Tisdag
Publicerat den

Roliga rubriker... Haha! Men jag har inte bättre fantasi än så i nuläget.. ;p

Kom nyligen hem efter ännu en förmiddag med jobb. Gick jättebra idag, kände mig inte alls stressad. :) Hann i lugn & ro äta frukost trots att jag hade 2 duschar och en tvätt. Plus massa andra vanliga "medicin/tillsynsbesök! :)

Julia ville inte gå hem från dagis idag heller! Och lämningen gick kanon! Hon vinkade glatt av mig från fönstret, och då är hela dagen räddad känns det som. Dock lite jobbigt att man aldrig kommer därifrån när man vill hem och käka, haha. Idag skulle hon laga mat åt mig i köket ute bland träden, med andra ord gegga med en massa lera & vatten. Mysigt!;)

Nu är det tv som gäller. Har smällt i mig lite chili con carne och känner mig mätt! I morgon står begravning på schemat... :( Min gammelfarmor gick bort för några veckor sedan! <3 Blir lite läskigt... Har aldrig varit på begravning innan för någon man kände.. Bara för min mammas farmor för många år sedan, som jag inte kände. Ska leta fram några bra kläder lite senare.

Nu: muffins!




Vardag igen
Publicerat den

Idag blev det en tidig uppstigning för hela familjens del. "Jag vill sova meeeer ", så lät det när jag väckte Julia kl 06:00... Förståeligt!;) Efter lite välling, barnprogram och klädpåtagning så for vi iväg till dagis. Hon fick ha sitt nya ullunderställ idag, haha typiskt att det blev plusgrader nu då! Blä... Har varit riktigt slaskigt idag, det tycker vi inte om.

Kom till jobbet tre minuter i 7 och jobbade till 12. En riktigt bra dag, om än lite stressigt emellanåt. Men försöker verkligen ta det lugnt så att bebisen ska ha det bra. Riktigt avundsjuk på de som kan jobba i samma byggnad i alla fall, och slipper flänga runt! Känns som att vissa klagar för ingenting... Men samtidigt mår jag bra, och det kanske bara är positivt att röra på sig när allt kommer kring. De gamla tanterna på jobbet är så mysiga mot mig och märker för var gång att jag växer, haha. De är så himla söta!

Tänkte mig att Julia skulle somna en stund nu efter dagis. Får väl se om hon slocknar på soffan senare. ;) Lämningen idag gick riktigt bra, och hämtningen också. Bara det att hon inte ville åka hem, haha. Ska visa allting och vill leka för fullt. Det är ju bra det, då behöver jag inte stressa iväg från jobbet för att hämta ett ledset barn. Guld värt! :)

Skulle själv behöva vila en stund känner jag... Går in i vecka 27 idag! Lite små buffar har jag känt under dagen, och igårkväll var det full rulle! Sparkade på Davids hand i säkert en timme. Mysigt <3

Ha en fin måndag, och glöm inte Familjen Annorlunda ikväll. Får man inte missa!:)

Kram på er!




Söndag
Publicerat den

God kväll på er! :)

Hela familjen sitter samlad i soffan och tittar på film via netflix, som David skaffade häromdagen. Blev Bondgården ikväll, för Julias skull! ;) Hon är inte direkt känd för att sitta still, så efter att hon tryckt armbågarna i mig ett par gånger, samt rivit mig på låren med sina tånaglar - ja då fick jag nog! Satte mig i andra sidan soffan och skällde ut henne lite. "Men då klipper vi mina tånaglar då...!" Sa hon och det är nu gjort. Kan inte påstå att de var särskilt långa, men bra vassa! Usch vad störande sådant är!

Vi tog sovmorgon till 9-tiden i morse och eftermiddagen spenderades hos mina föräldrar. Blev bjudna på käk, kalas! Hann även baka daimmuffins under förmiddagen som vi tog med oss dit, riktigt gott! Lätt de godaste muffinsen!

Magen växer & växer, börjar kännas rejält i övre delen av magen på den högra sidan. Kan det vara att barnet trycker på bröstkorgen tro? Går in i vecka 27 i morrn, tjohooo! Längtar som en tok, även om det är väldigt mysigt att känna alla rörelser där inne. Det är något speciellt med att vänta barn... Så naturligt samtidigt som det är så spännande, nervöst och tusentals andra känslor! Hur ska det gå med två barn? TVÅ?! Förhoppningsvis bra, Julia är väldigt snäll mot småbarn och klappar dem så fint på huvudet, haha. Älskade lilla tjej! <3 Tror nog att hon blir en bra syrra, även om hon själv säger att hon inte kommer vara det..

