Dag 29 – Saker som jag är tacksam över
Publicerat den

Den lättaste frågan hittills!
Jag är väldigt tacksam över allting i mitt liv. Allt som jag har och allt som jag har varit med om. Allting, oavsett om det är bra eller dåligt, har gjort mig till den jag är i dag och det är jag väldigt tacksam för. Är man tacksam så får man mer hjälp i livet, I've heard...

Jag skulle kunna rabbla upp 10 saker just nu som jag är tacksam över:
» jag har världens finaste dotter
» jag har världens finaste djur
» jag har ett underbart hem
» jag kan äta mig mätt varenda dag
» jag har tv, dator, internet, photoshop och allting sånt där kul
» jag har varit utomlands ett antal gånger
» jag har en bra kille
» jag är frisk
» jag har bra betyg
» jag har bra kompisar
and so on..

Vågar ni utmana mig? ;} Skriv vad ni är tacksamma för vetja! Och kom i håg: visar ni er tacksamhet så kommer livet bli lättare för er.

länk

länk




Vi kan gung gung gunga du och jag
Publicerat den


Älsklingen som älskar att gunga! Något annat som är värt ordet älska i det här inlägget är den söta mössan som jag fyndade på Polarn o Pyret för runt 80-lappen. Den har en tofs mitt på och fungerar även som en liten keps! ♥ I dag gungade Julia riktigt högt - det gillas starkt av den lilla tjejen! Inga mesiga tag här inte! Fast jag fick bara suddiga bilder när hon hade ordentligt med fart..



Julia, storasyster?
Publicerat den

Den här veckan betyder något för mig. Det här är nämligen den veckan som jag lämnar mina tonår. På fredag den 4 februari så fyller jag 20 år, wiho! Det känns underbart skönt att äntligen få bli vuxen, fast samtidigt lite sorgligt. Jag skulle vilja vara kvar i tonåren bara ett litet tag till. Inte behöva bli gammal & grå..hehe. Helt plötsligt får Julia en vuxen mamma {och pappa, eftersom Johan blir 20 i morrn!}. Örs, jag vill inte bli gammal! Fast samtidigt är det väl ganska skönt att bli äldre, få mer ansvar och kunna bestämma själv osv.

En annan tanke som jag har i dag är att jag vill vara gravid. I alla fall bara över en dag. Själva magen och det eventuella illamåendet kan jag gärna skippa, men just själva ultraljudet vill jag gå på! Se hur bebisen ligger och sprattlar och har sig där inne och tänka att Julia ska bli storasyster. ♥ Menmen, det är bara en tanke! Jag vill och tänker inte bli gravid än på ett par år, det skulle inte fungera såsom det ser ut just nu.

Den här veckan följer jag Idas exempel och kör på shakes. Jag vill komma i mina jeans ordentligt till på fredag! :}

[LÄNK]




Dag 28 – Det här saknar jag
Publicerat den

Det finns en del saker som jag saknar.
Jag saknar Julia när hon sover, till exempel. Hennes mysiga små händer och hennes blöta pussar!
Sedan saknar jag ibland att få vara "fri" och till exempel kunna sitta vid datorn en hel dag utan att behöva bli störd eller behöva göra något annat. Det är lite småsaker sådär... som man kan sakna ibland!

Och ibland saknar jag andra grejer...



Kom igen nu!
Publicerat den

Det är inte alls många som är med och tävlar om ett underbart close-up filter från tvspelsweb.se! Typ 6 stycken eller något bara...
Kom igen nu! När jag väl anordnar en tävling till er. :}
Dessutom är det ju enkelt att vara med!

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN!



30 januari Söndag 2011
Publicerat den

Jag ska försöka skriva något vettigt inlägg i dag också. Det är min plan!
Johan slog rekord i dag genom att få Julia att somna efter endast 50 sekunder. Inte illa alls! Det är de där afrikanska trummorna som gör susen, helt otroligt! Jag känner mig ganska korkad som står och vaggar henne i famnen i upp emot en halvtimme och försöker söva henne med hjälp av gamla vaggvisor. Det fungerar inte! Det enda som händer är att Julia blir grinig och att jag får ont i armarna.

I dag har solen skinit och det har varit vårkänslor i luften. Jag och mamma var ute på en promenad i eftermiddags och då såg vi små snödroppar i en rabatt. Roligt att de har kikat fram alla redan. :} Synd att det fortfarande är januari... det skulle gärna få vara april för mig nu!

Medan det ändå var sol så passade jag på att fota barnvagnen eftersom vi ska sälja den. Jag satte ut en annons på blocket och har redan ett par som är intresserade! Hoppas verkligen att de vill köpa den. Det känns som att vi har hela huset fullt av barnvagnar så det ska bli skönt att få lite mer plats! Den är ju väldigt fin och bra, så det är allt lite tragiskt att behöva sälja den.. Men vad gör man inte! Det finns väl fler barnvagnar..

Åh! Jag har varit sjukt trött hela dagen. Julia som envisas med att dra upp mig mitt i ottan! Klockan 6 ville hon påbörja sin dag i dag! Det enda positiva med det är väl att vi kan titta på soluppgången tillsammans. Det är allt bra vackert! Vårt lilla fönster i vardagsrummet vetter mot öst. Himlen var alldeles randig! Det gäller verkligen att ta vara på de få minutrarna som det är såhär, för sedan är himlen tråkigt blå/grå igen. ^^
Hur fint? ↓

Okej, den är photoshopad. Det här är originalet ↓. Eller originalljuset ska jag kanske tillägga eftersom det inte är samma bild. Det är nästan finare... ;P




Så bantar du med klockan
Publicerat den


Ät en ordentlig frukost. Fyll på blodsockerförråden med till exempel gröt eller grova mackor. Motionera bara lätt om du vill träna, ta en promenad.


Nu är du på topp när det gäller att prestera mentalt, gör de mest ansträngande uppgifterna på jobbet. Ät ett mellanmål om du behöver.


Ät lunch med mycket protein, grönsaker och långsamma kolhydrater. Ta gärna en promenad för att få dagsljus.


Nu är det vanligt att du känner dig lite trött eller ofokuserad. Ät ett mellanmål eller ta en nypa frisk luft för att få ny energi.

Du har högst kroppstemperatur nu, det är bästa tiden för att träna.

Ät middag baserad på protein och fett. Undvik att äta efter klockan 20.

Varva ner och förbered dig för att sova. Kroppen ställer in sig på sömn genom att kroppstemperaturen sjunker och ämnesomsättningen sänks. Ät före midnatt om du jobbar natt.

Undvik att äta, kroppen är inte inställd på att ta hand om mat. Sov och låt kroppen återhämta sig. Försök sova 7-8 timmar.


Detta kommer från bilagan till Expressen och det är fan inte dumt alltså! Att äta på bestämda tider är bra för kroppen! Särskilt svårt är det inte heller. Särskilt inte för mig nu som bara går hemma om dagarna. Det tåls att tänka på, i alla fall!




My beautiful Saturday
Publicerat den

Okej, många inlägg i kväll. Men jag har ju inte uppdaterat er på hela dagen!
Grejen är att jag inte har varit hemma på hela dagen, utan har befunnit mig i Skövde tillsammans med min mor! Vi har varit på relaxen på Skövde Arena {japp, där som jag var med Johan i höstas} och det var alldeles underbart skönt! Älskar stället! Man blir så avkopplad att man nästan somnar. Helt sjukt vad slö man blir efteråt. Fast skönt slö! Jag var givetvis tvungen att ta en sväng förbi vattenrutschkanorna igen och åka ett par gånger. Det kommer jag aldrig att växa ifrån [♥]. Jag vet inte riktigt vad det är som är så härligt med fart & fläkt, men jag har helt enkelt alltid gillat det! Den här gången åkte jag dock inte Turbo... fick ju så jäkla ont mellan benen förra gången, hahaha. Det var SÅ inte värt det! ;}

Efter relaxen gick vi in mot stan och åt på Gräddhyllan. Där tog vi kycklingfilé med råstekt potatis och kantarellsås. Inte illa, mina damer & kanske herrar! En hel jädra kyckling fick man på tallriken i stort sett, så mätt, det blev man garanterat! Det var lite läskigt på restaurangen eftersom jag satt ensam vid bordet när mamma var framme vid kassan och beställde {det var sjukt mycket folk och vi ville inte att någon skulle ta vårt bord, därför satt jag kvar}. Mitt emot mig satt i alla fall 2 äldre män och viskade och stirrade på mig. Blä! Hatar när man inte vet vad de säger. Till råga på allt så var det ju inte svenska ord heller.. På grund av, antagligen, för mycket film så ser jag framför mig hur det springer fram en massa beväpnade män och skjuter sönder och samman alla. Ser hur paniken växer fram ur folket och hur allting bara förstörs. Som tur var så hände inget av detta.. Det enda av vikt i så fall var väl att det tjöt ur larmen till affärerna ett par gånger. Men det är jag van vid.. tjuv som jag är! ;} Jag har nog stulit grejer för säkert en miljon, skulle jag tro. Ni vet, sådana där vardagliga saker som man tycker att man behöver. Lite kläder, lite parfymer, lite smink, lite knivar, lite mobiltelefoner, lite högtalare, lite datorer, lite krut och lite lastbilar. ;} Skämt åsido... Å sido...

Nu lämnar vi det!
Känner att jag har en massa play-dohlera kvar på händerna så jag gör nog rätt i att tvätta dem!
Någonting som jag bara måste dela med mig av är att jag i kväll lyckades få lillan att somna med hjälp att att jag sjöng på isländska! Då fanns det 2 problem; 1: jag kan inte sjunga. 2: jag kan inte isländska. Men hon somnade i alla fall. ♥

Puss



Dag 27 – Mina favoritsaker
Publicerat den

Min absoluta favoritsak måste nog vara datorn! Tätt därefter kommer kameran och även mobiltelefonen. Som mamma har jag även lärt mig att en hel del andra saker är viktiga också, såsom; vattenkokare {när vi kokade vattnet till lillans välling}, våtservetter, napp och andra nödvändiga saker för att klara av vardagen. :D


[LÄNK]




Play-doh
Publicerat den




I går gjorde jag play-dohlera för första gången i mitt liv. Jag lekte mycket med det när jag var liten, men nu under senare år har det inte blivit så mycket med det. Tyvärr, får jag kanske lov att erkänna. Det är ju riktigt roligt! Ovan kan ni se mina verk, haha! ↑ Är faktiskt ganska nöjd eftersom jag är långt ifrån kreativ och duktig inom sådana här områden! Julia har dock inte fattat grejen än, hon sitter och pillar lite på degen bara och kastar den i golvet. Menmen, tiden kommer nog då hon vägrar släppa ifrån sig den! Hon måste bara bli liite större först. :}

Jag följde ett recept som jag hittade på Mirkas blogg:
{
4 dl vetemjöl
2 dl salt
2 msk citronsyra (eller 2msk Alun)
2 msk matolja
4-5 dl vatten
karamellfärg

Koka upp vatten och häll i karamellfärg och olja i vattnet. Blanda ihop mjöl, salt och citronsyra i en skål. Häll i vattnet, karamellfärgen och oljan i skålen. Blanda ihop. Play-dohleran är färdig!
}

Jag använde mig av blå karamellfärg, 4 dl vatten och Alun. Den blev kanonbra! Jag ska nog göra mera lera senare, i alla möjliga olika färger! Kul! :D

 




Dag 26 – Mina rädslor
Publicerat den

Jag är rädd för att Julia ska skada sig eller att något hemskt ska hända henne. Sedan är jag rädd för att mina djur ska dö. Jag har ingen rädsla för djur, men däremot kan jag tycka att en del djur är obehagliga [typ stora fiskar]. Fast jag är som sagt inte rädd för dem. :} Sedan kan jag faktiskt ibland bli lite rädd när jag tänker på hur små vi är här på jorden. Vad finns egentligen ute i rymden och på alla andra planeter och i alla andra solsystem? Dessutom är jag nog lite rädd för att det ska bli krig här i vårt avlånga land, det vill jag inte!

Sedan, det här låter nog konstigt: men jag är rädd för att alltid finnas. Tänk om jag alltid kommer att kunna tänka och att min själ alltid kommer att leva och fungera. Jag blir väldigt rädd bara vid tanken. I all evighet liksom... "/ Inget slut?



"I love you smile at me, I love the way your hands reach out and hold me near....I believe this is heaven to no one else but me."
Publicerat den

Egentligen skulle jag behöva skriva av mig, känner jag.
Det är mycket känslor och tankar som irrar omkring i mitt huvud just nu, men jag kan bara inte skriva det här. Det är ganska många som läser här, och jag är inte helt säker på att jag vill att alla dessa ska läsa det jag tänker på, och det jag känner. Men äh, det löser sig ändå! Människor är ju inte mer än människor, och som vi har märkt så är inte människor de smartaste liven direkt! ;}

Annars då? Jodå! Jag skar mig på fingret förut och det blödde jättelänge. Blev nästan orolig! Jag råkade skära mig själv på något konstigt sätt när jag skulle klä på Julia ytterkläder och jag blodade ner hennes nya klänning. :( På tal om Julia så har hon varit ganska grinig/klängig i dag! Hon är inne i en otrolig mammaperiod nu där hon ska klänga på mig och vara med mig hela tiden. Det är nog separationsångest blandat med att hon får tänder, kan jag tänka mig! Det är ju i den här åldern som de börjar förstå att mamma och pappa kan försvinna, och då är det inte roligt! Haha, fast det roliga är att hon ibland kan krypa iväg och gråta och tycka synd om sig själv, även om jag står precis bredvid henne och ropar på henne. :')

Jag var nere på biblioteket förut och hämtade ut hennes bok också! En superfin och mysig bok med en massa ramsor och annat skoj. De hade även frågat barn i boken om vad de blev glada respektive ledsna för. De var väl en sisådär 5 år, lite yngre kanske. En kille, Joel, hade svarat så gulligt tyckte jag! Han blev ledsen när jag tänkte på att retas med en tjej som hette Hedda, och han blev även ledsen när han tänkte på att hans katter skulle dö. Han blev däremot glad när han klappade sina katter och när han såg att de levde. Sötnosen! ♥


1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6
[LÄNK TILL BILDERNA]

UNDERBARA bilder. Ge mig sommar! Jag tänker snart fly landet om det ska vara såhär kallt. För ett tag trodde jag att vintern var min favoritårstid, men jag har visst råkat ändra mig. Jag går med på en sisådär 2-3 månader vinter, inte mer. Nu har vi istället halva året vinter, halva året höst/vår/sommar.




