Ett inlägg om typ, tänder
Publicerat den

I dag jobbade jag mellan 7-15:30. Upp kvart i sex för att sminka mig, klä mig, få med lunchen osv. Jag måste ju förändra mig något så oerhört med smink, för varje gång jag har det får jag höra av tanterna jag är hemma hos hur fin färg jag har i ansiktet, samt att jag har så fiiiiina, jämna tänder. Har nämnt x antal gånger att det är faktiskt är porslinständer, men det verkar inte riktigt gå in hos dem. De har väl antagligen viktigare saker att fundera över än ett stackars vårdbiträdes tänder. ;}
 
Varit en lugn dag i dag, väldigt lugn. Både skönt och segt. Men det kan man behöva ibland. Jag trivs för övrigt så bra med mitt arbete, måste jag säga! Det är väldigt fritt, och gud vad jag gillar att jag inte är i samma byggnad i 8 timmar... Skönt att komma ut och se sig omkring och få lite luft mellan varven! :}
 
Något jag glömt att nämna är att jag helt & hållet avslutat mitt läskintag! Känns gudomligt faktiskt, och skönt nog var jag inte beroende av det eftersom det inte varit svårt att sluta. Skulle varit utan en vecka i dag typ.. OM DET INTE VORE FÖR ATT JAG TOG FEL GLAS FÖRUT OCH FICK I MIG TYP EN TSK AV DAVIDS COCA COLA. Ååååååh. Men det räknas knappt, det var inte ens en mun! ;} Tänk var mycket socker man får i sig av läsk egentligen... Det slipper jag nu! :D Jag får i mig det när jag dricker saft & festis istället! Men det känns snällt mot tänderna att skippa sockret & kolsyran. Vem vet! Annars kanske porslinet ger med sig och där står jag utan gaddar..
 
 
Ni kan få höra min vackra lilla tandhistoria
Redan från start har jag haft väldiga mellanrum mellan framgaddarna {att få in tummen mellan framtänderna var ingen konst när det var som värst!} , och när mjölktänderna försvann och ersattes av de permanenta så var tänderna intill framtänderna yttepyttesmå. En lillfingernagel är gigantisk om man jämför om ni förstår vad jag menar.. Det var prat om tandställningar & "operationer" eftersom dessa små tänder från början låg horisontellt i munnen på mig, men Gud tyckte väl att jag förtjänade bättre än så för på något märkligt sätt rättade tänderna till sig och slank ner fint ändå. Hur som helst.. Någon tandställning {räls} behövdes aldrig, dock sov jag med en form av tandställning i något/några? år för att bettet skulle ordna sig. Jag var nämligen en flitig nappanvändare när jag var barn. Som 14åring gick jag till tandläkaren för att få plast på och mellan tänderna. Ville bli av med mellanrummet, och de var så sneda och fula så det är inte klokt. De har dock alltid varit vita, men vad spelar det för roll om resten ser ut som en pommes frites-tallrik..
 
Som ni säkert förstår så lossnade plasten med jämna mellanrum, ibland redan innan jag kommit hem från tandläkaren...-_- Sprang där år ut & år in och fyllde på och fyllde på, innan beslutet togs att munnen var tillräckligt utvecklad för att vi skulle ta porslin istället. Meningen var att endast de små tänderna skulle få porslin på sig, men på grund av det stora mellanrummet där så skulle dessa tänder då enligt tandläkaren likna sockerbitar. Istället slipades alla fyra framtänder ner till små spetsiga fjun, och fyra porslinständer till värde av ca 20 000 kr sattes dit. Tack och lov att jag inte var äldre!! Men nu är de så fina så fina. Är tacksam för att man kan ändra på det man inte tycker om!






 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?