederliga pilen till en söt liten rosett. Om ni liksom jag är trötta på den där pilen eller någon annan vanlig muspekare så tänkte jag tipsa er om en bra sida som ni kan finna muspekare på.

Cute Cursors

Om ni till exempel vill ha rosetten som muspekare så har ni direktlänken här:
Rosetten

Kopiera koden i rutan som finns på sidan {den som blir markerad} och klistra in den innan </head> i kodmallarna. Sök bland kategorierna i menyn till vänster ifall du inte vill ha just rosetten.


Den markerade koden ovan ska ni kopiera ↑

 

Radera följande i koden: <img src="http://cursors-4u.com/support.gif" border="0" alt="Cursors" style="position:absolute; top: 0px; right: 0px;" />

 

Raderar ni inte det så blir det ful reklam i bloggen, och det tror jag inte att ni vill ha! :}

Lätt som en plätt!




You didn't know..
Publicerat den

4 saker ni inte visste om Julia:

» Hon är väldigt stark i nacken för att bara vara knappt 2 månader.
» Hon klarar av att suga både på bröstet och på nappflaska.
» Hon använder inte napp.
» Hon spretar alltid väldigt mycket med sina tår, haha.

Hon sover just nu, ute. Kommer antagligen sova fram till midnatt eftersom hon inte sovit mycket idag. Funderar på att väcka henne, men jag funderar ett tag till tror jag..



Promenad genom stan
Publicerat den

I eftermiddags var jag ute på en promend med Julia, Ida och Leo. Jättekul att komma iväg lite! Vi gick ner till strandpromenaden och satt där en stund med våra små bebisar. Julia åt & sov haha, medan Leo låg där och log och skrattade och lekte. Det blir nog lite roligare för Julia {och för Leo} sen när hon vuxit till sig lite tror jag. :}

I början var Julia liten hungrig så vi fick gå hem till mig och ge henne käk. Efter käk och ett blöjbyte så gav vi oss iväg. Fick dock amma nere vid strandpromenaden också, det är en hungrig liten tös jag har! :}

Det var underbart skönt nere vid Vättern, nästan lite kallt! Går man däremot bort 20 meter från sjön så är det samma olidliga värme igen! ;} Såhär borde varje dag vara, mycket sol och mycket utomhus! Dock kan temperaturen få sjunka liite liite..

En snuttefilt med ett kaninhuvud som Julia fick av Emelie! :}




MVC-besök (återbesök)
Publicerat den

Återbesök hos MVC stod på schemat idag, och en kvart efter bestämd tid fick jag komma in {blä, ständiga förseningar på det där stället..} Väl där så hände.. ingenting! Jag berättade lite om förlossningen och jag fick journalen från både förlossningen och från MVC när jag varit där. Kul att läsa igenom såhär i efterhand! Känns overkligt att man har varit gravid nästan..

Träffade en tjej som hette Malin där som jag pratade med en stund. Hon hade beräknat dagen innan mig och fick även hon på sitt beräknade datum. En liten söt Agnes blev det! Jag och Malin gick i samma föräldragrupp så det är på så sätt vi kände till varandra. Så himla roligt att träffa de personerna efteråt sedan och höra hur det gick! Vi har liknande intressen {hästar} så vi lär nog höras igen!

Varken gynundersökning eller blodprov togs. Det trodde jag allt! Nåväl, det blir väl vid ett annat tillfälle antar jag.



Bärselen..
Publicerat den

Ni vet den där selen jag beställde för 2 veckor sedan? Nu står det på sidan {om man söker på selen + barabus på google, då får man fram det} att den har leverans i "ca oktober". Bra att det stod när vi beställde den då... det är ju nu vi vill ha den. :P Funderar på vad jag ska göra nu. Vänta till oktober vill jag inte göra, så jag antar att alternativet är att beställa en ny. Jag har ju ändå inte betalat något eftersom jag tog postförskott {tur det!} så om selen mot all förmodan skulle dyka upp i oktober så är det väl bara att skicka tillbaka den då. Usch vad krångligt allt blev, jävla hemsida!

Nåväl, om tio minuter ska jag cykla ner till MVC för en efterkontroll. Jag hoppas att allt ser bra ut.. Pappa ska vara barnvakt under tiden så jag ska inte dröja alltför länge där nere!

Puss!



Sabinas kamp
Publicerat den

Jag var nyss inne på bloggen Sabinas kamp. Mycket sorgligt eftersom hon inte längre lever, men ta er en kik där vetja! Varför är det alltid de där levnadsglada, härliga människorna som stryker med först? Varför kan inte de som istället vill dö, göra det innan de som verkligen vill leva? Jag förstår inte riktigt hur Gud tänker där. Eller varför skylla på Gud egentligen, när det antagligen handlar om hemska gener som går i släkten..