28/1 Fredag 2011
Publicerat den

God morgon på er!

Julia har somnat och tar sin lilla morgonblund. Jag vaggade henne till sömns med hjälp av musik, Every breath you take med The Police, och hon somnade när låten var slut. Jag försökte först att få henne att somna med hjälp av trumljud som Johan alltid använder för att söva henne, men med mig går det tydligen inte. Helt otroligt att hon ens somnar till trumljud (!), men Johan som är ett musikfreak listade ju ut att barnen i Afrika ständigt somnar när deras mammor dansar med dem i takt med trummor. Det verar fungera med våran lilla lady också, fast uppenbarligen inte när jag vaggar henne. Kanske har jag fel rytm? Det måste nog vara så!

Hur som helst så är jag glad i dag. Vågen visar mindre för varje dag utan någon egentlig ansträngning från min sida. Äter jag inte efter klockan 18:00 på kvällen så går jag faktiskt ner i vikt. Detta var något som jag för ett tag sedan tvivlade på, men tydligen fungerar det! Och det är ju inte särskilt svårt heller!

I går var min farmor här och hälsade på en liten sväng. Hon hade stickat ett par strumpor till lillan i samma garn som mössan och tröjan hon fick i julklapp! Det är så himla roligt att någon faktiskt gör egna kläder, det blir mycket mysigare än att bara köpa allting hela tiden. Framför allt att man lägger ner tid på det! :} Jag har tyvärr ingen bild på strumporna ännu, men på bilden nedan ↓ så ser ni vilket garn det är. Det är alltså inte flera garn, utan ett som har flera färger. Sött!

Nu ska jag göra mig i ordning innan lillis vaknar! Sedan blir det nog en tripp ner till biblioteket för att hämta lillans första bok. Vi fick en lapp i måndags på BVC som vi skulle lämna in på biblioteket och då få en bok. Senare kanske även Julias farmor kommer på besök! :} Ha en bra dag allihop!




Jag är en vanlig kanin, vanlig, fast ovanligt fin!
Publicerat den

Nelly the bell! Min fina nin som var ute och lekte i snön häromdagen. Det mörka är grus som vi har för att inte ramla och slå ihjäl oss. Är hon inte fantastiskt gullig? Jag längtar till våren så att hon kan vara i sin sommarbur igen och springa omkring i gräset och skutta och äta sig fet. Hon har blivit så himla tunn nu i vinter, trots morötter, knäckebröd, sallad och en massa pellets & hö! Älskar hennes päls och färgerna på den!  Japantecknad, kallas det visst! ^^



Dag 25 – Hemma hos mig
Publicerat den

Har tyvärr inga bilder just nu på mitt hem, men jag bor i en grön villa i ett villaområde tillsammans med en massa andra gröna och röda hus. Eller, när de byggdes var alla röda och gröna, men nu i efterhand vill vissa familjer vara coola och byta färg till något annat coolt, typ beige, gul, mörkare grön, ljusare grön osv. Tummen upp för dem! ;} Skulle vi måla om vårt hus någon gång så skulle det garanterat bli ljusare, kanske vitt? Det är fräscht! :}

Inne i vårat hus så har vi en ganska lantlig stil med många stilleben - framför allt burkar! Min mamma är galen i burkar av alla dess slag, fast helst ska de vara blommiga! :'D I fönstret står det blommor, på borden ligger det dukar och vi har fondväggar i en hel del rum! Här inne i datarummet har vi en röd fondvägg... tittar man för länge på den så får man ont i ögonen, haha. Vi har lyckats skapa en väldigt mysig hemkänsla här i huset vilket jag tycker om. Det märks att folk bor här, om man säger så.

I mitt och Julias rum är inredningen lite blandad. Mysig, med mycket färger och leksaker! Vita möbler med undantag för ett träfärgat bord intill fönstret, dock med vita ben! Jag ville måla det vitt, men det fick jag inte eftersom mamma vill använda det sen när jag har flyttat. Dessutom ärr det så gammalt och "unikt" att det nog var finast att ha i originalfärg.

Trädgården bestod till en början av mycket gräsmatta och en hel del träd. Nu har många träd tagits ner och ersatts av blommor, och en del gräsmatta har bytts ut mot grus. Fast vi har fortfarande mycket gräsmatta! :}

Här är ena delen av trädgården som mamma har knåpat ihop! ↑ Tjusigt va? :} Som ni ser så ligger husen ganska tätt. Ett typiskt svenskt villaområde med andra ord. Lite mysigt är det allt, fast lite störande också när man vissa nätter vill sova medan andra vill leva rövare och dunka musik..

Nu vet ni lite mer om mitt hem! :} Fråga om det är nåt! ;}



Min fina räka
Publicerat den

En hel hoper med bilder på min lilla Julisbulis, haha! Så söt! :') Hon älskar kameran och ska alltid le så fort den dyker upp! Öppen mun = kameraleende! Älskar bilden i mitten högst upp! Den fina tröjan köpte jag för 75 kr på H&M härom veckan. Vilket klipp! Just nu sover busungen och jag tänkte skriva lite om mina dagar nu den senaste tiden.

I går hade jag en utbildningslektion eller vad man ska säga. Det var som en uppkörning fast ändå inte. Jag fick en helt ny körlärare och en helt ny bil (!) fastän jag blivit lovad att få köra i en likadan som jag kör på mina körlektioner. Det sket sig i alla fall och jag fick istället för att köra en Volvo, köra en Ford. Men det gick det med! Jag klarade den lilla uppkörningen i alla fall och det var riktigt skönt. Det var inte perfekt, men det var tillräckligt bra. Haha.

I dag har jag varit nere på Arken, Ung mammagrupp, med Ida och Malin och det var svinkallt att ta sig dit. Närmare 10 minusgrader och endast iförd leggings är ingen bra kombination kan jag säga. Mina ben var isbitar efteråt. Julia älskade det och hon bet sina kompisar i huvudena flera gånger. Vilken busunge! Klart hon måste testa sin tand. Vi sjöng, lekte och pratade och efter det gick jag och Ida till Ica där jag köpte 20 kg kattsand! Det var tung att dra hem i alla uppförsbackar kan jag lova. Men en rejäl promenad fick vi oss i alla fall eftersom vi tog en liten omväg!

Har dammsugit, ätit och tagit kort på barnvagnen nu i eftermiddag eftersom den ska ut på blocket vilken dag som helst nu. Hoppas att det finns någon som är intresserad av den, men det gör det nog. Det är en toppenvagn! Perfekt som förstavagn! :}

Hörs senare! Missa inte sista avsnittet av Bibliotekstjuven i kväll! Jag hatar den serien, fast samtidigt är jag fast och bara måste se den...?!



Två dagar i samma inlägg
Publicerat den

Glömde totalt av 30 dagar 30 inlägg i går, så vi får ta två dagar i samma nu igen då! Det tror jag inte att ni dör av, eller? ;}

Dag 22
– Det här mina mindre bra på
Att vara envis! Jag ger upp nästan direkt oavsett vad det gäller på grund av att jag helt enkelt tappar orken, lusten och motivationen. Förutom inom en grej, och det är när jag vet att jag har rätt. Hehe. ;} Är jag alldeles bombsäker på att jag har rätt så kan jag nästan döda för att verkligen få min vilja igenom eller vad det nu än handlar om. Jag är inte heller särskilt bra på datorer och på att meka med fordon. Det är inte riktigt min grej. ;}


Dag 23
– Det här gör mig glad
Snälla människor! Det är inte ofta man möter genomsnälla människor, men när man väl gör det så är det underbart härligt! Sedan blir jag glad av att andra är glada och när andra mår bra. Mina djur, Julia osv. Sen skulle jag bli väldigt glad om jag klarade mitt körkort.. Och just det! Jag blir väldigt glad om jag har rätt, haha. ;}



Vinn ett valfritt close-up filter!
Publicerat den

Den utlovade tävlingen! :}

Ni har nu chansen att vinna ett valfritt close-up filter från tvspelsweb.se!
Reglerna är sjukt enkla:
»
Skriv i en kommentar i det här inlägget om varför just DU vill vinna ett close-up filter.
» Kopiera bild + text nedan och skriv om tävlingen i din blogg eller på facebook. Glöm inte att skriva med vilket filter du vill vinna!
» Lägg till mig på bloglovin för att hålla koll på tävlingen! Inget måste, men det kan vara en bra idé! :}

Jag är med och tävlar hos Melindaochjulia om ett valfritt close-upfilter från tvspelsweb.se

 

Klockan 21:00 den 7 februari 2011 drar jag en vinnare!
Lycka till! ♥




Väntar..
Publicerat den

Det kommer upp en tävling senare i dag! Jag tror att ni kommer gilla den! Håll utkik! :}



The dark-veiled silhouette
Publicerat den

 
Vackert va? Himlen utanför mitt hus med en viss redigering. ^^ Älskar när träden nästan blir som silhuetter! I eftermiddag har jag ringt ett par samtal och även träffat Ida och Malin + deras barn. Vi var på Vete & Råg där jag även åt min lunch. Fyyy mig. Borde verkligen hålla fast vid shakes, men det är ju så vidrigt. Aja.. hellre fet och lycklig än tvärtom!

I kväll ska jag se Familjen Annorlunda. Har längtat i 2 veckor eftersom den satans handbollen var i vägen förra veckan! Ska ni se programmet? :)




8 månaderskontroll
Publicerat den

Stoltareee kan ingen vaaara, än lilla Juliiis lilla maaamma [tryggare kan ingen vara blabla.. den melodin ni vet.] Är just hemkommen från BVC och 8-månaderskontrollen. Allting såg finfint ut och hon utvecklas som hon ska. Hon är till och med lite duktigare! ;) I dag var första gången som hon inte var så rädd för barnmorskan utan istället tyckte att besöket var hyfsat roligt. Hon lekte lite med någon leksak där inne och pratade och kröp omkring. Stumpan! Vi fick en massa information om olycksfall och diverse papper med information om ämnet. På hemvägen gick vi förbi apoteket och Johan köpte medicinskt kol som tydligen kan vara bra att ha hemma ifall olyckan skulle dyka upp! Det är nämligen en dryck i det här fallet [fanns i pulverform också] som barnet får dricka om de har stoppat i sig något olämpligt som t ex aceton eller hårfärg. Då neutraliserar kolet det giftiga och gör att det inte sprider sig i resten av kroppen. Kanon! Men jag hoppas ju så klart att det aldrig ska behöva användas! En hundring gick det på, så vi har inte förlorat särskilt mycket på det ändå ifall vi nu skulle ha köpt det i "onödan".


Julias mått vid 8 månader och 2 dagar:
Längd: 73,5 cm
Vikt: 10 125 g
Huvudomfång: 47 cm

Hon vägde betydligt mindre än vad jag trodde, och det var ju skönt det. Hon är inte överviktig alls, om någon skulle få för sig det. Jag måste försvara henne! ;} Barnmorskan undrade om vi ens ville titta på hennes kurva eftersom det såg bra ut, men det gjorde vi ändå. Hon ligger något hack över det, men hon följer ändå sin egen väldigt fint.


En tandborste inhandlades även till den första lilla tanden! ↓
Jag känner mig alltid så skrytsam i de här BVC-inläggen, men jag är så stolt och det tycker jag att jag kan få vara också. Här har man tagit sig igenom en hel graviditet [40 veckor] där 20 veckor bestod av vomering och diverse andra otrevligheter. [Värst vad jag gillar ordet diverse i dag..] Ha en fortsatt bra dag i alla fall, puss!

 




Ska man skratta eller gråta?
Publicerat den

Ååh. Jag mår så dåligt. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag tror att jag väljer att gråta, nästan. Herregud. Pappa visade mig ett klipp förut på brutal bebisyoga. Ni kanske har sett det innan, men inte jag. Det är alltså en kvinna som utövar yoga med en 2-veckor gammal bebis. Hon far och flänger med det lilla knytet och det har upprört många. Först trodde man att det var en docka, men det var det alltså inte. Dessa metoder ska tydligen få barnet att få lättare för att exempelvis skriva & läsa. Helt sinnessjukt! Allt snack om att man ska vara försiktig med små bebisar och ständigt hålla en hand bakom nacken betyder ju helt plötsligt ingenting då.

Titta på klippet om ni vill. HÄR.