I morgon blir det jobb för min del, och dagis för lillan. Aldrig roligt att veta att man behöver gå upp i ottan, samtidigt som det är roligt när man väl är på plats! :)

Ha en fin kväll! Bjuder på en bild tagen alldeles nyss:




Tankar om vecka 25
Publicerat den

Vecka 25 (24+0) har varit den jobbigaste veckan för mig hittills! Tror att jag fick en släng av förkylning eller influensa, som satte sig i just magen. Det började med att jag vaknade på natten till onsdagen, av att Sessan drog ett glas i golvet så det sprack. Kan inte påstå att jag sov så djupt innan dess heller, men då kände jag direkt att jag hade väldigt ont i magen. Inte "gå och bajsa så ska du se att det släpper"-ont, utan mer "ligga i fosterställning"-ont. Vilket inte är så lätt i det här tillståndet, haha. Är så rädd att lilla bebisen ska mosas i så fall!
 
Hur som helst så höll smärtan i sig, och den satt i övre delen av magen. Detta gjorde att jag började må illa eftersom det tryckte så mycket, men jag klarade mig ifrån att kräkas. Dock hade jag väldiga sömnproblem. På dagen hade jag ont och kunde varken sitta eller ligga utan att det kändes obehagligt. Jag försökte gå så mycket som möjligt, men på grund av sömnsvårigheterna var jag något så fruktansvärt trött. Blä, det var en hemsk dag! Julia hade dessutom åkt på en massa feber och fick vara hemma från dagis. Jag skulle egentligen ha jobbat hela dagen men fick säga nej pga. Julia, vilket kanske var väldigt bra om man ser på hur jag mådde.
 
Det onda höll i sig även på torsdagen, även om det avtog lite. Det hjälpte faktiskt om jag satt som en hösäck! Försökte i början att sträcka på mig, för det ska ju alltid vara positivt har jag hört. Men inte i det här fallet. Jag satt på soffan som jag sitter på toaletten, hihi, då kändes det bra.
 
Som tur var blev det bara bättre. På lördagen sved det väldigt mycket i övre delen av magen, vilket antagligen berodde på att jag suttit ner väldigt mycket den dagen. Vi var bland annat på dop. På söndagen vaknade jag upp av att jag hade ont i svanken, men det släppte senare.
 
Tycker inte om att ha ont i kroppen. Självklart tänkte jag direkt: "jaha! Nu har man klarat sig såhär långt, jag som trodde att den här graviditeten skulle vara kanon hela vägen. Men det är klart att den inte är.." eftersom jag alltid tror att alla smärtor/krämpor ska hålla i sig resten av livet, typ. Haha. Men det är smällar man får ta. Allt kan inte vara bra jämt. :} Är dock väldigt glad för att dessa krämpor kommer nu, och inte för flera månader sedan. Nu kan man ju faktiskt stå ut, när det inte är så lång tid kvar! :}
 
Jag bara hoppas på att jag klarar mig relativt smärtfritt resten av den här underbara graviditeten! :} Och att bebisen där inne mår toppen!



Julia 32 månader
Publicerat den

Hej på er!
22 idag, vilket är Julias siffra!
 
Tisdag idag och vädret ute var ganska behagligt faktiskt, trots en del minusgrader. Bara man har lite ytterkläder på sig så går det an! ;} Både jag och Julia vurpade på väg till dagis, haha! Hon när hon skulle ta sig över en snöhög som plogbilen hade lagt vid sidan av vägen, och jag när jag skulle ta mig ner från en minibacke. Jag måste på något vis ha blivit väldigt framtung, för det var som att någon puttade mig framåt och jag landade på händerna. Haha, skönt! Men ingen av oss skadade oss. ;} Blev så förvånad bara, haha. Och det är ju alltid lika pinsamt! Det första man gör är att kolla ifall någon såg det.. När Julia ramlade i snöhögen kom det en gubbe gåendes och han sa något i stil med: hoppsan! Äh, balansen kommer sen! Julia frågade mig efter en stund: va sa gubben?
 
Har för övrigt suttit i telefon alldeles för länge. Jäkla telefonköer. Har fortfarande inte mottagit mina 675:- som jag ska ha tillbaka! Ringde förra måndagen och de skulle fixa det omgående, men nu, efter över en veckas väntan, ringde jag igen. Lite pinsamt eftersom det alltid är samma människa man pratar med. Men jag behöver mina pengar.. Okej om det hade rört sig om 100:- eller mindre, men över 600:- är ju inget man struntar i!
 