Något som var lite "komiskt" med den här tjejen, var att hon hade 2 döttrar vid namn Melinda och Julia.
Jag tycker om bloggar som förmedlar glädje, även fast man vet att människorna som sitter och skriver de där raderna mår så fruktansvärt dåligt. Det är starkt gjort tycker jag, mycket starkt!



En underbart fin liten pryl
Publicerat den

Åh jag har precis beställt en underbar liten pryl, så himla fin {hoppas jag den blir..}. Jag tror att Johan kommer tycka att jag är gullig, fast lite taskig samtidigt kanske.

Ni får hålla utkik efter vad det kan vara.. ;)



6 kg, Karlsborg, Östergötland
Publicerat den

God kväll på er :}

Sitter vid datorn och skriver samtidigt som jag drar Julia i vagnen fram och tillbaka med foten på vagnens hjul. Fungerar skapligt! ;D Dock verkar hon inte direkt kunna somna om...Vet ni? Tidigare idag så vägde jag mig själv + henne. Min egen vikt håller jag för mig själv, men jag kan ju i alla fall berätta vad Julias är. 5,9 kg, enligt min våg. Min våg är dock bra på att skämta och att visa fel siffror, men det återstår att se nästa vecka vad hennes egentliga vikt är då vi ska ner till BVC igen på 2-månaderskontroll. Bara 2 månader? Det känns som om jag har haft henne hela livet nästan, haha. Ca 6 kg kanske låter mycket för en sådan liten bebis, men hon är ganska lång också och ser absolut inte tjock ut, så det är nog absolut ingen fara med den saken.

Idag var vi i Karlsborg en sväng och köpte mat till älskade Missan. Hon blev mycket lycklig när hon fick sig ett par godingar. Som hon längtat! Hon drog i sig hela skålen... Vi åt även i kanalkiosken och hälsade på min faster eftersom de förra veckan blev en hund rikare. Ytterligare en Shih Tzu blev det, vid namn Selma.  Den lilla svartvita hunden är dock redan 1 år gammal så den är lika stor som Pyret, den hunden de redan har. Riktigt söta hundar som var otroligt intresserade av lillan. För övrigt så skötte sig Julia bra på vår lilla utflykt. Hon skrek stundtals på grund av att hon var uttråkad {i bilen} trots mina tappra försök med gosedjur hit & dit. Hon var även lite hungrig både i början och i slutet så jag fick mata henne lite, men det var inga problem alls! Min underbara lilla tjej. ♥ Hon ligger och bajsar i vagnen nu haha..

Mer då.. Jo, på fredagkväll drar jag med familjen till Östergötland och till mina släktingar där. Johan följer tyvärr inte med eftersom det inte finns plats i bilen. Dessutom har stackarn gått och blivit sjuk! :( Pang bara, så hade han 39 graders feber! Min älskling, hoppas du blir frisk snart! ♥ Vi ska sova över där, i husvagn, det ska bli riktigt mysigt! Undrar hur Julia reagerar över att sova i husvagn... det går säkert jättebra! :}

Nu får jag nog ta upp lilla godingen. Hon somnar inte om och verkar i behov av lite uppmärksamhet! :}
Ciao!



3 armband
Publicerat den

Älskar det där objektivet som kan ta riktiga närbilder! :} En näve armband bjuder jag på här!




Ansiktsmasker
Publicerat den

Nu borde jag verkligen stänga av datorn. Det åskar och blixtar som fan här! Puss! ♥




Intyg
Publicerat den

Idag damp det ner ett litet kuvert till mig i brevlådan. I det kuvertet fanns det ett intyg från Ung Företagsamhet. Så underbart! Nu ska jag skryta lite extra för mitt betyg i den kursen {projektarbete}, haha. Skyltar med betyget men täcker för personnumret! ;) Shit det åskar, jag borde stänga av datorn kanske..

 




Skötbordet
Publicerat den

 

I det här inlägget kan ni se ur skötbordet såg ut innan lillan var född. Lite mer saker har tillkommit sedan dess haha, men det är som det ska vara. Både jag och Julia älskar den där platsen, så härlig med alla färger! :} Skyddet för skötbädden, med det blåa hjärtat, har vi i rött också (älskade IKEA) men det var i tvätten för tillfället. Tänkte ifall ni tyckte att det var lite väl pojkigt kanske, men äh! :}




B.. b.. blommor
Publicerat den

 

Haha nu får det vara nog för idag, jag är ju hopplös. Jag borde utbilda mig till blomfotare eller något i den stilen. Har haft över 50 besökare idag i bloggen av någon anledning, vad roligt! Har ingen aning om vilka ni är faktiskt. Eller jo det är klart, en del vet jag, men långt ifrån alla! Puss på er, och sov gott!

