Morsan kan!
Publicerat den

Här är köttfärslimpan som jag tillverkade i går. Köttet kommer från mitt högra lår. Eller näe, det är blandfärs faktiskt, men det skulle gärna ha fått vara lite av mitt lår. Skadar aldrig att bli av med lite fläsk. Fast frågan är om jag hade velat äta den då..? Hur som helst, den var hyfsat god i alla fall! Lite smaklös kanske, men vad kan man begära första gången? ;}

Vill ni ha receptet? Här kommer det i alla fall:

» Ca 400 g köttfärs
» 1 gul lök
» 1 ägg
» 2 msk bostongurka
» ½ dl mjölk
» Kryddpeppar
» Salt
» Ströbröd
» Chilisås

Gör såhär: Häll mjölk och ströbröd i en bunke och rör runt. Låt stå och svälla i några minuter. Tillsätt köttfärs och blanda ihop. Fortsätt med ägget, bostongurkan, hackad lök, krydda och salt. Häll i en skvätt chilisås om så önskas. Smörja en ugnsäger form och forma sedan köttfärsblandningen till en limpa i formen. Grädda i 220 grader i ca 40 minuter. Klarrrt!

Servera med potatis, brunsås & lingon.

Lite småtips:
» Lägg i en klick smör i vattnet när potatisen ska kokas upp - det gör att det inte kokar över.
» Tillsätt ketchup och lite soya i brunsåsen, blir kanongott!



Distans
Publicerat den


Titta vad bra! Va va va? Så himla enkelt. Sådär ser det ut på min skolas hemsida, eller vad jag ska säga. Vet exakt vad jag ska göra och när jag ska göra det. Är redan inne i vecka 3, av 10! Tiden flyter på.



In love ♥
Publicerat den

Du vet när du är kär om följande händer: du skriver hans namn i sanden utan att tänka på att du skriver det.



Yoghurt med rivet äpple & kanel
Publicerat den

Till mellanmål i dag fick Julia det som står i det här inläggets rubrik. Hon gillade det! Dock var väl äpplet sådär när det var rivet. En hel del åkte ur munnen, men det berodde nog mer på de "snuskiga bitarna" än på själva smaken. Men vanliga äppelbitar slank ner så fint så. Äppelgrejen jag köpte på IKEA är ju grym! Tar bort kärnhuset och allt.

På tal om något heeeelt annat så har jag en liten hemlighet! Iiiih! Så spännande. Störande att ni inte vet vad det gäller va? ;} Men det är rätt roligt att hålla lite på det. I sinom tid får ni reda på det i alla fall. Tills dess kan ni ju gissa er fram! :} Bilder lär ju dyka upp kan jag ju säga...

Jag är sugen på att fota igen. Har ju egentligen massa inspiration men ingen direkt.. tid? I dag ska det pluggas & städas. Dessutom tänkte jag försöka mig på att göra en köttfärslimpa. Men utan bil och med en massa regn så är det sådääär lockande att dra iväg till ICA. :/ Men hoppas det håller upp sen när Julia har vaknat! :D Då jäklar! Nu kommer husmodern fram inom mig.. ;}



Ord att undvika under dejt 1-3
Publicerat den

Okej, anteckna nu: Barn, bebisar, själsfrände, bröllop, könssjukdomar, stjärntecken, besöksförbud, biologisk klocka, ex-pojkvän, svärmor, psykolog, mens, sms-lån, tarmbesvär. Okej? Okej.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Haha, jag sitter och läser den senaste SOLO-tidningen och där stod detta med. Stämmer det tycker ni? Har ni lyckats hålla er från att yttra dessa ord under de första dejterna? ;} Det har inte jag gjort i alla fall. Alltså kunnat hålla mig.



Laura
Publicerat den

Trots att jag inte har sådär jättemycket tid till att läsa utan hellre prioriterar annat så kunde jag inte motstå att köpa Carolina Gynnings bok Laura - Flickan från havet. Den verkar bra, och det hoppas jag att den är också. Har ni läst den eller funderar ni på att göra det? ;} Har läst Ego Woman innan, vilken var bra. Dock har jag inte läst föregångaren till den.