I hopp om att pengarna snart är inne på kontot så beställde jag ett ullunderställ till Julia. Trodde mig ju köpa ett i höstas, men det visade sig att jag läst fel. Det var endast microfiber, vilket inte alls är lika varmt. Gäller ju att barnen är påklädda när de går på ett Ur & Skur-dagis! Lämningen fick faktiskt utmärkt idag! Så himla skönt. Finns inget värre än att lämna ett ledset barn på dagis. Beställde understället från Syskonhuset. Ett randigt i färgerna lila/orange. Lite roligare än ett helsvart som hon har på sitt microfiberställ. Okej, det är röda sömmar, men mestadels svart! ;} Som ni vet är jag inget jättefan av färgen svart på bebisar/barn, även om jag själv går klädd i det för jämnan! Tycker att barn = färger! Dock kommer jag gärna köpa söta bebiskläder i vitt & beige, och möjligen något med svarta inslag.. men inte för mycket av den varan. ;}
 
Happ happ.. ska ta tag i städningen här hemma. Har låtit lillans rum vara i fred på tok för länge. Hennes jäkla smådjur {hårda som as!!} ligger överallt och när man trampar på dem kommer det en ljuv liten ramsa ur munnen.. ;} Hoppas ni får en bra dag allihop!
 
Kram på er!



Vecka 26
Publicerat den

Välkommen älskade vecka 26! Varje dag är ett steg närmare att få träffa den lilla älsklingen inne i magen, som jag längtar.. Känns så overkligt att man snart har två småttingar här hemma. Hoppas för Guds skull att Julia trots har försvunnit i alla fall liiite, när bebisen anländer!;) Hon får sina raseriutbrott då & då!

Idag har vi varit hemma jag & Julia. Hennes dagis hade studiedag och jag hade inte jobb inbokat. Hon har tittat på Nicke nyfiken, lekt i sitt rum, vi duschade, var och handlade samt lagade mat. Blev chili con carne och det var andra gången jag lagade det i mitt liv! Blev faktiskt supergott! Tänkte att jag ska skriva ner recepten på maten jag gör i en söt liten bok, mysigare än att läsa från mobilen hela tiden. ;)

Efter maten åkte vi till Frida & Lowa! Lekte och fikade och hade det mysigt. Utbrotten från barnen kom i omgångar, haha. Lowa ville ha en filt som Julia drog åt sig så fort hon hörde det... Då frågade Lowa om hon kunde få den, men icke... Slutade med att Lowa deg den ur händerna på Julia, som slängde sig på golvet alldeles förtvivlat och skrek. Otröstlig! De slutade dock som vänner när Julia lugnat ner sig... ;) Så jobbigt bara när inget man säger hjälper... Går inte alls att prata med henne!

Tur att hon allt som oftast är en glad liten tjej! Så att man står ut. :)

Nu ska jag mysa i soffan med familjen!




Skämmas för sin graviditet?
Publicerat den

Ligger och tittar på 16 & pregnant på tv:n, handlar om en tjej som precis fått en liten söt son. Det jag reagerade på var att hon både hoppade av skolan samt slutade umgås med sina vänner bara för att hon blev gravid. Hon var rädd att folk skulle stirra på henne eftersom hon var så ung.

Den första jag relaterade till var mig själv. Jag var inte lika ung som henne, utan 18 år när jag blev gravid. Jag hade med andra ord preciiiis börjat sista året på gymnasiet när graviditetstestet visade "Gravid". Nu till saken: jag gick ändå i skolan så mycket jag orkade & kunde, och har kvar mina vänner än idag! Det är jag väldigt glad för! :) Jag vet inte om jag bara är galen eller vad det är, men jag skämdes aldrig för min mage eller var rädd för vad folk skulle tycka. Jag hade allt fokus på den lilla filuren i magen. Såklart frågade många saker som: va? Du är ju så UNG!? Är du inte lite rädd? Är du inte rädd för förlossningen?!

Den här graviditeten är dock inte lika uppmärksammad. På något sätt känns det mer "okej" den här gången eftersom jag dels gått klart skolan, men också har flyttat hemifrån. Sen är jag ju inte så purung längre...;) Herre jösses, fyller 22 om ett par veckor! :s

Var bara en liten tanke... Hur var det för er när ni var gravida? Reagerade folk positivt eller negativt? :)

Ta hand om er!




Det ska kännas att man är två!
Publicerat den

God eftermiddag! :)

Ligger under täcket i sängen med en katt vid sidan av benet, en snarkande Julia intill som håller sin lilla hand på min arm, samt en livlig liten bebis i magen. Jag har det med andra ord fantastiskt bra! :)

Igår eftermiddag efter barnmorskebesöket blev Julia ovanligt gnällig. Jag trodde att det berodde på att hon kissat på sig i sin overall, men då hon fortfarande var grinig trots en lång, varm dusch (hon ville aldrig sluta) så förstod jag att något inte stod rätt till. Varm kropp & glänsande ögon resulterade senare i närmare 39 graders feber och en rejäl spya (febertopp) över mig & soffan. Myspys! ;) Natten fick hon spendera i sängen här hos oss, men tro inte att natten var lugn! För hennes del kanske, men inte för min.