 

Vi får se hur mycket jag får sova inatt. Julia har sovit länge nu på kvällen så hon kanske är nattpigg? ;O




Före & Efter
Publicerat den

 

Tur att jag har en kategori för endast blommor, herregud vad jag fotar dem! Men de är ju så fina. :} Det är dock något fel på den översta bilden för texten rör sig bara ibland.. hrmm.. Skillnaden på bilderna är i alla fall att det är en liten action på den senare bilden.




36 grader i solen
Publicerat den

Idag har det varit alldeles sjukt varmt och kvavt ute. Termometern visade 36 grader förut.  Nästan likadant väder som det var igår. Har spenderat hela dagen utomhus i trädgården och inte gjort särskilt mycket. Jag läste ut boken Den dubbla tystnaden av Mari Jungstedt. Den var väldigt bra, en typisk kriminalroman. Jösses jag har läst så många kriminalromaner i mina dagar att jag börjar tröttna lite på dem faktiskt, de flesta är uppbyggda på samma vis. Ibland har de nästan samma handling också, bara det att namnen och platserna har olika namn.. Jag borde nog börja med en ny genre, frågan är bara vilken..

Skrev inte så mycket om gårdagen märkte jag! Jag var ju som sagt ute på en promenad med Ida och hennes son. Det var jättetrevligt och jättevarmt! Fullt med folk eftersom det var slöjdmässa så det var lite bökigt att ta sig fram med barnvagnarna. Dock var vi inte de enda med barnvagnar.. jag tyckte att var och varannan människa gick omkring med sina vagnar. Julia var superduktig och låg och sov mestadels hela tiden. Det finns en Gud trots allt! Jag bad och bad innan jag gav mig av att Julia skulle vara lugn och sova i vagnen, och inte börjar skrika och hålla full låda hela tiden. Jag blev bönhörd! :}

Julias farfar och Lena var här en sväng tidigare idag. Julia fick jättefina kläder av dem! Blommigt och rosa, det gillar jag (och Julia också förhoppningsvis). Julias gammelfarmor var också här (min farmor) och hade med sig ett gäng kläder också, kanon! Herregud nu vill/kan jag inte ta emot mer. Jag måste få känna på hur det är att köpa något själv, annars kommer jag alltid tro att alla andra fixar allting åt mig. Jag vill handla blöjor och mat själv, känna att jag ändå är så pass vuxen.. Dock får jag ju samtidigt vara väldigt tacksam för allt jag fått, självklart! :}

Det kom ju ett litet åskväder förut också (skönt med lite blåst och regn!), med en hel del vackra blixtar! Fick tyvärr ingen bild på dem eftersom jag stod och höll i Julia under tiden, däremot fick jag några fina på himlen när det drog ihop sig. ↓






Floooow
Publicerat den

När jag ändå vattnade passade jag på att ta lite kort!

Nu ska jag sova, gonatt! ♥




Julia snackar
Publicerat den

Hon har pratat hela dagen :}




Julia jollrar
Publicerat den

Åh, jag måste bara skriva om en liten utveckling som skett hos Julia igår/idag.
Hon jollrar! På 7-veckorsdagen började det alltså!
Mycket och nästan hela tiden. Både när hon är glad och lite uttråkad. Det känns som att hon är en helt ny bebis nästan eftersom man kan kommunicera på ett helt annat sätt! Så himla roligt är det! :}

Julia idag, i babysittern utomhus med en "liten" solhatt! :D




Julia 7 veckor
Publicerat den

Eftersom Julia är född vecka 20 är det hyfsat lätt att hålla ordning på hur gammal hon är. Eftersom det är vecka 27 nu (vecka.nu, orkar inte hålla koll själv;)) så innebär det alltså att Julia är 7 veckor gammal idag! Tiden går, herregud alltså. Jag tycker att hon har vuxit något otroligt, och hon är väldigt medveten.

Nu vaknade hon! ♥




Lördag 10 juli
Publicerat den

God morgon solstrålar!

Det är rätt mulet här hemma i och för sig, och inte sådär jättevarmt heller, men det gör ingenting!
Julia sov hela natten eftersom hon knappt sov under gårdagen, ooh så skönt! Hon fick mat vid 9 och sover nu igen. Borde väcka henne kanske så att hon inte blir överpigg sen. I eftermiddag ska jag nämligen ner till Stadsparken med en tjej som heter Ida och hennes son. Det är slöjdmässa nu i helgen som det kanske kan vara lite roligt att titta på. Om inte annat så är det ju rätt mycket folk som det kan vara kul att se. Hjo är verkligen en turiststad, och på sommaren svämmar det över!

När jag ammade i morse så kom Johan och sa att det inte var så mycket kvar av den lilla fågeln som krockade mot fönstret igår. Jag gick för att titta, och det enda som fanns kvar som bevis för att någon legat där var lite fjädrar. Antagligen en katt som hade roligt i natt, fy! Katter kan vara riktigt hemska ibland kan jag tycka, även om jag gillar Missan!

