Familjens nya medlemmar
Publicerat den

Igår berikades vår familj med ytterligare två medlemmar, nämligen två små kissemissar! I somras då jag jobbade så frågade en kollega lite skämtsamt om det var någon av oss som ville ha katt. Hennes mammas katt hade nämligen (oplanerat) fått tre små kattungar som behövde ett hem. Jajamän, svarade jag då! De var precis nykläckta så väntan för oss kom att bli ganska lång.. Men så värt det! Barnen har pratat om detta i evigheter och äntligen har vi dem nu hos oss!
 
Ända sedan vi fick vetskap om hur katterna såg ut så var Julia intresserad av den grå katten. Namnet har efter mycket funderingar blivit Ludde! Vi har ju bara haft dem i ca ett dygn, men vi tycker oss redan se tydliga personligheter hos grabbarna. Ludde är busig och nyfiken. Leker med allt som går att leka med, klättrar i både gardiner och förkläden och springer redan upp och ner för trappan. Han klarar sig bra utan brorsan och vill på egen hand utforska sitt nya hem. Däremot är han ännu blyg för oss och ligger gärna en bit ifrån och vilar sig. Bär vi upp honom så spinner han dock! :)
Nästa lilla grabb, som är Henrys katt, fick samma namn som katten i Henrys favoritfilm Nils Karlsson Pyssling har, nämligen Tusse! Han är betydligt försiktigare än brorsan, trots att han också leker och busar mycket med alla leksaker som finns att hitta. Igår kväll låg han i soffan med oss hela kvällen och sov så skönt. Han har ännu inte blivit så intresserad av hur hela huset ser ut, och har inte vågat sig uppför trappan än. Så fort brorsan är utom synhåll så hör vi hur det jamas för fullt. Små ynkliga, söta pip! Det ska bli spännande att se hur de utvecklar sig de små liven. Enligt uppfödaren var det Tusse som var mest framåt och nyfiken, men här hemma har han verkligen dragit sig tillbaka. Vem vet, det kanske snart vänder? :)
 
Båda katterna äter för fullt och går på lådan jättebra! Barnen busar konstant med dem med en massa leksaker vi köpt på bl.a. Hem & Hobby! Barnen vill dock gärna bestämma vad katterna ska göra. Julia vill till exempel jättegärna mysa med sin katt väldigt mycket, men då Ludde oftast är busig så har det inte gått så bra. Några gånger har en liten vass klo råkat riva henne (inte för att vara elak).. En liten besvikelse tydligen.. Men hey! Vi har haft dem i 1 dag.. ge dem tid säger jag! :') De måste ju få vänja sig vid både oss och sitt nya hem. Det är klart man inte vill ligga i någon främlings knä och mysa direkt! ;)
 
Jag är redan helt förälskad och detta känns jättebra! Vilka underbara små liv! ♥
Och vad de doftar gott...


 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?