"Att Laura och Vanessa är enäggstvillingar är obegripligt. Inte nog med att Vanessa är en strålande skönhet medan Laura ser ganska alldaglig ut, Vanessa äger och styr över Glory, Sveriges mest framgångsrika magasin, medan Laura guidar besökare på Moderna Museet i Stockholm.
Julen 2004 reser tvillingarna och deras föräldrar till Thailand för att fira pappans 60-årsdag. När föräldrarna dör och Vanessa försvinner under tsunamin, faller det sig nästan naturligt för Laura att ta sin systers plats. Efter alla år i skuggan av den fantastiska Vanessa, kan Laura äntligen stiga fram som den framgångsrika kvinna hon skulle ha varit. Om bara inte hemligheten drabbat henne.
Hennes imitation av Vanessa är nästintill perfekt men det finns de som misstänker att allt inte står rätt till. Och vad är det egentligen för affärer Vanessa varit inblandad i? När märkliga människor från det förflutna dyker upp tvingas Laura inse att hon inte vet allt om sin perfekta tvillingsyster. Långt därifrån. Hennes bedrägeri börjar bli farligt för henne själv, men nu är det för sent att dra sig ur. Nu finns ingen återvändo.
Laura Flickan från havet utspelar sig i den glassiga magasinsmiljön, i de fina salongerna och i den förnedrande världen av knark och våldsamt sex."

{länk}




Lycka ♥
Publicerat den

Min första insändningsuppgift är inskickad! Jag är van vid att det heter inlämningsuppgift, men inte nu längre tydligen..

Ooh, säg någonstans där jag inte har träningsvärk? Den frågan ställde jag till David för någon timme sedan. Han chansade på mitt högra lillfinger, men till och med där har jag lite ont. Haha. Ajajaj. Det är illa att vara så otränad. Ändå tycker jag inte att jag är såååå överdrivet otränad!? Körde programmet som jag visade er i går plus lite armhävningar därtill. Fortsätter det såhär så blir det nog riktigt bra.

Hehe, jag tycker att Julia är så himla söt på den nedersta bilden! ♥

Nu är det tid nog för sängen. Är riktigt jädra sjukt trött. Hoppas på liiite sovmorgon i morgon. Dock somnade Julia vid.. 20:20 så någon överdrivet lång sovning är väl inte att räkna med. Men det sista som överger en är hoppet. Nej men just det! The Killing. Vilken tur att jag kom på det. Jag ska nog göra lite varm oboy och njuta av filmen. Godnatt folks! :}




Jag
Publicerat den

Kan någon räkna hur många ting det finns på bilden? Haha. Otroligt vad saker vi har. Hihi, jag ser lite småfet ut på bilden. Fast det bjuder jag på, för det är sanning. Sumo. Fast anledningen till att jag la upp bilden var för att visa mitt nya halsband som jag fick av mor. Mycket fint, tycker jag.



Aj aj!
Publicerat den



Ajajajajaj! Träningsvärken är på topp. I går körde jag denna ↑ och det är det bästa jag har gjort. Det fungerar! Dessutom gjorde jag en sisådär 40 armhävningar vilket också känns i dag. Men all träningsvärk är bra. För mig. ;P Tänkte att nä nu jädrar får det vara nog. Nu ska rutorna fram och axlarna synas mer. 10 minuter varje kväll blir det för min del. Det hinner jag. ;}



3
Publicerat den

Tre helt underbart fantastiska veckor med David i dag! ♥

Hehe, bara en spott i havet för många. Men fler veckor blir det hoppas jag!



Life is full of beauty..
Publicerat den

“Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling faces. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.”
Ashley Smith