Vilken snuskgubbe till groda! Handen innanför brallorna ;O Och det ska föreställa Julias gosedjur... ;)




Sannas rum
Publicerat den

Måste bara tillägna ett inlägg åt en helt fantastisk tjej vid namn Sanna!
Hennes blogg finner ni HÄR.
Hon är grymt duktig på design och hjälper oss "okunniga" enormt mycket i form av videoinlägg och tutorials som visar hur man ska gå till väga för att få en snygg blogg! Har ni några problem vad gäller design så tycker jag att ni ska ta er en titt där, det finns svar på det mesta! :-)




En händelserik dag
Publicerat den

Tryck F5 ifall det ser konstigt ut! :-)

Jösses, jag vet knappt vart jag ska börja.

Dagen har innehållit en hel del, men det som har varit det mest krävande har varit Julias brist på sömn. I morse vaknade hon klockan 6 efter att ha sovit hela natten från 22 kvällen innan. Jätteskönt för mig eftersom jag då fick sova 5 timmar ändå (satt uppe med bloggen till rätt sent). Nåja, klockan 6 fick hon mat i alla fall, och min önskan om att hon trots sin långa sömn skulle somna ytterligare en stund sprack. Vid 7 var det uppgång för vår del. Sedan dess har hon väl varit vaken, typ. Sovit ett par korta perioder bara och skrikit mest hela tiden. Ont i magen gissar jag, trots att hon får Miniform mot det.

Förutom det så var Emelie på besök en liten stund tidigare idag. Vi har inte träffats sedan studenten så det var ett tag sen. Tyvärr skrek Julia ganska mycket då också så det var lite svårt att prata, men vi ska ses igen nästa vecka redan, det ska bli kul! :} Julia fick en jättesöt rosa snuttefilt med ett kaninhuvud på, Björna hette hon, haha. Passande på en liten kanin! Tack så mycket! :D

Jag, Johan och Julia tog en promenad bort till Hammarskiosken och köpte lite godis. Eller ja, Johan köpte och jag åt. Haha ungefär så! Jag lagade kvällsmat åt honom som tack, så lite snäll var jag ju ändå. Julia låg vaken i barnvagnen mest hela tiden och skrek lite då och då. Tröttsamt..

När vi satt och tittade på tv förut så krockade något mot fönstret. En liten, söt fågel missade visst att där var ett fönster och flög rätt in i det och landade på gräsmattan nedanför. Den låg där och andades och rörde lite på sig ett tag, för att sedan somna in för gott. Jag hade en liten förhoppning om att den endast svimmat av och att den skulle resa på sig och flyga iväg igen, men tyvärr.. Fy vad hemskt! Nu ligger den där på gräsmattan fortfarande, jag vet inte vad jag ska göra. Vi får nog gräva en liten grav till den eller något, så att inte någon elak katt kommer och tuggar i den!

För att få in något mer positivt i det här inlägget (förutom att Emelie var här :D) så jag kan tillägga att Julia var jätteglad i morse och log mest hela tiden. Pratade mycket i form av ljud som lät: "ääääääuuu" "aaaaooo" osv. Så fruktansvärt gulligt! Tyvärr blev det inte mycket mer av den varan sen, istället en massa skrik. Stackars liten! :(

Nedan ser ni i alla fall bevis på att hon var glad tidigt idag.. ;)





Alltid vid din sida
Publicerat den

Ett sånt här hjärta hänger på en av våra blomkrukor. Så fint! ♥




Dagsutflykt
Publicerat den

Jag, Julia, pappa och Adam for iväg till Missveden tidigare idagi tron om att plocka jordgubbar. Dock var det stängt så det blev inget med det. Vi gick istället in i en kohage och tog lite bilder. Titta och njut! ;D




Nostalgi
Publicerat den

Är det nåt jag gillar så är det nostalgi! Sitter och lyssnar igenom en massa låtar nu som jag lyssnade mycket på för ett par år sedan. Allt ifrån Gyllene Tider till en massa remixade technolåtar. ♥

Every breath you take - The police



CP-barn
- Tampongtomtarna


Maria - Blondie


Nessaja - Scooter


Wind of change - Scorpions


Rara söta Anna - Ronny och Ragge


Kung över ängarna - Drängarna


Sommartider - Gyllene tider


Ett urval, haha :}



Earth laughs in flowers
Publicerat den

Nikon D200, Micro-NIKKOR 1:3:5 f=55mm

Flowers are the sweetest things God ever made, and forgot to put a soul into. ~ Henry Beecher, Life Thoughts, 1858

 

Testade nya objektivet idag. Ganska svårt med tanke på att det började storma lagom när jag gav mig iväg ut, haha. Jag gillar de två översta bilderna mest, helt oredigerade. Lite suddiga, men färgerna är så fina så det gör liksom inget! :}




