I dödens närhet
Publicerat den

En del människor råkar ut för det som kallas sömnparalys, de vaknar på morgonen helt stela i kroppen och kan inte röra sig. Detta tillstånd, som kan vara skrämmande, är ett förstadium i upplevelsen att befinna sig utanför sin fysiska kropp.  Min upplevelse av fenomenet (det har hänt vid ett antal tillfällen) är att det är fullständigt ofarligt. Den starka rädsla man ändå kan känna (när själen skall till att lämna kroppen) är troligen en kroppslig skyddsmekanism. Det sägs att shamaner helt obehindrat kan kontrollera detta tillstånd och göra resor i den fysiska eller psykiska världen för att inhämta information eller bota en viss krämpa.

 

Ett liknande fenomen är att vakna (bli helt medveten) fast man drömmer. Vid dessa tillfällen kan man erfara att man besitter olika psykiska kroppar med olika egenskaper. En kropp kan motsvara den fysiska kroppen, en annan flyger man obehindrat med bland kända och okända drömlandskap. Om man vill besöka den kollektiva tankevärlden måste man först bli medveten i drömmen. Ofta är man inuti ett hus (en symbolisk bild av den egna kroppen). Man kastar sig då resolut genom ett fönster i huset*, eller uppsöker en balkong på övervåningen. Passagen genom fönstret kan erbjuda ett visst motstånd men om man lyckas är man ”ute”.

 

*  Pröva för all del inte detta om du har svårigheter att skilja drömmens verklighet

från den vakna verkligheten.

Wow, I love it! Känner faktiskt ett par människor som råkat ut för detta! Länk!

Så.. vidrigt! Jag hade bajsat ner mig, helt säkert.

 




 Jessica Nellie & Oliwer´s Mamma

men gud av läskigt, så ja har ja faktist kännt några gånger men aldrig kommit på hur ja ska förklara det för nån. men nu så :P



sv: tack tack söta du :) va glad jag blir!

hoppas allt är bra med er! :)



URL: http://shiiitonge.blogg.se/





 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?