Jag fotar nästan ingenting längre. Sjukt tråkigt för jag märker att mina kunskaper är lite sämre. Måste ta igen det! För övrigt så är detta min favoritparfym för tillfället. Luktar himmelskt! Julia somnade alldeles nyss och jag säger bara wow. W O W ! I söndags började jag med att lägga henne i hennes egen säng igen för att på så vis somna. Det har varit lite olika stilar på sovandet i sommar nämligen. Lagt sig på konstiga tider osv. Dock tänkte jag att det var dags att slå slag i saken och få henne att sova bra i sin egen säng igen. Hur som helst; i söndags var det inte kul alls. Mycket gråt innan hon till slut gav upp och la sig ner och somnade. Jag låg bredvid hela tiden, fast i min säng. Ca 30 cm ifrån hennes. I går gick det bättre. Lite gråt precis när jag la ner henne i sängen, men annars lugnt och smärtfritt. I dag var hon mest lite sur över att behöva lägga sig, men inga tårar eller något. Somnade på under 3 minuter!! Love it. Tänk att det är så enkelt med barn. Det gäller bara att inte ge upp när de gråter de första gångerna. Tack för att hon är så duktig! ♥




Julia 15 månader ♥
Publicerat den

I dag är min älskade lilla tjej hela 15 månader. Tiden går och går och går.. Hon lär sig mer för var dag men i dag blev jag uppriktigt chockad när hon till och med skruvade på en kork. Alla ni som har små barn eller har haft små barn vet att de får D-droppar dagligen fram tills de är ca 2 år. Den lilla flaskan i alla fall, den lekte Julia med i morse och hon brukar kunna trycka dit korken rätt bra. I morse lyckades hon dock skruva (!) på korken så att den satt fast ordentligt. Dessutom! Nu i kväll borstade hon sina tänder. Inte bara det att hon höll i tandborsten och bet på den som hon brukar göra, utan hon riktigt borstade fram och tillbaka. Och spottade efteråt.. ;} Ojoj, mycket text här märker jag, men jag är i extas! ;}

Ni kanske undrar vad bilden på vattnet och båten gör i det här inlägget, men jag tyckte att den var fin. Antingen är det mamma eller pappa som har tagit den, och jag var tvungen att testa en ny action i photoshop som jag nyss lärde mig. Man gör bilden lite mer somrig, helt enkelt. Tyckte att den var fin!

För övrigt så är mitt hår nyfärgat, men det återstår att se i morgon om resultatet blev lyckat. Har inte fönat det eller något, brukar sällan göra det. Allt för att håret ska må så bra som möjligt. Alltid balsam vid dusch, sällan hårfön och nästan aldrig plattång. Däremot tonvis med spray... där sprack allt! Varje dag, spray här och spray där. Haha, men det är faktiskt ett måste! Eftersom jag otroligt nog har rätt många hårstrån fortfarande, och att de är rätt långa, så ligger håret oftast platt mot huvudet vilket inte riktigt passar mig. Därför måste jag ha volym, och då är spray ett lämpligt alternativ. Tänkte faktiskt boka en klipptid i dag, men när jag väl kom dit så hade de lunchstängt! Typiskt! Fast det var nog lika bra.. har varken tid eller råd så jag undrar fortfarande varför jag ens tänkte tanken..

En liten notis till mig själv: hade jag skrivit lika många ord i ett worddokument nu som jag nyss skrev i det här inlägget, då hade min inlämningsuppgift varit färdig! ...!!!

Med det säger jag gonatt och önskar er alla en fin kväll/natt! :)



En kôpp
Publicerat den

Tog mig en kôpp förut! :} Med mjölk & socker så går det. Greengate är för övrigt ett utav mina favoritmärken när det kommer till porslin, tyger & annat som de sysslar med. Älskar att alla mönster matchar med varandra. Oavsett om det är randigt, prickigt, rutigt, två färger eller sju färger. Nu lyckades jag i alla fall klämma in blommor överallt!



Plask plask!
Publicerat den

Såhär roligt hade Julia det förut! Vatten är det bästa som finns. Det var en aning blött efteråt, både på diskbänken, stolen, golvet & mattan.. Tur att det bara är vatten? ;}




Spänd inför tatuering
Publicerat den

Nu är det inte alls lång tid kvar tills jag ska gadda mig.
Känns som att jag varit lite till och från på den punkten. Ibland har jag skrivit om det som att det är det fulaste som finns, medan jag i andra stunden skulle kunna tatuera hela kroppen. Hah! ^^ Aja, nu är det i alla fall inte ens två veckor kvar om planeringen håller. Har bestämt mig för vad det ska vara, en text, och vad det ska vara för typsnitt. Och självklart vad det ska stå.