Annat objektiv till Nikon
Publicerat den

Idag är en underbar dag! :D

Trots en ganska dålig start på dagen med en hel del skrik från Julia (magont) så har den här dagen varit väldigt bra ändå. Solen har skinit så jag har passat på att sitta ute och läsa {Den dubbla tystnaden av Mari Jungstedt} och ätit lite chokladglass. Det blåste en hel del, fast det var faktiskt bara skönt så att man inte blev helt vimsig i skallen av värmen. Jag och Johan var på en liten kort promenad med Julia också, det var skönt. Hon sov hela tiden vilket var gudomligt. Hon har en tendens att vakna i vagnen och sedan skrika hela vägen hem.. det gillar jag icke! Egentligen vet jag inte varför hon skriker. Ibland har det berott på hunger, men jag tror att det egentliga problemet är att hon inte vet var hon befinner sig och då känner sig stressad. Får lite ont i magen och skriker av det.

Till middag blev det fiskgratäng som fick stå inne i ugnen i 1 timme. Lätt och oerhört enkelt eftersom det enda man behöver göra är att ta bort förpackningen om gratängen och sedan ställa in den.. ;D Inte så bra med så mycket färdigmat kanske, men ibland kan det vara tillåtet! :}

Skulle egentligen ha åkt till farmor i Karlsborg idag, men pga Julias magont tidigare så blev det inte så. Vi ville inte att hon skulle skrika i 30 minuter i bilen vilket är den tid det tar att åka dit. Vi får helt enkelt komma en annan dag... när magen är lite snällare mot henne. Pappa skulle i alla fall hämta ett objektiv till mig eftersom det jag fick häromdagen inte var som jag önskade.. Min önskan var att kunna ta närbilder, men det var det sista man kunde göra med det objektivet. ;P Crap! DOCK glömde pappa att hämta det, så jag och han tog motorcykeln till Mölltorp för att hämta det senare. Det var kul att åka, det har jag inte gjort på jättelänge! =) Det var blåsigt, men härligt!

Nu fungerar det i alla fall kanon med det "nya" objektivet, så jag vågar lova att det kommer vackra bilder i bloggen framöver! ;)

Googlade bilder







Tredje BVC-besöket
Publicerat den

Datum: 21 juni 2010

Den här gången både vägdes och mättes lillan. Hon var inte så jätteglad över det, men då fick vi i alla fall veta hur det stod till! :} Vi fick även med oss D-droppar hem eftersom detta var 1-månadskontrollen. Dessa ska hon ta tills dess att hon är 2 år. 5 droppar på en sked, en gång om dagen.

Värden vid födseln inom parentes

Vikt: 4458 g (3700)
Längd: 54 cm (51)
Huvudomfång: 39 (36,5)

Hon växer, vår lilla skatt! :-)



Andra BVC-besöket
Publicerat den

Datum: 3 juni 2010

Enbart vikt kollades den här gången också.

Vikt vid 12 dagars ålder: 3810 g



Första BVC-besöket
Publicerat den

Detta skrivs i efterhand eftersom jag inte haft tid att skriva ner detta ännu.. ;)

Datum: 27 maj 2010

Vi var nere på vårdcentralen i Hjo för att kolla hur det stod till med lillan. Vi pratade med barnmorskan över hur vi tyckte att det gick och sådär. Det enda vi gjorde med Julia var att väga henne.

Vikt vid 5 dagars ålder: 3500 g



Dop!
Publicerat den

Nu på morgonen tog jag tag i saken, äntligen! Jag har bokat tid för dop till lillan! :-) Lördagen den 4 september, när hon på pricken är 15 veckor gammal, så ska hon döpas i Norra Fågelås kyrka. Känns underbart bra att ha det bokat.

Idag skiner inte solen lika mycket som andra dagar, och dessutom blåser det. Jag är väldigt glad över det faktiskt. Då kan man med gott samvete sitta en stund vid datorn utan att känna att man borde vara utomhus.. Julia befinner sig i sin vagn och försöker komma till ro så gott det går. Lite problem har hon allt med det, men lägger man henne på mage så lugnar hon ner sig och somnar av sig självt efter en liten stund.

Selen har fortfarande inte kommit {jag börjar bli otålig...!}, hoppas verkligen att den kommer i morrn, eller i alla fall den här veckan. Annars har det inte hänt så mycket här. Igår köpte vi en ny soffa och den är placerad på rätt plats nu. Den är riktigt skön, och riktigt snygg! Bilder kommer senare {man ser på bilden nedan vad det är för färg i alla fall, det mörka bakom den vita filten} för kameran dog förut. Tar nog ett par timmar att ladda den. Det tråkiga är att vi har fått lägga en massa filtar över soffan eftersom Missan var lite väl förtjust i den. Ville gärna klösa sönder den det första hon gjorde. För att förhindra detta så mycket som möjligt så klippte jag klorna på henne igår, något hon verkligen inte tyckte om. Hon fräste åt mig ett par gånger, men äh, hon fick stå ut! :-)

Sent igårkväll när Julia hade somnat så gick jag ut en promenad i stan {utan Julia}. Det var så underbart skönt! Helt vindstilla och knappt något folk. Ett par ungdomsgäng här och där och några mopeder, men annars ingen alls. En liten harpalt satt utanför ingången till ICA, det vill säga mitt i stan, men den skuttade iväg när jag kom gående. Endast iförd kortbyxor och en kofta, love summer!







