MVC-besök i vecka 29
Publicerat den

I tisdags var det alltså dags för ytterligare ett besök på mödravårdcentralen. 16:30 hade vi tid så att David kunde vara med och lyssna på lilla hjärtats hjärtljud. Försökte prata med barnmorskan så mycket det gick, när inte Julia frågade något eller hade något att säga till om, haha. Min lilla pratkvarn! ♥ Det roliga är ju att så fort hon är tyst i ungefär 1-2 minuter så frågar jag om det är något fel.. Då brukar hon svara med att hon tänker på något. Är man van vid att det pratas hela tiden så är det klart man undrar. ;} Även om denna "tysta minut" kan vara väldigt skön ibland! Hur som haver.. Magen mättes och nog hade den vuxit bra på några veckor. Känns stundtals som att magen är enorm {igår t ex}, medan jag idag knappt känner att den existerar!
 
Blodprov struntade vi i eftersom det togs förra veckan, men jag hoppas att värdena var ungefär samma som då. Fick lägga mig på sängen och mäta och även lyssna. David fick styra den lilla maskinen och hittade hjärtljuden väldigt fort. Till skillnad från mig som inte hittade de alls.. Men det kanske är annorlunda när man ligger ner än när man sitter som en hösäck?
 
Värden i vecka 28+1
Urinprov: såg bra ut
Blodvärde: 114 {utgår från samma som förra veckan}
Blodtryck: 100/60
SF-mått: 28 cm
Bebisens hjärta: mellan 140-160 BPM
Vikt: +8 kg {vikten togs inte där, glömdes helt bort..! Men har vägt mig hemma.}
 
Är ju betydligt större den här graviditeten, i alla fall SF-måttet. Väger dock mindre än vad jag gjorde sist, helt underbart. Ska verkligen försöka att inte gå upp en massa onödiga kilon, de är så otroligt jobbiga att dra av sig sen! Tog mig omkring 1 år att gå ner alla kilon efter Julia, men hade jag kämpat mer är det klart att det hade gått fortare. Svårt att motstå alla godsaker bara.. Men den här gången tänker jag bli HOT MAMA, haha. Det första jag ska göra när lilla bebisen är ute är 1. Färga håret 2. Sminka mig ordentligt 3. Alltid se till att ha långa fransar. Så som jag ser ut idag är faktiskt, rent ut sagt - förjävligt. Jag är så otroligt ful att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Men jag tänker på den lilla bebisen och vill vara så naturlig som möjligt. Inte ha att göra med en massa färgämnen osv. Folk får väl spy när de ser mig, men då kan ni tänka på att jag gör det för min bebis skull! ;}
 
Bild tagen idag, när jag varit gravid i exakt 200 dagar.






 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?