Gör det ont? Klart det gör! Men väldigt ont? Antagligen. Åh!! Spänd! Det kan knappast göra ondare än att föda ett barn, det bestämmer jag mig för.. ;P Det här typsnittet ska jag ha tänkte jag! Vad tror ni om det? :}



Jeansjackan
Publicerat den

Min lilla cooling i en jeansjacka från märket Esprit. Köpt på Myrorna i Skövde för typ, 75 kr! Jag tycker att den är jättesöt, och väl värd pengarna. Haha, Julia ser lite vindögd & söt ut också, knäppa mamma som tar en massa foton med blixt som gör allt jobbigt säg! ;} Hon får vara hur vindögd hon vill min lilla älskling, så himla fin är hon. Och duktig! Hon har börjat gå baklänges nu. Ser så himla roligt ur när hon backar till saker. Till exempel till pallar för att kunna sätta sig på dem.

Helgen har för övrigt varit helt underbar. Har spenderat all tid med Julia & David och det har varit helt perfekt. Vi har gått  promenader, grillat, busat med hundarna, tittat på film, shoppat på Elins esplanad, myst & helt enkelt haft det riktigt bra! Hoppas att ni har haft en lika bra helg som jag har haft! ♥




Såååå sköööönt
Publicerat den

Hellu! :} ♥

The Killing brukar ju alltid börja 22:30. Jag tycker att det är sent nog! I dag är det framflyttat till 23:00. Alltså är det inte slut förrän midnatt. Gäsp! Men, följer man en serie så gör man. Och då får det kosta vad det kosta vill.. Nästan i alla fall.. Är fortfarande sjukt mätt efter min cheeseburgare som jag klämde i mig för ett par timmar sedan. Hmm, känner mig törstig också! Får nog hämta något att dricka efter att jag skrivit klart det här.

Vid lunch i dag var vi nere på Arken jag och Julia. Vi har inte varit där under hela sommaren men det märktes på Julia att hon kände igen sig lite, och hon lekte för fullt. Rutschkanan var roligast! ;} Det var över 20 barn där, fullproppat! Stora som små, fast mest små. På torsdagar är det något som kallas för Sopplunch och då är alla åldrar välkomna. På tisdagar är det Babycafé {tror jag i alla fall, det var så i våras} men det är Julia för stor för nu. Max 1 år är det som gäller där. Eftersom jag kommer att vara hemma i höst så kommer vi nog gå ner dit på torsdagar. Alltid trevlig att träffa folk, och inte minst för Julia så att hon får leka av sig riktigt ordentligt!

Efter Arken så var det tid för min ansiktsbehandling. Höll seriöst på att somna två gånger. 1 ½ timme höll  behandlingen på, och det var helt underbart. Det gjorde dock rätt ont när pormaskarna och allt vad det var skulle klämmas och tryckas ut. Men jag var tålig, sa hon som hade hand om det! {Bäst det eftersom jag snart ska tatuera mig!} En liten nål användes för att få hål på dem och det resulterade i ett väldigt prickigt ansikte för min del. Men med lite smink på så! Nya fina ögonbryn fick jag också! Eller nya och nya, men fräscha! Emelie: jag hoppas att jag slipper en massa finnar, men det skulle inte förvåna mig faktiskt. Eftersom jag kletade på så mycket smink direkt efteråt när alla porer var öppna. Det var kanske osmart gjort av mig.. Men jag hoppas på det bästa!

Nu ska väl programmet börja!! :}
Vet ni vad jag kommer att få? En helt underbar helg!!! :D
Hoppas ni har det bra, vänner!