Bloggkartan
Publicerat den

Jag har placerat min blogg i Hjobloggkartan.se!



Sjö &hearts
Publicerat den

En härlig bild över Vättern som jag tog när jag för ett tag sedan var ute på promenad med Julia. Jag älskar att bo vid en sjö, vet inte om jag skulle klara av att bo någonstans utan vatten!

Btw, nu vet jag varför den där rutan som begär lösenord dyker upp när man går in på bloggen (gör den det fortfarande?). Det beror på att jag har lagt in bilder här som jag tagit direkt från min gamla blogg {Pindilusen} som var lösenordsskyddad. Bara för att det krånglade så med den här bloggen så tog jag bort lösen på den. Dock skriver jag ju ingenting där nu ändå, haha. Usch, det blev en riktig röra med allt detta! :}




Lika barn leka bäst
Publicerat den

En sak slog mig just! Jag har barn. Nu kommer det här låta helt galet, insane, konstigt, men - jag har nog inte riktigt förstått det än. Det har gått 6 veckor och 2 dagar och jag har fortfarande inte riktigt fattat det. Vad är det jag inte har förstått då? Egentligen allting. Det är ett liv, och det är bland annat min uppgift att se till att det blir ett så bra liv som möjligt. Men vet jag vad som är bra? Något som jag tycker är bra kanske inte är det? Jag kommer antagligen försöka ge henne en liknande uppväxt som jag själv haft, eftersom jag anser att den har varit hyfsat bra. Något ändrar jag nog, men i det stora hela kommer jag nog göra likadant som mina föräldrar gjorde. Men då kommer nästa fråga: var det en bra uppväxt bara för att jag tycker det? Ni kan ju alla se hur jag är, hur jag har blivit. Självklart är det inte endast uppväxten som har format mig, men delvis.

När Julia börjar skolan, det vill säga om 6 år, då kommer jag att vara 25. Undrar hur mitt liv ser ut då, tänk om jag fortfarande inte har fattat det då? Det borde jag ha gjort, tycker jag i alla fall. När jag är 25 år kanske jag har en utbildning, ett jobb och ett bra hem. Många husdjur och en underbar familj. När jag är 25 år kanske jag endast har haft några ströjobb och har ingen utbildning alls. Kanske är jag fast i lilla Hjo, i någon trång lägenhet någonstans utan balkong. Inga djur alls och en trasig familj som inte klarade av att hålla ihop. Hua.. hoppas verkligen att det blir det första jag skrev. Men det blir det nog, om jag verkligen vill det. Om jag kommer på något roligt att utbilda mig till. Fast egentligen, hur viktigt är det med en utbildning? Det viktigaste är att jag läser in 200 poäng så att jag har en gymnasial utbildning. Det ska jag göra snart, om ett år eller något.

Undrar om Sixten, Missan och Nelly lever om 6 år? Det hoppas jag verkligen, det är inte omöjligt. Gud vad jag babblar. Det gör jag bara för att bilden till höger är så stor och att inlägget kommer att se konstigt ut om jag inte skriver så att texten går lika långt ner som bilden. Haha, om ni ville veta det. Sitter och lyssnar på Lady Gaga nu av någon anledning. Bad romance.

Nåväl, jag är 19 år och är ett barn. Barn trivs ihop med barn, hoppas jag. Barn leker bra tillsammans och har roligt tillsammans. Då borde Julia trivas ihop med mig och leka och ha roligt tillsammans med mig. :-) Jag ska göra mitt bästa för att hon ska få ett så bra liv som möjligt, om jag så ska offra hela mitt egna liv. Fast det anser jag inte att jag gör. Hon kan vara med mig överallt sen, och jag är ingen festmänniska som kommer ha ett behov av att gå på krogen varje vecka. Jag bänkar mig hellre framför soffan och super mig stenfull på hemmaplan - jag menar att titta på Let's Dance, dricka cola och äta godis tills jag inte orkar mer. Det gillar jag. Hur pass dåligt Let's Dance än må vara så är det en trygghet att sitta hemma i soffan på fredagskvällen. Eller ta en underbart skön promenad någonstans, och gunga lite och leka på någon lekplats.