Julia i vassen
Publicerat den

Jag skapade en liten båt till lillan förut. I korgen brukar hon annars ha leksaker, men den fungerade ju utmärkt som en båt också! Julia i vassen! ;) Tanden tittar fram mer och mer och än så länge {peppar peppar..} så verkar hon inte alls lida av det. Varken vad gäller sovandet eller ätandet. Det är riktigt vasst när man sticker in fingret, så man får passa sig noga!

I dag har vi varit med Ida & Leo eftersom det inte blev av i går. Vi gick till lekparken där de fick gunga, och Julia tyckte att det var lika kul som i går. Fast det var kallare i dag, tyvärr. Det blir nog bättre sen när det är varmt och skönt istället, och man slipper ha på sig en massa kläder! Tänk till sommaren sen, då kommer vi antagligen vara ute nästan dygnet runt. Då kan hon antagligen gå och jösses vad vi ska leka och busa. Vi ska införskaffa oss en gunga hade vi tänkt, att ha här i trädgården alltså. Sen ska vi även skaffa en liten rutschkana som hon kan åka på! Kul!



8 månader ♥
Publicerat den

Lillan tog sig ett bad tidigare i kväll och hon är så gullig när hon har schampo i håret! Hon tycker verkligen om att bada, vilket är väldigt skönt eftersom hon då alltid är ren! ^^ Att leka med duschslangen är också gött!

Och vet ni? Hennes första tand har visat sig i dag, på 8-månadersdagen och allt! På den nedre raden till vänster finns det en liten gråvit rackare som är på väg att dyka upp när som helst! Min stora tjej! ♥



Dag 20 – Den här månaden
Publicerat den

Januari, den första månaden på år 2011 och för mig har den varit hyfsad!
22 dagar har passerat och det har legat snö på marken hela tiden. Det har varit kallt, halt, slaskigt och gud vet vad! Vägarna har varit sådär, minst sagt! Jag har övningskört, lekt med lillan, gått promenader, träffat kompisar och gjort en ny bloggdesign. Jag har städat rummet, fyllt i papper från försäkringskassan, ätit och tittat på tv. Jag har även börjat året med att dra ner på onyttigheter såsom läsk, kakor, godis & annat smarrigt!



Julia x3
Publicerat den

Jag kände för att vara lite kreativ nu i eftermiddags så jag fixade till det här lite snabbt! ↑
Hon har på sig sin nya klänning/tunika som endast kostade 49 kr! Bra kap!




22 januari 2011
Publicerat den

Yeee, äntligen lite nya bilder i den här gansak tråkiga bloggen. En liten pippi och en liten blomma. Båda bilderna är tagna i vårt vardagsrumsfönster med Nikon D200. Redigerade i photoshop CS3 av mig. I dag är det lördag och min älskling är 8 månader gammal! 8 månader! På måndag är det dags för en kontroll på BVC och det sak bli spännande att se vad hon väger och hur lång hon är. Jag gissar att hon är ganska lång faktiskt, minst 73 cm! Men jag kan ha fel.. Hur som helst så lovar jag att berätta det för er!

I dag händer det inte särskilt mycket. Inte ännu i alla fall. Hittills har jag städat Sixtens bur och ska även ta itu med Nellys senare. Ska även träffa Ida & Leo en stund är det tänkt. :} En trevlig, lugn dag. Solen skiner och allt är på topp! Måste även höras av med Johan sen om han kan komma en stund. Egentligen skulle han repa med sitt band i dag eftersom de har en spelning på onsdag, men en badnmedlem blev visst sjuk. -_- Hoppas det går bra för dem i alla fall!





Utkast: Jan. 21, 2011
Publicerat den

Nelly var precis inne! Funderar faktiskt på att ta in henne en sväng varje kväll efter att Julia har somnat. Jag tror att hon gillar det. Det underbara med den lilla kaninen är att hon fortfarande är samma gamla sociala Nelly! Trots otaliga dygn i garaget med gosedjuret Molly som enda lekkamrat, så är hon så go och mysig när hon får komma in. Lägger sig och vilar i soffan och vill så gärna bli klappad. Min fina nin!

Jag tycker om djur så mycket eftersom de inte är krävande på samma sätt som ett barn. Jag kan sitta still i en timme och bara klappa t ex Nelly utan att behöva ta fram nya leksaker, springa omkring och ständigt försöka roa henne. Skönt! ^^ Jag har faktiskt fortfarande kvar drömmen om att ha ett helt gäng med kaniner senare i mitt liv. Vill ta hand om dem och vill att ensamma kaniner ska slippa vara ensamma och istället hitta vänner! ♥ Jag tänker mig någon typ av "kaningård" där de kan springa omkring både inne och ute. Dock vill jag inte föda upp dem, utan ta hand om sådana som redan finns och som behöver ett hem. Jag har nog redan snackat om det här innan, men det tåls att upprepas! Jag älskar kaniner, och har alltid gjort det! :)

Okej, kollaget nedan är inte det bästa, det erkänner jag. Tog en massa gamla bilder från min gamla blogg och klistrade ihop lite snabbt. Vissa var det till och med text på. Men äh! ;) Hon är så söter ändå! På bilderna längst ner till vänster så var hon precis ny i familjen. Väldigt tanig hela hon. Men efter ett par veckor i mina händer så var hon lite fetare, haha. Det verkar smitta av sig, det där! ^^

Satan, nu missade jag utröstningen i Let's Dance!
Kram!






Dag 19 – Detta ångrar jag
Publicerat den

Jag ångrar mycket.
Skulle jag få en frågan om jag skulle vilja leva om mitt liv, då skulle jag svara ja. Haha, känns jobbigt kanske, men det är små misstag här och där som jag gärna skulle skita i om jag fick en chans till.

Fast eftersom det antagligen är omöjligt att leva om sitt liv, så känner jag mig rätt nöjd i alla fall!



Körlektion och Elins esplanad
Publicerat den

Åh jag är så trött att jag tror jag spyr! Jösses! Det tar på krafterna att köra bil... I alla fall för mig.
Det gick sådär i dag, om jag ska vara ärlig. Var inte särskilt fokuserad och mestadels trött och lat. Varför då?? Kan jag inte vara det någon annan dag än just de dagarna då jag har lektioner? Hur som helst så har jag nu bokat in en utbildningslektion, men dessvärre har jag råkat glömma dag! Var det den 25/1? Jag tror det..

Gick en sväng på Elins esplanad efteråt med mor o far och fikade på Waynes. Fan vad dyrt det ÄR! Aldrig mer. 30 kr för en festis liksom... -_- Köpte i alla fall lite prylar; armband, cardigan till mini, en röd bh för 60 kr {! halva reapriset..}, foundation, foundationborste och sen hade mamma köpt en klänning till mini också. Grymt sött!

Har lite dåligt med bilder känner jag. Måste utöka mitt förråd! Får ta och göra det i helgen.
Kram!



Är hon död?
Publicerat den

Jävlar! Julia har sovit i sin vagn nu i över 1 timma - utomhus! Jag var nyss ute och kände på henne lite {var rädd att hon har dött!} men hon hade det så varmt och gött där i vagnen minsann! Härligt för henne!

Till min stora förvåning i morse så har jag sedan nyårsafton minskat ca 4 kg i vikt. Wow! Trots att jag har fuskat de senaste mornarna med att äta limpa & oboy istället för en Nutrilett shake, så har jag inte gått upp ändå! Jag hade nämligen inte druckit oboy på så sjukt länge så jag var bara tvungen att ta lite. Gott var det! Man säger väl att 5 kg är en storlek va? I så fall är jag snart nere på M igen, haha. Men det här är ju lätt, faktiskt! Att bara hålla upp med onyttigheterna är inte en så svår match som jag först trodde att det skulle vara! Go! Go! Go!

Om ungefär en timme ska jag ta bussen in till Skövde och ha en körlektion. Ska även boka en utbildningslektion {som är ungefär som uppkörningen så att jag får känna på det!}. Efter lektionen ska jag träffa mamma och sen kan jag åka med henne hem. Det är bra att ha föräldrar som jobbar i andra städer ibland.







Lycka ♥
Publicerat den

- Nämen, en sjusovare!
- Jaså? Vad är klockan?
- Kvart i sju.

Lyckan är total! Jag fick sova ytterligare en kvart i dag, det är inte fy skam! Det kan ju bero på att lillan inte somnade förrän vid 9 i gårkväll i och för sig.. Hon är en tiotimmarsbebis, minsann!

Åh, månen var fantastiskt fin för en liten stund sedan. Jag tog kameran och försökte knäppa en någorlunda bild, men jag var för skakig i mina händer. Usch! Det hade kunnat bli en bra bild, med bra utrustning..

Istället fick jag till de här, innan månen bestämde sig för att gömma sig bakom träden. Haha, vadå seg? Jag alltså!


Den nedersta bilden är mer korrekt egentligen om man tänker på träden intill osv, bara det att den blev otroligt suddig. Jävla kamera. Jag förstår mig inte på den.

Puss, sålänge! ♥
Enligt våran våg så väger Julia nu 10,4 kg!



Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Publicerat den

Svårt ämne. Jag tror inte att jag har någon favorit. Kanske då jag fyllde 18? Det är ju den enda "coola" åldern så här långt i mitt liv. ^^ Haha. Det var en solig dag i alla fall, det minns jag! Och jag hade matte c i skolan, det var fakiskt ganska roligt. Just för att solen sken! :}

Sedan åt jag på Thai House också, gott gott!
och Cajsa och Marie var hos mig och gratulerade <3



Problem efter problem!
Publicerat den

Lite problem med designen på bloggen verkar det allt vara.
För det första så fungerar inte tidigare/äldre inlägg som det ska. Jag har koderna men det fungerar inte, det syns inte! :/ Därför kan man inte se alla inlägg i en viss kategori till exempel. Väldigt tråkigt! Alltid ska det jävvlas..

För det andra så verkar det som att vissa av er får scrolla för att kunna se hela sidan? Det är ju absolut inte meningen att ni ska behöva göra det. Det ska jag försöka fixa också.

Men först; ytterligare ett inlägg i "30 dagar 30 inlägg"! :)


UPDATE!

Okej, nu hoppas jag att srcollern har försvunnit för de flesta av er...



New!
Publicerat den

Jag råder er att trycka på F5!

En ny design är på plats!



I wish and I want
Publicerat den

Nu hoppas jag.

Ny design dyker upp i morgon.
God natt ♥



Jakten efter körkortet..
Publicerat den

Det slog mig att jag inte har berättat så mycket om mitt körkort på senaste tiden. Bara skrivit någon enstaka mening om att jag har körlektion, att jag ska gå ner till datorerna på trafikskolan etc. Grejen är att... det är nära nu! I februari månad har jag mina två prov men mer än så tänker jag inte avslöja. Det ger väl otur om man berättar datum har jag förstått..

Det känns som att jag har tagit miljontals, nej förlåt mig, miljardtals (!) körlektioner, vilket jag också nästan har. Dock lär jag mig något nytt varenda gång, och det är väl tur det! Har ingen aning om vilka summor jag är uppe i, men det ska jag ta reda på när jag har mitt kort sen. Är lite rädd faktiskt... haha.



Borta!
Publicerat den

PANIK. Haha. Som ni ser så är min header spårlöst försvunnen. Det beror på att sidan som jag laddade upp bilden på har tagit bort den. -_- Tack! Men jag håller ändå på med en ny design, så håll ut! :)



Dag 17 – Mitt favoritminne
Publicerat den

Oj jösses. Mitt favoritminne? Jag har så många fina minnen!
Ett som dock är oerhört härligt var när jag var lite mindre, kanske 13 eller något i den stilen. Då hade jag en sköthäst som hette Klumpen. Han var en gammal man, han! 31 bast blev han. En New Forest. Jag minns en gång när jag skulle hämta in honom från hagen och han kom springande mot mig när han såg mig. Det värmde mitt hästhjärta att se honom så glad trots att han hade ont i lederna och knappt kunde lyfta på benen. ♥

Inom samma ämne kan jag även tillägga när jag stod och kramade om honom i hans box. Han hade ett fönster som vätte ut mot en äng och där stod han och tittade ut. Det var som att vi båda visste att han inte hade så lång tid kvar, och att han njöt av den allra sista tiden. Jag är glad att jag fick dela den med honom.

Har givetvis många andra fina minnen med människor inblandade, men det är ändå något särskilt med just djur. Love them!



Turning insane
Publicerat den

Ååååh. Sitter här och håller på att bli galen. Försöker komma på nån bra musik att lyssna på men allting låter ungefär likadant i mina öron nu, nämligen skräp! Det fick bli lite Dryad of the woods som bakgrundmusik nu. Skönt att slippa höra någon som sjunger hela tiden.

I dag har jag varit borta hela eftermiddagen! Saknade min lilla stumpa.. Jag kilade nämligen ner till körskolan och satt där och pluggade ett bra tag. Nu har jag klarat alla delar och är inne på repetitionen, känns gött! På vägen dit tog jag sällskap med Ida & Leo. Kändes konstigt att gå utan barnvagn! Johan var nämligen hemma och passade lillan. :)

Happ. Efter lite plugg där så handlade jag och sen solade jag. Herregud nu får det vara nog. Nu orkar jag inte mer. Nu har jag tröttnat. Är sådär-brun men pallar fan inte att gå dit mer. Är ju så långt! {knappt en km..} Men nu när det är 5 plusgrader och is/vatten/grus om vartannat så är det ju omöjligt att ta sig framåt i någon högre hastighet. Och på tal om hastighet så körde jag en sväng förut också och det gick KANON. Åh! ♥ Parkerade utmärkt och höll hastigheten för en gångs skull. Brukar ju konstigt nog alltid köra för sakta {förutom i går när jag snabbt körde igenom alla stans vattenpölar och skvätte ner folk...:$}. Och låt oss glömma att jag råkade ha i parkeringsbromsen ett tag också..




