Pratkvarnen ♥
Publicerat den

Julia sätter numera ihop 4 ord som mest i sina meningar. Vanligast är något i den här stilen: mamma bada också med. Alltså att hon vill att man också ska vara med! Såååååå gulligt, hah! I morse skulle jag koka ägg till henne, tyckte hon, och när det var färdigt så flyttade hon på den frukost hon redan hade. "Flytta yoghurten, flytta smörgåsen, flytta oboyen." Bara det att hon la på en på slutet tyckte jag var superbra. Det är så häftigt att de lär sig så mycket ord, och så fort. Man vet ju själv hur svårt det är med språk..

Några nya ord hon lärt sig nu är sköldpadda & papegoja. Hon kan upprepa orden flera gånger och ju mer hon säger dem, desto mer otydligt blir det. Papegoja, Bapegoja, Kakekoja.. Mycket {eller ska vi säga nästan allt} lär hon sig faktiskt från alla filmer hon ser, främst dem på mobilen när man ligger i sängen och myser. Till exempel så hade hon sett på Nalle Puh häromdagen, eller Nasse Puh som hon så gulligt säger. Där var det en fågel som var ledsen, och i går sa hon något i stil med: fågeln gråter. Vi får heller inte glömma alla sånger hon hör, de ger mycket också.

Hon vet också nu hur hon kan fjäska för oss. Eller framför allt för David, haha. {Om det funkar är en annan femma! ;)} Ibland hör man hur hon går omkring och säger tydligt & ganska långsamt: Daaaiiiiiiid!? Hihi, det ordet har ju faktiskt också ändrats en hel del. I somras sa hon Doi, i höstas sa hon Dai, men nu är det även med d på slutet. Bara v:et som fattas, men det kan hon inte säga ännu! ;} Man kan ju inte kunna allting heller!

Jag tycker att hon är hyfsat snabb med talet ändå! Det började i julas, innan dess var det inte så mycket. Hon hade fullt upp med att lära sig gå, springa & allt det där. Men nu så. Mammas lilla pratkvarn, det är hon! ♥




 Jeanette

Ja de går verkligen fort när dom börjar prata, här är de mest två ord hela tiden, mamma titta och titta mamma eller oftas mamma eller titta framför varje ord..

=)



Söt på bilden som alltid..



URL: http://aurorasmamma.blogg.se/


 Beatrice, mamma till Devin och Lili

Oj oj oj, Devin säger fortfarande inte mer än 2 MAX 3-ords-meningar..



URL: http://beabus87.blogg.se/





 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?