Ettåringar kan!
Publicerat den

Jag är helt förbluffad! Varför hade ingen tidigare sagt att ettåringar är så smarta!? Jag trodde att man fortfarande var en liten bebis som varken kunde prata eller röra sig, men icke! Julia springer ju förtusan. Hon kan dra upp byxorna på sig själv, hon vet att hon ska skölja nappen innan hon stoppar den i munnen och hon slänger skräpet i papperskorgen! :} Jag befinner mig redan långt efter henne i intelligens, känns sådär. -_- Men jäklar vad hon kommer att lära mig saker framöver. Mitt barn är mitt livs lärare, men borde det inte vara tvärtom? ;O

Julia har nu 6 gaddar i sin lilla mun! Vita & fina och de borstas morgon och kväll. Hon bits också, fysjutton vad ont det gör! Hon pratar ingenting än, inte mer än dadadada, neeeee, niiiii, mamamama osv. Håret är inte särskilt långt men det börjar mörkna. Även hennes ögonbryn är mörka så hennes hår blir nog inte så himla ljust i alla fall. Men man ska aldrig säga aldrig! :} Hon klättrar upp för trappan själv, går, springer, reser sig utan stöd och klappar händerna. Vinkar gör hon, men ganska slarvigt. Vift vift på hela armen, inget ordentligt med händerna än. ;} Men vad gör det?

Hennes utveckling har varit normal hela det första året skulle jag säga. Varken tidig eller sen utan det har kommit när det "ska" komma enligt alla barnmorskor och böcker. Känns riktigt bra! Hoppas att det håller i sig under det följande året också, och att hon växer och mår bra.

Här är den ungefärliga åldern för när hon lärde sig olika saker:
Vända rygg till mage: 4-5 månader
Sitta: 6 månader
Krypa: 7 månader
Vinka: 9 månader
Klappa händerna: 9 månader
Resa sig till stående: 9 månader
Stå: 9-10 månader
Gå: 10 månader

Jag vågar inte skaffa fler barn. Det kommer säkert bli Julias raka motsats: en seg rackare! ;}



 Mubina

Hej!

Fin blogg du hade!:)

Besök gärna min www.onlygiirls.blogg.se

Har lagt ut många bilder som ja tagit & hoppas att du kommenterar om vad du tycker om dom!:)



URL: http://onlygiirls.blogg.se/


 Albin

sv: det är bara fint med mig :D vad händer då?



URL: http://nallou.blogg.se/


 Albin

Aha, okej, är det bra? :D



Händer imorn?



URL: http://nallou.blogg.se/





 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?