Wisdom
Publicerat den

“Knowing others is intelligence; knowing yourself
is true wisdom. Mastering others is strength; mastering
yourself is true power.”



Min nyvakna tös
Publicerat den







Julia är måndagsfin i dag! Hon passar så bra i färger! Så bra i rött! Hon har precis vaknat här, så lite yrvaken är hon. ^^



Dag 16 – En vanlig dag hemma hos mig
Publicerat den

06:00 Julia vaknar och efter lite "mys" i sängen går vi upp. Julia vill dock gå upp direkt och inte mysa!
07:00 Julia får en flaska välling, men hon dricker bara upp halva. Sedan leker hon i ungefär en timme med diverse leksaker/tidningar osv. Kryper omkring och reser sig mot allt.
08:00 Ungefär då så får hon resten av vällingen och somnar igen. Hon sover en halvtimme/timme.
09:00 Vi äter frukost. Julis får gröt och jag tar antingen macka eller, som nu, en äcklig Nutrilett shake. [Jag har inte börjat banta igen, men jag tar en shake till frukost för att skippa en alltför onyttig sådan.]
10:00 Gör oss i ordning vilket betyder: klär på oss, tvättar oss, Julia får sina vitaminer och kanske att jag städar lite.

Dagarna ser väldigt olika ut beroende på om vi är hemma eller om vi är med Ida och Malin/går ner till Arken/Johan är här osv. Men vid 13-tiden ungefär brukar Julia äta och även jag. I dag till exempel så kommer Johan sen och jag ska ner till körskolan och plugga teori. Då får han ta hand om Julia och antagligen kommer de sitta och leka eller gå en promenad med vagnen. Hon sover en stund på eftermiddagen också.

19:00 Runt den tiden brukar Julia somna och det betyder att jag kan sitta vid datorn, kolla på tv, äta, duscha och allt annat gött! Jag längtar hela dagen efter den här tiden! ;) Haha, nej vad hemskt. Men jo, det är faktiskt väldigt skönt när hon sover och jag kan göra det som jag vill.

Runt 22-23 så somnar jag själv! :)



Otursdagen
Publicerat den

Jag hade en jävla pissdag i går! Eller kväll kanske är mer riktigt..

I förrgår brände jag mig i gommen när vi åt paj och det satt kvar än i går. När jag borstade tänderna i gårkväll började det blöda värre än värst och det var med smak av tandkräm och blod som jag la mig. Sedan kom det som en smäll bara! Jag fick så otroligt ont i magen. Så ont att man mår illa och vill spy, ni vet. Som vanligt när jag får ont någonstans eller mår dåligt, så glömmer jag bort hur det känns att vara frisk och börjar förbereda mig på ett liv med ständiga smärtor, ha ha.. Nämen, ärligt så gjorde det sjukt ont! Kunde inte för mitt liv förstå vad jag hade ätit/gjort? Hade tagit 2 läkerol i och för sig, men SÅ jäkla elaka är de väl inte?

Just det, jag bet även av min andra tand i går. Men nu orkar jag inte göra något åt det. Jag får hela enkelt hålla käften stängd.




Sugen på nytt!
Publicerat den

Åh! Är sugen på en ny design till mig själv!
Ursäkta att jag är så seg med era beställningar.. :/ Men jag ska fixa dem, jag lovar!




Dag 15 – Mina drömmar och önskningar
Publicerat den

Egentligen skrev jag ju om det här i inlägget om Framtiden. Finns det mycket mer att skriva? Kan ju försöka lite i alla fall. Min högsta dröm just nu är att få mitt körkort, som jag kämpar med det! Min körlärare tyckte faktiskt att jag var ganska energisk i förrgår när jag gick ner och pluggade teori klockan 17:30 en fredagkväll.

Förutom körkortet så önskar jag att jag och min familj kommer att må bra och ha ett roligt liv. Slippa en massa sjukdomar och tråkigheter. Visst, någon gång händer det väl alla, men jag hoppas att vi kan slippa undan det allra värsta i alla fall.

Sedan önskar jag att jag kommer vara omringad av bra och snälla människor. Människor som jag inte stör mig på så förbannat hela tiden. Det är så jobbigt.




Lite photoshop
Publicerat den






12 3 4
Redigerade av mig.

Kom på att jag inte visste en grej inom photoshop, som jag gärna ville ha reda på. Vet ni vad jag gjorde? Jag sökte på det!!! På google, av alla ställen. Tro det eller ej, men man hittar faktiskt saker om man letar efter dem. Om man vill hitta det..



Ut ska den
Publicerat den

I dag åkte vår kära julgran ut. Lite sent kanske, men lika hemskt varenda gång. Den är så mysig!



Sola solarium
Publicerat den

Äntligen har jag fått färg! Efter 4 solningar i solarium, dvs. 200 kr, har jag äntligen blivit lite mindre vintervit!
Bestämde mig i går för att köpa en sån där liten kräm från en maskin innan som tydligen skulle göra susen. Det gjorde den! Valde den dyraste i maskinen (25 kr) och tryckte in dess nummer. Det snurrade lite och sedan tog det stopp. VAFAAAAN? HÄR KÖPER JAG DEN DYRASTE KRÄMEN OCH SEN KOMMER DEN INTE UT!? Näe, det där kan jag inte leva med, tänkte jag. Jag drämde till den där maskinen det hårdaste jag kunde och ut kom hela 2 förpackningar med krämer. Bra där!

Jag tänkte bara skriva om min kärlek till solarium lite. Jag vet att det är farligt och kan framkalla canser osv, men jag fullkomligt älskar det i alla fall! Att ligga där i en brummande maskin som när som helst kan explodera, och lyssna på ljuv radiomusik. Lite Lady Gaga här, lite Tove Styrke där. Ni fattar! Har ni inte testat? Do it! Men glöm inte att smörja in er innan ifall ni är känsliga.



Dag 14 – Våra resor
Publicerat den

Hmm? Kanske borde jag göra om rubriken till "Mina resor", eftersom jag inte rest iväg med Julia ännu. Om man inte räknar Italienresan med klassen när hon var ett litet frö i min mage? Jag skriver helt enkelt om mina resor, under årens gång:

2002: jag åkte för första gången utanför Norden och den här resan bar av till Kanarieöarna, Gran Canaria, tillsammans med mormor, morfar och min fyra år äldre morbror.  Till staden Puerto Rico. Jag var då endast 11 år och vi var där i en vecka. En trevlig vecka med mycket sol. bad, restaurangätande [varje dag] och jag låtsastatuerade mig på benen och gjorde sådana där flätor av trådar och pärlor ni vet! :) Flyget dit ner var det största som jag någonsin flugit i!

Bild lånad av google

2005: jag åkte tillsammans med min familj till Spanien, alltså fastlandet. Staden heter Moraira och det är en ytterst mysig stad som jag alltid kommer att älska! Vi var där i 15 dagar och hade det mysigt! Bodde i ett hus mitt uppe på berget med egen pool och 3 hundar. På dagarna solade och badade vi -och filmade en hel del! På kvällarna gick vi ner till det lilla samhället och kikade på marknaderna som var där, åt ibland eller bara gick omkring lite.

2006: på't igen! Samma ställe, samma personer och lika lång längd på resan. Älskade stället! Den här gången badade vi uppe i bergen i det 15gradiga vattnet - inte saltvatten! Riktigt skönt eftersom man då var avsvalkad en liten stund och då klarade av värmen bättre. Fast man blev fort genomvarm igen..


2008: Alldeles i början av året var jag på Gran Canaria igen med mamma, brorsan, kusin Hanna, mormor, morfar & morbror. Hade urinvägsinfektion i början vilket gjorde att jag inte kunde bada. Svimmade dessutom på Landvetter precis innan flyget skulle gå! :') Men annars var det trevligt! All Inclusive och annat gött.

Öhm, jag vet inte om det räknas. Men sommaren samma år så var familjen även nere i Skåne en vecka. Haha. Åkte över till Danmark [tror jag!?] men åkte även runt bland alla städer längst ner i Skåne. Vilken natur alltså! Himla vackert. Den sommaren hade jag även halsböld och körtelfeber! :')

2009: Tillbaka till Spanien igen! Endast 10 dagar den här gången och vi solade och badade. Jag kunde dyka ner i poolen för första gången! ;) Som jag hade övat..

Var i Italien med min klass en vecka under höstterminen. En trevlig vecka med mycket promenader. Hade ont i både ben & fötter varje kväll. Delade rum med Anton och Fanny på hotellet. Gick in i min 5 vecka som gravid och hade ruskigt ont i magen under större delen av veckan. Har både bra och dåliga minnen med Italien pga. det, men äh, det positiva överväger!

2010: i februari åkte jag till Danmark med familjen och mammas släkt för att fira morfars 60årsdag. Var på badhotell och åkta färja över från Göteborg till Fredrikshamn.

Sedan har vi i familjen varit ett flertal gånger i Danmark och även i Stockholm och på västkusten. Mellbystrand och övriga städer i sydvästra Sverige! Det är dåligt med allting som ligger i öst! Och det högsta jag varit i Sverige, det är Sälen.. :$

Jag är inte särskilt berest, som ni märker! Alltid samma ställen.. :P




Prata, det kan hon!
Publicerat den

Hon har precis lärt sig att säga "b". Bababababa.... :)




Dag 13 – Den här veckan
Publicerat den

Man kan väl tolka den här rubriken lite som man vill, men jag väljer att skriva om vad som hittills har hänt den här veckan.

Måndag:
Hade en körlektion i Skövde och efter det mötte jag upp Johans mamma. Vi handlade lite och begav oss sedan hem mot Hjo igen. Under eftermiddagen var Ida och Leo här en sväng, sedan tog vi sällskap hem till hennes fastän att jag svängde av och träffade Lollo på gymet. Det var ZUMBA-time. Usch, vad det är jobbigt! Kollade lite på Familjen Annorlunda under kvällen också, samt tog en dusch.

Tisdag:
Jag försökte på en någorlunda bild på min "outfit" och testade då fjärrutlösaren till kameran. Den funkade bra! Jag solade solarium som jag för övrigt har blivit lite beroende av. Det är inte färgen man får som gör att jag är beroende, utan det är själva grejen med att ligga där, koppla av och lyssna på radion. 20 minuters lugn & ro, det kan kroppen behöva ibland.

Onsdag:
gick iväg till Arken tidigt på förmiddagen och var där en stund med Ida och Malin och deras barn. Vi fikade, Julia gungade i hoppgungan och under eftermiddagen var vi på besök hos Carro och hennes barn. Fick jättegod mat och hade det trevligt.

Torsdag:
fick lite extra sovmorgon eftersom Johan sov över och vid lunchtid tog jag mig en promenad ner till körskolan och pluggade där lite. Teoriprovet närmar sig.. Klarade nu även C-delen och det känns väldigt skönt! Hade sedan dubbellektion och jag körde mycket på landsväg och fick öva på att svänga till höger och vänster, och även på på- och avfarter.

Blev avsläppt vid KSS och orienterade mig sedan ner till hennes avdelning och var med henne en sväng på jobbet. Vi åkte sedan till Elins Esplanad där jag skulle möta en människa som sålde barnvagnen som jag tjatat om. En trevlig man var det som jag träffade, och jag köpte vagnen! 1 700 kr gav jag för den, mycket prisvärt! Snyggare vagn har väl rullat på denna jord, men den är verkligen bra, ordentlig och bekväm!

Kom hem och träffade en sönderriven Julia som hade råkat komma lite för nära inpå katten. Några rivsår på kinden blev resultatet, men hon överlever! Dessutom har hon börjat prata! Babababababababa, låter det ur hennes lilla mun. SÖTT!

That's my week, än så länge! ;)



Mys, ny vagn & katt
Publicerat den









Lite blandade bilder, haha. ^^ Här ser ni ganska dåliga bilder på Julias nya vagn, och även lite mys & gos mellan henne och Leo. Och Missan gillar barnvagnen, det är ju tur att någon gör det! ♥



Written by me
Publicerat den

Snart ska jag ha en tävling om ett close-up filter här i min älskade blogg. Om ni vill se ett par närbilder som jag har tagit med det, kika då här [LÄNK]. Lägg till mig på bloglovin så håller du koll på när jag har tävlingar!

bloglovin




Hugo Lagercrantz om...
Publicerat den

...SOVSTÄLLNING
Sover bebisen på rygg minskar risken för plötslig spädbarnsdöd. Före 1992 inträffade drygt 100 fall per år i Sverige, sedan barnen började sova på rygg är det cirka 15 fall per år. Rök inte under graviditet och amning så minskar risken ytterligare.

...DAGIS
Helst inte före 1,5 år! För många infektioner, för mycket stimulans. De första två åren mår barnet bäst av några få och nära relationer. Det är synd att båda föräldrarna i dag måste återgå till jobbet så tidigt för att klara ekonomin.

...TV-TITTANDE
Inget före 2 år! Barn som tittar mycket på tv sover sämre, kan utveckla hyperaktivitet och få koncentrationssvårigheter. En stor amerikansk studie slog nyligen igen fast att barns utveckling hämmas av tv-tittande före två års ålder.

