Dag 06 – Dåtiden
Publicerat den

Oj oj oj...
om möjligt en ännu svårare utmaning i dag? Dåtiden är ju allting som har hänt. I går, för 1 år sedan och för 19 år sedan. Men jag gör såhär, jag väljer att skriva om min gymnasieperiod.

År 2007 slutade jag nian och det firades med sekelskiftsklänning och mat på hotell Bellevue här i Hjo. Lite av en tradition här i staden, men som tyvärr har dött ut nu. Sorgligt! Jag hade hur som helst sökt in till gymnasiet i Tibro ett par månader tidigare. Förstahandsval naturvetenskapliga programmet - jag kom in. I augusti år 2007 började jag där och jag hade med mig en del kompisar från min tidigare klass. Det var oerhört skönt eftersom jag då slapp tänka på att jag kanske skulle behöva vara själv de första dagarna. Dessutom skulle jag inte vara ensam om att inte riktigt hitta på skolan. Jag gick natur i drygt 2 månader. Varför? Jag suger på matte, haha! Nu i efterhand kan jag inte för mitt liv förstå hur jag kunde välja den linjen när jag vet att jag inte kan matte/fysik/kemi, ja just sådant som den inriktningen handlar om! Som tur var så fanns det en tjej till i klassen som kände sig lite felplacerad, Emelie. Vi lärde känna varandra supersnabbt och hade det riktigt roligt. Tillsammans blev dagarna med den jobbiga matten och alla latinska namn för alger betydligt roligare! Ända tills vi tog beslutet att vi båda inte hörde hemma där, och vi började istället på...

... media! Programmet låg på samma skola. Örs! säger jag bara. En så oerhört oseriös klass där jag inte kände någon eller ens ville lära känna någon. Alla verkade så otroligt pantade att jag inte riktigt förstod vad jag gjorde där. Inom engelskan övade vi på he/she/it is. Inte för att jag är den mest kloka människan som vandrat på denna jord, men någon måtta får det allt vara. Under rasterna stängde jag in mig på toaletten eftersom där fanns en kille som var så jäkla efterhängsen, haha. Där satt jag liksom. Sminkade mig lite, sms:ade lite osv. Haha :')

Efter 2 veckor var jag därifrån!
Jag fick veta att Emelies bror gick på IT-gymnasiet i Skövde och där fanns en linje som innebar mycket photoshop! ÅH! Älskade photoshop, tänkte jag! DÄR kan jag börja!!

Sagt och gjort, dagen efter höstlovet så började jag på IT-gymnasiet i Skövde. Emelie också! En liten, trivsam skola med snälla människor som inte dömde en för vem man var. Något som definitivt ägde rum i Tibro. På IT fanns alla sorters människor, och alla fick vara som de var. Oavsett kläder, hårfärg, frisyr, tjocklek (hehe) osv. Där började vi i klass IT1A, en alldeles fantastisk klass med en alldeles fantastisk kille - Anton! Emelie kände honom sedan tidigare men för mig var han okänd (förutom ett kort litet möte på tåget ner till Göteborg ett tag tidigare). Vi 3 började hänga med varandra och vi hade det superkul. Ibland var vi helt störda, men det var det som var så roligt! Vilka minnen det finns! Alla filmer, springandet i källaren, klättrandet upp på skoltaket, promenaderna, liggandet på tågrälsen (I know, it's sick!) och mycket mer. ♥

Jag hade ju missat lite i och med att jag kom in så sent under terminen, men jag lyckades ändå läsa in matte A genom att göra prov efter prov på torsdagarna klockan 16.00 - 17.00. Jag var i skolan som vanligt under hela ettan och slutade en varm sommardag.


Jag och Charlotte. Kolla benen på mig!! OMG I'M HOT!


Anton, jag (HAHA) & Emelie

Sommaren år 2008, 3 veckor innan skolstarten när jag skulle påbörja mitt sommarjobb, då fick jag körtelfeber! Blev sängliggandes i 4 veckor, förlorade 5 kg och låg inlagd på KSS i 2 dagar. Resulterade i lite skola. Kom lite på efterkälken och avslutade diverse kurser, men jag var ju sjuk. Personalen på KSS sa till mig att jag inte skulle vara fullt frisk förrän efter ½ år. Då grät jag lite. :')

Hösten 2009, när jag började 3:an, då blev jag gravid. Resulterade i lite skola. Haha. Var med klassen i Italien i en vecka men efter en vecka med mycket magont blev jag säng/soffligandes i ungefär 17 veckor pga. illamående. Lilla Julia tog verkligen kål på mig! Halkade efter och fick avsluta vissa kurser vilket innebar att jag fredagen den 4 juni 2010 tog studenten med 200 poäng för lite för ett fullständigt gymnasiebetyg.

Men det var så värt det!! Min lilla älskling Julia är mer värd är något annat! ♥ Nu ska jag läsa in poängen innan jag kan börja läsa vidare och jobba.

Jag skrev väldigt kortfattat om de två senare åren, men nu vet ni ungefär allt om min gymnasieperiod! :)


Jag, Anton och Milja på studenten.




 Mickan

Vilken mysig blogg du har! :)

Ha en bra dag!

Kram



URL: http://angel-like.com





 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?