Massa bilder & text
Publicerat den

 

Det här fina kortet är taget på Julias dagis, där vi nu har varit både igår & idag. Vi är ute under 3 timmar på förmiddagen, med andra ord är vi {jag} alldeles stelfrusna när vi kommer in i värmen till lunch! Inskolningen började förrförra veckan men fick avslutas efter 2 dagar pga. sjukdom som höll i sig i en evighet.. Men, i går var vi så pass friska att vi gav oss iväg igen! Med dubbel uppsättning kläder och Davids fetingskor har jag klarat mig bra trots minusgraderna, och man känner sig så nyttig & mycket friskare när man är ute så pass länge!

Nu när det är så kallt så blir det segt att gå ute, och i går när det inte var så mycket snö var det mest geggigt och "tååkit" enligt Julia. Dock tror jag att det kommer bli jättebra övriga årstider, för det är fullt med träd och buskar där, som barnen kan leka bland och bygga kojor i! Vi var igår med under lunchen för andra gången! Julia åt jätteduktigt av soppan och ville till och me ha mer! Inte likt henne att äta så bra, alldeles själv också, men mycket utevistelse & bus gör en ju hungrig, så det är ju kanooon!

Som ni kan se på bilden ovan så är Julia en vantvägrare! I vagnen går det bra, men inte när hon ska leka. Vi lyckas aldrig få i tummen ordentligt vilket betyder att hon inte kan greppa tag om något, vilket självklart är störande. Har 3 par olika vantar här hemma, men inga är tillräckligt bra! Störande!

 


Eftersom det är alla hjärtans dag i dag så överraskade jag & Julia David med att baka mockarutor! Julia åt en massa smet och ville att vi skulle göra mer när jag hade hällt i smeten i långpannan, haha söte! Såhär kladdig var hon. ↑ Som ni ser så har jag värsta fetingögonbrynen! Har alltid målat dem lite lite med kajalpennan {i knoow..men har aldrig orkat gå in för att köpa en ögonbrynspenna} men nu har jag börjat fylla i snäppet hårdare + målat lite utanför så det blir mer form på dem. Dåligt/bra? Ser kanske lite väl mycket ut, men samtidigt gillar jag det. Lite småförändringar är bra för själen då & då! ;}

För första gången sov Julia på dagis idag! Trodde aldrig att hon skulle somna, men dra på trissor! Efter en sisådär 15-20 minuter slocknade lilla busen. Detta efter att hon ställt sig upp flertalet gånger och pekat på allt som hon såg. Skator, taket på sängen, de andra barnen som sov osv. De sover i supersköna sovsäckar av märket Mammut, och när de sover har de vanliga kläder + ett fleecestöll över, en hyfsat tunn mössa, ullstrumpor och tunna vantar. De håller värmen kanonbra! Ullstrumpor köpte jag på Hem & Hobby, 2 par för 40 kr! Håller värmen mycket bättre än bomull, för er som missat detta!


I morgon ska hon vara själv på dagis för första gången. Nervös är jag! Dock gäller det bara 1 ½ timme, men ändå! Vi får väl se om personalen behöver ringa dit mig snabbare, men jag hoppas inte det! Mitt lilla hjärta, hoppas hon klarar det bra! ♥ På tal om något helt annat så rubbades ju hennes sovrutiner ganska kraftigt i och med att vi var sjuka. Hostiga och snoriga som bara den! Förra veckan var det i alla fall dags att få ordning på't igen och nu går det bättre än någonsin!


Jag gjorde som så att jag försökte få henne att gilla sängen som mer än bara att ligga och sova i genom att göra det hela till en koja. La på täcket som tak och hon fick sitta där i med en massa leksaker och gosedjur. Skitkul, såklart! När det sedan var dags att sova så la jag mitt täcke och min kudde på golvet och visade att jag sov också. Hade hennes myslampa i fönstret tänd hela tiden så att hon kunde se mig. Det roliga var att hon la sig självmant, bäddade ner sig under täcket och gav mig en godnattpuss! ♥ Hon ligger alltid ner ett tag, för att sedan snabbt kolla att jag fortfarande är där. När hon inser att jag är det, lägger hon sig ner igen och somnar bums! Behöver aldrig ligga där inne i mer än 10 minuter, vilket är väldigt skönt! Fast nu har jag faktiskt slutat ta dit mitt täcke utan ligger på mattan istället! Sjunger oftast en liten sång också, mest för att hon ska komma te ro!

Älskar när saker funkar!
Vet ni vad jag ska göra nu? Jag ska kolla på Priso Break, vilket jag är galet besatt i! Tittade inte när det gick på TV, utan David visade mig det nu! Pöss!




 Nathalie

Du verkar vara så himla bra mamma! Så himla mysigt att läsa om :)



URL:


 Melinda - mamma till Julia

Nathalie: Tack så hemskt mycket, vad glad jag blir! :) Ska försöka skriva här i bloggen lite oftare, dagarna går så fort att man knappt hinner med! :)



URL: http://melindaochjulia.blogg.se/





 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?