Nu är bilden slut, nu kan jag sluta babbla! ;D



Jag hade fel..
Publicerat den

I förra inlägget skrev jag ju att boken Syskonkärlek antagligen skulle ha ett dåligt slut, men så fel jag hade!! Slutet var helt fruktansvärt (på ett bra sätt), och jag började nästan gråta. Jag tycker att ni bör läsa den faktiskt. Helt ärligt så funderar jag på att köpa mer böcker av Katarina von Bredow, jag gillade verkligen sättet hon skrev på!

Okej, över till annat. Igår blev det inget inlägg i bloggen av den anledningen att jag inte satt vid datorn någonting. Under dagen var jag ute på sjön - Vättern - i Adams båt. Fick en härlig bränna där ute kan jag säga. :} Lite rädd var jag allt eftersom båten är ganska liten, och sjön ganska stor, för båten bara flög fram. V8-motor, hehe. ;) Det var jag, Adam och pappa som åkte. Mamma fick agera barnvakt i 2 timmar. Det hade gått bra, hon hade sovit hela tiden! Julia alltså. Det är väldigt skönt att ha någon som är barnvakt (mamma nu i början) eftersom man inte blir lika låst då. Aldrig att jag hade tagit med Julia ut på sjön nu.

Under kvällen igår var Johan här, och han hade datorn med sig. Då tänkte jag att jag kunde skriva ett inlägg, men just den tiden så vägrade internet att fungera. Det blev att vi tittade på 2 avsnitt av Lost säsong 6 istället. Herregud jag har snart sett hela Lost, jag har lite separationsångest. Jag vill inte att det ska ta slut!! Har ungefär 5 avsnitt kvar tror jag, sen är det över! Då får jag köpa mer böcker och gotta mig i istället!

Nu ska jag gå promenad med Julia, och Johan!
Puss på er!

P.S. Igår hade jag och Johan varit tillsammans i 20 månader! Tiden går verkligen fort, tänk, snart 2 år!! Min älskling! ♥ Det kommer blir många fler månader, så underbart! =) D.S.



Syskonkärlek
Publicerat den

Idag var jag i Skövde med Marie!! :-)

Det var jättekul och jag handlade lite mer än vad jag från början hade tänkt mig. Haha, det blir lätt så har jag märkt.. Det som från början var tänkt att jag skulle köpa (blev faktiskt köpt!!) råkade bli lite mer än tänkt! Ett par jeansshorts i storlek XL (hrmm.. för det första så är storlekarna faktiskt konstiga på Gina Tricot och för det andra så fanns faktiskt inte de där shortsen i någon annan storlek än just XL. Dessutom sitter de inte särskilt tajt och för det fjärde så var det faktiskt bara 6 veckor sedan jag födde barn!!! Så, nu har jag förklarat det haha.) Vart var jag nu.. justde! Vad jag köpte. Jag ska ta kort på diverse saker av mina inköp så småningom men jag kan ju lika gärna förtälja lite redan nu. Ett par örhängen för 29 kronor från Indiska fick åka med hem. Ett par stora, plastiga grön/blå örhängen som jag för tillfället tyckte ansåg väldigt charmiga. Dessutom var det ju bara 29 kronor, dvs. nästan 3 cheeseburgare på Mc Donalds. Jag överlever nog.

 

Nu gör jag ett nytt stycke. Annars blir det jobbigt att läsa.
En kofta från Lindex för (håll i er nu) för 299 kr köpte jag! Är jag dum i huvudet? På årets förmodligen varmaste dag inhandlar jag (antagligen) årets dyraste klädesplagg för min del. Men den var så söt. Vit, lite blommig, MJUK. Åh, den kommer vara fantastisk att ha en kylig sommarkväll. Och i höst. En mascara, en randig pyjamas åt lillan, ett par solglasögon och NÄSTAN en jeansväst. Dock köpte jag den aldrig eftersom den i storlek 42 knappt gick att knäppa. Jag stod framför spegeln ett bra tag och funderade över ifall den överhuvudtaget var till för att knäppas? Jag fann aldrig något svar på den frågan, men jag kom tillslut fram till att den där västen antagligen bara skulle hänga i garderoben större delen av året ändå.

 

Jag köpte ett armband och ett trädgårdsset till mamma också. En blommig spade och en liten blommig kratta. På akademibokhandeln av alla tänkbara ställen fanns det på. Med tanke på hettan som var utomhus så satte vi oss på Rita's och tog en god glass. Choklad och regnbågsglass, så underbart gott! (Detta var innan Gina Tricot och shortsen i XL, annars kanske jag agerat annorlunda.) Jag och MArie klämde även i oss varsin baguette (halv, faktiskt) och en dricka. Vi satt under träden, bredvid fontänen och njöt av vår underbara måltid. Det slog mig att "statyerna" (eller vad man ska kalla det) på fontänen var riktigt hemska. En man som piskar en kvinna liksom. Vill man ha sådant mitt i stan? Tydligen vill man det. Det är kanske historiskt.