Kl 02:30 väcks vi av att ytterligare ett vattenglas far i golvet och går i tusen bitar. Kattjävel! David tar hand om det medan Julia vaknat och förklarar att hon blev rädd. Det blev jag med, svarade jag då. Vaknar upp av värsta smällen, haha! Så fort jag vaknade kände jag av världens magknip! För första gången under graviditeten. Inte ont som i att det hjälper att sätta sig på toaletten, utan ont så att man vill lägga sig i fosterställning! Vilket jag inte kunde göra.. Jag låg vaken länge, länge med en kudde tryckt mot magen, men ju mer tiden gick, desto mer illamående blev jag. Gick på toaletten i alla fall, och direkt när jag ställde mig upp kändes det bättre. Med andra ord var det nog bebisen som kändes av då den börjar ta lite plats! Organ trycks ihop osv... Hur som helst var det en otrevlig natt, och jag hoppas att jag slipper känna liknande igen.. Allting rubbas ju när man inte får sin sömn. Hade även ont i magen från & till under förmiddagen, men främst illamående. Men vad trodde jag? En smärtfri graviditet? Finns det?;) Nej, såklart det ska kännas av att man har en liten krabat i sig! Hihi :)

Älskar att ha ultraljudsbilderna av mina älskade barn på väggen intill sängen. Även om den ena inte har tittat ut än!;) Känns mer verkligt då, samtidigt som man känner att den rör sig. Fosterrörelserna kom ju väldigt sent, men nu känner jag av vår livliga lilla bebis nästan dygnet runt! Inatt höll den låda vill jag påstå, så det var svårt att "bli arg" på den onda magen när man samtidigt visste att allt var okej med den lilla! <3




Barnvagn - check!
Publicerat den

Jo! Har ju tidigare skrivit om att vi redan (!) har köpt en barnvagn.. I skrivande stund minns jag inte när det var, men jag skulle tippa på att det var i början av november. Det var innan ultraljudet i alla fall. Med andra ord har jag agerat precis tvärtemot vad jag anser vara lämpligt, haha! "Vänta så länge som möjligt med allting ifall det händer något..". MEN! Jag ansåg att det var ett sådant kap att jag inte kunde låta det förbipassera.
 
Det blev en Teutonia Cosmo 2011. Fann den på blocket och då kostade den 5 300 kr. Hade räknat lite på det och kommit fram till att vi inte skulle få den för under 8000 kr i alla fall.. Närmare 10! Tyckte då att det var alldeles för tidigt för att köpa någon, det kunde ju faktiskt vara tvillingar i magen! Haha, vad hade jag gjort då? ;O Hur som helst så avvaktade jag, men när jag såg att de sänkt priset till 4 500:-, då slog jag till! Vagnen har ingen hårdlift, men för mig är det helt Ok! Den lätta mjukliften är supersmidig nu när vi bor en trappa upp och lilla skatten antagligen kommer somna under promenader och så. Besöket hos familjen som vi köpte vagnen hos blev ju lite pinsamt.. David hade nämligen tänkt att pruta ner till 4 000 eller så, men då jag var eld & lågor och tyckte att allting var SÅ bra och SÅ fint, ja då kunde han inte med. Haha! Vagnen var knappt använd då de hade en annan samtidigt som de använde vid "skitiga" promenader, strandbesök osv. Det var lite skavt på handtaget, själva klisterlappen där som ni ser på bild. Men vad gör väl det? Dessutom vet jag av erfarenhet att vagnar {i alla fall mina} har en tendens till att bli väldigt skitiga & slita snabbt! I övrigt är den i alla fall superfin! Inget solblekt, upprivet eller annat trist.

Vi fick även med täcke & kudde, samt en dyna att sedan kunna ha i sittdelen. Känner jag mig själv rätt så har jag säkert tröttnat på vagnen lagom till det är dags att använda sittdelen, men det är ju inte alls säkert, haha. ;} Älskar den nu i alla fall, den är så otroligt lättkörd! Julia har provsuttit den och nja, hon var nog i största laget! Bra, då vet jag det i alla fall. Men hon har ju sina vagnar redan. :} Jag hade ju en sådan ofantlig tur att vinna en åkpåse härom månaden också! Till Teutonia, passande nog. Hade jag köpt den på internet hade jag fått ge över 1000 spänn! Är så himla tacksam! ♥ Det är en helsvart kombiåkpåse, se bild nedan. Superskön!
 