...SITTVAGNAR
Barn under 1,5 år vill se sina föräldrar och är inte så intresserade av utsikten. Därför är de nya, trendrika sittvagnarna felkonstruerade. Barnet missar ögonkontakten med föräldern och får för många intryck.



My big
Publicerat den

Jiho! =)

Har nu snackat med en tjej på blocket angående en Emmaljunga City Cross, och som det verkar just nu så köper jag den under morgondagen! Svinbillig och den verkar vara kanonbra! Med betoning på verkar eftersom jag endast sett bild på internet och läst vad säljaren har skrivit.. Men förhoppningsvis blir det nog jättebra!

Jag ska in till Skövde i morgon och ha en körlektion, en dubbellektion. Nu vill jag inte ta mer lektioner!! Känns som att pengarna bara försvinner från mig, vilket de också gör! Måste det vara så mycket snö och så halt? Jag orkar inte med det! Vill köra bil bil bil! Nu nu nu!

Förut i dag var jag nere på Arken med Ida och Malin. Trevligt var det och vi pratade med Ulla som jobbar där och fikade lite. Julia gungade i hoppgungan och hon tyckte att det var så roligt att hon hade munnen öppen hela tiden. Hon har nämligen börjat ha munnen öppen och flåsa som en hund gör när den är glad, haha! :) Så gör hon när hon har roligt, och när hon vill ha mat.

Lite senare var jag och Ida förbi hos Carro och hälsade på lite. Hennes son Hugo fyllde 1 år i går och det firades med en present till honom och lite mat. Fick spaghetti med köttfärssås och det var nog bannemig den godaste köttfärssåsen som jag någonsin ätit! Mums! Julia gillade den också!

Nu ska jag gå in till Johan som sitter i rummet bredvid, haha!
Ta hand om er, puss!



Mitt stora, feta, grekiska ansikte! Fast det är inte grekiskt.. ;)




Dag 12 – I min skötväska
Publicerat den

Tänkte ta ett kort på det, men äh! Det får gå ändå! :)

» Blöjor
» Våtservetter
» Handduk
» Napphållare
» Soppåsar
» Välling
» Plånbok
» Mobiltelefon
» Leksaker
» Sked
» Eventuellt en flaska kallvatten och en termos med varmvatten

:D



Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Publicerat den






Okej, ni ser inte riktigt vad jag hade på mig i dag men jag antar att jag kan berätta detta för er!

» En kavaj från Nelly.com.
» Ett blommigt linne (väldigt uringat) som jag fick av Cajsa, från London!
» Svarta leggings från Gina Tricot
» Diadem från Nelly.com
» Halsband från Gina Tricot
» Armband från KappAhl

Inlägget får bli ett lite konstigt inlägg. Egentligen skulle jag skrivit om min klädsel under gårdagen men det hann jag inte. Betyder det att jag inte klarade av själva grejen "30 dagar 30 blogginlägg"? Skit också, i så fall.. På tal om "skit också" så ser jag på nedersta bilden att mina fiender har kommit fram. Jahaja se goddag då. Välkomna, älskade fräknar! INTE! JAG HATAR ER!!!! Så fort mitt ansikte får se solen så ploppar de där jäklarna fram som små virus lite varstans i mitt anlete. De gillar att samla sig i en klump också, sådär härligt och mysigt. Fast mitt på näsan, där är det faktiskt varken en fräkne eller en finne, det är ett rivsår från Julia!

I kväll har jag tagit mig ett fotbad! Unnade mig själv det. Skrubbade, filade och smörjde dem också! Nu sitter jag här med ett par mysiga tofflor och är så trött att ögonen svider. ;/

Jag tror att det betyder att jag ska sova nu!
Puss ♥



Ljud
Publicerat den

Efter att ni har sett den här videon så kanske ni inte är så rädda längre! ;)




Dag 11 – Min personlighet
Publicerat den

Okej. Som ni vet så är jag en liten funderare och gillar det där övernaturliga/oförklarliga och därför tänker jag blanda in mitt stjärntecken i det här inlägget. Jag, som är vattuman, är alltså såhär när det kommer till negativa egenskaper:
oberäknelig, excentrisk, upprorisk, egensinnig, taktlös, fixerad i mina åsikter, motsträvig, anstränger mig att vara okonventionell och revolutionär i modern tid. What? Jag taktlös? I helsike heller!
Om vi istället talar om de positiva egenskaperna så är jag följande:
mänsklig, oberoende, vänlig, villig, framsynt, originell, uppfinningsrik, reformivrare, trofast, lojal, idealistisk, intellektuell. Jag har svårt att ta lätt på något.
Jag vill att min man ska vara:
Någon som är kravlös och självständig.

Det sista som handlade om kravlös osv, det stämmer verkligen! Jag vill inte ha några krav på mig! Frågan är om de andra sakerna stämmer? Njaee.. jag är nog inte riktigt som jag borde vara enligt mitt stjärntecken. Intellektuell kan jag väl kanske hålla med om.. hehe ;) Däremot har jag inte svårt att ta lätt på något, absolut inte. Jag tar lätt på allting.

Förutom dessa egenskaper så är jag är väldigt nyfiken av mig! Vill veta allt om allt & alla.
Jag och Johan brukar säga att vi är lite halvlika inom den kategorin, fast han är vetgirig inom fakta. Jag vill mest höra skvaller, haha.

Något annat som jag är, eller har, det är dåligt tålamod. Allting ska hända nu, nu, nu! Haha usch, nu tar jag bara upp mina dåliga sidor i princip, men vi ska se om jag kan komma på något bra med mig själv! Jag är ganska snäll, jag bryr mig och jag älskar svensk humor!

Jag är INTE envis, inte det minsta. Tycker jag något som någon annan inte tycker och istället ger sin version av det hela, ja då tycker jag som den. HAHA, så värdelöst. Fast om jag ska vara ärlig så händer bara det när jag inser att jag har fel. Har jag rätt, då jävlar kan inget stoppa mig!





Fullt upp!
Publicerat den

Hejsan och förlåt för en dålig uppdatering! Vart har jag egentligt hållit hus i dag? Jo:
1. Jag har haft körlektion i Skövde
2. Jag har handlat på Willys och hämtat papper hos försäkringskassan
3. Ida har varit här
4. Jag har varit och tränat zumba med Lollo

Full upp och nu känner jag mig trött. Har inte fått något tillfälle att fota dagens klädsel så det gör jag i morrn istället tänkte jag! Hoppas att ni överlever det! ;)

Blöööh, nu känner jag mig så sjukt trött i hela kroppen. Vill bara ta en dusch och sedan sova.
Men först: Familjen Annorlunda!



Vagn på G...
Publicerat den

Åh! Nej jag har inte gått och lagt mig än, fy skam!

Jag och Johan är ju ute efter en ny barnvagn, eller kärra ska man kanske säga, till lilla Julia. Tror bestämt att vi har hittat en nu! Hoppas att den är bra! :)



Den 9 januari
Publicerat den

Fullt upp i dag, nästan! :}

Var ute och övnigskörde på ISEN i förmiddags. Pappa fick köra första biten för jag var lite feg ifall jag skulle råka fastna i en snödriva eller helt enkelt inte kunna stanna! Men när jag väl körde gick det bra, förutom att jag kanske körde lite väl sakta ibland. Vägarna som oftast är fulla med bilar är ju inte särskilt hala, som tur är!

Efter körningen satt jag på trafikskolan en stund och pluggade. Gick igenom 280 frågor och klarade äntligen B-delen! Hinner inte så mycket åt gången, men jag är nöjd ändå. Hade bara 4 fel av 70, det får duga! ;) Är nu inne på C-delen och den är märkbart svårare. Blöh! Det blir att läsa bok och sitta där nere vid datorerna en hel del de kommande veckorna! Allt för körkortet! :)

Gick hem på isen. En jävla Volvo körde förbi mig när jag gick på cykelbanan och skvätte ner hela mig. Hade jag haft ett gevär med mig hade jag skjutit bilen i 1000 bitar, men nu var det tyvärr inte så. Fick nöja mig med att önska livert hur föraren och torka av det värsta av snöblasket! Träffade sedan en trevlig tant som jag pratade med resten av vägen hem nästan. Hon hade köpt några isdubbar och satt på under skorna som tydligen var skitbra!

Kom hem, käkade kyckling och var lite med Johan och Julia! :} Efter en stund gav vi oss iväg till Johans pappa och där var vi en sväng. Bytte julklappar med varandra, om än lite sent! De fick en tavla med ett kort på Julia i och jag fick en massa bra hudkrämer, scrub, fotfil, tofflor m.m! Kanonbra ju, ska ta ett fotbad snarast möjligt! ;)

Nu i kväll har det inte hänt särskilt mycket. Kollat på tv, lekt med Julia, läst tidning, suttit här och lyssnat på musik. Ska bara lyssna lite till, sen ska jag sova!

Tråkigt inlägg, förlåt!
Puss och godnatt! ♥




Dag 09 – Min tro och livsfilosofi
Publicerat den

Jag bor i ett kristet land. Jag är döpt i kyrkan, konfimerad i kyrkan och min dotter döptes i kyrkan. Förutom de tillfällena är jag aldrig där. Jag kan inte säga om det finns någon gud eller inte, för det vet jag inte. Ibland är jag säker på att det finns en gud, men ibland tvivlar jag. Något som jag dock är säker på det är att det finns någonting för alla. Jag tror inte att vi sattes ner här på jorden helt själva för att lista ut och klara av en massa saker, jag är bombsäker på att det finns fullt av väsen omkring oss. Frågan är bara hur öppna vi är inför det?

När det kommer till det här med livet efter döden, ja då är jag väldigt kluven! Man hör ena saken där och andra saken där, men hur går allting ihop egentligen? Jag hoppas och tror att man får det man förtjänar efter döden. Sedan tror jag faktiskt att man har en uppgift här. Klarar man inte den i det ena livet, ja då får man en chans till i ett annat. Dock som en annan individ, kanske inte ens samma kön. När man har klarat av det man kommit för att göra, då tror jag att man är färdig och att man hamnar i paradiset.

Något som jag funderat på länge, det är det här med vissa personers tur & otur. Jag brukar tänka att den där människan, hon/han var säkert jättedum i sitt förra liv och det straffar sig i det här livet med olycka efter olycka. Har personen däremot tur och ständig lycka, ja då tror jag att personen i fråga i sitt förra liv inte hade det så lätt och nu förtjänar all lycka! Karma, helt enkelt. Man får vad man förtjänar. Även om det kan tyckas konstigt eftersom man inte kommer ihåg något från sitt förra liv.. :P




I love you /J
Publicerat den

Fick jag i julklapp av Johan julen -09. ♥



Hos Malin och Ebba
Publicerat den

Jag har varit hos Malin och hennes dotter Ebba i dag och våra små lekte ihop. Eller kan man säga lekte när de är så små att de mest överfaller varandra på grund av nyfikenhet? Haha. De drog varandra i håret,  i öronen och Julia ville till och med bita Ebba i ryggen. Haha, vilken lite vilde jag har!

Vi pratade lite och jag fick både kläder och mat av Malin. Tack! ♥ Det låter ju som att jag är en fattig litem stackare som behöver en massa saker, haha, men jag fick kläder som Malin inte ville ha längre som jag gärna tog emot! Skitsnygga tröjor, och sköna! Vi skulle gått en promenad egentligen, men det blev bara en liten kortis eftersom det började regna och ha sig. Usch och fy. Dock är det bra att det regnar tycker jag, Vill ha vår nu! Saknar fågelkvittret och vitsipporna. Dessutom har jag rensat bort julen från mitt rum så nu är jag förberedd!!

Puss! ♥



Isopoda
Publicerat den

Gråsugga Ordning: Isopoda
Städa och håll rent omkring dig. Skapa skönhet och ordning i ditt inre och i ditt liv. Min gåva till dig är perfektion.
Gråsuggorna lärde mig hur viktigt det är att hålla rent . Det kan gälla allt från städning av hemmet, till att göra sig av med gammalt inre "skräp". De visade mig, att om jag hade oordning hemma, hade jag också ett inre kaos att ta itu med. Likaså om jag hade en mängd gamla saker jag inte ville göra mig av med hemma, visade det på saker inom mig som jag hade svårt att bli av med. Rent hus - rent inre - var deras motto.


Det roliga var att jag höll på att städa när jag fick de här meningarna från min älskade djurbok.



Dag 08 – Ett ögonblick som jag vill minnas för evigt
Publicerat den

Nu kanske ni tycker att jag låter som alla andra som har barn, men ett ögonblick som jag faktiskt för alltid vill minnas, det är Julias förlossning! Det var en stund med mycket smärta och inte särskilt trevligt egentligen i och med en massa blod och spyor, men det var ju ändå helt fantastiskt! Ett nytt litet liv kom till världen!

Julia föddes kl 19:17 en solig lördagkväll den 22 maj år 2010. Hon låg med ansiktet uppåt i magen så under en period där på dagen så kämpade jag med att försöka få henne att vända på sig. Det gick också, efter ett par vändningar från sida till sida och lite gungande på en pilatesboll. Skönt!

Under hela graviditeten hade jag ställt in mig på att stå på knä och "pressa ut henne", men så blev inte fallet. På grund av oerhört värkande lår så fick jag bedövning där vilket gjorde att jag inte hade någon som helst ork i knäna för att orka stå på dem. Istället fick jag ligga på min högra sida samtidigt som jag fick böja upp mitt högra knä mot min haka och krysta allt vad jag hade. Haha, det funkade ju det med, även om det säkerligen såg roligt ut. Jag kan nämligen tänka mig att jag hade mer än 10 dubbelhakor just vid det tillfället. Dessutom var jag så otroligt trött efter över 14 timmar med värkar hit & dit, bedövningar, ovärda toalettbesök m.m.

