Armeringsjärn
Publicerat den


Okej, jag borde inte få ha en gitarr när den är så pinsamt flammig, men så kan det vara..
 
Hade turen att komma över ett stort armeringsjärn (eller säger man nät?) som har stått ute på altanen ett tag nu. Det är rostigt och jäkligt, men väldigt fint. Jag ställde det i lilla matsalsdelen så länge. Tanken var först att spraymåla det svart och sätta upp det i sovrummet som en prydnad på väggen, men vi får se om jag kanske kan komma över ett till och istället kunna behålla detta som det är.
 
Olivträdet fanns på Gekås för 69:- och det fick stå i en korg från Hem & Hobby. Bra att ha så nära till Hem & Hobby, där kan man hitta mycket fint! :} Jag kan väl inte säga att jag besöker stället dagligen, men i alla fall varannan vecka! Fjärilstavlan har jag skrivit ut själv för längesen och jag tycker fortfarande om den jättemycket! Det är ett typsnitt faktiskt, den där fjärilen. Så att göra en egen tavla behöver inte alls vara svårt! Ett litet tips bara om ni är sugna på att göra en egen! Finns massor med fina mönster på dafont.com.



Påfyllning i allrummet
Publicerat den


Allrummet har blivit lite mer påfyllt efter Ullaredsresan förra veckan. En stor korg samt en tavla fick ta plats där. I alla fall så länge! Det är möjligt att sakerna hamnar på andra ställen så småningom. ;}

Fredag idag och jag är inne på min andra lediga dag av fyra! Jag och barnen kom nyss hem från Fralla för alla som Julia sett fram emot mycket länge. Det var jättemycket folk och jättetrevligt. Vi åt lite frukost och lekte för fullt. Julia satt mest och ritade och degade, medan lillebrorsan var lite mer försiktig och mest hängde med. Han degade lite han också, men sen var det mest intressant att titta på bebisleksaker och på bebisar. Bebisar har blivit favoriten just nu! "Bappis" säger han, typ! Blir helt till sig och vill titta noga hur de ser ut. På Arken (öppna förskolan) igår låg det flera stycken och sov i sina vagnar och han skulle gå fram hela tiden och titta och peka. Tyvärr är det ju inte jättelätt att viska, och det hände ett par gånger att han gick fram och skrek av glädje, men tack och lov vaknade ingen, hehe.
 
Just nu ligger han och sover middag i sin säng och Julia har gått iväg till grannkompisarna som också är dagiskompisar! Toppen att kunna ha så nära till varandra! Det leks nästan dagligen. :} Hoppas att även Henry kan hitta sig en grannkompis så småningom. Ännu är han ju för liten för att springa själv till kompisar {inte ens två bast..} men kanske nästa år, när han är 3! Jösses amalia vad tiden går...
 
Hoppas ni får en trevlig helg! Vår ska bestå av att plantera gräs i det som en gång varit ett stort land, och dessutom ska vi på kalas hos min farmor som blir 70 år nästa vecka.



Ledig
Publicerat den

Ännu en kurs har nått sitt slut och i morse var det tenta. Kursen har världens längsta namn: "Hälsa och ohälsa utifrån ett folkhälsovetenskapligt perspektiv", och jag glömde såklart bort det när jag skulle skriva det på framsidan av tentan, haha. Typiskt! Satt så mycket som två timmar och bara skrev och skrev! Fick galet mycket kramp i handen och en grop fram på långfingret där pennan trycktes emot, haha. Nevositeten gör att jag håller ännu mer krampaktigt i pennan och i alla fall försökerskriva fint. 7 sidor lämnade jag in tillslut, och det känns som att det kan gå precis hur som helst. Antingen är lärarna snälla och ger mig G för att jag i alla fall försökte, eller också är de inte det.. Usch. Den här tiden fram tills man får svar på hur det har gått är fruktansvärd! Kan knappt koncentrera mig på något annat förrän jag vet om jag är räddad eller inte.
 