 
 



MVC-besök i vecka 25
Publicerat den

Idag var det äntligen dags för mitt första besök hos barnmorskan där magen skulle mätas & hjärtat skulle lyssnas på. Har längtat efter den här dagen! ♥ Hade tid kl 13 och Julia var med. Lite småpirrigt över hur det skulle gå då hon ville åka hem redan när vi satt i väntrummet, men hon skötte sig jättebra. En barnmorskestudent var med och vi pratade lite om graviditeten såhär långt, om jag mådde bra osv. Blodtrycket mättes & blodprov togs, jag fick väga mig, mäta magen och även höra vår lille älskling där inne! Så synd att David inte kunde vara med, men nästa besök är bokat senare så att han förhoppningsvis hinner hem från jobbet och kan uppleva det underbara hjärtljudet!
 
Urinprov: såg bra ut
Blodvärde: 114
Blodtryck: 110/50
SF-mått: 25 cm
Bebisens hjärta: strax över 150 BPM
Vikt: +5-6 kg
 
Med Julia i magen vill jag minnas att det tog en stund att hitta hennes hjärtljud med den där apparaten, men den här gången träffade barnmorskan rätt på en gång. Julia hade fått ordern att vara alldeles, alldeles tyst, så hon satt där med munnen stängd, andades högre än någonsin och klängde över barnmorskan för att se vad hon gjorde. Haha. :') Fick också fylla i en lapp gällande föräldraträffar, ska bli spännande att se vad det är mer för folk som ska ha barn samtidigt som oss.
 
Är idag i vecka 24+1



Lite nytt
Publicerat den

God kväll :)

Så var lördagen snart förbi och på måndag går jag in i vecka 25! Iiih! :) Snart nere på 100 dagar kvar, bara 2 veckor kvar haha. Känns som att det blir nedräkning på riktigt när det endast är tvåsiffrigt!

Idag har Julia varit med sin pappa och jag med min mamma. David har tatuerat sig så med andra ord har vi har inte umgåtts mycket alls! Jag & mamma var på stan och fikade & shoppade, mysigt! :) Efter det åkte vi hem till mitt gamla hem och åt lunch samt rotade fram Julias gamla bebiskläder på vinden. Så himla mycket fint! Nästan så att det vore smidigare att få en tjej till, då blir det riktigt billigt! ;)

Julia går för övrigt omkring med en body på sig nu, oknäppt då den är på tok för liten, haha. Sötnosen! Jag saknar henne så mycket när hon inte är hemma... Tur att det bara rör sig om timmar! Tänkte att jag ska ta hand om alla kläder sen när hon sover, lägga dem i storlekshögar. Var allt från 50-68! Det roliga är ju att allt är i väldigt fint skick! Mycket är ju knappt använt då det legat underst och man inte tänkt på det innan Julia vuxit ur det..




En morgon i januari
Publicerat den

Vaknade kl 06:00 i morse av att någonting dras mot sängbordet. Sedan.. pang! Vattenglaset ner i golvet {det höll!} och allt vatten rinner ut. Kattjäkeln sätter sig nöjt på golvet och börjar slicka i sig. Bara att fara upp och lägga en  handduk på golvet, och såklart måste toaletten besökas då jag blir kissenödig såfort jag bytt ställning i sängen. Kissen följer efter och hon får sig en känga. Både för vattnet och för tidpunkten en lördagsmorgon.



Älskade du
Publicerat den

Sitter i soffan bredvid en naken Juliagoding som tittar på Pingu. Eller Pingo som hon säger, hihi. Dagen har spenderats hemma med Frida & Lowa som var här och lekte en stund. :) Blev sedan en sen lunch bestående av tacos, och efter att ha diskat och tagit hand om tvätten sitter jag nu här och känner hur lillälsklingen rör sig inne i magen. Bästa känslan <3 Haha, David hade råkat tvätta sin plånbok, så bilden som han hade på mig där i är så gott som förstörd. Kvar blev ett vitt kort med en fläck i mitten, som ska föreställa mitt hår... Haha. Som tur var hade han inga pengar i den, det lönar sig att vara fattig ibland. ;)

Gud, jag är så oerhört nyfiken på vad det är för människa där inne i magen. Att vara gravid är en så häftig känsla. Nu känns allt så mystiskt, på nåt sätt... Man har ingen aning om vad som väntar en. Men sedan... när barnet väl är fött, då är allting så naturligt! Hur konstigt är inte det?! :) Försöker att inte göra det, men det blir så automatiskt! Att jämföra, alltså. Man tror att förlossningen kommer vara likadan, att de väger ungefär lika mycket och att ja, det mesta är som det var med henne! Ska bli spännande att se!;) Men om min tro stämmer så kommer jag aldrig föda barn under 3000 gram, kanske inte ens under 3500 gram... Men det får framtiden visa!:)

Kram på er!