Böff!
Publicerat den

Något som Julia är bra på, det är att veta hur djur låter. Eller snarare: hon är bra på allt som har med ljud att göra. Hon härmar väldigt bra och är grym på att hålla takten och digga med till musik.
De senaste dagarna har hon lärt sig följande ljud:
◊ Voff
{man frågar vad vovven säger, fast det låter lite mer såhär: böff}

◊ KaaKaa
{man frågar vad kråkan säger. Det ska ju egentligen bara kraakraa, men vad kan man begära?}

◊ HoHoooo
{man frågar vad duvan säger, fast den här har hon kunnat i ett par månader nu}

Sedan vet hon även hur fisken gör med munnen. Att den öppnar och stänger så att det smackar lite. Eller inte smackar.. Men om ni testar själva att öppna och stänga munnen så kommer det ett litet ljud. Haha, det kan hon. Testa nu!! :D



En dag på IKEA
Publicerat den

Åh vad jag älskar när saker & ting är enkla. Tänk om allting kunde vara enkelt, vad lätt allt skulle vara!? Hihi, men ibland behöver nog vi alla ett par prövningar - för att lära sig liksom! Erfarenhet ger vishet, inte sant? :}
Nåja, nog babblat om det!

I måndags började min nya kurs och jag stormtrivs redan. Har en lärare som verkar trevlig {vi får se om jag ändrar mig när han har rättat min första insändningsuppgift..} och uppgifterna är s i m p l a. Gjorde precis närvaroprovet och hade 1 fel. Damn! Men aja, det är inte hela världen..  Liiiite tråkigt är det, kan jag erkänna. Jag svarade att det inte fanns några daghem på 1950-talet men det var visst fel. Slarvfel av mig som inte läste i boken ordentligt. Skärpning! Hur som helst så verkar kursen väldigt intressant. Barn, kultur - och fritidsverksamhet! Tänkte även läsa franska & spanska senare i höst, men vi får se om jag hinner ändra mig.

Dagen har i alla fall spenderats i Jönköping tillsammans med mamma, David & Julisbulis. IKEA & A6 stod på schemat och det var ett mycket mysigt besök. Först åt vi frukost på restaurangen. Klockan var väl omkring 10:56 när vi kom dit, och frukosten slutar gälla kl 11:00. Ibland ska man ha flyt! Köpte på mig lite smått & gott, men hamnade under 500-lappen som tur var. Julia fick dock ett par nya dojjor, modell Adidas - strl 23. Fötterna växer så att det knakar. Lila och fina är de, visar någon gång. Hon går riktigt bra i dem! Det är inga jobbiga snören eller så, utan endast kardborre!

Köpte en sånhär:

Det kan mycket möjligt vara ett av de mest onödiga köp jag någonsin gjort, men jag tänkte att den kunde vara smidig att ha. Man delar äpplen med den, haha. Tänk vad bra att ha en sådan i väskan när det krisar! Tar till och med bort kärnhuset - kan det bli bättre? ;} Om den mot all förmodan skulle vara oduglig så blir mitt liv inte så surt ändå. 19 kronor gav jag för den, det kan jag leva med. Köpte även en röd matstol som Julia kan använda hos David ♥, och en söt liten korg att lägga leksaker i. Och en sånhär:

Julia älskar den! Hamrar för fulla muggar!! Rörigt inlägg, ber om ursäkt för det!
Men vad gör man inte..

I morgon ska jag göra någonting skönt, nämligen en ansiktsbehandling! Ååh jag längtar. Fick ett presentkort på det för bra längesen. Det kan ha varit när jag fyllde år, jomen så var det nog! Gött att rensa bort lite skit!! Hoppas inte att det gör alltför ont bara? Har hört att det kan svida till rätt bra om de klämmer porer och såndär snuskigt.

Later! :}



Lite uppdatering
Publicerat den

Shopping shopping shopping... Det börjar märkas i plånboken kan jag säga! Förra måndagen var jag i Ullared tillsammans med mamma, farmor & David, och på onsdag är det dags för IKEA. Dock får det nog bli mestadels tittande {om det är möjligt..} på onsdag, har inte råd med hur mycket som helst. Men en muffinsplåt måste jag ha!
Jisses, Ullared är farliga grejer! Jag tror att det är 20-lapparna och 50-lapparna som tar mest! Man tänker att åh så billigt, bara 49 kr! Men sen plockar det på och blir allt högre summor..  Fick med mig en hel del fint i alla fall. Bland annat en superhet klänning {vit, spets - sånt som jag gillar!}, en jätteskön skinnjacka, ringar, en ny väska, kläder till Julia osv! Kvittot blev bara en halvmeter ungefär! ;}

Weell weell. I går var vi på Stellas Lekland - ja, igen! Är nog stamkund där känns det som. Men det är så jädra kul!! Jag & Julia åker alla rutschkanor flera gånger om. Man blir inte lite svettig efteråt..

