BVC - 4 månader
Publicerat den

Fyramånaderskontroll stod på schemat under förmiddagen idag!
Igår blev lillkillen ytterligare en månad äldre och han skötte sig exemplariskt under undersökningen. Trots att han är förkyld och nyser, hostar och snorar sig igenom dagarna så var han ändå glad som en lärka! Underbaring.
 
Skorv, hormonplitor och dylikt är numera som bortblåst. Pyttelite skorv finns ännu mitt på huvudet, men det är knappt märkbart och ingenting som jag gör något åt.
 
Längd: 68,2 cm
Vikt: 7940 gram
Huvudomfång: 44,2 cm
 
Följer fortfarande sin kurva alldeles perfekt. :}
Jag berättade för sköterskan att vi introducerat lite gröt och mangopuré. Hon tyckte också att vi kunde börja ge honom ett smakprov av vår egen mat. Doppa fingret och låta honom smaka för att han ska få uppleva en smaksensation! ;} Spännande! Gröten i alla fall, som var det absolut första han fick smaka på, var inget vidare om man ska tro på hans minspel, hihi. "Vad fan ger ni mig för SKIT?!", såg det ut som att han sa, haha. Han åt med andra ord inte särskilt mycket, men jag tror att mycket beror på konsistensen. Eller jag vet att det gör det. Efter att endast ha fått flytande föda i fyra månader är det klart att det är ovant att få något grötigt i munnen. Näst på tur stod mangopuré i alla fall, Julias favorit när hon var bäse. Det var något bättre, även om han inte direkt slukade det. Detta var i helgen, alltså för 3-4 dagar sedan. Idag fick han smaka ännu lite mer mango, och jisses! Supersmaskigt ju! :} Han blev riktigt arg när det tog slut. Vill inte ge honom för mycket ifall magen skulle balla ur.
 
Vi pratade även lite om hans tal. Eller kan man säga tal, såhär tidigt? Hans ljud, snarare! Han är inte lika pratglad som sin mor {hehe}, även om det ser ut som att han så gärna vill säga något när han har som roligast. Istället kommer det något annat lite kraxande ljud från honom, och man kan väl säga att han skrattar mer ögonen. De riktigt lyser! Han har börjat säga mycket "Ah" när han pratar med sina leksaker. Ah, Ah, Ah. Ganska snabbt.

 
Det är så spännande att se hur han utvecklas! Lika roligt med barn nr 2 som med barn nr 1!
 
 

På fyramånadersdagen, testar syrrans gamla vintermössa :}






 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?