Mätt
Publicerat den

Precis lagat & avnjutit fiskgryta med potatis. Det var riktigt gött, och nu står magen i hundratals hörn! Har känt rörelser av vår lilla bäse hela eftermiddagen, på sidorna och långt ner. Så himla mysigt! Tänk vad man älskar den lilla parveln alla redan! :)

Ska bli så spännande att se hur Julia reagerar när det bor ytterligare en person här sen. Om hon kommer att bli bebis på nytt eller om hon kommer agera storasyster! "Bara" 117 dagar kvar till beräknad ankomst. ;)

I morgon står det jobb på schemat nästan hela dagen, det gillar min plånbok starkt! Är så avundsjuk på de som har fast jobb och en inkomst på över 10 000 kr i månaden, vilken dröm! Där kommer inte jag vara på mååååånga år.....

Puss på er! Nu ska här slappas :)




8/1 Tisdag 2013
Publicerat den

God morgon :}
 
Efter att igår ha missat hela 4 (!) samtal från vikarieförmedlingen hade jag väldigt dåligt samvete, och hade därför ljudet på hela natten till idag. Hoppades, hoppades, att de inte skulle ringa in mig vid 7 eftersom Julia skulle till dagis vid 9-tiden, och tro fasen att min önskan slog in! :} Vid 8 ringde dem och jag är nu bokad ett par timmar i eftermiddag. Lovely. Det är lite lamt att gå hemma i veckor.. Hoppas att jag får jobba några gånger nu, så att jag kan få in lite pengar. Både till hemmet & senare till den lille bebisen.
 
Lämningen på dagis gick över förväntan. Har bara pratat positivt om det de senaste dagarna och i morse när vikarieförmedlningen hade ringt och Julia förstått att jag skulle jobba, så for hon upp och sa: "ska vi göra oss i ordning då? Så att du kan jobba och jag får vara på dagis." Jag gjorde dock bort mig.. Tog på hennes en alldeles för liten overall i strl 92 eftersom jag inte ville skita ner den nya nu när det bara är en massa lera och vattenpölar. Såg att de åkte upp över stövelkanten så fort hon gick.. hoppas att hon är försiktig så att hon inte blir alldeles för blöt!
 
Nu är det nedräkning till nästa tisdag då jag ska till MVC. Alltid är det nedräkning till något, haha. Längtar efter att höra hjärtljuden! Särskilt eftersom jag drömde att jag fick missfall inatt! Usch. Blodet bara sipprade ner för benen..
 
Tagen inne på H&M, köpte även tröjan sen! Den är mer grön i verkligheten, och så otroligt skön. Det som är lite jobbigt nu bara är att jag spiller så mycket på magen hela tiden, haha, och på överarmarna?! Snyggt att det är värsta loskan på spegeln också...
 
Nu ska jag hänga tvätt innan det bär av till jobb! :}
 



Vecka 24 ♥
Publicerat den

 
 
Bilder tagna i vecka 22+6
Ber om ursäkt för vidriga bilder egentligen, men lite kul att se hur man såg ut under graviditeten! :} Hela kroppen är fylld av bristningar, men man såg ju vad som kom ut! ♥ Det är värt det!
 
Bebis:
Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd. Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.
 
Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt. Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.
 
Jag:

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.

Egna tankar:
Mår så himla bra {peppar peppar..} och bara hoppas på att det fortsätter såhär. Dock är jag oerhört klumpig, och jag känner mig redan väldigt tung. Hållningen försämras och även ryggen kan kännas av om kvällarna.. Helst ligger jag inte på rygg i sängen, då det är skönare att ligga på sidan. Det kunde jag dock inte göra igår kväll! Då kändes det som att något klämdes på min högra sida, lite obehagligt.. Men nu har det gått över och jag tror inte att det var någon fara. Gillar inte att oroa mig i {förhoppningsvis!} onödan. Känner rörelser varje dag, ibland mer & ibland mindre. Först var det mest om kvällarma, men nu är det lite när som helst under dagen! :}




4 månader kvar...
Publicerat den

Snart gått en vecka av det nya året! :) Varit ledig och har myst med familjen för fullt. Igår var det 4 månader kvar till beräknad födelse, hoppas den tiden går fort! Sedan hoppas jag att tiden med bebisen sniglar sig fram, hihi ;) Vilket jag vet att den INTE gör..