Hur som haver så är det en dag som jag vill minnas för alltid. Att få se hennes underbara lilla kropp med en sådan himla perfekt hud och färg. Hennes svullna ögon som inte riktigt orkade öppna sig, men som ändå kisade lite för att hon var nyfiken på mamma och pappa. Hennes mörka hår som var grunden till hennes namn, i alla fall för min del. En sådan skör liten kropp som vi skulle ta hand om. Jag hade aldrig någonsin hållit i en sådan liten bebis, och jag hade ingen aning om hur, vad och när jag skulle göra saker.

Julia var 51 cm lång, hon vägde 3 700 gram och hade ett huvudomfång på 36,5 cm. Så himla underbar & perfekt!

Julia dagen efter, i sitt allra första klädesplagg! ♥
Låt mig aldrig glömma denna dag!




I wish
Publicerat den

Nu ikväll har Johan [♥] lärt mig en ny låt på gitarren! Till en början verkade det helt omöjligt eftersom han själv spelar den i ett rasande tempo, men efter ett par minuter så satt den, även för mig! Nästan, i alla fall... Inte riktigt lika snabbt givetvis, men ibland lyckades jag pricka in alla strängar! :)

Vilken låt det var?
Den här! ↓



Det är bögarnas fel
Publicerat den

I dag kom mina kläder från Nelly.com och min fjärrutlösare från tvspelsweb.se. Snabba bud i Mellerud! Hårda kanske det ska vara, men äh! ;) Diademet har jag använt hela dagen och den gråa tröjan satt perfekt. Dock var kavajen inte riktigt lika uppskattad från min sida. Den var sjukt stor vid magen och riktigt stod ut! Inte så snyggt. Dessutom var mina armar för feta så att jag knappt fick in dem i ärmarna. Haha, jag gick som en pingvin! :')

Nåväl, den skickas tillbaka och jag tror faktiskt inte att jag kommer besvära mig med att köpa en ny i en större storlek. Själva formen var inte riktigt så som jag trodde.

Johan är här nu och sitter bakom mig och plinkar på gitarren. ♥ Vi sågs vid kiosken här i stan där han åt lite medan jag solade. Eller, jag solade och SEN åt han! Detaljer, detaljer.. ;) Det var andra dagen i rad som jag solade, och jag tycker att jag börjar bli lite mer färggrann!

Jag måste bara uttrycka min ilska över en sak här i bloggvärlden:
Det är det här med stavningen... En blogg blir 100 gånger mer seriös om den är rättstavad! Det fula är att när man sitter vid internet så behöver man inte stava fel, för är man osäker på ett ord så är det ju bara att slå upp det på typ, google! AAARGH! :P Nej men, det är störande när man ser stavfel, och SÄRSKILT särskrivning! [Jag är kanske inte felfri jag heller, men är det något ord som jag är osäker på så slår jag upp det. Fast ibland använder jag lite dialekt..]

Exempel på särskrivning:
LÅNG HÅRIG
HAND TVÄTTAS
RÖK FRITT
[Länk]

Jag har inget emot bögar, absolut inte, men den här videon gillar jag. Det var brorsan som visade den för mig! ↓:)




Säsongsstart för Let's Dance!
Publicerat den

Tjoho! :)
Ikväll är det säsongsstart för Let's Dance! Jag kommer att sitta bänkad framför tv:n! :)

Tävlande i år är:
» Alexander Rybak, Norsk violinist, sångare/ESC-vinnare, dansar med Malin Johansson
» Alexandra Pascalidou, journalist, dansar med Ludwig Jerkander
» Anders Bagge, musikproducent, dansar med Cecilia Ehrling
» Andreas Weise, sångare, dansar med Sigrid Bernson
» Björn Ranelid, författare, dansar med Maria Lindberg
» Denise Rudberg, deckarförfattare, dansar med Tobias Wallin
» Figge Norling, skådespelare, dansar med Oksana Spichak
» Frank Andersson, brottarlegend, dansar med Charlotte Sinclair
» Hannah Graaf, krönikör/sångerska samt f.d. glamourmodell, dansar med Calle Sterner
» Helena Lundbäck, elitryttare, dansar med Jonathan Näslund
» Jessica Andersson, sångerska, dansar med Kristjan Lootus
» Tina Thörner, rallyförare, dansar med Tobias Karlsson





Vinn vilken produkt du vill!
Publicerat den

ApelsinGredelin har en tävling!
Nu har du chansen att vinna vilken produkt du vill i vår webbutik!
Ta en kik på vår hemsida och leta upp den produkt du gillar bäst.

För att tävla gör du sen så här:
♥ Lägg upp en länk på din favoritprodukt i din Facebook-logg eller blogg. Skriv en kommentar: Jag tävlar hos www.apelsingredelin.se

♥ Gilla vår Apelsin Gredelin Facebook-sida (om du inte redan gör det.) http://www.facebook.com/pages/Apelsin-Gredelin/131315846909759

♥ Bekräfta din medverkan till detta Evenemang/tävling genom att klicka i ”Jag kommer att delta

Vinnaren drar vi i början av februari. Stort LYCKA TILL!



Dag 07 – Framtiden
Publicerat den

Åh, jag älskar att tänka på framtiden. Jag har sådana drömmar så det är inte klokt!
Först och främst så vill jag bo i ett hus! Inte i en lägenhet utan trädgård, absolut inte. Hus ska det vara, med en trädgård och ett stall där jag kan ha mina hästar. Huset ska inte ligga alltför lång bort från stan för jag vill kunna åka och handla utan att det ska ta hela dagen. Max en halvmil! Fast hittar jag mitt drömhus och att det nu skulle råka ligga 1,5 mil från stan, ja då skiter det ju sig! Djur vill jag ha, massvis! Kaniner, gärna hund, katter och som sagt - hästar! Har en plan för att ha minst 10 kaniner och bygga fina burar och hagar åt dem. Föda upp vill jag inte eftersom jag tycker att det finns tillräckligt. Men däremot vill jag gärna ta emot kaniner som folk inte längre vill/kan ha. Alla förtjänar ett bra liv. :}

Om man går in på barnfrågan så vill jag ha minst 2 barn. Känner jag just nu i alla fall.. 3 går också bra men 4 skulle nästan vara bättre! Det är så mysigt med de som har många syskon, för de tar hand om varandra så väl. Det är fint tycker jag! Det enda negativa med att ha 4 barn är väl i så fall att en vanlig bil inte räcker till, utan att man då får köra på någon minibussvariant, haha.

Mitt drömyrke just för tillfället är barnmorska. Jag vill satsa på en sådan utbildning och sedan jobba på antingen förlossningen eller på mvc/bvc! För att bli barnmorska så krävs det först att man utbildar sig till sjuksköterska, och den utbildningen ligger på 3 år. Efter det kan man välja att vidareutbilda sig till barnmorska, och då är det 1,5 år. Örs, då kommer jag vara över 25 år när jag är färdig. Men varför hakar jag upp mig så mycket på åldern för? 25 är ju ingen ålder heller! Jag kommer ändå att behöva jobba 40 år innan jag går i pension, haha.

Den framtid som ligger mig allra närmast just nu är ju mitt körkort! Jag vill och jag ska ta körkort i år. Innan sommaren. Jag SKA!

Min innan min framtidsdröm kan gå i uppfyllelse så kommer jag antagligen bo någon annanstans först, och jobba lite innan jag pluggar vidare. Dessutom ska jag ju läsa in ämnen så att jag får ett fullständigt gymnasiebetyg.






When being together..
Publicerat den




Recension av Close-up +10
Publicerat den

Tvspelsweb ni vet? Den sidan är ju jag lite smått förtjust i och beställer nya grejer i parti och minut. Ett stjärnfilter beställde jag först av allt, sedan ett close-up filer +10. Filtret är som ett förstoringsglas och ju högre siffra det är, desto närmare objektet kan man komma! Det är hur bra som helst och jag ångrar inte en sekund att jag köpte det! Så himla roligt att fixa & trixa lite med kameran och inte alltid köra på samma sätt. Hoppas att ni ser den markanta skillnaden på bilderna nedan! Det är mitt fina örhänge som jag fick av Marie i julklapp. :}

Jag har även tagit bilder på vattendroppar med detta filter, det blir kanonfint! Har man lite fantasi så är det bara att köra på! :}

För det här filtret betalade jag 169 kronor, men då har jag också en väldigt stor storlek. Ø72 mm har jag. Storleken beror på hur stort objektivet är, och ju mindre det är, desto billigare är det! Har du till exempel storlek Ø52 mm så är det en hel hundralapp billigare! Såhär ser du storleken. [LÄNK]

 




ApelsinGredelin
Publicerat den

 

Jag har blivit representant för ett jättemysigt litet företag vid namn ApelsinGredelin. [LÄNK] De erbjuder handgjorda och unika små ting för barn. Alltifrån kläder och halsband, till inredning och virkade bebisfiltar. Allting är till mycket bra priser, så ta er en titt vet ja! :) Deras logga kommer att finnas i min meny så att ni kan gå in och kika lite när ni känner för det!

Just nu så gäller ett januarierbjudande där man varje vecka sänker utvalda produkter med 50 %! Passa på! :)

Dessutom får du 10 % rabatt om du anger koden Mando13 i kommentarrutan på din order! Rabatten justeras inte av sig själv, efter din orderbekräftelse får du ytterligare ett meddelande från ApelsinGredelin där de har justerat din rabatt. Rabatten gäller vid ett köptillfälle per månad och kund. Observera att du inte kan direktbetala din order med Payson eftersom ordersumman måste justeras av dem manuellt.

 

Är inte den virkade sushin för härlig? :)



Malfisk
Publicerat den

Ordning: Siluriformes (fisk)
Ändra din inställning. Min gåva till dig är att omvärdera.
Här gäller det för dig att ändra inställning till livet/till dig själv/till andra. Din inställning skapar de resultat du får. Med andra ord - det du förväntar dig är också det du får.


Jahaja, se god dag då.Malfisken var det djur jag hamnade på i dag när jag som vanligt fick fram ett djur i min underbara bok. Detta är alltså det som jag behöver tänka på i dag! Vad kan det betyda då? Det skulle kunna ha med att göra att jag försöker minska i vikt, det tror jag nästan. Jag vet att jag ju väljer själv att sätta samman det med något, för vad man än får för text så kan man ju relatera det till något. Men jag tror att det första som man kommer att tänka på, den grejen är det! Grejen är att jag tycker att jag HAR ändrat inställning. Jag har slutat upp med onyttiga saker och jag försöker tänka mig själv som smal oftast. Även om det är en ren lögn.

Menmen, jag ska tänka på det här!



Dag 06 – Dåtiden
Publicerat den

Oj oj oj...
om möjligt en ännu svårare utmaning i dag? Dåtiden är ju allting som har hänt. I går, för 1 år sedan och för 19 år sedan. Men jag gör såhär, jag väljer att skriva om min gymnasieperiod.

År 2007 slutade jag nian och det firades med sekelskiftsklänning och mat på hotell Bellevue här i Hjo. Lite av en tradition här i staden, men som tyvärr har dött ut nu. Sorgligt! Jag hade hur som helst sökt in till gymnasiet i Tibro ett par månader tidigare. Förstahandsval naturvetenskapliga programmet - jag kom in. I augusti år 2007 började jag där och jag hade med mig en del kompisar från min tidigare klass. Det var oerhört skönt eftersom jag då slapp tänka på att jag kanske skulle behöva vara själv de första dagarna. Dessutom skulle jag inte vara ensam om att inte riktigt hitta på skolan. Jag gick natur i drygt 2 månader. Varför? Jag suger på matte, haha! Nu i efterhand kan jag inte för mitt liv förstå hur jag kunde välja den linjen när jag vet att jag inte kan matte/fysik/kemi, ja just sådant som den inriktningen handlar om! Som tur var så fanns det en tjej till i klassen som kände sig lite felplacerad, Emelie. Vi lärde känna varandra supersnabbt och hade det riktigt roligt. Tillsammans blev dagarna med den jobbiga matten och alla latinska namn för alger betydligt roligare! Ända tills vi tog beslutet att vi båda inte hörde hemma där, och vi började istället på...

... media! Programmet låg på samma skola. Örs! säger jag bara. En så oerhört oseriös klass där jag inte kände någon eller ens ville lära känna någon. Alla verkade så otroligt pantade att jag inte riktigt förstod vad jag gjorde där. Inom engelskan övade vi på he/she/it is. Inte för att jag är den mest kloka människan som vandrat på denna jord, men någon måtta får det allt vara. Under rasterna stängde jag in mig på toaletten eftersom där fanns en kille som var så jäkla efterhängsen, haha. Där satt jag liksom. Sminkade mig lite, sms:ade lite osv. Haha :')

Efter 2 veckor var jag därifrån!
Jag fick veta att Emelies bror gick på IT-gymnasiet i Skövde och där fanns en linje som innebar mycket photoshop! ÅH! Älskade photoshop, tänkte jag! DÄR kan jag börja!!