Vet ni vad jag ska göra inom en snar framtid? Väldigt snar till och med.. Någon idé? Inte? Eller jo? Nähä. Jo det är som så att. Eller ska jag verkligen säga? Okej då. Jag ska tatuera mig! :D

Vad tiden drar iväg!
Har hunnit träffa både Malin & Agnes, min söta kusin Maja och David i dag! Bra dag som avslutas med lite huvudvärk! Förhoppningsvis är den borta i morgon, men det tror jag! Brukar inte lida av huvudvärk direkt. Tvärtom är jag glad att jag har huvudvärk istället för ont i magen. Finns inget värre!!

Nu ska jag sova och sakna David. ♥
Puss och gonatt så höres vi i mörrn! :)



Det var det, det.
Publicerat den

God kväll på er!

Sommaren är så gott som över. Så fort vi vände blad i almanackan så blev det genast mörkare och kallare ute. Klockan är i skrivande stund 21:39 och det är redan svart som sot. Är djävulskt trött men har mycket på gång så jag är glaer' ändå! :} Gjorde en väldigt rolig sak i dag, kanske att det kan komma att påverka framtiden. Vi får se hur det artar sig... ;}

I brist på bilder så tittade jag i arkivet från D200:n. Den här bilden tog jag förra året genom bilrutan. Rätt fin ändå. Ser en aning kallt ut bara..


Nykläckt Julia, nästan!
♥ Ligger och funderar så fint så.



Jag vill inte klaga
Publicerat den

Något som jag tycker är så coolt, det är människor som inte klagar. Jag önskar att jag själv kunde vara lite mindre klagande ibland, det är ju så jobbigt. Jag tänker tillbaka på ett avsnitt jag såg av någon förlossningsserie där en kvinna skulle föda fram ett barn. Ett stort barn, på över 4 kg. Hon sa inte ett ljud! Hon bara blundade och tog i! Tänk om jag kunde ha varit så cool när jag födde Julia. I stället låg jag där och sa hur ont jag hade och jag svimmade nästan av smärta. xD Och graviditeten då.. HAH! "Ååh jag mår så illa!" "Jag måste spy!" (Okej det var mer ett påstående än ett klagande, haha.) Näe. Nästa graviditet {om det nu blir någon sådan}, då ska jag vara cool. Glad och tacksam och icke-klagande! Ont har man, men det vet man ju innan att man kommer få.

Vet ni? Jag är sugen på en bebis till! Det är ju så roligt att gå omkring på Babyproffsen och kika på alla fina leksaker, barnvagnar och tillbehör. Det återstår att se om Julia får en liten lillebror eller en lillasyster någon gång! :} Spännande. Livet är spännande tycker jag. Man vet aldrig vad som kommer hända. Är tacksam för att jag lever här & nu! :} Det var väldigt vad tacksamt det var här, haha, men det ska man vara. Då blir livet lättare! :}

Bild tagen av mig i maj.



Skölja, skölja, skölja
Publicerat den

Det är dragspelsstämma här i Hjo nu, så himla mysigt! Älskar stämningen som blir när man hör musik från lite varstans. Var nere på campingen i går en sväng för att få lite känsla för det. Julia diggade loss. Satt där med sin banan i vagnen och diggade fram & tillbaka. Dock fick hon för sig att hålla för öronen en stund, och just då kom en kvinna förbi och började asgarva för att det såg ut som att Julia inte gillade musiken. Tysk var hon nog, för jag förstod inget! Hon kan ha varit skånsk också, i och för sig! ;} Inte ens Julia förstod nåt, för hon rörde inte en min. Haha!