 

Vi mötte Maries klasskompis och pratade lite. Sen for vi till Elins Esplanad. På grund av mina missvisade förklaringar blev det en liten omväg dit, men fram kom vi! Vi glodde i lite affärer, dock väldigt matta på grund av vätskebrist i värmen. Pengar spenderades i vilket fall som helst. Inhandlade bl a boken på bilden ovan. Jag är F.A.S.T. Egentligen är själva storyn ingen höjdare och jag kan ge mig på att slutet är en riktig besvikelse, men sättet den är skriven på är guld. Så fritt och ledigt. Lite så som man pratar. Det gillar jag!

 

Nu fes Julia i vagnen, det lät så roligt. Otroligt onödig fakta, men lite rolig ändå! Ni kan ha nytta av den. Nu rapade hon också. Haha ♥ Lilla stumpan, redan 6 veckor idag.

 

Nu måste jag gå, ciao! =)




Suga, skriva, mage
Publicerat den

Julia näst intill spyr om man försöker trycka in en napp i hennes mun, men pappas arm funkar finfint att suga på. ;) Spana in Johans läppar btw! Vilken fantastisk underläpp, den ser helt perfekt ut. Typ botox! Haha, vad bara tvungen att säga det eftersom jag la märke till det...

 

För en stund sedan skrev jag Julias namn på ett papper. Jag ska klippa ut det sen och sätta fast på hennes pärm. Mamma har sagt att jag borde göra det någongång, så varför inte nu! :-) Jag är ganska nöjd, men den syns att jag suger på att skriva. :P Helt ojämnt!

 

Nedan ser ni min mage i nuläget. Jag gjorde hela 50 situps i morse, innan frukost. De verkar tyvärr inte hjälpa haha. Nej men herregud, allting får ju ta sin tid. Även om det ser ut som att jag är i vecka 25 så kan jag ju "glädja" mig åt att jag inte var smalare innan graviditeten. :P Jag har alltid haft lite mage, och det får jag väl leva med om jag inte helt plötsligt bestämmer mig för att banta järnet och aldrig äta något gott igen! :O Nej fy, man mår ju bra av att äta glass, godis, kakor osv! I alla fall så mår själen bra.. ♥

 




Uppe sent
Publicerat den

Ojsan...

klockan rann visst iväg en hel del! Har suttit och grejat med bloggen i flera timmar nu. Det gäller att passa på när Julia sover! Hehe, nu får jag bara hoppas på att hon sover ett par timmar till. ;) Nu fungerar mouseoverbilden i menyn. Dvs att min profilbild blir svartvit när man drar musen över den, och att man när man trycker på den kommer till ett speciellt inlägg! Tjoho! =)
Något som dock inte fungerar är drop down-menyn i IE. Jag förstår inte varför. I IE så syns inte ens headern liksom. Som tur är ser det tydligen bra ut i Safari.. om det nu är någon annan på den här jorden än Johan som använder det. ;D

Öhm.. jag vet inte om jag har så mycket annat att tillägga idag. Jag skriver nog mer i morgon helt enkelt. Bjuder på ett par bilder istället! :}

Bilderna tog jag tidigare idag och de är helt orörda. Jag orkar inte öppna photoshop nu, ska snart lägga mig tänkte jag. Shit, bilderna blev faktiskt bättre än vad jag trodde! Jag tror jag ska sluta hata kameran för ett ögonblick. :)

 

Haha Johan kände för att vara lite kreativ och tog för ett par dagar sedan en 'abstrakt' bild! Är det NÅN som kan gissa vad bilden föreställer? ;)

 

KUL förresten att jag redan har 6 prenumeranter via bloglovin! :}
Nu ska jag sova, natti natti! ♥



Zzzzzzz Zzzzzz
Publicerat den

Haha jag var bara tvungen att visa hur länge min lilla sessa sover. Dock sover hon fortfarande, och nu i skrivande stund är klockan 10:43. Jag undrar jag om hon inte är inne i någon särskild växtperiod nu, så som hon sover!

Solen skiner idag den 1 juli (hehe, Julias smeknamn av mig) och jag tänkte gå ut och sola lite. Gårdagen bjöd ju inte på någon sol utan endast en massa blåst, vilket betydde att både jag och Julis höll oss inne. Det var dock dumt gjort eftersom det resulterade i en fruktansvärd huvudvärk för min del på kvällen. Varför denna huvudvärk hela tiden? Jag brukade aldrig ha det förr.

Som ni kanske har märkt så fungerar inte alla länkar i kategorierna. Trycker på man exempelvis Tips & Trix så kommer man till förlossningen osv. Det beror på att jag inte har skrivit några inlägg där ännu, haha. Men jag ville ha de kategorierna så tro mig, inlägg kommer senare. Det tar sin tid att fixa allt eftersom jag inte kan sitta vid datorn lika mycket nu som innan.. :-)

Ha en bra dag i solen,
puss!