Sagt och gjort, dagen efter höstlovet så började jag på IT-gymnasiet i Skövde. Emelie också! En liten, trivsam skola med snälla människor som inte dömde en för vem man var. Något som definitivt ägde rum i Tibro. På IT fanns alla sorters människor, och alla fick vara som de var. Oavsett kläder, hårfärg, frisyr, tjocklek (hehe) osv. Där började vi i klass IT1A, en alldeles fantastisk klass med en alldeles fantastisk kille - Anton! Emelie kände honom sedan tidigare men för mig var han okänd (förutom ett kort litet möte på tåget ner till Göteborg ett tag tidigare). Vi 3 började hänga med varandra och vi hade det superkul. Ibland var vi helt störda, men det var det som var så roligt! Vilka minnen det finns! Alla filmer, springandet i källaren, klättrandet upp på skoltaket, promenaderna, liggandet på tågrälsen (I know, it's sick!) och mycket mer. ♥

Jag hade ju missat lite i och med att jag kom in så sent under terminen, men jag lyckades ändå läsa in matte A genom att göra prov efter prov på torsdagarna klockan 16.00 - 17.00. Jag var i skolan som vanligt under hela ettan och slutade en varm sommardag.


Jag och Charlotte. Kolla benen på mig!! OMG I'M HOT!


Anton, jag (HAHA) & Emelie

Sommaren år 2008, 3 veckor innan skolstarten när jag skulle påbörja mitt sommarjobb, då fick jag körtelfeber! Blev sängliggandes i 4 veckor, förlorade 5 kg och låg inlagd på KSS i 2 dagar. Resulterade i lite skola. Kom lite på efterkälken och avslutade diverse kurser, men jag var ju sjuk. Personalen på KSS sa till mig att jag inte skulle vara fullt frisk förrän efter ½ år. Då grät jag lite. :')

Hösten 2009, när jag började 3:an, då blev jag gravid. Resulterade i lite skola. Haha. Var med klassen i Italien i en vecka men efter en vecka med mycket magont blev jag säng/soffligandes i ungefär 17 veckor pga. illamående. Lilla Julia tog verkligen kål på mig! Halkade efter och fick avsluta vissa kurser vilket innebar att jag fredagen den 4 juni 2010 tog studenten med 200 poäng för lite för ett fullständigt gymnasiebetyg.

Men det var så värt det!! Min lilla älskling Julia är mer värd är något annat! ♥ Nu ska jag läsa in poängen innan jag kan börja läsa vidare och jobba.

Jag skrev väldigt kortfattat om de två senare åren, men nu vet ni ungefär allt om min gymnasieperiod! :)


Jag, Anton och Milja på studenten.




Min dag
Publicerat den

Yes! Nu är både min fjärrutlösare och mina kläder från Nelly.com skickade. Väntar med spänning! Frågan är ju om de kommer den här veckan..? Det återstår att se! Just nu kollar jag på Filip & Fredriks årskrönika. Gud vad bra! ♥

Marie och Lollo var här tidigare i dag och vi åt fruktsallad! Underbart gott. Jag och Marie bytte även julklappar med varandra och jag fick jättesnygga örhängen. Julia fick en underbart söt liten höna som Marie sytt alldeles själv. Broderat på den var Julias namn. Tack Marie!

Snart ska jag ut och mata Nelly! Puss!




Vinnarna av Bloggsvar
Publicerat den

Jag använde mig av random.org och ni fick samma siffra som i den ordningen ni kommenterade. Eftersom jag drog två vinnare så tog jag bort den första vinnaren när jag drog den andra, logiskt? ;)

1. Malin, mamma till Jamie!
2. Sagalovisa
3. Frida
4. Jeanette
5. Patricia Axelsson

1. Malin, mamma till Jamie!
2. Frida
3. Jeanette
4. Patricia Axelsson



Grattis Sagalovisa och Patricia!




Julia KAN
Publicerat den

Lägg märke till träsleven som sitter på lådorna. ;) Den sitter där så att hon inte ska öppna dem och klämma sina små fingrar. Det hände nämligen för ett par dagar sedan. Dock fick hon inte särskilt ont, men ändå!
Passade på att filma min lilla tös tidigare i dag när hon kröp i köket. Nu kan hon det jättebra! ♥ Hennes första "kliv" togs den 31 december -10, det ska jag komma ihåg!




Proteus
Publicerat den

Hon älskar att köra omkring i sin Toyota, för genom vindrutan ser hon ut som vem som helst. Det är när Mandy Sellars, 32, kliver ur bilen folk börjar titta. Hennes ben kommer aldrig att sluta växa.

Mandy Sellars från Accrington utanför Blackburn i England lider av den sällsynta sjukdomen Proteus syndrom. Namnet kommer från havsguden Proteus, som enligt den grekiska mytologin kunde anta de mest varierande gestalter. Mandy Sellars är en av knappt 200 människor i världen som har en kropp av Proteus-natur.
Det första kända fallet var John Merrick, britten som på 1800-talet visades upp på cirkus och gav inspiration till filmen ”Elefantmannen”.

Glad av diagnosen
Mandy föddes med oproportionerligt stora ben och deformerade fötter, men det var först som 30-åring hon fick diagnosen. Hon tog emot den med glädje.

– För första gången i livet visste jag att jag inte var ensam och det betydde så mycket för mig. Jag ville höra ihop med andra och det gör jag nu, säger hon till Sunday Mirror.
– Mina ben är en del av mig och gör mig unik. Det låter konstigt, men ibland glömmer jag att jag är annorlunda. På insidan är vi ju, som det heter, alla lika.

Benen väger 70 kilo
Mamma June har alltid sytt hennes byxor. De gigantiska skorna specialtillverkas på ett sjukhus i Burnley. Mandys ben väger i dag 70 kilo och fortsätter växa. Högerfoten är fyra decimeter lång. Hon kan gå med hjälp av kryckor men sitter mestadels i rullstol.

Läkarna har förberett henne på att en amputation kan bli oundviklig.
– Det vore löjligt att låta mig ha ben som bara är dödvikt. Om de blir för tunga att röra skulle jag få svårt att leva något slags liv, säger hon.

Maraton i rullstol
Hon borde låta nedslagen när hon berättar det där, men det gör hon inte.
– Jag har ett stimulerande liv och är lycklig som jag är. Jag planerar redan för framtida utmaningar – ett maraton i rullstol, åka flotte och snowboard. Jag funderar till och med på skärmflygning – trots att jag är höjdrädd, säger hon.

Källa: aftonbladet.



Dag 05 – Vad är kärlek?
Publicerat den

Svåraste frågan hittills!
Hur ska man besvara det här då?

Enligt mig så är kärlek när man blir varm i hela kroppen bara av att tänka på någon. Att man får den där pirrande känslan i hela kroppen (inte bara i magen) och bara blir så himla glad! Hela mitt hjärta brukar brusa upp och riktigt kittla och jag kan inte låta bli att le!

Det finns förstås olika sorters kärlek också. Den kärleken man känner till sin familj, sina vänner, sina husdjur, kanske något intresse osv.

Lite kortfattat kanske, men jag tror att ni förstår vad jag menar! :}

Lite otippad bild kanske, haha, men jag känner en stor kärlek till familjens underbara katt Missan! ♥







Nelly har REA
Publicerat den

Jag. Är. Nöjd.



Tack snälla!
Publicerat den

Som julklapp från min pappa så fick jag ett "presentkort" på tvspelsweb och detta är vad jag valde. En radiostyrd fjärrutlösare. Det stod mellan en fjärrutlösare och ett ljustält, men efter mycket övervägande så slog fjärrutlösaren bort ljustältet. Det verkade bara jobbigt! "/ Kan lika gärna använda papper. :}

Vet ni vad det bästa med detta är? Alltså för er. JO! Ni har faktiskt chansen att kamma hem en sådan här radiostyrd fjärrutlösare om ett par dagar. Håll utkik, säger jag bara... ;)

 




Vinn inbjudan till Bloggsvar!
Publicerat den

Nu har jag 2 inbjudningar till Bloggsvar!
Skriv en kommentar i det här inlägget om du vill ha det så drar jag 2 lyckliga vinnare i morgon kväll! :}

Lycka till! :}



Snart..
Publicerat den

Jag funderar på att snart dra igång en tävling.. :)



26
Publicerat den

WOW! Var tiden går. Ska jag vara ärlig så var jag tvungen att räkna efter hur länge det var i dag.. Hehe. ;P Jag visste i alla fall att det var 2 år i november -10, så jag behövde inte räkna så länge! ;) Som ni förstår av bilden så har jag och min älskling varit tillsammans i 26 månader i dag. Dock kommer vi inte att ses pga. att han är sjuk. :(

Vad gör man egentligen sådana här dagar? Man kan ju inte "fira" varje månad man har varit ihop, eller? Kanske det första året, men nu efter så här lång tid så får det kanske räcka med att endast fira årsdagarna? Annars blir det dyrt, haha. I början åt vi på restaurang typ varje gång, det blev dyrt!


Love
M ♥  J




Dag 04 – Mina vänner
Publicerat den

Jag har aldrig varit själv. Varken på dagis eller i skolan. När jag var liten var jag rädd för att vara själv, eller snarare att vara utanför, därför såg jag alltid till att jag hade någon nära till hands. Då kände jag mig trygg! Dock var det ett helvete varje morgon innan skolan när jag inte visste om mina kompisar skulle komma eller inte. Jag ångrar att jag var så rädd för att vara ensam! Det är ju inte farligt?! Jag ska se till att lära Julia att det inte är farligt att vara själv!

Hur som helst. På något sätt har jag alltid hamnat i en trio, förutom under lågstadiet då jag ständigt var med samma tjej. Under mellanstadiet var jag alltid med två tjejer som vi kan kalla för I och E. Dock gled vi ifrån varandra i slutet och under högstadiet hade jag två nya, fina vänner. Cajsa och Marie! Vi var alltid med varandra och hade alltid skoj. Tyvärr började vi alla tre i olika klasser under gymnasiet och det, plus en hel del läxor, gjorde att vi knappt sågs något alls. Jag och Cajsa träffades ibland på bussen på väg hem, men annars sågs vi inte särskilt mycket.

Under gymnasiet träffade jag 2 nya kompisar! Emelie och Anton! Vi hittade på mycket kul tillsammans och även om det gick lite upp och ner för oss ibland så är vi kompisar fortfarande! Gud vad jag skriver kortfattat här... men det är så lätt att det blir för mycket text!

Nu efter gymnasiet så har jag träffat 2 supermorsor! Ida och Malin! Är så jäkla glad över att jag känner dem och att vi är så bra vänner. Det är skönt att man har något gemensamt med andra, särskilt när man är rätt ung.. Var nästan lite rädd i början när Julia precis var född, för jag kom ju på att jag inte hade en människa att umgås. Nu när jag har blivit äldre så har jag inga problem med att vara ensam, men det kan ju vara roligt att träffa någon ibland i alla fall. Och vilken tur jag hade som fick kontakt med de här underbara tjejerna! ♥

Jag vet inte riktigt varför jag ständigt hamnat i en trio, men det har fungerat bra för mig faktiskt! Och säkerligen har jag lärt mig något utav det! ;)

Sedan har jag ju Johan också. Honom får vi inte glömma bort! ;) Sägs det inte att man ska vara bästa vän med sin partner? Han är min bästa vän i alla fall! :} Just nu! ;) Haha nä, skämt åsido! Men ibland blir jag lite grinig, han med...

Förlåt nu om du som känner mig sitter här och läser och ser att ditt namn inte finns med! Notera dock att jag tagit med de som jag umgåtts allra mest med! Självklart finns det andra kompisar runt omkring som man ofta pratar med osv, men dessa som jag skrivit är de mest centrala! :}




Kakmonstret
Publicerat den

Min älskling är ett riktigt kakmonster! Mammas kakor är bäst! ;)
I dag medan jag och min bror åt tacopaj, så satt hon och knaprade kaka i sin lilla stol bredvid. Eller knapra och knapra.. hon suger på den så att hela kakan blir som en kladdig smet. Till slut är hela hennes gom fyllt av kaksmet, så även hennes händer och kläder!

Innan jag somnade i gårkväll så bad jag för att Julia skulle må bättre. Och se vad som hände! I dag har hon knappt hostat någonting alls! Bara lite, lite direkt efter att hon har sovit, och så lite nu i kväll. Men annars har hon varit hostfri! ♥ Är man bara tacksam och ofta tackar för det man har, då tror jag att "högre makter" hjälper en när man behöver det! Det hjälper i alla fall mig! :)

Titta förresten vilka kanonbilder man får med Nikon D700!


Klicka på bilden för större format ↑



Tacopaj = mums!
Publicerat den

Jag har inte riktigt vant mig vid att det är 2011 ännu! Känns konstigt. Åren bara flyger iväg!
I morgon är det endast en månad kvar tills jag fyller 20, och Johan fyller 20 bara 3 dagar innan mig. Han sa i dag vad han önskade sig, så jag ska försöka hitta en plånbok till dig älskling! ;) Haha!

Johan är fortfarande sjuk men han följde med mig till Ica förut ändå. Lite frisk luft har väl ingen dött av. Även om den var mer en frisk eftersom det var en hel del minusgrader i luften. Jag köpte i alla fall ingredienser till en tacopaj som jag senare lagade, och den blev kanongod! Jag letade fram ett recept på själva pajdegen, men resten hittade jag på själv.

Detta hade jag i:
° Köttfärs
° Tacokrydda
° Röd paprika
° Gul lök
° Röd lök
° Crème fraiche
° Tacosås, medium
° Riven ost
° Tomater som dekoration på toppen
° Tacochips att ha bredvid

MUMS! Säger jag bara. Det var riktigt gott kan jag lova er.