Men! Jag är i alla fall ledig resten av veckan och det jag tänker ägna mig åt då är mina små barn! Vi har planerat länge att vi ska besöka öppna förskolan i morgon och Fralla för alla på fredag. Ställen fyllda med baciller med andra ord så vi lär väl åka på än det ena än det andra, men förhoppningsvis har deras immunförsvar stärkts av att de är ute så mycket på dagis! :} Frågan är hur det går för mig..
 
Eftersom jag har fått för mig att jag (eller barnen) är värd att unna mig något efter att jag gjort en tenta så gjorde jag det även idag. Kappahl fick sig ett besök och jag kom därifrån med en ny skaljacka till Julia, samt fingervantar till båda barnen, strumpor till Julia och ett par mjukisbyxor till Henry. Han har vuxit ur alla sina och drar nu strl 98! Herregud. Han är snart ikapp sin storasyster, men hon är uppe i 116! :} Jag blev ju inte liiiite bebissugen när jag gick förbi Newbie-avdelningen och såg alla söta små plagg och filtar, gosedjur och påslakanset som de har börjat med. Näe.. snart är det dags igen känner jag! Innan jag blir för gammal. :') Hähä.. Drömmen om i alla fall 4 barn lever kvar, och jag kan inte mer än att hoppas på tvillingar nästa graviditet så att David inte har något annat val! ;} (För han tycker att det räcker gott med tre barn, men jag tycker att det är elakt med ett mellanbarn..) Funderade på om man kanske kan äta något för att släppa mer ägg och på så sätt mer eller mindre tvinga fram en tvillinggraviditet (HAHAHAHA), men nääää, jag vill vara naturlig. Den tanken flög snabbt iväg! 

Kanske inte världens snyggaste byxor, men de var verkligen mjuka och det ska ju vara skönt att ha på sig kläder! :} Kappahl hade 25 % rabatt på alla barnkläder så jag passade på, hehe. Jackan gav jag 299:- för. Jättesnygg tycker jag. Typ likadan som den hon redan har, med undantaget för att det nu är orangea detaljer istället för blå. Men jag vill inte köpa en helblå jacka till henne för det är enligt henne "killigt". Henry hade förresten hårspänne i håret hela dagen igår, han älskar det! Julia var på direkt om att han såg ut som en tjej, men jag är otroligt imponerad över mig själv som faktiskt låter Henry klä sig i exakt det han själv vill. Han väljer kläder nästan varje dag, och helst vill han ha en "taa" på sig (skjorta). Igår tänkte jag att han skulle få välja färg på vilken skål han ville ha att äta ur (sådana där färgglada från IKEA), och det tro fasen att han väljer den ROSA! Vore kul att låta honom bestämma i affären nästa gång vad han vill köpa. En gång valde han en rosa/glittrig keps men den fick han inte köpa. Någon gräns får det vara. En lite tråkigare (men i alla fall pojkigare) grön och blå keps blev det istället. Men ljusrosa är inte riktigt hans färg.. Egentligen passar ingen av barnen i "svaga" färger utan ska ha lite starkare!
 
Flummigt inlägg! Lika flummigt som kursen jag nyss läst..
Ha en fin dag! :)



Penséer, tummar och tänder
Publicerat den


Kickade igång den här dagen med ett svettigt pass på gymmet. Jag överträffade faktiskt mig själv! Från att ha gått ner mig här hemma och varit på dåligt humör, känt mig fet och äcklig och helt värdelös så presterade jag verkligen bra! Jag sprang en kvart på löpbandet utan att dö och körde dessutom ca 10 minuter på crosstrainern på hög nivå. En tant kom till och med fram i omklädningsrummet efteråt och sa att hon hade sett mig från cykeln bakom och sett hur jag tog i, HAHA. Jösses. Lite plankan {jag kommer ha sjukt, sjuuuukt ont i magen i morgon}, squats och andra styrkeövningar som säkert kroppen kommer känna av. Härligt att få röra sig på annat sätt än det vanliga: vika tvätt, diska, bära barn och gå uppför trappor.

Idag ska min inlämningsuppgift skickas in. 17 sidor blev det. Jag förstår inte hur lärarna tänker? Det måste ju vara ännu värre för dem som sedan ska läsa igenom allting? Hoppas att jag blir godkänd, men jag tror inte det. Det brukar alltid vara något med referenserna, haha. Håller mina tummar!
 
