MVC-besök i vecka 41
Publicerat den

Det här är helt galet! Jag trodde aldrig att jag skulle behöva gå på det här besöket i vecka 42. Var inte jag av den sorten att jag födde mina barn på beräknad tid? Tydligen inte. Jag både älskar & hatar att livet alltid överraskar mig. Att jag aldrig kan förutspå någonting!
 
11:30 hade jag tid i alla fall och idag hade barnmorskan minsann tid med mig. Skönt! Jag gjorde ett försök till att kissa, det misslyckades eftersom jag kissade 30 minuter innan jag åkte hemifrån.. Hur smart är det på en skala? Drack några hinkar vatten och en stund senare gick det. Fördelen med att ha en stor bebis i magen som trycker på blåsan. ;}
 
Vi pratade lite om att jag gått över tiden, idag med 9 dagar. Hon skulle ringa förlossningen nu i eftermiddag och boka en tid åt mig på måndag den 20 maj. Då ska jag in dit och vi ska kontrollera hur läget är med mig och bebisen. Om plats finns, så blir jag då igångsatt! ♥ Skulle förlossningen däremot vara överbelastad så dröjer det någon dag till.. Men nu hoppas jag verkligen på det! Eller att det förhoppningsvis drar igång av sig självt nu dagarna innan.
 
Barnmorskan frågade om jag var sugen på en hinnsvepning, men då jag hört att det ska göra ganska ont så var jag lite skeptisk. Jag kom i alla fall fram till att jag ville att hon skulle känna efter hur det kändes där inne på mig. Fick lägga mig på britsen, barnmorskan drog för gardinen för fönstret och drog på sig handskar. Hon kunde känna att livmodertappen inte var särskilt mogen för en bebis, att den fortfarande var lutad lite bakåt. Dock kunde hon känna ett litet huvud där inne! Det gjorde inte alls ont när hon kände, det bara stack lite emellanåt. Lite värkkänslor, men väldigt svaga sådana. Jag låg och andades djupt hela tiden, kanske bedövade det lite? Hon drog lite i några hinnor och när hon sedan var färdig så var de vita handskarna alldeles blodiga! ... Eh? Men jodåsåatt! Det var jättebra att det var blodigt tydligen, så det var inga problem alls. Någon förlossning skulle minsann inte starta i eftermiddag, men möjligtvis kunde jag få lite mensvärkskänsla.
 
Jag fick även väga mig {hua, hemska våg!}, mäta blodtrycket, lyssna på bebisens hjärta, mäta SF-måttet samt ta blodprov.
 
Värden i vecka 41+1:
Urinprov: Bra
Blodvärde: 120
Blodtryck: 110/70
Sf-mått: 40 cm {Jag vet, det är galet..}
Bebisens hjärtljud: ca 150 BPM
Vikt: 81 kg, vilket innebär en viktökning på närmare 13 kg
Bebisens läge: Fixerad
 
Jag la tidigare ut en bild på instagram på min vackra mage, haha. Där frågade jag vad ni trodde att den kommer att väga och hur lång bebisen kommer att vara. Mellan 3505 - 4560 gram gissade ni på, och längden mellan 51-54 cm. Ska bli kul att se vem som var närmast! :}
 
Jag börjar bli nervös!



 johanna

Jag fick med testa hinsvepning men vi gjorde första redan i 39+4 eller något sen nästa i v 40+3... 40+5 föddes han... så kanske funka hinsvepningen andra gången ändå... jag trodde jag var en sån som födde mina barn innan bf. För storebror är född 37+4... men dom verkar ha en egen vilja dessa bebisar! Hoppas de startar snart. Lycka till!!

Svar: Aha, okej! Jo men då kanske hinnsvepningen hjälpte trots allt! :) Man vill ju tro att det ska vara lika alla gånger, även om man vet att det kan vara heeelt olika. Men det har inte riktigt gått in i min hjärna, haha ;) Tack snälla du!! :)
melindaochjulia.blogg.se



URL: http://joliisb.blogg.se





 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?