I går köpte jag ett nytt hårband till Julia på Ica. Eftersom hon har ett ganska stort huvud så passar ett lite större hårband henne med. Jag tyckte att det var så fint! En fjäril och lite strass! :}




2 januari 2011
Publicerat den

Klicka på bilden för att se den i större format ↑



Klicka på bilden för att se den i större format ↑

I går var vi i familjen [inte Johan, han är sjuk"/] uppe vid Mullsjön och grillade korv! Eller körv som vi västgötar ibland säger.^^ Vädret var helt underbart! Solen sken, det var vindstilla och marken var helt och håller snötäckt. Sjön ligger inte alls långt ifrån mitt hus egentligen, det tar kanske en halvtimma att gå dit, beroende på gånghastighet givetvis. Tog en hel del kort där uppe och på bilderna som ni kan se ovan så har jag lekt lite i camera raw. Älskar bild nr. 2! Hur vackra färger är det inte?

Vi grillade korv och Julia åkte pulka. Julia fick självklart också smaka på korv, fast rå hotdog! Det är då den är som bäst! ^^ Jag åt 2 råa, mums! På bilden nedan är vi ute och går på sjön, fast vi var precis vid strandkanten typ. Lite längre ut trampade mamma igenom så att hela hennes fot blev blöt. Läskigt!!




En mycket lyckad dag i solskenet!



Nyårslöfte?
Publicerat den

I år har jag ett löfte faktiskt, och det är att inte äta onyttigt. Inom den kategorin ingår läsk, godis & fika. Hittills har jag hållit mig borta ifrån det, men å andra sidan är det bara 3 dagar.. Haha. Men det ska gå, jag ska lyckas! Känner mig inte ett dugg sugen på det så jag tror inte att det ska vara några problem. Måste verkligen bli av med de här extrakilona nu, det är lika bra att det börjas i tid! Jag undrar hur mycket jag kommer gå ner genom att enbart sluta med onyttigheter? Antingen går jag inte ner något alls, eller också går jag ner mer än jag kan tänka mig. Fast det vore surt om jag bara gått ner typ 1 kg nästa nyårsafton... :P Då lipar jag!

Annars har jag faktiskt bara mål för i år. Dessa är:
° Ta körkort!!!!
° Ta hand om Julia
° Må bra & ha roligt

Har ni några nyårslöften eller mål i år? :)




Dag 03 – Mina föräldrar
Publicerat den

Då var vi redan inne på dag 3 och i dag är det lite info om mina föräldrar som gäller!
Jag tänkte att jag ska vara snäll och inte gå ut med deras riktiga namn [även om de flesta som läser bloggen nog vet vad de heter] så jag skriver istället deras smeknamn.

Min mamma kallas för Sippan av en del i vår släkt och hon är född -68. Hon har mörkt, axellångt hår och är ungefär 170 cm lång. Hon är snäll, smart, rolig, hjälpsam och vi i familjen brukar ofta "mobba" henne för att hon inte kan peka ordentligt. När hon tror att hon pekar rakt fram så pekar fingret istället åt höger/vänster/uppåt osv. Haha :') Hon brukar skylla på sin dåliga syn! ;) På sin fritid brukar hon fixa i hemmet & trädgården [inredning, blommor osv.] och hon är även intresserad av historia. Hon är skitbra på latin!! Eller i alla fall de orden som gäller kroppen eftersom hon är läkarsekreterare.

Min pappa Lorse är född i slutet av dec -64 så vi kan nästan säga att han är -65! Även han har mörkt, dock inte axellångt hår [fast det hade han när han var ung...] och är ungefär 180 cm lång. Även han är snäll, smart, rolig & hjälpsam! Man skulle väl kunna säga att han är fotograf, även om hans arbete innehåller en hel del annat göra, och han är intresserad av fordon! Garaget är fyllt av bilar & motorcyklar och genom åren har vi även haft båt! Jag och Adam brukar "mobba" honom för sitt sneda lillfingrer eftersom han näst intill skar av det med kniv när han var liten.

Haha, nu kanske ni tror att det enda vi gör i vår familj är att mobba varandra, men så är det inte! ;) Det är bara vår humor, typ... ;P

Mamma och pappa är inne på sitt 23:e år tillsammans och de är förlovade. Med andra ord så är inte vi någon sådan familj som tycker följande: "förlovar man sig så gifter man sig inom 1 år." Är glad över att de har hållit ihop hela tiden så att jag inte har behövt flänga omkring mellan flera hem och fått extramammor och extrapappor. Även om det säkert inte är något fel med det heller, ibland! Jag menar inte att låta elak, men jag är som sagt glad över att de har det som de har det! :} Nu vet ni lite mer om dem!

En bild från i dag



Råsa, råsa, råsa
Publicerat den

Hittade en masas fint i HM-katalogen som trillade ner i brevlådan för ett par dagar sedan. Hittade en massa fina blåa saker som jag tänkte beställa hem omgående. Men vad hände? Köpte allt i rosa istället. Kom på mig själv med att nya påslakan till sängen var onödigt eftersom jag redan har flera stycken, blåa kuddfodral var onödigt eftersom jag inte hade några kuddar till fodralen osv. Men visst är sakerna ovan helt fantastiska? Kände att Julia behövde utöka sin garderov ytterligare genom att köpa henne 3 nya plagg, alla i storlek 80. 80 är numera en perfekt storlek till henne, hoppas att hon kan ha det länge! Det rosa kuddfodralet var dock ett perfekt köp. Har en sådan kudde fast grön nu, men det blir nog roligare med lite rosa!

Har en bra och en dålig nyhet, vilken ska vi börja med?
Den bra börjar vi med!
Jag VANN tävlingen om ett Libero-set på Patricias blogg, tack så hemskt mycket! Helt perfekta grejer till min lilla stumpa!

Nu till den dåliga nyheten:
Julia har gått och blivit sjuk! :( Hon hostar och hostar och hostar. Näsan rinner och hon hostar så mycket att hon spyr upp slem! Önskar att jag kunde ta det jobbiga åt henne så att hon slipper det!! Jag hör henne emellanåt ligga och hosta inne i rummet där hon sover. Mitt lilla hjärta.. Jag hoppas verkligen att hon klarar natten så att vi slipper vara uppe. Snälla Gud eller någon annan högre makt, gör så att mitt lilla hjärta blir frisk!!

ps. jag vet att rosa stavas med o.



Tävlar om en almanacka
Publicerat den

Jag tävlar hos Millah om en egen designad almanacka från tryckdig.se




Dag 02 – Mina syskon
Publicerat den

Jag har ett syskon. En bror, lillebror. Adam heter han! Han är 2 år yngre än mig och vi har vuxit upp tillsammans och är nog som de flesta andra syskon som har vuxit upp på så vis. Bråkar ibland, men har väldigt roligt ihop ibland! Vissa påstår att vi är lika varandra utseendemässigt, vissa påstår motsatsen.
Vi är nog dock inte alls lika på sättet vi är på. Han är mycket mer ordningsam än mig [har koll på sina egna prylar] och ser till att de är hela och rena. I alla fall vissa prylar..

Något som vi faktiskt är lika med är att vi båda gillar filmrepliker! Vi kan [eller kunde, när vi var mindre] sitta hur länge som helst och säga en massa repliker ur filmer och skratta. Det roligaste var när man bara kläckte ur sig något ur någon film när det var lämpligt i "det riktiga livet" eller hur jag ska förklara det. En massa repliker ur Hem till Midgård, Nisse Hult och andra komedier, haha!

En inte så gammal bild på oss ↓ ;)




Det går så fort!
Publicerat den

Åh åh åh!

De senaste dagarna har Julia utvecklats i en väldig fart! Hon har lite smått börjat lära sig pincettgreppet, hon kan krypa, hon kan dra sig upp mot stående och hon har en massa ljud för sig! Min lilla prinsessa! ♥ Jag blir så stolt när man ser att hon verkligen vill lära sig, och till slut kan det. Det roligaste är nästan att se hur stolt hon själv blir. Hennes bästa vän heter napp och hon blir alltid lika stolt när hon sätter in den i munnen själv. Undrar hur länge hon kommer ha napp? Om det kommer att bli helt omöjligt att få henne att sluta? Den som lever får se.. Jag får helt enkelt skrämma upp henne med: slutar du inte med napp så kommer du se ut som mamma gjorde i munnen [ett rejält överbett och tänder som låg lite huller om buller. Även om tänderna inte har med nappen att göra, kanske.] Men äh, den dagen den sorgen! ;)

Också en ny tröja, från KappAhl, 50 kr. Så söt! Och nya mockasiner från Lindex.

Nu när det är vinter och en massa snö så har vi inte inne vagnen längre, utan den står ute i förrådet. På tal om vagn så ska vi snart köpa en ny, men mer om det i ett annat inlägg! Hur som helst så har hon alltid somnat i vagnen på dagarna när hon tar sina små blunder, men vad gör jag nu då när jag inte har någon vagn att använda mig av? Jo! Jag vaggar henne till sömns i min famn. Jag står i mitt rum och nynnar på sånger som Sov du lilla Videung, Jag hade en gång en båt, I ett hus vid skogens slut osv. Det fungerar och hon somnar nästan med en gång! När hon somnat lägger jag försiktigt ner henne antingen i min egen säng, eller i hennes säng. Helst i hennes egna eftersom hon har börjat klättra på kuddarna som vi lagt som en mur så att hon inte ska råka rulla ner.

Nu ska jag lägga mig och sova, puss och kram!



En av Julias många julklappar
Publicerat den

En underbart söt liten pälsjacka full av färger! Hur härlig är den inte? :D Till jackan kom även en mössa och ett par pälsskor, underbart fint!



Bus på G!
Publicerat den


Den lilla busungen är alltid i farten! Förut skulle hon dra sig under sin säng, minsann! Först satt hon upp, sen tog hon tag i spjälorna och la sig ner, sedan drog hon sig inåt. Sött! ♥



Nyårsafton 2010
Publicerat den

Gott nytt år på er allihop!

Hoppas att ni hade en fin kväll/natt och att ni laddar för ett nytt, förhoppningsvis bra år!
Jag kom i säng runt halv 1 redan så det var inte så farligt. Ville i alla fall kunna sova något innan det var dags för uppstigning med lillan som somnade redan runt 8 på kvällen. Hon var ovanligt trött i går faktiskt, hon hann knappt ha på sig finklänningen! Dock hann vi få några bilder, ni ska få se ↓



Vi hade det trevligt i alla fall, oturligt nog fick Johan feber framåt kvällen och ägnade mestadels av kvällen under inlindad i en filt. Vi åt grönpepparkyckling med hasselbackspotatis och chokladpudding till efterrätt. Tittade lite på tv men eftersom det inte gick något särskilt roligt så tittade vi på family guy på datorn istället. Haha :')

Ute ösregnade det (!) så vi gick faktiskt inte ut alls. Min bror och hans kompis gick ut och smällde lite raketer, men jag höll mig inne. Som tur var så såg jag en massa fina raketer från fönstret!

Vid tolvslaget skålade vi med champagne och det slog mig att jag tycker att det är väldigt, väldigt äckligt! Haha, nu drar jag ner stämningen lite kanske, men fy vad det smakar vidrigt! Skulle druckit sprattelvattnet som mamma köpte på Willys istället. ;)



Dag 01 – En presentation
Publicerat den

Som lovat, en presentation av mig! :)

Melinda är mitt namn, om det är någon som har råkat förbise det! Jag föddes en solig eftermiddag den 4 februari för snart tjugo år sedan. Jag har mörkt hår, gröna ögon och ganska små tänder. Tjocka överarmar, små bröst och alldeles för mycket fläsk på kroppen. Haha, men nu ska vi inte prata om det ytliga, antar jag?

Min insida är förhoppningsvis finare än utsidan och för det mesta tycker jag att jag är ganska snäll. Försöker hjälpa till så gott jag kan och försöker finnas till hands för de som behöver mig. Sedan jag fick barn har jag blivit mer förstående och betydligt mer känslosam, tycker jag själv i alla fall!

Jag älskar att skratta, vara ute på äventyr, gå på bio, vara med min lilla familj & mina djur. Jag tycker även om att gå promenader och att träffa mina vänner. Dessutom älskar jag min blogg, design och fotografering. Fotar oftast med Nikon D200, men just nu är det D700 som gäller. Är helt och hållet självlärd både vad gäller fotografering och bloggdesign. Är heller inte helt blåst vad gäller instrument, utan kan plinka någorlunda på gitarren och spela en och annan låt på synth också. Nämnde jag att jag spelade tvärflöjt när jag var 10?

Något som jag inte älskar, det är orättvisa, avundsjuka, högmod och ganska mycket annat. Gillar inte människor som inte kan sluta prata nångång, och heller inte sådana som bara måste prata om sig själva hela tiden.

När jag var 18 år gammal blev jag gravid och den 22 maj i år blev jag, 19 år gammal, mamma till lilla Julia Björkman. Hon är det bästa som jag har gjort i hela mitt liv! ♥

Saker ni kanske inte visste om mig:
♥ Jag har varit och sett AC/DC i Göteborg.
♥ Jag har brutit nyckelbenet och handleden.
♥ Jag har åkt stridsvagn.
♥ Jag har åkt jetski i Medelhavet.
♥ Jag älskar att åka skidor!

Så, nu vet ni lite om mig. Hoppas att ni inte blir helt ivägskrämda! ;)