På tal om tummar så jämförde jag min tumme med Henrys igår när jag satt i den lilla fåtöljen bredvid hans säng när han skulle sova. Vilken minitumme! ♥ Tänk om jag hade fått se en bild på våra tummar för säg, tio år sedan? "Titta, här är en bild på din och din sons tumme", haha hur galet hade inte det varit? Okej, jag låter knäpp. Men det var gulligt. Den är knappt hälften så stor som min, och jag ska ta en bild för att visa hur gulligt det faktiskt är, hehe.
 
Ha en fin dag i solen!
Jag var förbi ICA förut och köpte frukt, juice och lite ingredienser till spaghetti & köttfärssås senare idag. Frukten bestod av apelsiner och bananer. Allt är bättre än kaffe kan jag känna. Jag får bara gula tänder. Undrar när tänderna kommer lossna btw.. jag är lite orolig. Häromdagen tyckte jag att den ena framtanden hade gått sönder och att där var ett jack, men jag tror jag hade fel. Längar ICKE till den dagen då jag får pejja 20 papp för nya gaddar. Men då ska jag be om en annan form. Mina är lite väl runda kan jag tycka.. vill ha lite kantigare! :} Vill ha och vill ha, men har man möjlighet att bestämma över sitt utseende så varför inte! ;}



En förstörd morgon
Publicerat den

Jag höll på att gå under tidigare under morgonen.
 
Efter en lugn och skön morgon, med lugna och glada barn, ha gjort i ordning Knytte- och Mulleryggsäckar med både pannkakor och köttbullar & makaroner, glömt Henrys skaljacka men kommit fram till att vinterjackan säkert blir bra i alla fall och vinkat hejdå på dagis så satte jag mig framför datorn uppe i min nya, mysiga studiehörna. Gårdagen resulterade i ett helt gäng med A4-sidor om reflektioner kring min VFU och det kändes såklart väldigt skönt då uppgiften ska in i morgon. Men, vad är det som händer? Jag hittar inte Word-dokumentet! Trots flertalet Spara igår så ligger det inte någonstans. Kanske borde jag ha "Sparat som", men inte fasen trodde jag att det behövdes.. Hade öppnat ett dokument från internet (Studentportalen) och skrivit i det och hela tiden sparat.. Shit. Nu behövde jag skriva om allt. Hur mycket jag än sökte så hittade jag det inte. Jag googlade, frågade mina kompisar om de visste hur man kunde hitta Word-dokument och så vidare..
 
Bara att börja om.
 
Usch, vad hemskt det kändes. Orkade verkligen inte! Jag som hade fått till det så bra!? Eller betydde det här att det inte hade varit så bra, och att jag helt enkelt behövde skriva om skiten i alla fall? Tankarna var många..
 
Men! När jag tar mig i kragen för att börja om det hela, öppnar dokumentet från internet igen och den här gången direkt trycker på spara som - då händer det oväntade! En ruta dyker upp med en fil som jag tidigare inte har hittat. Och där ligger mitt dokument! Precis omöjligt att söka fram, trots att jag visste namnet på den, men skitsamma. Där var det! 111 KB seminarieuppgift. Helt otroligt hur lite som kan göra en lycklig ibland. 
 
Ha en bra dag! :}
 



16 mars
Publicerat den







Lite bilder från dagen..
Hittade galet billiga penséer på Netto när jag var där tidigare idag för att köpa ett bord till Julia. Köpte hela 20 st, haha! Förpackningarna som borden låg i visade INTE vilken färg de hade, så det blev till att rota igenom ett par innan jag hittade ett rosa. Vilket flyt att det ens fanns! :}
 