Bebisen i magen lever för fullt. Förut när jag stod och lagade mat så "bubblade" det långt ner i magen. Så mysigt! Nu ser vi sparkar utifrån också. :) Den 15 januari ska jag till MVC för lite mätning av magen och dessutom få höra de små hjärtljuden. Som jag längtar! :)

Idag har vår lilla familj träffat Frida & Lowa med familj. Vi var i lekparken så pass länge som vi stod ut i kylan. ;) Alltid kul att träffas och prata av sig lite. Efter det gick vi till ICA för att inhandla lunch! Blev den supergoda kycklinggrytan igen, med ris! Jag lyckas ALLTID bränna riset... Men det var gott ändå! ;)

Satt nyss och visade Julia bilder från när hon var bebis. På en bild hade hon en rosa napp som i princip var lika stor som hennes ansikte då...;) Stackarn ville såklart ha en likadan napp nu, så hon har bett David att åka och köpa en åt henne. Hon började nästan gråta och ville vara bebis igen, sa hon! Lilla hjärtat! <3

Vill hem till mina päron och rota igenom alla Julias bebiskläder. Här hemma hade jag bara kläder från 80 och uppåt...

Kram på er!




2 januari
Publicerat den

Idag började älsklingen jobba igen, och jag och Julia har fått klara oss bäst det går. Haha. Glassmaskinen som vi fick i julklapp av Davids mamma användes idag för andra gången, och vaniljglassen blev supergod! Krämig och alldeles perfekt. Mycket bättre än köpt! ♥ Vid lunchtid gick vi ut och Julia lekte i en snö/grushög och blev sådär riktigt sketagöraskitig!! Termobyxor & jacka {och mössa!} var helt svarta och vagnen likaså, då hon för en gång skull ville sitta där då hon bara halkade på isen.
 
Vi besökte Hem & Hobby och jag fyndade fina skålar, några garntomtar, tejp & en cementuggla! 10:- stryck för skålarna och 45:- för ugglan. Efter Hem & Hobby gick (!) vi till pappa och fick där lunch. Julia är fortfarande kvar medan jag fick skjuts hem av min bror som nyss tagit körkort. Julia skulle leka bebis och vi satte upp resesängen som hon låg och myste i. Hon sa "gagaga" och det slutade med att hon låg och tittade på film på "pejjpånen" i den där lilla sängen, haha. Ska snart hämta henne! :} Vi har nog faktiskt kommit fram till namn till lille bebisen också! ♥
 
 
Jag, 2 ½ år gammal. Mamma har satt upp bilden på kylskåpet, och bredvid sitter kortet på Julia!



Året som gått
Publicerat den

Nu var ytterligare ett år till ända och det har varit ett händelserikt år för både mig, Julia & David. :} Jag ska försöka sammanfatta allting nedan!
 
Januari:
Vi var relativt nyinflyttade i lägenheten och det såg ut som skam, haha. Väggarna var fult tapetserade och smutsiga, vi bara väntade på att målargubbarna skulle komma och fräscha till det - vilket hände den sista dagen i månaden! Julia sa "älka dig" för första gången, vilket gjorde mig alldeles tårögd! ♥
 
Februari:
Julia började på dagis! Det var en kall månad och både jag & Julia blev sjuka i samband med inskolningen. Jag fyllde 21 och finaste Hannah kom hit och firade med mig. Det blev lite mycket dricka och kvällen kunde väl ha slutat bättre... Aldrig varit så dålig på bowling!! Jag och Julia träffade Angelica & lille Elliot för första gången, och då gick det upp för mig att Julia inte längre var någon bebis, haha. Det blev även lite korvgrillning uppe vid Mullsjön med lilla familjen.


Mars:
Vi fortsatte att vara sjuka, särskilt jag. Mitt dåliga immunförsvar!! Tillsammans med Mari-Ann & Janne var vi på utflykt i Grevbäck, jag slipade ner mina tänder för att förbereda mig inför porslinständer {som jag längtat hela mitt liv!}, jag gjorde ytterligare ett försök till att vara blond, men gav upp när håret var gul/vitt för att jag tyckte synd om det. Hemmet började bli riktigt fint, och älsklingen tog körkort! :} ♥

April:
Julia gick på dagis ca 20 timmar/veckan och jag pluggade på distans. Läste en massa kurser för att betyget skulle se bättre ut, skulle ju söka in till sjuksköterska till hösten! Pysslade lite hemma och Julia blev allt bättre på att prata. Massa nya ord hela tiden, och nu kunde hon sätta ihop 4 ord till en mening. Våren kom och det fanns en massa fina vitsippor i skogarna, lite vårbilder togs. Fick mina porslinständer!

