BVC - hembesök
Publicerat den

Lillpojken är idag 12 dagar gammal, och det var då dags för ett hembesök från BVC. Något som var nytt för mig då de aldrig kom hem när Julia var liten. En jättemysig barnsjuksköterska kom i alla fall hem till oss i förmiddags, och med sig hade hon en våg och en massa papper! Både jag & Henry överöstes med beröm {det inte inte var dag! Tack för det ;)}. Henry för att han var så himla fin {finns inget bättre än att få beröm för sina barn, då skiter man fullständigt i sig själv} och jag för att jag kändes så säker & lugn.
 
Henry hade precis ätit en slurk innan sköterskan kom, därför stannade vågen nu på 4620 gram.
Såhär har alltså Henrys siffror sett ut hittills:
Nyfödd: 4380 g
5 dagar: 4430 g
12 dagar: 4620 g
 
Som ni säkert förstår så har jag inte så mycket till liv just nu, utan den mesta tiden går åt till att pumpa & amma. Jag såg att jag var lite otydlig i mitt förra inlägg och tänkte därför passa på att skriva att jag alltså använder bröstpumpen till endast det vänstra bröstet. Till en början gjorde också pumpen svinont att använda, men nu har jag inte alls ont längre! Underbart. Snart kan jag nog börja amma ordentligt på båda brösten.
 
.. och på tal om det där jäkla bröstet. Eller såret, haha. När jag tidigare idag lämnade Julia på dagis så samlades båda vuxna och barn runt oss och frågade Julia saker om både Henry och henne själv. Vad tror ni inte att Julia säger då? "Min mamma har ett SÅR, på sitt bröst!!" {Det hade de alltså inte frågat något om..} Pinigt. HAHA! Men det är väl sånt man får räkna med. Undrar just vad hon mer har berättat idag? ;} Som tur var så var det ingen som reagerade märkvärt på Julias pinsamma ord.. Men jag tror att jag antog färgen av en tomat!
 
Förutom papper och några häften så fick jag även D-droppar som Henry ska få från och med nu. Jag kan inte minnas att Julia fick sina droppar så tidigt, men jaja. Jag ska försöka komma ihåg dem. Slarvade ganska duktigt med Julias droppar, i alla fall i slutet. Hade nämligen läst någonstans att det inte alls var nyttigt med de där dropparna.. :S
 
Nu sover Henry så gott i sin bilstol. Den passar perfekt som "babysitter", då vi inte har köpt någon sådan än. Efter att sköterskan berättat att det inte var någon fara att lägga Henry på mage så var jag ju tvungen att testa detta. Ojoj, så tungt det gick. Men det skulle vara bra att ha honom i lite olika ställningar och inte hela tiden ligga på rygg. Då kan han få ett platt bakhuvud och ett brett ansikte, tydligen. ;} Rynkorna i pannan har han ärvt efter sin far, och inte efter sin unga moder! ;} Hihi. Gosigaste lille killen, som visserligen spydde ner hela sig själv, hela mig samt stora delar av soffan nyss, men det är en annan femma!
 



 Farmor

Va han jobbar. Det är inte underligt att pannan rynkas. Men jag håller med dig det har han efter sin far hahaha. Så söt så söt. Puss på er hela familjen från farmor Majjan



URL:





 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?