Jag vet inte riktigt hur vi ska få till en mysig entré till vårt hus. Dörren befinner sig ju bara någon meter ifrån garaget och garageuppfarten, och då huset är byggt på betongplatta så är det ingen direkt höjd in till hallen. Vilket ni kan se på bilden högst upp. Det rör sig bara om några cm.. Har ni några idéer så tar jag tacksamt emot dem! Har faktiskt inte sett något annat hus på gatan med en annorlunda entré än den vi har, men det vore ju skoj att komma med något nytt! :} Många som bor i ett hus som ligger på samma vis som vårat går faktiskt in genom altandörren på framsidan {som leder in till tvättstugan/groventré}, men det känns lite knepigt att gå in genom en altandörr känner jag. Planen är dock att sätta dit en vanlig dörr så småningom - både för värmen och för säkerheten! Då kanske man kommer utnyttja det lite mer. Det vore även mysigt att bygga någon uteplats på framsidan till varma sommardagar. Baksidan blir verkligen olidlig vissa dagar när solen ligger på som mest! Men hey, varför klagar jag? Jag ÄLSKAR värme! Ge mig sommar nu! Längtar efter att bli stekt.. Är det bara jag som faktiskt tycker att huden luktar gott efter en dag i solen? Sådär lite bränt, ni vet!? ;}
 
Ser ni förresten den mörkbruna listen i Julias rum? Det är bara där inne som mörka lister fortfarande existerar {på övervåningen. Undervåningen ska vi inte ens tala om..}. Längtar tills även hennes rum ska göras om. Är sugen på en tapet från Pip Studio. Lite dyrare i och för sig.. men vi har ju faktiskt än så länge renoverat väldigt billigt.. Någon gång måste man väl få unna sig? :} Jag menar: färgen som vi målade om allrummet med kostade 129:- på Coop - för 10 liter! Den köpte vi dessutom i somras när vi målade om Henrys rum, så det kostade inte ett öre nu! :}
 
För övrigt är det idag på dagen 2 månader kvar till Henrys födelsedag. Undrar vad en tvååring önskar sig i present? Han är galen i traktorer och dockvagnar.. Något åt det hållet kanske? :}
 
 
 



Allrum - check!
Publicerat den


Lampa - IKEA, Fåtölj - Blocket, - Bord - Rusta, Matta - Hem & Hobby


Soffa - begagnad, soffbord -  (IKEA farmors gamla, mattor - Rusta, lampor - Chilli


Hyllan som i lägenheten satt över vår säng (Konsoler - Vete & Råg), förvaringsboxar - Netto, prydnadsaker - Hem & Hobby

Jag måste ju ändå ha världens bästa sambo!
En kille som inte ger sig förrän det är klart! En ganska bra egenskap att ha ibland. Nu kan vi även bocka av allrummet på övervåningen och vi har endast Julias rum kvar innan hela övervåningen (förutom badrummet) är helt färdigrenoverad! Det känns så jäkla skönt, även om jag inte alls varit så delaktig som jag till en början tänkte vara. Istället har jag tagit hand om barnen och hushållet, och det är inte alltid ett lätt jobb heller!
 
Ursäkta för dåliga mobilbilder, men jag har ingen bra kamera alls! Den lilla Canon som jag fick av David för några år sedan tar ganska suddiga bilder tyvärr, och mobilen är ju alltid nära till hands. ;} Tidigare idag tittade vi i den gamla pärmen med bilder på huset från när det låg ute på Hemnet. Alltså jösses! Hur fasen såg det ut? Det känns inte alls som samma hus när man ser rummet med helt andra möbler. Då såg det så tomt ut på något sätt, och väldigt opersonligt. Vi försöker få det ganska personligt i alla fall genom att ha mycket tavlor på oss som bor här. Mysigt, tycker jag! :}
 
Är i alla fall helnöjd och nu känns det mycket mysigate att vara här uppe och plugga. Kommande vecka är det fullt med självstudier inför ytterligare ett seminarie på torsdag, men det ska nog gå bra när man befinner sig i en sådan här härlig miljö. Huset känns helt knasigt nu. Väldigt gammalt och slitet på nedervåningen, med mörka golv, vävtapeter och gammalt kök. Uppe är det däremot fräscha golv och ljusa tapeter! :}



Sjukling
Publicerat den



Idag har jag ännu en självstudiedag eftersom det i morgon är dags för seminarie och redovisning för mig och min grupp. Älskar dessa självstudiedagar då jag oftast hinner med ett och annat på hemmaplan också, till skillnad från när man är ute på VFU hela dagarna..
 