Solen skiner och vi har kräftor hemma. Levande, fortfarande. De ligger i en stor, mörk tunna i lite vatten och med några stenar som de kan klättra på. Kan kräftor klättra? Stenarna ligger där i alla fall, så att det blir lite mer hemtrevligt. Jag tycker att det är så hemskt det här med kräftor. Har faktiskt aldrig ätit några. Att släppa ner dem i kokande vatten.. usch! Näe, jag tror att jag håller mig borta från dem. Har en känsla av att någonting hemskt kommer att hända mig annars. En förbannelse, typ! Tänk att de ligger där ute nu och bara väntar på att ätas.. näe fyfan! Hur kan man göra något så hemskt? Har god lust att ta med dem till ån och släppa tillbaka dem igen, men jag tror inte att det skulle uppskattas av övriga familjen..

Äter ni kräftor?

På tal om något annat så är Julia inne i en sköljarperiod nu. När hon borstar tänderna ska hon hela tiden skölja tandborsten. I går när hon hjälpte mig att tvätta bilen så skulle hon hela tiden skölja av svampen. Dessutom ska hon ofta skölja av sina nappar! Allting måste vara rent & fräscht, annars är lilla damen inte riktigt nöjd. Nu sover hon gott i sin säng, och när hon vaknar ska hon få käk! ♥

Mini-Julia från Midsommar -10.




Sitter och väntar
Publicerat den

på att The Killing ska börja. Jäkla program till att börja sent! Laddar hem liten actions under tiden och förnyar gamla bilder på kameran. Bra tidsfördriv det!



Every time they turn the lights down Just wanna go that extra mile for you
Publicerat den

Jag och Julia är lika på många sätt, men det finns en situation då vi är väldigt olika. Nämligen när det gäller att ha täcke på sig. Jag har mer än gärna ett täcke på mig när jag ska sova eftersom jag tycker att det känns så tryggt. Dessutom värmande & mysigt. Julia däremot kämpar för sitt liv med att dra av sig täcket om jag lägger det på henne. Hon sparkar och blir väldigt grinig. Jag tror att det har att göra med att hon inte gillar att sitta fast. När hon har badat till exempel så kan hon absolut inte vara invirad i en mysig handduk. Nejnej, man får skynda sig med att torka av henne innan hon ilsknar till. ;}

Favoritbild i repris. Gillar färgerna överst, men kan ändå inte bestämma mig för om bilden passar som svartvit eller sepia också?




Utan röst
Publicerat den

No voice!
Vaknade upp i morse och kunde knappt prata. Alltid lika underbart! ♥ Eller knappt & knappt, jag kunde inte prata. Fick viska. Oerhört jobbigt eftersom jag har kommit på att jag alltid går omkring och sjunger. Nu låter det inte riktigt som det brukar. Liite svårare att sätta de höga tonerna. ;} Har känt mig lite krasslig den senaste veckan. Stundtals febrig, hostig, ont i halsen {fast inte halsflussont} och ja, det var väl typ det. Men det räcker!

Julia sover och jag sitter och lyssnar {och försöker sjunga med så gott det går} till Lady Gagas Just Dance. Jag tröttnar aldrig på den! Inte Poker Face heller för den delen, älskar den lika mycket än i dag som när den kom!

Ooh, kom på att skolan, eller "skolan" börjar på måndag igen! Då är det nya härliga tag! Längtar lite eftersom jag så gärna vill bli färdig! 10 veckor kommer kursen att ta, och jag mailade min studievägledare i går och sa att jag vill läsa mer & fortare! Mera mera. Kötta på med ämnen som ger poäng bara! Haha, näedå. Någon måtta får det vara!

Ha en fin dag underbara ni!
Puss & Kram!



Lite skillnad?
Publicerat den

Jämför med denna från den 19 juli förra året. Lite skillnad va? ;}



Jag förstår inte
Publicerat den

någonting. Ett sånt här långt break från bloggen har jag nog aldrig haft! Vart tog lusten vägen? Jag sitter en liten sväng vid datorn varje dag, men jag vet inte vad jag ska skriva. Loggar in på bloggen och tar fram ett nytt inlägg, men sen tar det stopp. Dåligt! Måste skärpa mig..