Maj:
Julia fyllde 2 år och kunde nu sätta ihop 5 ord till en mening. Hon utvecklades något enormt. Kan det bero på dagis, tro? :} Jag och David gjorde smörgåstårta till kalasen, för även han fyller år i maj. 28 fyllde han, närmare bestämt. ;} Sprang vårruset och blev förvånad över hur bra tid vi fick, mamma och jag. Jag gymmade lite smått, och vi besökte Mösseberg! Julia slog ut en del av sin tand, vilket stör mig något så fruktansvärt! Skolades in till hemvården eftersom jag skulle sommajobba där.

Juni:
Jobbade väldigt mycket, något som avr nytt för mig men oerhört nyttigt! Min lillebror tog studenten, vi firade Midsommar på Hjo camping med Mari-Ann & Janne och Julia pratade allt mer. Vi träffade Angelica & Elliot igen, och slogs över hur lika våra barn var utseendemässigt trots olika föräldrar. ;} Haha! Julia lärde sig svära!

Juli:
Jobbade i princip varje dag, och vädret var inte alls på topp! Badade knappt på hela sommaren. {Hade varit lite orolig för att jag skulle jobba så mycket och missa mysig tid vid badet med David & Julia, men icke!}. Vi besökte Kolmården under en helg och sov i husvagn, riktigt mysigt!! Julia red för första gången, och vi träffade Lowa & Frida! Var på kalas hos Cajsa som fyllde år! Slutade med p-piller för att vi länge pratat om att vi skulle försöka under hösten. "Det tar sig kanske någon gång i oktober/november." Blev gravid.

Augusti:
Jobbade mycket, och gjorde diverse graviditetstest för att jag var så jäkla nyfiken! 28 augusti visade testet "Gravid". Chockad över hur fort det hela hade gått. Men oerhört tacksam. Samtidigt orolig för att något skulle vara fel eftersom jag i princip tagit det sista pillret dagen innan..! Jag och David hade den 2 augusti varit ett par i ett helt år. Besökte Liseberg tillsammans och åkte AtmosFear flera gånger, haha. ;} Slutade som 20-nånting reserv till sjuksköterskeutbildningen.. lika bra det kanske med tanke på graviditeten.

September:
Hösten kom och vi köpte oss en ny soffa från EM som hade utförsäljning. Mycket nöjda! :} Julia fick knottriga, kliande utslag som jag först trodde var vattkoppor, men som senare visade sig bero på för mycket apelsin. Har varit noga med apelsin sedan dess.. Julia tog kort på dagis och månaden traskade på. Matlagning, lite jobb emellanåt när Hemvården ringde. Mådde emellanåt dåligt med illamående på mornarna, "skitdagar" helt utan ork osv, pga. graviditeten. Var på info-samtal på MVC.

Fortsättning följer..
 
Så, här kommer fortsättningen ↓

Oktober:
Jag & mamma skrev högskoleprov, resultatet blev 0,8. Nöjd! :} {Hade över hälften rätt på mattedelen, och inga rätt på svenskadelen knappt.. Galet!} Julia trotsade lite till & från, gick på dagis då & då. Jag mådde allt bättre gällande graviditeten, och vi var på inskrivning på MVC. Kändes äntligen lite mer "på riktigt". Fick tid för ultraljud Kände mig riktigt äcklig då håret växte fortare än någonsin {på benen & under armarna typ} och håret på huvudet var jättefett. Som smör! Älsklingen fick jobb!!
Värden på inskrivningen den 15 oktober:
Blodvärde: 130
Blodtryck: 98/58

November:
Var på ultraljud den 22/11, helt underbart. Blev framflytttade 9 dagar och det beräknade födelsedatumet blev den 5/5 2013. Självklart räknar jag stenhårt med att även den här lilla plutten kommer på beräknat liksom sin syrra! ;} Gick ut med graviditeten på blogg/facebook {även om nästan alla visste om det innan, hehe}. Förberedde lite julklappar och kläder inför det stundande julkortet. Julia blev 2 ½ år. Gjorde tavlor av barnens {låter galet att säga det!!} ultraljudsbilder och hängde upp i sovrummet, tror också att jag kände lite bubblande rörelser långt ner i magen.
 
December:
Snön kom i början av månaden och stannade riktigt länge! Magen började ta fart och ryggen/magen kändes alltmer påverkade av den extra tyngen. Är jag känslig eller vad!? Detta är ju inget mot hur det blir med en REJÄL mage sen. ;} Hälsade julen välkommen med att pynta och ta in en gran. Bytte gardiner lite här & där, kände ordentliga rörelser i magen och kunde till och med se vissa små buffar utifrån. Så fort blivande pappan lägger handen på så försvinner dock rörelserna, en riktig liten buse. Men några rörelser kände han allt, den 25 december. Mysigt att kunna dela glädjen! ♥ Firade jul & nyår med släkten och hade det lugnt & skönt!
 
Nu hoppas vi att 2013 blir ett så pass bra år som jag tror! :}