Dagen började med att Julia kände sig lite varm och slemmig i halsen, så det blev inget dagis för hennes del. Hon sitter just nu i den nyrenoverade delen av allrummet och kikar på film och har fått i sig lite mat {hennes favorit: fiskbullar och makaroner med ketchup..}. Henry fick åka iväg til dagis på egen hand, liksom igår när Julia åkte med in till Skövde med mig och träffade sin pappa medan jag pluggade med min grupp! Bra när man kan vara lite flexibel! :} Tydligen hade det igår gått jättebra för Henry, även om han till en början tyckte att det var konstigt att bli lämnad där utan Julia, och jag hoppas på samma resultat idag! Lämningen gick bra i alla fall, han behövde bara vara nära en stund innan han följde med den ena dagisfröken för att leka lite. Lilla pojken.. Ibland känns det konstigt att jag lämnar bort min BEBIS, men samtidigt är han ju snart 2 år! Bara två månader kvar.. Talet har inte riktigt kommit igång än, och mestadels använder han bara ett ord för att göra sig förstådd. Någon gång har det hänt att han sagt "pappa, kom!", och det är ju storslaget, haha! Jag typ: vaa? Hörde jag rätt!? ;}
 
Plugget har i alla fall inte blivit lidande trots att Julia varit hemma utan hon har varit riktigt duktig. Medan jag satt i Skype under några timmar i förmiddags med studiegruppen hann hon både dega (Play-doh), äta två apelsiner och titta på film. Sedan tröttnade hon dock, och vi ritade lite tillsammans i hennes rum.
 
Resten av dagen ska gå ut på att läsa på inför i morgon, samt skriva ner lite reflektioner {minst 6 A4-sidor text} som ska vara färdiginlämnade på onsdag nästa vecka. Veckan därpå är det tenta och sedan är kursen slut. Och det lär också jag vara..
 
Kommande kurser ser jag dock fram emot! Mikrobiologi och Hygien, samt Kommunikation i omvårdnad. Jag skulle ju lika gärna kunna komma med inställningen att det låter jobbigt och tråkigt, men då lär jag ju inte komma någon vart!



Sovrummets förvandling
Publicerat den

 

 
 
 










Jag vet inte hur länge jag har tjatat om vårt sovrum i sociala medier, men efter jul var det äntligen dags att ta tag i det! Ursäkta bildbomben, men jag tycker att det är så roligt att dokumentera själva förvandlingen. Behöver jag nämna att vi är nöjda? :} Jag är så otroligt glad för att vi vågade använda oss av två olikmönstrade tapeter och inte bara en fondvägg och resten enfärgat. Det gav verkligen liv till rummet.
 
Tyvärr förblir fönstret brunt tills vi har ekonomi nog att kunna byta ut alla fönster i huset. David fixade till dem i somras, men de ser ganska risiga ut ändå. Eller nej, det gör de väl kanske inte, men de är i alla fall skitiga hela tiden då det samlar sig inuti dem och det inte är särskilt lätt att rengöra dem, haha. Sen är ju tanken att ha vita fönster, men jag försöker njuta av det vi har istället och tycker faktiskt att det kan vara en ganska fin brytning mot allt det ljusa! :} Eller vad tycker ni?
 
Min kära pappa var snäll och hjälpte till med både tapetsering och el eftersom vi bytte kontaktuttag också. Det är inte alls dyrt att köpa nya "plastskydd" (vad heter det!?), och det gör väldigt mycket att få bort de gamla, gulnade plastbitarna, haha.
 
Vi har alltså bytt ut golvet, golvlisterna, dörren och tapeterna. Laminatgolvet hittade vi till ett bra pris på Byggmax, listerna likaså. Tapeterna beställde vi på bygghemma.se och de levererades nästan omedelbart. Mycket bra pris! Den randiga tapeten kostade ca 179:-/rullen och fondväggen låg på 399:-/rullen om jag inte minns helt fel. Skillde ganska mycket från affären här i stan..
 