Vi lever i alla fall! :} Julia har ätit vinbär hela sommaren, även ett och annat krusbär och hallon har trillat ner i hennes söta mage. Hon är helt otroligt fascinerad över sin navel och drar mer än gärna upp tröjan för att visa och peka på den. Hon blir lika fnissig varje gång, hah! ♥ Håret växer mer och mer, men på tandfronten står det stilla. 6 gaddar har hon, alldeles sylvassa! Böcker är hon förälskad i! Bläddra, peka och utbrista något av följande ljud: uuuuuhh. äääh, daaa. Hästar, katter & kaniner är favoritdjuren. Och just det! Mamma Mu är en stor favorit, särskilt koskiten! ;}

Och för er som inte vet; jag har ju träffat en helt underbar kille! Eller man? Eller grabb? Vad kallar man en kille mellan 25-30? ;}  Skitsamma, jag gillar honom väldigt mycket i alla fall! ♥



Ser ni!?
Publicerat den

Hihi, äntligen har hon "lärt" sig att le med hela munnen {det kanske är en fråga om vilja i och för sig..}. Tidigare har det endast varit de två tänderna där nere som synts, men nu ler hon med hela munnen. Lite lurigt ser det allt ut, men hon är ju så himla söt! Sitter och äter macka med gaffel till frukost, lilla busungen.  Btw, hon är så sjukt blond. Hennes hår är så ljust! Undra sa flundra om gädda är fisk, kommer hon alltid vara ljus tro? Det gör henne så olik mig, lite tråkigt kanske.. Men äh! Hon är söt i vad som helst, och det är väl bara bra om hon liknar mig så lite som möjligt. Så att hon har en chans att gifta sig rikt och skämma bort sin gamla mor, menar jag ;} Jiises, jag är redan 20 ½, snart 21! ;O Jag kommer vara 25 när Julia börjar skolan. :') Undrar vad som har hänt i mitt liv då? Spännande!

Här får ni en "rolig historia" innan ni lägger er:
Två bajskorvar spelade ishockey. Då kom en diarréklump och frågade:
- Får jag vara med?
- Nej, det här är bara för hårda typer!

God natt, sov så gott ♥



Hur är en bra mamma?
Publicerat den

Jag har under den senaste tiden funderat mycket kring vad för sorts mamma jag vill vara. Alla mammor är ju olika, vissa är överbeskyddande, vissa bryr sig knappt, andra bakar bullar & myser medan andra pysslar med annat. Hur som helst.. Jag vill vara den där mamman som bryr sig och som alltid finns där. I alla lägen. Julia ska kunna känna sig trygg hos mig - men även med sig själv. Jag finns inte här för att bestämma över henne eller för att göra allt åt henne. Jag äger henne inte. Hon är sin egen, men jag finns vid henne sida i alla lägen och ska försöka hjälpa henne så gott jag kan! Jag vill att vårt hem ska kännas hemtrevligt och hon ska kunna ta hem sina kompisar i princip när som helst. Jag vet själv hur underbart skönt det är att komma hem till någon annans familj och känna sig genuint välkommen och hemma. Jag tror att jag gillar känslan av att finnas där om någon behöver mig.. Inte vara den där mamman som säger: näedu Ulrik, nu är det nog dags att fnatta iväg hemåt!

Om Julia vill göra något ska jag försöka att inte hindra henne. Om det inte är livsfarligt, såklart. Bestämmer hon sig för när hon är 10 år att hon vill se på en skräckfilm, då kommer jag låta henne bestämma det själv. Men med orden: tänk efter ordentligt innan, är det värt det? Typ.. Berätta för henne att hon kan må dåligt eller få mardrömmar, men sen är det upp till henne själv. Att tidigt lära sig att ta eget ansvar tror jag är en bra sak. Jag fick mina första husnycklar när jag var 9 år, lite sent va? Fast Julia är så mycket bättre & smartare än vad jag är, hon kommer kunna ha egna husnycklar när hon är 3 år antagligen. ;}

Ååh, jag är så rädd för att vara ett hinder för henne! Min största rädsla typ. Vet inte varför jag oroar mig så? Jag vill att hon ska leva fullt ut bara! Fullt ös. Hon är född för att ta världen med storm, min lilla pärla! Jag vill vara mamman som sätter gränser men som ändå inte skapar hinder. Det var väl smart sagt?

Jösses, mammor och våra bekymmer! Hur tycker ni att en bra mamma är? Hur vill ni vara?