Tanken var att försöka skapa oss ett lantligt rum, och det tycker jag att vi har lyckats med. Golvet ger en riktig myskänsla, och inom kort ska även barnens rum prydas av ett likadant. Vår gamla sängram sålde vi och istället köpte vi en sänggavel och ben till sängen. För att de inte alltför fagra sängbenen skulle synas köpte vi en sängkappa från Ellos. Och vad lätt det blev att dammsuga under sängen nu när benen är så pass höga! Innan (med Malm-sängen från Ikea), kom jag inte alls åt med dammsugaren, vilket resulterade i ganska så jättemånga dammtussar.
 
Då både jag och sambon är ganska petiga med vad vi vill ha så är allt självklart inte färdigt än. Vi vill inte köpa grejer "bara för att", utan hitta något som känns bra - och det kan ta sin lilla tid. Jag är på jakt efter ett svart (!) bord att ha framför sängen, mot den randiga väggen som inte har någon snedtak, men det var givetvis slut på Ikea när jag skickade med en beställning till mina föräldrar som var där i helgen. Attans.. Men den som väntar på något gott..! Tror att det kan bli riktigt bra. Återigen, kontraster! ;} Vill inte ha för mycket vitt.. Att rummet dessutom ligger i söderläge gör det både varmt och ljust, och då tror jag att i alla fall en mörk möbel kan göra sig bra! :} Sen har ju både sänggaveln och sängborden varma, naturliga färger vilket även det ger ett lugn. "Sängborden" köpte vi på Blomsterlandet, men huruvida de är praktiska eller inte går att diskutera. Ska jag vara ärlig köpte jag dem mest för syns skull. All bråte som låg i våra lite mer rymliga, tidigare sängbord ligger nerkastat i två ICA-påsar och har stått inne på Julias rum i några veckor nu, haha. Dags att ta tag i det kanske.. Mest är det gamla skolpapper och "Om ditt barn blir sjukt"-böcker, men det ska väl få plats någon annanstans! :}
 
Ha en jättebra dag! :}



Så många tankar
Publicerat den

Äntligen tid för att blogga!
 
Jösses så mycket känslor och tankar som väller över mig i dessa tider. En månad har gått sedan jag skrev här sist, och jag måste medge att jag saknar det. Jag saknar att kunna dokumentera allt som händer i våra och barnens liv, deras utveckling och bara helt enkelt var vi gör om dagarna. Dock gör vi inte så mycket känns det som, även om dagarna är fyllda från morgon till kväll.
 
Under tre veckor har jag haft praktik nu, två veckor på ett äldreboende och en vecka på vårdcentral. Jag kan säga som såhär: jag har verkligen fått upp ögonen för att jobba på vårdcentral och skulle faktiskt kunna tänka mig att jobba just så! Nu har jag ju aldrig varit på ett sjukhus och sett hur det fungerar där, så än ska jag inte ropa hej - men det var riktigt roligt och man hade att göra mestadels hela tiden. Som student gick dagarna dock väldigt långsamt.. Det blev mycket stillasittande framför datorn för att titta på när sjuksköterskan dokumenterade, men ju mer tiden gick, desto "modigare" blev jag och gick till ställen där det fanns att göra. En förmiddag fick jag vara med på MVC -  snacka om himmelriket för mig! En tjej i min ålder satt där mittemot mig med en 39 veckors mage, och mina mungipor var uppe i pannan under hela mötet. Så mysigt! Man blir ju inte mindre bebissugen precis.. ;} Känna på magen fick jag också göra, och det var ju superläskigt! Jag har aldrig känt på en bebismage innan förutom min egen, i alla fall inte på det sättet. ;} Ibland slår det mig att jag verkligen är på väg mot att bli barnmorska. Vägen känns så lång, och det är väldigt många som säger att de vill utbilda sig till det men som aldrig gör det, och det känns lite för bra för att vara sant det här. Men jag älskar livet och är tacksam för allt det har att erbjuda - sen är det bara att glida med på vågen. ;}
 
Snart är det tenta igen och jag har slappat hela februari och än så länge hela mars. Slut med det nu.. Dessutom ska två rejäla inlämningsuppgifer in så här får man inte liggapå latsidan.
 
I morgon ska jag försöka ta lite fina bilder på vårt hem i dagsljuset, ha det så bra sålänge!
Kram